Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

30 April 2018

GE14 / PRU14 Voter Sentiment Ratio (VSR) - Daily- 30 Apr 2018

Bhai/DeeDee semua....

Ini Voter Sentimen Ratio (VSR) untuk hari ini.... Respon sentimen undi masih kuat untuk BN dan Gagasan Sejahtera... So berhati-hatilah....

Kalangan pengundi masih lagi berbelah bahagi dalam nak buat pilihan walaupun masa sebenarnya dah suntuk... Patut diorang dah lama buat keputusan.... Lobi saat akhir terutamanya duit yang turun macam air memang akan mengujakan.... Hahaha.... Cash is King.....

Bertabahlah....



Sedondon Berbaju Pink Juga Asbab Mimpi

Bhai/DeeDee semua....

Hahahaha..... Mimpi punya hal.... Gua gelak jer....  Habislah semua ikut mimpi.... Huhuhu ... 

Ketua DHPP Pahang si Bala tue pon katanya dah mimpi 3 kali jumpa Nabi... Kesian lah Lim Guan Eng tak dapat mimpi jumpa Nabi... Tu la..... Ketegaq sangat LGE nih...




P/S : kerap gak mimpi jumpa awak.



29 April 2018

Puad ... Puad ....

Bhai/DeeDee semua...

Alhamdulillah.... Gua semakin sembuh.... Demam panas dah berkurangan... Tapi betul seperti yang dijangkakan... Demam panaa gua disebabkan oleh jangkitan pada hati gua yang menyebabkan penhasilan natural insulin tidak berfungsi dengan elok....  Adoilah.... Kena terus kekal layan Apidra dan Toujeo la nampaknya...

Okeh lar.....  Gua nak citer pasai Puad nih... Gua dapat tau mamat Puad Zarkashi nih tak jadi mengamuk ala Jebat pasai... Dier takut ilang semua benefit, dana dan pencen...... Hahahaha.... Takut jugak mamat nih rupanya... Ingatkan berani sangat lar..... Hahahaha.... Sembang tak hinggat dunia itu hari... Hahahaha... Lawak siot....

Hahahaha .... Sebab itu lar gua susah nak respek macai UMNO/BN nih.... Semua level tabley pakai punya.... Hahaha

***** : Sori pasai tak dapat nak up lagi VSR harian ... InsyaAllah kalu sempat esok gua start upload...


25 April 2018

Kidon (Sambungan)

Bhai/DeeDee semua...

Bagi yang dah baca artikel gua sebelum ni yang bertajuk Kidon, rasanya dah boleh terus sambung baca artikel ni... Kepada yang belum, sila baca dulu artikel Kidon yang sebelum ni....

Okeh ... mari gua citer serba sedikit macam mana modus operandi Kidon nih...

Ader 3 type of Kidon Operative...

1. Scout - depa nih kiranya akan sampai awal kat lokasi sasaran.... untuk menjejak sasaran... ikut rutin harian sasaran... stadi luar dalam tentang sasaran... siapa kawan sasaran... apa hobi sasaran... aper makanan atau minuman sasaran... sasaran suka lepak kat mana.... even maklumat tentang ahli keluarga sasaran pon depa amik tau.... semua simpan dalam rekod.... biasanya semua ni boleh amik masa sampai setahun dua... malah pernah ader kes yang depa dah folo sasaran sampai 10 tahun....

2. Sweeper - yang ini kerjanya adalah untuk tugas "mensenyapkan" sasaran... walaupun tugas nih nampak macam senang... depa dah kaji lima enam angle... taknak ader flaws.. taknak ader kesilapan... taknak ader masalah.... team ini biasa  bergerak dua-dua.... kalu satu team ader masalah... team kedua akan teruskan menyelesaikan tugasan... biasanya team sweeper nih pon jugak dah lama datang menetap kat area sasaran... dah blending... bukan baru sebulan dua...

3. Cleaner - team ini biasa ader grup ja.... kerja depa aderlah bersihkan kawasan sasaran kalu perlu dari bahan-bahan bukti yang boleh mensabitkan Kidon atau apa-apa saja berkaitan depa... team ini jugak biasa dah lama ader kat area sasaran... maybe setahun atau paling kurang 6 bulan.... diorang akan sempat blending...

Dan biasanya operative Kidon selepas selesai tugasan takkan terus tinggalkan negara sasaran dalam masa terdekat atau pada hari yang sama.... diorang biasanya akan amik masa setahun dua dulu stay dalam negara sasaran barulah diorang keluar ikut pintu utama negara....

Depa masuk ikut pintu masuk utama negara... depa keluaq pun ikut pintu masuk yang sama... Diorang takkan keluar atau masuk ikut laluan tikus atau jeti haram...

Passport team Kidon nih ader banyak... depa boleh pakai mana-mana passport yang tak mencurigakan... terutama sekali passport Singapore, Australia atau New Zealand... kalu kat Malaysia punya tugasan... gua saspek depa guna passport Singapore... sebab passport Singapore mudah nak clone... hahaha ... dan tak mencurigakan...

Team Kidon nih gua saspek depa lepak kat beberapa "Safe House" kat area Yap Kwan Seng, Bukit Bintang, Chow Kit dan  KLCC.. sebab dulu ader kantoi satu team punya safe house kat "The Mirage" di Yap Kwan Seng tu.... hahaha

Aper pon... berkenaan ngan senjata pulak.... hahaha bhai... benda tu senang dapat la kat KL... malah ader kes anggota keselamatan kit yang dok sewakan senjata kat penjenayah... aper pon gua takder maklumat ujian balistik bagi peluru yang digunakan... tapi gua dimaklumkan ianya dari jenis 9mm.... sori gua tak boleh nak elaborate langsung sebab gua dapat maklumat secara hearsay ja.... takder dokumen apa² pon stakat nih...

Itu yang gua kata... bagilah PDRM selesaikan siasatan depa... Gua yakin dan percaya PDRM boleh selesaikan...

Sebenarnya boleh selesai cepat kalu semua pemilik motorsikal BMW GS tampil membawa motorsikal mereka ke mana-mana Balai Polis untuk semakan.... tak ramai pon yang ader motor ni.... total kalu tak silap gua dalam Malaysia (Semenanjung) nih cuma ader dalam 2000++ unit ja.... bukan susah nak bagi kerjasama.... PDRM perlu publishkan gambar still dari CCTV tentang motorsikal BMW GS nih..... baru kita senang nak bantu buat semakan... Geng rider mesti boleh bantu punya...

Lagi satu... kalu dapat gambar design helmet tu lagi lah bagus... senang kita tau brand aper... Shoei ka, Nolan ka, Arai ka, AGV ka, KYT ka, LS2 ka atau brand-brand lain...  Boleh kot????

Huhuhu ...

Takkan Lah Kot?

Bhai/DeeDee semua...

Sori.. dua hari nih gua kena demam panas... ingatkan dah datang balik symptom Liver Abses (jangkitan pada hati) ... nasib baik bukan... huhu... cuak gua bhai...  Tahun lepas bulan Julai gua kena Liver Abses nih... doktor kata 30% liver gua bermasalah... huhu... 12 hari la gua dalam spital kat Kuantan.... la nih gua kena maintain Insulin (Apidra dan Toujour) hari-hari ...

Okeh... stop citer kesihatan gua... hahaha

Aper gua nak citer nih ialah dalam keadaan gua sakit... gua dok layan gak semua berita tentang PRU14.... Dan dari situ gua ader nampak satu trend la bhai... gua tatau la lu orang nampak ke tidak... tapi gua memang nampak...

Hahaha....

Yang gua cukup perasan tu aderlah... setakat nih belum ader lagi serangan dari BN terhadap PAS.... Pelik ... memang pelik... macam mana pulak dah dekat nak mengundi nih takder satu serangan pun ditujukan kepada PAS...

Semua serangan ditujukan sama ader kepada PKR, DAP, AMANAH atau BERSATU.... dan yang paling teruk kena serang aderlah Mahathir Mohamed... Hahaha...

Pasai apa agaknyer PAS tak kena serang dek UMNO/BN aaa??? Pasai kawan ka?? Takkan lah kot??? 13 Kali PRU ... BN dok serang PAS... tapi kali nih langsung takder serangan ... huhuhu...  awat... PAS sudah jatuh level Parti Macai ka??? takder makna dengan BN... bukan saingan dah kot???

Nampak sangat la PAS la nih dah jadi macam parti Langau ja sama BN.... takder makna... abis kuat hurung taik ja.... hahahaha... jangan marah aaa kengkawan... gua pon masih ahli PAS lagie... huhuhu ... sedih betul lar..

Huhuhu.... aper la nasib PAS la nih.... adoilah.... memalukan sungguh lar....

Ader paham ka???

23 April 2018

Eloklah Guna Calon Kitar Semula

Bhai/DeeDee semua...

Sebenarnya gua cukup suka kalu ramai calon kitar semula yang dah tua-tua tu dipilih untuk bertanding pada PRU14 ....

Sebab paling utama gua suka aderlah kalu la diorang nih menang nanti... dah duduk dikerusi Parlimen atau DUN .... lepas tu tak lama sekor-sekor kiok dijemput Malaikat Maut...

Jadi ... biler dah kiok... akan ader la Pilihanraya Kecil (PRK) .... Yang akan untung nanti adalah pengundi dan rakyat di kawasan diorang nih pegang kerusi... Masa tu mesti akan turun peruntukan banyak-banyak dari semua pihak sekadar untuk memenangi balik kerusi kawasan tu...

Rakyat akan dapat jalan turap baru... jambatan direpair... sekolah diperbaiki... masjid dan surau dapat peruntukan... silap-silap line telekomunikasi pun dapat LTE .... Hahaha... itu belum beli undi guna mesin jahit, rice cooker, microwave oven, blender, peti sejuk dan macam-macam lagi... Budak sekolah mungkin akan dapat beskal setiap sorang... Hahaha

Duit cash jangan citer la.... Atap Zink dan Simen pon boleh dapat la bhai... itu belum lagi kemudahan taman permainan kanak-kanak dan gelanggang Futsal... silap-silap boleh dapat gelangganf Tennis dan Sepak Takraw... hahaha

Biler menang nanti cepat la mati yer... tapi jangan la mati serentak... mati la sebulan sorang ka.... maknanya dalam masa 5 tahun dah berapa orang YB yang mati dan dah berapa pulak PRK yang kita akan dapat.... kurang-kurang boleh dapat 60 PRK tue.... hahaha

Kalu mati serentak tak best la wei... hahaha

Yahoo .... Untung wei... cukup-cukup untung..... Hahahaha

Itu Hari Bukan Main Mintak PRU14 Awal

Bhai/DeeDee semua....

Ahli politik dalam Pakatan Harapan nih sembang ja lebih..... Itu hari bukan main kepoh mintak PRU14 awal .... Tapi haram tak bersedia lagi... Semua jadi bangang nak bertanding... Dulu masa time BN kuat... Semua bertolak-tolak takmo jadi calon..., La nih semua macam bangsat kebuloq kerusi....

Wei... Lu orang punya perangai letegaq ni rakyat (pengundi) dok perati ja.... Sama tak boleh pakai... Malah lagi teruk dari BN lah PH ni.... Kesian kat rakyat ... Tak tau la nak mengundi siapa nampaknya... Nak ngundi PAS lagi haru biru.... Memimpin negeri pon sampai gaji kakitangan awam pon tak der duit nak bayar.... Lagi mau sembang macam bagoosh...

Aper daaa... Adoi... Kesian lah rakyat kali nih... Nak harap siapa la nih.... Huhuhu


22 April 2018

Kidon

Bhai/DeeDee semua ...

Kalo ikutkan hati gua takmo nak ulas lanjut berkenaan kes pembunuhan pensyarah warga Palestine bernama Dr Fadi .... tapi pasai ramai sangat yang call dan tanya malah ader yang antar mesej kat gua berkenaan isu ni...

Macam ni la....

Gua suspek insiden ini didalangi oleh Kidon ... Kidon nih adalah salah satu cabang khas dalam Agensi Risikan Israel... ianya sebahagian dari Mossad itu sendiri... tapi Kidon ni dier ader team dan pengarah dier sendiri... Directive diorang biasa tak sama dengan Directive Mossad itu sendiri..

Diorang boleh bertindak tanpa perlu mendapat approval dari Director Mossad...

Teknik dan stategi yang berlaku dalam insiden Dr Fadi nih lebih menonjolkan signature Kidon.... dan bukan satu lagi unit yang dikenali sebagai Metsada ... Cara operasi Metsada agak berbeza... so yang ini lebih kepada Kidon...

Aper-aper pon suspek pembunuhan tu gua rasa belum pun keluar dari Malaysia... masih ader lagi kat sini... sebab kat Malaysia nih ader beberapa "Shell Company @ Dummy Company" yang sebenarnya adalah syarikat yang dikendalikan sepenuhnya oleh Agensi Risikan Israel  .. Kebanyakannya syarikat ini terlibat dengan Teknologi Maklumat, Komunikasi dan Telekomunikasi...

Aper-aper pon... kita bagi chan la kat Cawangan Khas (SB) Malaysia di Jabatan E untuk menyelesaikan siasatan dan memburu suspek....

So... kita bagi laluan....

BTW : Dah berpuluh bertahun dah KL tu jadi lubuk operasi semua Agensi Risikan ternama dunia tanpa lu orang sedar... Hahaha....

Last time gua pernah lepak ngan satu geng ni.. yang gua saspek dari Agensi Risikan Indonesia (BAKIN) ... masa tu gua masih dalam training Krav Maga... huhuhu... tahun sori takleh kasik tau...

hahaha

Majoriti Besar Milik BN

Bhai/DeeDee semua...

Setakat hari ni... dari analisa yang ader... dari kajiselidik secara terus dengan responden yang pelbagai di seluruh Malaysia .... didapati bahawa Barisan Nasional (BN) akan dapat menguasai majoriti kerusi Parlimen pada PRU14 ....

Negeri-negeri yang dijangka memberikan kerusi Parlimen yang banyak adalah Perlis, Kelantan, Terengganu, Perak, Negeri Sembilan, Melaka, Johor, Pahang dan Sarawak.... BN dijangkakan akan mendapat sekitar 144 atau 145 kerusi Parlimen dengan mudah... Wilayah Persekutuan pula dijangkakan akan dimenangi oleh BN dengan majoriti yang tipis....

Cuma apa yang menggusarkan BN setakat hari ini adalah cerita-cerita yang bersangkutan dengan status Parti UMNO dimana ianya masih lagi tidak diputuskan oleh Mahkamah...

Mengikut maklumat yang gua ader, kemungkinan besar tuntutan semakan kehakiman yang dibuat oleh Geng 16 akan ditolak oleh Hakim dimana Hakim juga akan membenarkan UMNO memecat serta-merta keahlian Geng 16 seperti yang sedia maklum..

Di peringkat DUN, Selangor dan Pulau Pinang bakal bergoyang dengan kedudukan kerusi antara Pakatan HARAPAN dan Barisan Nasional  dijangkakan berbeza hanya satu atau dua kerusi sahaja... ini akan memberikan peluang pembelian ADUN dengan nilai tertinggi dan dijangkakan akan ada sekurang-kurangnya dua atau tiga ADUN yang akan melompat parti..

Di Johor,  Muhyiddin Yassin dijangkakan akan kalah dan BN Johor akan menguasai kerusi yang paling banyak dalam sejarah PRU di Malaysia. Hampir semua kerusi HARAPAN akan kalah di Johor terutamanga kerusi yang ditandingi oleh AMANAH dan BERSATU.

Di Langkawi, Mahathir Mohamed dijangkakan akan mendapat undi yang sekadar cukup majoriti sahaja atas sebab pecahan undi yang besar disana.. Yang pasti kerusi Parlimen sahaja yang akan dimenangi disana. Dijangkakan tiada kerusi DUN di Langkawi bagi Pakatan Harapan untuk menang.

Di Perak, dijangkakan banyak kerusi akan dimiliki oleh BN dan PAS terutamanya di kawasan luar bandar dan separa bandar... Apa pun jumlah undi yang akan didapati oleh Zahid Hamidi di Bagan Datoh akan berkurangan walaupun masih kekal memenangi kerusi tersebut. Tapi beberapa DUN di Parlimen Bagan Datoh akan dipegang oleh PAS.

Di Pekan Pahang, Najib Razak dijangkakan akan memenangi kerusi tersebiut walaupun dengan majoriti yang rendah.. Kita boleh ucapkan terima kasih kepada PAS kerana akan memecahkan undi pada kadar yang besar di Pekan.

Kerusi Parlimen Shah Alam pula dijangkakan  akan jatuh ke tangan UMNO/BN dengan perbezaan undi yang amat sedikit pada sekitar 5 hingga 7% sahaja... undi di Shah Alam akan dipengaruhi oleh sentimen yang akan dimainkan oleh PAS.

Bagi kerusi yang ditandingi oleh PSM di Sungai Siput, Jeyakumar (PSM) akan kalah dengan majoriti tipis sekitar 2 hingga 5% sahaja.. dan kerusi tersebut akan kembali ke MIC/BN.

Di Terengganu, UMNO/BN akan menguasai jumlah kerusi yang maksimal pada kerusi Parlimen manakala kerusi DUN oula akan bercampur-campur dimana UMNO/BN masih menguasai jumlah kerusi majoriti. Abdul Hadi Awang pula kali ini dijangkakan akan hilang sekitar 300 hingga 1 ribu undi namun masih kekal memegang kerusi Parlimen Marang.

Di Kelantan, UMNO/BN dijangkakan akan memenangi lebih 75% kerusi DUN pada perbezaan jumlah undi yang minimal dan mereka kini boleh mengambil alih pentadbiran negeri Kelantan dari PAS. Kerusi Parlimen pula dijangka bercampur-campur dimana Razaleigh akan kehilangan hampir 2000 ++ jumlah undi yang biasa dimilikinya. Husam Musa pula akan kehilangan kerusi DUN Salor yang selama ini dipegangnya. Calon PSM DUN Kota Lama (Khairul Nizam Ghani @ AdukaTaruna) pula dijangkakan akan hilang deposit pilihanraya.

Semua kerusi yang diperuntukkan kepada AMANAH dijangkakan akan kalah pada PRU14 ini hanya dengan perbezaan undi yang sedikit. DAP pula akan hilang hampir 25 hingga 30% kerusi yang mereka tandingi terutamanya dikawasan bandar dan sub bandar. Parti BERSATU pula dijangkakan memenangi hanya 3 hingga 7 kerusi Parlimen yang diperuntukkan untuk mereka.

Di Sabah, Parti Warisan akan mengungguli jumlah kerusi Parlimen walaupun dengan majoriti yang amat tipis akan tetapi masih gagal memenangi jumlah kerusi majoriti bagi DUN. DAP dijangkakan akan menang hanya 1 kerusi manakala PKR akan kalah di semua kerusi yang dipertandingkan. Manakala di Sarawak kekal menjadi deposit tetap bagi BN.

Tapi ini semua adalah analisa dan kajian setakat hari ini dan minggu ini, segalanya akan berubah dengan drastiknya pada minit-minit terakhir kempen PRU14.

Sekian....

21 April 2018

Jho Lo Tu Kaum Kerabat Najib Razak

Bhai/DeeDee semua....

Kawan baik Riza Aziz semenjak dari kecik adalah Jho Low .... Jadi Jho Low tu dah dianggap sebagai kaum kerabat Najib Razak lah..., sebab itulah Najib Razak sangat sayang kepada Jho Low ... Malah PDRM pun segan nak kacau rakan sepermainan Riza Aziz nih.... Hahahaha

Lu orang jangan mimpi lah nak usik Jho Low si tembam nih...

Nanti tak pasai-pasai maut ditangan Pendekar Bugis tue,.... Hahaha ..... Shafie Apdal ni sebenarnya jeles ... Kurang kasih sayang... Tak macam Jho Low .... Hahahaha


Betul Tu Boh ...

Bhai/DeeDee semua...

Saranan Khairuddin Aman Razali ni memang betul... Kena lah ader kereta laju dan sedap bawak... Terutamanya macam Audi Q7 dan Range Rover Evoque ... Handling dier best.... Dengan guna Diesel Euro 5 pon sedap sama macam Petrol RON 100 ....

Tak dinafikan lah..... Tapi....

Tapi.... Cuma nak tanya ja.... Khairuddin Aman Razali ni kata quote satu hadith berkaitan kenderaan yang laju.... Huhuhu... Cer bagi kita semua tau hadith tu apa... Cuba la bagi nombor hadith tu... Kita orang nak semak la sanad dier... Nak semak la status hadith tu sahih ka palsu.... Jangan main ikut sedap ja kata ader hadith.... Jangan jadi citer Nabi makan roti jala aaa...


Bukankah Gua Dah Beritahu Semalam

Bhai/DeeDee semua...

Hahahaha.... Bukankah gua dah beritahu semalam... Hahaha... Nampaknya UMNO buat pilihan yang tepat... Tindakan yang cepat dan tepat.... Iaitu dengan memecat keahlian 16 orang ahli UMNO yang membuat tuntutan semakan kehakiman terhadap UMNO dalam isu perlembagaan parti... Sila baca Jangan Ingker Sangat ...

Hahahaha.... As predicted.... Itu nasib baik lah UMNO tak gunakan Ops Senyap.... Hahahaha...

So sekarang nih 16 orang nih takder dah Locus Standi dalam isu ni..... So.. Kes ini akan dibuang oleh Hakim.... Lu orang tengok lah nanti.... Alasan yang akan Hakim beri adalah kes ini membuang masa, menyusahkan dan menyalahgunakan Mahkamah.....

Hahaha....


BTW : Pemecatan yang berlaku selepas tarikh 19 April 2018 tue agak-agaknya valid ker? Hahaha.... Boleh dicabar nih pemecatan selepas UMNO kalu ikutkan dah terbubar dengan sendirinya.... Lainlah kalu tarikh pemecatan yang "back-dated" .... baik pi tukau cepat.... Jawatan Kuasa Disiplin UMNO sudah tidak boleh berfungsi secara sah selepas tarikh 19 April 2018 lar..... Adoilah kenapa bodoh sangat UMNO nih....  Tuan Loyar Hasfarizam Harun (member gua) takkan tak nasihatkan JK Disiplin UMNO nih???

Hahahaha

UPDATE (2.55 PM) : Sudah ader perkembangan menarik dimana adee satu lagi tuntutan baru dari Geng 16 nih....   Baca kat sini https://m.malaysiakini.com/news/420913


GE14 Voter Sentiment Ratio (VSR) - Weekly - 21 Apr 2018

Bhai/DeeDee semua...

Sori aaa .... semalam tertido awal.... jadi lupa nak update VSR latest... Huhuhu... nanti gua komen tambahan aaaa...

UPDATE : Hehehe sori aaa... nak cepat punya pasai...

Sori aaa.... silap letak tarikh...

UPDATE 2 : Sentimen pengundi pasda PRU14 nih nampaknya ader swing sikit... Satu sebab utama adalah PAS bertanding banyak kawasan Parlimen dan DUN ..... Tatau niat sebenar PAS nih... tapi nampak lebih kepada pecah undi ja... Pelik ... dibeberapa kawasan Parlimen seperti Sembrong dan Pengerang.... PAS tak letak pun calon... biar betul??? Ader pakat ka???

Tapi VSR nih masih lagi kasar inputnya... tak berapa best... tunggulah lepas penamaan calon nanti.... kita lihat camana.... By the way... sori aaaa Pakatan HARAPAN .... setakat nib nampaknya pengundi walaupun kuat pada sesi ceramah dan sebagainya... tapi kekuatan dari segi sentimen pengundian agak kureng,,. Satu part yang jelas... ramai yang tarak percaya sama Mahathir Mohamed..... ini realiti bhai,,.

Tambah lagi beberapa isu krisis dalaman dalam Pakatan HARAPAN tue....  bergaduh sesama sendiri... merajuk sesama sendiri.... bertelagah sesama sendiri.... masak la bhai.... hahahaha


20 April 2018

Jangan Ingker Sangat

Bhai/DeeDee semua...

Orang Perak selalu peringatkan budak-budak "jangan ingker sangat" .... maksudnya... "jangan terlebih suka sangat, nanti ader yang menangis"...

Gua cuma nak bagitau...

Adee dua cara UMNO nak selamat dalam isu semakan kehakiman terhadap perlembagaan UMNO yang dibuat oleh 16 orang ahli UMNO nih...

1. Dengan cara mengesahkan bahawa keahlian 16 orang ini dari parti telah tidak sah keahlian mereka lebih awal maka mereka tiada "locus standi" bagi memulakan semakan kehakiman dan memohon perintah "mandamus" secara "ex-parte" (sebelah pihak) .... UMNO boleh menggunakan magik dengan cara konon 16 orang ni telah dibatalkan keahlian oleh Lembaga Disiplin..

2. Dengan cara mengesahkan cawangan-cawangan yang mana 16 orang ahli parti ini bernaung adalah tidak sah dan batal.

Dalam mana-mana situasi pun, UMNO kena menggunakan dan membabitkan Lembaga Disiplin dan ini agak susah serta akan menimbulkan konflik dalaman... Malah ianya akan menjadikan penentangan terhadap pentadbiran Najib Razak akan menjadi lagi kritikal...

Pilihan terakhir yang boleh dilakukan untuk terus menyelamatkan kuasa Barisan Nasional adalah dengan mengadakan MAGERAN... Biler berlaku MAGERAN maka  PRU14 boleh dibatalkan dan kuasa dipindahkan kepada Majlis Keselamatan Negara...

Namun untuk melakukan MAGERAN.... Still ader masalah bila mana Najib Razak sendiri tidak boleh membuat arahan kerana kuasa yang dia ada sudah terhad... dan jika dia tetap berkeras untuk menandatangani arahan MAGERAN, maka dia telah melakukan tindakan "Menghina Mahkamah" dimana tandatangan beliau tidak valid dan sah.

Option terakhir adalah dengan melakukan "Ops Senyap" kepada 16 orang ahli UMNO yang menggunakan skuad khas Yamaha LC 135cc Merah Hitam .... setel.. selesai dan tamat...

Ader paham ka???

UPDATE : Gua dapat maklumat ader 4 orang dari 16 orang plaintif semakan kehakiman ni akan ader masalah teknikal... maybe permohonan ini akan ditolak oleh hakim adalah lebih tinggi....

Liow Tiong Lai Kini PM Malaysia (Sementara)

Bhai/DeeDee semua..

Lu orang jangan terkezut... la nih... setelah 16 orang ahli UMNO memulakan tindakan Mahkamah terhadap isu status pertubuhan UMNO .... maka tidak lah layak lagi Najib Razak menjadi Perdana Menteri Malaysia (Sementara)...

Ini kerana UMNO masih tergantung keabsahannya dari segi undang-undang dibawah Akta Pertubuhan..

So.. kalu ikut hirarki... maka Liow Tiong Lai (selaku Presiden MCA) lah selayaknya menjawat jawatan Perdana Menteri (Sementara) Malaysia...

Hahahah... akhirnya orang Cina gak jadi Perdana Menteri Malaysia (sementara).... elok sangat lah tu.... China Komunis dan MCA kan rakan rapat... hahahaha

Hahaha

Dapat PM Malaysia dari bangsa Cina.... hahaha ... syabas....

UMNO Sudah Tidak Boleh Bertanding PRU14

Bhai/DeeDee semua...

Locus Standi bermaksud mempunyai hak dari segi undang-undang untuk membuat usul pemula @ tuntutan di Mahkamah.

Oleh itu mana-mana ahli UMNO yang masih sah keahliannya dalam parti boleh membuat satu tuntutan semakan kehakiman bagi menentukan keabsahan Parti UMNO dalam isu perlembagaan parti yang menunjukkan bahawa tiada lanjutan masa dua kali boleh dibuat selepas lanjutan pertama tamat pada 19 April 2018.

Mengikut peruntukan undang-undang dibawah Akta Pertubuhan dan Fasal 9.3 serta Fasal 10 Perlembagaan Parti UMNO, UMNO kini adalah sebuah parti yang tidak sah (batal).

Ianya kekal terbatal dengan sendirinya melainkan keputusan sebaliknya dibuat oleh Mahkamah.

Oleh itu satu tindakan boleh diambil dengan mencabar keabsahan status UMNO di mana-mana Mahkamah secara terus walaupun bukan dari kalangan ahli UMNO itu sendiri. Mana-mana pihak yang berminat boleh menyaman SPR di Mahkamah bagi tujuan untuk menyekat UMNO daripada bertanding dan menghalang gabungan BARISAN NASIONAL daripada menggunakan Logo Dacing atas alasan salah satu parti dalam gabungan diragui keabsahan pendaftarannya dibawah Akta Pertubuhan.

Satu persoalan akan rimbul adalah siapa yang akan mengambil tindakan ini dan Hakim mana yang akan bicarakan kes ini...

Huhuhu...

UMNO kini boleh dikatakan Pertubuhan Haram Jadah setelah ianya pernah diharamkan sebelum ini pada 1988...

UPDATE : Akhirnya ada yang amik tindakan

44 Tahun Dibelenggu Kebodohan

Bhai/DeeDee semua...

Hahahaha.... Rupanya ader hati lagi Razaleigh nak bertanding dalam PRU14 .... Adoilah.... Betapa bosohnya pengundi di Gua Musang .... Dah 44 tahun masih dibelenggu kebodohan..... Takkan nak tambah lagi lima tahun nak cukupkan 49 tahun kebodohan.... cukup-cukup lah memuja mamat nih... takder pekdah pon... yang kaya dier.. yang miskin papa rakyat....

Selama 44 tahun ni aper la sangat yang membangunnya Gua Musang.... Takder aper yang signifikan... Takder aper yang boleh dibanggakan.... Masih taraf pekan koboi ja.... Patut dah 44 tahun ... Dengan Ahli Parlimennya pernah bertaraf Menteri Persekutuan.. Menteri Kewangan tue.... bukan kecik anak punya level....  Patut dah ader satu expressway direct dua lorong sekurang-kurangnya yang cantik dan selesa terus ke Kota Bharu... ini takdak...

Tak pon kemudahan Hospital yang bertaraf paling kurang 4 bintang..... Atau pasar basah yang moden dengan kemudahan Infrastruktur yang hebat.... Tapi... Takder aper yang mantap pon... signal telefon pun asik putus atau niose banyak.... mimpi lah nak dapat full LTE... kalu dapat full 3G secara tetap dan stabil pon dah kira okeh....

Kalu masih nak teruskan kebodohan dengan mengundi Razaleigh ni.... Gua tak tau nak kata aper... Hahahaha ... Mamat nih masih nak stay kuasa hanya sebab balak ja bhai.... lu ingat kes Orang Asal bising kes pembalakan tu tak itu hari..., hahahaha.... Kalu mau tau... Sila tanya itu kawasan kompatmen balak sapa punya.... Hahahaha....tanya dah siasat lar..... hahahaha

Bangang wal bongok betul lar kalu masih nak kekalkan mamat nih.. Hahaha


19 April 2018

Siapa Nak Mulakan Injunksi Terhadap UMNO?

Bhai/DeeDee semua...

Ramai yang dok kata (termasuklah Rais Yatim) berkenaan pekara isu besar yang membahayakan UMNO pada hari ini... dinama sepatutnya Ahli MT UMNO harus sedia pergi ke Mahkamah untuk merujuk keabsahan lanjutan masa untuk pemilihan MT UMNO sehingga 19 April 2018...

Tapi pada pandangan gua (dari sudut undang-undang), mana-mana ahli UMNO yang masih sah keahliannya sebenarnya layak (mempunyai locus standi) bagi membawa perkara ini ke Mahkamah tanpa melibatkan ahli Majlis Tertinggi... namun ianya nampak kurang molek kerana tidak mengikut saluran yang betul...

Adapun bagi mana-mana orang awam lainnya hanya boleh mendapatkan perintah Mahkamah (injunksi) atas keabsahan gabungan Barisan Nasional dari menggunakan lambang Dacing kerana salah satu parti dalam gabungan itu tergantung isu berkaitan perlembagaan parti...

Untuk itu perlu ada tindakan segera yang diambil oleh mana-mana pihak sebelum bermulanya hari pengundian kerana secara otomatiknya setiap keputusan pada PRU14 boleh dicabar di Mahkamah sekiranya isu perlembagaan UMNO ini tidak diselesaikan. SPR dan ROS boleh disaman jika sekiranya membenarkan UMNO terus bertanding dan gabungan Barisan Nasional masih digunakan.

Untuk mengelakkan masalah yang berlaku... UMNO boleh menggunakan pendekatan BERSATU dalam senario mereka. Gabungan Barisan Nasional boleh memilih untuk menggunakan logo MCA atau MIC untuk menyertai PRU14 dengan membawa watikah dan surat kebenaran yang ditandatangani...

Jika SPR terus membenarkan Barisan Nasional menggunakan logo Dacing, maka bersedialah SPR untuk disaman selepas PRU14 nanti...

Adee paham ka???

UPDATE : Akhirnya ada yang amik tindakan...

Calon HARAPAN Dari BERSATU Bakal Ditolak SPR

Bhai/DeeDee semua...

Ader banyak taktik yang boleh digunakan oleh BN untuk menang dalam PRU14 ini dan semuanya taktik itu sah disisi undang-undang  Malaysia dan peraturan Pilihanraya...

Tapi .... taktik yang paling senang sekali dan akan pasti digunakan dalam PRU14 nanti adalah dalam borang penamaan calon.... Yang ini perlu diisi oleh semua calon ikut keperluan yang tertentu...

Antara yang gua saspek akan jadi isu dan dibantah masa hari penamaan calon nanti adalah berkaitan dengan ruangan "Nama Parti" yang perlu diisi oleh bakal calon dalam borang pencalonan itu nanti...

Betul ... watikah dan surat kebenaran akan diberikan oleh PKR kepada calon Pakatan Harapan bagi mereka menggunakan logo PKR pada PRU14 ...

Namun itu mungkin akan memberikan masalah jika nama calon itu juga diletakkan nama Parti BERSATU ... Ini kerana Pendaftar Pertubuhan telah mengesahkan bahawa BERSATU dibubarkan sementara...  maka jika nama calon itu disertakan dengan nama parti.. ianya mungkin akan ditolak oleh SPR atas alasan teknikal..

Begitu juga dalam borang penamaan calon yang mana terdapat ruangan "Nama Parti" ... Jika calon tersebut dari Parti BERSATU.. maka jika dia menuliskan nama Parti BERSATU didalam borang tersebut.. pastinya akan ada bantahan dari pihak lawan yang mungkin akan menyebabkan pencalonan dibatalkan...

Jadi ... untuk langkah terbaik... bagi calon BERSATU yang akan menggunakan logo PKR... adalah lebih baik dalam watikah dan surat kebenaran parti PKR perlu diletak sebagai calon dari BEBAS... dan dalam borang penamaan calon juga diletakkan sebagai BEBAS.

Tapi kot macam mana pon... gua pasti akan ada bantahan dari segi teknikal lain yang bersangkutan dengan isu ini yang akan menyebabkan pencalonan ramai calon dari BERSATU akan dibatalkan dan digagalkan...

Aper pon... setiap calon yang disenaraikan itu sila semak semua status kelayakan anda.. takut ader kes kemuflisan, tuntutan undang-undang sivil atau yang lain-lain yang boleh menyebabkan pencalonan anda dibatalkan...

Ader paham ka???

*** sori gua takmo dedahkan lagi cara macam mana BN boleh sabotaj PH pada PRU14 nih....  kalo mau tau kelui la gua... hahaha

19 April 2018, UMNO Terbubar

Bhai/DeeDee semua...

Sekarang sudah masuk 19 April 2018... Ini bermakna mengikut perlembagaan UMNO sedia ada, parti tersebut telah terbubar dengan sendirinya selaras dengan tuntutan undang-undang dibawah Akta Pertubuhan 1966....

Berdasarkan undang-undang, apa-apa tafsiran yang dibuat oleh Ketua Pengarah Pendaftar Pertubuhan yang telah memberikan lanjutan masa bagi UMNO untuk melaksanakan pemilihan Majlis Tertinggi UMNO sehingga 19 April 2019 boleh dicabar di Mahkamah...

Ini kerana perlanjutan masa hanya diperuntukkan untuk setahun sahaja seperti mana yang ada dalam perlembagaan UMNO iaitu sehingga 19 April 2018... Maka pada dasarnya tindakan Ketua Pengarah Pendaftar Pertubuhan Malaysia yang memberikan lanjutan masa tambahan setahun lagi sehingga 19 April 2019 adalah salah dan menunjukkan salah laku yang kritikal...

Oleh itu gua beranggapan, perlu ada mana-mana ahli UMNO yang masih sah keahliannya dalam parti UMNO untuk mengambil tindakan memfailkan tuntutan di Mahkamah... Itu pun kalu ader yang berani lah... dan gua berani jamin... ahli UMNO yang berani bertindak seperti itu akan mendapat salah satu daripada perkaran dibawah ini...

1. Dipujuk, dirasuah atau dibayar untuk menarik balik tuntutan di Mahkamah ... mesti nilainya juta-juta RM akan dapat...

2. Ditamatkan riwayatnya dengan menggunakan skuad khas Yamaha LC 135cc Merah Hitam...

So ader berani kah Rais Yatim selaku ahli UMNO yang masih sah keahliannya untuk mengambil tindakan? Atau adakah ada lagi ahli UMNO yang lain yang agak berani??

Hahaha

**** Tapi ada satu lagi cara yang boleh dibuat untuk membawa kes ini ke Mahkamah.... hehehe... tapi gua takmo nak pecah lobang awal sangat ...... gua akan hint kat kawan-kawan peguam gua nih... Haniff Khatri Abdullah, Syahredzan Johan atau Azhar Harun... Tommy Thomas dier tak kenal gua.... hahaha

UPDATE : Akhirnya Rais Yatim bersuara jugak... hahaha.. macam tau-tau jer dier akan seruan gua suruh dier buat tuntutan kat Mahkamah.... Ker dier rajin baca blog gua nih??? hahaha ... BACA SINI

18 April 2018

Mana Hilang Tiga Orang Ini?

Bhai/DeeDee semua....

Rasanya dah seminggu lebih dah Parlimen dibubarkan.... tapi ... kelibat tiga orang makhluk Allah ni masih tak mandang... masih tak nampak... pelik aaaa... Tak nampak langsung batang hidung Hassan Ali, Nasaruddin Mat Isa dan Zulkifli Nordin

Biasanya depa la yang paling kalut sekali setiap kali nak PRU... malah biasa depa la kerap keluar TV bagi komen itu ini .... kepoh lebih .... sama macam Ezam Mat Noor ....

Lokman Adam pon dah lama tak keluar TV ... takder komen ka??? Gua tau la Lokman Adam tengah nak kumpul modal sekarang ni...  gua ader borak ngan ahli keluarga dier baru-baru ni.... Hahaha... dier nak jual satu bisnes dier pada harga RM1.5 juta.... huhuhu...

Oh yer... Hassan Ali takmo bertanding ka kat Gombak Setia??? Zulkifli Nordin takmo bertanding ka kat Shah Alam??... Nasaruddin Mat Isa takmo bertanding kat Bachok ka??? Hahaha....

Gua rasa Zulkifli Nordin takmo nak bertanding kat Shah Alam pasai kali ni dier tak dapat konpiden 110% .... lagi pon duit deposit PRU yang dier pinjam dari Puan Ainon (PTS Media) sampai la nih pon dier belum bayar pon... huhuhu...

Hahahaha

Parti Spoiler

Bhai/DeeDee semua...

Tadi masa gua tengah ride motor ... ader call masuk ... nasib baik gua ader pakai headphone dalam helmet... ader mamat yang tanya soklan nih ...

"Berapa banyak sebenarnya kerusi yang Gagasan Sejahtera akan bertanding?"

Huh.... gua tatau nak bagi mamar tu jawapan yang tepat atau tidak .... huhu ... sebab soklan dier tue macam mencabar minda ja... Hahaha ... Tapi ... gua akhirnya dapat juga bagi penerangan panjang kat mamat tu sambil gua bawak motor dari Kuantan ke Johor Bharu nih....

3 jam gua amik masa bagi penerangan kat dier... tatau la berapa kos panggilan tu mamat tu kena tanggung..  Hahaha.... takper dier kata sebab kos tue aderlah percuma jer pasai dier guna Digi Unlimited .... hahaha

Okehlah.... nih gua pendekkan citer

Jumlah keseluruhan  kerusi Parlimen di Malaysia aderlah 222 kerusi.... dan PAS sendiri (iaitu kepala "king maker") ader 196 kawasan .......

Jadi ... sebagai spoiler dalam PRU14 kali ni... Gagasan Sejahtera yang dipimpin dan dikepalai oleh PAS gua jangkakan akan bertanding di semua kerusi Parlimen... kesemua sekali sebanyak 222 kerusi Gagasan Sejahtera akan bertanding...

Bab duit takder masalah ... PAS sebenarnya takder masalah kewangan untuk masuk bertanding... Ramai walaun dan malaun yang bersedia sponsor PAS... malah dana-dana selama ni dari UMNO yang disalurkan melalui proksi masih ader banyak lagi....

Dan sebagai parti spoiler pada PRU14 nih... PAS akan dapat banyak dana dari UMNO (sama ada secara terus atau berselindung)... Bukan sekali PAS dapat dana... dah banyak kali dah.... tambah lagi dalam keadaan jadi spoiler nih... lagi banyak masyuk...

Ader orang sure akan tuduh gua buat fitnah... Hahaha... takdernyer gua nak sama perangai dengan Abdul Hadi Awang tue... untuk pengetahuan lu... PAS punya akaun bank banyak terima dana dari "anonymous" ... sama macam aper yang dikatakan oleh Mahfuz terhadap 3 pimpinan PAS Terengganu...

Pada PAS depa tak semak siapa sumbang... depa anggap semua infaq masuk PAS kerana Islam .... Even rasuah masuk pun depa anggap sumbangan fiisabilillah.... itulah masalahnya....

Ader satu tabung dalam PAS yang gua tau terima sumbangan yang tak dikenali siapa yang antar ..... dan nilainya cecah RM 1 juta setiap bulan ... dan PAS klasifikasikannya sebagai infaq fiisabilillah

Huhuhu....

UPDATE : Gua nak ucapkan terima kasih kepada Takiyuddin (bekas Ahli Parlimen Kota Bharu) sebab mengesahkan aper yang gua tulis nih.... lu orang boleh baca kat Malaysiakini... nanti kalu gua ader akses kepada komputer gua akan upkan aper yang Takiyuddin kata tue... hahaha

BACA SINI

SPR Makin Gelabah

Bhai/DeeDee semua...

Kalu SPR tak kasik Pakatan Harapan guna (tumpang) logo PKR .... Maknanya SPR telah juga tersilap selama ini dengan membenarkan lain-lain calon dari menggunakan watikah dan lambang parti lain.... Dan ini sebenarnya mengikat SPR ... Ini bermakna calon Gagasan Sejahtera jugak tidak boleh menggunakan lambang solidarity mereka iaitu logo PAS pada PRU14 nih...

Tapi dalam kes Barisan Nasional .... SPR boleh mengatakan bahawa gabungan itu diluluskan oleh Pendaftar Pertubuhan (ROS)

Itu yang menyebabkan SPR sebenarnya pening kepala ..., nak bagi kalu .... Akan beri masalah besar kepada BN ..., Tak bagi kalu.... Gagasan Sejahtera akan masak ... Bungkus sia-sia jer.... Silap-silap akan berlaku tuntutan kes di Mahkamah berkaitan dengan ini.... Dan jika Mahkamah menegluarkan keputusan bahawa tidak boleh mana-mana calon bukan parti menggunakan watikan atau logo parti lain.... Maka semua kerusi calon sepanjang 13 kali pilihanraya berlu dibatalkan atau disemak semula...

Implikasinya cukup besar... Tu sebab SPR tengah cuak.. Tengah gelabah .... Tengah pening kapla....  ROS pon sama.... Silap percaturan akan ader kes Mahkamah yang berpanjangan.... Huhuhu...

So .... Sokonglah calon BEBAS (bebas melompat, bebas dirasuah, bebas dibeli, bebas disogok) ..... Hahahahaha



17 April 2018

Zahid Hamidi Bakal Dimalukan?

Bhai/DeeDee semua....

Cuba lu orang semua bayangkan .... Katakah Raja Bomoh nih menang pada PRU14 ni di kerusi Parlimen Bagan Datoh .... Dengan majoriti yang besar .... Agak-agak apalah tajuk akhbar antarabangsa mengenai Zahid Hamidi ..... Sebab Raja Bomoh nih cukup glamer satu dunia wei.... Hahaha

Lu bayangkan tajuk Washington Post, The New York Times, WSJ, Tempo atau lain-lainnya .... Hahaha

Tak sanggup kita nak baca nanti.... Hahaha



P/S : Bukan mengundi kawasan ni kan??

Tiga Penjuru Atau Lebih?

Bhai/DeeDee semua...

Gua dah tengok macam-macam laporan dan analisis berkaitan PRU14 nih..... Dan gua dapat simpulkan begini... 

Kalau berlaku dua penjuru ... BN mungkin kalah bergantung kepada lokasi dan calon yang terlibat

Kalau berlaku tiga penjuru ..... BN akan menang kerusi tue... Sebab untuk pembangkang pecah dua

Kalau berlaku empat penjuru .... BN akan sedikit goyah terutama kalu penjuru keempat itu adalah dari serpihan BN sendiri

Kalau berlaku lima penjuru ... BN akan menang kerusi tu....

So.... Pilihan ada ditangan kita dan pimpinan parti... Kalu nak bagi BN menang mudah .... Sila amalkan sikap bodoh piang bangang ego tak bertempat.... Tambah lagi letak calon ikut suka dan ikut kroni.... Atau..... Calon yang berlagak bagoosh konon dier gempak...

Jom kita laga-lagakan (batu api) kan supaya berlaku pertembungan dua atau empat penjuru ... Hahaha





Memang Bijak

Bhai/DeeDee semua ....

Hahaha... Memang bijak dier ni.... Hahaha... Idea terbaek ... Syabas lah...






Apa Barang 160 Kerusi Jer

Bhai/DeeDee semua ...

Aper barang PAS nak bertanding 160 kerusi Parlimen ja.... 160 kerusi baru pakai modal RM 2.4 juta jer..... Baik terus bertanding 196 kerusi ... Baru pakai modal cuma RM 2.94 juta jer untuk deposit calon pilihanraya dan deposit bahan kempen....

Tak banyak beza pun RM 2.4 juta berbanding RM 2.94 juta ... 540 ribu ja..... Belen dari projek "Ana Tahu". Pun rasanya ader banyak lagie... Hahaha ... Takkan kedekut kot? Takkan la time nak bertamding ni huluq tin milo??? Hahahaha.... Ker dana yang dapat sudah kena sebat berjamaah??? Wei... Din Ayam katanya tak dapat sekupang pun .... Hahaha




Abdul Hadi Awang Tak Habis-Habis Nak Fitnah

Bhai/DeeDee semua ...

Adoyailah .... Mula-mula fitnah konon ader pimpinan AMANAH yang dulunya ahli PAS nak ubah Perlembagaan PAS untuk jarum-jarum liberalisma dan anti-Islam .... Biler orang tanya bagilah nama siapa yang terlibat ... Tarak berani nak bagi.... Fitnah pandai... Tapi pengecut biler orang mintak bagi nama...

Lepas tue fitnah DAP pulak konon ader gerakan nak ubah Perlembagaan Malaysia kearah anti-Islam ... Adoilah ..... Bagi lah nama kalu betul ader yang terlibat... Kita semua nak tau jugak... Jangan la main fitnah ja tak ketahuan punca... Takkan la takut kena saman kot? .... 

Aper lah Abdul Hadi Awang nih.... Rajin benar bagi fitnah...., buat tuduhan tapi nama suspek tak mau nak bagi.... Aper nak jadi la.... Insaflah wei.... 


16 April 2018

Khaled Nordin Buat Lawak Bangang

Bhai/DeeDee semua ...

Khaled Nordin sudah cuak.... Sebab tu dier buat berita palsu ... Hahaha... Dier buat berita palsu berkenaan dengan kecinaan DAP .... Kononnya DAP adalah penjajah.... Hahahaha.... Kalu betul DAP penjajah.... Kasik batalkan la DAP punya parti .... Ader brani ka???

Mulut berkokok tapi ekor gelumang taik ..... Huhuhu...

Walhal satu Malaysia dah tau yang banyak tanah di Johor dah dilelong digadai dan dipajakkan kepada China Merah ... Cina Komunis Tanah Besar .... Peluang pekerjaan apernyer banyak??? Peluang kerja kat Forest City majoriti dair Cina Tanah Besar ..... Hahaha.... Sembang la wei....

Tapi takpa.... Ini Negara Bangsa Johor .... Biar lantak la tergadai pon...  Bukan kita yang jual.... Tapi Bangsa Johor gak yang jual..... Hahaha.... Abis bagus pon nanti kami yang bukan Bangsa Johor ni akan kata .... "Padan Muka" jer.... Hahaha .... Bak kata oghang Nogori .... Bodo bertingkek-tingkek ... Hahaha





P/S : terima kasih atas doa (kami tak pergi mana pon)

Belasungkawa Buat Sahabat

Bhai/DeeDee semua ...

Setiap yang bernyawa pasti akan mengalami kematian ... Sesungguhnya hidup itu benar ... Mati itu benar .... Alam Barzakh itu benar .... Soal Kubur itu benar ... Syurga dan Neraka itu benar ... 

Ya Allah Tuhan Sekalian Alam, Tuhan yang Maha Mengampunkan .... Tuhan yang Maha Mengihsankan .... Ampunkanlah segala dosa sahabatku ini dan berokanlah dia sebaik-baik pengakhiran... Masukkanlah dia dikalangan insan-insan yang Engkau redhai .... Tempatkanlah dia ditempat yang baik disisiMu Ya Allah...

Aku dan kita semua pastinya akan menyusuli dia ... Sama ada cepat atau lambat ...

Damailah kau disana Skot...

AllahuAkbar ... Innalillahi Wainnailaihi Raajiuun.. Al Fatihah




15 April 2018

Lingkup Lingkup

Bhai/DeeDee semua ...

Huhuhu .... Bisnes kedai roti bungkus pun salah Najib Razak ... Hahaha... Ini macam kalu boleh la semua syarikat guna analogi sama.... Huhuhu.... Aper pon semua sebab ekonomi malkin buruk ... Sebab tu lah disalahkan kepada kepimpinan Najib Razak selaku Perdana Menteri Malaysia ...

Hahahaha .... Memang dah teruk pun ....


Dah memang dasar jin betul lar....

Hahahaha .... Takpa ... Duit banyak 2.6 bilion tue aderlah Ahmad Albab yang punya ...

Ahmad Albab .... Ahmad Albab ....



Hospital Veteran Tentera / Polis

Bhai/DeeDee semua....

Gua setuju dengan persoalan yang dibawa oleh PATRIOT ni.... Biler berlaku Land Swap .... Biasanya pihak yang punya projek yang akan untung.... Udahlah dapat tanah yang high value.... Dapat plak bangunan pada kawasan hotspot..... Dan macam-macam lagi benda yang untung....

Patutnya ...  Disetiap hospital negeri (ibu negeri) patut ader satu unit khas untuk veteran ..... Baru lah memudahkan veteran yang ader bertaburan 1 Malaysia ni.... Malah pengurusannya boleh diletakkan dibawah unit medik ATM itu sendiri ... Baru lah betul ... Macam Hospital Tentera di TLDM Lumut tu.... At least still handle Veteran Tentera disitu (al-marhum bapak ex-girlfriend gua dulu pernah dirawat disini)

Ini nak buat hospital veteran... Tapi dikendalikan oleh swasta .... Nampak macam tak kena ja.... Nak kaut untung ler tue.... Ader agenda ka???


Cukup-Cukup Lah Bawak Fitnah

Bhai/DeeDee semua....

Bila masa AMANAH ditubuhkan? Bukan ker selepas penggunaan cai dalam Muktamar sampai terkeluarnya ramai dari saf kepimpinan... Lepas dua tiga bulan baru diorang tubuhkan AMANAH .... So... Bila masa pulak Abdul Hadi Awang (PAS) tolak AMANAH??? Please la... Kasik specific date lar wei....

Bab konon ader cubaan untuk ubahkan perlembagaan parti tu..... Hahaha... Sila bagi bukti la sapa nama makhluk Allah tu... Takkan tarak berani mau kasik nama.... Takut kena saman ka? .... Pertuduhan tanpa bukti kira cam fitnah la Aji oooi....

Cukup-cukup lah mabuk Fill Kudha ..... Hahahaha ... Oh yer... Abdul Had Awang nih takmo pertikaikan atau jawab pertuduhan Adnan Mansor (mamak yang mengaku Tengku nih) pasai petugas PAS guna pil kuda ka masa PRU13...

Adoyailah.... Fakta tarikh masa pon kelaut..... Aoyailah.... Hahaha


Bab cubaan macai dan walaun yang tak puas hati ngan gua tue.... Hahaha... Terima kasih la sebab layan blog gua.... Hahaha .... Takpa gua takder amik ahti pon.... Hahahaha

Hahaha ... Gua Gelak Jer

Bhai/DeeDee semua ....

Ader dua citer nih yang buat gua gelak besar...... Hahaha.... 

Pertamanya ..... 

Gua gelak jer biler baca kenyataan nih.... Hahaha .... Kesian dier nih.... Takder mandat.... DAP pon kotak katikkan dier.... Hahaha .... Mana mau letak muka ... Mana mau nyorok muka.... Hahaha.... Kan sudah kena main.... Aziz Bari nih kan ahli DAP ... So kena la dengar cakap Tokong ... Kena la dapat mandat dari Tokong dulu..., hahaha


Keduanya ....

Azmin Ali pon tak payah la kutuk-kutuk BN sangat... Sebab dier pon samer macam perangai UMNO /BN yang time ni kah nak hulur bantuan ... Nak hulur sumbangan ..., nak tulur peruntukan .... Hahahaha.... Semua berlakon baik nak dapat nama... Nak dapat undi.... Tak payah sembang la... Hahahaha

Sebijik sebuntat ja PKR, DAP ngan perangai UMNO ...... Hahaha ....

Kesian lah kat rakyat... Kesianlah..... Hahahaha


BRAND HP tue.... "Hangpa Punya" ..... Hahaha


14 April 2018

Tulur Sudah Kena Picit

Bhai/DeeDee semua ....

Hahaha ...... Stanley sudah kucut tulur .... tulur sudah kena picit.... Hahaha... Tu yang tersontot tue.... Hahaha.... lawak siot..... Lepas ni saper lagi yang kita akan lihat buat sidang akhbar.... hahaha....

Ingat muka-muka ni semua.... nanti kalu keputusan akhir sudah bertukar.... kiter tengok aper sidang akhbar baru dier nanti .... hahaha

Jangan terkezut kalu nanti Rais Yatim dan Rafidah Aziz pun akan amik pakej insuran nyawa macam Stanley ni... Hahaha...


Syabas

Bhai/DeeDee semua ...

Yang ini gua nak ucapkam syabas... Hebat.... Teruskan lagi.... Gua punya research dulu tu sampai hari ni masih tergantung.... Takdak masa dan modal ooooo.... Nanti la... Once ader modal beli Sequencer dan lain-lain tools ... Maybe gya sambung balik....

Syabas dan Salut ...


Mana Mau Larik

Bhai/DeeDee semua ....

Siku Lutut mana mau larik? Huhuhu.... Larik dari Temerloh balik ke Indera Mahkota (IM) .... Tapi kena kejar ... Kena ligan gak walaupun pi ke Indera Mahkota .... Hahaha

Bertabahlah yer....

Kita tunggu jer Siku Lutut di Indera Mahkota ..... Nak bukak bilik gerakan utama di mana? IM 5 ka? Atau di IM 3 .... Hahaha.... Tak pon bukak jer kat sebelah Foodcourt Jungle depan KMC tue..... Hahaha... Senang skit Siku Lutut nak belanja makan kitorang.... Boleh la sponsor Nasi Arab Hadhramawt yang kat Foodcourt Jungle tue..... Hahahaha

Cuma satu ja takdak.... Germany Pay-Per-View takdak aaaaa ..... Hahaha


P/S : Apa cerita Istanbul?

Pengundi Bagan Datuk Jangan Jadi Bangang

Bhai/DeeDee semua ...

Nih gua nak ingatkan pengundi Bagan Datok .... Cukup-cukuplah jadi bangang.... Mamat Jawa sorang nih dah lama pegang kerusi Parlimen Bagan Datok .... Tapi aper yang dier bawak kat Bagan Datok ... pekan Hutan Melintang yang dalam kawasan Parlimen dier tue pon masih camtue.... Kat simpang empat yang adee Balai Polis tu masih lagi macam tue...

Nih pasai kebangangan Mamat ni... Tu yang sampai keluar stafement bangang macam nih... aper punya Timbalan Perdana Menteri la.... Huhuhu .... Takkan la pasai beras sekampit berlogo BN .... Jadi sebab maaih nak mengundi si mamat Jawa nih.... Aduyailah..... Huhuhu

Patut sebagai Timbalan Perdana Menteri dier kena galakkan orang semua balik mengundi.... Tapi ntah la.... Pasai bangang sangat kot... Huhuhu .... Maybe bingai kot??? Takppn diee cuak kalu ramai yang balik mengundi... dier boleh kalah.... BN boleh kalah.... Dan dier nanti akan kena semak dan siasat balik kes tumbuk Amir Bazli Abdullah kalu PH memerintah Malaysia.... Huhu .... Cuak bhai.... Cuak....


P/S : Awak bukan mengundi Parlimen dier nih kan? Harap jangan la awak.... 

13 April 2018

GE14 Voter Sentiment Ratio (VSR) - Weekly - 13 Apr 2018

Bhai/DeeDee semua ...

Sori aaaa... gua ader hal tadi kat luar....

Seperti dijanjikan... ini dier GE14 Voter Sentiment Ratio (VSR) untuk minggu iui..... Hangpa baca dulu.... nanti gua ader masa gua ulas kenapa jadi camnie.... Hangpa jangan marah... hangpa kena kerja kuat kempen la bhai.... Hahahaha

UPDATE : PRU14 / GE14 Voter Sentiment Ratio (VSR) nih adalah berdasarkan kekuatan sokongan pengundi mengikut kerusi Parlimen.... Data nih masih kasar lagi sebab belum ada senarai calon PRU14 yang lengkap... Jadi sokongan hanya bersandarkan secara umum lagi... Data akan lebih accurate biler selesai penamaan calon... Masa tu akan ader yang tak puas hati... Yang gaduh... Yang bengang dan sebagainya... Maka data VSR akan jadi lebih kacau bilau ... Tapi menjadi hampir tepat...

Kalu nak buat perubahan atau betulkan kempen masih boleh lagi la nih..... Sempat lagi.... Tapi jangan ader yang jadi hantu microphone.... Nanti jadi lagi hanyut... Calon semua sila jaga mulut....

Hahaha


Maaf ... Pokok Sena Kali Ini Milik BN

Bhai/DeeDee semua....

Maaf cakap la .... Pokok Sena kali ini akan jadi milik BN ... bukan sebab Mahfuz tak buat kerja.... Tapi sebab pecah undi banyak sangat....

Maaflah yer.....

**** Petang nanti gua publish VOTER SENTIMENT RATIO (VSR) ....


12 April 2018

Parti Cetak Duit

Bhai/DeeDee semua ...

Marilah join gua.... Sesapa yang join parti gua ni.... Parti Cetak Duit ..... Aper kelas join Parti UMNO ... Parti PAS ... Parti PKR .... Parti DAP .... Parti Warisan ... Parti AMANAH .... Parti MCA ... Parti MIC ... Parti PPP ..... Itu semua tarak kasik untung sama lu orang.... Baik join Parti Cetak Duit.... Takdak duit kita cetak ja..... Apa ada susah.... Parti Cetak Duit @ Parti Chop Duit ....

Nanti kalu parti gua menang... Parti Cetak Duit ... Dan gua dilantik jadi Perdana Menteri ... Gua akan kasik lima keping duit dalam gambar ni setiap seorang yang nak shopping kat Pavilion..... Kalu tak cukup lima keping.... Gua kasik up lagi jadi seploh keping..... CASH is KING bak kata orang la.....

Hahahaha..... Gua kaya... Gua kaya..... Ader masa nanti gua akan showoff gua punya koleksi Hot Wheels (itu hari ader lelongan jualan kat Sunway Piramid) .... Gua ader stok banyak ni.... Hahaha


Seram Sejuk

Bhai/DeeDee semua...

Seperti biasa .... ramai dok try cungkil maklumat ngan gua mengenai PRU14 .... Siap tanya tentang potensi .... siap tanya tentang penerimaan pengundi...

Wei....

Satu jer nak bagitau.... sebenarnya gua seram sejuk nak bagitau aper analisa yang Agensi dapat buat setakat ni...

Huhuhu....

Kena tunggu esok lar untuk keluar VOTER SENTIMENT RATIO (VSR)....


P/S : Ala... takkan tanya tempat ngundi pon salah.... huhu... mana tau sama pusat ngundi... hahaha

11 April 2018

AEON Tebrau Ramai Warga Singapura Membeli Belah

Bhai/DeeDee semua....

Maleh gua nak komen panjang.... Sekadar nak bagitau .... AEON Tebrau tu lubuk warga Singapura membeli belah berbelanja.... 


Untuk Kelantan Bolehlah Abdul Hadi Cakap Macam Ni

Bhai/DeeDee semua...

Hahahaha..... Kelantan boleh la Abdul Hadi Awang buat cakap macam ni... Hahaha.... Cuba kalu buat untuk Terengganu sekali.... hahaha... Mau cerai talak tiga kot Abdul Hadi Awang nanti untuk bini nombor 1 dan 2 ..... Hahahaha

Tapi takpa ..... Boleh nikah yang baru punya.... Hahaha..... 

Nanti nak cagar kat pajak gadai mana wei? Hahaha


Keputusan 1 : 0

Bhai/DeeDee semua....

Hahahaha.... Itulah orang kata.... Kalu nakkan perubahan... Kena buat secara berjemaah... Kena buat beramai-ramai.... Samer macam kalo nak humbankan UMNO/BN .... Semua orang kena turun... majikan kena bagi cuti.... Kita semua kasi UMNO/BN hilang kuasa pemerintahan Malaysia.... Kita bagi depa kalah besar....

Kita takder lagi peluang macam nie.... Kita kena buat perubahan... Kita kena buat tindakan... Parti spoiler pon kita kasik hilang wang pertaruhan.....

Inikalilah....



P/S : Ngundi kat mana?


Siapa MCSC Yang Dilantik SPR?

Bhai/DeeDee semua ...

Pusat Kajian Komanwel Malaysia (MCSC) telah dilantik oleh SPR untuk menjadi pemantau PRU14 .... Tapi takder banyak maklumat yang boleh dicari tentang Pusat Kajian Komanwel Malaysia (MCSC) nih...

Aderkah ianya sebuah coverup dari agensi risikan MI6?? mungkinkah ianya sebenarnya adalah shell agency bagi CIA??? Atau mungkin juga sebenarnya adalah milik Cambridge Analytica (CA) yang banyak buat kerja subversif dan propaganda pada PRU13???

Ntahlah ......  gua belum dimaklumkan oleh bos besar AGENSI.... Nantilah kalu free gua tanya depa....

Oh yea .... Mulai minggu ni.... InsyaAllah setiap Jumaat gua akan publishkan analisis "Voter Sentiment Ratio - VSR" secara mingguan sampai pada tarikh penamaan calon... Selepas tue VSR akan terbit secara harian sampai pada hari terakhir sebelum pengundian dijalankan...

So kepada semua yang nak tahu apa itu Voter Sentiment Ratio (VSR) ... Boleh gugeL.....


10 April 2018

Majikan Mahu GST Atau Tidak?

Bhai/DeeDee semua...

Kita semua sedia maklum bahawa semua perniagaan takmo kena GST.... So .... Skrang ni pilihan ada ditangan semua majikan.... Majikan yang jadi pemilik syarikat .... Mau kena GST atau tidak???

Kalu tarak mau kena GST ..... Sila bagi staff cuti pada 9 Mei 2018 sempena hari mengundi PRU14 ....

Ini kali lah kita ubah Malaysia.... Kita semua berpakat humbankan UMNO/BN serta balachi-balachi mereka ..... Kita kasik tukar semua.... insyaAllah ini kali R.A.B.U ..... (Rakyat Akan Buang UMNO)


Cherodek SPR Nie

CBhai/DeeDee semua...

Kita semua memang tahu yang tarikh hari mengundi selama ini bukan ditentukan oleh SPR.... SPR tu cuma pelawok jer... Pengerusi SPR (Mohd Hashim Abdullah) tu hanya balachi ja... kesian kat dier....

Konon nak bagi nampak SPR ni telus la.... Hahaha....  Walhal ini semua kerja Mat Kepit atas arahan RM ....

Pasai tu la gua tak terkejut sangat biler SPR kata tarikh hari mengundi adalah pada 9 Mei 2018 ... Hari Rabu tue ... tengah minggu dan pada hari persekolahan dan kerja....

Hahaha .... tapi hari penamaan calon boleh pulak buat hari Sabtu.... Hahaha .... kan nampak sangat bodohnyer.... Hahaha.... itu lah... semua tu lakonan ja...

Bukan SPR tak boleh nak buat pada hari cuti... Sabtu contohnya... dimana semua negeri dalam Malaysia akan cuti... tapi pasai tok dalang kepada SPR ni iaitu Barisan Nasional sudah cuak... tue yang hari mengundi dibuat hari Rabu...

Supaya peratusan keluar mengundi jadi rendah... sebab kalu peratusan keluar mengundi jadi rendah... kompom BN menang... Hahaha

Aper pon.... bagi sesapa yang nak buat Undi Rosak tu..... hahaha... dan sesapa yang takmo nak mengundi tu.... jangan riso... amik la peluang hari Rabu untuk mengelat atau mengular pi layan wayang... tengok citer Dukun ka.... sebab pada hari Rabu... harga tiket wayang murah la... ader diskaun....

Hahahaha....





P/S : Teluk Anson ader panggung wayang ker? Hahaha

09 April 2018

Maaflah ... Kami Memang Tak Hormat

Bhai/DeeDee semua....

Maaflah.... Kami memang tak hormat orang sombong.... Itu ja nak habaq...

Tambah lagi keturunan orang sombong nih la yang dulu jual Temasek kepada British ... Bukan rakyat jelata yang jual Temasek tu .... Kalu nak jual tanah yang ada sekamgkang kera tue kepada China Merah Komunis... Silakan jual... Opps.. Lupa... Dah memang jual pun.... Nanti jangan la satu hari dalam buku sejarah ader yang menangis kesal tanah terjual ker China Merah....

Pulak tu... Bukan keturunan yang sah .... Bukan bloodlines pun .... Melainkan dilantik oleh British ja.... Lagi mau sembang deras.... 

Tak payah la sembang kata kalu tak hormat ni serupa macam haiwan...... Suruh rakyat hormat dier tapi dier sendiri tarak hormat sama rakyat..... Huhu

Ada paham ka???

08 April 2018

Masuk Bertanding Lah

Bhai/DeeDee semua...

Gua takmo nak komen panjang-panjang.... Cuma satu ja gua nak bagitau kat mamat yang kat bawah ni... (gambor akan menyusul sat lagi)

Lu takdak hak mau paksa rakyat ikut kapla lu... Suka rakyat la nak tukar kapal ka.. nak tukar nakhoda ka.. atau nak tukar enjin ka...

Kitorang nak tukar semua sekali lar... kapal, nakhoda dan enjin sekali ngan sonar dan GPS...

Lu dok diam-diam la....  Kalu lu rasa hebat..  sila masuk bertanding PRU14 la.... baru lu tau langit tinggi ka rendah...

TAMBAHAN : Kami rakyat cukup ingat yang bukan kami yang jual Temasek kepada British.... Tapi keturuan yang perasan dier Raja (iTemenggung yang ditakhtakan jadi Raja oleh British) yang jual Temasek dahulu.....  Kami masih ingat....



UPDATE :

Sudah kena hantam ngan rakyat baru ada kurang sikit sombong...  Jangan sampai rakyat simpan kat Muzium baru tau... Huhuhu ....

Kalu mau kata statement tu untuk Bangsa Johor... Sila bisik-bisik ja ngan seluruh Bangsa johor... Jangan gatai hebah satu dunia... Ader paham ka???



04 April 2018

Rizalman Kopi Ice Ke Rizalman Rogol?

Bhai/DeeDee semua...

Hahahaha..... Nama Rizalman ni cukup glamer.... La ni ader sorang nama Rizalman yang mungkin layak jadi duta Kopi ICE ..... Kopi Syabu.... Hahahaha..... Tak sangka la wei... Nak layan kopi bukan kat kopitiam..... Tapi pi layan kat Kelab Malam... kelab Karakoke.... Hahahaha

Setahu gua... Kat tempat camtu memang ader air yang warnanya itam macam kopi... Tapi banyak guih dan buihnya lama baru ilang..... hahahaha.... Kopi spesel wei.... Hahaha

Ini kita citer pasai Rizalman Kopi IICE.... 




Bukan Rizalman Rogol .... Ala yang kerja kat Kedutaan Malaysia di New Zealand itu hari yang entah giler aper terus merogol awek minah saleh.... Siap berak depan rumah awek minak saleh ni dulu sebelum merogol.... Giler betullah....



Suwei betul lar orang nama Rizalman...

Buat malu ja Rizalman yang designer busana mewah tu..... Hahahaha.... Dier tak terbabit tau....

03 April 2018

Ini Contoh Penyebar Berita Palsu

Bhai/DeeDee semua...

Menjelang beberapa hari sebelum PRU13 .... Mamat sorang nih bawak citer konon dier ader bukti orang itu dan orang ini terlibat jual pil kuda dan air ketum.... Biler orang tanya mana bukti.... Dier kata ader la bukti....

Sampai la nih satu habuk bukti pon takdak...

Hahaha..... So rasanya boleh kot mamat ni sangkut kes bawah RUU Akta Berita Tidak Benar.... Hahahaha


Samer macam mamat kat bawah ni.... Depa kawan baik.... Sebab tu la depa sama-sama nak sangat berselingkuh dengan UMNO....

Mamat ni lagi lejen...., 2 ,inggu dier cakap pada 2012 .... Sampai la nih tak nampak lagi bukti tue.... Hahahaha..... Berita palsu sungguh lar...



Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1