Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

31 May 2014

Terlajak Laris

Bhai/DeeDee semua...

Masa berkempen sudah solosai... Kini semua tumpuan akan terarah kepada peti undi dan kertas undi...

Kalo nak ikutkan senario semasa... Memang Dyana Sofya terlajak laris.. Sana sini diperkatakan tentang dia... Agaknyer stakat la nih belum ader calon PRK atau PRU dari BN yang mantopp macam Dyana Sofya...


Dulu ader sorang Puteri UMNO yang bertanding .... Tapi .... Pergh... Saiz memang terlebih lajak... Hahaha... Itulah Rosnah Sirlin..... Hahaha

Aper pon... Gua sokong Dyana Sofya nih.... Bukan stakat sokong kerana politiik... Tapi gua takmo nak tipu diri sendiri yang Dyana Sofya memang "taste" gua... Hahaha.... Terlajak laris...

Hahaha.... Jangan mare...

Undilah dengan bijak dan kiut miut.... Terlajak larisss

30 May 2014

Ahmad Maslan Ingat Orang Lain Bodoh Macam Dia...

Bhai/DeeDee semua...

Ahmad Maslan nih gua cukup kesian... Nampak sangat bodoh dan bangangnyer... Nampak sangat lawak... Hahaha... Ahmad Maslan nih ingat orang lain bodoh macam dia ker.... Hahaha

Aper dier ingat kalu dapat Ahli Parlimen sesuatu kawasan tue maka kawasan tue akan dapat limpahan terbagoosh ker... Hahaha

Gua duduk Kemaman... Ahli Parlimen Kemaman aderlah Ahmad Shabery Cheek... Menteri Komunikasi dan Multimedia.... Hahaha ... Menteri penuh tue...

Tapi...

Tapi isyarat siaran TV "free-to-air" macam TV1, TV2, TV3, NTV7, Al Hijrah dan semua lagi macam hampeh jer kat sini.. Kena pasang booster atau pasang antena tinggi... Kalo stakat antena biasa alamat dapat signal hujan la... Terpaksa nak kena guna Astro yang servis dan harga macam gampang tue... Sembang la lu Ahmad Shabery Cheek.... 

Internet plak... Hahaha... Memang ader free wifi kat sesetengah tempat ... Tapi speed tak cecah 128kbps pon untuk download.... Upload lagi la teruk... Hahaha... Nak harap Unifi... Hahaha... Coverage macam hampeh... P1Wimax lagi macam haramjadah... Signal asik out.... 

Ader billboard besar Celcom... Tapi signal 3G selalu jadi 3Gampang.... YES untuk sekolah pon macam lahanat jer speed dier kat sini... Line selalu jadi capped...

Lagi mau sembang ader bagoosh dapat Ahli Parlimen berstatus Menteri.... Nih gua dapat Menteri Komunikasi lagi... Siap nak offer kasik naiktaraf Internet kat Teluk Intan... Tapi kawasan sendiri macam lahanat... Aper daaa... Harap mulut jer berbuih.... Hahaha




Tolong Jangan Hina Sultan Dan Raja

Bhai/DeeDee semua...

Tolong aaaa... Tolong jangan hina Sultan dan Raja... Tolong aaaa... Harussani pernah kata...  Sultan dan Raja itu aderlah "Bayangan Tuhan di muka bumi"... Ader hadith katanyer... 

Hahaha... Walhalnyer itu sumer hadith palsu... Masa zaman Muhammad ibn Abdullah jadik Rasul... Mana ader raja dan sultan pon masa tue...

Karut betul lar...

So... Jangan hina Sultan dan Raja... Hina Rasullullah s.a.w takper ... Macam ader tua kutuk tue hina Rasulullah pasai isu janggut dan gileltte takper... Hahaha

Tolong aaa... Jangan hina Sultan dan Raja aaa...




29 May 2014

Perang Akan Bermula?

Bhai/DeeDee...

Ader orang tue dah susun baek punya queue.. Malah boleh dikatakan dalam queue tue takder puak lain yang boleh pintas... melainkan puak dier jer yang ader dalam queue..

Macam mana magika ianya berlaku janganlah ditanya... Semua peringkat sudah dibekalkan dengan tumbuk rusuk... Yang kaki meeting semua diberitakan sudah tergadai bodi... Hahaha

Aderkah puak yang telah dipinggirkan dari queue akan berdiam diri dari menuntut haknya dalam queue tersebut?? Aderkah puak ini akan senyap takmo amik port...

Hehehe... Yang Izrael dah lawat tue dan selesaikan tugasan tue... Kiter biarkan la dier menjawab soklan Munkar dan Nankir..... Marabbuka.. Marabbuka... Tapi takkan la yang masih belum dilawat oleh Izrael tue nak cemar institusi...

Sedar la... Walaupun lu potong queue takder oranv lihat... Tapi ianya terakam dalam CCTV dan pastinya lambat laun ader orang akan semak CCTV tue..

So... Masa tue perang boleh bermula la.... 

28 May 2014

Dah Lama Gua Hintkan

Bhai/DeeDee semua...

Hint gua dah kasi sejak dari awal tahun lepas lagi.... Tapi biasa la... Ramai yang tak dapat tangkap.... Seingat gua hanya TukarTiub jer member gua yang dapat baca hint tue.... 

Akhirnya... Life support machine sudah ditutup operasi... Maka tugasan Izrael dah selesai... Tapi urusan lain jadi lagi kecamuk... Lagi pening kapla...

Yang dalam waiting list sudah tak sabar nak kedepan dalam queue... Tapi ... Bukan senang nak kedepan ... Sebab walaupun dah potong queue 3 lapis... Mungkin orang dalam barisan tak perasan... Tapi CCTV ader la bhai...

Kantoi nanti biler orang semak CCTV... Hahaha ... Masa tue.. Mungkin orang yang dipotong queue tue akan jugak perasan dan mungkin akan naik angin...

Sebesar mana tarpaulin pon tabley nak tutup bau bangkai... Walaupon menggunakan magik David Copperfield... Walaupon ader pegawai dan sentri yang dah makan tumbuk rusuk dan akan bekap macam nak giler...

Tapi... Lambat laun akan terdedah juga kepincangan potong queue tue... Hahaha.... Kantoi...

Skrang nih.... Life Support sudah finitto... So... Marabbuka... Siapa Tuhan lu.. Siapa  Pencipta lu... Siapa yang lu sembah..

Zahid Hamidi Sound Sama PEKIDA?

Bhai/DeeDee semua...

Zahid Hamidi kenal la semua kongsi gelap di Teluk Intan... Pergh.... Hebatnyer... Bukan stakat muka... Nama dan alamat pon Zahid Hamidi tau... Pergh... Mau terkucil dalam seluar la semua kapla kongsi gelap kat Teluk Intan..... Hahaha...

Hahaha... Lawak siot... Hahahaha

Setahu gua aaaa.... Kongsi Gelap yang paling berleluasa di Teluk Intan tue tak lain tak bukan cuma machai-machai PEKIDA jer.... Hahaha.... Patut la pon Zahid Hamidi katanyer kenal... Hahaha... Geng yang berkawan baek ngan Zahid Hamidi tue....

Hahahaha....

Dah kenal muka... Dah fau nama... Dah jejak rumah... Lagi takmo nak tangkap ka.... Hahaha... Ker sudah ader pakat... Ker sudah ader kawtim... Ker sudah ader banyak makan wang tumbuk rusuk.... Hahahaha






27 May 2014

TKM II Pulau Pinang Janganlah Bodoh Sangat

Bhai/DeeDee semua...

Gua terpanggil untuk menjawab bagi pihak KPN Khalid Abu Bakar dalam isu tahanan yang diklasifikasikan bahaya @ aset LTTE di luar negara...

Tolong aaa jangan melatah tak tentu hala... Janganlah bodoh sangat... Guna akai skit... Dapatkan dulu maklumat dari pelbagai sumber sebelum buat sidang media... Gua tau la yang kena tahan tue sebangsa dengan TKM II Pulau Pinang tue...

Gua bukan nak citer pasai rasis atau sebagainyer... Tapi gua nak jelaskan dari segi berkaitan risikan dan maklumat pengganas serta keganasan serantau..

Untuk pengetahuan semua... Kumpulan pengganas takkan boleh ditumpaskan sepenuhnya sampai biler-biler... Tak kisah la pengganas dari mana pon... Ianya samer macam organisasi perlanunan... Pengganas IRA, JRA dan banyak lagi walaupun ader kepala utama sudah kena... Tapi masih akan ader yang still hidupkan organisasi diorang dalam senyap sampai bila-bila...

Kalu ikut maklumat yang AGENSI ader sampai la nih... Sel-sel LTTE masih ader di seluruh dunia.... Malah ikut kajian awal... Kat Malaysia sajer dikesan ader dua sel LTTE peringkat rendah... Dan dalam kedua-dua sel nih... Operatif dan Agen dari Cawangan Khas, MIO dan lain-lain agensi berkaitan keselamatan ader memantau dan menyusup...

So... Walaupun TKM II Pulau Pinang dok cabar untuk kemukakan bukti... Gua percaya KPN takkan layan permintaan bodoh nih atas dasar keselamatan negara... Cukup la dah banyak kes keselamatan negara failed disebabkan oleh campurtangan orang politik bodoh.... Tak usah la tambah lagi...

Kepada TKM II Pulau Pinang... Tolong jangan kerana nak glamer... Senang-senang nak bocorkan maklumat keselamatan negara... Tolong jangan jadi bodoh.... By the way... Agensi Keselamatan Malaysia bukanlah kuda tunggangan Sri Lanka la...

Kepada KPN... Usah dilayan mainan politik nak glamer orang politik nih... Tak kisah la belah mana sekali pon... Orang politik nih samer jer bangangnyer...



By the way... Aper ... Ingat kad UNHCR tue susah sangat ker nak diklon... Hahaha... Lawak siot... Paspot real pon boleh orang klon... Inikan plak kad UNHCR.... Small matter la bhai...


26 May 2014

Nasib Baik Ader DNA Khinzir

Bhai/DeeDee semua...

Nasib baik aaa dalam Coklat Cadbury ader DNA Khinzir... Sungguh nasib baik.... Hahaha... Betul-betul nasib baik....

Cuba kalu dalam Coklat Cadbury ader dikesan DNA Anwar Ibrahim... Kan jasi satu isu plak... Terpaksa jadi kes Mahkamah... Terpaksa la ader keluar muka depan Utusan Malaysia...

Terpaksa la plak carik saksi dan pakar DNA sana sini... Payah wei... Mau 15 tahun tak abis turun naik Mahkamah kes DNA Anwar Ibrahim ader dalam Coklat Cadbury....

Kes liwat pon tak abis-abis... Siap dalam ponggong Saiful Bukhari Azlan katanya ader DNA yang tidak dikenali tue... Hahaha... Tambah lagi kes DNA terbaru.... Mau masak Anwar Ibrahim kena tibai...

Hahaha.... Fuhh... Nasib baik aaaa...

25 May 2014

Biler SPR Bekap Zahid Hamidi

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha.... Lawak siot... Nampak sangat la SPR nih takder telor... Nampak sangat la SPR nih bias... Hahahaha.... Tak payah kencing la wei.... Hahahaha.... 





Hahaha.... Hahaha.... Hancing la wei.... Hahaha...



24 May 2014

Jangan Sombong Bawak Motor Besor

Bhai/DeeDee semua..

Aper yang gua nak tulis nih mesti akan menyebabkan amarah kat biker yang bawak motor besor... Superbikes... Dual Purpose.... Easy Riders dan Replica Race....

Tolong jangan sombong bawak motor besor... 

Pasai aper gua tulis camnie... Sebab kebanyakan bikers yang baru-baru pakai dalam 5 atau 6 tahun nih motor besor memang jenis bangang dan sombong berlagak...

Jalan dalam bandar pecut macam kat litar sampai 180km/j.... Kalo atas lebuh raya takper la... Ini tak.. Depan sekolah ka... Depan rumah ibadat ka... Bedal semacam jer bawak motor besor macam gampang... 

Macam la orang lain takder motor besor dan takder lesen B Full... Bodoh dan bangang... Undang-undang jalanraya takmo nak ikut... Harap banyak duit jer... Tapi akai takdak...

Gua dulu pon pakai Superbike gak... Lesen B Full tahun 1985 lagi... Amik kat JPJ Ipoh... Cuma motor gua hilang kena curik kat Shah Alam Seksyen 7 dulu...

Tapi takder la gua bawak motor laju giler kat jalan dalam bandar atau kampung... Masih lagi ikut speed limit... Konar tetap lagi baring cecah lutut... 

Takder la macam bikers yang baru setahun jagung bawak motor besor nih... Laju macam gampang... Tak ingat nak mati... Kalo dier sendiri mati takder hal la... Jangan la sebabkan orang lain yang mati...

Bodoh lagi gampang... 

Macam kes kat bawah nih di Kemaman hari nih... Kawasan 60km/j dibedal speed 140km/j.... Tue nasib baek bikers yang jalan... Bukan orang lain yang "jalan"  ... Cuma bikers tue jer... 

Sori aaa... Bawak motor besor tue jangan la berlagak macam jalan tue tok nenek lu orang yang punya...




Gambor mangsa ngan "awek" atau "bini" dok meratap gua takmo nak letak... Gua still hormat sama jenazah... Cuma perangai bawak motor macam gampang laju tak hingat tue yang gua hangin...

Kepada bikers yang nak flame gua... Ader brani bawak la motor lu masuk litar... Kiter tengok lu ader telor ker idak amik lap...

Kalu Player Buat Salah

Bhai/DeeDee semua...

Dalam sukan bolasepak... Kalu ader player buat kesalahan bergaduh dalam padang... Berkemungkinan besar team bolasepak tue akan kena denda atau gantung perlawanan... Begitu jugak kalu ader penyokong pasukan bolasepak tue buat taik merusuh dalam Stadium...
Memang pasukan tue akan kena denda dan silap-silap perlawanan dibatalkan dan kemenangan percuma dibagi kepada pasukan bolasepak lawan.. Presiden pasukan bolasepak tue pon mungkin kena panggil bersoal jawab...

Tapi itu dalam bolasepak la... Walaupun FAM memang tak berapa adil... Tapi at least ader gak tindakan... Walaupun banyak yang bias....

Tapi.... Hahaha

Tapi dalam kes penyokong UMNO merusuh dan merempuh masuk dalam DUN Pulau Pinang tue...  Dimana ianya melanggar demokrasi berpelembagaan... Haram takder kena tindakan... Itu belum masuk kes nak bakar pejabat parti DAP... Hahaha

Pendaftar Pertubuhan (ROS) selaku pengadil dalam kes berkaitan pertubuhan dan parti politik nih senyap jer... Sunyi... Tak bising pon... Malah mungkin tidur lagi kot....

Patut bukan stakat UMNO kena denda atau kena soalsiasat... Tapi boleh kena gantung la itu parti UMNO.. Bukan stakat UMNO.... NGO yang terlibat pon patut boleh kena tindakan.. Boleh kena denda dan gantung...

Tapi biasa la... ROS maner ader telor... Malah pondan dan bacul samer macam PDRM dan SPR.... Ader bias kalu bab action dan tindakan kalu kena kat UMNO dan geng dier...

Gua rasa aaa... ini macham kalu.. Sampai kiamat la UMNO akan kekal kesamsengan taik kambing dier.... Hahaha.. Baru kena hujan skit dah lari menyorok bawah flyover.... Hahaha

Lawak siot...

Patut Pengerusi ROS pi bunuh diri aaaa... Sebab tabley nak buat kerja yang sepatutnyer... Hahaha.. Patut UMNO dan PERKASA dah boleh kena denda dan gantung pasai ceroboh dan merusuh dalam DEWAN Undangan Negeri yang mulia...

Kalu tak dibenteras... Lain kali kalu PR pegang Kerajaan Malaysia.. Mesti mangkuk-mangkuk ayun UMNO dan PERKASA nih akan menceroboh dan merusuh plak dalam Parlimen....  Hahaha

23 May 2014

PDRM Sudah Jadi Bacul Ka???

Bhai/DeeDee semua...

Gua takder di KL masa kejadian... Malah gua takder di banyak lokasi panas dalam Malaysia beberapa minggu nih... Dan gua tak berada depan HQ DAP baru-baru nih masa ader monyet macam terlepas dari zoo meruntuhkan macam-macam...

Walaupun begitu... Gua ader ditunjukkan video dari banyak sumber media dan bukan media... Dan semuanya menunjukkan bahawa.....

PDRM bacul.... Serius... Anggota LSF yang bertugas masa tu bacul ... Pondan... Pengecut.... Takut kat machai UMNO... 

Walaupun kena asak dan kena tolak... Takder sorang pon anggota LSF yang nak huraikan keadaan dengan menggunakan cota dan tear gas... Nampak sangat LSF bacul... Nampak sangat LSF takder ikut SOP standard diorang.... Boleh plak buat camnie....

Sorry to say lar...

Dari semua bahan bukti yang gua nampak... Kalo macam nih la LSF dan SB handle perhimpunan yang tidak dapat permit... Sure failed pengurusannya... Patutnya ketua unit LSF dan bos SB tue patut kena bagi surat tunjuk sebab pasai aper tabley nak handle kekecohan dan perhimpunan haram tue...

Yang pasti perhimpunan tue memang takder permit.... Takder notis kepada PDRM pon... Patut penganjur sudah boleh kena tahan dan lokap... Dan..... Perhimpunan tue... Ader unsur ugutan.. Ader unsur hasutan... Ader unsur jenayah... Ader unsur sabotaj.. Ader unsur khianat...

Punya lah banyak gambar... Takkan takder satu pon gambar menunjukkan ader yang kena tangkap dan gari... Hahaha... LSF failed.. SB failed... Anggota biasa failed...

Kalo disiasat... Banyak betul akta dan kanun boleh kena nih.... Gua kasik 72 jam peluang kepada KPN dan KP Kuala Lumpur untuk bagi jawapan yang realistik.. Tolong jangan memalukan perkhidmatan aaaa... Takkan kot nanti semua orang akan kata KPN bacul kot.... Hahaha

Samer macam kes rempuh DUN Pulau Pinang... PDRM memang failed... Failed tahap "dewa jalan duta".... Hahahaha

Tadi gua ader call HQ Agensi... Lama gak gua bercakap ngan Big Bos... Big Bos siap gelakkan KPN lagi... Siap kutuk benda kecik nih pon tabley nak handle ker... Hahaha... Big Bos cakap... PDRM jadi camtue pasai PDRM tidak telus macam masa dulu-dulu... Dulu PDRM tidak partisan... La nih PDRM lebih sudu dari kuah... Sejak PDRM dok melayan mangkuk hayun kaki politik kat dalam MKN dan KDN nih... Hahaha... Pasai tue la kredibiliti PDRM skrang sudah jadi longkang....

Gua bagitau Big Boss... Harap AGENSI takkan jadi cam PDRM aaa... Kuat bodek dan jilat...... Hahahaha... Big Bos kata... AGENSI tak layan orang politik dan agenda politik ... Tak kisah la belah mana pun.. pegi mampus la sama diorang... Hahaha

P/S : Sori aaa ... Kepada kengkawan gua di Jabatan "E" Bukit Aman... Sori aaa... Sori gua gelakkan PDRM dan Big Bos lu orang... Kiter still pengyau aaaa... Hahahaha.... Nanti biler gua turun KL kiter minum-minum aaa kat lokasi biasa.... Hahaha

PP/S : Nampaknyer Pemuda UMNO sudah tiada telor.. Sebab dah digunakan buat baling ke Pejabat DAP... Hahaha... Yang lagi lawak tue... Cuma berani baling telor Gred C jer... Hahaha... Awat .... Tak cukup duit ka mau beli telor ayam gred A.... Hahahaha.... Miskinnyer.... Kalo tak cukup duit nak beli telor... Pi la mintak telinga Adnan Yaakob buat baling.... Hahahaha .... Boleh kena tahan dan denda vandalisma nih... Hahaha...

21 May 2014

Kalaulah Pilihanraya Boleh Mengubah Sesuatu...

Bhai/DeeDee semua...

Kalaulah Pilihanraya boleh mengubah sesuatu... Hahaha.. Rasanyer dah lama Pilihanraya diharamkan di Malaysia nih... Hahaha... Ayat nih lu orang biasa baca kat blog TukarTiub... Tapi kalo lu orang nak tau... Benda nih la jugak yang slalu gua cakapkan... Hahaha

Hahaha... SPR kalu telus dan adil... Rasanyer dah lama SPR pon diharamkan oleh Barisan Nasional.... Hahaha... Masalahnyer waktu biler SPR itu telus... 58 tahun tak pernah telus... Hahaha

Samer macam PDRM... Kalo la PDRM tak bias (pimpinan atasannya)... Hahaha... Dah lama Ibrahim Ali, Zulkifli Nordin dan ramai lagi meringkuk dalam lokap.... Hahaha... Dah lama Zahid Hamidi sendiri pon dok dalam lokap lepas kasi lebam mata .... Hahaha

Kalo la PDRM telus dan adil... Takder la jadik cerita haiwan masuk menceroboh dalam Sidang DUN... Dan takder la ader mamak tulekek mana ntah jadi pelakon bollywood boleh tergolek berlakon kena langgar kat depan kereta... Siap pakai "neck brace" lagie... Hahaha

Hahaha... Itulah Malaysia... Malaysia Darul Lawak.... Sampaikan ntah saper-saper asal keturunan boleh mengaku jadi dewa dan dewata raya.... Ntah bangsat mana ntah.... Keturunan keluar dari muntah lembu la konon... Banyak sangat fiksyennyer.... Hahahaa

Hahaha... boleh mengaku "bayangan Tuhan di muka bumi" plak tue tanpa ader rasa malu.... Muhammad Ibn Abdullah yang jadi Rasul dan Nabi terakhir pon tabrani nak ngaku "bayangan Tuhan di muka bumi"... Gilers siot hadith palsu yang ntah dari mana perawinyer... Ntah dari mana sanad dier...

Sampaikan boleh disamakan zat Allah dengan makhluk (berbayang)..... Gilers sesat.... Sesat larat sungguh.. Dah samer macam Firaun...... Iblis sendiri pon tak berani nak samakan zat Allah dengan makhluk....

Nauzubillah ...


19 May 2014

Kenapalah PERKASA Bodoh Sangat?

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha... Inilah persoalan yang gua rasa ramai yang tau jawapannyer... Hahaha... Kenapalah PERKASA Bodoh Sangat... Ini mesti PERKASA bukan paham isu berkaitan bolasepak nih... Mesti kaki bangku tahap "Dewa Jalan Duta" nih... Hahaha

Antara banyak-banyak Presiden FAM dalam sejarah Malaysia... Yang sekarang nih la yang paling tabley pakai... Hahaha... At least masa Hamzah Abu Samah lead FAM dulu... Skuad Malaysia dah berjaya pi Olimpik.. 

Hahaha... Nih masa Presiden skrang nih lead... Dah lebih 25 tahun... Takder satu pencapaian terbaek pon bagi skuad bolasepak Malaysia... Lagi jadi corot ader la... Hahaha

At least masa Hamzah Abu Samah jadik Presiden FAM.... Super Mokh (Mokhtar Dahari) jadi legend... Nih masa Presiden FAM la nih... Hahaha... Hampeh ader la... Kuda kayu betul lar... 

Hahaha... By the way... Gua kutuk Presiden FAM aaa... Fahamkan betul-betul sebelum nak komen membodek dan menjilat macam PERKASA aaaa...




18 May 2014

Ader Orang Tue...

Bhai/DeeDee semua...

Ader "orang tue"... Satu masa dulu stuju lantik anak keturunan lanun naik jadi peguasa negeri.... Ingat boleh kasi laba... Tapi tak sangka kalo dah keturunan lanun... akan kekal lanunnyer... jadi habis harta negeri dirembat tak tinggal skit pon kepada "orang tue'...

Tak puas hati... "orang tue" lantik plak si samseng gedebe jadi peguasa negeri.. Ingat boleh makan aaa si gedebe nih... Tapi rupanyer si gedebe tue tak bagi chan... Ader sajer projek dan idea kena taji... kena tackle... kena sabo... 

Sampaikan berlaga angin slalu... Degil si gedebe nih takmo dengar arahan... Pakai kapla dier jer... Antar kertas berwarna semua macam tak laku... Takder efek...

Last-last "orang tue" geram sesangat... sayonara la lu si gedebe... Hahaha... Babai... lu nak tunjuk samseng tak kena tempat la... Hahaha... Meroyan kejap si gedebe tue... hahaha ... sampai buat perangai lagi teruk dari bebudak tadika kemas... Hahaha

La nih lantik mamat blur jadi penguasa negeri... Hahaha ... Ader chan kot mamat  blur nih kena makan senang-senang... Ader chan la jadik lembu kena cucuk tali.. Hahaha... senang la nak biaya kos buat rumah anak "orang tue" yang 6 tingkat kat atas bukit tue... Hahaha

Tapi....

Hahaha... Tapi "orang tue" silap... Mamat blur lagi banyak agenda... Lagi ramai dok orbit keliling dier... Hahaha.. Ader chan la berlaga angin lagj... Hahaha... Mampuih..

Agak-agaknyer... Aper tindakan "orang tue" lepas nih... nak main chess ker atau main dam aji..

Oh yer... Kawan baek dan idola "orang tue" khabarnya sudah banyak bulan kena guna lifesupport machine... Patut dah kajol (opss... Kojol) dah.... Hahaha

Hahaha.... Gua gelak jer.... 

17 May 2014

Kalaupun Hudud Diluluskan Oleh Parlimen

Bhai/DeeDee semua...

Cukup ramai rakan dan sahabat serta orang awam yang mengenali gua dok tanya gua tentang perkara hudud nih.. Pi kedai orang tanya.. Pi pasar orang tanya... Pi stesen minyak orang tanya... Wei... Gua bukan Ostad aaa... Tapi kalo gua diberi peluang jadi Ostad... Gua pon nak jadi Ostad Sampul... Hahaha... Masyuk... Memang masyuk....

Okeh la... Berbalik kepada tajuk... Kalaupun Hudud diluluskan oleh Parlimen... Nih jawapan gua... Baca betul-betul dan pahamkan...

Kalaupun hudud nih diluluskan oleh Parlimen... Dimana takder sorang pon mamat yang mengaku Islam akan mengundi sebaliknya... Gua tetap kata yang hudud takkan dapat dilaksanakan...

Bukan sebab ianya susah nak dikuatkuasakan... Bukan sebab PDRM tabley buat... Tapi... 

Tapi....

Tapi kuasa Parlimen tidak ader maknernyer dalam bab yang berkaitan dengan Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu... Sebab anything berkaitan dengan Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu adalah dibawah kuasa Sultan dan Raja-Raja Melayu...

So... Kalaupun Parlimen telah meluluskan hudud... Tak semestinya Sultan atau Raja-Raja Melayu akan endorsekan... akan luluskan... akan benarkan ianya berjalan... Hahaha

Lantak la lu orang nak cakap aper dan pertikaikan aper yang gua citer nih... Hahaha... Sohih takder Sultan atau Raja-Raja Melayu yang akan membenarkan hudud berjalan... Sebabnyer... Selagi mana takder klausa dalam undang-undang hudud nih yang "exempt" kan Sultan dan Raja-Raja Melayu daripada kena dakwa atau hukum... sure para Sultan dan Raja-Raja Melayu takkan buat punya...

Lu tarak percaya ka??? ... 

Sudah banyak kali gua cakap.. Hudud, Qisas dan Ta'azir nih cukup senang nak dijadikan undang-undang kalo para Sultan dan Raja-Raja Melayu endorsekan... Dimana diorang boleh keluarkan dekri untuk support benda nih... Tapi...  Kalo nak buat... 58 tahun dulu lagi dah boleh buat satu dekri... Tapi diorang tak buat kan...

Sebab aper... Hahaha... Sebab kalo ader hudud nih... Dan tiada yang terkecuali didalam hukumannyer... Pasti yang pertama skali kena dakwa dan hukum aderlah para Sultan dan Raja-Raja Melayu... Hahaha

Sebab tue la hudud Brunei boleh dilaksanakan.... Sebab ianya sudah "exempt" kan Sultan daripada boleh didakwa atau dihukum dibawah hudud.. Jadi.. Aper ader hal mau jalankan...

Hahaha...

Kalo tidak ader "exempt" .... Sampai kiamat pon para Sultan dan Raja-Raja Melayu takkan benarkan ianya berjalan... Hahaha... Ini fakta.... Ini bukan fitnah atau hasutan.. Ini realiti...


15 May 2014

Beza Antara Orang Melayu Dan Orang Islam

Bhai/DeeDee semua...

Ader beza aaa antara orang Melayu dan orang Islam... Bukan semua orang yang mengaku Melayu itu aderlah Islam... Melayu aderlah bangsa... Manakala Islam itu aderlah ugama...

Bukan semua yang pakai songkok dan ketayap itu orang Islam... Bukan semua yang pakai jubah dan sarban itu orang Islam...

Orang Islam biasanya akan sentiasa mengambil kira hak walaupun seekor serangga... Tidak boleh sewenang-wenangnya menganiya binatang mahupun serangga... Malah pokok dan tumbuhan pon tidak boleh dibuat khianat sesuka hati..

Itu orang Islam yang beriman la... Kalo tak beriman tue... Serupa sama macam typical Malay la... Hahaha

Jadi dalam kes dibawah nih... Allah Taala dah jadikan manusia nih sebagai khalifah diatas muka bumi... Dan oleh kerana itu Allah Taala dah kasik akal fikiran... Tak macam binatang... Itu pon banyak binatang yang Allah Taala berikan mereka  menjadi contoh teladan agar manusia dapat berfikir.. contoh macam semut... macam lebah.... macam anjing ... macam burung.... dan semua tue ader Allah Taala kisahkan kat dalam Al Quran....

Jadi ... Kalo manusia nih tak dapat berfikir dengan waras... Maka pastinya dia nih lagi hina dari binatang... Lagi hina dari anjing yang diseksanya...

Gua takut... Walaupun mungkin mamat nih kaki beribadat dan bersedekah... Namun kerana perkara khianat dan menyiksa binatang nih la yang akan menyebabkannyer dihumban kedalam api neraka... Nauzubillah...

Akai takdak punya worang...


14 May 2014

Krisis Terengganu : Siapa Yang Semakin Kaya??

Bhai/DeeDee semua...

Hahahaha..... terbaek la episod krisis Terengganu nih..... hahahaha .... memang terbaek.... dan yang paling untung dan semakin kaya aderlah "mangkuk ini" ..... Hahaha

Teka... teka.... siapa yang gua maksudkan...  Hahahaha

Masyuk bhai.... Hahaha... itu hari masa krisis kat satu lokasi.... ader satu "mangkuk itu" yang sudah untung besar... sudah dapat laba besar.... so masa tue "mangkuk ini" pon ader jeles gak... manyak jeles... tak aci aaar....

Yer la... kalu Mat Said dok masih jadi MB... susah skit "mangkuk ini" nak dapat macam-macam peluang... ader jer Mat Said kacau..... Hahaha... la nih.... MB baru... banyak senang mau kawtim.... tabley cakap lebeyy.... hahahaha....

Hahahaha..... terbaek lar....

13 May 2014

Bangang Ker Aper Nih?

Bhai/DeeDee semua...

Nih gua nak buat analogi... baca dan pahamkan betul-betul...

Dalam satu perlawanan bolasepak.... 3 orang pemain lawan sudah kena kad merah..... sudah keluar dari game.... dan skarang nih .... bola sudah berada dikaki striker... dan striker sudah berada didepan gawang... dimana penjaga gol sudah terbaring atas padang..... manakala semua player lawan berada jauh di tengah padang....

Err... tetiba.... striker bagitau yang dier nak bagi chan penjaga gol pihak lawan tue dapat bangun dan tunggu sampai semua pemain lawan "reqroup" kat pintu gol...... Alasan yang dibagi oleh striker aderlah... tak aci la jaringkan gol dalam keadaan penjaga gawang pihak lawan sedang terbaring... dan takder sekor pemain lawan berhampiran....  Striker nak main secara "gentleman" ....

Hahahaha.... aderkah ini satu senario bangang ...... Hahahaha.....

......... Untuk pengetahuan lu orang sumer.... Inilah yang berlaku di Terengganu... biler ader Ostad bangang mana ntah yang lead PAS Negeri... siap nak bagi masa dan peluang kat BN Ganu regroup....... Hahahaha....  Hancuss.... Kalu tak reti nak berpolitik.... baik jangan masuk politik... baik jangan terlibat.... baik duduk masjid jer.....

Baik jadi Ostad sampul jer... lagi masyuk.... siap ader yang akan hadiahkan harta benda lagi nanti samer Ostad sampul... Hahahaha.....

Lawak siot...... hahahaha.... pecah perut gua tengok ini sinetron.... Hahahaha

Krisis Terengganu : Siapa Yang Kena Beli?

Bhai/DeeDee semua..

Biler gua bawak tajuk nih.. Sure ramai akan kata ader ADUN yang telah/sedang/akan kena beli... Hahaha... Lu orang salah... Lu orang silap...

Dalam kes di Perak pon... Bukan ADUN yang sudah kena beli...

Tapi....

Tapi.... Sebenarnya ader yang lagi besar sudah kena beli... Semua pasai duit dan kuasa... Semua pasai kontrak dan laba... Semua pasai wang ringgit... 

Kalo tidak aaa takkan la senang-senang ader dapat buat lantikan dan watikah perlantikan MB dengan segera.... Hahaha..

Kalu gua cakap karang ... Mesti ader yang akan buat laporan polis kononnya gua buat tuduhan... Tapi... Hahaha... Lu cek la rekod aper yang berlaku di Perak dulu... Dan gua jamin.. Benda yang sama gak ader di Ganu...

Ader mangkuk yang mudah dibeli.. Di Perak dulu... Hadiah bagi krisis tue bernilai berbilion ringgit... Same goes to Terengganu.... Hahaha... Ader oranv akan dapat duit besar... Yer la... Nak buat rumah untuk anak yang 6 tingkat lu ingat murah ka.... Hahaha

Hahaha.. Cuba teka saper yang gua maksudkan... Hahaha

11 May 2014

Karipap Pun Kena GST

Bhai/DeeDee semua...

Anak gua suka makan karipap... Karipap inti ubi keledek... 


Dulu masa gua kecik... Jarang sangat ader jumpa karipap inti keledek... Rata-rata karipap 40 tahun dulu semuanya inti kentang... Udah la saiznyer besar gedabak... Makan sebijik pon dah rasa kenyang... Susah nak abiskan masa kecik dulu tue..

Lepas tue... Sekitar tahun-tahun 90'an... Dah mula banyak sana sini karipap inti campur (kentang dan keledek)... Rasa sudah ader manis skit.. Rasa kari rempah pon sudah manis skit... Tapi still rasa kari rempah tue kuat... Saiz masih maintained walaupun ader sesetengah tempat dah mula saiznya susut...

La nih... Dah jadi rare karipap inti kentang.. Susah nak jumpa... Harga kentang pon dah mahal... Rasa rempah kari pon dah macam ader takder jer... Dalam banyak kes... Ilang dah rasa kari... Hahaha... Dan saiznyer sudah semakin keding... Kecik dan kurus... Tak gebu cam dulu... Inti pon tak padat... Biler goncang karipap tue berbunyi intinya... Hahaha

Dan sekarang nih... Karipap biasa nih sudah jadik RM0.50 sebijik... Terkojot den tadi masa beli... Minggu lepas beli 6 ketul 2 hinggit... La nih 6 ketul dah jadi 3 hinggit...  Aiyo...

Ini baru karipap biasa / standard... Bukan macam karipap yang ader satu makcik kat Taman Gelora Kuantan tue jual... Yang itu lain ... Saiznya agak besar skit dan ader inti ayam (tapi skrang nih banyak tulang dan kulit dari isi ayam)

Yang kat Taman Gelora tue.. Pada tahun 1995 -1996 harga baru 30 sen sebijik... Pada 2000 harga susah jadi 50 sen sebijik.... La nih sudah jadik 1 hinggit sebijik...

Agaknyer la... Kalo GST dah diimplement nanti... Karipap yang makcik nih jual kat Taman Gelora Kuantan nih pasti naik harga jadi paling cikai seringgit dua kupang... Hahaha... Cepat la pi Mekah balik hari kalu camnie punya harga... Hahaha

Tapi gua rasa aaa... Kalo karipap biasa / standard mungkin naik 7 kupang sebijik... Aper ader hal Makcik yang jual karipap kat Taman Gelora Kuantan tue nak naikkan harga jadi seringgit lima kupang kot.... Hahahaha...

Ini gua tak citer tentang rege Karipap Gergasi yang orang dok jual kat area Kuala Selangor tue yang skrang nih dijual pada harga tiga ringgit lima kupang tue... Mungkin jadik rege lima ringgit kot kalu GST berjalan..

Ater cepat la demer nak pi Mekah balik hari la lepaih nih... Hahaha... Kaya.. Kaya... Yahoo... Google... Excite... Bing... Altavista...  

07 May 2014

Antara OOKLA Dengan SKMM...

Bhai/DeeDee semua...

Antara dua badan nih.... OOKLA dan SKMM ... mana lu lagi percaya.... Hahahaha... mana yang lu rasa lagi telus dan tidak bias .... Mana satu yang lu rasa lagi bagoosh dari segi teknikalnyer ..... Hahahaha....

OOKLA keluarkan laporan yang kata purata kelajuan jalur lebar di Malaysia (gua ulang skali lagi... di Malaysia) aderlah pada sekitar 5.48 Mbps ....

Tapi....

Tapi pengerusi SKMM dok citer purata kelajuan jalur lebar di KL (6.29 Mbps) dan di Pantai aderlah (12.84 Mbps)....

Wei... orang citer pasai purata keseluruhan di Malaysia..... OOKLA citer pasai 1 Malaysia.... Mamat Pengerusi SKMM citer pasai satu kawasan jer...... bodoh ker aper nih.... Cukup-cukup la Ahmad Shabery Cheek tue jer yang bodoh... takkan la lu pon nak ikut samer mamat ooi... Hahahaha

Menteri Penerangan tue aderlah Ahli Parlimen Kemaman.... tapi nak bagitau nih.... signal Free-To-Air TV dan Radio kat kawasan Kemaman nih pon macam lahanat ... lagi mau sembang bagoosh.... Poodah la Ahmad Shabery Cheek ... terpaksa guna Unifi atau ASTRO ..... aper daaa...  kasi setel dulu la wei baru nak sembang,,,,,, Bodoh punya Menteri sampai itu Pengerusi SKMM pon ikut sama bodoh...

P/S: Mesti esok lusa pegawai SKMM akan serbu rumah gua.... Hahahaha


05 May 2014

Mabuk Ketum Ka Mahathir Mohamed Nih?

Bhai/DeeDee semua...

Hahahaha... Mahathir Mohamed nih gua rasa aaa mesti sedang mabuk ketum nih... Hahaha... Siap peringatkan orang lain supaya jangan salahguna kuasa.... Hahahaha.... Mampuih... Lawak siot... Hahaha...

Yang kaki salahguna kuasa plak boleh nasihatkan orang lain supaya jangan salahguna kuasa... Hahaha... Memang mabuk air ketum nih... Kalo bukan ketum... Mesti Mahathir Mohamed nih layan Syabu... Hahahaha





Hahaha... Lawak siot dier nih... Udah la lupa asal usul keturunan... Hahaha... Mabuk todi ka wei??? Hahaha




Cari Makan La Bhai... Hahaha

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha... Salah cakap karang miss soru... Hilang jawatan... Hilang pangkat... Hilang gaji.... Hilang status... Hahahaha... Jadi terpaksa la cakap berlapik cover line baek punya... Hahaha... Cari makan la bhai....

Hahaha.... Ostad, Ular Mak, Mofti "perut dan bawah perut" ... Hahahaha ...




Cuba bagi satu contoh yang Kerajaan sedia ade tidak menggalakkan maksiat... Hahahaha.... Kasino pon ader kat Negeri tue la... Hahaha... Tarak brani mau tegur... Hahahaha

Lawak neraka siot... Hahahaha


01 May 2014

Betapa Celakanya Kesatuan Sekerja

Bhai/DeeDee semua...

Semalam gua ader bagi hint... (BACA SINI)... Betapa celakanya kesatuan sekerja yang ader dalam Malaysia nih... Biler mana pimpinan Kesatuan Sekerja nampaknyer dah sama taraf dengan Ostad, Ular Mak dan Mofti "perut dan bawah perut" .... Tabley pakai satu sen pon... Bangsat... (Gua tak story pasai Ostad Elysion atau Vellfire aaa) ... Hahaha

Semuanyer tabley pakai... Semuanyer pentingkan diri sendiri... Biler duit dan pangkat gelaran ader depan mata... semua jadi kelabu mata.. semua jadi bangsat... semua jadi celaka... semua jadi kuda kayu...

Terbukti aper yang gua katakan semalam aderlah benar... tiada yang benar melainkan benar semata-mata...  Jom semua golongan pekerja... Kasi buang jer ini pimpinan dalam AGM akan datang... Kalo tabley buang aaa... Kasi mintak ROS bubarkan sajer CUEPACS nih... Ngarut jer...














Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1