Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

03 December 2021

PM Silap Cakap?

Bhai/DeeDee semua...

Bayangkan seorang PM boleh tersilap cakap.... silap masa berucap... PM yang macam Muhyiddin Yasin yang semua perutusan yang dia buat mana pernah secara live melainkan telah dirakam terlebih dahulu... dimana semua perutusannya dibuat berdasarkan teks yang disediakan ... dan tentunya telah disemak terlebih dahulu...

Adoilah...

Ini semua sekadar nak kencing rakyat biasa boleh la... bukan rakyat yang luar biasa yang dah ader ramai sekarang nih... rakyat yang prihatin dan cakna... rakyat yang membuat semakan dan bukannya sekadar terima dan angguk-angguk sahaja...

Rakyat yang bijak....

Tapi yer la... Muhyiddin Yasin semasa dier jadi Perdana Menteri dier pernah mengatakan yang dia BODOH ... jadi tak terkejutlah.... hahaha



02 December 2021

Janji Di Capati Oleh Rosmah Mansor

Bhai/DeeDee semua...

Itu hari time nak keluar Malaysia pi Singapura... bukan main Rosmah Mansor berjanji dengan Mahkamah konon akan balik ikut tarikh yang ditentukan... Lepas tue biler dah bagi peluang... langsung tak nak balik... macam-macam la carik dan bagi alasan..

Sembang kari betul lar...

Nak lari leteww.... Bangkai betul lar... patut tak payah bagi chan... terus ja keluarkan waran tangkap...



Kesian Najib Razak

Bhai/DeeDee semua...

Kita semua tahu Admin FB Najib Razak bukanlah Najib Razak itu sendiri melainkan beberapa Cybertrooper yang dibayar gaji olehnya. Dan kita semua tahu majoriti Admin Facebook Najib Razak adalah Budak Baru Nak UP (BBNU)...

Jadi memang selayaknya Admin FB Najib Razak nih kena pulas telinga...

Nak tunjuk pandai dan baik... last-last terkena balik... Hahahaha... Hadan Huker... Lain kali pikir panjang-panjang dulu sebelum tulis... Buat malu bos lu orang jer... Hahahaha...



01 December 2021

Plot Twist Perbicaraan Kes Terowong Pulau Pinang

Bhai/DeeDee semua...

Nampaknya macam ader plot twist jer dalam perbicaraan kes terowong Pulau Pinang... huhuhu... yang dituduh tak amik duit sesen pun... tapi berdasarkan kenyataan dalam Mahkamah... orang lain yang buat duit dan collect duit... LGE langsung takdak dapat apa-apa keuntungan... sekadar dituduh meminta imbuhan 10% jer...

Masyuk lar... Hahaha



Kemenangan KL City - Zaman Kegemilangan Chow Kwai Lam

Bhai/DeeDee semua...

Gua bukan peminat totok sukan bolesepak (football @ soccer) tapi gua tetap amik cakna tentang apa yang berlaku dalam dunia sukan bolasepak nih...

Seingat gua... satu masa dulu ... Team bolasepak Kuala Lumpur memang hebat... masa tue coach dier adalah Chow Kwai Lam...  tiap tahun menang... tapi itu la... dah lama sangat aaa... dah 32 tahun lebih... huhu...

Semalam KL City telah berjaya menundukkan pasukan Harimau Selatan iaitu JDT ... 2 gol tanpa berbalas.

Dan nampaknya cakap-cakap dari Harimau Selatan yang gah selama ini hancur lebur menjadi sekadar miau dari seekor Kucing Selatan ja... hahaha.. JDT kena baham 2 - 0 tue...

Aper pon... bola itu bulat... sebulan bulan dalam bendera PAS... boleh bergolek kesana kesini... boleh berpusing 360 darjah...  huhuhuhu...

Syabas KL City



YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1