Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

31 January 2014

Premium Insuran Pulak Naik

Bhai/DeeDee semua...

Malaysia memang kangkung... Gabenor Bank Negara Malaysia (BNM) pon kangkung... PM lagilah kangkung... Macam cilakak jer... Jadi tak terkejut kalo Bank Negara Malaysia pon ikut sama PM jadi kangkung..... aper la nasib..

Nih ... Premium insuran plak akan naik berkuatkuasa Februari nih... Macam bangang kan... Bangsat betul lar... mampuih semua yang nak renew insuran kenderaan lepas nih.... kesian.... inilah bisnes paling celaka.... kena paksa amik....  tapi bab claim biasa macam lahanat...

Aper nak jadi... Undilah lagi... Malaysia masih aman... Cadangan gua la... 2015 nanti boleh la BNM kuatkuasakan insuran plak kepada penunggang basikal... sebab tiap-tiap tahun ramai yang mati kena langgar kenderaan masa naik basikal.... pastikan jugak nak bawak basikal kena ader lesen... boleh la kutip untuk skit.... hahaha

Ini BNM bukanlah Bank Negara Malaysia... Tapi BN Malaysia.... Hahahaha.... Terbaeklah...

Ini BNM bukan Bank Negara Malaysia tapi BN Malaysia .... Hahahaha

30 January 2014

Bila Mahathir Sudah Kucut Tulur ... Hahahaha

Bhai/DeeDee semua...

Hahahaha.... nampaknyer segala perancangan Mahathir Mohamed memang dipantau habis-habisan oleh Pakatan Rakyat... Blogger dan para cyberist semua sedang pantau percaturan Mahathir Mohamed... Semua ini aderlah rahsia terbuka (open secret).... bukan semua tak tau yang beberapa blogger yang kurang suka memartabatkan bahasa Malaysia (asyik menulis dalam bahasa penjajah) memang dibiayai secara belakang tabir oleh team Mahathir Mohamed.... Hahahaha


Tak payah la nak kencing atau tipu.,... Hahahaha... semua percaturan Mahathir Mohamed memang sedang dan telah dibaca.,... Hahahaha... nampak lawak aaaa..... konon tak campur tangan urusan pentadbiran negara... kononnya bagi peluang kat Najib Razak... walhal ... sudah kucut tulur biler percaturan dier dapat dibaca..... hahahaha

Bila Mahathi Mohamed sudah kucut tulur... tu pasal la meroyan tak tentu hala dalam blog dier dan dalam temuramah dier.... semua nak cover up.... hahahaha... lawak siot.... Cukup la nak putar belit tue... semua dah tau aper agenda Mahathir.... macam mana anak dier naik jadi MB di Kedah semua orang tau.... hahaha.... Tak payah la nak ejast...

Daripada Mahathir Mohamed dok bayar para pencacai blogger (yang tak patriotik dalam memartabatkan bahasa kebangsaan macam OutSyedTheBox, ApaNama dan RockyBru) .... ader baik la duit yang banyak tue dilambakkan kat blogger-blogger BN yang sengkek dan tak cukup bajet macam DoubleY ka... macam APA ker.... ader la gak pekdahnyer tolong sesama Melayu (kalo Melayu la Mahathir Mohamed tue.... rasanyer bukan kot sebab Mahathir Mohamed tue Mamak Tulekek) ... hahaha

Hahaha...... Kalo ader duit tue nak buat sedekah jariah kat blogger sebelah sini ..... tak payah la.... kami pon dah memang banyak duit ... baik sedekah jer kat mana-mana sekolah pondok ker... rumah anak yatim ker.... Hahaha... kami tak kebulur duit Mahathir Mohamed.... Kami pon dah cukup duit hasil dari sponsor pihak Israel dan Yahudi macam Google dan macam-macam pengiklanan nih....

Hahaha

29 January 2014

Plan Strategik PRK Kajang

Bhai/DeeDee semua...

Okeh... Citer serabut tentang kenapa berlakunya PRK Kajang tak lama lagi gua takmo amik pot... Lantak la lu orang nak "baca" macam mana... Yang pasti gua dah paham rentak permainannya dan hala tuju sebenarnya... Hahaha

Tengahari tadi gua call ex-boss gua kat Agensi dulu .... tanya khabar..... Lepas tue tanya pandangan dier tentang isu Kajang... Panjang berjela dier membebel menerangkan isu dan segala yang bersangkutan dengannya... Hahaha... Last skali dier sempat tanya gua... Biler nak join balik.... Macam hampeh aaa soklan dier...

Gua cakap ... Gua dah kat luar... So gua akan stay kat luar... Hahaha... Ex-Boss gua cakap... Duduk luar pon tapi dok kelek kat dalam selalu... Serupa takder makna lar.... Hahaha... Hampeh... Last-last dier suruh gua jumpa dier esok lepas waktu opis kat KL... Hahaha.... Ke KL la gua esok.. Yeyeye... Lama dah tak pi KL... Lepas tue malam esok gua akan jumpa kengkawan kat Bukit Aman... Ader saper mau join ka??? Hahaha... Papagomo mau join sama ka??? Hahaha

Aiyark.. Aper yang gua melalut nih... Hahaha...

Okeh ... Back to tajuk.... Hahaha... Plan strategik PRK Kajang nampaknyer dah dibuat ngan agak chanteq diperingkat tertinggi... Biasa la ... Plan sebegini baik mana boleh kasi havoc... Tak kisah la dalam parti ker mender.... Hanya certain orang jer boleh tahu..

Tue sebab pemimpin cap ayam yang kat bawah macam bekas ketua pemuda ker tak tau pasal plan strategik nih... Sebab takder keperluan untuk diorang tahu... Gua dapat maklumat.. Hanya sebilangan kecil yang tahu... Sebab benda nih macam main chess... Kena plan betul-betul takut nanti kantoi...

Oleh yang demikian... Maka ahli parti yang dalam Pakatan Rakyat tolong aaa jangan melatah meroyan... Relaks... Sebab grand design nih sebenarnya ader agenda terlalu besar...  Strategi untuk tamatkan pegangan BN dalam Malaysia sebelum PRU14..

Gua diberitahu... Plan ini aderlah satu plan terbaek untuk memerangkap percaturan Mahathir Mohamed yang sedang memperkudakan Muhyiddin Yassin untuk melakukan taji kepada Najib Razak.... Lu orang jangan terkejut buat tak tau... Mahathir Mohamed sekarang nih tengah all-out serang Najib Razak dengan menggunakan RockyBru sebagai antara balachi dier..

So.... Jangan plak ader puak bangang nak buat sabotaj macam kat kes Kota Damansara pada PRU13 sudah la... Tapi gua tak terkejut kalo ader pihak yang akan dapat watikah khas untuk bertanding di Kajang yang seterusnya menjadikan pertembungan tiga penjuru di PRK Kajang....

Hahaha... Kiter tunggu aaaa lelucon bangang selanjutnyer.... Hahaha

PUSPAKOM : Satu Lubuk Duit

Bhai/DeeDee semua...

Ini adalah satu rahsia terbuka .... orang putih kata "Open Secret" .... semua orang tahu... tak kisah la dier nih bawak lori ka... bawak motorsikal ka... bawak teksi ka..... Hahahaha.... semua orang tahu... tapi kalo ader yang tak tahu lagi bahawa PUSPAKOM ader lah satu lubuk duit.... meh sini gua habaq mai.... Hahahaha

Camnie..... Okeh.... setiap enam bulan.... pemilik lori perlu menghantar lori mereka ke PUSPAKOM untuk dibuat pemeriksaan.... ini wajib... kalo gagal... lori tersebut takkan dapat nak renew cukai jalan.... Hahaha... Kita semua tau... bahawa pemeriksaan di PUSPAKOM nih cukup membuang masa.... pasainyer berlambak kenderaan nak kena pegi sana..... jadi.... sebagai jalan mudah.... hehehehe .... ader ulat-ulat tertentu yang mengambil upah memproses semuanya sehingga lulus ujian PUSPAKOM walaupun kenderaan tersebut takder disemak pon...

Semuanya atas kertas... semua boleh jadi magik.... semuanya boleh diselesaikan dengan duit.... cukup duit lu bayar... semua boleh setel.... Hahaha....  Malah motorsikal yang dah lama mampus cukai jalan (road tax) pon boleh renew walaupon tak dibawak pon ke PUSPAKOM.... janji cukup sen yang dibayar.... Hahahaha...

PUSPAKOM nih dibuat untuk menguntungkan satu puak... dan dalam proses menguntungkan puak itu... ader lagi beberapa puak plak yang dapat tempias untung atas angin.... Hahahaha.... dimana silapnyer.... banyak la bhai.... samer cam kes lesen memandu terbang.... camana boleh ader.... samer jer scope jalan citer dier... Hahahaha


So.... tak terkejut la gua biler baca laporan kes kemalangan bas di Genting Highland baru-baru nih yang mengorbankan 37 orang..... mmmm... dah boleh agak dah aper isu disebaliknya.... hahaha (sori aaa gua bukan gelakkan mangsa termasuklah pemandu bas yang juga jadi mangsa.... tapi gua gelakkan JPJ dan PUSPAKOM) ... dah saspek dah....

Tabley salahkan pemandu bas semata-mata macam aper yang media cetak serta elektronik buat.... siap mengaibkan pemandu bas yang juga turut terkorban... aper lu ingat dier suka-suka ker nak mati.... Tapi Utusan Malaysia dan TV3 dok taji dan aibkan pemandu bas tue..... aper daaa...

28 January 2014

Perang Habis-Habisan Buat Anwar Ibrahim

Bhai/DeeDee semua...

Sama ader lu orang nak percaya atau tidak... inilah satu perkara yang gua rasa ramai yang tak terpikir.... hehehe.... PRK Kajang yang kini terbuka (kena tunggu SPR umumkan la ... hahaha) nampaknyer macam Anwar yang akan bertanding.... tapi gua percaya.... BN akan perang habis-habisan buat Anwar Ibrahim...

Kalo Anwar Ibrahim bertanding di PRK Kajang.... Ianya akan jadi pertandingan 3 penjuru.... 1 penjuru dah mesti dari UMNO/BN Kajang...... 1 penjuru lagi aderlah Anwar Ibrahim.... dan satu penjuru lagi aderlah..... jeng.. jeng... jeng....

1 penjuru lagi gua saspek dari orang kepercayaan Azmin...

Ini sudah jadi perang yang bodoh... perang yang sia-sia.... perang yang tidak ada makna...

Dan pastinyer.... Anwar Ibrahim akan dipastikan kalah pada PRK Kajang nih.... Dan kalo kalah Anwar Ibrahim.... maka lagi senang lar UMNO/BN nak merampas kuasa di Selangor.... Cuma gua tertunggu-tunggu aaa... saper la yang akan melompat join BN sebaik BN menang di PRK Kajang nanti.... Hahaha... saper aaaa....

Siapa plak yang akan buat spoiler dalam PRK Kajang.... aderkah geng-geng UG akan menyebokkan diri di PRK Kajang.... kiter tunggu, tengok dan lihat jer la... hahaha.... InsyaAllah... kalo gua dapat akses kepada Voter Sentiment Ratio (VSR) nanti gua akan publishkan... itupon kalo gua dapat akses la.... yer la... gua kan dah tamat perkhidmatan ngan Agensi....

Harga Ayam Turun Serta Merta

Bhai/DeeDee semua...

Gua ader berkawan dengan geng-geng D7 Bukit Aman.... Setiap kali gua melepak ngan diorang.... pastinya citer "ayam" akan jadi bahan lawak.... Yer la.... Bukan setakat ader "Ayam Kampung" .... tapi ader "Ayam Kari", "Ayam Seberang", "Ayam Sejuk", "Ayam Putih". "Ayam Merah" dan....... dan yang paling lawak tue ader "Ayam HipHop", "Ayam Serama/Katik", "Ayam Modified" serta "Ayam Pencen" ...... hahahaha.... Ini semua spesis "Ayam" yang bercambah kat merata tempat sampai Geng D7 tak sempat nak serbu dan kacau....


Mana taknyer .... majoriti "Ayam" nih sumernyer ader pembekal... ader pemborong... ader pengedar... dan ader penternak.... dan setiap penternak tue plak ader yang menjaganyer.... level VVIP.... siap pernah ader kes "Ayam" kena tangkap dan nak disembelih.... boleh plak ader satu panggilan telefon kepada top brass suruh kasik lepas..... siap hantar balik ke reban..... hahahaha.... giler punya power.... hahahaha

Aper-aper pon.... "Ayam-Ayam" nih semedang tak naik harga... walaupun permintaan tinggi... tapi harga tetap maintain rendah... malah ader kes yang terlalu rendah..... macam harga "Ayam Modified" dan "Ayam Pencen"....  Gua pernah diberitahu... ader stok "Ayam Modified" dan "Ayam Pencen" nih diniagakan pada sekitar RM5 ~ RM10 ..... Lagi lawak biler stok "Ayam Pencen" jenis gigi pon dah luruh.... hahahaha..... takder la tergigit.... hahahahaha

Stok "Ayam HipHop" nih biasa datang dari benua Afrika.... skrang nih dah berlambak kat Malaysia nih... masuk tanpa visa disebabkan oleh Mahathir Mohamed.....  Oh yer... kepada yang tak tau.... harga pasaran stok "Ayam Serama/Katik" aderlah paling mahal di Malaysia.... ader yang dijual sampai RM5000 .... hebat... tambah lagi kalu 'Ayam Serama/Katik" tue datang dari reban di Seksyen 2 Shah Alam..... bulu pahat pon baru tumbuh..... masih belajar lagie....

Aper-aper pon.... Walaupun permintaan dan pembekalan samer banyak.... tapi yang khianatnyer aderlah semua ini didalangi oleh sindiket..... ader bangsat berstatus VVIP yang jaga..... lu orang jangan ingat VVIP Cina sajer yang jadi dalang aaa... tapi .... sebenarnya VVIP berbangsa Melayu la yang menjadi dalang paling besar.... maleh aaa gua nak citer..... Kalu nak tahan atau tangkap..... susah la bhai... ader kabel kuat dengan DEWA.... berapa kali DEWA dah bekap..... dan tetap akan bekap..... AG pon kecut telor biler berdepan dengan DEWA..... hahahaha

Aper pon... kalu nak kasi benteras benda nih... kena taji la itu DEWA kasi kiok dulu.... hahahhaa

Berita Sepatutnya : Harga Ayam Mulai Turun Di Beberapa Negeri

27 January 2014

Ingat Allah Taala Bagi Pahala Ker?

Bhai/DeeDee semua...

Ini kerja celaka.... Ini kerja khianat.... Ini kerja bangsat.... Ini kerja Syaitan...... tak kisah la kalu yang buat kerja nih orang yang "kononnya" mempertahankan Kalimah Allah.... Tapi sebenarnya diorang nih lagi celaka dari segala celaka yang ader....

Pasainyer....


Gua cukup panas hati la kat mangkuk-mangkuk ayun celaka macam nih... kalu gua tau la saper yang buat.... memang kapla diorang akan kena lutu ngan gua.... memang kena punya.... sebab kerja celaka diorang nih Allah Taala dah terang-terang larang dalam Al Quran... Bodoh lagi celaka la bangsat-bangsat nih...


BALIK PULAU - Sebuah gereja di Lebuh Farguhar dibaling dengan dua butir bom buatan sendiri kira-kira jam 1.30 awal pagi tadi.

Bagaimanapun, bom petrol dalam botol yang dipercayai dibaling oleh dua lelaki bermotosikal ke dalam gereja itu tidak meletup dan hanya mengakibatkan kebakaran kecil.

Ketua Polis Pulau Pinang, Datuk Abdul Rahim Hanafi berkata, kejadian itu disedari pengawal keselamatan gereja yang ketika itu sedang meronda.

Beliau berkata, sebaik menerima laporan, sepasukan anggota forensik dikejarkan ke tempat kejadian bagi menjalankan siasatan.

"Siasatan mendapati dua bom buatan sendiri itu adalah jenis molotov coktail.

"Hanya satu biji yang pecah dan mengakibatkan kebakaran kecil dan sebiji lagi terjatuh di kawasan halaman gereja," katanya ketika ditemui media selepas menyaksikan majlis serahterima tugas jawatan ketua dan timbalan ketua polis daerah barat daya di sini, hari ini.

Abdul Rahim percaya insiden itu ada kaitan dengan kejadian menggantung kain rentang yang menyalahgunakan kalimah ALLAH seperti yang dilaporkan semalam.

Menurutnya, setakat ini polis menerima 10 laporan mengenai kejadian itu.

"Polis akan meneliti rakaman kamera litar tertutup (CCTV) yang berada disekitar kawasan gereja berkenaan bagi mengesan dua lelaki yang dipercayai terlibat dengan kejadian itu.

Kes disiasat bawah Seksyen 435 Kanun Keseksaan kerana khianat dengan menggunakan api atau benda letupan dengan niat menyebabkan kerosakan. - SUMBER

26 January 2014

Peanut Butter Diragui Tidak Halal

Perhatian: 

Adakah anda penggemar "Mentega Kacang" @ "Peanut Butter"?

Jika iya, adakah anda tahu bahawa tidak ada satu pun produk mentega kacang yang ada di pasaran hari ini mempunyai logo halal JAKIM dan juga persijilan halal JAKIM. Ianya tidak termaktub sama ada dari jenama ternama tempatan mahu pun jenama asing.


Setakat ini hasil pemerhatian saya, semua produk mentega kacang yang ada di pasaran mempunyai "product of origin" yang sama iaitu dari Negara China. Dan setiap pengekspot dan pengedar menggunakan bermacam-macam persijilan halal yang agak meragukan.

Oleh itu, saya (CipanTapirTenuk.Blogspot.Com @ C++) mengalakkan anda semua membuat semakan dan pemerhatian yang rapi serta dapat memberhentikan sementara pengambilan mentega kacang sebagai diet harian anda bagi mengelakkan sesuatu yang diragui status kehalalannya.


Halalan Thoyyiban (halal lagi bersih) adalah satu keperluan dan kemestian. Malah mencari yang halal lagi bersih itu adalah satu kewajiban yang dituntut. Malah terdapat arahan yang jelas sama ada didalam Al Quran mahupun didalam Hadith Rasulullah s.a.w berkenaan perkara halal dan haram ini termasuklah perkara yang diragukan mahupun yang syubahah.

Artikel ini sekadar memberi peringatan kepada anda semua dan ianya bukannya bertujuan untuk menjatuhkan atau mensabotaj mana-mana pihak mahu pun produk yang berkaitan dengan mentega kacang.

Fikir-fikirkanlah.. (Sekiranya anda tahu mana-mana produk mentega kacang yang mempunyai logo halal JAKIM, sila beritahun saya, terima kasih).


Gua dah jumpa peanut butter yang ader logo Halal JAKIM ... Yang diberi nama SunBear (Lepa Kacang)... Produk hasilan dari FELDA







25 January 2014

Kami Bantah

Bhai/DeeDee semua...

Lepas dengar berita nih... Gua terus call kengkawan gua di Jabatan "E" kat Bukit Aman... Gua tanya pandangan diorang sebab nampak gayanyer anggota jabatan diorang yang bersepah kat satu Malaysia nih akan diperkudakan semata-mata nak naikkan imej Zahid Hamidi nih...

Rata-rata kengkawan gua di Jabatan "E" Bukit Aman dari level pangkat kecik sampailah kepada yang level besar (sori aaa tak dapat nak kasitau level pangkat diorang) rata-rata tak bersetuju dengan idea Zahid Hamidi nak suruh anggota PDRM untuk memantau kadar harga dipasar borong dan pasar basah..

Pada diorang .. Ini semua kerja takder akal orang politik... Menyusahkan ... Udah la kerja yang ader cukup banyak... Tambah lagi nak buat kerja bangang memantau harga barangan.... Tugas hakiki pon banyak... Nak tambah ngan kerja bodoh nih... Aper daaa...

Nak cakap banyak tabley... Sebab ramai pimpinan atasan PDRM yang jenis mengampu dan membodek orang politik... Hampeh aaaa... 


TERKINI... Turun Serta Merta Lagi

Bhai/DeeDee semua...

Semua kena puji Kerajaan Barisan Nasional... Semua kena puji Najib Razak... Semua kena beri pujian... Sebab ader lagi yang turun serta merta... 

Hahahaha... Mesti la kena puji... Penat aaa Kerajaan Barisan Nasional buat usaha... Macam-macam caranya nak bagi turun macam-macam... Akhirnya ader gak lagi yang turun serta merta...

Cuba lihat sini... Kan dah turun tue... Kena puji la Kerajaan... Hahaha


Kredit kepada yang empunya dan edit gambar sarkastik nih... Hahaha

Innalillah... Harun Taib Sudah Kembali Kerahmatullah

Bhai/DeeDee semua...

Gua baru jer dapat mesej mengatakan bahawa Harun Taib sudah kembali kerahmatullah.... Sama ada ianya berita yang betul gua masih tak dapat pastikan....

Sama ada betul atau tidak... gua sekeluarga menghadiahkan Al Fatihah buatnya...

"Setiap yang hidup pasti merasai mati"

Al Fatihah....

23 January 2014

Guna "DACING" Tamat Tempoh Sah

Bhai/DeeDee semua...

Setengah abad dah guna "DACING" .... dah patut tamat tempoh sah dah.... hahaha ... lama sangat dah tue.... samer ader kena pi antar "calibrate" atau pi buang terus kat tong sampah.... hahahaha

Dalam kes penggunaan "DACING" warna biru tue... rasanyer dah tabley nak dihantar calibrate.... pasai virus EE dah merosakkan motherboard dier.... ganti motherboard pon surupa bengong gak... Hahaha... terbaek... humban kan jer dalam tong sampah.... benda macam nih tak elok recycle.... nanti penyakit dier merebak.... Hahahaha...


IPOH - Hasil pemeriksaan pada Ops Harga 2.0 di Parit Buntar, semalam mendapati masih ada peniaga menggunakan alat timbang tamat tempoh sah.

Ketua Cawangan Pejabat Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (PPDNKK) Parit Buntar, Abdul Rahman Yang Mohd Yusof berkata, kesalahan itu dikesan dilakukan dua peniaga kedai runcit di sekitar Alor Pongsu membolehkan barang kesalahan mereka bernilai RM300 dirampas.

Menurutnya, jumlah itu menjadikan empat kes kesalahan di bawah Seksyen 14 (6) Akta Timbang Sukat 1972 direkodkan sejak pemeriksaan dijalankan, Isnin lalu.

“Pada hari pertama operasi di dua pasar awam utama di Kerian mendapati kesemua peniaga meletakkan tanda harga pada barang dijual dengan jelas. Bagaimanapun, hasil pemeriksaan selanjutnya di premis tetap berhampiran Pasar Awam Bagan Serai mendapati ada peniaga yang menggunakan alat timbang tamat tempoh. 

“Kesemua peniaga yang didapati melakukan kesalahan itu akan terus dihadapkan ke mahkamah untuk tujuan pendakwaan dan boleh dikenakan denda sehingga RM4,000 atau penjara tidak melebihi tiga tahun atau kedua-duanya,” katanya.

Abdul Rahman bersama 14 pegawai pengaut kuasa PPDNKK menjalankan pemantauan ke atas lebih 30 premis meliputi Pasar Awam Parit Buntar, Pasar Awam Bagan Serai dan premis-premis tetap di sekitar daerah Kerian. - SUMBER

22 January 2014

Kalo Insiden 13 Mei Jadi Balik...

Bhai/DeeDee semua...

Gua nak story skit jer.... hahaha...

Si Celaka Yang Sepatutnya Ditahan Bawah Akta Hasutan 1948 - Tuan KPN, Sila buat kerja aaaa
Kalo insiden 13 Mei jadi balik.... bilamana ader puak-puak "BANGANG" buat kerja gila menyusahkan semua orang......

Yang akan lari mencicit menyorokkan diri aderlah....

  1. Machai UMNO yang buat propa nih
  2. Media UMNO yang buat bising hari-hari
  3. Machai PERKASA dan JATI yang kepoh kononnya mau berjihad
  4. Machai Melayu Celop (EEE) yang havoc macam gampang skarang nih..
  5. Machai MCA/MIC yang dok samer naik dengan Machai UMNO
  6. Blogger Machai UMNO yang buat gempak kepoh hangatkan benda nih
Yang tinggal dan akan buat kerja bersihkan taik-taik palat dan celaka puak-puak bangsat lagi bangang yang jadikan kegawatan nih aderlah...
  1. Anggota-anggota ATM
  2. Anggota-anggota PDRM
  3. Anggota-anggota Agensi
Manakala yang akan dapat nama kononnyer diorang la yang benteras masalah nih aderlah..
  1. Sultan/Raja
  2. Perdana Menteri
  3. Menteri
  4. Ahli Politik
Dan yang jadi mangsa dalam kegawatan tue aderlah....
  1. Lu
  2. Gua
  3. Kita semua rakyat biasa..
Cilakak punya Mandeliar dan Kutty.... punya la rasis tahap dewa jalan duta... cucuk sana cucuk sini kasi bakar.... lepas tue diorang lepas diri.... Bangsat betul la.... yang blogger lain yang terikut samer ngan cucukan para Mandeliar dan Kutty nih...  awat bodoh sangat... tabley nak pikir ka..... Ingat bagoosh sangat ka ader huruhara keganasan kaum nih...... Bangang betul la... memang la bangsat jenis yang kaki kepoh bawak isu perkauman nih.....  

Kalu jadi la..... kepala blogger-blogger nih gua lutu dulu.... jaga la korang....  gua tak kira... kawan ka lawan ka.... tapi kalo dah bangang... memang la kena lutu ngan gua.....

21 January 2014

Bangangnya Hamid Albar Nih

Bhai/DeeDee semua....

Gua tak tau aper pandangan lu orang tentang mamat kapla botak nih.... Sungguh.... sebab pada gua... mamat nih memang bangang tahap "dewa jalan duta" ...... terbaek punya bangang.... ader ker patut dier kata kenaikan tambang bas sekolah nih ibu bapa dan penjaga setuju dan suka... Malah ader ker dier kata takder bukti yang berlakunya kenaikan tambang bas sekolah... walhal depan mata dier tau yang Persekutuan Persatuan Bas Sekolah Malaysia (PPBSM) memang menaikkan caj sehingga 40%... itu lagi mamat bangang nih boleh kata takder bukti....

Agaknyer pasai kerana kebangangan dier nih la yang sebab dier menang pilihanraya banyak kali dan jadi Menteri.... dan kerana kebangangan tue lah jugak yang dier nih dilantik terajui SPAD..... memang makan gaji buta punya worang... Aper daaa....

Gua rasa aaa... kalu mamat nih bukan berada di Malaysia.... rasanyer dah lama dier nih kojol kena tembak ker... kena bom ker.... tak pon kena langgar lari ker.... Hahaha.... sebab kebangangan dier nih terlampau mencolok mata.... kebangangan yang selayaknyer hanya untuk mangkuk-mangkuk bermazhabkan UMNO..... hahaha....  Nak buat camana... UMNO dan BANGANG tue tabley nak dipisahkan.... dan tabley nak berpisah.... hahaha



Tan Sri Syed Hamid Albar hari ini mendakwa isu kenaikan tambang bas sekolah juga berpunca daripada kesanggupan ibu bapa membayar kadar baharu tersebut.

Pengerusi Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (Spad) itu berkata, tidak timbul isu kedegilan pengendali bas sekolah yang tetap ingin menaikkan kadar tambang sebanyak 40%, kerana akhirnya ibu bapa terpaksa akur apabila tiada alternatif lain untuk menghantar anak mereka ke sekolah.

Beliau berkata, Spad membuka talian bebas tol untuk ibu bapa membuat laporan, agar tindakan dapat diambil.

"Kadar kenaikan ini tidak akan berlaku kalau tidak kerana ibu bapa yang sanggup membayar, dan selama ini pun yang kedengaran hanya rungutan namun tidak ada tampil membuat laporan," katanya dalam satu sidang media selepas melancarkan program kempen kesedaran dan pematuhan Spad ICOP di Stesyen Bandar Tasik Selatan.

Sebelum ini Persekutuan Persatuan Bas Sekolah Malaysia (PPBSM) tetap akan menaikkan surcaj tambang bas sekolah bermula Januari ini sebanyak 40%, walaupun Spad masih tidak membuat keputusan tentang tambang baru bas sekolah.

Presiden PPBSM Amali Munif Rahmat berkata, kenaikan itu merupakan satu keperluan setelah kerajaan mengumumkan kenaikan harga diesel sebanyak 20 sen pada September.

Oleh kerana tiada ibu bapa yang tampil membuat laporan, beliau berkata Spad tidak dapat mengambil tindakan terhadap pemilik bas sekolah yang menaikkan kadar tambang.

Katanya, keadaan pasti bertambah sukar bagi ibu bapa sekiranya Spad bertindak menggantung lesen bas sekolah.

Kalau kita ambil tindakan batalkan lesen pengusaha bas sekolah jadi bagaimana budak hendak pergi sekolah? " soalnya.

"Sekiranya ibu bapa tampil membuat aduan berserta bukti, maka perkara ini pasti boleh dibawa ke mahkamah."

Syed Hamid berkata SPAD kini dalam usaha memikirkan cadangan bagi mengurangkan kos kenaikan kepada pengusaha bas sekolah.

Salah satu cadangan yang mungkin dikemukakan adalah penggunaan iklan bergerak sebagai pendapatan lebih bagi pengusaha bas, supaya mereka tidak menaikkan tambang bas sekolah, katanya.

Apabila ditanya adakah kemungkinan akan berlakunya kenaikan kadar tambang pada pengangkutan awam lain, beliau berkata pihaknya cuma menyelaraskan, bukannya menaikkan.

"Ada perbezaan antara menaikkan dan menyelaraskan, dan kita lebih senang dengan terma penyelarasan kadar," katanya.

Tambahnya, kuasa untuk menaikkan kadar pengangkutan awam juga tidak terletak pada Spad.

"Kita tidak ada kuasa untuk itu, tapi kita akan menyelaraskan, dengan erti kata lain, melihat kadar yang boleh diterima semua. – 21 Januari, 2014 - SUMBER

Pergh... Salahkan Orang Lain La Pulak

Bhai/DeeDee semua...

Suruhanjaya Persaingan Malaysia (MyCC) nih pon satu lar.... Senang-senang jer sabitkan 26 pengeluar ais sebagai kartel untuk menetapkan harga ais..... Aper daa.... elok la harga ais diseragamkan... takder la ader yang dajal jual melampau harga berbanding syarikat lain..... Ooo... kalu berpakat nak sama kan harga barangan dikira kartel... dikira melanggar akta persaingan......

Abis tue.... aper citer yang ASTRO dan TNB yang dapat ekslusif peluang bisnes tanpa persaingan langsung tue.... aper citer....  mentang-mentang la dua syarikat nih monopoli perkhidmatan..... senang-senang jer kedua-duanyer naikkan harga .... siap Kerajaan Malaysia yang tolong diorang nih naikkan harga..... aper daaa...

Patutnya MyCC amik la tindakan anti monopoli terhadap kedua-dua syarikat nih..... baru la betul... ini tidak.... nampak sangat la tabley pakai ini Suruhanjaya Persaingan Malaysia nih.... hampeh.... Cuba kalo TNB tak monopoli perkhidmatan elektrik.... tentunya harga elektrik akan kekal berdaya saing.... Cuba kalo kasik tiga empat syarikat handle perkhidmatan bekalan elektrik.... kiter tengok amacam ngan harga perkhidmatan...

Ingat tak dulu masa perkhidmatan telefon dikongker oleh Telekom Malaysia.... berapa harga caj panggilan....  Skarang nih... tengok... aper sudah jadi... bukan kah makin murah...... aper daaa...



Yang lagi best tue.... MyCC salahkan pengeluar ais... walhal ... semuanya salah TNB dan Kerajaan Malaysia yang menaikkan kadar tarif elektrik..... hampeh tul lar.... salahkan orang lain la pulak... 


Turunkan Najib Naikkan Muhyiddin? Tolonglah

Bhai/DeeDee semua...

Najib Razak memang tak layak jadi PM... dier dapat jadi PM pon bukan atas merit... tapi atas sebab aura dan hormatnyer ahli UMNO terhadap bapak dier.... Abdul Razak tue.... Kalo atas batang diri Najib Razak... bukan setakat Perdana Menteri (PM) tapi... jawatan Menteri Besar (MB) pon dier tak layak.... Sungguh... ini realiti...

  • Kalo Abdul Rahman dulu dikenali sebagai Bapa Kemerdekaan (sebab kononnya kemerdekaan nih dapat melalui dier)
  • Kalo Abdul Razak dulu dikenali sebagai Bapa Pembangunan (sebab kononnya dier nih yang membangunkan Malaysia)
  • Kalo Hussien Onn dulu dikenali sebagai Bapa Perpaduan (sebab kononnya dier nih yang membawa perpaduan kepada negara)
  • Kalo Mahathir Mohamed dulu dikenali sebagai Bapa Permodenan (sebab kononnya dier nih yang memacu Malaysia menjadi satu negara moden)
  • Kalo Abdullah Ahmad Badawi dulu dikenali sebagai Bapa Mertua Khairy (sebab takder pencapaian yang boleh dibanggakan)
  • Maka..... Najib Razak pulak nampaknyer akan dikenali sebagai Bapa Kangkung (hanya itu sajer yang pasti orang akan ingat sampai biler-biler).....
Tapi aaa..... Walaupun Najib Razak nih Bapa Kangkung....... harap jangan la lu orang turunkan dier dan naikkan Muhyiddin Yassin.... tolonglah..... sebab antara Najib Razak dan Muhyiddin Yassin nih..... Muhyiddin Yassin lagi teruk...

Tak pon lantik Pak Halim nih jadi PM.... Hahaha
Masa Najib Razak jadi MB Pahang dulu.... at least takder la tanah dalam negeri Pahang tergadai kepada warga asing...... at least la..... Tapi.... masa Muhyiddin Yassin jadi MB Johor dulu.... dier sendiri yang terlibat menjual dan menggadaikan tanah dalam negeri Johor kepada Singapura..... Ini realiti... Ini sejarah.... Ini fakta....  tarak percaya gua cakap... sila pi tanya orang kat Skudai dan JB..... Hahahaha

Kalo masa Najib Razak jadi PM boleh tergadai Pulau Batu Putih kepada Singapura..... agaknyer kalo Muhyiddin Yassin naik jadi PM... bukan stakat Pulau.... Malah satu Semenanjung nih dier boleh jual kat Singapura...... Hahahaha.... Ini lagi besar kaki songlap dan kaki pow.....

Kalo pon kiter tak suka kat Rosmah Mansor.... kiter just mintak Najib Razak ceraikan jer la Rosmah Mansor tue.... tak payah la kiter suruh Najib Razak turun dari jawatan PM semata-mata kiter tak suka kat Rosmah Mansor..... Kalo taste Najib Razak tue perempuan jenis XXXXL ..... kiter nikahkan jer Najib Razak ngan Adibah Noor..... kan dier pon samer saiz... malah lagi besar dari Rosmah Mansor..... at least... Adibah Noor masih lagi anak dara..... bukan janda .... Hahahaha....

Tak gitue.... Hahaha

20 January 2014

Berani Time Ramai

Bhai/DeeDee semua...

Artikel nih pendek jer gua nak stori... Hahaha... Tentang budaya gempaq tak abis machai UMNO.... Tak kisah la dari spesis Melayu Impot (Jawa/Siam/Aceh/Bugis dan seangkatan dengannya) atau spesis Melayu Celop (Mamak/Keling yang kat rumah mesti bercakap dalam bahasa Tamil)....

Kedua-dua spesis Melayu nih sama ader Melayu Impot atau Melayu Celop nih samer jer jenis gempaq jer lebih... Berani time ramai... Time ramai bukan setakat brani baling telur gred C yang dibekalkan... Tapi siap boleh belasah sesapa jer...  Time ramai berani la... Time lain.. Time sengsorang... Kecut telor bagai... Hahaha

Masa tengah ramai ... Siap brani nak belasah dan pukul Cina la... Pukul sesiapa sajer la... Tapi cer kalu dier sorang... Mau kecut telor...  Hahaha

Yang lagi best tue... Siap gempaq mau belasah ikut skala 13 Mei tue... Aper masa 13 Mei 1969 tue... Diorang nih ader yang tak lahir lagi... Hahaha... Gua brani jamin punya kalo jadi la macam 13 Mei 1969... Puak-puak nih la yang lari menyorok dulu... Pegang parang dan golok tapi dok bawah katil lar... Hahaha

Sebab aper... Sebab gua pernah tengok puak-puak nih dengar bunyi semacam bunyi pistol pon bertempiaran lari dulu... Podah aaa... Kalu rasa hebat sangat dan berani sangat... Aper kata pi la berjihad kat Palestine tue...

Ini konon mempertahankan Kekangkungan Najib ... Konon sanggup mati mempertahankan keMelayuan.... Hahaha ... Lawak siot...

By the way... Kalu lu orang sumer nak tengok keHEROan puak-puak Melayu Impot dan Melayu Celop nih senang jee.. Kalo lu tengok diorang berhimpun bagai tue... Lu baling jer Level 1 punya tear gas... Tengok diorang boleh tahan ker tidak... Gua berani jamin... Siap ader yang mampus terkena pijak sesama sendiri.... Hahahaha... Gua memang teringin nak baling tear gas kat perhimpunan diorang nih... Cukup teringin... Sebab diorang kata diorang hebat... Berani berjihad.... Hahaha... Kalo FRU gertak sama diorang... Sure nangis macam baby la diorang nih.... Hahaha

Gempaq jer lebih puak-puak Melayu Impot dan Melayu Celop nih... Hahahaha... Ternyata diantara dua telinga diorang tue cuma ader ruang kosong jer... Hahaha

Eh.... Macam mana plak gua boleh tertulis panjang nih... Hahaha... Agaknyer sebab gua cukup getik ngan perangai Melayu Impot dan Melayu Celop nih... Hahahaha...

19 January 2014

UMNO Berdemo Tanpa Permit APA 2012

Bhai/DeeDee semua...

Satu benda jer gua nak kasitau lu orang sumer..... Hahahaha.... UMNO dan NGO yang seangkatan dengan diorang nih telah berdemo di Penang tanpa mendapat permit Akta Perhimpunan Aman 2012 (APA 2012) .... Dalam dok puak machai UMNO dok kata PR selalu tak mau nak amik permit APA 2012 sebelum buat demo.... Kini UMNO dan geng-geng dier pon buat benda yang sama..... Hahahaha

Cuma satu jer... gua nak tengok PDRM ader telor ker nak arahkan (atau tangkap) penganjur perhimpunan (demo) nih pasai ianya dibuat tanpa APA 2012.... Gua berani bertaruh potong kek yang PDRM takkan berani punya.... Hahahaha... Mimpi la lu orang nak tengok penganjur perhimpunan nih (geng mamak tue) diangkut dek PDRM.... mimpi laaa..... Hahaha....

Ingat lagi tak kes budak yang balik bas PKR tempohari... walaupun dah dikenalpasti... tapi.. sampai ke saat nih langsung takder kena aper-aper tindakan... PDRM pon tabrani nak usik mamat tue... Hahaha.... above the law la bhai.... Hahahaha....

Jadi... lain kali kalu lu orang nak buat demo ker mender ker... bawak-bawak la logo UMNO dan BN.... sure FRU pon tabrani nak usik dan acah lu orang...... FRU pon jadik kecut telor... lu tengok la... kereta polis pon kena kepong ... langsung takder anggota PDRM yang brani nak lepaskan tembakan amaran.... Cuma ingat dulu ader satu keter polis kena kepong... siap ader pendemo yang kena tembak kat kaki ..... Hahahaha.... itulah kepoweran UMNO nih... dan ketidak ader teloran PDRM ..... hahahaha

Gambor gua chilok dari blog AmenoWorld
Hahahaha.... agaknyer yang ini Harussani takkan kata Bughah.... pasai Harussani memang sokong sokmo tahap dewa jalan duta diorang nih..... hahaha..... Oh yer.... Tiga Line pon ader... katanyer itu hari PDRM kata ini kumpulan kongsi gelap... ini kumpulan gengster... apersal PDRM tabrani nak amik tindakan.... Hahahaha.... Buat malu jer la....

Ader Chan Dapat Cuti

Bhai/DeeDee semua...

Hehehe.. Ader chan la dapat cuti tak lama lagi... Sebab 1982.... Hahaha ... Aper gue 1982... ianya aderlah upgrade dari 1881.... Hahahaha... Terbaek...

Bukan senang nak dapat cuti spesel nih... Very rare bhai... Once in a lifetime bagi sesuatu wilayah tue...

Jadi berita yang gua dapat menunjukkan InsyaAllah tak lama lagi akan dapat cuti khas... Hahaha... Tapi jangan lupa satu benda aaa... Jangan lupa tobat... Jangan lupa buang semua kerja giler... Cukup-cukup la...

Cukup la tue main roulette dan bacarrat... Cukup-cukup la togok air kencing setan... Cukup-cukup la... Dah nak sampai ke final dah... Tunggu ditiupkan wisel penamat jer... Sayonara la lepas tue... Hahaha

Ingat... Dari 1881 jadi 1982... Banyak tahun dah tue.... Hahaha ... Ingat aaaa ... Kawan lu pon dah dekat nak offline gak... Skarang guna life support machine... Dok diantara langit dan bumi jer la nih... Tak tau la orang bisik kat telinga tue dengar atau tidak.... Nasib baik ader bateri bekap... Kalo tidak masa blackout ari tue... Dah babai dah.... Hahaha

# sori la pasai gua bermetafora lagi... Hahaha....

Tender Penjara Milik Kroni Mana?

Bhai/DeeDee semua...

Gua tak tau lu orang tau ker idak... Tapi gua nak stori gak isu tender pembekalan bahan mentah di Penjara... Bhai... Lu orang tau dak nilai tender tue... Pergh... Mantap la bhai... Masyuk ... Banyak untung wei... Harga berlipat kali ganda... Hahaha

Kalo ikut spek pembekalan... Memang terbaek... Kira layak la untuk harga makanan seorang manusia sehari kalo diikut sekepala... Tapi.... Hahaha

Tapi...

Yang lu orang dan ramai lagi yang tak tau... Pembekalan tue yang sebenarnya lebih layak untuk seekor haiwan... Dalam kertas diorang tulis cukup nutrien dan gizi serta layak untuk seorang manusia... Tapi in realiti... Hancuss... 

Hantar ikan dah pecah perut... Daging dah nak luput tarikh... Sayur banyak yang kering dan layu... Malah kalo makanan dalam tin plak... Banyak yang sampai tue sama ada dah hampir luput tarikh ataupun dah memang luput tarikh...

Gua tau la yang terpenjara tue aderlah penjenayah (tolak tepi penjenayah spesel macam Khir Toyo yang masih tak masuk dalam penjara lagi walaupun hukuman dah dijatuhkan) tapi mereka tetap manusia... Dan mereka berhak untuk mendapat makanan selayaknya bagi seseorang manusia... Jangan la kejam sangat dan nak untung tah hinggat dunia la bhai...

Nih kes keracunan makanan di penjara nih gua pasti disebabkan pembekalan ayam yang tidak berkualiti... Pembekalan yang sambil lewa dan nak untung lebih... Pembekalan yang macam celaka...

Kroni mana aaa yang menang tender pembekalan bahan basah ke penjara nih aaa... Sebab setahu gua aaaa... Yang menang tender pembekalan penjara tue aderlah syarikat yang ader kena mengena dengan seorang OKU (orang kuat UMNO) .... Syarikat keluarga dier kalo tak silap aaa... Hahaha.... Jangan tido la wei.... 

Apa citer nih wei.... Hahahaha




18 January 2014

TERKINI: Harga Diturunkan Serta Merta

Bhai/DeeDee semua...

Akhirnya ada yang turun harga... Terbaek la Kerajaan Malaysia... Bukan sajer #kangkung yang turun harga tapi yang ini pon turun harga... terima kasih Barisan Nasional... terima kasih Najib Razak... Hahaha...

Betul lar kata Pengerusi Majlis Fatwa Kebangsaan dan Harussani.. Kita jangan mencela pemimpin... Sebab pemimpin dah buat yang terbaek untuk rakyat... Hahaha...

Tapi barangan yang turun harga nih bukanlah "class" hidangan kebiasaan "silver deity" yang sedang guna life support machine tue... Dier lain "class"... Hahaha...

Ini produk yang slalu sponsor konsert dan makan malam anjuran MCA dan GERAKAN.... Hahahaha...





*** Errr.... TMG nih bukan ker syarikat yang Dewa Bola ader share?? Hahaha... Mampuih aaa.... Hahaha


Pembiaya Sultan Berjudi Dicari Polis

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha.... Sepatutnyer PDRM dok cari siapa yang mempergunakan para Sultan dan Raja nih untuk kepentingan peribadi diorang... Cuba la cari siapa yang sponsor duit kepada Sultan dan Raja untuk berjudi... Cuba la cari siapa yang sponsor "betina" dan "jantan" kepada Sultan dan Raja demi untuk dapat lot balak....  Cuba la cari siapa yang sponsor hadiah macam-macam kepada Sultan dan Raja demi untuk mendapat kontrak dan tanah.... Cuba la carik saper yang sponsor berbotol-botol wiski dan vodka serta segala mak nenek khamar..... hahahaha

Cuba la cari siapa yang dok bagi Sultan dan Raja menang dalam golf setiap kali main hanya kerana nak dapatkan gelaran dan habuan...... Hahahaha.... Itu lagi bagoosh..... itu lagi bertepatan..... itu lagi berbaloi... hahahaha

Ini bukan tuduhan aaa.... Ini bukan hasutan aaa... ini bukan fitnah aaa..... ini sekadar persoalan jer.... ader akai boleh pikir... kalu takder akai... tak dapek den nak nolong..... hahahaha


17 January 2014

Fatwa #Kangkung

Bhai/DeeDee semua....

Ader mamat tue dok berbuih mulut dier dok citer pasai jangan mencela pemimpin........ Alasan... pasai ader hadith Rasulullah s.a.w yang menggariskan cara untuk menasihatkan pemimpin..... Cuma satu jer.... gua rasa aaaa ... mamat nih dier tak kaji abis hadith tue.... Hadith tue dier baca sekerat jer.... Hadith tue dier berbunyi camnie..

“Sesiapa yang ingin menasihati pemimpin berkenaan dengan sesuatu urusan maka janganlah dizahirkan secara terang- terangan tetapi hendaklah memimpin tangannya ke tempat yang sunyi ( menasihatnya di tempat yang sunyi) sekiranya dia menerima nasihat maka niatnya telah tercapai tetapi sekiranya dia enggan menerima nasihat maka sesungguhnya orang yang memberi nasihat telahpun melaksanakan tugasnya “.(Hadith riwayat Ahmad dan lain-lain )

Betul..... Inilah hadith tersebut dan memang inilah yang disarankan oleh Rasulullah s.a.w .... Namun ianya hanya terpakai bagi jenis pemimpin yang ada roh Islamiah didalam dirinya.... Pemimpin yang lebih dekat kepada Allah Taala berbanding dengan isterinya.... Pemimpin yang sedar dan tahu bahawa dia dipertanggungjawabkan diakhirat kelak atas kepimpinannya... Pemimpin yang tahu batasan halal dan haram.... Pemimpin yang gusar hatinya bila dibacakan ayat-ayat Allah kepadanya...

Tapi........

Tapi.... hadith nih tak terpakai kepada pemimpin yang sesat... pemimpin yang lagho... pemimpin yang tiada roh Islamiah didalam dirinya... pemimpin yang lebih dekat dengan isterinya dan kroninya berbanding dengan Allah Taala... Pemimpin yang menjadikan harta negara semacam harta peribadi dan keturunannya.... Pemimpin yang merasakan dirinya agung dan maksum.... Pemimpin yang tak amik hirau tentang batasan halal dan haram.... Pemimpin yang lebih kecintaan kepada dunia berbanding akhirat.... Pemimpin yang menolak hukum-hukum dan arahan Allah Taala...

Abdul Shukor Husin

Jadi.... berbalik kepada statement mamat yang mengepalai Majlis Fatwa nih .... gua berpendapat... mamat nih tersalah tafsir hadith nih.... Kalo pon dalam diri tue menyanjung tinggi seseorang pemimpin... janganlah sampai dibutakan hati hingga sanggup menjual agama..... Jangan bhai... Aper lah sangat daki dunia nih.... kochik jo jang ooi...

Gua tetap berpendapat.... Nasihat dan teguran kepada pemimpin boleh dibuat walau dengan cara apa pon.... selagi mana ianya berpaksikan kepada keadilan, hukum dan maslahat umum.... Janganlah jadi umpama "sokong membawa rebah" .....hampeh aaa...

Kalo para pemimpin (bersongkok atau berserban) takmo nak kena nasihat.... sila berambus daripada jawatan kepimpinan tue.... Tue jer... Hahahaha.....

16 January 2014

Bekap, Jangan Tak Bekap #Kangkung

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha... Akhirnya ader gak yang nak bekap Najib Razak dalam isu #Kangkung nih... Hahaha... Yang best tue Nur Jazlan la plak yang dok bekap tue... Hahaha

Mana pegi pegawai promosi PM kat JPM (PMO)... Takkan semua dah mampus kot... Biar betul... Hahaha

Cuma satu la... Sejak biler aaa kutuk PM tue boleh diklasifikasikan kutuk negara.... Hahaha... Najib Razak cuma setakat Perdana Menteri jer... Bukan Ketua Negara nih... Ketua Negara nih cuma YDP Agong jer..  Ader paham ka..

Kalo nak bodek tue pada-pada la wei...




14 January 2014

Double Standard?

Bhai/DeeDee sekalian...

Artikel gua nih bukan nak menghina atau menghasut mender.. Sekadar nak lu orang buka minda dan buka mata skit... Lihat dari skop yang lebih luas... Jangan taksub dan jangan takjub... Hahaha

Biler ader orang mengaku yang dier keturunan Sultan Melaka ... Dengan segala macam belit undang-undang yang ader laju jer kena tangkap... Hahaha.... Kenapa perlu tangkap... Setakat laporang polis berpuluh helai... Ibrahim Ali ader lagi banyak ... Beratus helai laporan polis... Tapi tak pernah pon Ibrahim Ali kena tangkap.... Hahaha... Aper la double standard betul lar...

Pada gua aaa... Ini semua intimidasi... Sekadar nak menakut-nakutkan jer... Sekadar nak bagi persepsi yang kononnya tuntutannya palsu... Bhai... bhai... Kiter kat Malaysia nih ader berapa ramai "professor #kangkung" yang kononnya pakar sejarah... Dari anak keling hinggalah kepada anak adam... Tapi cuba tanya diorang nih semua... Kenapa takder kajian menyeluruh dan lengkap mengenai susur galur dan terkini mengenai Hang Tuah dan juga Kesultanan Melayu Melaka... 

Takkan la selepas ghaibnya Hang Tuah... Semua citer tentang Kesultanan Melayu Melaka hilang begitu saja.. Takkan la Kesultanan Melaka dulu tue takder keturunan... Takkan la semuanya sekali pupus dari muka bumi nih... Takkan la semuanya Allah Taala lenyapkan sekaligus tanpa ader sedikitpon jurai keturunan...

Atau sebenarnya ader yang cuba dirahsiakan oleh sesetengah pihak.... Sekadar untuk menjaga kepentingan diri dan kuasa mereka... Hahaha... Macam citer Ahmad Nasir yang ngaku dier aderlah kerabat diraja Negeri Perak Darul Ridzuan... Dan dier tuduh Azlan Shah tue bukan kerabat... Malah katanya Azlan Shah itu sebenarnya aderlah anak angkat yang bernama Atan...

Hahaha.... Something wrong and fishy somewhere la bhai...

Kalo nak kata layak atau tidak diorang nih menuntut hak kedaulatan mereka...  Aper kata kiter semak hak dan kelayakan mereka yang mengaku negeri Selangor, Johor, Kedah dan Kelantan itu mereka punya...

Yang Selangor... Itu bukannya susur galur yang berhak... Kerana yang sepatutnya telah dihalau oleh British... Samer jugak dengan yang di Johor ... dikutip jenis yang sokong British..... Jurai di Kelantan bukanlah dari keturunan Cik Siti Wan Kembang... Manakala yang di Kedah bukanlah dari jurai Ong Maha Perita Daria cicit kepada Merong Mahawangsa.... melainkan aderlah anak saudara kepada Chulalongkorn...

Paling lawak skali... Gua ader pernah terbaca satu dokumen rasmi yang mengatakan bahawa yang di Pahang pulak aderlah Ahlul Bait... Jurai keturunan Rasulullah tue....  Hahahaha.... Punya la fakta bodek tahap gaban betul lar....

So.... There is something wrong and fishy somewhere... Dan para pengkaji serta "kononnya" pakar sejarah bertaraf professor #kangkung semua memang tabley pakai... Takkan takder sorang pon berani nak keluarkan fakta sejarah yang betul... Takut miss soru ka... Hahaha

Dalam kes Nor Jan Shah.... Kenapa perlu ader intimidasi... Kalu betul ader bukti berlawanan... Saman jer la kat Mahkamah... Apersal takut????

Hahaha....

Sori... Gua tak habis nak citer lebih lanjut tentang benda nih... Lagipon pada gua buat aper simpan ramai-ramai "makan tanggung berak cangkung"... Bukan ader  faedah pon... Membazir jer... Hahaha.... Simpan sekor dua cukup la... Hahaha

Edisi Bongkar : Bagaimana Kes Altantuya Dimanipulasi

Bhai/DeeDee semua...

Gua cuma nak kasi lu orang hint skit.... Hahaha.... Sori aaa... kalo gua ader maklumat pon gua akan kata gua takder maklumat.... Hahaha... so... ini edisi bongkar.... sekadar nak bagi hint dan idea kepada lu orang sumer bagaimana kes Altantuya dimanipulasi....

Untuk lu orang tau macam mana dan bagaimana kes Altantuya dimanipulasi... sila tonton citer kat bawah nih... Lu orang boleh la amik torrent ka... beli DVD ka... atau cari mana-mana pinjam citer nih..... tengok betul-betul dan cuba cari link kepada hint gua tue.... hahaha




Untuk maklumat lanjut citer nih... sila baca kat SINI ...

Hehehe... jangan mare aaa..... gua tak kata ianya samer... tapi.... lu pikirla sendirik.... Hahaha

13 January 2014

Skop Latihan?

Bhai/DeeDee semua...

Semalam masa timbul isu ader gambar anggota PDRM didapati mabuk semasa bertugas.... ader la sorang hamba Allah nih call gua.... mintak pandangan gua... betul ker gambar tue gambar latihan anggota PDRM.... atau gambar tue superimposed....

Gua cakap kat dier.... gua tak tau la gambar tue superimposed ker mender ker... sebab gua bukan pakar dalam bidang grafik nih... kena tanya ngan expert la..... hahaha... tapi kalu tanya gua aderkah itu gambar latihan anggota PDRM.... laju jer gua katakan ianya aderlah mustahil...

Firstly..... setiap latihan anggota PDRM mesti disediakan seperti mana yang ada dalam buku jadual latihan dan ini semua dikawalselia oleh Unit Pusat Latihan Polis (PULAPOL) yang diketuai oleh seorang Ketua Unit... Buku jadual latihan nih memang disediakan oleh satu jawatan kuasa latihan yang sentiasa memantau setiap latihan supaya ianya relevan dengan keperluan pasukan... Ini termasuklah sama ada latihan secara dalaman mahupun latihan secara luaran serta latihan bersama dengan pasukan keselamatan yang lain.

Secondly... tiada latihan yang boleh dilakukan tanpa mendapat lampu hijau daripada Ketua Unit Latihan PULAPOL bagi anggota PDRM. Tetapi bagi kakitangan awan yang bukan anggota PDRM (walaupun berkhidmat dibawah premis PDRM) boleh menjalani latihan setelah ianya diberikan lampu hijau oleh Jabatan Perkhidmatan Awam...

Thirdly... bagi kes pasukan khas dibawah KDN (VAT69, UTK, Agensi Berkaitan dan sebagainya), setiap latihan "khas" hanya memerlukan lampu hijau dari Ketua Polis Negara (KPN) dan sama ada ianya dibuat atau tidak dibawah pemantauan Ketua Unit Latihan PULAPOL adalah satu isu yang lain. Sebab ader kes dimana latihan khas ini hanya diketahui oleh anggota yang terbabit sahaja bersama dengan ketua kumpulan mereka.

Forthly... Latihan meminum minuman keras dan latihan merogol atau sebagainya tidak pernah dan tidak akan menjadi sebahagian daripada skop dan corak latihan anggota PDRM. Ini bertentangan dengan silibus latihan yang ada.

Oleh yang demikian... maka insiden gambar anggota PDRM mabuk ketika bertugas adalah mustahil sebahagian dari latihan. Ianya tidak logik sama sekali.

Untuk Makluman : Gua bukan anggota PDRM dan gua bukan berkhidmat dibawah KDN serta Agensi dimana gua "pernah" terlibat dan melibatkan diri adalah satu Agensi yang tidak berada dibawah kuasa dan jangkauan Menteri Dalam Negeri serta Menteri Pertahanan

12 January 2014

Presiden UAE Derma, UMNO Yang Dapat Nama

Bhai/DeeDee semua....

Gua baru teringat..... tentang perkara nih.....


Punya la Presiden UAE buat derma kebajikan ... untuk bantuan banjir..... tapi takder satu pon nama UAE nih disebut dalam kenyataan Najib Razak tadi di Kemaman.... Derma tue diberi oleh UAE tapi UMNO yang dapat nama.... aper daaa....





Macam haramjadah jer..... Hahaha

Shahrizat punya susu... Sapi dapat nama...... hahahaa

Musibah Banjir Kemaman Angkara Pembangkang?

Bhai/DeeDee sekalian...

Giler aaa ... Memang giler... Cakap macam orang yang tak beriman... Dalam ucapan hari nih masa nak kasi bantuan kepada mangsa banjir di Kemaman... Ader orang tue berucap mengatakan bahawa musibah banjir di Kemaman adalah angkara pembangkang... 

Kerana penduduk Kemaman terutamanya DUN Chukai dok menangkan PAS pada PRU13... Tue yang kena musibah banjir satu Kemaman... Lain kali kena undi UMNO/BN baru lag tak kena musibah banjir...

Inilah statement paling tak beriman yang pernah gua dengar... Giler aaaa... First time gua dengar banjir nih disebabkan oleh pembangkang... Pergh.. Sesat larat nih... Aper agaknyer Harussani nak komen aaaa statement nih???

Banjir nih bala dari Allah Taala..  Even orang kafir dan kuffar pon tahu... Bencana alam berlaku kerana kita tak jaga alam dengan baik.. Jadi Tuhan jadikan bencana alam nih untuk kita semua berfikir... 

Tapi itu semua orang beriman, kafir dan kuffar semua tahu... Yang statement hari nih tue... Datang dari mulut orang KAPIR... kapir nih lagi teruk dari kafir... Ader beza bhai.... Kafir aderlah orang yang dimulut dan dihatinya tolak Islam... Manakala Kapir plak... Kat mulut dok citer Islam malah pertahankan kalimah Allah... Tapi kat hati dok tolak Islam...

Kalu ikut statement bangang nih.. Maknanyer dah lebih 25 tahun Kelantan dilanda banjir semuanya aderlah disebabkan oleh pembangkang disana... Pembangkang di Kelantan bukan ker UMNO... Hahahaha

Macam mana la ini orang yang kuarkan statement sesat lagi menyesatkan nih boleh jadi Menteri.... Aper daaaa.... Kalo tanya Harussani ... Jawapannyer mestilah "HARUSS" ..... Hahahaha

Bughah... Bughah...








Bertuah Mangsa Banjir Di Kemaman

Bhai/DeeDee semua...

Bertuah mangsa banjir di Kemaman... Hari nih Najib Razak datang bagi sumbangan TV LCD dan Peti Sejuk serta tilam... 

Hebat aaa... Santa Claus lambat sampai kali nih...  patut sampai sebelum 25 Disember 2013... Hahaha





Maknanyer lepas nih kalu lu orang kena musibah banjir... Boleh la tuntut ngan Kerajaan untuk dapat TV dan Peti Sejuk...

Jangan lupa mintak aaa... Hahaha


11 January 2014

Alasan Pegawai Zakat Yang Paling Tak Relevan

Bhai/DeeDee semua...

Tadi gua ader borak ngan sorang kawan nih... Dier ader pegi pusat zakat satu negeri nih... Dier nak uruskan dapatkan bantuan zakat untuk sorang makcik nih... Kelayakan asnaf fakir... Biler dier tanya kenapa pegawai zakat tak keluar cari dan jejak asnaf... Pegawai tue cakap diorang tak cukup kakitangan...

Terkedu member gua tue... Rasanya itu lah alasan paling bodoh yang dibuat oleh pegawai pusat zakat... Member gua tanya... Macam mana urusan kutipan zakat boleh cover baik satu negeri kalu kakitangan tak cukup... Mamat pegawai zakat tue cakap... Itu sebab kiter lantik amil... Setiap kampung at least ader satu amil... Bergantung kepada berapa ramai penduduk kampung tue...

Member gua tanya plak.. Abis tue kalo bab buat kutipan zakat boleh guna amil punya la ramai... Kenapa amil-amil nih tak digerakkan untuk menjejaki asnaf... Mamat pegawai pusat zakat tue cakap... Itu bukan tugas amil.. Tugas amil kutip duit zakat jer...

Member gua tibai mamat pegawai zakat tue dengan statement... Kutip pandai biler nak bantu macam haram... Terus pegawai zakat tue melenting marah...

Member gua tua cakap lagi... Abis tue kenapa bahagian untuk amil setiap kali laporan zakat cukup tinggi... Bukannyer susah sangat nak kutip duit... Lain la kalu buat kerja jejak asnaf.. Tue baru banyak pakai duit...

Karut jer amil-amil nih peruntukan untuk diorang besar sangat... Tapi kerja cuma kutip duit... Aper daaa... Kalo buat pakai mesin Cash Deposit Machine (CDM) pon boleh... Samer macam pakai SMS bayar zakat... Aper la yang susahnyer...

Gua bagitau member gua... Itulah dier golongan bijak pandai bab agama... Kalu bab menguntungkan mereka laju jer diorang buat... Jenis pikir laba dan habuan dunia... Bukan buat kerja kerana Allah Taala...

Amil ramai beribu-ribu... Tapi masih tak cukup kakitangan nak jejak asnaf... Macam-macam la alasan pusat zakat nih... Samer gak ngan Baitulmal.. Hampeh...

Aper la nak harapkan... Ader Mufti pon dok pikir perut dan bawah perut jer... Bukan pikir redha Allah... Payah la... Memang payah... Hampeh aaaa... Nak harap Ketua Agama Islam amik pot... Hahaha... Lupakan sajer la... Bab berlakon sebagai Ketua Agama Islam pandai la diorang... Ntah saper lantik diorang jadi Ketua Agama Islam tak tau la.... Mana tauliah depa dapat... Saper kasik??

Masa zaman sahabat pon takder yang mengaku sebagai Ketua Agama Islam.. Even Khalifah Daulah Islamiyah pon takder ngaku... Nih ntah mana kutip ntah makhluk yang boleh mengaku dier Ketua Agama Islam... Siap yang best tue ader yang bukan sajer mengaku Ketua Agama Islam dan Bayangan Tuhan di muka bumi.... Tapi siap ngaku yang diorang nih Ahlul Bait... Hahaha... Kaki judi, kaki perempuan, kaki maksiat dan kaki tonggang pon ader hati nak ngaku Ahlul Bait... Hahaha

Karut-karut.... Hahaha


10 January 2014

Siapa Duta Malaysia Ke US Tiga Tahun Lalu?

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha..... citer "kononnya" ader penyelewengan dalam kes penyewaan kereta di Amerika Syarikat (US) nih sebenarnya ader lawak skit.... Hahaha... sebab ayat dalam pertuduhan tue mengatakan bahawa tertuduh "memperdaya Duta Besar Malaysia ke US" dengan tuntutan palsu...

Hahaha.... Agak-agaknyer saper la Duta Besar Malaysia yang bodoh sangat tue tiga tahun dulu aaa.... Takkan la senang-senang boleh kena tipu.... Hahaha... Macam mana la bodoh sangat Duta Besar Malaysia nih.... hahahaha

Err... siapa Duta Malaysia ke US tiga tahun dulu aaa...... Takkan la pakar "raba-raba" yang jadi Duta Besar Malaysia masa tue kot.... Hahaha.... mamat tue cuma pakar bab "raba-raba" jer... lain bukannyer dier reti... Hahahaha....

Lawak siot.... Yang lagi best tue.... kedua-dua tertuduh langsung tak kena gantung kerja..... Hahaha.... masih boleh lagi bertugas..... Hahaha.... terbaek la..... Atau sebenarnya diorang nih tak kasi skit bahagian kat pakar "raba-raba" ..... Kalo kasi maybe la clear ini cerita..... Hahahaha....

Hahaha... macam haram jer kan..... hahaha

Kuantan Dilanda Banjir Lagi

Bhai/DeeDee semua...

Gua dapat info... Ader beberapa tempat di Kuantan dinaiki air lagi sekali akibat hujan lebat sejak malam tadi... Area yang terlibat aderlah di Jalan Semambu berhampiran Pasaraya Eng Hong.

Gua masih lagi menunggu berita dari kengkawan di Kuantan area mana lagi yang kena... Tapi setakat yang gua dimaklumkan... Orang Kuantan, Pekan dan Kemaman sedang berhati-hati dan bersedia dengan semua kemungkinan...


Sekarang nih hujan masih lagi lebat di Kuantan dan Kemaman serta kawasan yang berhampiran dengannya..

UPDATE : 

1. Area Galing sudah dinaiki air...
2. Pekan Sungai Lembing dah ditenggelami air sedalam 1 meter. Penduduk ada yang mula dah berpindah...



Sutan Ker Setan?

Bhai/DeeDee semua...

Baca betul-betul tajuk artikel gua aa... Jangan kata gua menghina aaa... Artikel nih tidak ada kena mengena dengan yang masih hidup (walaupun sudah nyawa-nyawa ikan) mahupon yang dah kojol terbongkang amik masa sehari baru nak declare mampus... Hahaha

Ramai nampaknyer yang nak declare ini tanah dier punya.. Ini tanah keturunan dier leader... Dierlah tokey...

Semua mau makan tanggung berak cangkung... Semua mahu makan free... Semua mau kena sponsor ... Even spender pon mau kena sponsor... Barua betul lar...

Yang dah nyawa-nyawa ikan pon masih lagi nak letak diri level tinggi... Itu belum lagi yang tak sabar-sabar nak ganti... Declare pon tidak dah mola ganti...

Sampaikan tanah tak bertuan (tuannya lari lintang pukang macam dikejar polong) pon ader yang berlagak nak amik balik... Siap ngaku itu tanah dier punya... Bengong...

Ini kerja setan.... Bukan kerja sutan (sutan aderlah ganti nama diri kedua buat mangkuk-mangkuk makan tanggung berak cangkung) .... Setan (bukan syaitan kerana syaitan tak mengaku dirinya bayangan Tuhan di muka bumi) nih kerjanya ngaku sana sini yang ini tanah dier punya dan dier dapat "endorsement" direct dari Tuhan...

Aper nak jadi aaa...

09 January 2014

Terkini: JAIS Turun Padang Jumpa Atuk

Bhai/DeeDee semua...

Setelah dihentam kiri dan kanan... akhirnya pegawai JAIS turun padang jumpa atuk pelajar miskin (anak yatim) yang bayar perbelanjaan persekolahan itu hari pakai duit syiling.... Yang best tue.... punya la macam bagoosh jer cakap-cakap pegawai JAIS tue...

Nasib baik la kes nih jadi hit kat FB dan Blog serta media sosial..... kalo tak sampai kesudah takkan ader pegawai JAIS yang akan mencemar duli turun padang...

Oh yer.... pegawai Pusat Zakat masih lagi tak kelihatan..... hahaha.... mungkin diorang salurkan bantuan dalam gelap kot... atau takder saper melaporkan kepada diorang.... err... atuk tue dah isi borang ker? Kalo belum... kena cari tandatangan JKKK dan dapatkan surat sokongan YB aaa... tapi kena tengok YB belah mana..... hahaha

Hahahaha.... glamer adik tue ngan atuknyer... dan glamer gak sekolah tue..  Kena selalu highlightkan berita camnie ... baru diorang nih ader akai....hahaha

Adik tue dulu pelajar SK Taman Nirwana Ampang.... bekas student adik ipar gua..... hahaha....

Oh yer.... Ketua Agama Islam Selangor tengah sibuk ngan idea bisnes baru di Putrajaya.... Hahahaha....

UPDATE: Dibawah nih gambar lawatan pegawai JAIS kerumah Atuk ... Yang baju kuning tue aderlah Guru Besar sekolah adik tue..




Jangan Buat Benda Nih

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha.... Jangan aaa.... Jangan buat benda nih..... Jangan la dihalang usaha Hard Rock Cafe nak bukak premis dier di Putrajaya... Jangan la dihalang Hard Rock Cafe nak hidang arak dalam premis dier... Jangan juga dihalang Hard Rock Cafe dari menganjurkan aktiviti maksiat dan lucah kat dalam premis dier.... Jangan dihalang..... Walau sekalipon Hard Rock Cafe tue akan dibukak disebelah Masjid Besi di Putrajaya....

Jangan dihalang dan dibantah.....

Sebab .... Kalo lu orang sumer halang dan bantah.... itu bermakna lu orang sudah menderhaka kepada Ketua Agama Islam Selangor.... Itu bermakna lu orang sudah "Bughah" ..... itu bermakna lu orang sudah melancarkan perang kepada Institusi Kesultanan .....

Jangan buat main-main wei... Kalo ikut Harussani  si Mufti.... darah lu orang jadi halal.... Lu orang boleh dihukum bunuh ..... sebab menderhaka kepada Sultan .... sebab menderhaka kepada Ketua Agama Islam.... sebab menderhaka kepada Kerajaan (bukankah Sultan dan Raja itu adalah kerajaan).....


Jangan wei..... sebab Ketua Agama Islam Selangor ader share besar wei dalam bisnes Hard Rock Cafe nih.... Malah setiap kali ader pembukaan cawangan baru Hard Rock Cafe di Malaysia..... Ketua Agama Islam nih la yang akan merasmikan.... cuma gua tak pasti... aderkah Mufti macam Harussani atau Ostad yang macam Kazim Elias dipanggil untuk membaca doa agar Hard Rock Cafe mendapat keberkatan..... Hahahaha

Tapi kan..... Ostad dan Mufti sampul nih aper kira... janji sampul tebal.... tak gitu Ostad Youtube banyak bini..... hahahaha

So... kesimpulannyer.... Hahahaha...... Lepas nih biler ader versi Hard Rock Cafe Islamik di Putrajaya.... bolehlah jemaah Masjid Putrajaya dan Masjid Besi berkumpul lepas solat Tarawih nanti untuk buat Qiamulail kat Hard Rock Cafe Putrajaya...... Hahaha.... nak bertadarus pon boleh.... Tak gitue Adnan Mansor dan Aseh Che Mat ooi..... hahahaha

Boleh la Ayahanda PEKIDA Awie menjadi leader tadarus tue nanti di Hard Rock Cafe Putrajaya ....... Hahahaha ... Terbaek.....


08 January 2014

Siapa Orang Itu?

Bhai/DeeDee semua...

  • Orang itu katanya menegah penggunaan kalimah "ALLAH" digunakan dalam Bahasa Melayu
  • Orang itu katanya pelindung kesucian Islam
  • Orang itu katanya ketua kepada sekumpulan orang
  • Orang itu katanya teramat maksum dan tiada cacat cela
  • Orang itu katanya hebat keilmuan agamanya
  • Orang itu katanya paling layak memberikan tauliah
  • Orang itu katanya yang mengurniakan darjat dan rejeki
  • Orang itu katanya seumpama dewata
Tapi....

  • Orang itu memiliki saham dalam syarikat berkaitan khamar
  • Orang itu memiliki saham dalam syarikat berkaitan maksiat
  • Orang itu memiliki saham dalam syarikat berkaitan judi
  • Orang itu sendiri terlibat dalam maksiat berkaitan perempuan
  • Orang itu sendiri terlibat dalam maksiat berkaitan khamar
  • Orang itu sendiri terlibat dalam maksiat berkaitan judi
  • Orang itu sendiri terlibat dalam rasuah dan salahguna kuasa
  • Orang itu sendiri terlibat dalam jenayah berkaitan nyawa

Hanya orang-orang yang bodoh lagi bangang sahaja yang tetap menyembah dan kalo boleh mencium kaki dan tangan "Orang Itu" kononnya mengambil barakah dan ullah.... kononnya kerana karamah .... kononnya kerana "Bayangan Tuhan di muka bumi"....

Bodoh dan Bangang yang tidak berkesudahan.... tak kira lah jenis yang berkopiah mahupon yang bersarban...... 


YouTube CipanTapirTenuk

Artikel Paling Popular

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1