Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

28 February 2019

Lebai Pun Kaki Fitnah

Bhai/DeeDee semua....

Hahaha.... Bukan sekali gua baca.... bukan dua kali gua baca... dah banyak kali dah... dan dah macam-macam yang gua baca kat SosMed nih.... adoilah.... Lebai pun kaki fitnah....

Bukan sorang yang perangai macam nih... tapi ramai boh.... cukup ramai... setiap hari akan ader diviralkan sana sini fitnah... bila kita cek profile... ngalahkan boleh buat menantu... hahaha.... nampak macam alim... malah terlebih ulama pon ader....

Tapi kaki fitnah... adoi... dier ingat fitnah kepada orang Kafir tu tak berdosa ker.??? Karang tak pasai-pasai lagi awal masuk neraka dari orang Kafir tue..... Bangang tak sudah... Diorang buat semua ni pasai bos besaq depa pun kata tak salah berbohong menipu... yang penting Islam diperangi....

Adoilah..... macam kes berhala kat dalam surau itu hari la... berbakul-bakul geng-geng nih viral konon orang kafir yang punya kerja... walhal gua dah agak dah... awal lagi dah agak yang buat tue mesti orang Melayu yang mengaku Islam... sama macam yang bakar Gereja tu... dan yang gantung kepala babi kat pagar Masjid tue... semua tu sure orang Melayu yang taksub bangang ni....

Sama macam mangkuk yang buat fitnah nih.....  bangang...


Makin Bangang Si Satim Diman Ni

Bhai/DeeDee semua...

Urusan ajal maut bukan urusan kita... malah takder kena mengena pun dengan murka Allah Taala.... Yang jahat macam Syaitan pun ajalnya akan sampai..,.. yang baik macam Malaikat pun ajalnya akan sampai... Tiada sesuatu makhluk pun akan terkecuali dari ajal maut...

Ajal maut itu tidak dipercepatkan dan juga tidak diperlambatkan.... Ianya telah tertulis di Luh Mahfuz lagi.... dan takder pulak kematian itu mengikut giliran tertentu.... dari puak-puak tertentu dahulu sebelum yang lain...



Jadi biler ader mangkuk ayun yang katanya ader PhD macam si Satim Diman nih bagi kenyataan macam ni dalam ceramah politik dier... memang lah makin bangang si Satim Diman ni.... adoilah... macam ini punya orang pun ada... nak disabitkan citer politik dier dengan ketentuan Allah.... Aper dier ingat Allah Taala tu kuli dier ka....  Bodoh...

Ader sebab Allah Taala menetapkan ajal seseorang itu pada ketika itu... itu bukan urusan kita nak buat perkiraan.... sebab setiap yang Allah Taala tetapkan itu sebenarnya adalah ujian bagi manusia.... dan ujian ini ader macam-macam.....

Satim Diman ni mesti tak paham kenapa Allah Taala berulang kali berfirman "Maka nikmat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dustakan" dalam Surah ArRahmaan tu.... mesti dier tak paham ayat tu Allah Taala pointkan tentang apa.... kesian..... adoilah kesian...

26 February 2019

Gila Ada Banyak Level Bhai

Bhai/DeeDee semua...

Rasa nak tergelak biler Menteri Pembangunan Usahawan dok kecoh bagitau bahawa projek kereta terbang pertama Malaysia dah siap... modal R&D jer dah cecah RM1 juta katanya... Hahaha...

Bukanlah gua nak kondem ka apa ka... sebab gua tau nak buat flying car ni sebenarnya modal ratusan juta... kalu pon gak cecah bilion... nih ader giler pulak kata dah siap dengan modal 1 juta... boleh terbang pada altitud rendah katanya..... hahaha... ker dier citer pasai kereta RC... radio control kot... hahahaha... lawak siot...

Kat Malaysia ni... Dah banyak dah kereta terbang kat atas highway kat Malaysia ni... itu belum masuk motorsikal terbang... malah dah pernah ader lori terbang melepasi divider highway masuk laluan bertentangan...

Semua tu pada altitud rendah....

Adoilah Menteri PH ni... sorang-sorang tak abis buat lawak... ingatkan BN ja yang boleh bekalkan Menteri lawak macam Ahmad Maslan .... huhuhu

25 February 2019

Apa Punya Bangang La

Bhai/DeeDee semua...

Menteri Pengangkutan si Anthony Loke dari DAP tu kata.... tol free lepas pukul 11 malam tu untuk beberapa Lebuhraya di Lembah Klang tu sebenarnya akan memberikan faedah kepada perkerja shift malam.....

Ini satu statement bodoh, gila dan bangang..... Semenjak jadi Kerajaan ni.... DAP dah semakin bangang bagi statement,.... hahaha..

Pasai apa gua kata camtue.... pasai... mana ader kerja shift malam yang start pukul 12 malam sampaikan kena keluar awal selepas pukul 11 malam.... untuk masuk shift kerja pukul 12 malam.... Kerja kilang pon shift malam dier start pukul 7 malam... Kerja Jaga pon sama ... paling lewat pon Jaga tukar shift adalah pukul 10 malam.... Kerja apa yang start pukul 12 malam aaa???

Kalu dulu mungkin ader la.... kerja pengangkat tong taik kat tandas awam sebelum tahun 60'an dulu....

Maybe Anthony Loke ni pikir untuk penyamun dan perompak kot... sebab maybe penyamun dan perompak masuk shift merompak dan menyamun pukul 12 malam keatas.... huhuhu.... tak pon dier kira tentang shift bonzer kelab malam, disko atau rumah pelacuran kot??? hahaha...

Atau memang tol percuma ini khas untuk ayam-ayam hidup (Vietnam, China, Indon, Thailand dan sebagainya) masuk shift bagi khidmat melampias nafsu kot??? Hahahaha

Bangang tak hinggat.... huhuhu

24 February 2019

Macam Celaka

Bhai/DeeDee semua...

Semua orang tahu yang semua lebuhraya dalam Malaysia adalah milik Kerajaan Malaysia sebenarnya.... apabila majoriti saham dalam semua syarikat-syarikat konsesi lebuhraya adalah milik GLC yang mana Khazanah, KWSP, LTAT dan sebagainya...

Jadi kebodohan apakah yang Mahathir Mohamed dan Lim Guan Eng nak tunjukkan .... konon kalau TOL nak dihapuskan,,, Kerajaan Malaysia terpaksa membayar pampasan berbilion "ringgek" kepada syarikat konsesi ini... maka rugilah duit cukai yang dikutip dari rakyat...

Walhal... pembayaran pampasan konsesi TOL ini sekadar bayar dari poket kanan masuk kepada poket kiri sahaja... tak kemana perginya pon... melainkan beberapa "CELAKA" bangsat daddykasi yang dapat laba pasai depa kononnya memiliki syarikat konsesi lebuhraya itu...

Macam celaka semua ni.... lakonan dan drama macam bangsat... ingatkan dah jadi Kerajaan nak lah baiki apa yang dah rosak... tapi bagi cadangan bangang dengan buat caj kesesakan la pulak...

Giler aper... patut Lebuhraya tak sesak la... ini tiap kali balik raya... sangkut jalan macam siput khinzir.... aper daa... tol kena bayar gak.. mana boleh ngelat... Ini sekarang nak bagi free waktu pukul 11 malam sampai pukul 5 pagi.... wei... itu waktu geng kelab malam, disko, kelab dangdut dan kaki mabuk punya time berkeliaran la....  kenapa bagi free masa tue...

Bangang betul lar.....  Alamat sepenggal lar memerintah.... dan jangan ingat orang nak bagi BN pulak memerintah lepas ni... PAS pulak memang takder hajat nak memerintah.... biarkan lah depa...

23 February 2019

Badan Kena Kekal Fit

Bhai/DeeDee semua...

Selepas gua bersara dari perkhidmatan tetap... gua masih lagi dipanggil untuk beri latihan kepada budak-budak baru... latihan dari segi “cyber tactical” gua dah biasa bagi... tapi bila terpaksa bagi “field tactical” ... terasa gak semput... hahaha

Pagi tadi... pasai dah lama tak buat fitness .... gua layan gak jungle tracking... naik bukit pada ketinggian 300 meter dari paras laut... dengan beban 20kg dan senjata .50 calibre... rasa nak putua urat kentut... hahaha

Tercungap jugak la wei... hahaha.... mampuih... dah tua dah kot...

Dulu 1993 sampai 1996 layan naik gunung pada ketinggian 2000 ~ 3000  kaki daei paraa laut dengan beban 25kg dan .50 calibre tak terasa apa.. relaks ja boleh berlari...huhuhu

Adoyailah...

22 February 2019

Agen Ah Seng

Bhai/DeeDee semua...

Ader orang tanya gua... kenapa Nik Abduh tak kena tahan PDRM atas mana-mana akta SOSMA / POCA atau OSA atau ISA... pasai isu Nik Abduh dengan CIA tue..

Gua cuba boleh kata satu ja....

Nak tangkap apa kes la bhai... sebab spesis ni spesis wayar... hanya layak tahan bawah Hospital Bahagia je... huhuhu... SB dan Jabatan E pon maleh nak layan statement Nik Abduh nih... buang masa jer...

Hahaha...

Angel Dustbin ???

Bhai/DeeDee semua...

Angel Dustbin tu aper aaa?? tak paham gua... huhuhuhu

Cat Merah Cat Biru

Bhai/DeeDee semua...

Kecoh ader kereta kena simbah cat... Hahaha... sebelum apa-apa tue... sila siasat kot-kot pemilik kereta tu ader hutang along ka tak setel lagi... atau ader deal yang dier buat tapi sudah kenael... arau ... hahaha ... ader skandal ka??

Hahaha... mana lah tau kan...

Cuma... kalu mau jadi gengster, pilihan warna cat tu tak kena la... patut cat merah... apasai guna cat biru... buta warna ka??  hahaha... atau kedai dah takmo jual cat merah sikit-sikit... hahahaha

Aper pon buat aper simbah cat... simbah petrol la lagi bagoosh... RON 95 kan dah murah... hahahaha...

21 February 2019

Saja Mahu Ada Pergaduhan

Bhai/DeeDee semua..

Dalam banyak kes siasatan berkaitan sentimen agama, pelaku sebenarnya adalah dari puak yang dibakar sentimen itu sendiri.

Tujuan adalah untuk sengaja membangkitkan isu dan ketegangan demi kepentingan individu atau organisasi.

Contoh,

Kes kepala babi di pagar Masjid. Ianya diletak oleh seseorang yang menggunakan plastik atau sarung tangan. Jika pelaku bukan Muslim, tentunya mereka tidak akan memakai plastik atau sarung tangan.

Kes berhala di Surau... hanya diletakkan di kawasan pagar sahaja... sekadar untuk menimbulkan provokasi. Sebab pelaku tahu tak elok diletakkan berhala dalam Surau... Taktik ini memang mudah dibaca... sama seperti yang baling cat ke pagar Istana semalam... paatinya dibuat oleh pelaku dari kaum Melayu gak... sekadar nak bakar sentimen cari gaduh...

20 February 2019

Apa Jadi Kat Kampung?

Bhai/DeeDee semua...

Adoilah... apa jadi kat kampung gua ni???


https://www.sinarharian.com.my/article/13907/EDISI/Perak/Pelajar-tingkatan-satu-nyaris-di-culik-tiga-lelaki

Sebijik Sebuntat

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha... sebijik sebuntat ja PH dengan BN ni kalu bab nak cover line geng depa... Hahaha... Jangan lupa PAS pon sama gak sebijik sebuntat... Hahaha

Baru gua tau Jabatan Kimia rupanya susah nak buat ujian Urine Test untuk anak-anak orang politik ni... Kalu mat rempit ka apa ka.. tak sampai setengah jam Urine Test setel... tak perlu bawak sampai lime enam kali ujian kat Jabatan Kimia.. dan tak perlu amik masa tiga empat bulan...

Hahaha.... Shabu....  hahaha

19 February 2019

Kenapa Gua Takmo Komen?

Bhai/DeeDee semua...

Kenapa gua malas nak komen pasai penipuan Nik Abduh yang katanya dapat approval dari Abdul Hadi Awang???

Sebab gua tak tau lama dah Abdul Hadi Awang ni kalu bab kelentong dan belit dah lama dah perangai dier camtue.... Lu orang cek balik apa dier punya belit masa bab UG yang gua dan AdukaTaruna dulu terjah dier...

Apa dier belit masa tue??? apa tuduhan walaun terhadap kitorang... La ni apa pulak walaun nak bekap... dah memang sah dah dari awal lagi memang Abdul Hadi Awang nih tipu kata takder deal belakang ngan UMNO... walhal memang betul dier ader deal belakang...

So ... Nik Abduh tu patutnya bukan anak Nik Aziz... tapi dier patutt anak Abdul Hadi Awang... sebab sama spesis penipu .... pembelit... tabley pakai...

Itu ja nak khabor...

*** Maaflah terpubliah komen... patut letakkan dalam folder lain... Maaf yer awak...

Semenyih

Bhai/DeeDee semua...

Dua-dua parti tak boleb pakai... PH dengan perangai dier... BN dengan perangai dier... susah-susah kalu baik la kasik menang kat PSM...

Yang calon bebas tu... kita biarkan dier jual kentang jer....

Lantak kat dier...

Hahahaha...

Uighurs

Bhai/DeeDee semua...

Satu part dengan Mahathir Mohamed yang gua sikit kesal... Bab Palestine dier nak jadi juara... Bab Israel dier nak jadi leader...

Tapi bab Kashmir... Bab Uighurs dan lelain tu dier senyap membisu... ntah la... taktau apa agenda orang tua tue... lemau...

Sori la lokasi tugasan baru selesai yang terkini tu gua tak leh dedahkan... sebab ops kat sana memang cukup strategik dan berkepentingan...  ada isu besar kat sana yang rakyat Malaysia tak didedahkan... takder dalam news... hehehe

Sori aaaa...

* Kepada awak... saya bukan tak “rindu”... cuma....

18 February 2019

Dua Perkara

Bhai/DeeDee semua...

1.

Disebalik kejayaan seorang suami, ada isteri dibelakangnya.
Disebalik kejatuhan seorang Najib, ada Rosmah didepannya.

Hahaha...

2.

Untuk Najib Razak terus kekal kelihatan kool, wajarlah dia kekal terus jadi penbangkang.
Kalau jadi Kerajaan, akan kelihatan poyo.

Hahaha...


17 February 2019

Baru Sampai

Bhai/DeeDee semua...

Sori aaa lama tak update apa-apa kat sini... sampai ada orang sudah kecik hati sama gua... Maaflah yer... bukan sengaja tak nak tulis ka apa ka... sori aaaa... bukan tak rindu dan tak ingat... nukan sebab dah tak prihati...

Sori aaa... dah lebih 3 minggu gua ader tugasan luar kawasan... takder akses kepada perkhdmatan... radio silence .... sori aaa... gua ader tugasan training bebudak baru.... off grid... off country...

Nih baru sampai negara tercinta....

Sori aaaaa.... janganlah merajuk yer... please...

OP12/8/175

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1