Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

31 March 2014

MH370 Update : Why Choose Southern Indian Ocean?

Dear All,

- Almost a week I didn't send any updates regarding MH370.
- FYI, the investigation is still round the clock by my team and associate.
- More and more leads on MH370 were fruitful and we're now getting closer to end this "so called drama"
- I will try to addressed some info on the investigation outcome (it might get into some gag order)

- One thing that lead our "investigation" to a "so called drama" is why the Malaysian Government choose Southern Indian Ocean in the forth place after South China Sea, Straits of Malacca and Andaman Sea.
- Does this action due to it's remoteness and no "business vessel" using this route.
- Normally "business vessel" like cargo ship or others have their own on-board radar. It could easily being spotted if MH370 flew low altitude above the sea level.

- It's easy for the Government to conclude that no black-box can't be recovered at all due to wide suspected area and deep seabed.
- No black-box recovered meaning that no one will know what really happen to MH370.
- So the "master plan @ drama" is still intact.

- By the way.... What happen to the inquiry of hacking case 10 days before MH370 being announce missing in action (MIA)? Who did the hacking? Why they did it? Is't not importance to find those who hacked the account???

Truly Your Friend

#PrayForMH370

MH370 : Seribu Satu Kalut

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha... Gua gelak jer biler tengok skrip yang makin berubah ... Tak ketahuan... Serupa macam ayam takder kapla... Kesana kesini tak ketahuan... Hahahaha ... Hancuss...

Kejap kata belok kiri (sharp turn)... Kejap kata buat pusingan 270 darjah.... Kejap kata kat Laut China Selatan.. Kejap Laut Andaman... Kejap Lautan Hindi...

Kejap plak minyak ngam-ngam jee cukup sampai Beijing ngan ader sedikit minyak tambahan... Kejap macam minyak full tank.... Hahaha... Lawak siot...

Yang sebetulnyer... Cakap jer la yang semua tue sekadar nak sedapkan hati jer... Cakap la yang semua tue agak-agak jer... Cakap la yang tue semua aderlah andaian... Samer macam cakap Timbalan Menteri Pertahanan yang blurr... Samer macam banyak Menteri cap ayam yang selalu cakap ini semua aderlah salah wartawan quote statement diorang biler dah kantoi...

Aper salahnyer ngaku yang TUDM cuai... DCA blur ngan SOP... Kementerian Pertahanan cuai macam kes IC Palsu boleh dapat lesen senjata api...

Lepaa nih aper plak Kerajaan Malaysia nak kelentong media dan semua orang... Aper plak pendedahan lawak yang akan dibuat ....

Gong Kedak... Gong Kedak.... Hahahaha ... Seribu satu kalut lar.... Hahaha

30 March 2014

MH370 : Ugutan Demi Ugutan

Bhai/DeeDee semua...

Ugutan.... Intimidasi... Tekanan... Malah ganggukacau telah/sedang/akan dibuat kepada beberapa ahli keluarga mangsa MH370... Malah ader diberitakan kepada gua bahawa proses brainwash juga telah/sedang/akan dibuat secara perlahan tatkala minda dibawah sedar...

Siapa yang buat tue lu tak payah tanya la.. Tapi untuk minggu-minggu lepas nih... Lu akan dapat tengok seorang demi seorang akan mengeluarkan kenyataan yang nampak sangat bercanggah dari yang sepatutnya... Mungkin akan berjaya juga proses brainwash tue...

Apee yang pasti... Setelah skrip makin kantoi... Terpaksa la guna cara paling khianat dengan membrainwash ahli keluarga mangsa.. Siot betul lar...

Gua cuma nak tanya aaaa... Aper jadi ngan satu laporan yang dibuat terhadap kejadian hacking yang dilakukan oleh satu pihak tue 10 hari sebelum kejadian insiden MH370.... Takkan senyap jer kot... Aper citer nih... Takkan takder siasatan.... Hahahhaa

Aiyo...

MH370 : Siapa Yang Akan Untung?

Bhai/DeeDee semua...

Dalam kiter mencari pesawat malang MH370 yang "masih hilang" dan jugak siapa dalang disebalik kehilangan MH370... Kiter jangan lah buat-buat lupa akan satu perkara...

Perkara itu ialah... Siapakah yang akan untung dengan insiden MH370 nih...

Hehehe... Yang pasti akan untung besar nanti aderlah beberapa "punahsihat" dan "con sultan" syarikat teknologi dan keselamatan...

Maka akan dijual lah dan dibekalkan lah kepada Malaysia sistem pemantauan paspot palsu yang harganya akan melambung ikut suka tok nenek diorang nih... Jangan pertikai pada harga.. Sebab ini isu keselamatan... Orang lain boleh bangunkan sistem pada harga puluhan atau ratusan ribu... Kiter plak akan jadi harga puluhan atau ratusan juta... Hahaha

Itu belum lagi biler ader mangkuk yang akan promokan sistem kawalan radar yang harga asalnye tak cecah 100 juta... Tapi dijual sampai berbilion RosmahMansor (RM).... Hahaha .... Ader sistem radar beratus bilion pon tapi kalu dah cuai dan leka... Tetap gak akan ader yang BOLOS.... Hahaha... Bukan susah pon... Biler kantoi bolos... bagi jer alasan ingatkan pesawat komersial milik Malaysia tue diberikan arahan patah balik.... Hahahaha


Lu agak-agak aaaa... Siapakah "punah sihat" atau "con sultan" yang akan untung atas angin nih nanti... Hahaha... Gua ader satu nama yang gua jamin lu orang akan terkezut kalu dengar itu nama sebab itu nama biasa tarak keluar dalam mana-mana perjanjian perniagaan ... Tapi gua simpan jer la untuk makluman gua... Hahaha

Ini satu senario aaa ... sekadar untuk kiter pikirkan kerelevanan dier.... .. Katakanlah insiden MH370 nih sebenarnya adalah satu plan serampang dua tiga mata... Satunyer aderlah untuk mendesak Najib Razak turun dari takhta pasai lemau... dan boleh la dinaikkan juak-juak diorang ke takhta tue.... Keduanya pasai keuntungan bisnes... aper ader hal ader yang mati... Diorang nih bukan heran pon kalo stakat nak bunuh orang... Janji boleh beli MAS ngan harga murah nanti... lelong ngan harga dua kupang... Hahaha... Dan ketiganya.... pasai nak untung besar supply peralatan dan khidmat keselamatan... tambah lagi biler untung atas angin bernilai ratusan juta RosmahMansor (RM)..... Hahaha

Hehehe... Kiter tengok siapa yang akan menari bugil lepas nih.... Skrip sudah banyak kali berubah... 

Biler blog nih persoalkan integriti Inmarsat... Tak sampai 48 jam.... Kelam kabut Inmarsat bagi statement kontradik dengan statement Najib Razak... Hahaha ... Dah banyak kali dah blog nih upkan something... Tak sampai 48 jam mesti skrip puak-puak nih akan berubah.... Sampai biler mau drag dan cover up... Hahahaha

Terbaek.... Hahaha

29 March 2014

MH370 : Larikkk...

Bhai/DeeDee semua...

Sebagai entiti berasaskan perniagaan... Tentunya tak mau dipalit dengan skandal berkaitan politik dan yang seumpama dengannya... Sebaik mungkin akan dielakkan kontroversi dan skandal...

Hahaha... Nampaknyer itu laluan yang terpaksa Inmarsat buat demi survival perniagaan dier... Hahaha... Nak idup lama la bhai... Hahaha

Jadik... Dalam isu MH370 nih... Inmarsat pon dah bukak langkah seribu... Larikkk... Larikkk selamatkan diri... Hahaha .....

Kesian Najib Razak... Inmarsat pon taknak kawan dengan dier... Inmarsat pon taknak bekap dier... Kesian.... Hehehe






MH370 : Perampas Bunuh Diri?

Bhai/DeeDee semua...

Belum ader lagi dalam sejarah rampasan kapalterbang ader perampas sengaja nak merampas kapalterbang semata-mata nak bunuh diri tanpa memberikan apa-apa signifikan... Macam jatuhkan kapalterbang tue kat atas Bangunan Seri Perdana ka... 

Belum ader mana-mana perampas kapal terbang dalam dunia nih yang merampas kapalterbang penumpang.. Tetapi takder demand aper-aper terus bunuh diri hempaskan ke atas laut (dikawasan paling terpencil @ isolated)

Belum pernah lagi ...

Tapi kalo ikut skrip asal Kerajaan Malaysia.... MH370 tue terhempas dilaut kerana kes bunuh diri.. Gilo ko apo... 

Lepas tue diubah skrip tue konon pesawat ader masalah teknikal... Mungkin ader masalah terbakar ekor pesawat... Pasai tue la terpaksa nak landing di Langkawi Airport.. Dimana pesawat MH370 tue terpaksa terbang melintas Segenting Kra untuk ka Selat Melaka.

Lepas itu ubah plak... Jadi terbang ke Lautan Andaman... Dan ntah camana boleh plak nak terbang ke Lautan Hindi... Hahaha... Lawak siot skrip nih.. Pesawat MH370 bermasalah... Tapi boleh terbang plak ke tengah laut tanpa ada ura-uran nak mendaratkan kat mana-mana airport yang boleh dikosongkan untuk pendaratan kecemasan..

Hahaha... Yang lagi lawak tue... Ramai betul yang percaya bahawa pesawat yang terbang kejap pada ketinggian 35 ribu kaki... Kejap pada ketinggian 45 ribu kaki... Kejap pada ketinggian 10 ribu kaki... Kejap pada ketinggian 25 ribu kaki... Dan kejap pada ketinggian 5 ribu kaki dalam keadaan ditutup flight transponder, ADS-B dan SATCOM langsung tak dapat dikesan oleh "active radar".....

Hahaha... Lawak siot... Giler aper "active radar" semua negara yang dilalui oleh MH370 nih tabley nak kesan... aper punya cikai la "active radar" nih.. Sejak biler plak B777-200ER nih dah dipasangkan cat khas dan komposit Stealth... Hahahaha

Yang best tue... Ramai betul yang percaya.... Hahahahahahahahaha..... Tolong la.. Nak bodohkan rakyat Malaysia tue lu orang boleh la buat... Tapi masyarakat luar susah la bhai.. Hahaha... 

TUDM lepas nih sudah dapat jimat kos.. Kalu nak beli bomber aircraft yang Stealth.. Tak perlu susah-susah... Beli jer B777-200ER sekenhen dari MAS.. Tak payah ubahsuai... Dah memang ianya Stealth... Tutup jer flight transponder, ADS-B dan SATCOM... Dah terus boleh guna sebagai bomber sebab radar tabley nak kesan ... Tambah lagi saiznya besar dan berjalan tak laju... Hahaha

Aper punya statement la..  B52 dulu pon tak laju.... Tapi ianya tetap pesawat bomber... Hahaha

28 March 2014

MH370 : Kenapa Gong Kedak?

Bhai/DeeDee semua...

Kepada yang "terlalu naif" dan masih "baru" dengan cara penceritaan dalam blog nih... Satu perkara jer gua nak ingatkan... Sebelum nak komen mender pon... Sila baca keseluruhan isi kandungan artikel gua dari mola sampai yang terkini... 

Sebab...

Kalu lu terus main tembak jer komen tanpa membaca... Tambah lagi jenis yang gua levelkan "bengap" dimana diorang nih sebenarnya level machai jer nak komen macham bagoosh kat sini... Nak komen menganjing memang lu orang salah tempat.... Hahahaha.... Lu mau komen...boleh..... tapi jangan buat malu diri lu sendiri.... Hahahaha

Okeh... Mari sini gua stori... Kenapa Gong Kedak jadi sasaran gua... Sebab dari segi realistiknya... Itu sahaja la lokasi yang ader kemudahan untuk B777 mendarat dengan selamatnya walaupun "Zero Visibility" .... Tak kisah la lampu utama ditutup ker mender ker... Semua itu takder hal bagi pesawat yang ader kemudahan Fly-By-Wire dan ILS/MLS.... Hanya Pangkalan Udara Gong Kedak sajer yang ader berhampiran, secure dan kurang pemantauan dari orang awam pada awal pagi.... Tambah lagi MH370 itu aderlah pesawat Malaysia.... Tiada yang pelik jika pesawat Malaysia turun di mana-mana lokasi dalam negara.... Tiada siapa nak amik pot...

Kalu machai nak sembang macham bagoosh pasai isu bolehker pesawat mendarat tanpa kawalan pilot nih ... Sila pi belajar dulu ilmu avionics,  instrumentation dan aerospace..... Sila pi belajar bab ILS/MLS.... Sila jugak pi belajar bab active/passive radar technology... Sori aaa gua takmo citer pasai istilah "radar sekunder dan primer" yang langsung jadi bahan gelak sesiapa yang buat research dalam bidang "radio detection and ranging".

Dari mula lagi... Kalu dalam keadaan untuk mengelakkan dari dikesan oleh radar awam, selain dari flight transponder dimatikan... pesawat perlu terbang rendah dibawah paras 500 kaki... itu kalu kiter kaji secara realistik la... Tapi susah la bhai... Kat Malaysia nih ader ramai yang percaya terbang pada ketinggian 45000 kaki atau 25000 kaki atau jugak 10000 kaki boleh hilang dari radar dengan cara se"simple" mematikan flight transponder dan ADS-B serta SATCOM... Hahahahaha.... tambah lagi cerita lawak tue dipromokan banyak kali kat semua media yang dikawal oleh Kerajaan...

Sampaikan MalaysiaKini dan HarakahDaily pon terikut samer..... Hahaha... gua gelak jer...

Macam gua cakapkan dari awal lagi.... MH370 (9M-MRO) pada asasnyer tidak terbang keluar dari ruang udara Malaysia seperti yang dihavockan oleh Kerajaan, DCA dan media.... Sori aaa.... Ianya mendarat di Malaysia balik selepas flight transponder dan ADS-B dimatikan... Ianya mendarat di dalam Malaysia selepas terbang pada ketinggian bawah 500 kaki bagi mengelakkan dikesan oleh radar (active/passive) awam milik DCA.

Kalu pon pesawat tue diterbangkan keluar dari Malaysia .. ianya sama ader dengan signature ID baru atau hanya diterbangkan beberapa peralatan sahaja (flight transponder, ADS-B module, SATCOM) menggunakan pesawat lain (ianya boleh dilakukan dengan kelengkapan peralatan serta tenaga mahir yang cukup hanya dalam masa 3 jam sahaja) bagi menampakkan bahawa pesawat itu mengikut skrip yang diceritakan oleh Kerajaan dan DCA..

Pada permulaan ... TUDM kata takder nampak pesawat lalu.... lepas tue TUDM kata ader pesawat membelok ke kiri tapi TUDM tak kenal..... pastue TUDM kata diorang percaya itu aderlah MH370 (berdasarkan blip kat radar tanpa semakan fizikal secara visual).....  Aper nih... kontradik beberapa kali....

Citer la benda sebenar..... susah sangat ker nak bagitau benda sebenar.... Kiter paham kalu tak perasan pesawat MH370 tue pegi mana sebab ngantuk .... kiter paham... jangan la citer yang kononnyer tak amik pot ngan pesawat komersial yang terbang pada halaju rendah tanpa identiti..... Setahu gua la... selepas 9/11 semua negara dalam dunia nih alert bab benda nih.....  tolong aaa.... kiter tak marah pon kalu mengaku cuai dan mengantuk.... nak buat camana.... kiter nih manusia... ader kelemahan... salah dan silap....

Lagi satu ... macam la radar TUDM cuma monitor pesawat yang terbang laju jer.... macam la radar TUDM cuma ader keluar blip jer tanpa maklumat tambahan..... jangan la low class kan radar TUDM.... tolong aaa.... kesian la kat kengkawan yang design radar military kat CSF Thomson ... hehehe... tolong aaa... jangan buat malu kat bebudak Melayu yang jadi engineer kat sana..... tempat dimana gua pernah "berkhidmat" ..... Hahahaha

By the way.... stakat nih belum ader bukti fizikal, visual dan radar snapshot yang menunjukkan pesawat MH370 tue benar-benar dah terbang melintasi Semenanjung Tanah Melayu untuk ke Selat Melaka pada awal pagi 8 Mac 2013 dan seterusnya terbang ke Lautan Hindi..... sori aaa... Kiter bukan cuma ader radar military kat Butterworth jer..... Hahaha....

Patah balik dan pergi ke Selat Melaka, Pulau Perak dan terus ke Lautan Hindi tue aderlah spekulasi pihak Kerajaan, DCA dan media jer..... Hahaha... Takder bukti fizikal, visual dan radar snapshot pon..... Nil, Nehi, Nicht .... Cerita penduduk Maldives dan lain-lain tue.... Hahaha... itu sekadar gimik jer... samer cam makcik yang balik umrah nampak pesawat terapung kat atas air semasa makcik tue naik pesawat yang terbang pada ketinggian 33000 kaki paling kurang..... Tinggi nih aderlah diatas awan la.....  Hahaha

27 March 2014

MH370 Update : What Wrong With Inmarsat?

Dear All,

- A team of Malaysian Millitary Intelligence Officer (MIO) lead by someone with the rank of General has been send to United Kingdom on the first week of MH370 tragedy. Read Here

- Where did they go? Who did they consult? What is the information do they got? Why United Kingdom?

- Does they are the one who consult and put the pressure to Inmarsat? 

- Why Inmarsat were "manipulating" the satellite ping result? Why added additional ping signal onto the Southern Corridor? Why the exact location being moved from the real location?

Truly Your Friend

#PrayForMH370

*** no one will be assume dead until all the investigation finished.


26 March 2014

MH370 : Cover Baek Punya

Bhai/DeeDee semua..

Hari nih pon gua sibuk ngan macam-macam task nak kena setel... Sampai rumah jer biler bukak Malaysiakini ... Terus terbaca berita dan jawapan lawak dari Timbalan Menteri Pertahanan...

Hahaha... Tak dapat la gua nak cakap aper melainkan gelak jer... Kepada kawan-kawan gua yang sedang berkhidmat ngan MIO tue... Sori aaa... Bukan gua gelakkan lu orang aaa... Lu orang masih terbaek... Cuma yang nih pada gua jawapan nak cover up baek punya...

Hahahaha...







Kalu camnie la jawapan Timbalan Menteri Pertahanan (yang tak pernah pon dilatih dalam bab pertahanan nih... camana la boleh jadi Menteri Pertahanan) .... Alamat lain kali senang la nak serang Malaysia...

Rampas jer mana-mana pesawat komersial Malaysia... Pastue terbangkan dan junamkan kat Seri Perdana.... Biar terkojol segala yang akan terkojol... Hahahaha

Bodoh lagi bangang punya jawapan... Hahahaha




MH370 : Jika Terkorban, Dimana Mayatnya?

Bhai/DeeDee semua...

Banyak orang bertanya ngan gua, aderkah betul pesawat MH370 itu mendarat di Gong Kedak pada pagi 8 Mac 2014 untuk kali pertamanya... Okeh... Mari sini gua terangkan... 

Mengikut maklumat dari Agensi hasil daripada risikan yang telah dijalankan, ada beberapa lokasi sahaja yang agak logik menjadi lokasi pendaratan pesawat MH370 selepas ianya dikesan hilang dari radar awam milik DCA... 

Untuk terbang dan mengelakkan dari dikesan oleh radar DCA, pesawat perlulah terbang dibawah paras 500 kaki dari paras laut (sea level). Dengan lokasi sejauh 120 km dari Kota Bharu, ada dua sahaja lokasi paling hampir yang boleh pesawat ini terbang pada paras 500 kaki dan mendarat. Satunya aderlah lapangan terbang Pengkalan Chepa dan satu lagi aderlah Pangkalan Udara Gong Kedak di Besut.

Untuk pesawat itu terbang rendah dibawah paras 500 kaki, jumbo jet sebesar itu memerlukan kuasa tujahan yang agak besar bagi mengekalkan altitudnya dan mengelakkan terhempas. Dengan kuasa tujahan yang hampir maksimum, kiter boleh lihat seakan ekor pesawat terbakar kerana enjit jet mengeluarkan "thrust" yang membuat api pada enjin kelihatan besar..

Dan ini akan menyebabkan pembakaran minyak pesawat akan lebih mendesak dan stok bekalan minyak akan lebih menyusut. Secara logiknya untuk mengekalkan altitud bawah 500 kaki untuk mengelakkan dari dikesan oleh radar awam DCA bagi sebuah jumbo jet sebesar ini, kapasiti minyak yang diperlukan amatlah besar.

Ini akan menyebabkan jarak perjalanan akan menjadi singkat bermaksud, hanya dua lokasi pendaratan yang telah diberitahu tadi adalah paling sesuai. Tapi untuk B777-200ER ini mendarat di Pengkalan Chepa adalah tidak munasabah kerana landasan yang agak pendek dan tidak dilengkapi dengan IFR/VFR serta ILS/MLS. 

Oleh itu terbaek untuk MH370 mendarat adalah di Pangkalan Udara Gong Kedak dimana landasannya cukup panjang untik menampung pendaratan MH370 serta dilengkapi kemudahan IFR/VFR dan ISL/MLS. Malah lokasi Gong Kedak adalah agak jauh dari pertempatan awam serta lengkap dengan kemudahan kerahsiaan.

Kalu pesawat MH370 naik tinggi sehingga mencecah 45000 kaki seperti yang diperkatakan oleh banyak pihak dan seterusnya terbang ke koridor selatan atau utara pada ketinggian 25000 kaki... Pastinya radar awam DCA boleh mengesannya (DCA juga mempunyai dua specifikasi radar berasaskan doppler dan planar array yang berjalan sama ada secara active radar atau passive radar).

Kenapa "kononnya" hanya radar milik TUDM sahaja dikatakan boleh mengesan pesawat MH370 yang "kononnya" telah terbang ke Selat Melaka dimana radar TUDM mampu mellihat pada altitud serendah 200 kaki dari paras laut. Jika MH370 boleh mengelak dari dikesan radar awam, tentulah ianya akan terbang pada paras bawah 500 kaki... Dan bagaimana ianya boleh terbang melintasi Gunung Ganang dan Bukit Bukau di Kelantan, Thailand, Perak dan Kedah untuk lepas Selat Melaka...

Agak-agak la nak citer yang pesawat MH370 tue terbang pada ketinggian 25000 kaki dari paras laut tapi tidak dapat dikesan oleh radar DCA... Hebat benar pesawat B777-200ER tue dah boleh jadi Stealth

So... Kalu terhempas la... Kalu terkorban la... dimana mayatnya????

25 March 2014

MH370 : Ulasan Tertangguh

Bhai/DeeDee semua...

Maaf kiranya gua lambat update kat blog nih... Satunyer ... Gua ader tugasan lain yang nak diselesaikan... Keduanya input dan info dari kengkawan kat Agensi lambat masuk...

Okeh... Sementara nak tunggu info lain tue masuk... Nih gua nak lu orang pikir dulu perkara nih...

1. Gua tak percaya pesawat tue terhempas. Selagi mana kotak hitam pesawat tak ditemui selagi itu gua tak setuju MH370 terhempas di laut. Tambah lagi takder signal emergency locator keluar dari kotak hitam MH370 selama 17 hari nih...

2. Kalo pon terhempas kat selatan Lautan Hindi... Takkan la serpihan yang dikatakan oleh satelit tue berada jauh dari lokasi terakhir sepatutnya pesawat tue boleh pergi dengan kapasiti minyak yang dier ader.. 17 hari boleh bergerak serpihan lebih 1500 km... Agak-agak la nak belit pon...

3. Mana diorang dapat stok untuk kargo Manggis sebanyak 4 tan tue.. Skrang bukan musim Manggis...

4. Macam mana pesawat tue boleh bolos banyak negara punya radar pasif dan aktif (komersial/tentera) ... Semua orang tido ker atau pesawat MH370 tue terbang pada paras laut (zero feet)

Ader banyak lagi persoalan yang gua nak tulis... Tapi lain kali la... Hahaha... 

MH370 pada gua tidak terhempas sama sekali.... Aper yang berlaku cuma ...…...................... (Hehehe ... Lu isi la tempat kosong tue)...

Kalu lu orang baca artikel blog nih bertajuk "MH370 Update : Worst Case Scenario" pasti lu boleh agak aper citer dier...

24 March 2014

MH370 : Adakah Semuanya Sudah Terungkai?

Bhai/DeeDee semua...

Gua seperti jugak lu ader mengharapkan satu keajaiban.... Tapi .... adakah semuanya sudah terungkai dengan berita "kononnya" pesawat MH370 telah dijumpai..... Nun jauh di Selatan Lautan Hindi... 

Sekadar makluman buat lu orang sumer... "Kami' tetap tidak akan berhenti menyiasat perkara kehilangan MH370... Sesuatu yang 'kami' rasa pelik... Apa-apa pun ulasan selanjutnya gua akan kasi esok pagi...

By the way...

Lokasi yang diambil tue terlalu jauh dari range minyak pesawat MH370 tue... jadi ader something fishy somewhere.... 


MH370 : Siapa Temui Dulu?

Bhai/DeeDee semua...

Satu perkara yang jelas sekarang nih... dimana pencarian sudah masuk 16 hari.... ialah masing-masing negara nak tunjuk skil dan kehebatan... dimana dah jadi saper yang dapat temui dulu kira dah macam juara... Pening... Kiter tak kisah la siapa yang jumpa... janji jumpa pesawat MH370 dengan segera.. dan kalu selamat crew dan penumpang lagilah bagoosh,,,

Amerika Syarikat dengan cara dier... Peranchis dengan cara dier... China dengan cara dier.. Australia dengan cara dier... Singapura dengan cara dier.... India dengan cara dier....

Takper la... janji jumpa....

Pada "kami" di Agensi... keutamaan selain dari jumpa pesawat MH370, penumpang serta kru penerbangan ..... aderlah "kami" mau tau saper dalang..... Saper yang sabotaj pesawat MH370 .... siapa yang buat kerja khianat..... siapa yang buat kerja celaka nih....

Kalu MH370 yang malang tue terjadi begitu akibat kuasa Allah Taala.... "kami" tak kisah pon... "kami" takkan bising.... tapi kalu ianya disebabkan kerja buat sabotaj, khianat dan celaka manusia... "kami" akan cari saper dalangnya.... tak kira la jika dalangnya seorang VVIP atau VIP ... tak kira la dalangnya Melayu, Cina, India, Orang Yang Tak Tahu Asal Usul Sendiri, Orang Asal, PATI, atau sesiapa sajer..

Untuk pengetahuan lu orang sumer : Hari ini dua lagi lokasi di Central Asia telah disahkan tiada kesan MH370. Team yang dihantar ke "sana" kini sedang bergerak pergi ke lokasi baru. Manakalan team yang mencari di dalam negara masih lagi bergelut dengan maklumat pelbagai yang belum dapat dipastikan ketepatan. Usaha masih giat dibuat untuk mengesan apa yang berlaku selepas pesawat MH370 touch-down di lokasi pertama pada sekitar jam 2.25 pagi ~ 3.00 pagi.

23 March 2014

MH370 Update : Second Plane?

Dear All,

- Do anyone know what happen to another aircraft which being spotted right behind MH370 at South China Sea via ADS-B radar mapping.

- The second aircraft also missing from the radar too, exactly at the same time an the same location. Is't coincidently or orchestrated?

- Does this "second aircraft" is the one who actually make a sharp turn to the left and goes straight to Straits Of Malacca Vampi Waypoint.

- Do anyone have these "second aricraft" information regarding ADS-B, Flight Transponder Signature and it's approved flight plan?

- Why Malaysian Government via RMAF didn't gives any comment on this matter? Does this aircraft were not hostile? What really happen on that time in Malaysian airspace? 

- Which country, organization or airline company that these "second aircraft" belongs? Do you know it???

Trully Your Friend,

#PrayForMH370

MH370 : Spekulasi Atau Fakta?

Bhai/DeeDee semua...

Sebenarnya hanya ader satu garis halus yang membezakan antara spekulasi dengan fakta... Ianya tidak semestinya apa yang keluar pada sidang media adalah fakta selengkapnya... Manakala tidak semestinya yang keluar dari media sosial aderlah spekulasi semata-mata... Hahahaha

Aper-aper pon... Seperti biasa... Susah PDRM nak ngaku yang diorang pon amik kira lead dari media sosial... Hehehe... Tahniah la KPN... Itu macham la..


Aper salahnyer ngaku kata ader fakta dalam citer yang dikatakan spekulasi tue... Baru la ngam... Hahaha ... Amacam??

By the way... 2 lagi lokasi lapangan terbang terpencil di Central Asia sudah selesai disemak dan tiada bukti MH370 mendarat disana.. Ini sebagai memenuhi syarat dan idea kononnya pesawat tue terbang ke sana yang dikatakan oleh Kerajaan Malaysia...

Tapi "kami" di Agensi kurang percaya idea nih... Hahaha

UPDATE : By the way... Urusan masuk, siasat, dan mengumpul maklumat serta keluar dari negara asing nih memang payah.. Tambah lagi biler masuk dan keluar tue tanpa endorsement Kedutaan... Hahaha... Pandai-pandai la nak hidup... Terpaksa pakai paspot negara lain... Hahaha


22 March 2014

MH370 : Lithium-Ion

Bhai/DeeDee semua...

Pada gua... Bateri Lithium-Ion nih takder la merbahaya sangat... Sebab ianya agak stabil... Kalu lu orang tak percaya... Hahaha... Cuba bukak bateri handphone lu orang.. Dan tengok aper jenis bateri dier... Hahaha... Mostly skrang nih bateri handphone semua gunakan lithium-ion...

Tapi....

Tapi kalu pesawat MH370 ader bawak banyak bateri Lithium Polymer (LiPo) ... Huh... Yang ini memang bahaya... Sebab dalam keadaan biasa sedang dicaj pon dier boleh terbakar atau meletup... Malah kalu temperature tinggi atau ader kebocoran pada plastic cover dier... Dan terdedah pada oksigen... bateri lithium polymer (LiPo) amat mudah terbakar..

Jadi... Skrip bateri sebagai penyebab kepada kehilangan MH370 akibat terbakar sudah "Busted" macam dalam rancangan Mythbuster.. Hahaha

Aper plak skrip lepas nie diorang nak kasik.... Hahaha. ... Mari kita sediakan popcorn dan air kola... Hahaha... Ini lagi hebat dari Maharaja Lawak Mega...

Kiter tunggu episod selanjutnya... selepas skrip yang asal dan lama sudah kantoi.... Hahaha

MH370 : Semua Pentunjuk Di Semak

Bhai/DeeDee semua...

Artikel ini pendek sajer.  Sebab gua nak kena bergerak pi satu lokasi nih...

Sekadar nak kasitau yang semua petunjuk sedang/telah/akan di semak biarpun berkali-kali. Tiada satu petunjuk akan dibiarkan tanpa semakan.

Dan...

Tiada siapa waima kepala negara sekalipun akan terlepas dari siasatan.. Tambah lagi terlalu banyak lead yang menjurus kepada perkara ini..

By the way...  2 lagi lokasi di Central Asia disahkan bebas dari kesan pesawat MH370... Semalam satu team sudah digerakkan ke Filipina untuk mendapatkan maklumat tambahan...

Okeh aaa..

21 March 2014

MH370 : 9 Jam Pertama

Bhai/DeeDee semua...

Dalam 9 jam pertama selepas pesawat MH370 didapati hilang daripada imbasan radar awam sehingga ianya diumumkan adalah satu masa yang agak panjang... 

Dari lokasi asal pesawat dikesan hilang... Ianya cuma mengambil masa tidak sampai 20 minit untuk pesawat MH370 kembali ke persisiran pantai Kelantan/Terengganu. Mengikut kiraan masa, sekitar pukul 2, pesawat itu boleh mendarat di Gong Kedak.

Sebagai pilot yang professional, Kapten Zaharie pastinya lebih arif tentang lokasi-lokasi lapangan terbang terhampir sekali yang kurang impak kepada penduduk awam.

Amatlah tidak logik sekiranya Kapten Zaharie mengambil keputusan menerjah atas daratan pada jarak yang jauh menuju ke Lapangan Terbang Langkawi yang mana memungkinkan memberi kesan yang agak besar jika pesawat terhampas ke kawasan banyak penduduk.

Sebagai juruterbang professional, pastinya Kapten Zaharie akan mengarahkan pesawat yang dipandunya kekawasan laut atau lapangan terbang terdekat yang lengkap dengan kemudahan dan agak kurang impak kepada orang awam jika terhempas.

Jadi... Seperti yang gua dah terangkan banyak kali... Setelah mengambil kira beberapa elemen, gua percaya hanya ada dua kemungkinan sahaja yang boleh berlaku... Sama ada pesawat MH370 itu mendarat di Pangkalan Udara Gong Kedak atau Lapangan Terbang Kuching...  

Tapi Lapangan Terbang Kuching pula akan menyebabkan pesawat terpaksa melalui kawasan penempatan yang mempunyai risiko impak yang tinggi jika terhempas.

Soalan yang wajar ditanya ialah;

Benarkah pesawat MH370 itu mengalami kerosakan/kebakaran/pincang tugas sehinggakan juruterbang bercadang untuk mendaratkannya di Selat Melaka/Langkawi yang agak jauh dan boleh membahayakan orang awam kerana terbang diatas pertempatan awam?

Atau...

Pesawat yang kelihatan pada radar yang menuju ke arah Selat Melaka dan seterusnya ke Koridor Utara atau Selatan bukanlah pesawat MH370 tetapi pesawat lain yang sengaja dibuat-buat ceritanya agar semua pihak tidak mengesyaki bahawa pesawat mh370 sebenar telah mendarat pada pertama kalinya di Pangkalan Udara Gong Kedak pada pukul 2 pagi hingga 2.20 pagi...

Dan selepas itu pesawat MH370 itu sama ada ditukarkan signature ID baru dan diterbangkan keluar dari Gong Kedak dengan para penumpangnya skali ataupon cuma pesawat kosong..

Aderkah kita akan diperlihatkan akan beberapa serpihan daripada pesawat MH370 di lokasi yang langsung tidak logik kedudukannya (agak jauh) demi untuk memberikan persepsi bahawa pesawat itu telah berkecai akibat impak terhempas...

Aderkah kita akan dapat menjumpai kotak hitam pesawat MH370 atau tidak? Kita lihat sahaja la sebab skrip diorang nih dah beberapa kali berubah hanya kerana ianya telah berjaya dibuktikan...

Lama-lama tupai akan jatuh juga ke tanah.

Hahaha

#PrayForMH370

*** sejak dari 10 jam selepas kejadian, blog ini telah mengatakan bahawa ini semua aderlah kerja "hijackers" dan blog ini tetap kekal konsisten dengan statement ini.

MH370 : Perkembangan Terkini Siasatan

Bhai/DeeDee...

Gua dimaklumkan bahawa terdapat beberapa lead daripada pihak awam yang sedang disiasat dengan lebih teliti. Ada beberapa pihak di selatan Negeri Pahang mendakwa telah melihat sebuah pesawat komersial terbang rendah pada awal pagi 8 hb yang katanya menuju ke arah selatan Semenanjung Malaysia.

Maklumat ini masih diteliti kerana pihak Agensi berpendapat semua maklumat adalah perlu untuk merungkaikan misteri kehilangan pesawat MH370.

Siasatan lain juga kini tertumpu kepada pasukan / unit / kontraktor yang membuat pembersihan pada pesawat untuk mengenalpasti sama ada terdapat tangan-tangan yang telah meletakkan peralatan yang diperlukan oleh "hijackers" lebih awal sebelum krew dan penumpang naik. Siasatan ini hasil daripada maklumat awam yang disampaikan kepada blog ini. Terima kasih kepada pemberi maklumat.

Lain-lain siasatan telah, sedang dan akan dibuat terhadap beberapa individu dan jabatan bagi mengenalpasti dan mengesahkan beberapa perkara yang menjadi kemusykilan telah berlaku seawal 10 hari sebelum kejadian. Ini kerana terdapat petunjuk bahawa kejadian kehilangan MH370 adalah disengajakan oleh pihak-pihak tertentu dengan menginayakan/mensabotaj pilot dan co-pilot.

Setakat itu sahaja maklumat yang boleh disampaikan kepada lu orang sumer..

SUMBER : Agensi

#PrayForMH370

MH370 : Masa Semakin Suntuk

Bhai/DeeDee...

Untuk urusan mencari dan menyelamat, jika ianya berlarutan sampai dua minggu maknanya peluang untuk mangsa selamat adalah semakin tipis...

Begitu juga dalam kes tebusan atau tahanan... Jarang sangat tebusan atau tahanan yang dilayan dengan baik dan sempurna... Biasanya ianya adalah ala kadar..

Jika ader mangsa yang cedera.. Kemungkinan kecederaan itu akan melarat adalah tinggi... Ini aderlah senario biasa...

Tambah lagi kalu mangsa yang menjadi tebusan atau tahanan itu bukanlah aset penting kepada penjenayah... Bukan semua penjenayah akan menggunakan tebusan atau tahanan sebagai "bargaining chip" untuk kepentingan diorang..

Tambah lagi bagi kes dimana penjenayah tidak mengeluarkan apa-apa permintaan berbentuk kewangan atau timbalbalik.

Apa yang pasti ialah masa sudah semakin suntuk... Kiter tidak boleh membuang masa mencari pesawat MH370 dan mangsa-mangsa yang terlibat seperti ayam tiada kepala.. Lari ke sana kesini tanpa tujuan yang pasti... Memang membuang masa...

Sekejap ke Laut China Selatan, sekejap ke Selat Melaka, sekejap ke Lautan Andaman, sekejap ke Lautan Hindi, sekejap ke Teluk Benggala.... Pening dan bercelaru... Aper salahnyer jika siasatan dimulakan dengan lokasi dalam Malaysia terlebih dahulu... Sabah, Sarawak, Kelantan, Terengganu...

Seperti yang selalu gua katakan kat blog nih... gajah depan mata tak nampak... kuman seberang laut boleh pula nampak...

Siasata kena buat menyeluruh... Bukan sekadar pilot, co-pilot dan krew... Tetapi semua yang terlibat dengan pesawat MH370 sebulan atau dua bulan sebelum tarikh kejadian... Malah jangan ditinggalkan semua sekali waima termasuk syarikat yang menyediakan sajian atas pesawat..

Dan yang penting sekali... Semak juga kakitangan bahagian pemeriksaan keselamatan di pintu berlepa serta ground crew takut-takut ader yang bersekongkol dengan "hijackers" ... 

Kepada skot yang jaga radar militari pada masa kejadian... Lain kali alert skit... Jangan cuai... Gua tau aper yang berlaku kat bilik radar tue... Tapi malas la nak sebut kat sini...  Lu sendiri tau aper yang berlaku..... Dan lu pikir-pikirkan la... Ini nasihat dari gua...

MH370 : 4 Lokasi Sudah Disemak

Bhai/DeeDee semua...

Empat lapangan terbang yang mempunyai panjang minima 2000 meter telah pon disemak dan disiasat dikawasan Central Asia. Tiada tanda-tanda pesawat MH370 mendarat disana seperti jangkaan dari pihak Kerajaan Malaysia. Namun ader beberapa landasan lagi akan disemak dan dikenalpasti. Ini termasuk landasan yang diperbuat daripada aspalt, konkrit mahupun rumput.

Tiada jejak pesawat terbang rendah dibawah paras 500 kaki dari paras laut untuk mengelak radar awam secara "terrain masking" sama ada melintasi Sumatera, Myanmar, Thailand, Bangladesh dan juga Philipines. Keputusan ini dibuat berdasarkan temuramah dengan penduduk tempatan mahupun daripada data radar yang berjaya di dapatkan.

Semakan terhadap panggilan telefon yang masuk kepada pilot, co-pilot dan krew penerbangan sedang disiasat bagi mengesan sama ada unsur-unsur ugut kepada mereka semua sebelum kehilangan MH370.

Setakat nih dulu...

SUMBER : MKN, ATM, PDRM, 

#PrayForMH370


Pancing Dan Umpan

Bhai/DeeDee semua...

Gua cukup seronok baca macam-macam komen kat blog gua nih.... Yang maki hamun... Yang ter"extra" expert... yang memuji.... dan macam-macam lagi.... Gua seperti biasa... takder hal nak lepaskan komen lu orang.... sebab gua memang jenis mangli... kulit telinga tebal...... Hahaha...selama gua menulis blog nih.... Aper yang gua tak pernah dapat.... ugutan belasah dah pernah... ugutan bunuh dah pernah masa gua havockan isu kes bunuh dan rompak kat Ambank Subang Jaya.... ugutan saman... hahaha... yang ini paling banyak gua dapat.... Hahaha.... aper lagi .....  maki hamum dah berbakul-bakul dan berguni-guni.... Hahaha

Satu benda yang gua dan jugak "kami" yang mengeluarkan pelbagai artikel kat blog nih.... yang biasanya berciri santai tapi penuh metafora.... hanya sekadar nak tengok sejauh mana lu orang sumer boleh baca aper yang berlaku disebalik tabir sesuatu insiden... Tapi sekali sekala gua dan jugak "kami" ader gak keluarkan artikel yang straight to the point ... hanya jika ianya tidak mengganggu tugas kami...

Oh yer... berbalik kepada tajuk artikel nih..... Kalu lu orang nak tau.... dari hari pertama lagi insiden kehilangan MH370 nih berlaku.... gua dah dimintak untuk membantu mendapatkan maklumat.... err... walaupun gua dah bersara.... jadi gua telah gunakan pelbagai cara untuk mendapatkan maklumat.... daripada sumber-sumber yang boleh dipercayai mahupun daripada sumber-sumber yang kurang dipercayai ... semuanya gua hadhamkan dan cuba lihat link dier...

Dalam Agensi yang banyak kaitan dengan kerja strategik dan penyelidikan.....dan kami bukan spy leman ker mender... kami cuma operatif...  "kami" ader banyak cara untuk mendapatkan maklumat..... cara terbaek aderlah.... dengan cara menggunakan teknik pancing dan umpan..... bagaimana ianya berfungsi gua tabley nak citer la.... Hahahaha.... lepas tue kiter tengok rentak permainan..... sama ader permainan secara Samba, Rumba, Mambo atau Zumba..... Hahahaha

Jadik.... kepada yang terlebih "emo" dengan alter-ego tue.... Hahaha.... lu sudah kena "main" .... Hahaha.... dan lu sudah kena "pancing" .... Ini macham la terbaek.... Hahaha...

By the way.... takkan la gua (mewakili "kami") nak dedahkan detail cara kami beroperasi..... ... Hahaha.... Lawak siot....  Even kengkawan gua kat Cawangan Khas pon takkan dedahkan cara detail diorang beroperasi walaupon kepada Yusuf Haslam untuk dijadikan bahan citer "Gerak Khas" .,..... hahahaha ... even kengkawan gua kat MIO pon samer gak... giler aper nak citer detail camana operasi.... nak mampus.... hahahaha....

Kepada yang tak puas hati ngan artikel gua ni....dan tak puas hati ngan blog nih..... senang jer... lu pi hantok kapla lu kat dinding rumah lu.... hahaha ... itu masalah lu orang,.... bukan masalah gua.... Hahahaha...

Ader paham ka????

20 March 2014

MH370 Update : It Can Be Done

Dear All,

- Sorry for late update. My day today were full with meeting and technical briefing.

- I've got report mentioning that Aussie has been detecting some debris which they think would came from MH370.

- What I can said is that this debris (even if it comes from the real MH370 known as 9M-MRO) might be planted there just to divert the SAR team from the real location.

- It can be easily done as it took only 4 to 5 days for any ship to arrived at that specific location from Malaysia.

- If the plane crash there or somewhere else, the blackbox will be automatically activated. These blackbox can't be easily  deactivate.

- By the way, here some clue for today. 

- Do you know that MH370 (9M-MRO) can be disguise as another MAS commercial airplane easily and can be flown to another country without much hassle.

- Do you know that you can equipped any experimental/light aircraft with a small USD$2900 ADS-B transmitter complete with flight transponder to mimic MH370 (9M-MRO) signature and flown it right through Isthamus Kra without alerting people at around 2.30 am easily.

Trully Your Friend

#PrayForMH370

MH370 : Apa Yang Dirahsiakan?

Bhai/DeeDee semua...

Gua berpandangan aaaa... bahawa ader perkara yang dirahsiakan oleh Kerajaan Malaysia terutamanya TUDM berkaitan dengan insiden kehilangan pesawat MAS MH370 (9M-MRO).

Banyak perkara yang semacam tidak selari... dari segi jalan cerita... dari segi maklumat... dari segi penyampaian maklumat sehinggalah kepada semua sidang media yang telah dibuat semenjak hari pertama lagi.... Pada permulaannya.... hanya MAS sahaja yang buat sidang media....

Lepas tue join plak TUDM dalam sidang media.... Pastue baru masuk KP DCA..... dan lepas tue KPN.... dah beberapa hari baru nampak muka para Menteri dalam sidang media....  8 hari berlalu baru lah Najib Razak tunjukkan muka dalam sidang media... itupon media tabley soal ...

Pastue berapa kali lu orang boleh tengok sidang media kena kensel.... Hahaha... cakap pukul 3... takder... cakap pukul 5... takder... hahaha

Aper agaknyer yang diorang nih sembunyikan aaa..... Apa yang dirahsiakan?? Cuba kalu yang hilang tue aderlah pesawat yang bawak Rosmah Mansor.... agak-agak lu orang aaa... camana diorang handle ini cerita.... Hahahaha

Baca artikel nih skali aaaa...

MH370 : Sekarang Musim Manggis Ke?

Bhai/DeeDee semua...

Ini artikel selingan jer... Hahaha... sementara menunggu maklumat-maklumat baru masuk dari sumber-sumber gua.... Jangan mare aaa...


Just nak tanya..... errr... sekarang nih musim manggis ke? Kat mana boleh beli manggis banyak-banyak aaa... Anak-anak gua dah terliur biler gua citer yang pesawat MH370 tue ader bawak antara 3 atau 4 tan buah manggis untuk diekspot ke China...

Huh... biasanyer musim manggis tak jauh sangat dengan musim durian.... Hehehehe.... sedap wei....

So.... banyak betul manggis yang diekspot ke China tue .... 3 atau 4 tan tue........ hasl dari ladang atau kebun manggis kat mana aaa..... Takkan kat Kuala Kangsar kot.... saper tau tolong bagitau aaa..... gua nak beli...

19 March 2014

MH370 : Siapa Khianati Kapten Zaharie?

Bhai/DeeDee semua...

Gua baru dapat satu maklumat nih... Sori pasai tak dapat nak kasik tau maklumat tue kat sini... Pasai ader "Gag Order"

Aper yang gua boleh storikan aderlah... Semacam ader usaha daripada pihak-pihak tertentu untuk melakukan khianat terhadap Kapten Zaharie selaku pilot MH370... Nampaknyer usaha nih semacam "coordinated" terlebih awal. Terlalu awal malah lebih dari seminggu awal khianat ini dilakukan.... 

Aiyo... Macam mana gua nak terangkan tanpa mendedahkan maklumat tue aaa... Aiyo... Susah aaaa... Gua takmo mengganggu siasatan..

Aper pon... Seperti yang telah awal gua saspek (seawal 3 atau 4 hari pertama lagi... Gua dapat agak Kapten Zaharie akan dijadikan casualty dan scapegoat (black sheep) yang dah di preplannedkan oleh pihak tertentu..

Ini semua selepas ader pihak cuba mengtwist cerita supaya orang percaya yang co-pilot MH370 aderlah individu bermasalah...

Mungkin selepas ini akan ader mana-mana krew penerbangan ini yang akan dikaitkan dengan element khianat... Aiyo... Aper daaa... 

P/S : Dua operatif dari Agensi telah digerakkan ke China atas urusan khas... Lokasi tak dapat diberitahukan disini..

MH370 Update : Worst Case Scenario

Dear All,

- What if some of the passenger on flight MH370 is now dead?
- What if the survivor were less than 10 people.
- What if the pilot and co-pilot were also dead?
- What if all the flight crew were dead?

- Dead not due tue plane crash but were designed to look as a crash victim.

- What if the real location of the plane is not the same as when it first landed. And it were being shifted to new location to correspond to a new script?
- Can a new mobile ADS-B transmitter,  Flight Transponder and SATCOM being placed onto MH370 after the first landed to reflect a new commercial aircraft for a new normal route with new ID and signature. And these mobile equipment were removed after this plane has been intentionally crash on a "sandy" location to follow a new script?

Truly Your Friend

#PrayForMH370

MH370 : Kenapa Hanya Di Sini?

Bhai/DeeDee semua...

Satu benda yang nyata dalam kes kehilangan MH370 nih... Ialah... Hanya blog ini sahaja yang terbitkan maklumat bahawa pesawat malang MH370 langsung tidak keluar dari ruang udara Malaysia...

Kalu lu orang tengok semua info dari media cetak, media elektronik, media sosial dalam dan luar negara (satu dunia la bhai).... Semuanya berkisar tentang teori dan spekulasi bahawa pesawat malang MH370 itu telah hilang dan keluar dari ruang udara Malaysia.

Malah siap ader yang elaborate bahawa kehilangan MH370 ader kaitan dengan New World Order (NWO).. Hahaha

Bagi sesiapa yang folo blog ini dari mula insiden MH370 dilaporkan disini, semuanya aderlah catatan dari usaha pihak Agensi yang telah menggerakkan aset dan operatif ke beberapa pelusuk dunia terutamanya ke Central Asia (Kazakhstan, Azerbaijan dan lain-lain) lebih awal dari masa Najib Razak mengumumkan... Agensi telah menggerakkan aset dan operatif seawal kurang 24 jam dari masa kejadian.

Jadi... Agensi bukanlah jenis yang menunggu arahan pihak tertentu ataupun  maklumat dapatan dari DCA, MAS mahupun TUDM dan MKN sebelum beroperasi...

Dari apa yang kami dapati... Ader banyak maklumat menyeleweng/sengaja diselewengkan yang disuapkan kepada media cetak dan media elektronik dalam dan luar negara semata-mata untuk "buying time".. Pada kami di Agensi ... maklumat yang tidak konsisten dan kerap berubah yang dihidangkan oleh pihak MAS, DCA, TUDM dan Kementerian Pertahanan seperti dikoodinasikan oleh pihak tertentu yang berkepentingan.

Sekejap maklumat mengatakan di Laut China Selatan, sekejap di Selat Melaka, sekejap di Laut Andaman dan sekejap di Lautan Hindi amat membuang masa dan "buying time" ... Alang-alang nak bercerita, apa salahnya terus bawak stori yang MH370 tue di refill minyak jetnya secara mid-air refueling... Dan seterusnya terbang ke Guam atau Pulau Palau yang terletak di Pasifik... Hahaha .... Ataupun terus dilencongkan ke Antartika.... 

Persoalan yang nyata... Kenapa tiada satu media pun sama ada di dalam atau di luar negara yang berani bertanya dalam sidang media harian tue tentang aderkah MH370 sebenarnya tidak keluar dari ruang udara Malaysia... Kiter tengok aper belit yang akan dibuat oleh pihak ini kalu soalan ini ditanya..

Cuba kita tengok aper reaksi dan body language Hishamuddin Hussein dan jugak Panglima TUDM... Yang pasti kedua-duanyer blur tentang jawapan yang patut diberi... Silap-silap wartawan yang bertanya soalan ini mungkin akan dihalau keluar dari sidang media. Jika dia aderlah wartawan dalam negara... Mesti dier silap-silap akan dikunjungi oleh SB.... Hahahaha

Oleh yang demikian, gua mencabar mana-mana wartawan untuk bertanyakan soalan ini dalam sidang media.... Ader berani ka???? Hahahaha

MH370 : Mustahil Terbang Keluar Dari Ruang Udara Malaysia

Bhai/DeeDee semua...

Tak kisah la lu orang tengok berapa banyak press conference yang dah dibuat... Tak kisah la lu orang dah baca macam-macam teori dari dalam dan luar negara... Tak kisah la lu orang nak kaitkan dengan AWACS atau STEALTH atau radar jammer...

Nih gua nak bagitau satu benda yang gua cukup konsisten dari awal lagie...

Mustahil untuk pesawat komersial B777-200ER yang begitu besar footprint dalam rekabentuk airframe dier akan dapat elak dari dikesan oleh radar (active/passive) awam dan militari mana-mana negara serantau melainkan ianya diterbangkan pada "0 Feet" @ paras laut.

Untuk pengetahuan lu orang... Gua dan member baik gua pernah buat research (grant IRPA) di sebuah IPTA di Malaysia berkaitan radar dan kemampuan penggunaan lapisan Ionosfera sebagai kerangka utama pengesanan objek terbang.

Dengan menggunakan passive radar kiter boleh mengesan mana-mana pesawat yang mengeluarkan echo pulse radar sama ada dari antena doppler atau planar array. Manakala dengan menggunakan active radar, kita dapat menghantar echo pulse dan menerima denyut echo pulse yang dipantulkan oleh objek terbang.

Teknik yang sama juga digunakan dalam pembuatan sonar (echo sounder) dimana kapal selam akan "dengar" noise atau pulse yang ada didalam laut dalam jarak radius antena yang ada. Biler kiter asingkan echo yang dikenal pasti dengan echo yang generated, maka kita boleh tahu jarak, kedalaman dan juga macam-macam input. Sori aaa ... Gua takmo nak peningkan kapla lu orang dengan benda teknikal kapalselam nih..

Bagi kes radar udara... Dengan mengkaji echo pulse yang diterima, kita boleh membuat kiraan ketinggian, kelajuan, hala tuju dan jugak jenis pesawat.  Setiap echo pulse yang dibalikkan oleh pesawat semasa proses active radar mudah until dikenalpasti...

Jadi dalam kes STEALTH, rekabentuk pesawat, cat khas yang boleh menyerap signal echo pulse active radar, dan jenis komposit menyukarkan untuk pengesanan dibuat, namun tidak mustahil pengesanan boleh lagi dibuat dengan mengambil kita beberapa elemen lain yang gua tak akan jelaskan disini untuk mengelakkan artikel ini menjadi satu "research paper"

Penyerakan elektronik dari radar jammer boleh dibuat oleh pesawat AWACS namun ianya hanya terhad untuk jarak tertentu. Malah walaupun AWACS berjaya menyerakkan signal radar pesawat MH370 seperti yang kecoh diperkatakan banyak pihak, kita masih boleh lagi mengesan pesawat AWACS tersebut dengan menggunakan passive radar...

Jadi... Kesimpulannya untuk pesawat MH370 ghaib sepenuhnya dari dikesan radar militari malah boleh membuat "terrain masking" adalah mustahil sama sekali.

Dengan sedikit pengalaman di Balkan terutamanya di Slovenia semasa berkhidmat dalam konflik Balkan sekitar awal 90'an, gua mengambil contoh pesawat C130 yang saiznya lagi kecil dari  B777-200ER adalah agak sukar untuk pesawat membuat "terrain masking" pada altitut rendah yang mengakibatkan stress kepada rangka pesawat.

Bagi kes B777-200ER yang bukan dibuat untuk dikendalikan dalam "sharp turn" agak mustahil untuk membuat "terrain masking" tanpa ader stress pada wing dan fuselaj

So... Mustahil ianya boleh melepasi pengesanan radar militari serantau dan jugak long range radar milik US yang berada di Indian Ocean tanpa dikesan.

Untuk pengetahuan lu orang... Coverage radar di kawasan Asia Tenggara terlalu overlap antara satu negara dengan negara lain bagi kawasan Selat Melaka begitu juga di Teluk Benggala.... Ini khusus untuk radar military... Jadi jangan mimpi la untuk terlepas dengan mudah...

Whoa... Sudah cukup panjang dah artikel nih... Hahaha

Lagi satu... Untuk pesawat sebesar ini terbang lebih rendah dari 200 kaki dikawasan penempatan penduduk (daratan) agak kerja gila... Mesti akan ada  ramai saksi yang akan melihat movement rare ini. Kalu pula terbang 200 kaki diatas Selat Melaka jugak mustahil sebab Selat Melaka dipenuhi dengan kapal dagang setiap masa 24 jam. Mesti ada kapal dagang yang akan nampak. Jangan pula lu orang buat-buat lupa yang setiap kapal dagang juga ader onboard radar yang boleh melihat paling cikai 40 km radius. Satu lagi... Setiap pelantar minyak juga ada onboard radar yang boleh melihat paling cikai sejauh 40 km jugak.... Hahaha

So... How come this B777-200ER boleh senang-senang slip lepas lalu dari dikesan oleh mana-mana radar...  Giler aaaa... Boleh sampai ke Central Asia atau ke Diego Garcia tue... Hahaha... Tak payah mengarut lar... Hahaha

On the other hand..... Jangan lupa aaa kat rantau sini juga terdapat ramai peminat radar amatur yang mempunyai pelbagai gadjet dan peralatan... Tak payah jauh la... Dah dua tahun gua pasang peralatan ADS-B receiver kat rumah gua yang share data kepada FlightRadar.... Hahaha... Malah peralatan lama Weather Fax radar jugak masih berfungsi kat rumah gua nih yang link ngan satelit milik NOAA.... (Tapi yang ini fungsi radar dier lain la... Hahaha)

Itu belum masuk kat depan rumah member gua yang kat Perak tue yang ader amatur radar yang boleh mengesan sejauh 600km radius yang kami buat hasil research Ionosfera radar dulu tue pada altitud 200 kaki dari paras laut...

Hahahaha...

P/S : Gua dah lama cadang nak ajak kengkawan buat persatuan amatur seismographer... Sebab peralatan untuk benda nih dah lama dah gua buat ikut guide dari majalah Popular Electronics dan Popular Science dulu.... Ader sesapa ker yang dah siap peralatan seismo ker... Jom la join...

Boleh kontek gua kat 9W*** (hahaha ... Tabley bagi callsign la... Bahaya)

18 March 2014

MH370 : Tugas Siapa Sepatutnya?

Bhai/DeeDee sekalian...

Gua nak cepat nih.. Malam nih ader ceramah kat surau... Hahaha... Jadi artikel nih pendek jer... Sekadar nak tanya pandangan lu orang sumer...

Agak-agaknyer siapa yang jaga chain of command untuk bagi clearence kepada pesawat pemintas untuk memintas pesawat yang tak dikenali...

- Aderkah ianya tugas Pengarah Operasi Pusat Kawalan Udara?
- Aderkah ianya tugas Panglima Tentera Udara?
- Aderkah ianya tugas Ketua Pengarah MKN?
- Aderkah ianya tugas Menteri Pertahanan?
- Aderkah ianya tugas Perdana Menteri?

Bagaimana pulak peranan GAPU (Grup Artileri Pertahanan Udara)? Takkan langsung takder perasan kot ader jet lalu tanpa dikesan...

*** thanks kepada "Abang Z" sebab kasik input nih kat gua siap ngan jawapannya skali.... Hahaha ... Sori aaa gua dah ader jawapan dier.. Cuma gua nak tau jawapan lu orang jer... Hahaha

MH370 : Nasib Penumpang Dan Krew

Bhai/DeeDee semua...

Sori aaa ... Dalam sehari dua nih gua tak sempat update blog nih guna laptop ker pc ker... Pakai tepon cap buah epal jer la yer... Hahaha

Gua ader terbaca komen orang kat blog nih yang bertanya... Aper nasib para penumpang dan krew MH370 tue...

Okeh ... Nih gua nak perjelaskan... Gua dah berhenti dari berkhidmat di "Agensi" pada 1 September 2013 selepas assignment lebih dari 23 tahun... Jadi gua skrang sudah kureng akses kepada semua maklumat... Hahaha

Gua terpaksa "berharap" ngan kontek-kontek serta informer yang masih berkhidmat sama ada dalam Agensi mahupun dalam jabatan-jabatan lain..

Jadi mengikut aper yang gua tahu... Memang maklumat bahawa pesawat MH370 tue sebenarnya mendarat di Gong Kedak aderlah benar tapi ianya sudah lewat 3 hari maklumat tue...  Dalam dunia kerja gua sebelum nih... Maklumat camnie sudah dikira basi... Jadi aper yang terjadi kepada penumpang dan krew tidak dapat dijawab kerana lokasi mereka telahpon diubah.

Pihak Agensi masih lagi menjejaki "trail" ini dah harapnyer dengan kerjasama banyak pihak akan dapat merungkai misteri ini. Namun setelah lebih dari beberapa hari, dan pelbagai helah serta skrip baru dibuat oleh pihak-pihak "hijackers" ini maka kemungkinan besar nyawa para penumpang dan krew mungkin akan menjadi galang ganti.. Demi untuk pihak "hijackers" melengkapkan siri skrip mereka yang sedikit terkantol cacamarbanya selepas berjaya dihavockan oleh blog nih...

Gua tak berani nak jamin keselamatan penumpang dan krew MH370 tersebut... Gua pernah dinasihatkan oleh beberapa rakan supaya chill down dalam mengeluarkan klu supaya pihak "hijackers" tidak gelabah biawak lalu mengambil tindakan luar akal dengan menamatkan riwayat para penumpang atau krew..

Maaf jika artikel dan klu dari blog ini telah/akan menyebabkan para "hijackers" gelabah dan seterusnya membunuh para penumpang dan krew demi untuk menyediakan satu laluan mudah dalam merekacipta skrip insiden ini.

Cuma satu jer gua harapkan... Harap agar pihak Agensi dapat jejak lebih awal lokasi persembunyian para penumpang dan krew agar mereka dapat diselamatkan dan para "hijackers" dapat didedahkan..

Harap maklum....

MH370 Update : Fly By Wire System, Who Tempered It?

Dear All,

- I missed to alert you on the B777-200ER capability to be flown using Fly By Wire (FBW) instead of normal flight yoke. Sorry for that.

- Do you know that all modern jet fighter/interceptor use Fly By Wire. And all this jet fighter/interceptor have ILS/MLS.

- Fly By Wire need a flight computer to controlled the electrical/electronic input/output that transfer the movement to aileron, rudder and other flight control.

- This flight computer can be tempered. Not by pilot itself but by a specialised expert. It can also be configured to receive information from third party controller.

- it just takes not more that 30 minutes to  reconfigured it on the ground by using proper tools and gadgets.

- Does this configuration being done discreetly while MH370 being serviced 12 days before the incident?

- Who do you think were behind this act?

Truly Your Friend

#PrayForMH370

17 March 2014

MH370 : Flight Simulator Kapten Zaharie

Bhai/DeeDee semua...

Kepada semua yang berminat nak tahu dan dapatkan perisian Flight Simulator seperti yang Kapten Zaharie tue guna... boleh tengok kat sini...


MH370 : Hebat Betul La

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha.... Satu perkara yang memang gua cukup suka aderlah betapa failednya mindset purata rakyat Malaysia yang baca blog gua... Failed pasai aper...  

Pasai...

Diorang masuk blog gua dan baca artikel gua... Lepas tue bising kata gua salah fakta... Hahaha... Siap havoc sana sini tue... Hahaha.. Gua takder hal... Orang komen maki hamun gua pon gua lepaskan dier punya komen... Inikan plak orang puji... Hahaha

Jadik ... Biler orang komen kata blog gua punya teori ngarut.. Lepas tue orang yang sama boleh plak terima teori yang MH370 tue dah sampai ke Diego Garcia, Nanning atau Kazakhstan.... Gua lagilah gelak sakan... No pun intended aaa...

Sebab... 

Sebab sohih orang yang percaya MH370 tue dah keluar dari airspace Malaysia lalu cross airspace negara lain secara "halimunan" memang la tahap bangang... Aper lu ingat angkatan udara negara lain samer bangang macam TUDM ka yang tengok jer ader "unknown aircraft" lalu ruang udara mereka...

Nak lalu ruang udara Indonesia yang cukup kepoh tue... Payah bhai.. Nak lalu ruang udara Thailand pon payah.. Inikan plak ruang udara negara yang dikuasai tentera macam Myanmar... Ruang udara India atau Pakistan lagi kritikal... Kalu lalu Singapore... Lagi la payah sebab sebijik macam Israel.... Ruang udara China pon payah gak sebab angkatan udara dier jenis paranoid... Hahahaha

Melainkan MH370 tue diterbangkan pada paras laut ( Zero Feet ).... Giler ker aper ... Mari sini gua stori... Mostly radar military nih ader banyak wavelength... Dan biasa gua pernah tengok sistem radar military yang boleh detect dari altitud 10 kaki dari paras laut... Biasa la kan... Setiap kali DSA dan LIMA biasa gua kalo takder bukak booth mesti gua akan datang sebagai kaki menyebok.... Hahahaha

Hahaha.... Dalam dunia military... Hanya TUDM jer yang boleh dan akan buat camtue.... Kalo negara lain... Mesti Ketua Angkatan Udara dier sama ader kena letak jawatan atau kena "court martial".... Hahaha

Pasai artikel "Abang K" mengenai Aloutte tue... Hahaha... Maybe dier tersilap tulis pasai dier antar kat gua secara SMS... Nak cepat kot.... Dan gua plak tak semak balik sebab gua tengah drive masa tue.... Hahaha

P/S : Aper lu ingat special ops force Malaysia takder ker skil yang hebat... Hahahaha... Lawak siot kalo lu orang kata takder.... Hahaha...  Berapa banyak konflik kat dalam dunia nih yang kiter ader antar operatif kiter bertugas.... Hahaha... Banyak wei... 

BTW, prove me wrong bahawa pesawat MH370 tue dah cross airspace negara lain undetectable... Buktikan.... Hahaha...  Oh yer ... Cakap Najib atau Hishamuddin gua tak terima aaa... Diorang tue poyo... Hahahaha

MH370 Update : Forward SAR Base, Why Choose Kuantan?

Dear All,

- From the begining, Government instruct RMAF to put a forward SAR base and command center in Kuantan Airbase.

- This SAR base and command center shall be used to coordinate SAR effort in South China Sea (primarily on the last GPS location where MH370 ill-fated flight last radar signal).

- The issue is, this Kuantan Airbase is far (very far) from the suspected crash sites ... More than 250 km.

- Why don't they use Gong Kedak Airbase located just 120 km from the suspected crash sites.

- Even the RMN Aloutte Helicopter were also being station and operated in Kuantan.

- I'll gives you this clue for you to think the correct and logical answer.

Truly Your Friend

#PrayForMH370

MH370 : Gajah Depan Mata Tak Nampak

Bhai/DeeDee semua...

Satu yang gua respek orang Malaysia nih aderlah sikap mereka... hahaha... Sikap naif mereka.... Sikap blur mereka... Sikap mengatakan "takkan la" ....... Hahaha

Sebab itu la selamanyer kena tipu dan belit oleh pihak yang berkepentingan.. Hahaha... Biler tersedar sekejap dari kena tipu dan belit... Baru nak bising... Tapi benda dah jadi bubur..

Hahaha... Sebab tue la ader peribahasa Melayu yang mengatakan "sudah terantuk baru terngadah" .... Hahahaha

Gajah depan mata tak nampak... Tapi dok sibuk cari kuman kat seberang laut... Hahaha.... Padan muka la kena main dan belit.... Hahaha

So... Untuk kesekian kalinya... Gua nak kasitau lu orang... Pesawat 9M-MRO (MH370) langsung tak masuk ruang udara mana-mana negara lain... Dan tak akan masuk mana-mana ruang udara negara lain...

Kalo lu orang kata AWACS boleh hilangkan signature radar untuk pesawat lain.... Hahaha... Gua gelak jer... Nasihat gua... Pi stadi dulu aper specifikasi AWACS dan aper itu STEALTH... Teknologi lama bhai... Tahun 70 dan 80 dah ader..... Bab penyerakan radar nih teori dan teknologi dier masih dalam lingkungan yang sama... Hahaha

Semalam INDIA dah bising menidakkan pesawat MH370 lalu airspace diorang untuk ke Kazakhstan atau Tukmenistan... Hahaha... Gua nak tunggu INDONESIA plak bising menidakkan pesawat MH370 lalu airspace diorang untuk ke Diego Garcia...

Hahaha.... La nih diorang tengah mainkan cerita yang "kononnya" pilot dan co-pilot terlibat merampas MH370... Hahaha...  Yang lawaknyer ramai orang Malaysia sudah mula berjaya diperangkap dengan mainan celaka diorang nih dalam permainan mindset...  Hahaha... Gua gelak jer...

Gua percaya sindrom "takkan lah" memang yang terbaik dipergunakan oleh pihak berkepentingan... Seperti "takkan lah" pesawat MH370 tue turun kat Gong Kedak... "Takkan lah" satu kampung tak dengar ... "Takkan lah" pihak dalam negara sendiri nak buat rampasan macam nih... "Takkan lah" kerajaan nam menjpu rakyat dier sendiri...

HAHAHAHAHAHA.... Padan muka korang ....  Pasai tue la kena main satu Malaysia pasai isu Lahad Datu... Hahaha... Pasai tue la kena main satu Malaysia pasai isu Al Maunah... Pasai tue la kena main satu Malaysia pasai isu PKFZ dan BNM.... Hahahahaha

Pasai tue la.... Mudah sangat kena main, belit dan perdajai... Hahahahaha

16 March 2014

MH370 Update : New Clue That Puzzle Everyone

Dear All,

- Malaysia Airline didn't subscribe satellite data bandwidth for this 9M-MRO (MH370) SATCOM and it has been publicly known from the day one the incident happen.

- How come Malaysian Prime Minister (Najib Razak) tell the whole world that they has been collecting and analyzing raw satellite data from MH370 ill-fated plane which last data being captured at 8.11am on 8th March 2014.

- How come there has been a raw satellite data information even though no data uplink/downlink can be done without any subscription to the satellite data package.

-This data satellite uplink/downlink were using SATCOM and not VHF/UHF

Please don't think we are so dumb dear Prime Minister Najib.

Trully Your Friend.

#PrayForMH370

MH370 : Satu Demi Satu Belit Sudah Keluar

Bhai/DeeDee semua...

Hahahaha.... Terbaek la... Satu demi satu belit sudah keluar... Skrang nih sudah kaitkan ngan Al Qaeda... Hahaha.. Seperti dijangkakan... Hahaha... Lepas nih... Mesti akan kata ader kaitan dengan Jamaah Islamiah...

Hahaha...  sebelum tue baca sini dulu

Tapi persoalan paling utama yang masih diorang tabrani nak jawab aderlah....

Kenapa TUDM tak hantar pesawat pemintas untuk mengenalpasti "pesawat yang tidak dikenali pada radar" .... Takkan enjin jet F/18 Hornet yang berpangkalan di Butterworth sudah ilang kot... Atau pesawat Sukhoi 30 milik TUDM kat Gong Kedak tue pon ilang jugak engin....

Hahahaha.... UFO lalu pon biasa Angkatan Udara akan siasat dan cuba pintas.... Tapi dalam kes nih... TUDM Malaysia takder buat aper.... Hahahaha

Patut yang lead TUDM tue letak jawatan jer la... Buat malu skot jer.... Hahahaha

UPDATE : Opps... agaknyer pasai tue la team Risik Tentera dok pergi UK.... siap diketuai oleh seorang Jeneral lagi..... hahaha







MH370 : Gua Dah Cakap Dah

Bhai/DeeDee...

Hahaha... Nampaknyer semakin banyak belit yang telah, sedang dan akan dibuat demi untuk memastikan rakyat dan warga asing semua percaya bahawa MH370 telah hilanh akibat dirampas oleh "pilot" dan dilencongkan ke luar negara...

Hahaha... Kan gua dah kata dah... Itu la lu orang tamau percaya... Hahaha... Ini semua poyo... Semuanya semata-mata nak alihkan isu.. Nak alihkan tumpuan lu orang... Nak sediakan mindset lu orang...

Hahaha... Walhal semua penumpang dan crew kini sedang ditahan.... Hahaha ... walhal pesawat MH370 langsung tak pernah keluar dari ruang udara Malaysia... Walhal kedua-dua pilot dan co-pilot pon sudah jadi mangsa... Walhal pesawat selamat diturunkan di dalam Malaysia.... 

Hahaha.. Dua tiga hari sudah blog nih ader kasi hint yang kapten MH370 akan dituduh bukan-bukan... Hasil intimidasi dan provokasi dari Cawangan Khas... Skarang amacam.... Lu tengok aaa diorang sudah ubah skrip... Hahaha... Yang lagi lawak... Siap ader yang kaitkan dengan isu politik...

Err.. Gua nak tanya lu orang sumer.. Lu orang sedar tak bebaru nih BANK NEGARA MALAYSIA (BNM) ader kehilangan duit tunai... Banyak plak tue... Ader sesapa perasan ker.... Hahaha

So... Lepas kapten Zaharie dikaitkan ngan merampas MH370 kerana pro Anwar... Mesti lepas nih kalo payah diorang akan kaitkan Kapten Zaharie ngan Jamaah Islamiah atau Al Qaeda la plak... Hahaha ... Tunggu dan lihat jer la.....

Pssst... Ader satu lagie...

Punya la lu orang nak kaitkan isu MH370 ngan New World Order... hahaha... Ini semua poyo... Takder kena mengena pon... Semuanya semata-mata demi "xxxxxxxxx xxxxxxxxxx" ... Opss... Sori gua tabley citer... Hahaha .... Takder pasai spesel kargo ka... Staff Freescale ka... bilionair China ka... Teknologi ketenteraan ka... Takder pasai konflik di mana-mana negara pon...

Nope.. Nothing.. Nada... Zilisch... It's all semata-mata nak "buying time" untuk something more sinister.... Hahaha... Gua tabley nak elaborate lebih untuk hari nih... Gua nak tengok lu orang punya skrip terbaru lepas baca artikel gua nih..

Gua tau yang lu orang memang monitor blog gua... Hahaha... Aper ader hal...  Lu orang buat perancangan giler... Ader chan kalu gua kasik havoc la lu orang punya plan tue... Hahaha... Baru la best tengok lu orang punya belit.... Hahaha

UPDATE : Press Statement baru sebentar tadi nampaknyer lagi banyak yang blur .... Hahaha... Lawak siot... Cakap berbelit-belit... Hahaha...

Malam nanti satu lagi klu insyaAllah akan keluar kat blog nih... Lepas tue gua nak tengok belit aper plak yang diorang nih akan buat... Hahaha

MH370 Update : 2 Minutes Triangle?

Dear All,

- If MH370 got communication problem whereby no radio can or be made, the standard procedure any pilot will make is to create a simple triangle which each triangle legs is 2 minute.

- The pilot will make at least 3 complete triangle to indicate and inform Air Traffic Controller (ATC) and/or Ground Controller Approach (GCA) about their problem.

- This manuever shall also be made if the aircraft got problem with avionics.

- This is the standard S.O.S procedure that every avid flyer or pilot need to know and follow.

- Do MH370 ill-fated flight made this? The answer for this will be made by DCA top brass.

- By the way, please stop intimidating the pilot family and close friend. I do know what your intention is. I do know what the Malaysian government will do... Simple as to create a scapegoat just to buy some more time...

#PrayForMH370

Your Friend

MH370 : Sampai Bila Mau Kena Belit?

Bhai/DeeDee semua...

Sori aaa.... Kalo ikutkan gua malas nak tulis dan komen pasai MH370 ..... sebab mesti akan ader orang kaitkan aper yang gua citerkan ngan Politik.... Hahaha... Aper jadahnyer la wei.... Ader gua sabitkan ngan politik ker bhai.... maner ader.... Aper yang gua cuma sabitkan.... ini semua ader agenda untuk mengalihkan isu... Aper isunyer.... lu carik sendiri la.... Hahahaha.... takkan semua mau kena suap.....

Hahahaha ... Aper yang ditulis dalam blog nih tak semestinya berkaitan politik.... tapi banyak kepada citer-citer disebalik tabir yang "kami" lalui hari-hari selama "berkhidmat" ...... Orang awam susah skit nak paham..... pasai tue la.... Hahahaha

Mari sini gua balas balik... sebelum tue bagi yang tak sempat baca artikel asal... sila baca SINI dulu aaaa...

1. Kepada yang dok havoc kata orang kampung kat Gong Kedak mesti perasan bunyi jet malam-malam buta..... Hahaha.... Aper lu ingat Sukhoi tue TUDM tak pernah terbangkan malam-malam ker.... kalo dah hari-hari dengar bising enjin jer.... sudah lali la telinga tue...

2. Kepada yang sembang deras konon pesawat B777 tabley landing secara Autoland guna ILS/MLS ...... hahahaha.... tolong aaaa... tolong jangan bagi gua gelakkan lu orang.... Pi bukak balik manual dan specifikasi B777 .....

3. Kepada yang kecoh konon biler pesawat tue turun pada paras 500 kaki..... masalah hypoxia akan clear.... Hahaha.... nih gua nak bagitau./.... kalu pada ketinggian 35000 kaki pon cabin pressure boleh disetkan pada keadaan sea level.... aper kejadahnyer susah sangat nak setkan cabin pressure pesawat pada ketinggian 500 kaki menjadi seperti berada di ketinggian 35000 kaki..... simple jer.... Hahaha

4. Kepada yang tersangatlah percaya sembang Najib dan segala mak nenek lain yang kata pesawat tue dah sampai ke Kazakhstan la... Turkmenistan la.... Diego Garcia la.... Nanning la..... hahahaha.... korang nih buat malu gua ajer la.... Nih gua nak bagitau... kalu ader "ghost aircraft" yang cross negara lain punya airspace .... macam cross Thailand ka... Indonesia ka... Myanmar ka.... Bangladesh ka...... mesti negara tue akan ader log dalam radar military diorang.... Hahahaha..... Stakat nih takder pon dengar diorang kecoh pasai ader "ghost aircraft" cross airspace diorang....

5. Sori aaa...... lu orang sumer sudah kena belit..... lu orang sudah dimindsetkan bahawa aper yang dinyatakan oleh media mainstream aderlah sebenarnyer benar.... Hahahaha.... lepas nih gua percaya... mesti lu orang akan terpercaya yang "kononnya" Kapten pesawat MH370 tue terbabit sama dengan insiden ini.... Hahaha.... mesti lu orang akan terpercaya  dengan intimidasi Cawangan Khas yang dok serbu dan geledah rumah Kapten tue..... Hahahaha.... Gua gelak jer...

By the way.... gua yakin lu orang takkan dapat hadham aper yang gua tuliskan..... sebab lu orang sudah berjaya dibelitkan dari hari pertama lagi terbaek dari "diorang" .... Hahahaha..... Tapi just untuk statement..... Lu orang tunggu dan lihat aaa.... itupon kalo lu orang boleh lepaskan mindset lu orang la..... bahawa aper yang terjadi sebenarnya aderlah seperti senario yang blognih havockan.... Macam dalam kes Lahad Datu.... Hahaha...... macam mana lu orang dah berjaya dibelitkan dengan info-info yang dihidangkan oleh media dan kerajaan.... Banyak info yang gua nak dedahkan... tapi takper la... Orang Malaysia mana boleh hadham benda-benda teknikal dan disebalik tabir nih ....... Even yang ader so called "expert" pon tak dapat paham..... Hahahaha.....

Aper yang gua nak bagitau.... Kepada "hijackers" tue..... Lu orang merancang.... Allah Taala juga merancang... dan Allah Taala aderlah sebaik-baik pembuat perancangan....

P/S: Hahaha... selepas beberapa artikel sudah keluar dalam ini blog... aper yang gua tengok... nampaknyer pihak yang terlibat sudah terpaksa ubah skrip .....  Hahaha..... takper... esok lusa gua keluarkan lagi klu.... dan gua nak tengok aper skrip lu orang nak bawak..... hahahaha......

14 March 2014

MH370 Update : Why This Happen?

Dear All...

- From 1.40 am Saturday morning until 2.40 am, Royal Malaysian Air Force (RMAF) stated that they have seen the "unknown aircraft" flown from South China Sea and heading to Straits of Malacca/Andaman Sea detected by their military radar

- Approximately it takes about 1 hours lapse for the "unknown aircraft" fly through Peninsular Malaysia undetected and unverified.

- No action have been taken by Royal Malaysian Air Force to send jet fighter verifying the "unknown aircraft" whatsoever therefore I conclude that RMAF is not doing their job.

- It is a shame to see "unknown aircraft" flown right through Peninsular Malaysia and our RMAF never take preemptive action. If the "unknown aircraft" is hostile and carried a nuclear bomb, for sure Northern Malaysia can be easily targeted right in-front RMAF nose.

- For me, the answer for this is someone higher enough what to bluff us with this unverified information (until now no one from outside the RMAF have seen the military radar logs). They wanted us to search where they  have pointed and not on the real area.

#PrayForMH370


MH370 : Apa Ada Di Lokasi Itu?

Bhai/DeeDee semua...

Malam semalam gua berborak ngan "Abang K" sampai pukul 1.30 pagi... Untuk pengetahuan lu orang.. "Abang K" la yang antar kat gua emel dalam bahasa inggeris suruh gua publishkan... Tapi gua ader gatai skit ejast sana sini ayat dier... Hahaha... Nasib baik "Abang K" tak mare...

"Abang K" tue senior gua... Masih lagi berkhidmat ... Cuma la nih dier bukan dengan Agensi... Hahaha.... Okeh la.. 

Aper yang gua nak tuliskan nih aderlah rangkuman dari aper yang gua tahu dan aper yang gua diberitahu oleh "Abang K" dan beberapa sumber lagie...

12 hari sebelum penerbangan malang MH370 hilang... Pesawat tue dihantar untuk maintainance kat AIROD... Jika ader orang nak "tampered" apa-apa pada pesawat tue.. Inilah masa terbaek...

Selepas pilot menerbangkan pesawat pada ketinggian 35000 kaki... Barulah pilot akan menetapkan "autopilot" dengan "heading" ke Peking/Beijing. Dalam tempoh 3 hingga 5 minit selepas autopilot dioperasikan.. Barulah crew akan membuat peramusaji... 

Sebelum sempat peramusaji dibuat, cabin pressure turun senyap-senyap tanpa ada amaran pada sistem kapal terbang. Alarm pada dashboard kapal terbanhg berkenaan cabin pressure tidak berfungsi.. Dan oxygen mask tidak dikeluarkan sepertimana biasa... Jadi tiada siapa tahu yang pesawat ader masalah cabin pressure..

Disebabkan ini, maka hypoxia berlaku dimana semua yang berada dalam pesawat tersebut pengsan/tertidur.

Sistem "autopilot" pula telah diubahkan arahan padanya dengan dimasukkan arahan untuk turun/landing di Gong Kedak "airbase". Ini boleh dibuat dengan mudah tanpa pengetahuan sesiapa pun semasa pesawat ini diservis di AIROD..

Bagi mengelakkan pesawat dikesan oleh radar awam DCA, "hijackers" @ orang yang membuat perubahan semasa di AIROD telah memasukkan arahan supaya peralatan ADS-B dan flight transponder serta SATCOM dimatikan... Dan pesawat diarahkan turun dan terbang dibawah paras 500 kaki terus menuju ke pangkalan udara Gong Kedak...

Ini dapat kiter sahkan dengan cerita-cerita nelayan yang melihat pesawat besar terbang rendah di pantai timur (kelantan dan terengganu) dimana mungkin mereka tersilap dalam mengesahkan arah sebenar pesawat tersebut lalu.. Iaitu bukannnya kearah laut lepaa tetapi ianya pergi ke arah daratan.

Pangkalan Udara Gong Kedak mempunyai landasan yang cukup panjang lengkap dengan kemudahan IFR/VFR yang boleh support pesawat landing menggunakan ILS/MLS... Malah lokasi pangkalan udara ini agak landai dari arah Laut China Selatan iaitu paling tinggi pon sekitar 50 kaki dari paras laut...

Jadi... Pesawat mungkin akan terbang dan landing dalam keadaan lampu utama dipadamkan untuk mengelak daripada dikesan oleh orang awam.. Lagipon pesawat MH370 ini landing pada pukul 3 pagi... Siapa yang akan perasan... Tambah lagi rumah orang awam agak jauh dari pangkalan udara ini.

Pesawat MH370 ini telah landing secara autopilot dengan bantuan ILS/MLS dalam keadaan semua crew dan penumpang masih dalam keadaan hypoxia... Sebaik sahaja pesawat selesai membuat pendaratan.. Sepasukan anggota tindakan khas menyerbu pesawat ini dan menahan semua yang ada didalam pesawat ini termasuklah crew penerbangan..

Semuanya telah dipindahkan kedalam beberapa buah bas yang semua tingkapnya ditutup gelap... Dalam keadaan mamai akibat hypoxia.. Semua mangsa MH370 terpinga-pinga tidak mengetahui dimana mereka berada dan apa yang berlaku kepada mereka... Semua crew dan penumpang telah dibawa ke satu lokasi rahsia untuk ditahan (atau dibuat soal-siasat secara olok-olok oleh pihak "hijackers")

Pesawat 9M-MRO pula sama ada telah disorok di dalam bunker bawah tanah di Gong Kedak ataupun telah ditukarkan kod serta nombor siri dan seterusnya diterbangkan ke Subang untuk di hantar ke AIROD kembali.. Dengan kepakaran yang ada pada AIROD, kotak hitam dan segala peralatan "tracking" boleh diubah dan direset.

Persoalan yang timbul... 

1. Siapakah "hijackers" tersebut.. 
2. Apakah tujuan utama ianya dibuat (pengalihan tumpuan)
3. Berapa ramai anggota "task force" yang terlibat melakukan "hijack" ini
4. Bila agaknya "hijackers" ini akan membebaskan semua tahanan
5. Adakah tahanan akan dibebaskan dengan selamat atau ada yang akan ditamatkan riwayat semata-mata untuk melengkapkan satu senario

Berkenaan dengan macam mana takder siapa di Gong Kedak bercerita mengenai perkara ini... Gua rasa lu orang boleh amik iktibar dari kat Mejar Zaidi... Aper yang berlaku padanya 

Gua percaya... Benda nih memang dilakukan oleh "orang dalam" yang mempunyai "high access"... Malah Menteri Pertahanan dan KPN pon tak tau menahu perkara ini... Hanya anggota "task force" ini jer beserta tok dalangnya sahaja yang tahu..

Sebab itu kenapa Najib Razak nampak macam tak runsing langsung... Hehee... Aderkah Najib Razak tok dalangnya... Gua tatau... Tapi kalo betul la Najib Tok Dalangnya... Pergh... Inilah the biggest worldwide scam ever... Even Mahathir Mohamed pon kena main... Presiden US dan China pon kena main terbaek punya...

Hahaha...

Ini rumusan yang gua boleh buat hasil klu yang diberikan oleh "Abang K" dan lain-lain kengkawan/sumber... Aper pon... Kiter tengok la sama ada ianya betul atau tidak..

Oh yer... Just nak kasik tau... Kalo MH370 turun kat tempat lain... Payah nak cover cerita.... Tambah lagi kalo landing di negara asing..... Jadi lokasi terbaek hanya di Gong Kedak.... 

P/S : gerak hati gua mengatakan benda ini relevan dan boleh dibuat... Sekadar untuk mengalihkan tumpuan... Untuk apa dan kenapa gua tabley nak terangkan....  Lu pikir la sendiri.. 

Hahahaha

TAMBAHAN: sebab itu la ader keluarga mangsa yang membuat panggilan telefon kepada telefon mangsa... Sebab semua telefon itu berada di atas daratan dan dekat dengan menara telekomunikasi... Biasanya "hijackers" akan kumpulkan semua telefon/PDA/tablet/laptop untuk pastikan tiada komunikasi dapat dibuat.. Dan ader Pegawai MIO yang berpangkat Jeneral dok diarahkan pergi ke UK untuk menyiasat kemungkinan berlakunya rampasan kapal terbang.

13 March 2014

MH370 Update : Another Clue

Dear All,

First and foremost I would like to address my gratitude to the owner of this blog who gave me an access to publish some of the things that need to be publicly known. I've know him for years as I do work with him as team partner. Thanks mate.

Here I would like to gives you all another clue for MH370 ill-fated plane.

- B777-200ER is not capable for stealth mode, therefore even if the ADS-B and flight transponder has been shut off, active radar still can see the plane (now becoming "unknown aircraft" on the radar screen).

- Millitary radar (active/passive) should easily pick up the signal of an "unknown aircraft" that have been seen on the same GPS location

- No ransom threat has been delivered until know, therefore it shows that the "hijacker" don't intend for monies purposes rather than buying some time for what he/her/his team pre-planned agenda.

- Why telecommunication provider never try to check the last coordinate of the mobile phone which number used by the passenger and crew.

- Do this act is merely an "Art of Diversion"? For whom and for what?

Thanks for reading.

Your Friends.

MH370 Update : Why MH370 Didn't Land In Nanning China

Dear All,

- If MH370 landed on foreign country, it would trigger suspicious to everybody.

- Everyone might be curious about this mysterious plane.

- Therefore... As I've said before, MH370 would never landed in Nanning or any other country undetectable.

- There are new information from Roll-Royce PLC stating that they have got engine data from MH370 ill-fated flight up until four (4) hours after the beacon and transponder being shut-off.

- Meaning that the plane have safely landed somewhere which happen to have a IFR/VFR and ILS/MLS facilities.

- Meaning that the landing airstrip shall have clear entry from South China Sea with altitude at least not more than 50ft from sea level.

- Meaning that this landing airstrip can accomodate wide body aircraft and have a longer airstrip (more than 1000 meter).

P/S : I've embedded some clue here.

#PrayForMH370

*** hope that the MH370 "hijacker" could release all the passenger and crew un-harm sooner

12 March 2014

MH370 Update : Connecting The Dot

Dear All,

As what I've been promising early this evening, here is something you should take notice. All the clue and explanation are between the lines. Please do connect the dot.

- Last Maintenance : AIROD 23 Feb 2014 (12 Days before missing) - something to ponder too
- ADS-B (Automatic Dependent Surveillance-Broadcast) can be turn off manually and remotely
- Hypoxia occurs when the cabin pressure drop (oxygen mask will be released if no one tampered with the system)
- No distress signal whatsoever detected and/or reported by the pilot (maybe gone hypoxia)
- B777-200ER comes with CAT IIIc ILS/MLS Autoland system which can be used to land the plane unmanned with zero visibility.
- Low altitude flight (below 500 feet) can be used to avoid Commercial radar scanning but not military radar
- Low aircraft flight seen by fisherman
- Landing in discreet landing strip (same origin) that capable to handle big aircraft at middle of the night (3 am)
- Mobile phone can only get connection within the range of cellular tower (no cellular tower in the middle of the sea)
- No mid-air explosion detected by sensor in Guam, Australia, Japan and Philippines.
- No crash debris detected within the range of aircraft last GPS coordinate
- Malaysian Maritime Enforcement Agency let loose the one and only suspected evidence in Port Dickson

I really hope you can connect the dot without my guide.

Thanks in advanced

Your Friend.

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1