Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

16 June 2021

Sardin Pun Sardin Lah...

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha.... lawak siot ... “Bila kita susah, orang nak sedekah kita terima. Tak adalah demand-demand (meminta itu dan ini) kan?" “Kalau masa kita tengah susah ni, orang bagi ikan sardin, ikan sardinlah kita makan. Tak ada kita (minta) nak makan ayam pula."

Adoilah.... kalu Sardin yang diberi tue dah tamat tempoh... dah expired... takkan nak terima jugak... giler aaa... kalu kena sakit perut keracunan sapa nak tanggung... Takkan la bodoh sangat...

Adoilah...



Maaflah Sebab Terpaksa Gelak

Bhai/DeeDee semua...

Maafkah sebab terpaksa gelak... Sebab tak logik sangat la Raja-Raja Melayu nak pilih pemimpin tanpa ader kepentingan peribadi atau kepentingan politik...

Tak logik la Raja-Raja Melayu nak pilih pemimpin yang akan merosakkan agenda Raja-Raja Melayu itu sendiri.... Hahahaha..

Ini realiti nih.



14 June 2021

Ini Malaysia Boh

Bhai/DeeDee semua.. 

Ini Malaysia boh... sebab itu la banyak benda semua boleh dicover up dengan guna sentimen jer...

Contoh Kohilal, 1MDB, Tabung Memali, Abrar, PKFZ, Bakun, Musang King, Kenyir, Cini Lake dan banyak lagi… kalu nak lagi pawer… guna la sentimen Kaler Luna…. hahaha

Banyak lagu pon boleh aaa



13 June 2021

Ingat Senang Ka Najib Razak...

Bhai/DeeDee semua.. 

Korang ingat senang-senang ka Najib Razak nak buat semua kerja kalu tak dapat approval dan "greenlight" dari atas untuk kes 1MDB...

Gua dari dulu lagi tarak percaya sama story ini 1MDB... ader yang tak kena kat sini... something wrong somewhere...



1MDB ... Jangan Silap Faham

Bhai/DeeDee semua..

Bab 1MDB nih.... Benda besar melibatkan ramai orang... ramai pihak.... dan that’s why la korang takkan tahu abis citer benda nih... hahahaha

Bukan kecik-kecik anak yang terlibat... dan bukan calang-calang level yang terlibat... Hahahaha

Hehehe.....



Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1