Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

30 June 2014

Errr... Nak Citer Aper Aaa???

Bhai/DeeDee semua...

Gua ader terbaca citer tentang Lotfi Ariffin yang telah berada di Syria dan terlibat dalam kancah peperangan disana... Gua ader cadang nak komen... Tapi gua rasa aaa... Gua simpan jer komen gua tue...

Aper pon.. Untuk pengetahuan lu orang sumer... Aper sajer konflik yang melibatkan orang Islam di dunia nih mesti akan ader seorang dua paling kurang "askar upahan @ merceneries @ jihadist" dari Malaysia yang terlibat... Sejak seingat gua dari tahun 60'an lagie...

Walaupun mereka dilabelkan macam-macam oleh banyak pihak... Mereka sebenarnya amatlah digeruni oleh pihak lawan... Malah pejuang dari Malaysia terkenal kerana konsisten, ketepatan dan keberanian... Dengan skil dan ilmu ketenteraan yang cukup serta lengkap dengan ilmu sains, kimia dan matematik adalah satu "chemistry" yang ader dalam kebanyakan pejuang dari Malaysia....

Lu orang boleh baca buku tulisan Tim Huxley yang menyenaraikan kenapa "askar upahan @ merceneries @ jihadist" dari Malaysia amat digeruni... Di letakkan di rangking nombor 1 dunia ...

Tapi bukan itu yang gua nak citer.... Gua sekadar nak citer skit mengenai operasi Agensi yang melangkaui sempadan negara sejak dari awal penubuhannya... Team dari Agensi pernah melatih pejuang Islam negara lain yang terlibat dalam beberapa konflik seperti di Afghanistan, Filipina, Kashmir, Palestine, Lubnan, Ambon, Iraq, Iran, Chechnya dan jugak di negara Balkan.

Malah gua sendiri pernah diarahkan terlibat melatih pejuang Islam di Balkan terutamanya di Slovenia selama beberapa bulan dalam berbagai cabang "black ops"... Jadi tidak terkejut kalu hasil dari latihan yang diberikan itu telah diajarkan pula kepada pihak lain yang sama aqidah... Gua tak terkejut...

Ader beberapa kes yang Agensi terlibat.... Bukan sekadar latihan sahaja diberikan... Tapi siap dengan bantuan kelengkapan... Cuma aper yang kami buat itu kami tetap akan "deny" penglibatan kami... Begitu juga pihak Agensi... No... Ianya dinafikan...

So... Kepada Ahmad Zahid Hamidi... Tolong jangan naif.. Sila semak sumber yang ader dulu sebelum komen... Buat malu jer....

By the way... Dari dulu lagi ISA akan dikenakan terhadap mana-mana individu warga Malaysia yang terlibat menjadi "askar upahan @ merceneries @ jihadist" ini... Ini polisi Kerajaan Malaysia...

23 June 2014

Gua Sediakan Parang Untuk PERKASA

Bhai/DeeDee semua...

Sori aaa lama tak menulis... Dan artikel nih pendek jer....

Kalu pengkhianat kepada Sultan Selangor, PERKASA nak pancung..... Hahaha.... Abis tue.... Kalu pengkhianat kepada Islam plak PERKASA nak buat aper??? Kalu nak parang gua boleh supply... Harga terbaek punya... Boleh kasik diskaun... Hahaha

Hahaha... Lawak siot... Biler masa plak Allah Taala kasi watikah jadi Ketua Agama Islam... Aperkah syarat-syaratnyer nak jadi Ketua Agama Islam...

Kaki botol besarkah syaratnyer?
Kaki benggali kaur kah syaratnyer?
Kaki menjuburkah syaratnyer?
Kaki disko dan pubkah syaratnyer?
Kaki baccarat dan bingo kah syaratnyer?
Kaki pakau kah syaratnyer?
Kaki apa boleh jual jual kah syaratnyer?
Kaki bunuh dan belasahkah syaratnyer?

Atau kaki rembat anak bini orangkah syaratnyer?

Hahahaa.... Nak kena tanya Tok Mufti la nampaknyer ..... Hahaha...

Karut lagi sesat syirik biler Ketua Agama Islam boleh plak mengampunkan dosa orang lain..... Hahahaha....

By the way... Khalifah dulu pon bukan Ketua Agama Islam.... Yang ini memandai-mandai jer....

Poodah la Ruslan Kassim.... Sajer nak tanya Ruslan Kassim... Aper citer tender projek Cyber Masjid pada tahun 1995 dulu tue.... Bangunan De Palma Ampang jadi saksi la wei... Hahaha

06 June 2014

Inilah Standard Universiti Di Malaysia

Bhai/DeeDee semua...

Hahahaha.... Gua tak tau dah nak kata aper... Inilah standard universiti di Malaysia.... Tabley nak salahkan pelajar semata-mata... Tapi kena salahkan jugak kakitangan akademik dan pentadbiran Universiti di Malaysia....

Hahaha... Lawak siot...



Patut la tak kemana hasil yang ader... Hahaha.... Unmarketable.... Hahaha


05 June 2014

Apa Susah Bukak Tender Cari MH370

Bhai/DeeDee semua...

Aper susahnyer ATSB nak bukak tender untuk cari MH370.... Hahaha... Pass jer kat Bomoh Penampar Buaya tue... Habis citer... Hahahaha

Buang duit dan buang masa bukak tender... Supply jer bubu... kelapa muda... tikar mengkuang dan buluh runcing.... Hahaha.... Jangan lupa supply bangsi hikmat skali.... Hahaha






04 June 2014

Black Ops 1993

Bhai/DeeDee semua...

Tetiba gua teringat akan satu "Black Ops" yang mana telah berlaku kat satu lokasi luar negara pada tahun 1993.. Dimana Agensi terlibat sepenuhnya dari perancangan sehinggalah perlaksanaan dan pembersihan...

Bagaimana segala perancangan yang dibuat telah berjaya sepenuhnya walaupun dengan menggunakan satu unit yang cukup kecil anggotanya... Walaupun terdapat kasualti...

Dan tugasan itu selesai lebih awal dari perancangan awal... Dimana sararan dapat di neutral kan walaupun di zone sesak tanpa menimbulkan syak wasangka warga tempatan... Alhamdulillah....

Kepada Encik D, Encik G, Puan S dan Puan K.... Terima kasih banyak-banyak atas kerjasama erat lu orang sumer dalam menjayakan misi tersebut... Dan Al Fatihah buat Encik C yang terpaksa berkorban untuk negara.

03 June 2014

Grand Finale MH370?

Bhai/DeeDee semua....

Sori aaa... Gua banyak sibuk kebelakangan nih....  Cuma sekadar baca jer bahan dalam Internet...

Bab "Grand Finale" yang kepoh satu Internet tue .... Hahaha... Nanti-nantilah gua ulas... Terutamanyer tentang lokasi yang dibulatkan tue... Hahaha....

Aper pon.... Sedikit hint... Yang mati tetap ada... Yang selamat juga ada dikhabarkannya.... Lokasi tebusan masih lagi dikesan.... Kerana tebusan diberitakan telah dipecah-pecahkan kepada unit-unit yang lebih kecil... Dan lokasi yang berbeza antara satu sama lain...

Kemungkinan laluan tikus digunakan untuk keluarkan tebusan dari tanah ini...

Masa clearance untuk tebusan dikeluarkan dan dipindahkan dari lokasi asal aderlah dikenalpasti cuma 1 jam 35 minit sahaja...

02 June 2014

Catuan Air Di Mersing

Bhai/DeeDee semua...

Gua dimaklumkan oleh sanak saudara bahawa Bandar Mersing masih lagi mengalami catuan air sehingga ke hari ini walaupun hujan telah turun dengan lebat sejak dua tiga minggu yang lepas..

Malah beberapa kenduri kahwin yang sepatutnya dijalankan minggu lepas dan minggu depan khabarnya ada yang terpaksa ditangguhkan atas sebab air masih dicatu..

Persoalan gua.... Kenapa Singapura langsung tiada catuan air walaupun berlakunya kematau sejak awal Mac... Dan kenapa Mersing mengalami catuan air sejak hampir dua bulan...

Apa masalahnya nih.... Salahkan hujan tau pengurusan air ... Syarikat Air Johor perlu beri penjelasan segera dan kukuh...

01 June 2014

Broad Daylight Scam?

Bhai/DeeDee semua...

Sori aaa... Gua dah lama sibuk ngan tugasan hakiki dan tugasan sampingan... Jadi dah kureng amik pot pasai politik Malaysia... Malah dah berapa event berkaitan politik gua tak join.. 

Dua hari sudah gua ader call HQ Agensi... Tanya diorang aper stori terkini tentang MH370... Diorang kata ader arahan dari luar agensi suruh kes MH370 masuk fail NFA... Tapi bos besar khabarnya tak stuju... Walaupun team yang terlibat sudah dikecilkan ... Tapi semua aset dan operatif masih diarahkan alert tentang MH370...

Itu citer MH370 la.. Kalu bab PRK Bukit Gelugor plak... BN memang ader keluar satu memo bagitau kat SPR yang PRK Bukit Gelugor telah diperuntukkan kemenangannya kepada DAP... Jadi SPR  tak perlu nak berbuat apa-apa... Memo arahan camnie dah biasa dah SPR dapat..

Dalam masa yang sama... SPR dapat satu lagi memo yang mengarahkan bahawa SPR perlu memastikan kemenangan di PRK Teluk Intan berpihak kepada BN walau dengan apa cara sekalipon...

Dan gua diberitahu bahawa beserta memo ini ada satu surat khas kepada Pengerusi SPR bahawa segala keputusan pada PRK Teluk Intan adalah memberi impak kepada lantikan Pengerusi SPR itu sendiri.. 

Sebab itulah berlaku khabarnya bilangan pembuang undi (pengundi) dengan bilangan kertas undi yang diterima semasa pengiraan undi adalah tidak sama... Ini menunjukkan bahawa "Broad Daylight Scam" telah berlaku...

Dan pastinya kalu ditanya dan disiasat nanti... SPR akan ader jawapannya... Dan SPR akan bermati-matian mempertahankan kemengan BN walaupun dengan kertas undi "magika".... Hahaha

Aper pon.... Negeri bertuah ini adalah Darul Magika.... Yang dah lama "jalan" pon boleh istihar baru jer "jalan"... Apertah lagi ngan kertas undi dari Alam Angker... Hahahaha .... Everything can be done.... Malaysia Boleh...

Ader fulus semua lulus...

Aper-aper pon... Bagi kes PRK Teluk Intan... Semua pihak dalam PR perlu buat post mortem...  Semua ader kepincangan .... ader masalah..... Baik DAP, PAS dan jugak PKR...

Kepada yang dah naik jadi kapla negeri tue... Hehehe .... Lepak-lepak la bermalam di lokasi lama... Itupon kalo boleh aaaaa.... Itupon kalo tak kena humban la... tak aci la lepak lokasi lain.... Hahahaa

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1