Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

12 April 2021

Kalau Semua Negeri Buat Macam Ini Memang Bagoosh

Bhai/DeeDee semua...

Gua setuju dengan apa yang dicadangkan oleh PKR Negeri Pahang... Payah kalu tetap ader kerjasama dengan Mahathir Mohamed dan PEJUANG....  dari dulu lagi gua berpandangan yang sama... walaupun ramai rakan blogger lain bencikan gua dan singkirkan gua... bilamana gua kata ngarut ja buat kerjasama dengan Mahathir Mohamed...

Akhirnya apa yang gua katakan itu terbukti benar belaka...

Malah gua disingkirkan dari JEBONESTA pon sebab benda yang sama... sebab gua terang-terang tulis masa tue artikel yang menentang Mahathir Mohamed.... Hahaha.. walaupun perkataan JEBONESTA tue gua yang cadangkan pada awalnya.... Hahahaha... tapi pasai ramai yang bangang dalam JEBONESTA yang dok puja Mahathir Mohamed.... gua blah jer la..

Aper pun... benda dah proven tested... even Hishamuddin Rais (Tukar Tiub) pon boleh sokong Mahathir Mohamed... dan kena gelak dan maki la ngan gua... Hahaha

Takpa... jadi tindakan PKR Negeri Pahang yang menolak sepenuhnya Mahathir Mohamed dan Parti PEJUANG memang gua alu-alukan... patut semua negeri lain pon sama...

Jangan membodohkan diri berkali-kali...

Hahaha



Parti Pejuang Perasan Bagoosh

Bhai/DeeDee semua...

Satu benda dengan Parti Pejuang adalah ianya cuma sekadar parti picisan... parti serpihan... parti cap ayam...  Parti yang akar umbi cuma ader secotet jer... lagi mau sembang besar... perasan bagoosh... Hahhaa

Pada pandangan gua... Parti Pejuang nih sebenarnya hanya level Parti Putra jer...

Kalu masuk bertanding pun ... nak dapat menang undi memang payah... tambah lagi kalu bertanding secara sendirian... Berapa sangat lah akan dapat pengundi atas pagar...  penyokong dan pengundi PAS atau UMNO atau PH sohih takkan beri undi kat Pejuang..

So... berapa agaknya yang PEJUANG boleh dapat???? 100 undi?? 200 undi?? 500 undi...

Hahaha



11 April 2021

Azmin Ali : Audio Anwar Dan Zahid Sahih

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha.... Gua bab nih memang nak gelak besar.... Hahaha... tatau nak kat macam mana la... Sebab biler Azmin Ali kata dier percaya audio Anwar Ibrahim dan Ahmad Zahid Hamidi tue sahih.... itu memang satu pengakuan yang boleh menyebabkan kita semua gelak...

Audio yang takder gambar Anwar Ibrahim atau Ahmad Zahid Hamidi..... Azmin Ali kata sahih... tapi video Semburit Sandakan yang terpapar gambar muka Azmin Ali tue terang-terangan dier kata tak sahih...

Hahahaha...

Lawak bhai... lawak...



Sekali Sekala Ahmad Maslan Ni Bijak Juga

Bhai/DeeDee semua..

Sekali-sekala Ahmad Maslan ni bijak juga rupanya... hahaha... bilamana dier smash PAS direct terang-terang.... Hahahaha


“Inilah antara sebab Umno dan Bersatu tak boleh nak ngam (serasi)."

“Kalau PAS kata, apa benda ni? (bergaduh). Saya nak bagitahu kepada PAS, wahai PAS yang ada 18 kerusi, bayangkan kalau daripada 18 kerusi itu, katalah 15 kerusi melompat kepada Amanah."

“Lepas itu kita nak paksa PAS yang tinggal beberapa kerusi itu baik dengan Amanah. Boleh ke,”

Hahaha.... kan dah kena setepek... Hahaha... Hadan Huker... Bodoh betul lar PAS nih... Hahaha ... benda simple macam nih pon tabley nak pikir... adoilah... Hahaha.... macam mana nak lead Malaysia nih... hahaha... bodoh tegar.... hahaha



10 April 2021

Melompat Puak-Puak Tu

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha... bab audio bukan main melompat puak-puak tue... audio yang amik sembang dua orang... yang mana isi kandungan audio tu pon tak salah... setakat sembang-sembang jer... macam la korang tak pernah sembang sesama kengkawan lain parti...

Lawak siot... macam Zuraida cakap la... dier dulu 20 tahun dalam PKR... dier kenal suara tue... dier pasti... hahaha... tapi kalu dier dah 20 tahun dalam PKR... patut dier kenal la muka Azmin Ali dalam video semburit Sandakan tue... Hahaha...

Bab Abdul Hadi Awang... tak payah nak sembang la.... dier semua tahu... tapi kalu wartawan push sikit tanya lebih... sure ntah apa-apa dier akan jawab... lain tanya lain jawab... itu stail Abdul Hadi Awang... Hahahaha

Yang lain macam puak-puak pengkhianat dalam UMNO... biasa la carik peluang nak taji Ahmad Zahid Hamidi.... semua macam berpakat... KJ, Tun Faisal, Papagomo, Ismail Sabri, Annuar Musa, Hishamuddin Hussein.... ini semua puak celaka.... patut ahli UMNO akar umbi perhatikan jer la opportunis nih semua... Hahaha... kasik cantas...

Personally... pada gua.... audio tue tak la berat mana... setakat sembang-sembang ja... macam omputih cakap la... your enemy is also my enemy... so common ground... aper ader hal...

Hahaha



Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1