Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

30 September 2011

Bolayan ...

Hahaha....

Satu jer cara nak kasi UMNO melalui lidah setan depa iaitu Utusan MeLAYU mengelejat tak tentu hala.... hahaha... senang jer.. kiter bolayan jer depa nih...

Aper sajer komen dan artikel depa dalam akhbar tue... kiter buat bolayan... dier citer pasai A ... kiter jangan sambung citer tue jadi A++ ..... tapi kiter buat citer B .... biler depa kejar citer B plak.... kiter bawak citer C atau C++ ... hahahaha

Yang penting kiter buat bolayan jer.... jangan terikut rentak depa... hahaha...

Kalu ader wartawan tanya mintak komen aper yang Utusan MeLAYU citer.... kiter cakap kiter tarak tau.... UMNO lebih tau.. suruh wartawan tue tanya dengan UMNO lagi bagoosh... hahaha..

Lagi lama kiter bolayan .. lagi teruk mengelejatnyer depa nih... paling penting sekali dalam program bolayan nih... jangan ader geng kiter yang gatai buang duit beli akhbar picisan nih... baca kat kedai makan ker.. atau news stall ker... boleh... tapi jangan beli... bior lantak akhbar dier tak laku... nanti ader orang amik kira timbang kati... buat bungkus nasi lemak atau bungkus lemang... hahaha...

Yang penting kiter bolayan jer.... jom bolayan Utusan MeLAYU @ Utusan 1Malaysia ... hahaha.. (akhbar sebaris dengan URTV dan Mangga) .... hahaha

25 September 2011

Punyalah Penakut

Hahaha.... takut tahap gaban... hahaha... punyalah penakut sampaikan video clip UNDILAH yang gua publishkan kat bawah nih pon SKMM tak lepaskan untuk tayangan secara awam.... Hahaha...

Aper daaa SKMM nih.... yang hari-hari TV3 dan RTM tayangkan video lucah dalam berita boleh plak SKMM lepaskan.... pelik aaa....

Atau memang orang-orang kat SKMM nih memang bangang.... hahahaha.... kalu dah bangang... tabley nak tolong la...

22 September 2011

Tulur Yillek

Dei Thambi.... tulur yillek ka? ... Hahaha....

Murujib nampaknya sudah kucut tulur... hahaha... tukur sudah tarak... ilang... tak tau mana pergi... hahahaha...

Sepina Mahkamah sudah kuar... tapi takut tergagap kantoi dalam Mahkamah.... jadi cuba kasi halang itu sepina... hahaha... tak mo pegi... hahaha... awat takut sangat.... hahaha

Gua rasa antara Najib Razak ngan Nastasya Bapok tue... hahaha... Natasya Bapok tue lagi berani... hahahaha.....

Lawak la lu nih Najib oooi.... nasib baik la ader satu Feri kat Butterworth tue nama dier "Feri Pulau Undan" ..... lepas nih Najib boleh lah rasmikan tukar nama feri tue kepada "Feri Pondan" .... hahahaha....

Yey..yey.... takder telor... yey... yey....

20 September 2011

Infrared La Konon....

Hahaha..... dulu depa nih terkedu biler semua orang lain gelakkan depa pasai publish gambar CCTV hitam putih.... hahaha.. walhal sekarang nih berlambak CCTV cap ayam yang harga murah tapi full color... siap ader versi HD lagie.... hahaha....

Lepas tue... biler ader footage baru yang berkaler (gambar kat lif) dari CCTV lain... mula ler depa dapat idea yang cover balik isu imej video dalam CCTV lucah tue datang dari sumber CCTV berinfrared (Infra Merah).... hahahaha....

Siap cover guna isu infrared nih pasai blogger dan orang lain rasa pelik.. apersal warna baju tarak sama... hahaha.... tak match... siap baju Dato T dalam gambar CCTV color berwarna biru atau gelap... tetiba dalam versi infrared... baju tue boleh jadi cerah... putih kot.....hahaha...

Yang lawak lagie tue... loyar buruk Zulkifli Nordin pon percaya bulat-bulat aper yang PapaGomo katerkan tue... siap dier tambah ajinomoto.. dan sahkan bahawa footage asal tue datang dari imej CCTV Infrared... hehehe.... sebab itu baju jadi warna cerah.....

Bhai... tolong aaa... guna la akai skit... jangan guna lubang buntut macam Saiful Bukhari Azlan tue... hahaha...

Kalu betul la gambar asal tue datang dari CCTV Infrared... pasai aper talipinggang warna gelap yang memang sepatutnya gelap... tetap kelihatan gelap dalam imej CCTV Infrared tue... hahaha.. walhal baju yang berwarna gelap ... boleh bertukar kaler jadi cerah... putih.... hahahaha....

Tak tahan pecah perot gua la... tak larat la nak ulas nih... infrared la konon.... wei... buat blogger UMNO/BN macam ParpuKari... PapaGomo... Kickdefella... RockyBru ... dan Zulkifli Nordin tue... tolong aaa... jangan memalukan diri sediri... pi la masuk balik kelas sains.... hahaha... korang nih... kalu pon dah bodoh dan bangang... jangan la kasi orang lain tahu lu bodoh dan bangang... hahahaha

19 September 2011

Pilih Ori Atau Ciplak?

Bhai.... gua nak tanya lu orang la... lu nak pilih yang ori atau ciplak? ...errr ... pilih bhai.. pilih.. buat keputusan cepat...

Awek lu nak pilih ori ker ciplak... kalu gua ... takkan gua nak pilih yang ciplak macam Natasya Bapok tue..

Henpon plak.. mesti gua pilih yang Nokia ori... takkan nak pilih ciplak jenama Chokia.... hahaha

Sparepart kereta plak... bhai... ini benda safety nih... mesti pilih yang ori.... tarak main la barang ciplak...

Err.... tapi... kenaper Malaysia pilih lagu ciplak dan bendera ciplak jadi lagu kebangsaan dan bendera negara.... hahahaha.... takder identiti sendiri ker... takder jatidiri sendiri ker... tak tau malu ker.... pilih yang ciplak...

Wei... pilih la yang ori.... bodoh ker aper....

Oh yer lupa.... orang UMNO maner reti pilih yang Ori... pasai umur parti UMNO sekarang nih pon pilih yang ciplak punya... sedangkan yang ori tue.. UMNO (Baru) dutubuhkan pada 1988.... hehehe... maner ujud lagi UMNO yang asal pada 1946... hahaha....

Buat malu 1Malaysia jer.... pilih mak janda yang mengaku dara... hahahaha... tak ori tue....

18 September 2011

Tidak Pernah Dijajah Tapi Pernah Dijual

Stuju... gua sebenarnya bersetuju bahawa Malaysia tak pernah dijajah... hahaha... yer la.. masa kiter kena jajah dulu nama negara nih bukanlah Malaysia... nama negara nih adalah Tanah Melayu atau Persekutuan Tanah Melayu... jadi memang betul la Malaysia tak pernah kena jajah... giler aper selepas 31 Ogos 1957 maner pernah Malaysia kena jajah... hahaha... tak gitue...

Yup... hahaha... jadi kalu Malaysia tak pernah kena jajah... aper sebenarnya yang berlaku sebelum 31 Ogos 1957 tue... hahaha.... yang itu sebenarnya.... hahaha...

Sebenarnya sebelum 31 Ogos 1957... banyak negeri-negeri di Tanah Melayu nih pernah dijajah.... Raja Chola pernah menjajah Gangga Negara, Utara Perlis/Kedah pernah dijajah oleh Kerajaan Ligor, Ayuthia pernah menjajah Langkasuka, Pan-Pan dan Chih Tu, Melaka pernah dijajah oleh Portugis, Belanda dan Inggeris, Ayuthia juga pernah menjajah Kota Gelanggi...

Jadi... aper yang berlaku selain dari kena jajah... hehehe... ini yang best nih...

Sebenarnya selain daripada kena jajah oleh orang asing.... banyak kawasan/tempat/negeri yang telah dijual oleh Sultan-Sultan dan Raja-Raja Melayu kepada pihak asing... Sebagai contoh.... Pulau Pinang telah dijual oleh Sultan Kedah... Singapura pula telah dijual oleh Sultan Johor (Temenggong)...

Jadi... Selain dari kena jajah.. aper yang berlaku adalah negara ini kena jual... hahaha... saper yang jual.... Sultan-Sultan dan Raja-Raja yang jual.... jadi sebenarnya... saper yang tak boleh pakai... bukan rakyat aaa.... hahaha... lu pikir sendiri la.... Sebab itu la gua dari dulu lagi dah bagitau.... yang tarak boleh pakai dan tidak patriotik bukanlah rakyat sebenarnya... hahaha.....

Negara nih pernah kena jual... sebelum 31 Ogos 1957..... saper yang jual.... lu boleh tengok buku sejarah la.... hahaha... itu pon kalu masih lagi intact.. tak diubahsuai... takut nanti depa kata gua menghasut la pulak... atau dicaj derhaka.... wei... gua cakap ader fakta la.... dah terbukti Sultan-Sultan dan Raja-Raja Melayu yang jual negara nih.... hahaha

So kepada yang rasa nak dakwa gua menghina Sultan-Sultan dan Raja-Raja Melayu tue... sila semak sejarah sebelum 31 Ogos 1957 .... kalu tak boleh paham komentar gua nih... sila hantuk kepala kat atas jalanraya... hahahaha..

Bendera Malaysia

Hahaha... Diorang kata Tanah Melayu nih tak pernah kena jajah.... abis tue kalu tak dijajah... persal Bendera Malaysia la nih mirip macam bendera Amerika Syarikat... errr... atau kiter pernah kena jajah oleh Amerika Syarikat... hahaha

Cuba lu tengok Bendera Malaysia yang dinamakan Jalur Gemilang nih... ader tak motif dier samer dengan Bendera Amerika Syarikat... hahaha... samer la bhai.. sebijik sebuntat... hahaha

Sepatutnya Bendera Malaysia adalah seperti yang dibawah nih... baru lah betul... So.. kepada sesapa yang boleh cetak bendera Malaysia yang sewajarnya nih... gua nak tempah beli... nak tempah dalam 100 keping... saper boleh buat???

15 September 2011

BMW ...

Hahahaha...... BMW bhai... BMW... hehehe... err... gua bukan nak bercerita pasai kereta aaa.... gua nak citer pasai BMW .... BMW nih sebenarnya adalah akronim "Banyak Makan Wang" ..... hahahaha...

Macam mana la gua nak respek Menteri De Facto bagi Agama iaitu si Jamil Khir tue.... rasanyer baru jer dier tue dilantik menjadi menteri... baru betul.... errr... ader sampai 3 tahun dah ker???

Tapi tengok daripada kemampuan kewangan dier... pergh... mengalahkan ahli perniagaan ternama... tersohor... hehehe.... hebat... rumah banglo pon besar..... banyak duit tue... hehehe... err... cuba habaq mai sama gua aper bisnes yang dier buat....

Pergi ke Mekah naik haji dua tiga tahun nih satu keluarga semuanya rembat guna dana Tabung Haji.... err... boleh dapat kuota plak tue... mmmm..... errr... patut pon la duit dier tak surut... err... tahun nih dier nak pergi Mekah lagi ker.... dapat free lagi ker... err... taknak bawak semua anak beranak dier lagie ker....

Itu hari masa kes tuntutan qazaf Anwar Ibrahim bagi kes Saipul Bukhari Azlan tue.... dengar khabar duit kos perundangan tue yang melibatkan Jamil Khir nih ngan pengarah JAWI... err... rembat dari duit zakat yer.... hehehe... biler plak dier nih jadi asnaf nih.... ngaper tak pakai duit dier sendiri... ngapa rembat duit zakat....

Itu belum lagi citer-citer lain yang gua ader dengar gak... mmmmm... tak tau la nak cakap camana... kalu kata tak belajar agama... err... rasanyer dah terlebih belajar tue... tapi... tak tau nak bezakan duit awam dan duit sendiri.. tak tau nak bezakan yang mana halal dan haram.... err.... aper nak jadi la....

Susah kalu ader ahli agama yang suka sangat ngan BMW nih.... suka sangat banyak makan wang.... hancuss.... kopiah kemana... kitab kemana... tak gitue Tuan Zulkifli Nordin (MP Kulim)... hahaha... yang nih pon satu lagi mangkuk... hehehe

13 September 2011

Orang Utan?

Hahaha... aper ke halnyer tajuk komentar gua hari nih.... Orang Utan? .... hahaha... relax bhai...

Gua dapat khabar yang Australia bercadang nak ajar Malaysia cara terbaik menangani hutan yang mana secara tidak langsung akan menyelamatkan Orang Utan.... Mengamuk la gua dengar itu Bernard Dompok marahkan Australia... hahaha..

Tapi takper.... Australia tue pernah dijajah bhai... dijajah oleh British.. sedangkan Malaysia tak pernah dijajah (kalu dengar citer itu Zainal Kling la... hahaha)... cuma mungkin Malaysia pernah dijajah oleh Amerika Syarikat pasai bendera Jalur Gemilang samer design dengan Bendera US... hahaha...

Kesian betul la gua.... isu Orang Utan nih pon boleh jadi bergaduh besar... hahaha... yer la... nak buat camana... kan Malaysia sendiri suka tukar-tukar sejarah... Sejarahnya... Orang Utan tue bukan hanya duduk di Sabah atau Sarawak jer bhai... dier ader diseluruh kepulauan Borneo... hahaha....

Gua rasa aaa... patut Orang Utan tue antar wakil depa duduk dalam Kabinet Kerajaan Persekutuan... sebab kabinet nih dah jadi macam dipenuhi ungka, lotong, siamang dan pelbagai lagi hidupan liar... sebab itu la depa boleh lupa sejarah.... hahaha....

12 September 2011

Bukit Pekong?

Hahaha..... Bukit Kepong ker Bukit Pekong..... hahaha... Nampak macam Bukit Pekong? ... hahaha...

Bhai... ini bukan cap ayam punya cerita... ini cerita Bukit Pekong... Bukit yang mana menyebabkan pekong-pekong terdedah... silap hari bulan... bukan pekong jer yang terdedah, terselak... tapi abis semua yang didalam kain... hahaha....

Bhai... giler nih ader macam-macam jenis giler... Ader giler janda... ader giler duit... ader giler skim cepat terlungkup (kaya) ... ader giler namer... ader giler pangkat.... ader yang sengaja buat-buat giler...

Isu Malaysia dijajah beratus tahun oleh orang asing pon ader yang buat-buat giler katakan takder kena jajah... ini sejenis penyakit bhai... tarak ader ubat...

Sebab itu la gua kata... isu nih bukan sekadar isu Bukit Kepong... tapi isu Bukit Pekong.... hari-hari ader yang terbukak pekong yang mengesahkan diorang nih giler...

Contoh giler nih lu orang boleh lihat macam Mahathir yang katakan Tunku Abdul Rahman tue giler pi mintak kemerdekaan ngan British... sedangkan British tak jajah pon negara nih... hahaha...

Zainai Kling tue pon samer giler sampaikan boleh citer yang secara teknikal Malaysia tak pernah terjajah.... baik citer secara teknikalnya Malaysia masih lagi memiliki Singapura... hahaha... budus nak mampus... hahaha...

Kes Bukit Kepong tue ... tahun 1950... masih dibawah kuasa British.... tapi... boleh depa kata yang Bukit Kepong tue dibawah Kerajaan Johor... dan Johor telah merdeka awal... gilos.... sebab itu la gua kater yang isu nih adalah isu Bukit Pekong....

Hahaha...

Malaysia DIjajah Amerika Syarikat

Hahahaha.... lu tarak percaya ka bhai... hahaha... Malaysia sebenarnya pernah dijajah oleh Amerika Syarikat.... lu jangan plak tak percaya.... tunggu dan baca abis hujah gua dibawah nih... hahaha...

Hahaha.... British pernah menjajah dan menguasai dua negara nih... Australia dan New Zealand.... Australia nih dulunya adalah sebuah pulau yang dijadikan penjara oleh Kerajaan British... semua pesalah dari British dihumbankan ke pulau nih....

New Zealand plak aderlah tempat dimana koloni pegawai penjara dan keluarga mereka tinggal... depa akan menggunakan kedudukan New Zealand yang hampir dengan Australia sebagai lokasi untuk mengawal dan mentadbir penjara di pulau Australia... Ini sejarah bhai... sejarah dunia yang susah skit nak ditipu atau diubahsuai... tak macam sejarah Malaysia...

Kedua-dua negara nih... Australia dan New Zealand yang dijajah oleh British menggunakan logo/imej Union Jack sebagai sebahagian dari motif bendera negara tersebut.. lu tarak percaya... tengoh bawah nih..

- Ini bendera New Zealand

- Ini bendera Autralia

Bendera British (United Kingdom) lu orang sumer mesti sudah tau kan... hahaha...

Jadinya.... Kalu Malaysia pernah dijajah oleh British.. tentulah Malaysia nih bendera dier mesti samer ataupun lebih kurang macam bendera Australia atau New Zealand nih.... hahaha... betul dak... wei.. sabor.. sabor.. lu jangan kata India takder pon guna motif Union Jack... hahaha.... sebab kat India depa berperang ngan British untuk mendapat kemerdekaan depa.... hahaha... baca sejarah la bhai...

Tapi .. cuba lu tengok dan selidik bendera Amerika Syarikat dengan Malaysia.... hahaha... kan ker ader mirip... samer.... sebijik sebuntat.... hahaha.... Itulah maknanya Malaysia sebenarnya dijajah oleh Amerika Syarikat... sebab bendera Jalur Gemilang tue samer dengan bendera US... hahahaha....




Hahaha.... lu tarak percaya lagie ker... hahaha... wei.. sedarla... kalu ikut aper yang Zainal Kling dan MPM tue cakap... Malaysia tak dijajah oleh British... hahaha.... sebab Malaysia nih dijajah oleh Amerika Syarikat... hahahaha

10 September 2011

Arkib Negara Malaysia Perlu Dirombak Semula

Hahahhaha... bhai.... cuba lu bayangkan.... Arkib Negara Malaysia perlu dirombak semula.... hahaha... bayangkan berapa banyak bahan yang terpaksa diubahsuai.. dimusnahkan... dirombak... hahaha...

Lu tarak percaya ker bhai... cuba lu baca artikel kat sini mengenai sejarah hidup Profesor Kongkang yang kata Malaysia/Malaya tak pernah dijajah.... hahaha.... baca bhai.. jangan tak baca.... hahaha..

Sila baca disini... pastu sila suruh Profesor tue baca pulak... hahaha.... lawak...

Baca pelan-pelan aaa... nanti terlepas pandang plak ayat nih... " ‘Sekolah Melayu’ - satu-satunya bentuk persekolahan yang berada di hampir semua perkampungan Melayu. Hanya setakat darjah enam rendah, anak-anak Melayu akan sentiasa menjadi buruh, petani, nelayan atau polis dan tentera yang menyabung nyawa demi keselamatan semua orang iaitu berada di lapisan bawah masyarakat. Itulah yang dirancang oleh penjajahan Inggeris, kecuali beberapa orang yang menjadi pegawai dan pekerja rendah di jabatan kerajaan."

Bhai... ini bukan kata-kata dan penulisan gua... ini datang dari Arkib Negara Malaysia.... hahaha....

Sebijik Sebuntat

Pakar Sejarah Malaysia mengatakan bahawa Malaysia/Malaya tidak pernah terjajah... cuma pernah ditadbir oleh British... walhal... lebih 400 tahun negara kiter terjajah.... oleh Portugis, Belanda, Inggeris dan Jepun...

Isu tak pernah dijajah nih sebijik sebuntat macam pakar sejarah Thailand mengatakan bahawa Thailand tak pernah dijajah oleh mana-mana kerajaan/negara... walhal pernah satu masa lebih 30 tahun Thailand dijajah dan ditakluk oleh kerajaan Burma dibawah tiga orang raja perempuan...

Hahaha.... sejarah pon nak tipu ker.. sejarah pon nak kuntau ker... hahaha... lawak.. lawak...

Aper nak jadi la.... kali lama mangkuk-mangkuk kangkung dan kongkang yang bergelar professor nih mengeluarkan kata-kata dan pandangan mereka... lagi terserlah la kebanganggan tahap gaban depa nih... hahaha... kesian betul la.... kalu mangkuk sebangang ini dilantik menjadi professor.. tentulah yang menjadi pensyarah sejarah kat Malaysia nih mesti bangang jugak.. sebab kalu nak dilantik menjadi professor nih... kena la menjadi seorang yang "Super Bangang"... baru la hebat... hahaha

Lepas nih plak gua nak tengok aper lagie kebangangan yang akan keluar dari mulut professor bangang nih... (err... gua rasa aaa .. depa nih bercakap menggunakan punggung)... hahaha...

10 fakta yang mangkuk kongkang bergelar professor nih cakap.... 15 tabley nak dipercayai... hahaha.... buat malu IPTA kat Malaysia jer la..... hahaha... bodoh...

09 September 2011

British Penjajah Atau Pentadbir?

Bahahaha... ader sekor kongkang (err.. profesor kongkang @ kangkung) yang buat lawak la pulak... hahaha...

Menurut Ketua Kluster Sejarah, Warisan dan Sosiobudaya Universiti Pendidikan Sultan Idris Prof Datuk Dr Zainal Kling, istilah negara di bawah jajahan British itu adalah istilah golongan berhaluan kiri, sebaliknya istilah rasmi yang digunakan ialah negara di bawah pentadbiran British.

Hahaha.... oooo... maknanya... selama nih Tanah Melayu nih tak pernah dijajah la.... dulu.. Portugis pon takder menjajah... cuma mentadbir Melaka jer.... dan lepas tue Jepun plak bukan menjajah Malaya... cuma mentadbir Malaya jer... hahaha.... So.... British nih Penjajah atau Pentadbir???.... hahaha... lawak...

Memang lawak la .... ini maner dier dapat title profesor nih... mana hasil penulisan dan jurnal akademik dan ilmiah dier... hahaha.... dimana gua boleh baca mangkuk nih punya hasil kajian... ader dalam bentuk dokumen ker atau sekadar buih-buih putih dimulut... hahahaha....

Tak sangka betul la kat UPSI ader kayu, kongkang dan kangkung yang dilantik menjadi Profesor... buat malu jer... hahaha... kayu betul la...

err.... aper nak jadi la kat Institusi Pendidikan Tinggi di Malaysia nih... makin hari makin nampak kebangangannya... hahaha... ader pensyarah... pensyarah kayu.. ader profesor.. kangkung la pulak... hahaha... macam mana la hasil yang keluar dari IPT di Malaysia nih....

Kalu rating CGPA merudum.. aper susah... nak kasi naik senang jer... buat ajer carry-mark punya markah (assignment dan quiz biasa) jadi 80%... dan final exam cuma 10% ... 10% lagi datang dari aktiviti kokurikulum... hahaha... senang kan... hahaha... mesti ramai akan dapat CGPA lebih dari 3.5 ..... hahaha... cap ayam sungguh la IPTA di Malaysia nih... hahaha... memang cap ayam...

Pasai tue la gua tarak respek orang yang ader ijazah, sarjana atau doktor falsafah punya kelulusan dari Malaysia nih... semuanya mudah.... senang.. cap ayam... takder kualiti... hahaha.. hampeh...

Kalu dah pensyarah dan profesor di IPTA pun memang cap ayam... aper la yang dapat korang tengok pada hasil keluaran IPTA.... still cap ayam la... hahahaha....

*** P/S : Nasib baik Sardin Cap Ayam mahal... dan jugak baju jenama Cap Ayam (Le Qoc Sportif) mahal... hahaha

04 September 2011

Kalau DAP Dikatakan Komunis ....

Kalau la DAP dikatakan Komunis.... hahaha..... makanya UMNO mestilah boleh dikatakan talibarut @ barua British (Kapitalis)..... hahahaha....

Hahaha..... Dulu.... sebelum British melepaskan negara nih.... masa tue .. semua yang menentang British digelar pengkhianat... pengganas... komunis....

Hahaha..... Kini.... selepas British melepaskan negara nih.... masa nie .. semua yang menentang Barisan Nasional digelar pengkhianat... pengganas... komunis....

So..... aper bezanya British ngan Barisan Nasional.... samer jer.... penjajah gak... satu penjajah fizikal... satu lagi penjajah minda.... satu penuhkan poket negara dier dengan khazanah tanah air nih..... satu lagi penuhkan poket pemimpin dan kaum kerabat dengan khazanah tanah air nih....

Satu membangkrapkan negara (dari sudut hasil bumi)... satu lagi membangkrapkan negara (dari sudut hutang)..... hancusss..... macam sial jer...

Kalu British boleh kata Rentap, Panglima Jugah Anak Bariyeng, Si Puntum, Rosli Dhobi, Abu Rahman Limbong, Tok Janggut, Mat Kilau, Ahmad Boestaman dan ramai lagi sebagai penjenayah... pengganas... pengkhianat..... takkan kiter warga tanah air ini juga akan melabelkan mereka-mereka ini sebagai penjenayah... pengganas... pengkhianat....

Cuba la tanya kenapa Rashid Maidin, Abdullah CD, Ong Boon Hua, Shamsiah Fakeh dan ramai lagie memberontak menentang Inggeris dan segala talibarutnya.... cuba la tanya geng-geng Force 136 tue...

Jangan la kiter dibodohkan oleh kerana UMNO/Barisan Nasional sendiri dah bodoh... jangan la kiter terkena penyakit bodoh samer.... hahahaha....

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1