Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

30 September 2017

Hebat Sangatkan Maju Holdings?

Bhai/DeeDee semua...

Maju Holdings ni hebat sangat ka? Dulu masa depa pegang Perwaja Steel... aper jadi akhirnya kat Perwaja Steel... Gaji staff tak bayar la... hutang bil gas pun taknak bayar ngan Gas Malaysia... Hutang bil elektrik pun chulas nak bayar ngan TNB sampai TNB terpaksa amik tindakan drastik...



Even pampasan gaji staff Perwaja Steel pun ruyup... aper citer... ini mau bikin gempak macam hebat sangat nak amik alih PLUS dari UEM dan KWSP... Pigidah....

Ini satu lagi spesis macam Syed Mokhtar Baukari @ Baukaki... mesti akhirnya akan terjual atau diambil alih oleh China Mainland akhirnya PLUS ni.... Dua-dua Syed Mokhtar Baukari @ Baukaki dan Maju Holding ni bukan pandai berniaga pon... semua mau jadi jalan senang ja... adoilah...

Huhu..

29 September 2017

Celaka Punya Bapuk

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha.... Lu orang jangan ingat mat lembut (bapuk) ni sebagai orang yang lemah lembut... jangan wei.... diorang ni lagi ganas dan sadis...



Depa jadi lembut bukan pasai hati ka apa ka.... tapi pasai naluri seksual ja... Blah la kalu depa kata depa takda orientasi seksual... tipu la kalu depa kata depa takdak feel kat pompuan... Pigidah...

Huhuhu... jumpa mamat lembut camnie katok ja alat kemaluan diorang... baru diorang ader akai... huhuhu

27 September 2017

Kaunseling Pasai Buka Aurat?

Bhai/DeeDee semua...


Gua memang tak bersetuju bab buka aurat ni... Hukum dah jelas... ikut Mazhab masing-masing la.. kalu lu folo mazhab Syafie... folo ja jangan banyak songel..

Cumanya...

Pada gua hukuman mamat ni kena kaunseling tu gua rasa tak adil... bukan tak adil pasai apa... cuma patut hukuman kena pi kaunseling pon patut kena kat mana-mana pompuan yang mendedahkan aurat... yang tak pakai tudung... yang pakai tudung serupa tak pakai tudung... atau yang pakai pakaian sendat macam sarung nangka ... berlambak la bhai kat Kelantan ni...

Pompuan ni bukan orang luar Kelantan pon.. tapi orang lokal... orang tempatan... tapi selamba dog jer berpakaian macam ni... Hahaha..

Lu tak caya ka?? pi la area KB atau Kubang Kerian.... Kat Pengkalan Chepa pun berchambah... hahahaha... kat Gua Musang pon ramai.... hahaha.... Kat Lembah Sireh di KB tu cukup ramai yang bersidai.... hahaha

Kalu yang pakai pakaian sendat ni bodi mantop takper la... ini banyak sangat selulit... banyak sangat spare tyre... hahaha.. sampai nak muntah pon ader tengok..... hahahaha

Biler aaaa nak buat pembersihan kat Kelantan ni??? hahaha....

26 September 2017

Bebal Melampau

Bhai/DeeDee semua...


Hahaha... mamat pemilik kedai dobi ni gua respek la... sebab nanti kalu tiba dier terpaksa terima pemindahan darah kat hospital... mesti dier akan pastikan yang darah diterima dari penderma orang Islam ja....

Nak best lagi kalu jenis darah dier adalah unik dan rare... Susah nak cari ader orang Islam yang derma...

Sebab darah ni kalu dari penderma bukan Islam... mesti akan ader DNA khinzir ..... hahaha... itu benda haram tu...  mana nak ada kesucian kalu gitue....

Mampuih la jawabnya... Hahaha

**** janganlah jumud sangat ... hahaha

25 September 2017

Thoharah Dobi

Bhai/DeeDee semua...

Satu part memang gua stuju pengusaha kedai dobi ni buat macam ni... tapi...



Tapi... sebenarnya tindakan ini melampaui batas... Islam tidak menjumudkan... Islam itu tidak membentuk satu persekitaran "dalam akuarium"...

Kalu betullah pengusaha kedai dobi ini mengutamakan Thoharah pada tahap "dewa jalan duta" nih.... maka patut dier ni tak boleh terima duit kertas atau syiling... sebab tahap Thoharahnya wang kertas dan duit syiling ini tidak dapat dipastikan...

Mungkin wang kertas itu terkena basah jualan daging khinzir atau air arak... mungkin juga wang syiling itu pernah terjatuh dalam lubang tandas atau tersimbah air arak...

Malah mungkin juga pembekal mesin dobi tersebut memakan makanan haram sambil tangannya tidak di "sertukan" sebelum dia mengendalikan pemasangan mesin dobi itu..

Boleh jadi sabun dan pelembut pakaian yang digunapakai tidak "halalan thoyyiban" dan tahap ke thoharahannya tidak dapat dipastikan...

Aper pun... kenapalah jumud sangat... huhuhu.... sebab itu orang kafir dan kufar di Malaysia susah nak didakwahkan... sebab sebilangan dan segelintir orang yang jumud macam ni.... Huhuhu..

Lebai oh lebai... huhuhu

22 September 2017

Stesen Minyak 1 Malaysia (ST1M)

Bhai/DeeDee semua...

Minyak nak murah? Hahaha... mimpilah.... jangan harap harga minyak petrol atau diesel akan jadi murah... huhu... pigidah... jangan mimpilah...



Lu tengok apa dah jadi dengan Kedai Rakyat 1 Malaysia (KR1M).... terbongkang bungkuih... Mydin pun kalu teruskan handle KR1M memang akan lagi menambahkan kerugian dier... Mydin pun dah lari.... hahaha

Nih nak bagi minyak harga murah... giler aaa.... mana mungkin Kerajaan Malaysia pimpinan Najib Razak nak lancarkan Stesen Minyak 1 Malaysia (ST1M) ... kalu bagi Syed Mokhtar Baukari @ Baukaki handle pon ... mau bungkus jadi macam satu kompeni kereta yang terjual kepada Cina Mainland .... Mangkuk Syed Mokhtar Baukari @ Baukaki ni mana pandai bisnes.... semua dapat terhidang atas talam emas ja.... ready made...

Hahaha.... Kalu bagi kat anak Mahathir Mohamed untuk handle ST1M ni pon boleh bungkuih terbongkang... yer la... sebab kalu nak bukak ST1M mestilah jual petrol harga mampu milik....

Err... dalam RM 1 untuk seliter RON95..... hahaha... baru la mampu milik... hahahaha....

Aper lu ingat kalu HARAPAN pegang negara ni.... harga minyak boleh turun ka?? Kalu PAS pegang negara harga minyak boleh turun ka??? Jangan mimpi lah... pigidah....

Hahahaha

*** gua suka menulis dengan metafora... jangan baca secara harfiah sahaja... biasanya ada cerita disebalik cerita... nak tahu cerita sebenar, haruslah tanya secara berdepan...

21 September 2017

Lawak Betul Lah

Bhai/DeeDee semua...

Sungguh kontradik... 

Menteri KPDNKK kata penutupan Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M) adalah sementara bagi urusan penambahbaikan.... tapi....

Pengurusan Mydin mendrdahkan dalam rekod kewangan mereka bahawa kerugian yang dialami akibat dari mengendalikan KR1M adalah terlalu besar sehinggakan mengganggu aliran tunai Kumpulan Mydin.



Kita faham kenapa Mydin boleh rugi dalam urusan kendalian KR1M.... kos rebranding, kos logistik dan kos operasi sahaja sudah cukup besar berbanding dengan margin keuntungan jualan...

Aper pun.... cukup-cukup la kelentong rakyat... kami semua bukan bodoh... yang bodoh cuma Ahmad Maslan ja... Hahahaha

Macam gampang kan...

20 September 2017

Bankrap Dah Ke?

Bhai/DeeDee semua...

Aper dah jadi ni... Awat Mydin dah tak mampu nak absorb kerugian ker? Hahaha... Mampuih


Ntah la... aper nak jadi Malaysia ni..

16 September 2017

Akta Perintah Berkurung Juvana 2017

Bhai/DeeDee semua...

Ramai orang beri macam-macam pandangan berkenaan isu kebakaran Sekolah Tahfiz... sampaikan macam-macam kata nista dan tohmahan serta tuduh menuduh berlaku dalam media sosial...



Tapi rasanya takder satu penyelesaian tuntas yang boleh dijadikan satu cara untuk mengekang insiden berkaitan juvana ni daripada berlaku...

Pada pandangan gua sebenarnya ada satu penyelesaian terbaek bagi isu juvana ni... dan ianya mesti dibuat diperingkat Parlimen ... dibawah satu akta...

Caranya adalah dengan menggubal dan kuatkuasakan Akta Perintah Berkurung Juvana 2017 bagi juvana yang belum berumur 18 tahun. Mana-mana juvana yang tidak berada dalam kawalan ibubapa atau penjaga (ditempat awam) selepas pukul 10 malam boleh ditahan di lokap (pusat tahanan sementara) sehingga ibubapa atau penjaga dimaklumkan dan di ikat jamin (minima RM1000)

Dengan cara ini barulah kes-kes berkaitan juvana akan dapat dikurangkan ataupun dihapuskan.

Ibubapa dan penjaga patut bersetuju dengan penggubalan Akta Perintah Berkurung Juvana 2017 ni bagi mengekang kebejatan kes-kes berkaitan juvana dimasa depan.

Gua cabar BN, HARAPAN atau PAS untuk mencadangkan Akta Perintah Berkurung Juvana 2017 ni... itu pon kalu ader berani....

Huhuhu

15 September 2017

Peluang Depan Mata ...

Bhai/DeeDee semua...

Peluang untuk Barisan Nasional dikalahkan pada Pilihanraya ke 14 ni sebenarnya cukup cerah... tambah lagi dengan peluru terkini yang diberikan oleh kebodohan Najib Razak itu sendiri..



Iyer la... Nak melabur bantu infrastruktur di Amerika Syarikat... bodoh ker aper...

Sabah dan Sarawak pon masih lagi pincang prasarana Infrastruktur awam lagi mau ader hati mau bantu infrastruktur di US...

Patut semua pakatan pembangkang boleh guna peluru ni... kempen dan bagi semua pengundi di Sabah dan Sarawak bukak mata... lihat bagaimana Najib Razak menganaktirikan Sabah dan Sarawak....

Beruk di Amerika Syarikat disusukan... anak sendiri di Sabah dan Sarawak mati kelaparan.... bongok punya worang... 

Dan...

Dan lagi bongok lah kalu pembangkang tak gunakan isu ni untuk rampas semua undi BN di Sabah dan Sarawak.. Tapi berdasarkan pengalaman... memang pon para parti pembangkang agak bongok... hahaha... bebal nak mampos... hahahaha... tanya lebai bab ekonomi lagilah kelaut... hahahaha

Hahaha... biler letus cerita kononnya McDonalds mendanai Israel... bukan main meletup terbakar geng Lebai dan macai-macai serta walaun... siap ader yang gegar pintu McD sampai jahanam.... nih Najib Razak siap nak bantu mendanai Amerika Syarikat... yang mana Amerika Syarikat nih la yang memang sah bekap Israel ... aper kata geng lebai??? aper kata macai??? aper kata walaun???

Senyap takder telor.... hahaha

Banzai...

14 September 2017

13 September 2017

Mana Ada Luar Biasa

Bhai/DeeDee semua...

Mana ader luar biasa pertemuan Najib dengan Trump.... ianya pertemuan biasa-biasa jer... 

Setakat minum kopi secawan dua jer... Hahaha...


Ader paham ka???

11 September 2017

Fanatik? Hahaha

Bhai/DeeDee semua....

Hahaha... biar gambar berbicara... Satu jari tunjuk kat orang, lagi tiga jari tunjuk kat diri sendiri....



Hahahaha....

Fanatik... sampai sembahyang dua imam, sampai kafir mengkafir, sampai tak halal sembelihan, sampai bercerai laki bini, sampai jadi ekstreme pukul orang pasai tak puas hati....  sebab fanatik kat Amanat Hadi ..... 

Hahaha ....

Sedar-sedar lag wei ..... kalu ikut spec sekarang ni... patut kena SOSMA atau POCA ..... hahahaha

10 September 2017

Tersungkur Di Puncak Kuasa

Bhai/DeeDee semua ....

Dalam senario politik yang caca marba di Malaysia ni... nampaknya ramai yang akan buat keputusan yang silap... ramai yang akan buat kesilapan terang dan nyata lagi bersuluh...

Ramai yang ukur kekuatan undi hanya dari hebatnya propaganda dalam Media Sosial... kata-kata mulus dari macai dan walaun tegar... pandangan yang berat sebelah daripada agensi penyelidikan... atau dari penganalisis politik yang melahap dedak...

Tapi ramai yang lupa malah mungkin tak tahu... bahawa pilihanraya di Malaysia sebenarnya telah diketahui keputusannya lebih dari 85%... hanya keputusan yang 15% sahaja yang akan berubah-ubah mengikut senario semasa dan sentimen serta propaganda...

Keputusan dalam pilihanraya umum di Malaysia sebenarnya sudah dapat diketahui dengan tepatnya seawal 6 bulan sebelum ianya dilaksanakan... dan keputusan majoriti akan dapat diketahui sekitar 1 jam sebelum pusat pembuangan undi ditutup...

That's how it being done for more than four decade... Proven tested..

So.... Bye-bye lah 4 negeri.... sebab PRU14 is the most bloodiest election in Malaysian History... the most rigged election.... the most havoc election... the most paid election... 

Hahahaha...

**** maaf ****


07 September 2017

Mata Duitan ???

Bhai/DeeDee ....

Hahaha.... Dari sekecik-kecik makhluk Allah spesis Dewata Raya yang berkayangan di Jalan Duta sambil makan tanggung berak cangkung..  sampailah sebesar-besar makhluk Allah Taala yang bertungkus lumus membanting tulang mencari hasil bumi di dalam hutan dengan bercawat.... semuanya mata duitan....

Yang Dewata Raya dan para Dewata spesis makan tanggung berak cangkung perasan lepak kayangan tue memang jenis pelahap... spesis tak guna walau sekupang.... Sudah lah malas bekerja... ader hati perasan diri jadi tuan... semua mau orang angkat, puja puji dan buatkan untuk dier... pergi mampos la... huhu

Dulu yang jual negara ni saper? bukan orang biasa tapi Dewata yang jual dengan nilai berapa ribu jer dolar Sepanyol.... huhu... bodo nak mampus 130 keturunan Dewata ni...

Baik lagi makhluk Allah Taala yang keluar pagi berkerja mencari rezeki dalam pelbagai bentuk secara ikhlas... mendidik anak bangsa... memberikan perkhidmatan kepada warga awam... melaksanakan segala macam tugas ... atau sekadar menjual hasil hutan di Cameron Highland... itu semua ada makna...

Kita memang mata duitan... sebab duit itu adalah penggerak ekonomi dan kehidupan... Aper pun... jangan ingat lebai pon tak mata duitan... 90 juta la bhai... bukan kecik anak... hahaha... gua tak kata tunai atau cash aaaa... Aper ader hal ... berapa percent ja dari 2.6 biliun.... hahaha

Aper pon... masa nak nikah pon kita lafaz "Aku terima nikahnya sipulan binti sipulan dengan mas kahwinnya dua puluh dua ringgit lima kupang tunai" .... tunai @ cash tu bhai.... nampak sangat kan mata duitan.... hahahaha

Patutnyer kita lafaz "Aku terima nikahnya sipulan binti sipulan dengan maskahwinnya dua puluh dua ringgit lima kupang tunai kerana Allah Taala" ..... bukankah ini lebih baik.... adoyailah...

Ader paham ka??

06 September 2017

Kenapa Gua Tak Mungkin Undi HARAPAN?

Bhai/DeeDee semua...

Undi adalah rahsia (katanya lah)... dan dulu gua tak pernah missed undi DAP (pasai kawasan mengundi gua calon Parlimennya adalah MCA lawan DAP)... dan gua tak missed jugak undi PAS (pasai untuk DUN calonnya adalah UMNO/BN lawan PAS)...

Biler gua tukar pusat mengundi.... gua undi PAS (Parlimen dan DUN) ..... tapi kali ni.... pada PRU14.... hampir pasti gua akan mengundi UMNO/BN.... itupon kalu jadi la....

Hahaha.... Kenapa gua tak mungkin undi HARAPAN? Kenapa gua tak mungkin undi PAS?

Ini jawapannya.... 

Bagi HARAPAN... bakal calon yang nampaknya akan diketengahkan di kawasan gua adalah spesis calon "tumpang tui" ... jenis yang nak kuasa dan jawatan... bukan spesis yang nak berkhidmat pada masyarakat... malah spesis ini lah yang selalu sama ader mudah dibeli atau mudah membeli... spesis rambang mata dengan duit dan kuasa... Maaf cakap lah...

Bagi PAS pulak... bakal calon yang nampaknya akan diketengahkan adalah spesis "sembang lebat" atas pentas ceramah dan kuliah... spesis kurang khidmat pada masyarakat... spesis kuat melebelkan sesama manusia... spesis pijak semut tak mati... dan spesis susah nak huloq sen tapi kebuloq duit ceramah dan kuliah...

Lagi satu... kedua-dua calon HARAPAN dan PAS ni gua nampak lebih kepada kebuloq jawatan... takder future kalu gua undi depa berdua nih....

Kalu gua undi UMNO/BN... bakal calon terbukti memang kaki kencing rakyat, kaki rasuah (belakang tabir guna proksi), kaki betina, kaki kebas tanah, kaki kebas dana kerajaan dan kaki sabotaj.... jadi setan ni dah memang dikenalpasti... setan noted...

Oleh itu ...... gua takder pilihan lain selain dari gua mencalonkan diri gua untuk kerusi Parlimen dan DUN bagi kawasan gua.... dan gua akan gunakan lambang DUIT sebagai logo calon....

Gua akan jadi calon BEBAS berlogo DUIT .... Siapa nak duit marilah undi gua... 

Hahaha....

Mauduitkah !!!
Mauduitkah !!!
Mauduitkah !!!

05 September 2017

Lebai Bakal Dikejutkan

Bhai/DeeDee semua....

Hahahaha... PAS nak buat kejutan sempena Fastaqim 2.0 .... huhuhu... Agak-agak apalah kejutannyer aaa...



Adakah peserta Fastaqim 2.0 akan dikejutkan dengan live streaming Pay Per View (PPV) atau ulang tayang Spender Puteh???

Kalo live streaming Pay Per View... memang la boleh terkejut... tapi kalu ulang tayang Spender Puteh... kita takmo la tengok rerun... hahaha... tambah lagi rerun yang dah sapu bawah karpet dan sejadah... huhu

Aper pon....

Kepada para perserta Fastaqim... lu orang boleh la sedekah duit untuk bakal-bakal calon pilihanraya (kroni) PAS buat modal bayar deposit jadi calon... Sebab diorang takdernyer nak buang duit depa sendiri sebagai modal deposit pilihanraya...

Belum pernah lagi ader calon dari PAS yang guna modal sendiri buat deposit calon.... huhuhu

Hahahaha

03 September 2017

Azam Baki Pun Salah Tafsiran

Bhai/DeeDee semua...

Gua baca berkali-kali artikel kat Malaysiakini ni.... berdasarkan artikel tu nampak sangat lah Azam Baki salah tafsiran...



Boleh pulak dier kata bagi sumbangan kepada rakyat miskin pada masa kempen pilihanraya bukan diklasifikasikan sebagai satu rasuah....

Bangang ker aper.... Nampak sangat la dier nak cover kes Ahmad Zahid Hamidi yang kantoi bagi rasuah beras pada masa tengah kempen PRU13 tempohari... hahahaha

Bekap la selagi boleh bhai... bekap la... sampai masa lu nanti tau la azab seksa lu ja...

Huhu

02 September 2017

Siapa Awek Gua?

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha.... Siapa awek gua??? Hahaha... hanya yang empunya diri ja tau... Yang lain main teka-teka ja....

Hahaha....

Abdul Hadi Awang pun takder kasyaf sampai boleh tau siapa awek gua... Inikan pulak Rosmah Mansor.... Najib Razak aper dier tau...

Hahaha....

Najib Razak aper dier tau? Keputusan Kementerian Kewangan untuk luluskan pembelian Hotel di London oleh FGV pun  dier kata dier tak tau....

Hahaha....

Sama macam kes 90 juta geng lebai tu... saper kata masuk cash.... Hahaha... lemau lah....

BTW... thanks sebab baca celoteh gua dan komen... kiter tau la saper yang komen tu... hahaha

Hahahaha

Nak Tipu Pun Agak-Agak Lah ...

Bhai/DeeDee semua...

Berdasarkan rekod penerbangan jemaah Haji Malaysia ke Tanah Suci, seramai 30200 telah berlepas ke sana.... Ini rekod rasmi penerbangan Haji...

So...

Macam mana pulak boleh ada mari lagi 12000 orang jemaah Haji yang dikatakan oleh Pengerusi TH tue... pelik bin ajaib.... mana depa kira tue????



 Adakah 12000 orang jemaah tu adalah dikira dengan staff-staff TH, anggota keselamatan (PDRM @ ATM), unit perubatan KKM, Menteri/Timbalan Menteri (anak beranak dan sedara mara) dan Kerabat Sultan dan Raja-Raja Melayu... atau depa kira sekali dengan dayang-dayang dan tukang masak kerabat Sultan dan Raja-Raja Melayu nih???

Huhuhu....

Tapi gua rasa yang itu semua takder termasuk dalam senarai kuota tu... sebab  depa special case.... yang 12000 tue sekadar nak bagi gempak jer... nak bagi gimik jer.... nak bagi nampak hebat.... walhal takder pon...

Sebab pernah sekali tu ader Dewata Raya pergi tunaikan Haji laki bini habis diangkutnya semua dayang, inang, joker, tukang masak, tukang cuci dan segala mak nenek tapi langsung tak melibatkan kuota Haji.... jadi memang pelik biler ader mamat yang cakap Tamil kat rumah boleh kata ader 12000 kuota tambahan...

Wei... Nak tipu pon agak-agak lar... cukup la rembat duit TH untuk bagi Asyraf Wajdi dan lu pi naik Haji free... Cukup-cukup lar nak kelentong...

Sampaikan awek gua ngan asben dier tak dapat nak pi tunaikan Haji tahun ni pasai kuota tak cukup... kuota kena rembat.... Gampang aaaa

Bangkai....

01 September 2017

Amanat Hadi, PAS Sudah Sedar

Bhai/DeeDee semua...

Kalo diikutkan gua nak buat gencatan senjata sempena Hari Raya Korban ni... tapi biler terbaca artikel ni... terus gua kensel gencatan senjata...



Hahahaha... jangan mare...

Lawak betul lar bila Adnan Mansor (ntah mana dapat gelaran Tengku nih) yang berketurunan Mamak Tulekek ni sebut yang PAS kini sudah sedar... Hahaha ... baek punya bodek dan pancing... Hahaha

Habislah.... Abdul Hadi Awang mesti lentok punya biler kena puji lebih-lebih ni.... Hahaha... Hilang segala Amanat Hadi... hilang fitnah kafir mengkafir.... kini dah boleh "bersekedudukan" dengan parti yang mengekalkan perlembagaan dan undang-undang penjajah....

Kantoi lah lagi.... hahaha.... padan muka...

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1