Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

02 November 2017

Kalau Tak Menipu Itu Bukan BN Namanya

Bhai/DeeDee semua...

10 cakap dari BN, 18.95 tak boleh dipercayai.... terukkan...

Hahaha....

Sejak berkawan sama baju ngan geng lebai, lagi mengarut lawak bodoh BN...  Tambah lagi biler bercerita bab tak sengaja terpaparkan logo BN dalam Parlimen masa perbentangan bajet...



Hahahaha.... slaid tu saper yang sediakan? bukan disediakan oleh staff Kementerian Kewangan ka? Takkan la staff Kementerian Kewangan tu ada logo BN dalam sistem komputer dier???

Atau...

Atau slaid itu disediakan oleh staff pejabat pusat BN..??? Hahaha... kalu staff pejabat pusat BN memang logik la ader logo BN dalam komputer dier...

Hahaha...

Sebenarnya.... perletakan logo BN dalam Parlimen pada masa perbentangan Bajet tu memang disengajakan... sebab sebahagian dari tindakan "subliminal message" yang sengaja dibuat untuk mempengaruhi tindakan dibawah sedar para penonton terutamanya penduduk luar bandar yang rata-rata hanya mempercayai RTM dan TV3 sahaja...

Ianya bukan tidak ader makna ... sebab sebenarnya dalam imej yang terpapar di TV... kita boleh meletakkan beberapa imej terpendam dalam satu gambar yang jika ditayangkan berulang kali akan dapat ditangkap oleh minda dibawah sedar penonton tersebut dan akan mempengaruhi tindakan penonton itu sendiri...

Russia, Amerika Syarikat, China, Korea Utara, Israel dan beberapa negara lagi pernah membuat ujian yang sama dan hasilnya memberangsangkan.... Ianya pernah dibuat seawal 1930'an lagi...

Jadi.... kesimpulannya... tipulah kata tak sengaja terpapar logo BN masa perbentangan bajet dalam Parlimen tu.... karut ja.... huhuhu

29 October 2017

Bebalnya Lebai

Bhai/DeeDee semua....



Adoyailah lebai ni....  beza antara Kerajaan dan Parti Yang Memerintah pon tarak tau ka??? Adoyailah....

Kalu sesuatu bantuan tu datang dari Kerajaan Negeri... maka mana boleh letak logo mana-mana parti politik waima logo parti politik yang sedang memerintah pon tarak boleh...

Macam kes baja subsidi yang sepatutnya hanya berlogo Kementerian atau Kerajaam Malaysia .... tak sepatutnya tertera logo UMNO atau Barisan Nasional (BN)...

Takkan lah benda sesimple ini pon lebai nih tak tahu... aper ke bebal sangatlah lebai ni... huhuhu

Semenjak berbaju pink sedondon dengan UMNO nih... semua dah belajar  kot.... huhuhu... lebai oh lebai...

25 October 2017

Menteri Bebal Buta Kayu

Bhai/DeeDee semua...

Menteri sekor ni ader turun padang ke? Ader jumpa ngan guru-guru ker? Atau hanya jumpa Pengetua, Guru Besar atau Penolong Kanan jer???



Wei... memang guru terbeban la... kerja pengkeranian pun guru terpaksa buat... walhal bukan takder ramai kerani kat sekolah... tapi semua kerani hanya buat kerja untuk Pengetua dan Guru Besar jer...

Malah banyak sekolah yang gua pergi... ader kerani yang terlebih... sampaikan takder kerja nak buat.... even sampai nak Riso kan kertas pon guru terpaksa buat sebab tak boleh nak mintak tolong kerani...

Itu belum guru yang handle makmal komputer sekolah.... mana ader peruntukan untuk perjawatan pembantu makmal komputer sama macam pembantu makmal sains...

Menteri Pendidikan memang kayu sejak dari dulu lagi... bukan jenis turun padang punya... huhuhu...

Tambah lagi cikgu yang handle sekolah amanah... balik dah pukul 5 atau 6.... malam pulak ader kelas tambahan kat sekolah... cuti hujung minggu ader kelas atau kokurikulum kat sekolah....  kerani sekolah pon takder kena kerja waktu malam atau waktu cuti....

Buta ka???

Gua tau sangat bab berkaitan dengan guru ni pasai abang gua guru, wife gua guru, ex-girlfriend gua dan asben dia pun guru... Huhuhu... so gua memang teramat tahu...

05 October 2017

Protes Roboh Kuarters Masjid, 9 Ahli PAS Ditahan

Bhai/DeeDee semua...

Pergh... sekali imbas baca artikel di Malaysiakini... gua ingat tajuknya adalah Protes Roboh Kuarters Masjid, 9 Ahli PAS Ditahan...



Tapi....

Tapi rupanya... 9 Ahli PSM yang ditahan.... huhuhu.... ciss.... gua lupa yang la ni ahli PAS dah amat kurang bersama dengan golongan mustad'afin.. dah kurang highlight isu golongan tertindas ni... semenjak Abdul Hadi Awangdah bersekongkol dengan Najib Razak nie...

Huhuhu....

Sekarang ni yang lebih kedepan bab isu golongan Mustad'afin adalah dari parti sosialis... parti yang ahli dan pimpinan PAS melabelkan sebagai parti orang kafir dan parti komunis.... Huhuhu... bab melabelkan orang lain dan menghukum ikut kepala lutut memang dah jadi trademark PAS dah la nie...

Huhuhu.... dah jauh tersesatnya PAS la ni... semenjak Abdul Hadi Awang jadi kepala besar... Mursyidul Am pun dah tak ketahuan punca dan... huhuhu... 

Itu lagi PAS sembang tahap tinggi konon dierlah Parti Suci Tanpa Debu.... huhuhu... sebijik macam tajuk lagu Saleem Iklim... oh yer... sama kampung.. Al Marangi...

Hahahaha... adoyailah...

30 September 2017

Hebat Sangatkan Maju Holdings?

Bhai/DeeDee semua...

Maju Holdings ni hebat sangat ka? Dulu masa depa pegang Perwaja Steel... aper jadi akhirnya kat Perwaja Steel... Gaji staff tak bayar la... hutang bil gas pun taknak bayar ngan Gas Malaysia... Hutang bil elektrik pun chulas nak bayar ngan TNB sampai TNB terpaksa amik tindakan drastik...



Even pampasan gaji staff Perwaja Steel pun ruyup... aper citer... ini mau bikin gempak macam hebat sangat nak amik alih PLUS dari UEM dan KWSP... Pigidah....

Ini satu lagi spesis macam Syed Mokhtar Baukari @ Baukaki... mesti akhirnya akan terjual atau diambil alih oleh China Mainland akhirnya PLUS ni.... Dua-dua Syed Mokhtar Baukari @ Baukaki dan Maju Holding ni bukan pandai berniaga pon... semua mau jadi jalan senang ja... adoilah...

Huhu..

29 September 2017

Celaka Punya Bapuk

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha.... Lu orang jangan ingat mat lembut (bapuk) ni sebagai orang yang lemah lembut... jangan wei.... diorang ni lagi ganas dan sadis...



Depa jadi lembut bukan pasai hati ka apa ka.... tapi pasai naluri seksual ja... Blah la kalu depa kata depa takda orientasi seksual... tipu la kalu depa kata depa takdak feel kat pompuan... Pigidah...

Huhuhu... jumpa mamat lembut camnie katok ja alat kemaluan diorang... baru diorang ader akai... huhuhu

27 September 2017

Kaunseling Pasai Buka Aurat?

Bhai/DeeDee semua...


Gua memang tak bersetuju bab buka aurat ni... Hukum dah jelas... ikut Mazhab masing-masing la.. kalu lu folo mazhab Syafie... folo ja jangan banyak songel..

Cumanya...

Pada gua hukuman mamat ni kena kaunseling tu gua rasa tak adil... bukan tak adil pasai apa... cuma patut hukuman kena pi kaunseling pon patut kena kat mana-mana pompuan yang mendedahkan aurat... yang tak pakai tudung... yang pakai tudung serupa tak pakai tudung... atau yang pakai pakaian sendat macam sarung nangka ... berlambak la bhai kat Kelantan ni...

Pompuan ni bukan orang luar Kelantan pon.. tapi orang lokal... orang tempatan... tapi selamba dog jer berpakaian macam ni... Hahaha..

Lu tak caya ka?? pi la area KB atau Kubang Kerian.... Kat Pengkalan Chepa pun berchambah... hahahaha... kat Gua Musang pon ramai.... hahaha.... Kat Lembah Sireh di KB tu cukup ramai yang bersidai.... hahaha

Kalu yang pakai pakaian sendat ni bodi mantop takper la... ini banyak sangat selulit... banyak sangat spare tyre... hahaha.. sampai nak muntah pon ader tengok..... hahahaha

Biler aaaa nak buat pembersihan kat Kelantan ni??? hahaha....

26 September 2017

Bebal Melampau

Bhai/DeeDee semua...


Hahaha... mamat pemilik kedai dobi ni gua respek la... sebab nanti kalu tiba dier terpaksa terima pemindahan darah kat hospital... mesti dier akan pastikan yang darah diterima dari penderma orang Islam ja....

Nak best lagi kalu jenis darah dier adalah unik dan rare... Susah nak cari ader orang Islam yang derma...

Sebab darah ni kalu dari penderma bukan Islam... mesti akan ader DNA khinzir ..... hahaha... itu benda haram tu...  mana nak ada kesucian kalu gitue....

Mampuih la jawabnya... Hahaha

**** janganlah jumud sangat ... hahaha

25 September 2017

Thoharah Dobi

Bhai/DeeDee semua...

Satu part memang gua stuju pengusaha kedai dobi ni buat macam ni... tapi...



Tapi... sebenarnya tindakan ini melampaui batas... Islam tidak menjumudkan... Islam itu tidak membentuk satu persekitaran "dalam akuarium"...

Kalu betullah pengusaha kedai dobi ini mengutamakan Thoharah pada tahap "dewa jalan duta" nih.... maka patut dier ni tak boleh terima duit kertas atau syiling... sebab tahap Thoharahnya wang kertas dan duit syiling ini tidak dapat dipastikan...

Mungkin wang kertas itu terkena basah jualan daging khinzir atau air arak... mungkin juga wang syiling itu pernah terjatuh dalam lubang tandas atau tersimbah air arak...

Malah mungkin juga pembekal mesin dobi tersebut memakan makanan haram sambil tangannya tidak di "sertukan" sebelum dia mengendalikan pemasangan mesin dobi itu..

Boleh jadi sabun dan pelembut pakaian yang digunapakai tidak "halalan thoyyiban" dan tahap ke thoharahannya tidak dapat dipastikan...

Aper pun... kenapalah jumud sangat... huhuhu.... sebab itu orang kafir dan kufar di Malaysia susah nak didakwahkan... sebab sebilangan dan segelintir orang yang jumud macam ni.... Huhuhu..

Lebai oh lebai... huhuhu

22 September 2017

Stesen Minyak 1 Malaysia (ST1M)

Bhai/DeeDee semua...

Minyak nak murah? Hahaha... mimpilah.... jangan harap harga minyak petrol atau diesel akan jadi murah... huhu... pigidah... jangan mimpilah...



Lu tengok apa dah jadi dengan Kedai Rakyat 1 Malaysia (KR1M).... terbongkang bungkuih... Mydin pun kalu teruskan handle KR1M memang akan lagi menambahkan kerugian dier... Mydin pun dah lari.... hahaha

Nih nak bagi minyak harga murah... giler aaa.... mana mungkin Kerajaan Malaysia pimpinan Najib Razak nak lancarkan Stesen Minyak 1 Malaysia (ST1M) ... kalu bagi Syed Mokhtar Baukari @ Baukaki handle pon ... mau bungkus jadi macam satu kompeni kereta yang terjual kepada Cina Mainland .... Mangkuk Syed Mokhtar Baukari @ Baukaki ni mana pandai bisnes.... semua dapat terhidang atas talam emas ja.... ready made...

Hahaha.... Kalu bagi kat anak Mahathir Mohamed untuk handle ST1M ni pon boleh bungkuih terbongkang... yer la... sebab kalu nak bukak ST1M mestilah jual petrol harga mampu milik....

Err... dalam RM 1 untuk seliter RON95..... hahaha... baru la mampu milik... hahahaha....

Aper lu ingat kalu HARAPAN pegang negara ni.... harga minyak boleh turun ka?? Kalu PAS pegang negara harga minyak boleh turun ka??? Jangan mimpi lah... pigidah....

Hahahaha

*** gua suka menulis dengan metafora... jangan baca secara harfiah sahaja... biasanya ada cerita disebalik cerita... nak tahu cerita sebenar, haruslah tanya secara berdepan...

21 September 2017

Lawak Betul Lah

Bhai/DeeDee semua...

Sungguh kontradik... 

Menteri KPDNKK kata penutupan Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M) adalah sementara bagi urusan penambahbaikan.... tapi....

Pengurusan Mydin mendrdahkan dalam rekod kewangan mereka bahawa kerugian yang dialami akibat dari mengendalikan KR1M adalah terlalu besar sehinggakan mengganggu aliran tunai Kumpulan Mydin.



Kita faham kenapa Mydin boleh rugi dalam urusan kendalian KR1M.... kos rebranding, kos logistik dan kos operasi sahaja sudah cukup besar berbanding dengan margin keuntungan jualan...

Aper pun.... cukup-cukup la kelentong rakyat... kami semua bukan bodoh... yang bodoh cuma Ahmad Maslan ja... Hahahaha

Macam gampang kan...

20 September 2017

Bankrap Dah Ke?

Bhai/DeeDee semua...

Aper dah jadi ni... Awat Mydin dah tak mampu nak absorb kerugian ker? Hahaha... Mampuih


Ntah la... aper nak jadi Malaysia ni..

16 September 2017

Akta Perintah Berkurung Juvana 2017

Bhai/DeeDee semua...

Ramai orang beri macam-macam pandangan berkenaan isu kebakaran Sekolah Tahfiz... sampaikan macam-macam kata nista dan tohmahan serta tuduh menuduh berlaku dalam media sosial...



Tapi rasanya takder satu penyelesaian tuntas yang boleh dijadikan satu cara untuk mengekang insiden berkaitan juvana ni daripada berlaku...

Pada pandangan gua sebenarnya ada satu penyelesaian terbaek bagi isu juvana ni... dan ianya mesti dibuat diperingkat Parlimen ... dibawah satu akta...

Caranya adalah dengan menggubal dan kuatkuasakan Akta Perintah Berkurung Juvana 2017 bagi juvana yang belum berumur 18 tahun. Mana-mana juvana yang tidak berada dalam kawalan ibubapa atau penjaga (ditempat awam) selepas pukul 10 malam boleh ditahan di lokap (pusat tahanan sementara) sehingga ibubapa atau penjaga dimaklumkan dan di ikat jamin (minima RM1000)

Dengan cara ini barulah kes-kes berkaitan juvana akan dapat dikurangkan ataupun dihapuskan.

Ibubapa dan penjaga patut bersetuju dengan penggubalan Akta Perintah Berkurung Juvana 2017 ni bagi mengekang kebejatan kes-kes berkaitan juvana dimasa depan.

Gua cabar BN, HARAPAN atau PAS untuk mencadangkan Akta Perintah Berkurung Juvana 2017 ni... itu pon kalu ader berani....

Huhuhu

15 September 2017

Peluang Depan Mata ...

Bhai/DeeDee semua...

Peluang untuk Barisan Nasional dikalahkan pada Pilihanraya ke 14 ni sebenarnya cukup cerah... tambah lagi dengan peluru terkini yang diberikan oleh kebodohan Najib Razak itu sendiri..



Iyer la... Nak melabur bantu infrastruktur di Amerika Syarikat... bodoh ker aper...

Sabah dan Sarawak pon masih lagi pincang prasarana Infrastruktur awam lagi mau ader hati mau bantu infrastruktur di US...

Patut semua pakatan pembangkang boleh guna peluru ni... kempen dan bagi semua pengundi di Sabah dan Sarawak bukak mata... lihat bagaimana Najib Razak menganaktirikan Sabah dan Sarawak....

Beruk di Amerika Syarikat disusukan... anak sendiri di Sabah dan Sarawak mati kelaparan.... bongok punya worang... 

Dan...

Dan lagi bongok lah kalu pembangkang tak gunakan isu ni untuk rampas semua undi BN di Sabah dan Sarawak.. Tapi berdasarkan pengalaman... memang pon para parti pembangkang agak bongok... hahaha... bebal nak mampos... hahahaha... tanya lebai bab ekonomi lagilah kelaut... hahahaha

Hahaha... biler letus cerita kononnya McDonalds mendanai Israel... bukan main meletup terbakar geng Lebai dan macai-macai serta walaun... siap ader yang gegar pintu McD sampai jahanam.... nih Najib Razak siap nak bantu mendanai Amerika Syarikat... yang mana Amerika Syarikat nih la yang memang sah bekap Israel ... aper kata geng lebai??? aper kata macai??? aper kata walaun???

Senyap takder telor.... hahaha

Banzai...

14 September 2017

Innalillahi Wainna Ilaihi Raajiuun

Dari Allah Taala kita datang dan kepadaNYA lah kita akan kembali...

Al Fatihah


13 September 2017

Mana Ada Luar Biasa

Bhai/DeeDee semua...

Mana ader luar biasa pertemuan Najib dengan Trump.... ianya pertemuan biasa-biasa jer... 

Setakat minum kopi secawan dua jer... Hahaha...


Ader paham ka???

11 September 2017

Fanatik? Hahaha

Bhai/DeeDee semua....

Hahaha... biar gambar berbicara... Satu jari tunjuk kat orang, lagi tiga jari tunjuk kat diri sendiri....



Hahahaha....

Fanatik... sampai sembahyang dua imam, sampai kafir mengkafir, sampai tak halal sembelihan, sampai bercerai laki bini, sampai jadi ekstreme pukul orang pasai tak puas hati....  sebab fanatik kat Amanat Hadi ..... 

Hahaha ....

Sedar-sedar lag wei ..... kalu ikut spec sekarang ni... patut kena SOSMA atau POCA ..... hahahaha

10 September 2017

Tersungkur Di Puncak Kuasa

Bhai/DeeDee semua ....

Dalam senario politik yang caca marba di Malaysia ni... nampaknya ramai yang akan buat keputusan yang silap... ramai yang akan buat kesilapan terang dan nyata lagi bersuluh...

Ramai yang ukur kekuatan undi hanya dari hebatnya propaganda dalam Media Sosial... kata-kata mulus dari macai dan walaun tegar... pandangan yang berat sebelah daripada agensi penyelidikan... atau dari penganalisis politik yang melahap dedak...

Tapi ramai yang lupa malah mungkin tak tahu... bahawa pilihanraya di Malaysia sebenarnya telah diketahui keputusannya lebih dari 85%... hanya keputusan yang 15% sahaja yang akan berubah-ubah mengikut senario semasa dan sentimen serta propaganda...

Keputusan dalam pilihanraya umum di Malaysia sebenarnya sudah dapat diketahui dengan tepatnya seawal 6 bulan sebelum ianya dilaksanakan... dan keputusan majoriti akan dapat diketahui sekitar 1 jam sebelum pusat pembuangan undi ditutup...

That's how it being done for more than four decade... Proven tested..

So.... Bye-bye lah 4 negeri.... sebab PRU14 is the most bloodiest election in Malaysian History... the most rigged election.... the most havoc election... the most paid election... 

Hahahaha...

**** maaf ****


07 September 2017

Mata Duitan ???

Bhai/DeeDee ....

Hahaha.... Dari sekecik-kecik makhluk Allah spesis Dewata Raya yang berkayangan di Jalan Duta sambil makan tanggung berak cangkung..  sampailah sebesar-besar makhluk Allah Taala yang bertungkus lumus membanting tulang mencari hasil bumi di dalam hutan dengan bercawat.... semuanya mata duitan....

Yang Dewata Raya dan para Dewata spesis makan tanggung berak cangkung perasan lepak kayangan tue memang jenis pelahap... spesis tak guna walau sekupang.... Sudah lah malas bekerja... ader hati perasan diri jadi tuan... semua mau orang angkat, puja puji dan buatkan untuk dier... pergi mampos la... huhu

Dulu yang jual negara ni saper? bukan orang biasa tapi Dewata yang jual dengan nilai berapa ribu jer dolar Sepanyol.... huhu... bodo nak mampus 130 keturunan Dewata ni...

Baik lagi makhluk Allah Taala yang keluar pagi berkerja mencari rezeki dalam pelbagai bentuk secara ikhlas... mendidik anak bangsa... memberikan perkhidmatan kepada warga awam... melaksanakan segala macam tugas ... atau sekadar menjual hasil hutan di Cameron Highland... itu semua ada makna...

Kita memang mata duitan... sebab duit itu adalah penggerak ekonomi dan kehidupan... Aper pun... jangan ingat lebai pon tak mata duitan... 90 juta la bhai... bukan kecik anak... hahaha... gua tak kata tunai atau cash aaaa... Aper ader hal ... berapa percent ja dari 2.6 biliun.... hahaha

Aper pon... masa nak nikah pon kita lafaz "Aku terima nikahnya sipulan binti sipulan dengan mas kahwinnya dua puluh dua ringgit lima kupang tunai" .... tunai @ cash tu bhai.... nampak sangat kan mata duitan.... hahahaha

Patutnyer kita lafaz "Aku terima nikahnya sipulan binti sipulan dengan maskahwinnya dua puluh dua ringgit lima kupang tunai kerana Allah Taala" ..... bukankah ini lebih baik.... adoyailah...

Ader paham ka??

06 September 2017

Kenapa Gua Tak Mungkin Undi HARAPAN?

Bhai/DeeDee semua...

Undi adalah rahsia (katanya lah)... dan dulu gua tak pernah missed undi DAP (pasai kawasan mengundi gua calon Parlimennya adalah MCA lawan DAP)... dan gua tak missed jugak undi PAS (pasai untuk DUN calonnya adalah UMNO/BN lawan PAS)...

Biler gua tukar pusat mengundi.... gua undi PAS (Parlimen dan DUN) ..... tapi kali ni.... pada PRU14.... hampir pasti gua akan mengundi UMNO/BN.... itupon kalu jadi la....

Hahaha.... Kenapa gua tak mungkin undi HARAPAN? Kenapa gua tak mungkin undi PAS?

Ini jawapannya.... 

Bagi HARAPAN... bakal calon yang nampaknya akan diketengahkan di kawasan gua adalah spesis calon "tumpang tui" ... jenis yang nak kuasa dan jawatan... bukan spesis yang nak berkhidmat pada masyarakat... malah spesis ini lah yang selalu sama ader mudah dibeli atau mudah membeli... spesis rambang mata dengan duit dan kuasa... Maaf cakap lah...

Bagi PAS pulak... bakal calon yang nampaknya akan diketengahkan adalah spesis "sembang lebat" atas pentas ceramah dan kuliah... spesis kurang khidmat pada masyarakat... spesis kuat melebelkan sesama manusia... spesis pijak semut tak mati... dan spesis susah nak huloq sen tapi kebuloq duit ceramah dan kuliah...

Lagi satu... kedua-dua calon HARAPAN dan PAS ni gua nampak lebih kepada kebuloq jawatan... takder future kalu gua undi depa berdua nih....

Kalu gua undi UMNO/BN... bakal calon terbukti memang kaki kencing rakyat, kaki rasuah (belakang tabir guna proksi), kaki betina, kaki kebas tanah, kaki kebas dana kerajaan dan kaki sabotaj.... jadi setan ni dah memang dikenalpasti... setan noted...

Oleh itu ...... gua takder pilihan lain selain dari gua mencalonkan diri gua untuk kerusi Parlimen dan DUN bagi kawasan gua.... dan gua akan gunakan lambang DUIT sebagai logo calon....

Gua akan jadi calon BEBAS berlogo DUIT .... Siapa nak duit marilah undi gua... 

Hahaha....

Mauduitkah !!!
Mauduitkah !!!
Mauduitkah !!!

05 September 2017

Lebai Bakal Dikejutkan

Bhai/DeeDee semua....

Hahahaha... PAS nak buat kejutan sempena Fastaqim 2.0 .... huhuhu... Agak-agak apalah kejutannyer aaa...



Adakah peserta Fastaqim 2.0 akan dikejutkan dengan live streaming Pay Per View (PPV) atau ulang tayang Spender Puteh???

Kalo live streaming Pay Per View... memang la boleh terkejut... tapi kalu ulang tayang Spender Puteh... kita takmo la tengok rerun... hahaha... tambah lagi rerun yang dah sapu bawah karpet dan sejadah... huhu

Aper pon....

Kepada para perserta Fastaqim... lu orang boleh la sedekah duit untuk bakal-bakal calon pilihanraya (kroni) PAS buat modal bayar deposit jadi calon... Sebab diorang takdernyer nak buang duit depa sendiri sebagai modal deposit pilihanraya...

Belum pernah lagi ader calon dari PAS yang guna modal sendiri buat deposit calon.... huhuhu

Hahahaha

03 September 2017

Azam Baki Pun Salah Tafsiran

Bhai/DeeDee semua...

Gua baca berkali-kali artikel kat Malaysiakini ni.... berdasarkan artikel tu nampak sangat lah Azam Baki salah tafsiran...



Boleh pulak dier kata bagi sumbangan kepada rakyat miskin pada masa kempen pilihanraya bukan diklasifikasikan sebagai satu rasuah....

Bangang ker aper.... Nampak sangat la dier nak cover kes Ahmad Zahid Hamidi yang kantoi bagi rasuah beras pada masa tengah kempen PRU13 tempohari... hahahaha

Bekap la selagi boleh bhai... bekap la... sampai masa lu nanti tau la azab seksa lu ja...

Huhu

02 September 2017

Siapa Awek Gua?

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha.... Siapa awek gua??? Hahaha... hanya yang empunya diri ja tau... Yang lain main teka-teka ja....

Hahaha....

Abdul Hadi Awang pun takder kasyaf sampai boleh tau siapa awek gua... Inikan pulak Rosmah Mansor.... Najib Razak aper dier tau...

Hahaha....

Najib Razak aper dier tau? Keputusan Kementerian Kewangan untuk luluskan pembelian Hotel di London oleh FGV pun  dier kata dier tak tau....

Hahaha....

Sama macam kes 90 juta geng lebai tu... saper kata masuk cash.... Hahaha... lemau lah....

BTW... thanks sebab baca celoteh gua dan komen... kiter tau la saper yang komen tu... hahaha

Hahahaha

Nak Tipu Pun Agak-Agak Lah ...

Bhai/DeeDee semua...

Berdasarkan rekod penerbangan jemaah Haji Malaysia ke Tanah Suci, seramai 30200 telah berlepas ke sana.... Ini rekod rasmi penerbangan Haji...

So...

Macam mana pulak boleh ada mari lagi 12000 orang jemaah Haji yang dikatakan oleh Pengerusi TH tue... pelik bin ajaib.... mana depa kira tue????



 Adakah 12000 orang jemaah tu adalah dikira dengan staff-staff TH, anggota keselamatan (PDRM @ ATM), unit perubatan KKM, Menteri/Timbalan Menteri (anak beranak dan sedara mara) dan Kerabat Sultan dan Raja-Raja Melayu... atau depa kira sekali dengan dayang-dayang dan tukang masak kerabat Sultan dan Raja-Raja Melayu nih???

Huhuhu....

Tapi gua rasa yang itu semua takder termasuk dalam senarai kuota tu... sebab  depa special case.... yang 12000 tue sekadar nak bagi gempak jer... nak bagi gimik jer.... nak bagi nampak hebat.... walhal takder pon...

Sebab pernah sekali tu ader Dewata Raya pergi tunaikan Haji laki bini habis diangkutnya semua dayang, inang, joker, tukang masak, tukang cuci dan segala mak nenek tapi langsung tak melibatkan kuota Haji.... jadi memang pelik biler ader mamat yang cakap Tamil kat rumah boleh kata ader 12000 kuota tambahan...

Wei... Nak tipu pon agak-agak lar... cukup la rembat duit TH untuk bagi Asyraf Wajdi dan lu pi naik Haji free... Cukup-cukup lar nak kelentong...

Sampaikan awek gua ngan asben dier tak dapat nak pi tunaikan Haji tahun ni pasai kuota tak cukup... kuota kena rembat.... Gampang aaaa

Bangkai....

01 September 2017

Amanat Hadi, PAS Sudah Sedar

Bhai/DeeDee semua...

Kalo diikutkan gua nak buat gencatan senjata sempena Hari Raya Korban ni... tapi biler terbaca artikel ni... terus gua kensel gencatan senjata...



Hahahaha... jangan mare...

Lawak betul lar bila Adnan Mansor (ntah mana dapat gelaran Tengku nih) yang berketurunan Mamak Tulekek ni sebut yang PAS kini sudah sedar... Hahaha ... baek punya bodek dan pancing... Hahaha

Habislah.... Abdul Hadi Awang mesti lentok punya biler kena puji lebih-lebih ni.... Hahaha... Hilang segala Amanat Hadi... hilang fitnah kafir mengkafir.... kini dah boleh "bersekedudukan" dengan parti yang mengekalkan perlembagaan dan undang-undang penjajah....

Kantoi lah lagi.... hahaha.... padan muka...

31 August 2017

Selamat Hari Kemerdekaan

Bhai/DeeDee semua...

Merdeka !!!
Merdeka !!!
Merdeka !!!

Selamat menyambut Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke 60 tahun... Huhu... Merdeka dari siapa aaaa? Majlis Professor kita kata Malaysia tak pernah di jajah... jadi dari mana kita dapat Kemerdekaan?

Tak logik kalu kita sambut hari Kemerdekaan walhal kita tak pernah dijajah... Bengong ka apa???

Aper pon... sebenarnya... kita masih lagi terjajah ... masih lagi tidak merdeka... tapi bukan dengan orang lain... bukan dengan bangsa lain...

Tapi kita masih terjajah dengan UMNO dan Barisan Nasional...  kita diperhambakan dengan perlbagai cukai, GST, sekatan minda dan ekonomi malah kita diperhambakan dengan politik...

Macam sial kan.... Huhuhu

Jadik... macam mana mau Merdeka... tipulah... Ader geng ugama pon sama spesis tak boleh pakai... kaki belit gak... huhuhu... macam gampang ja...

Hidup Komunisma... hahaha

Mauduitkah !!!
Mauduitkah !!!
Mauduitkah !!!

Hahaha.....

28 August 2017

Pergh, Waraknya Kaki Pukul Nie?

Bhai/DeeDee semua...

Ramai orang tahu Amir Bazli kena pukul... kena belasah... Hahaha... cuma kes polis ini jadi rumit... jadi kompleks... dan akhirnya masuk bawah timbunan kotak-kotak dan fail kat bilik stor fail... kat satu bukit tue...

Hahahaha...

Aper pon... sejarah pukul dan belasah tak boleh nak tutup mulut orang... orang tetap bercerita... kalu tak ... takkan la ader peribahasa Melayu kuno yang mengatakan.... "Manakan bangkai gajah nak ditutup dengan nyiru" ... atau "Mulut tempayan boleh lah ditutup, mulut orang belumlah tentu"...

Kalu ikut peribahasa Melayu Raver ... "Benda ader dalam FB dan IG, mesti akan viral" .... hahahaha



Tapi biler tengok mamat nie yang cukup bangga dengan kaum kerabat dier di Jawa tu jadi nampak macam warak dan "insaf".... maka gua ber "tabayyun" la... "Husnudzon" la sikit...

Hahahaha.... menjadik la lakonan dier ni... boleh sama level ngan Rahim Noor atau kalu tak pon dengan Rajinikant... hahahaha

Hahahah....

Tuan Guru Pun Tak Maksum ...

Bhai/DeeDee semua...

Iman dan amal tidak menjanjikan apa-apa kalu nafsu menguasai diri... Nafsu boleh datang dengan macam-macam cara dan bentuk... Sehebat mana pun manusia, selagi dia adalah manusia sedikit sebanyak akan ada juga dikuasai oleh nafsu... sebab kita semua tak maksum...

Nafsu terhadap syahwat, nafsu terhadap kebendaan, nafsu terhadap kuasa dan pangkat.... Semua ini boleh mempengaruhi semua "Insa'an" ...

So... janganlah taksub sangat dengan Tuan Guru ka, Tok Guru ka atau Pimpinan.... sebab selagi dier adalah manusia.... tetap boleh hanyut punya....

Duit, Syahwat, Kuasa. Pangkat serta  Pengaruh memang boleh mengelabui mata dan pemikiran manusia.... Tambah lagi ader yang taksub dan berpemikiran jumud....

Hahaha.... Ader paham ka???

Hahahaha


27 August 2017

Bila Pulak Kita Nak Tengok Macam Ni Di Malaysia?

Bhai/DeeDee semua...

Bila pulak lah kita berpeluang tengok senario macam ni di Malaysia... pemimpin korup lari tak cukup tanah selepas di gulingkan .... hahaha





Tapikan....

Tapi... rakyat Malaysia agak pengecut sikit... tak berani macam rakyat Indon, Pinoy atau Siam... sebab itu pemimpin korup cukup bermaharajalela di Malaysia...

Hahaha.... nak buat camana... dah dididik macam tu sejak dari zaman Hang Tuah lagi.... hahaha....

Bertabahlah nak... hahahaha

25 August 2017

Ular Menyusur Akar Tidak Akan Hilang Bisanya ...

Bhai/DeeDee semua ....

Syabas buat Khairy Jamaludin... Lu memang hebat... Ular menyusur akar tidak akan hilang bisanya ....

Terbaeklah...



Inilah sebenarnya teknik menganjing tahap Dewa Jalan Duta .... hahaha .... kalu benda macam ni selalu diterapkan oleh Khairy Jamaludin... gua pasti dan cukup kompiden yang dia selayaknya menjadi Menteri Belia dan Sukan ... walaupun Pakatan Harapan berjaya memerintah Malaysia...

Hahahaha.... 

Orang cabar, dier terus berani datang... itu baru lah otai... itu baru lah berani... itu barulah anak jantan....

Yang mencabar tu cukup jantan kah kalu berada di tempat Khairy Jamaludin???? Atau sekadar jadi RAVER ja.... hahahaha

Bayangan Sudah Ada ...

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha.... bagi yang terleka dan terlena... ini masanya akan terkena... hahahaha... hint sudah diberikan... tanda-tanda sudah ada... bayangan sudah keluar...

Lagi mau lena dan leka....

Babai bebeh....

Kurang 90 hari.... kurang.... amat kurang...


24 August 2017

Hebat Samgat Ker?

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha... gua memang nak gelak biler baca kenyataan cabar mencabar macam bebudak berhingus tak bersubat nih.... hahahaha



Hahaha.... Bukan aper.... yang nak mencabar tu rasanya tak layak pon terpilih untuk mewakili negara dalam SEA Games... sebab kalu layak mesti diorang akan tercalon...

Hahaha.... sekarang kita cerita dalam konteks Negara... bukan dalam konteks negeri sekangkang kera.... bukan.... kalu nak kira masing-masing ikut kepala negeri sendiri... jangan la join Persekutuan Tanah Melayu dulu... hahaha...

Sembang lebat dah level bebudak berhingus tak sunat lagi... Hahaha... lawak siot... 2 Tahun lagi pastikan team yang rasa hebat tu masuk bertanding kat SEA Games aaaa.... jangan setakat sembang ja lebih...

Listed la team lu kalu hebat sangat.... kita tengok ader tercalon ka tidak... Jangan guna kabel aaaa masa nak masuk pemilihan tu aaa....

Hahaha.... adoyailah.... macam bebudak...

Sejam atau 32 Tahun?

Bhai/DeeDee semua...

Kalu Abdul Hadi Awang diberikan satu jam siaran langsung di TV agak-agaknya berapa lama sebenarnya yang akan dia habiskan dengan merapu lari keluar dari tajuk? 



Hahaha... sebab dah banyak kali dah dia diberikan peluang... ceramah di pentas selama 32 tahun... berapa banyak agaknya yang dier dah bagi penjelasan detail isu Amanat Hadi tu...

Tapi pada gua.... itu semua sekadar program cover line jer... nak satu jam la ... aper la... Buat FB Live 24 jam pon boleh... lagi ramai boleh view.... hahahaha

Cuba tanya Abdul Hadi Awang.... apa deal yang dier pernah buat ngan Cawangan Khas ... lebih 36 tahun dulu....  lepas dier keluarkan Amanat Hadi tu... Cuba tanya dier kenapa dier tak kena tahan dan soalsiasat dibawah Akta Hasutan pada 1981 dan tahun-tahun berikutnya...

Cuba tanya dimana dier berada pada hari kejadian Memali... Cuba tanya dier tentang kedatangan dua orang pegawai Cawangan Khas berjumpa dia pada 1984 dan seminggu sebelum Insiden Memali...

Hahaha.... adakah ader deal atau Abdul Hadi Awang adalah sebenarnya "sleeper agent" .....

Fail dan dokumen semua ader boh... video dan transkrip pon ader.... Hahahaha

19 August 2017

Mabuk Fill Kudha Lagi Abdul Hadi Awang Ni...

Bhai/DeeDee semua ....

Boleh tak lu orang bagitau kat Abdul Hadi Awang.... kot-kot dier terlupa pasai baru kuar spital .... bahawa yang dok ada ni memerintah Malaysia adalah dari kalamgan Melayu Islam la...



Najib Bin Abdul Razak adalah seorang Melayu Islam walaupun mempunyai susur galur Bugis...

Jadi ... aper cerita Abdul Hadi Awang dok bagi karangan lebih 600 patah perkataan sembang konon perlunya Melayu Islam menjadi tonggak kepimpinan negara.... Dier lupa ker yang sekarang ni Malaysia dipimpin oleh orang Melayu Islam?

Dah wayar putus ka???

Huhuhu... agak-agak la Abdul Hadi Awang ooi kalu nak rasis pon... Hanya ada satu negeri jer yang tak dipimpin oleh Melayu Islam.... yang lain semua dipimpin oleh Melayu Islam.... 

Ker Abdul Hadi Awang jeles pasai dia cuma dapat jadi Menteri Besar Melayu Islam sepenggal jer tak macam Ketua Menteri Cina Kafir yang dah memerintah satu negeri tu dah lebih dari satu penggal....

Hahaha.... kot nak jeles pon agak-agak lar.... Cina Kafir tu mentadbir secara professional tak macam Melayu Islam sepenggal yang tadbir negeri penyu macam bebal jer tempohari....

Hahaha... boleh plak Abdul Hadi Awang kata ader spesis Melayu Islam bebal.... hahaha.... berat nanang dah lepas operate ni.... huhuhu... dah makan ubat ke belum nih??? makan la ubat yang doktor bagi... jangan la tibai Fill Kudha.... 

Hahaha..... alamak... gua dah terikut buat karangan lebih 600 patah perkataan.... huhuhu.... hehehe...

16 August 2017

SPRM, Yang Mana Satu Prosidur Betul Ni?

Bhai/DeeDee semua...

Gua nak bawak isu S.O.P SPRM ni bagi proses permohonan tahanan reman di Mahkamah.... Yang mana satu betul...

Kes SPRM adalah semuanya berkaitan dengan rasuah atau salah guna kuasa... sebab itu diorang punya bidang kuasa...

Jadi... dalam kes permohonan tahanan reman... adakah perlu tahanan digari semasa proses membawa mereka ke Mahkamah atau tidak perlu digari...

SPRM perlu perjelaskan kepada rakyat S.O.P ini kerana apa yang rakyat lihat sekarang adalah sikap "double standard" yang dibuat oleh SPRM...

Jadi yang mana satu prosidur yang betul? atau prosidur ini bergantung kepada siapa yang mereka sedang tahan?

Bergari...


Tidak Bergari...



15 August 2017

Penghasut Sampai Jadi Kes Memali Tu Siapa?

Bhai/DeeDee semua...

Betul Mahathir Mohamed adalah terlibat dalam Insiden Kes Memali... Betul... ini memang terbukti dan fakta... Malah ramai sangat yang tahu...



Tapi....

Janganlah kita dok salahkan Mahathir Mohamed seorang jer dalam Kes Memali ni... kita kena salahkan jugak penghasut yang memulakan dan membakar sentimen pada masa tu....

Yang menghasut dan membakar sentimen sampaikan UMNO itu kafir, sembelihan tak halal malah sampai ada yang bercerai laki bini janglah kita lupakan dan buat derk...

Penghasut tu tak lain tak bukan adalah Abdul Hadi Awang itu sendiri dengan Amanat Hadi yang diucapkam di Banggol Peradong dulu...

Pasai Abdul Hadi Awang ni la maka insiden Memali boleh menjadi medan pertempuran dan menyebabkan kematian dan kecederaan....

Sialan betul lar...




14 August 2017

Salut Gua Buat Khir Toyo

Bhai/DeeDee semua...

Satu gua respek ngan Khir Toyo... dier berani terima hukuman... Isu salah atau tidak itu isu lain pada gua... Sebab persoalan benar atau salah dalam konteks politik di Malaysia cukup tipis perbedaannya...



Bila Adman Mansor tetiba tibai Khir Toyo... memang wajarlah Khir Toyo melompat dan bertikam lidah... Betul Khir Toyo bersalah, tapi tidakkah UMNO juga bersalah?

Macam biler Mahathir Mohamed dipersalahkan isu Memali.... dan diungkit kembali kes tu... pada gua ... betul Mahathir Mohamed bersalah... tapi yang lebih bersalah adalah penghasut yang lebih awal membuat onar sehinggakan isu kafirnya UMNO jadi bahan.... so... wajiblah Abdul Hadi Awang juga dipersalahkan dalam kes isu Memali sebab dialah penghasut utama masa tue.... 



Jadi...

Lu orang patut baca diluar konteks...

12 August 2017

Insuran / Takaful Sama-Sama Kaki Menipu

Bhai/DeeDee semua....

Benda nih dah lama gua suarakan... Kedua-dua institusi ni memang kaki penipu... Kalu diorang tak menipu macam mana diorang nak buat untung... Inilah bisnes paling sembang kuat...



Agen-agen syarikat yang buat marketing kat level bawah ni bukan main sembang nak bekap syarikat Insuran / Takaful yang diorang join... masing-maaing akan guna ayat lebih kurang sama... kalu ader ayat Al Quran atau Hadith yang boleh diorang gunapakai... pasti diorang akan guna...

Hahaha.. Walhal adjuster Insuran / Takaful dah ditekankan cari jalan kalu boleh nak bagi paling kurang bayaran pampasan.. kena pastikan walau apa pun syarikat mesti untung... kalu boleh ader terma dalam polisi yang boleh melepaskan syarikat Insuran / Takaful dari bayar pampasan adalah lagi baik.... 

Pemilik syarikat Insuran / Takaful depa akan cari jalan supaya pelabur atau pemegang saham syarikat akan dapat untung besar setiap tahun... itu main priority diorang...

Kalu ader syarikat Insuran / Takaful yang bangkrap tu... ader dua jer sebabnya...

1. Pengurusan bodoh lagi bangang
2. Nak mengelat dari bayar pampasan sebab nak kalu bayar nanti untung pemegang saham syarikat jadi ciput....

Kas Medical.... lagi kuat menipunya..... huhuhu

Macam gampang jer....

11 August 2017

Bila Pak Lah Bangun Tidur?

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha.... Pak Lah ni time terjaga jer mesti akan keluar statement lucu.... Hahaha...


Hahaha....

Aper la yang Pak Lah tahu pasai Kes Skandal Forex ni... hahaha.... Pak Lah blur la wei... dah bertahun dier blum... masa jadi TPM dier blur... Masa jadi PM dier blur...

Masa dia jadi PM dulu.... semua keputusan datang dari wahyu KJ.... hahaha .... tu pasai la blur....

Hahahaha

10 August 2017

Cantik Kening Nenek Nie

Bhai/DeeDee semua...

Ini baru nenek ni punya kening... belum lagi kening Ustazah Mashitah.... hahaha... lama tak dengar komen Ustazah ni... hahaha


Bab kes yang nenek ni komen gua ader satu jer hukuman buat mamat saiko seks ni...

Masukkan catether dalam konek mamat ni selang sehari dan sentap bawak kuar catether tu selang sehari selama mana mamat ni dihukum penjara.

Lakukan juga sebatan bukan pada badan mamat tue tapi kepada konek mamat tu sekali selang sehari selama mamat tu dihukum penjara. Pakai rotan yang halus yang telah dibelah.

Bagi hukuman liwat pulak... masukkan alatan bergerigi dalam buntut dia dan sentap balik. Lakukan sekali selang sehari selaman mana di hukum penjara.

Dan...

Bagi jer penampor kat Abdul Hadi Awang yang dok asyik takder dalam sidang Parlimen setiap kali RUU355 ader dalam senarai... lepas bagi penampor, tanya kat dier berapa lama lagi nak tangguh usul dan bahas.... ader peluang itu hari boleh pulak mintak tangguh.... aper daaa...

Hahahaha....

09 August 2017

1MDB Adalah Sama Dengan ENRON

Bhai/DeeDee semua...

Gua bab financial ni tak berapa la otai sangat walaupun gua mengemudikan dua syarikat berstatus International yang nilai rekod kewangan tahunan sekitar puluhan juta RM...

Tapi biler gua dok tengok kemelut 1MDB ni... tetiba jer gua teringatkan kat syarikat ENRON di US dahulu yang bermasalah sampaikan hampir goyang Institusi Kewangan disana...

Cumanya ENRON tak dibawah jagaan Presiden Amerika jer... tak macam 1MDB.... 

Sampai ke hari ni gua pelik sebab gua tak tahu berapa ramai staff 1MDB dan apa produk yang dihasilkan... 1MDB ni nampak sebijik macam skim Ponzi jer pada gua... sebijik skim cepat kaya...

Produk takder... tapi duit untung atas rolling ja.. pinjam sana sini... rolling sana  sini... pastue klaim untung..... Hahahaha...

Hebat kan Malaysia ni.... hahahaha....

Terbaek....

30 July 2017

Elok sangat la tue

Bhai/DeeDee semua....

Elok sangatlah kalu begitu... Yer lah sekarang sudah jadi parti adk abang... itu sebab sudah boleh ada sama...

Hahaha....

Nanti masa PRU14... bolehlah buat khemah panas sama-sama.... Terbaeklah...


24 July 2017

Orang Salah Je Yang Takut

Bhai/DeeDee semua...

Lebai sekoq ni apa macam? Tabrani balik ka? Takut ka? Takkan takut kot? Sembang dari jauh kata tak bersalah... Tapi tabrani nak balik bersemuka.... tulur yilleks ka???

Hahahaha...

Walaun Lebai sekoq ni diorang tetap akan sokong Lebai ni... pada diorang... Lebai ni mak-som.... ala ... sama macam Som Tam  ja..... hahaha

Lebai kalu cabut kain yang lilit atas kapla sure boleh gak nampak "tanduknya".... Jarang ader lebai yang boleh kawal budak botaknya.... Tu sebab yang bawak citer payung emas tu tak lain tak bukan geng Lebai.... hahaha

Hahahaha.... 






15 July 2017

Tindakan Paling Tepat

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha... ini satu tindakan Kerajaan UMNO/BN yang paling tepat... menjimatkan...  patut semua elaun atau imbuhan pun dihapuskan...



Patut elaun latihan rekrut ATM dan PDRM pun juga ditamatkan... banyak Kerajaan dapat jimat... kalu depa nak jadi rekrut ATM dan PDRM... sila buat pinjaman dengan PTPTN.

Baru lah PTPTN dapat ramai pelanggan... dan untuk itu ramailah yang akan simpan di SSPN...

Hahahaha....

Nak best lagi... pelajar sekolah rendah dan menengah pun diwajibkan mengambil PTPTN... Terbaek...

Dan jangan lupa ... Pelatih Bomba, Jururawat dan JPA juga patut takder 
elaun semua... Mereka wajib pinjam PTPTN...

Hahaha... memang gampang la kan.... hahahaha...

Hidup UMNO... Hidup BN... Hidup PAS...

Hahaha

03 June 2017

Sekor Lagi Lebai PPV

Bhai/DeeDee semua...

Lebai dan nafsu perut serta bawah perut memang tak dapat nak dinafikan... hahaha... Geng Lebai la yang selalu dok usung citer "payung emas" la... walhal dah masuk dalam Syurga aper nak hirau pun lagi kat emas...

Tapi pasai Lebai dan nafsu perut serta bawah perut memang tak boleh dipisahkan, jadi tu yang kuat menggatal tu... hahaha... jarang sangat jumpa Lebai yang berbini satu... banyak yang menggunakan alasan sunnah sebagai cover up...

Hahaha... tapi biler kantoi skandal... mola la geng Lebai akan guna macam-macam ayat Quran dan Hadith... samer macam kes Lebai Halim Din dan Lebai Tantawi...

Hahaha


31 May 2017

Cukup-Cukuplah Mamak Ooi...

Bhai/DeeDee semua...

Cukup-cukuplah golongan Mamak menerajui beberapa agensi Kerajaan Malaysia terutamanya Setiausaha Negara dan Perbendaharaan Negara serta Tabung Haji.... jangan lah pulak...

Jangan lah pulak sorang mamak tulekek yang sedang menghampiri "expiry date" pun jugak nak menongkat dunia menerajui Malaysia...

Cukup-cukuplah... Kami takmo lar bau tengik minyak lenga atau minyak bijan ader kat mana-mana.... malah kami takmo la berbahasa Tamil kalu di rumah tu... Huhuhu...

Hahaha... Malaysiakini dah bengong agaknya sebab buat poll ni? Aperdaa...


29 May 2017

TLDM Buat Lawak

Bhai/DeeDee semua...

Kalu korang nak kutuk pasai isu kapal peronda TLDM ni kehabisan minyak.. gua harap lu orang baik pikir balik...

Bukan setakat stok minyak kapal pun bercatu... malah sparepart pun banyak rabat dari kapal lain... Bukan TLDM ja ader masalah ni... tapi APMM pun sama....

Kapal dan bot yang sizen... yang patut dah tak layak berada dalam inventori TLDM dan APMM... memang lawak

Paling tak tahan nak gelak... macam mana la depa boleh tersesat sampai lebih 100 nautical mile... macam mana navigator kapal ni buat kerja... tak sekolah ka?

Kalaupun peralatan navigasi electronic problem, takkan peralatan Sextant pun takder atas kapal... takkan la depa tak belajar guna sextant... huhu... memalukanlah

Kawan gua si Blogger ManjungMari mesti marah ngan gua pasai dier Ex-TLDM.... huhu

28 May 2017

Hafiz Nordin Yang Bangang

Bhai/DeeDee semua...

Kepada sesiapa yang menjadikan Hafiz Nordin ni sebagai guru agama dier... gua harap sangat la supaya mufaraqah dari dier...

Bukan aper... sebab kerana kebangangan dan kejahilan Hafiz Nordin ni dalam bab dakwah dan Islam dah makin banyak terlihat... Bahaya Ostad Lebai macam ni... lama-lama boleh jadi ajaran sesat.. boleh jadi macam Guru Yahya ... kalau tak pun jadi macam Ayah Pin...

Huhu... sebab itu la benda bodoh macam kat bawah ni pon dia boleh buat... Siapa la yang bodoh sangat yang bagi dier ni tauliah mengajar agama? Adoyailah...

Mola-mola bagi penampar... pastu halang dakwah kepada orang kafir... lepas ni aper pulak... Hafiz Nordin ni tadah kitab ngan Abdul Hadi Awang ker? huhu... patut la jadi camnie... 





YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1