Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

28 November 2022

Gila Ke Apa?

Bhai/DeeDee semua...

Telur Ayam bukan sesuatu barang dagangan yang boleh disimpan lama... Ianya ada tempoh luput.. Expiry Date... Jadi tidak logik kononnya ada pihak yang melakukan sorokan Telur Ayam dengan skala besar demi untuk mengugut dan menjatuhkan Kerajaan Malaysia pimpinan Ismail Sabri..

Kini ramai walaun dan macai dok bawak naratif kononnya sudah berlambak telur ayam di pasaran .... disebabkan kerana pemborong telah mengeluarkan telur-telur ayan yang disorok selama ini...

Gila la wei... Telur ayam mana boleh tahan lama ... tak macam telur yang dalam seluar yang boleh disimpan lama.... tak jadi telur tembelang ... hahaha

Jadi... memang tak logik la ader pemborong yang sorok telur ayam.... giler aaa.. takder sapa nak sabotaj.. takder sapa nak hoarding... takder siapa nak buat taik...

Gua tetap berpendapat... bahawa sebelum ini ader tekanan jualan telur ayam secara banyak ke Singapura disebabkan harga yang berbaloi... tapi kini dengan pengukuhan Ringgit Malaysia... maka lebih untung stok telur dijual tempatan dari segi kos logistik dan pembekalan...



Bila Kena Kat Dia

Bhai/DeeDee semua...

Adoilah... Hahaha.... Bila kena kat dia.... bukan main dier guna ayat pengadil alihkan tiang gol.... Hahahaha.... walhal masa Langkah Sheraton... bukan main dier puji pengadil sebab berlaku adil.... Hahahaha

Wei.... tak cukup nombor ker tue?? Hahahaha

Lawak siot... Hahaha

Bagaimanapun, dia bertanya bagaimana jika masa kecederaan diberikan bukan kerana kecederaan atau seri.

“Walaupun keputusan ada kemenangan untuk satu pihak, ada mata dan gol, tiba-tiba pengadil menambah (kecederaan) masa untuk memberi peluang kepada mereka yang jelas kalah supaya boleh menang dengan apa cara sekalipun, itulah masa yang ada - telah dicederakan oleh pengadil.

Aik.... takkan marah kat pengadil kot?? Hahaha
Jangan marah-marah... nanti kena jual.... hahaha

By the way... 

Lobai kan selalu bagitau dalam ceramah yang bola nih agenda Yahudi.... hahaha .... tapi macam mana Lobai boleh pandai bab bola sekarang nih?? Lobai dah join Yahudi yer?? HAHAHA





27 November 2022

Meroyan La PAS

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha.... akhirnya... memang dah boleh jangka dah... Alamat meroyan la PAS .... hahaha... tak dapat nak deal ngan UMNO/BN di Pahang....

Hahaha.... korang tengok la.... PAS/PN akan lebih kuat tabur fitnah berbagai dalam 5 tahun nih untuk ganggu dan gugat pembentukan Kerajaan Perpaduan Pahang yang diterajui oleh Barisan Nasional dan Pakatan Harapan....

Dan PAS/PN akan terus-terusan meroyan.. hahaha



Lawak... Siap Pujuk Dan Rayu

Bhai/DeeDee semua...

Keadaan "hung government" di Pahang nih memang menampakkan sisi sebenar PAS ... PAS yang mengangotai Perikatan Nasional....  hahaha

Bukan aper,... time ini la PAS cuba nak gunakan balik idea Muafakat Nasional (MN) yang sebelumnya memang PAS dan UMNO ader kerjasama.... Hahaha... tapi masa PRU15 ... awal lagi PAS tendang UMNO dari bekerjasama dalam Muafakat Nasional...

Masa PRU15 ... PAS terhegeh-hegeh bekerjasama dengan BERSATU untuk membentuk Perikatan Nasional.... dan seterusnya bertanding berlaga dengan UMNO yang berada dalam Barisan Nasional.... 

Kini... memang lawak... siap pujuk dan rayu lagi... sekadar nak dapat kuasa dan jawatan dalam pentadbiran Negeri Pahang... Hahahaha...

Pening aaa PAS nih... hahaha



Anwar Ibrahim Buat Dajei ...

Bhai/DeeDee semua...

Memang dengan naiknya seorang yang bernama Anwar Ibrahim nih sebagai Perdana Menteri Malaysia yang ke sepuluh... Anwar Ibrahim buat dajei..

Mana taknya dajei...

Anwar Ibrahim dah mulakan tradisi seorang Perdana Menteri tak amik duit gaji atas jawatan Perdana Menteri... cukup hanya sekadar elaun sebagai Ahli Parlimen jer.... Korang bayangkan la... ini dah jadi precedent.... Lepas Anwar Ibrahim dah takdak jadi Perdana Menteri (PM) .... yang gantikan dier takkan la pulak nak amik gaji... mesti rakyat akan kutuk giler punya...

Mesti rakyat akan compare PM selepas Anwar Ibrahim dengannya..... orang akan kata... aper hal ko nak amik gaji sebagai PM sedangkan Anwar Ibrahim dulu boleh ja jadi PM tapi tak amik gaji....

HAHAHAHAHAHA....

Naya wei... Anwar Ibrahim buat dajei....

Nih Anwar Ibrahim kata tak perlu ubahsuai pejabat... beli kereta baru... beli karpet baru..... cukup sekadar repair apa yang patut... betulkan apa yang patut... kalu boleh berjimat... silap berjimat...

Mampoih la PM selepas Anwar Ibrahim nanti nak bikin itu ini... mesti orang akan pertikai.. mesti orang akan compare.... Hahahaha...

Masaklah korang... Anwar Ibrahim dah create precedent.... Hahahahaha






Popular Posts

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1