Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

30 July 2014

Sokong Membawa Rebah

Bhai/DeeDee semua...

Gua tak sokong dan hormat mana-mana pemimpin yang mengamalkan kronisma, nepotisma dan segala macam isme termasuklah duitisme atau powerisme... Dan tak terkecuali ngan pemimpin jenis perasan bagoosh kononnya diorang la yang thorbaek...

Jadi tindakan melantik anak, bini, adik beradik, anak menantu dan sebagainya walaupun konon katanyer atas dasar merit tetap pada gua aderlah mengarut... kerana tetap ader unsur-unsur penyalahgunaan kuasa walaupun tidak nampak secara lahiriah... Itu termasuk sama kalu dier guna pengaruh dier untuk dapatkan peluang kepada kaum kerabat terdekat dengan dier dalam apa sajer peluang...

Termasuklah jugak sokongan yang membawa rebah kepada pemimpin oleh para penyokong yang jumud dan taksub bangang nak mampus... Walaupun pemimpin tue buat silap yang nyata... Tapi dek kerana ader penyokong totok tahap bangang nak mampus... Semua tindakan pemimpin tue dikatakan bagoosh... Dikatakan maksum... Dikatakan fakeh... Dikatakan tindakan brilliant... Dikatakan strategi terbaek... Hahaha... Podah aaa...

Nih la sokongan membawa rebah yang paling tabley blah... Gua gelak jer la tengok perangai pengikut dan penyokong taksub bangang nih... Hahaha... Tak kisah la parti mana pon... Tak kisah la lar parti lembu kondo ka.. parti mata lebam ka... parti samseng dalam masjid ka.... parti kongsi gelap ka... Hahaha.... samer jer tabley pakai ... dari pimpinan sampai la kepada penyokong dan pengikut taksub bangang nak mampus nih... 

Hahahaha....

Aper nak jadi la .... Dapat pemimpin yang bangang tabley nak kena nasihat... Ditambah plak ngan pengikut taksub bangang tahap "dewa jalan duta"... Maka pakat tengok jer la diorang nih... Nak bagi nasihat kalu diorang akan kata kiter dengki, kiter parasit, kiter musuh.... Hahahaha... Orang bodoh camnie kiter biarkan jer la diorang kekal bodoh sampai mampus masuk dalam kubur... Hahaha....

Hahaha.... Sokongan yang membawa rebah...

Malaysia Darul Bayar?

Bhai/DeeDee semua...

Banyak benda boleh setel kalu berkait ngan Malaysia nih... Betul semua boleh setel... Janji bayar.. Janji harga bayaran mesti ngam kena... Hahaha

Walau samseng macam mana... Walau pemberontak macam mana... Walaupun negara mana terlibat... Semua kicik jer pada mata Malaysia... Hahaha...

Semua boleh kawtim... Semua boleh deal... Janji harga kena... Janji bayaran ngam... Hahahaha

Ini termasuk gak ngan deal politik samer.... Hahaha.. Janji harga kena... Janji deal ngam.... Hahahaha

Semuanyer sebab Malaysia Darul Bayar.... Hahahaha.....

Ader paham ka....

28 July 2014

PERTABI Mengucapkan Selamat Hari Raya

Hehehe...


PERTABI Malaysia mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri.. Maaf Zahir dan Batin..

Hahahaha

27 July 2014

SAVE GAZA : Rakyat Malaysia Hipokrit

Bhai/DeeDee semua...

Dalam dunia nih gua rasa aaa rakyat Malaysia la paling hipokrit.... Sungguh...

Pasai apa gua rasa camnie... Pasai hari-hari dalam media sosial dok share dan tulis macam-macam tentang kekejaman Israel... Bencikan Israel... Malah sampai konon kalo la ader warga Israel kat depan mata... Mau dibunuhnya....  Hahahaha

Hahahaha... Tapi itu semua sembang deras jer... Gempak jer lebih... Hipokrit tak sudah...

Walhal in realiti... Masih dok sokong giler kat Israel... Supply minyak kelapa sawit kat Israel, beli banyak produk Israel... Ekspot barang makanan ke Israel... Malah syarikat media elektronik macam ASTRO pon amik perkhidmatan syarikat Israel...

Aper kejadahnyer... Yang lagi best tue... Yang ramai sembang deras tak suka kat Israel tue la yang paling ramai melanggan khidmat ASTRO... Hahaha...

McDonalds pandai plak boikot pasai dier bukan syarikat Malaysia... Tapi ASTRO tak pandai plak mana-mana group atau NGO yang nak anjurkan boikot.... Wei... Sembang jer lebih aaa lu orang nih...

Cakap la yang sebenarnya lu orang dengki kat McDonalds... Hahahaha... Gua tak kata gua sokong McDonalds aaa... Tapi kalo McDonalds lu orang boleh boikot... Takkan tabrani kot nak boikot ASTRO... Kasi ajar sikit iti chilaka....

Hahaha....

4 Sahabat Dah Balik, Tinggal Lagi 2

Bhai/DeeDee semua...

4 orang sahabat dah balik, tinggal lagi 2 orang operatif Agensi yang masih berada di Ukraine untuk teruskan siasatan MH17.

Gua dimaklumkan yang 4 sahabat nih sampai awal pagi tadi... Maklumat selanjutnya bagi la diorang proseskan aper dapatan di lokasi kejadian..

Dari apa yang dimaklumkan kepada gua.... melalui panggilan telefon... Sohih tiada peluru berpandu darat ke udara (SAM) yang telah dilepaskan oleh mana-mana pihak pada masa dan hari kejadian... Semua sumber yang ader menunjukkan bahawa MH17 lebih terarah kepada ditembak dari udara... menggunakan peluru berpandu udara ke udara (AAM)...

Anggota agensi semasa di Ukraine tidak bergerak atas dasar mereka adalah wakil Malaysia ... Malah lebih kepada independent investigator yang blending ngan warga tempatan. Ini memudahkan urusan masuk ke banyak lokasi yang dikawal ketat dengan tanpa banyak soal....

Just for information, tugasan Agensi tiada kena mengena dengan mana-mana anggota pasukan lain yang dihantar oleh Kerajaan Malaysia secara rasmi untuk MH17 .... Dan untuk itu seperti semua sedia maklum, urusan pencarian mangsa kes MH370 masih lagi diteruskan kerana Agensi percaya MH370 bukan hilang secara "alami" tetapi lebih kepada buatan manusia.

Apa pun kita berharap agak pencerahan maklumat bagi kedua-dua kes MH370 dan MH17 akan dapat memberikan petunjuk sehingga akhirnya dapat menyelesaikan kes ini...

InsyaAllah...

**** maklumat yang Agensi dapat mengenai percaturan politik di Selangor agak mendukacitakan gua... Ditukar rugi, tak ditukar rugi... Payah betul la...

26 July 2014

Cakap Serupa Keling?

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha... Sori... Tajuk artikel ini bukan berbau perkauman ker penghinaan ker... Tapi sekadar merujuk kepada satu peribahasa Melayu lama yang merumpamakan sikap berbolak-balik @ berdolak-dalik seseorang manusia tue...

Gua baca dan tengok aper yang berlaku dalam kes MB Selangor... Dan gua cukup tak terkejut bila Presiden PAS buat perangai "cakap serupa keling" dalam isu nih..

Dulu pon pernah gak Presiden PAS buat camnie masa isu "Kerajaan Perpaduan" @ "UG" .... Sampai ader la sorang mamat tue kena belasah kat Masjid Rusila biler nak tanya soklan "kenapa Presiden PAS cakap serupa keling"

Jadi biler perangai "cakap serupa keling" yang sama dibuat skali lagi.. Memang tak terkojot... Hahaha... APTB la ini macham.... 

Aper pon... Gua bukan la sokong sangat keputusan nak tukar MB Selangor kepada calon Nepotisma ... Tapi gua tetap beranggapan... Kalu dah semua bersetuju diperingkat mesyuarat... Dan dah diputuskan akan ader satu lagi mesyuarat untuk perkara nih... Jangan la plak ader yang "cakap serupa keling"... Pusing-pusing berbelit-belit... Kejap cakap setuju kejap cakap tak setuju...

Kalo dah maleh nak datang mesyuarat dan cuma antor wakil jer... Maka terima jer la aper keputusan yang wakil tue buat... Kalo takmo terima aper wakil tue buat keputusan ... Lain kali masuk la mesyuarat...

Jangan la asik dengar kokokan ayam KFC jer.... Hahaha... Itu pasai la Terengganu cuma sepenggal.. Itu pasai la di Kedah cuma sepenggal...  Hahaha

Cuba tengok balik kat Kelantan... Kawan sumer takder kecoh masa isu tukar MB dan bagi kuasa penuh kat PAS buat keputusan sendirik...

Anyway... Aper pon dengan perangai "cakap serupa keling" nih... Memang sampai biler pon orang akan ingat... Cukup ingat ... Macam la kes fill khuda dan Lenin/Stalin dulu.... Sebijik macam Obama dalam isu MH17 .. Buat tuduhan tanpa bukti.... Hahahaha

Hahaha....

Ingat-ingat la "monyet" ... Jangan diulang lagi... Hahahaha

UPDATE : Nampaknyer ader Machai jenis jumud dan tak reti baca serta fahamkan aper point yang gua tuliskan kat sini... Hahaha... Kesian... Itulah dulu sekolah maleh.. Tue yang jadi "lembam" tak faham point aper yang gua tulis.... Hahaha... Aper-aper pon terima kasih la sebab rajin baca blog gua walaupun lu orang tak paham sepatah haram pasai "bengap nak mampos"... Hahaha

Aper lu ingat gua takot pi Rusila ka?... Hahaha... Dah berbelas kali gua solat Jumaat kat sana.... Hahaha... Aper ader hal... Saf depan lagie.... Hahaha... Atau masa gua pegi sana lu orang "ngelat" solat Jumaat... Hahaha... Lawak siot...

Samer macam bos lu orang yang ngelat pi mesyuarat... Tapi memandai buat keputusan tanpa bincang dalam syura... Hahahahaha...

*** artikel ini sengaja gua tulis untuk bakor lu orang... Hahahaha.... Selamat Hari Raya Aidilfitri aaaa.... 

24 July 2014

Karak Highway Jem

Bhai/DeeDee semua...

Selamat Hari Raya Aidilfitri... Hehehe... Kepada yang nak balik kekampung ... Bersedialah... 1.5 juta kenderaan akan bergerak atas jalan untuk balik raya...

Hahaha....


Maaf zahir dan batin kalo ader... Kalo takder maaf zahir jer la yer.... Hahaha

Gua ini fahun beraya di lokasi ....

"Kajang Pak Malau Kajang Berlipat, Kajang Saya Mengkuang Layu, Dagang Pak Malau Dagang Bertempat, Dagang Saya Menumpang Lalu"

Hahahaha...


23 July 2014

MH17 : Impak Dan Trajektori Peluru Berpandu

Bhai/DeeDee semua...

Gua bukanlah seorang expert dalam teknologi peluru berpandu, tapi dengan pengalaman dan latihan yang pernah gua dapat.... Gua boleh simpulkan analisis dibawah ini... Sori kalu tak berapa tepat... Harap lu orang semak ngan pakar peluru berpandu yang ader aaaa... Sebab gua cuma ader pengalaman ngan STINGER, METIS-M, SILKWORM, IGLA, STARBURST jer....

Nih gua nak citer pasai peluru berpandu dari jenis SAM (surface to air) dan AAM (air to air) dan bukannya jenis Anti Tank atau Cruise Missile (clustered dan tidak clustered).... Okeh aaa...

Just nak remind awal aaa... SAM dan AAM tak semestinya rely pada heat signature (heat seeking) sahaja tapi banyak yang moden dilengkapi dengan RADAR dan LIDAR... Tak paham kalu sila tanya Lebai Google... Hahaha

Okeh... Bagi dua jenis peluru berpandu SAM dan AAM nih... Mode of detonation tidak semestinya on impact... Bermaksud bagi kedua-dua jenis missile nih... Kemungkinan untuk ianya tepat direct hit kepada sasaran baru meletup adalah tidak semestinya (walaupun ianya dilengkapkan dengan mode ini - detonation on impact).

Tapi mostly peluru berpandu SAM dan AAM nih beroperasi pada dual mode iaitu  mode detonate on impact dan mode detonate on close proximity.

Jadi selepas peluru berpandu dilancarkan dari peralatan pelancaran, booster motor akan lonjakkan peluru berpandu jauh dari pelancar sebelum motor utama peluru berpandu akan dihidupkan dan biasanya dalam masa kurang 15 saat, peluru berpandu sudah mencapai kelajuan Mach 1 bergantung kepada design rekabentuk teknologi propulsion roket motor dier... 

Dan sistem detonation akan dihidupkan setelah motor utama ini beroperasi... Ini adalah standard biasa mana-mana peluru berpandu tak kisah la dari jenis SAM, AAM, Anti Tank ataupun jenis Cruise.

Bagi kes MH17.... Bagaimana kita akan dapat mengesan impak letupan lah yang akan menentukan dari mana peluru berpandu itu dilancarkan sama ada dari SAM atau AAM berdasarkan kepada impak dan trajektori..

Bagi kes AAM, biasanya peluru berpandu ini akan selari satu paras dengan pesawat tersebut dan berada berdekatan (close proximity sekitar 1 hingga 3 meter) barulah ianya meletup (detonate)

Tapi bagi SAM... Biasanya sudut impak adalah dari bawah dan bukannnya tepi berdasarkan kepada trajektori... Tapi masih mengekalkan mode close proximity detonation dan mode detonate on impact.

Aper pon... Biarlah pakar penerbangan yang menentukan impak sebenar yang berlaku pada MH17... Tapi macam gua bagitau tadi la... Semua bergantung kepada sudut impak dan trajetori... Barulah kita dapat tau sama ada BUK M1 yang tembak atau mana-mana SAM

Tentang peluru berpandu Anti Tank.. Gua paling suka teknologi HEAT dimana rod titanium yang disalut dengan depleted uranium digunakan untuk menembusi lapisan armor kereta kebal dan seterusnya membakar semua yang ada dalam kereta kebal tersebut pada suhu lebih 1000 darjah celcius.. Ini teknologi terbaek...

So... Ini analisa dan ulasan gua... Harap ader sesapa yang lagi mahir boleh ulas atau kritik... Gua takder hal.. Sebab teknologi nih berubah dengan cepat... 

Hahaha....

22 July 2014

MH17 : Siapa Akan Siasat Isi Kandungan Kotak Hitam?

Bhai/DeeDee semua...

Agak-agaknyer la... siapa yang akan siasat isi kandungan kotak hitam MH17 tue.... sebab gua dimaklumkan bahawa Malaysia akan serahkan kepada ICAO untuk buat tentukan.... dan biasa kalo ICAO yang buat... surely akan sampai ke tangan NTSB ......

Dan kalo NTSB yang siasat.... Aper jaminan yang US takder ejast atau tampered ngan data yang ader..... Hahaha... 

Lu orang ingat tak insiden Flight 93 American Airlines yang katanyer hentam bangunan Pentagon masa 9/11 dulu... Harap tader dengar khabar kotak hitam dier ... Malah serpihan pesawat pon takder... Tak macam MH17.... US bab kenching memang terra... Numero Uno ....

Hahaha.... ini satu lagi pening....

So... nak kena bagi satu team yang consist semua agensi kawalselia yang ader dalam dunia... kasi berlaku adil dengan Malaysia yang akan lead the team.....

Tapi...... kalu Kerajaan Malaysia dan MAS dok bagi kat NTSB.... gua tak konpiden aaa siasatan tue akan telus.... Hahahaha ... sebab mesti akan ader campurtangan pihak ketiga yang menyamar...

MH17 : Yang Dituduh Telah Sediakan Bukti. Penuduh Bagaimana?

Bhai/DeeDee semua...

Ader sahabat kiter yang bagi link info nih dalam blog gua nih..... so....  sekarang yang dituduh telah sediakan bukti.... penuduh bagaimana? ... Hahahaha

Satu aper pon US takder keluarkan bukti.... harap sembang jer kata ader bukti bergambar imej satelit dan thermal imaging.... Hahaha..... Aper lagi mau tunggu ... publish la....

Obama jangan la jadi macam ader orang tue yang buat statement tapi takder bukti.... Hahaha




Kalo video atas tabley diakses.... cuba tengok yang kat bawah nih...




Gua stakat nih konpiden ngan hujah dari Russia..... cuma satu part jer yang diorang termiss nak citer.... tentang kedudukan pesawat drone Global Hawk yang kelihatan berlegar di Yalta pada lingkungan masa yang sama .... sedangkan jarak antara Yalta dan Donetsk lebih kurang 140km sahaja....

Hahaha...

UPDATE : Lu orang ingat tak Flight 93 yang katanyer menghentam bangunan Pentagon pada 9/11 dulu..... hahaha.... langsung tak nampak serpihan dier macam aper yang berlaku kat #MH17 ..... Hahaha.... US sudah kantoi..... hahaha

21 July 2014

MH17 : Percayalah Bulat-Bulat Pada Obama

Bhai/DeeDee semua...

Hahahaha..... sori aaa... gua bukan gelakkan kat mangsa dan keluarga mangsa MH17... tapi gua gelakkan kat media kat Malaysia termasuklah media alternatif dan sosial.... sebab semua percaya bulat-bulat pada Obama...

Biler Obama kata MH17 kena serang ngan peluru berpandu SAM jenis BUK buatan Russia... semua percaya bulat-bulat....  walhal takder bukti pon ader "smoke trail" peluru berpandu SA-11 tue (dimana memang kalu ikut spesifikasinya... asap cukup banyak keluar dan amik masa yang lama baru kesannya ilang)...

Biler Obama kata MH17 tue ditembak oleh Pemberontak tajaan Russia.... semua percaya bulat-bulat.... Hahaha.... Aper untungnya kepada pemberontak dan Russia dalam insiden nih.... Rugi ader la....

Biler Obama kata Russia patut bertanggung jawab.... dan Vladimir Putin patut bersemuka dengan mangsa ..... semua percaya bulat-bulat dan bersetuju.... Walhal.... tak terbukti pon ini semua kerja Russia...

Yang pasti.... semua sudah kena kelentong tahap "dewa jalan duta" dengan Obama dan media tajaan US ..... Hahahaha..... Bayangkan la... tak sampai sejam lepas kejadian.... semua media tajaan US termasuklah Al Jazeera dok bawak citer kononnya MH17 sudah kena tembak ngan BUK......

Hahahaha... lawak siot... yang lagi best tue ... even Malaysiakini, TMI, Harakah dan yang seangkatan dengannya pon jugak sudah percaya bulat-bulat kat cakap Obama.... hahaha... sudah kena mandrem ker aper.... hahahaha

Gua nak bagitau lu orang... Insiden MH17 nih takder untungnya kat Russia atau puak pemberontak Donetsk ..... memang takder untungnya.... tapi yang akan untung sebenarnya aderlah US ....... lu orang tak percaya..... hahaha.... takper.... I've said so.... Hahahaha


20 July 2014

MH17 : Blackwater Operatives Disguised As OSCE Team Members

- Two suspected Blackwater operatives has been detained early today (local time) in Kramatorsk, eventhough they said they work for OSCE.

- Some item has been moves without authorization from the crash sites by OSCE (or someone who's claimed as OSCE Inspector)

- Our "Agency" operatives (previously based on Moscow) has now got access to the crash sites with the help of locals.

- We're collecting samples and taking photograph right now. The smell of decompossed corpse is everywhere.

- Being informed by credible source that the US Global Hawk long range drone which shot down MH17 were flying from Incirlik Air Base.

- For weeks US owned Global Hawk drone were detected flying on a covert mission at Black Sea near Yalta which is around 130 to 170 km from MH17 crash sites.

More updates will be coming later on...

MH17 : Siapa Yang Untung?

Bhai/DeeDee semua...

Tiada seorang pun penumpang warga Amerika Syarikat didalam pesawat MH17 tapi.... Amerika Syarikat lah yang paling lebih mengelejat kepoh pasai insiden nih...

Macam-macam statement Obama...

Yang lagi best tue semua media ikut serta terpedaya dengan sumber maklumat yang disajikan oleh media Amerika Syarikat..

Paling best skali kononnya Amerika Syarikat ader bukti dari satelit dan thermal imaging... Siap plak dalam tempoh kurang 24 jam ader bukti pintasan panggilan dari pemberontak pro-Russia...

Hahaha.... Lawak siot...

Just nak bagitau lu orang sumer.... Aper sebenarnya yang Global Hawk buat dikawasan tue 5 hari sebelum tarikh kejadian #MH17

Siapa yang untung sebenarnya... Yang pasti bukan Russia, Puak Pemberontak mahupun Ukraine... Hahaha

MH17 : Massive US Cover-Ups

- It has been known by many Intel Agencies that MH17 being shot down while cruising at 33000 feet via Raytheon AIM 120D AMRAAM air-to-air (AAM) guided missile.

- Done by US long range Global Hawk drone running a covert operation about 120 km from MH17 flight route.

- AIM 120D AMRAAM missile would make a very low profile "smoke trail" (barely visible) if being shot from higher altitude.

- Global Hawk has being detected flying a covert operation at 120 km from MH17 flight route around same time of incident at 40 thousand feet from sea level.

- Subsequently Raytheon has been testing a new variant of AIM 120D AMRAAM on 13 July 2014 (attachment below).

- US is the first country that lead all the media to think MH17 being shot down via BUK surface-to-air (SAM) missile by the insurgent which is to cover-ups their track.

- FYI no "smoke trail" from any SAM missile has been detected whatsoever within target radius at that time that suggest MH17 being shot down via SAM missile.

- SAM missile tend to gives massive "smoke trail" churning from either solid propellant rocket motor or liquid propellant rocket motor that can be easily seen from as far as 30 km using just a naked eyes. 





Source : Multiple Intel Agencies

19 July 2014

MH17 : Sahih Tiada Kesan Serangan Dari Bumi

Bhai/DeeDee semua...

Walau aper pon cerita yang dicanangkan oleh media yanh diberikan input oleh Amerika Syarikat... Namun semua agensi risikan antarabangsa tetap melihat bahawa kejadian MH17 adalah satu usaha bersepadu Amerika Syarikat untuk campur tangan di Ukraine (Wilayah Crimea).

Setakat masa ini, tiada finger print atau "smoke trail" yang menunjukkan pesawat MH17 ditembak dari darat. Jika ujud "smoke trail" hasil dari motor utama peluru berpandu, biasanya ianya akan mengambil banyak masa untuk hilang dan ini memudahkan lokasi penembak dikenalpasti.

Malah dari pemantauan ramai operatif pelbagai negara di tempat kejadian tetap menunjukkan semuanya tertumpu kepada Amerika Syarikat... Dengan maklumat bahawa sebuah Drone jarak jauh US iaitu Global Hawk sedang beroperasi dalam jarak 100 km dari lokasi kejadian.

Berkenaan dengan senjata SAM yang katanya menjadi senjata utama untuk memusnahkan MH17, setakat ini telah dikenalpasti bahawa pihak pemberontak tidak memilikinya dalam senarai peralatan mereka.

Tunggu maklumat lanjut disini lewat malam nanti...

MH17 : BUK Tidak Digunakan

Bhai/DeeDee semua...

Hasil daripada penyiasatan oleh operatif Agensi di lapangan mendapati bahawa laporan awal berkenaan tiada kesan "smoke trail" peluru berpandu BUK adalah sah. Ini bermakna pada masa kejadian tiada tembakan daripada sistem BUK dihalakan oleh mana-mana pihak dari mana-mana lokasi dalam radius 50 km.

Malah dari rakaman video yang dilihat diambil oleh warga tempatan memperlihatkan tiada kesan "smoke trail" tersebut melainkan kesan pesawat yang musnah.

Operatif Agensi masih tidak dapat sampai ke lokasi kejadian untuk melihat keadaan mayat mangsa namun daripada maklumat yang diterima (masih belum dapat disahkan sepenuhnya), tiada mayat yang ada kesan berdarah dikesan dilokasi kejadian. Ianya satu yang memusykilkan.

4 orang operatif Agensi yang sedang berkhidmat di Poland dan Russia telah diarahkan bergerak ke Kiev untuk membantu siasatan.

18 July 2014

MH17 : Shot Down By Drone (Global Hawk)

KIEV - 20:00 hours

Information circling Intel Agencies throughout Eastern Europe mentioning that a covert operation done by United States within the airspace 100 km from MH17 ill-fated flight.

US has been using a Global Hawk long range drone equipped with AMRAAM missile to do some recon in that area.

Suspected that this AMRAAM were the one that bring down MH17 with 298 passengers.

No AMRAAM fragment until now has been detected and recovered but expert said that this might takes some while to identified it. Meanwhile, no BUK missile fragment whatsoever has been detected at the crash site.

Source : Multiple Intel Agencies

Update @ 23:00 hours - KIEV : No ground based missile (BUK) smoke trail has been detected within the crash site radius to indicate the source of BUK system installation battery.

Maklumat Terkini #MH17

Bhai/DeeDee semua...

Maklumat terkini yang telah sampai kepada pihak Agensi aderlah bahawa pesawat #MH17 telah terbang pada ketinggian 35 ribu kaki semasa ianya ditembak jatuh oleh peluru berpandu.... Agak tinggi untuk capaian mana-mana Manpads melainkan penggunaan SAM berskala besar atau sederhana.

Dan satu maklumat yang belum dapat disahkan memaklumkan bahawa pesawat #MH17 sebenarnya telah ditembak menggunakan peluru berpandu "udara ke udara" dan bukannya peluru berpandu "darat ke udara" seperti yang diketahui umum.

Dua orang operatif dari Agensi telah berlepas ke Kiev awal pagi tadi dan dijangkakan akan ke lokasi seberapa segera untuk menyiasat sama ada pesawat #MH17 ini ditembak oleh pesawat Global Hawk @ Reaper dari udara dan bukannya ditembak dari darat. Jika benar ianya ditembak dari udara, maka ianya mungkin sebagai satu cara untuk mengalihkan tumpuan dan tuduhan.

MH17 vs MH370

Bhai/DeeDee semua...

MH17 :  21 ribu kaki.. Meletup... 14 km radius kawasan serpihan...

MH370 : Tiada serpihan dikesan...

Allah Taala nak tunjukkan sesuatu.... Nak tunjukkan bahawa MH370 memang tak terhempas atau ditembak...

Al Fatihah buat semua mangsa....

"Maka nikmat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dustakan" - Ar Rahman

P/S : Biler satu kawasan tue bergolak... Biasanya semua penerbangan komersial akan mengubah laluan... Kenapa MAS tidak mengubah laluan? Aderkah kerana nak jimatkan kos bahan bakar?

P/S/S : Ini bukan kali pertama friendly fire.. Tidak kisah la siapa yang menembak... Yang pastinya pada ketinggian lebih dari 21 ribu kaki... Siapa pun akan tersalah anggap kalu guna mata kasar... Kalu guna radar signature... Tentu akan dapat dikesan signature dan identiti pesawat...

Ingat... Kalu masuk salah laluan sure kena tembak... Jadi MH370 tue sure takkan masuk salah laluan dan terus pergi ke Selatan Lautan Hindi...

TAMBAHAN: Kalu pesawat ditembak dengan Manpad (peluru berpandu yang dilancarkan dari atas bahu), jarak maksimum yang boleh ditembak hanyalah sehingga ketinggian 14 ribu kaki ... Itupon bergantung kepada jenis Manpad... Macam kalo manpad jenis Stinger agak rendah jaraknyer... Igla pon agak rendah gak... Starburst pon masih rendah jaraknyer ... Silkworm pon rendah gak jaraknyer...

Ini bermakna kalu kena tembak dengan peluru berpandu.. Mesti dari jenis "mobile    anti aircraft missile" ... Sistem penembakan menggunakan radar dan bukan 100% heat seeker dengan guide mata kasar...

Soalan : aderkah puak pemberontak mempunyai persenjataan begini... ???

17 July 2014

Setan Pun Mau Untung

Bhai/DeeDee semua...

Aper lu ingat jadi Setan best ka.... Tak best oooo.... Biler jadi Setan.... kalu berniaga "janji"... lu ingat orang tak bising ka? Semua orang dok perati la wei.... Pergh bhai... Setan pun mau untung.... Kalu Setan berniaga,.... baru la boleh bina neraka 1 Bilion.....

Dulu ader satu Setan dah buat neraka 1 Bilion..... ala... Setan Timur......

La nih Setan Selatan mesti la mau lawan... Tak aci la Setan Timur mentekedarah sengsorang... yer la.... Setan Timur banyak berniaga "janji emas itam" ..... patut la neraka Setan Timur nih besar ... dok atas bukit.....

Sebab tue la Setan Selatan dan para Setan-Setan lain dok jeles dan nak kejar berniaga "janji" ..... Hahaha.... sebab mau lawan saper hebat....

Hahahaha... takper la... Setan-Setan nih boleh buat aper suker diorang ..... Selagi mana Allah Taala izinkan untuk menyesatkan.....  manusia ramai yang dok menyembah Setan... tak kira la alim ulama atau yang lagho.... semua dok takut kat Setan ... dan tak abis-abis menyembah Setan...

Aper nak jadi la.....

# Gua hanya sembah Allah Taala .... Gua cuma takut murka Allah Taala .... Setan-Setan sumer pi mampos la....

P/S : gua posa ..... hahahaha... harap tak batal la posa atau kureng pahala posa pasai dok maki Setan....

16 July 2014

Biler Nenek Mengamuk Ala Aaron Aziz

Hahaha... Lawak siot.... Hahaha...

Mesti Nenek #CDM25 nih dah lama tak dapat servis... Tue yang meroyan tue...  Hahaha...

Agaknyer kalo kat tangan dier ader pisau Rambo... Mau dirodoknya perut Apek tue.... Aiyo..

Aaron Aziz mesti patut respek sama nenek #CDM25 nih...


Hahahahahaha .....

15 July 2014

Aiyo ... Setan Sudah Marah

Bhai/DeeDee semua....

Aiyo ... Setan sudah marah..... kecoh satu alam dengan cerita Setan naik marah pasai ader orang tak bagi dier jadi Ketua Setan..... Kononnyer sebagai ketua Setan ... dier ader hak untuk ader team nasihatkan dier.... hahahaha..... Lawak siot...

Masalahnyer team yang nak menasihatkan si Setan nih pon samer laghonyer.... hahahaa..... samer tabley pakai.... lebih pentingkan dunya dari afterlife... lebih pentingkan kocek dan bangku..... hahahaha... karut wal sesat larat..... Hahahaha

Pasai tue la Setan dok hingar.... Hahaha....

Just sekadar nak tanya kat Setan nih..... biler nak mampus aaa ... Cukup-cukup la menjadikan ramai orang sesat sebab dok menyembah Setan.....

Hahahaha.... Setan Kaur.... Setan Kaur..... Hahaha..... kalo kojol nanti cepat la Setan Botol plak ganti..... hahaha

#Moga posa Ramadhan nih pahalanya tak ilang pasai gua kutuk dan hina Setan......

Bila PAS Pun Mulai Takut Kepada Jihad ...

Bhai/DeeDee semua...

Gua memang menyanjung tinggi demokrasi... tapi tidak bermakna gua menidakkan keperluan untuk menggerakkan seluruh tenaga dan upaya kearah menjadikan hukum Allah Taala sebagai hukum tertinggi di tanah air ini.... Gua berpegang teguh dengan amanat "Barangsiapa diantara kamu yang tiada dalam hatinya walaupun sebesar zarah untuk menegakkan undang-undang Allah Taala, hidupnya adalah sia-sia sahaja" .... Nauzubillah...

Untuk menegakkan undang-undang Allah Taala.... kiter perlu kembali kepada sistem Khilafah Islamiyah... Sistem kenegaraan Islam.... So... untuk itu... dalam konteks sedia ader... memang jauh panggang dari api untuk pengujudan sisten Khilafah secara demokrasi .... melainkan hanya melalui gerakan "sabil"...  Sebab....kalu kiter kaji macam mana pon.... kalu folo sistem demokrasi... sampai sudah la takkan jadinyer...

Jadi..... Bila PAS sendiri pun mulai takut kepada jihad.... malah sanggup pula melabelkan para penjihad kepada label militan.....  Aper lagi yang kiter nak harapkan pada PAS....

Nampak sangat la seruan Jihad yang selama nih PAS sebok bisingkan dan warwarkan hanyalah semata-mata retorik... sekadar penyedap... sekadar nak bagi orang yang berfikrahkan agama sumer sokong PAS.... Nampak sangat PAS lebih mementingkan kerusi dan undi....

Jadi ... biler gua lihat PAS pon sama melabelkan pejuang Islam (penjihad) sebagai militan @ terrorist @ pengganas.... maka gua dah nampak dah aper sebenarnya yang ader dalam PAS sekarang nih...  Nampak sangat lah jarum keduniaan sudah lekat dalam hati pemimpin PAS.... nampak sangat dah.....

Laju sungguh PAS melabelkan para pejuang ini dengan labeh militan.... satu persoalan yang bermain di kapla gua..... biler plak PAS nak melabelkan para pelaku maksiat (rasuah, salahguna kuasa, perlakuan sumbang @ lu orang sendiri paham-paham jer la) dengan label "Ahli Maksiat" ..... biler aaaa.... ader brani ka?? takkan tabley nak isytiharkan sebagai "Ahli Maksiat" dengan lajunya.....

Sepatutnya.... si pelaku maksiat nih la yang lebih laju dipecat dan disingkirkan dari jawatan dan keahlian dalam PAS.... tapi... nampaknyer masih ramai si pelaku maksiat nih bermaharaja lela dalam PAS dengan status dan jawatan yang tinggi...... hurm.... aper nak jadi aaaa...... Sori aaa.... tak payah nak kelentong aaa takder pelaku maksiat seperti mana yang gua nyatakan tadi dalam PAS..... tak payah nak sembang baik la..... poodah...

Bulan Ramadhan nih aaaa.... tolong skit aaa ... tak payah la nak mengelat bersilat lidah mengatakan takder pelaku maksiat nih dalam PAS...... kami bukan bodoh dan kami bukan pelupa... malah kami sentiasa tau dan amik berat.....

Gua rasa aaa... semua pimpinan PAS patut kena tarbiah balik.... start dari kapla sampailah kepada pimpinan akar umbi.... tapi bukan kena ikut tarbiah kelolaan Presiden PAS..... tapi kena tarbiah dengan pihak luar..... kena baca balik buku "Kenapa saya menganut Islam" tulisan Fathi Yakan (Ikhwanul Muslimim) ......semua skali kena pergi tarbiah.... tak kisah la Presiden PAS sekali pon..... Mursyidul Am pon patut kena pegi gak.....

By the way.....  Gua tetap ngan pandangan gua..... dalam konteks sedia ader... tiada jalan lain untuk menegakkan sistem Khilafah Islamiyah melainkan dengan cara "sabil" ..... dan gua bersedia berjawab ngan Allah Taala atas pegangan gua nih.....

Allahuakbar! ... Allahuakbar!... Allahuakbar!...

13 July 2014

Serangan Di Pulau Mabul

Bhai/DeeDee...

Gua dimaklumkan oleh rakan-rakan yang masih lagi sedang berkhidmat dalam Agensi bahawa suspek yang terlibat dalam kes serangan di Pulau Mabul semalam aderlah warga tempatan yang bekerjasama dengan warga asing dari Filipina...

Nampaknyer isu ini tetap akan kekal menjadi satu barah yang susah nak dikawal hanya kerana banyak warga Filipina dan Indonesia yang berada di Sabah yang mempunyai MyKAD...

Tak kisah la ESSCOM buat macam mana sekali pon... Selagi mana isu MyKAD haramjadah nih tak selesai... Selagi itu lah... 

Payah aaaa...

Aper pon.... Salam takziah gua sekeluarga buat anggota yang mendapat kecelakaan tue... Al Fatihah

05 July 2014

Isu Gelendangan, Siapa Yang Gagal?

Bhai/DeeDee semua...

Dua tiga hari nih kecoh pasai isu gelendangan... Malah ramai di kalangan rakyat Malaysia baru pertama kali dengar adernya Akta Orang Papa Dan Kutu Rayau 1977 (Akta 183)....... Hahaha.....

Takper... Gua biarkan jer lu orang sumer bantai dan lanyak Adnan Mansor dan DBKL.... Hahaha... Gua kasik chan sama lu orang... Takder hal... Kasi hantam kaw-kaw lar sampai rapat... Hahaha....

Tapi lu orang sumer jangan lupa... Isu gelendangan nih... Siapa yang gagal sebenarnya... Siapa yang gagal berfungsi... Siapa yang "failed right to the bottom"....

Pada gua.... Bagi kes gelendangan yang beragama Islam.... Ini semua berpunca dari kerjabuat para Sultan dan Raja-Raja Melayu..... Konon jadik Ketua Agama Islam... Konon kuasanya melibatkan Baitulmal, Pusat Pungutan Zakat dan Lembaga Wakaf.... Yer la... Bukan stakat diorang Ketua Agama.. Tapi semua dana berkaitan Islam pon bawah kuasa diorang....

Tapi... Haram tabley pakai satu sen pon puak nih... Patutnya dengan dana zakat, wakaf dan baitulmal yang ader beratus juta nih... Yang berkepuk dalam akaun bank.... Patutnya dah takder ataupon berkurang skit dari masa ke semasa golongan orang papa dan gelendangan nih... Tapi...

Tapi.. Nothing... Takder tindakan yang ader dibuat oleh para Sultan dan Raja-Raja Melayu untuk menyelesaikan permasalahan nih...  Yang ader cuma 2 buat Istana dalam Malaysia yang bernilai RM1 Bilion setiap satu.... Itu tak termasuk berpuluh buah Istana yang bersepah kat dalam Malaysia... 

Tak payah jauh la... Gua kasik contoh aaaa... Hari nih gua travel dari Kuala Terengganu balik ke Kemaman... Dan gua nampak.... Dari Kuala Terengganu sampai ke Chendering yang jauhnya tak sampai 15 KM... Ader 3 bijik Istana....  Hahahaha... Aiyo.. Banyaknyer...

Aper hasilnya kepada golongan orang papa dan gelendangan serta orang miskin dan fakir... Takder aper pon... Nothing... Nehi... Yilleks... Boliaw... Hampeh aaaaaa... Memang hampeh... Macam la ader Istana kat Jalan Duta tue nak bukak pintu dier bulan Ramadhan nih untuk bagi peluang golongan gelendangan datang dan mendapat juadah berbuka puasa... Mimpi la... Mimpi sesangat la...

Gua tetap berpandangan... Selagi mana golongan Sultan dan Raja-Raja Melayu takmo nak campur tangan membantu gelendangan yang beragama Islam dengan dana zakat, wakaf dan baitulmal... Selagi itulah kes nih takkan selesai... Sampai kiamat kot... 

Tapi seperti biasa la... Ader jadi kudis ka pada diorang nih... Takder bhai... Jangan mimpi la.... Diorang nih takkan amik pot pon.... Lu pernah dengar ker diorang amik pot.... Hahaha...  Gua rasa aaa diorang sudah kena Istidraj la.... Aiyo...

Ini realiti... bukan fitnah... bukan hasutan.... Tapi semata-mata realiti... Lu orang boleh bukak mata dan tengok keliling... Ini realiti... Takder masa gua nak menghina dan mengaibkan kalu dah benda tue realiti.... Ini hakikat... Dan bukannyer makrifat...

Guna la akal yang Allah Taala berikan pada lu orang... Jangan letak diri lu orang  lagi hina dari binatang yang tak berakal... Malu la skit....

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1