Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

30 April 2013

Berita Sensasi Untuk PR

Bhai... Gua dapat maklumat tadi tentang bagaimana BN akan mengekalkan kuasa walaupun dengan sentimen rakyat nampaknya menyebelahi PR...

Gua ditunjukkan satu set data yang memaparkan satu strategi SPR dalam memastikan PR masih jugak mendapat undi yang besar tetapi kemenangan berpihak kepada BN... Semua ini dapat dilakukan sekiranya peratusan yang keluar mengundi adalah kurang dari 85%...

Kali ini mereka tidak akan menggunakan pengundi hantu bagi sesetengah kawasan tetapi dengan menggunakan stok kertas undi daripada undi awal yang telah pon dibuat beberapa hairi sebelumya..

Macam mana yang akan dibuat masih lagi misteri kerana informer gua belum diarahkan berbuat seperti yang dirancangkan secara rapi oleh SPR...

Aper pon... Gua tak kata SPR menipu dalam PRU13 kali nih... Cuma magik dier akan ketara dibeberapa kerusi Parlimen yang kurang panas... Dengan ini syak wasangka dapat dipastikan tidak menjadi isu...

Aper pon... Jangan terkejut jika PR akan dapat pertambahan undi kali ini dengan nilai yang besar... Tetapi still kalah dengan BN sekitar beberapa ratus undi... Undi majoriti kali nih tidak la banyak mana... Paling tinggi pon dijangkakan oleh SPR (informer gua bagitau) undi majoriti aderlah sekitar 2500 undi bagi kerusi Parlimen..

BN tak berapa nak kejar sangat DUN kecuali untuk 3 negeri nih... Pulau Pinang, Selangor dan Johor... Selain dari itu semua BN tak berapa nak kisah... sebab kalu BN menang semua negeri pon... tapi tak menang Persekutuan... memang masak la BN.... hahaha

Ciao...

Update Isu Berita Panas Untuk PR

Bhai... gua baru jer sampai kat rumah... dah solat maghrib dah pon... tadi bawak motor macam cipan... macam mat rempit... hahaha..... berdesup...

Okeh.... Ini ringkasan jer citer tue... sebab gua kena pergi satu program baca Yaasin ......

Citernyer camnie..... tadi gua diberitahu dan ditunjukkan demonstrasi memadam "dakwat kekal" yang dikatakan oleh SPR tue... rupanya banyak senang nak cuci lar.... tak payah sampai sakit tangan ker mender ker... Hahaha...

Boleh cuci pakai Petrol lar... RON95 pon boleh.... hahaha....

Jadi.... gua diberitahu.... bahawa ader sekumpulan "pengundi ragu" yang akan mengundi dua kali di beberapa kerusi Parlimen yang panas.... yang best tue.... semua pengundi nih ader dua kad pengenalan atas nama diorang.... camana tue.... hahaha....

Parlimen yang akan dapat undi tambahan nih aderlah dikawasan yang ader kem tentera dan anggota keselamatan lain.... jadi... berhati-hati aaa...

Anyway..... pastikan jumpa yang keluar mengundi kali ini lebih dari 93% bagi setiap kawasan pengundian.... agar SPR dan agen-agen dier tak dapat nak buat magik pada PRU13 nih... kalu kurang yang kuar mengundi... mudah bagi SPR dan sebagainya.....

UBAH.....

P/S : ini sebahagian dari citer... yang lain lepas gua balik dari majlis baca Yaasin... okeh...

Berita Panas Untuk PR

Bhai.... gua nak gerak travel 100km lebih nih.... so once sampai ke rumah nanti malam.. InsyaAllah gua akan publishkan berita panas untuk PR nih... gua baru dapat daripada sumber.... on the dot nih...

Nak tulis panjang skrang pon tabley.... pasai nak cepat sampai sebelum malam.... tambah lagi gua naik motor jer nih... hahaha... tunggu aaa ....  jumpa gua atas LPT .... hehehe

Kaler Air

Bhai... ader member gua bagitau... yang rupanyer diorang bukan pakai dakwat kekal untuk dicalit pada kuku pengundi sebelum  pengundi membuang undi...  SPR katanyer tak pakai dakwat kekal kali nih.. pasai sotong tak cukup...

errr... betul ker kena calit kat jari hantu???
Jadi terpaksa pakai kaler air.... brand Luna kot... hahaha.... untuk calit atas kuku tangan sebelum seseoorang itu boleh mengundi...

Kalu pakai kaler air.... watercolour.... kosnya aderlah murah skit... dan takder masalah dari segi hukum Islam.... nak basuh pon senang.... zat air tetap sampai ke kulit jari... hahaha....

Aper citer nih... takkan la nak bajet sangat sampaikan buat kerja lahanat camnie... sampai dakwat kekal pon boleh ilang biler dibasuh dengan sabun...... aper daaa.... SPR nih buat lawak ker aper nih.... hahaha... nih cara nak menipu la nih.... kalu nak buat lawak... pastikan lawak tue kena tahap mega lar....

Hahaha... sori.. kapla nih tengah bengong pasai tengah diagnostic IBM Storage Server DS4700 yang kuar error la nih kat tempat klien nih....  time orang nak berkempen nih la storage server nih buat perangai... hampeh tul lar.... hahaha

Hahahaha....

Kalau Blogger Milo Suam Ditahan Dan Didakwa

Bhai .... Lu orang percaya tak kalu gua katakan bahawa blogger Milo Suam tidak akan ditahan atau didakwa sebelum 5 Mei 2013 nih..... Lu orang percaya tak???

Hahahaha.... untuk pengetahuan lu orang.... kalu PDRM tahan dan dakwa blogger Milo Suam sebelum hari pembuangan undi.... gua berani jamin yang kesan langsung benda nih akan menyebabkan BN mendapat undi yang lagi corot.... hahaha... serangan macam nih PDRM takkan buat dalam masa terdekat nih...

Melainkan kalu selepas 5 Mei 2013 dan keputusan PRU13 memperlihatkan bahawa BN telah menang dan boleh membentuk Kerajaan Persekutuan Malaysia.... Kalu ini berlaku... maka bukan sahaja Milo Suam akan dikenakan tindakan tahanan ... malah mungkin ramai lagi blogger pro PR yang akan ditahan dan didakwa....

Mungkin jugak gua pon boleh kena.... hahahaha... tapi insyaAllah... kabel gua masih lagi kuat..... bekap baik punya.... hahahaha...

So... kalu BN kalah... memang takkan ader la blogger yang kena siasat dan tahan serta dakwa... tapi kalu BN menang.... masak la kiter semua.... hahaha..... blogger lucah macam PapaGomo, Parpukari, RBF dan lain-lain sure tarak kena siasatan... tapi yang akan kena aderlah kiter nih... blogger pro PR....

Hahaha.... sabor jer la...


Pengurusan TLDM Buat Lawak

Bhai... tolong aaa nasihatkan skit pengurusan TLDM nih... tolong jangan buat malu angkatan bersenjata... tolong jangan buat malu geng-geng yang masih dalam perkhidmatan.... tolong aaa... kalu nak berkempen ker mender ker... tolong jangan salahguna kuasa lu orang dalam TLDM....

Gua pernah menumpang KD Paus untuk satu Ops sekitar tahun 1992 .... Walaupun KD Paus tue takder la besar mana... tapi at least okeh gak la kemudahan yang ader... bergerak dari Pangkalan TLDM Lumut sekitar pukul 1 pagi dan sampai ke kawasan operasi 4 jam kemudian.... Gua cukup salut anggota TLDM dari yang lain-lain pangkat (LLP) sampailah kepada pegawai... Semua professional... masa tue semua anggota senantiasa siap siaga untuk menghadapi pelbagai senario..

Last skali gua hadir berurusan di Pangkalan TLDM Lumut aderlah pada Oktober 1997 untuk satu raptai latihan  bawah permukaan.... Itu last skali gua kat sana.....

Tapi tak sangka... skarang nih pentadbiran dan pengurusan TLDM sudah tidak dapat membezakan professionalisma dengan politik kepartian.... Malah urusan kenegaraan (yang dahulunya disanjung dan dijulang tinggi) nampaknya dikesampingkan atas dasar perbedaan fahaman politik kepartian... Nampak sangat la pentadbiran dan pengurusan TLDM sudah cacamarba sampaikan tidak tahu beza antara Kerajaan yang memerintah dengan Parti Politik...

Sori... gua tetap bertegas... bahawa walaupun anggota TLDM tertakluk kepada beberapa arahan tetap... tapi biler berkaitan bab kenegaraan... adalah wajar anggota TLDM diberikan gambaran yang jelas tanpa bias atau condong kepada mana-mana parti politik... Urusan memilih wakil rakyat adalah hak individu tidak kira sama ada dier aderlah anggota pasukan keselamatan mahupun orang awam... Pihak pentadbiran dan pengurusan TLDM tidak berhak untuk menyekat akses kepada urusan pilihanraya (termasuklah kempen) sekadar memilih-milih berdasarkan kepada parti politik... Ader yang boleh ... dan ader yang tidak boleh...

Ini menunjukkan bahawa pentadbiran dan pengurusan TLDM memang pincang dan bias serta tidak telus. Gua kesal dengan kenyataan yang telah dibuat oleh TLDM seperti dalam snapshot yang gua publishkan disini... TLDM sekarang sudah tidak professional. Memalukan... Baik buang sahaja pakaian seragam anggota tue ... jika tidak boleh membezakan antara kerajaan dan parti politik.

Sori... Semua warga TLDM (LLP dan Pegawai) nampaknyer sudah dizombiekan oleh pentadbiran dan pengurusan TLDM sehinggakan tidak dapat melihat tujuan sebenar Mahathir Mohamed hadir di Pangkalan TLDM...

Maaf la wei kalu bos besar NAVY nih marah sangat kat gua... tapi gua cakap benda betul... kepada lar mudah sangat dibaruakan oleh Ahmad Zahid Hamidi tue.... ker ader aper-aper.... hehehe.... (errk... takkan la gua terpaksa nak tengok kertas siasatan pemerolehan aset TLDM kot)..... hahahaha

72 Jam Telah Berlalu, Hadi Awang Kekal Membisu

Bhai.... Gua nak kasitau lu... camana la gua nak respek Hadi Awang nih.... cuba bagitau kat gua.... camana gua boleh salut samer dier.... errr... Nih ker contoh Presiden sebuah Parti Islam..... itu hari... pada 21 April 2013... bukan main dier tuduh macam-macam biler orang tanya pasai aper ader pertindihan kerusi dibeberapa DUN dan Parlimen...

Antara tuduhan yang Hadi Awang lemparkan aderlah...
  1. Calon dari parti bersekutu yang lain tidak diyakini... pasai katanya terlibat dengan dadah dan pil kuda...
  2. Calon dari parti bersekutu yang lain tidak diyakini....pasai bernabikan dan berrasulkan Lenin / Stalin .... serta ader gambar Karl Marx kat markas...
Penyokong totok PAS memang tak banyak songel... semua main angguk jer.. aper sahaja yang keluar dari mulut Hadi Awang umpama arahan... kena turut .... takder komen... wala' dan thiqah tahap dewata raya.....   Yang best tue... takder sorang pon berani tanya Hadi Awang mintak kasi bagi nama spesifik dan bukti realistik.... takder sorang pon brani.... alasan... ilmu Hadi Awang tinggi sangat... jadi tabley la lawan tokey.... Poodah lar.... pada gua... walaupun gua ahli PAS seumur hidup... gua tetap akan persoalkan aper yang Hadi Awang ceritakan tue...

Sebab... pada gua... kalu Hadi Awang takder brani nak kuarkan bukti dan fakta... baik simpan jer la ... tak payah kecoh-kecoh bagi macam-macam alasan untuk isu pertindihan kerusi tue.... Cakap jer yang PAS kebulur sangat kerusi-kerusi tue....  macam kat Terengganu sampai amik balik 3 kerusi walaupun dah bersetuju deal pembahagian kerusi sebelum bubar Parlimen lagie...

Tapi takper.... untuk pengetahuan lu orang sumer.... walaupun PAS Terengganu amik semua skali kerusi DUN yang ader... tanpa memberikan sedikit pon kat parti gabungan yang lain dalam Pakatan Rakyat... Terengganu tetap takkan jatuh kepada PAS pada PRU13... Hahaha... jangan lu tanya pasai aper gua cakap camnie... lu tarak percaya ... tunggu keputusan PRU13 nanti..... hahahaha...

So... selepas 72 jam telah berlalu, Hadi Awang kekal membisu tabrani nak bagi fakta dan bukti atas pertuduhan yang dier buat kepada PSM dan PKR serta calon-calon daripada parti gabungan dalam Pakatan Rakyat nih....

Kalu yang menuduh tue orang biasa... ahli biasa... laju jer pimpinan tuduh macam-macam... laju jer ahli PAS tuduh orang biasa tue buat fitnah ker mender ker... tapi kalu Hadi Awang.... takder plak ahli PAS nak tuduh Hadi Awang nih buat fitnah ker..... aper daa...

Tunjukkan lah example yang baik... tunjuk la contoh teladan yang bagoosh... jangan la buat malu Islam jer..... nanti akan jadi modal kat puak-puak BN jer.... aper daaa....

Takut nanti jadi seperti kata bidalan orang tua-tua...... yang dikejar tak dapat... yang dikendong berciciran.... budus betul lar... 

29 April 2013

GE13 Voter Sentiment Ratio (29th April) - Report

Bhai.... gua sebenarnya cuak skit dengan sentimen rakyat yang dapat dilihat pada graf Voter Sentiment Ratio (VSR) nih... bukan aper gua cuak... memangla gua tau yang ini berdasarkan sentimen rakya... cuma takut ini aderlah sentimen buat-buatan.... Yer la... ramai nampak orang datang ceramah Pakatan Rakyat (PR)... nampak macam sokongan tue kuat jer ... tapi berapa sebenarnya yang akan dapat dihasilkan diatas kertas undi nanti...

Walaupun Barisan Nasional (BN) nampak goyah sana sini.... ceramah pon ciput jer orang datang...pastu ader yang macam kena sabotaj... tapi lu jangan lupa.... BN ader macam-macam lagi magik yang boleh dibuat... pada gua... undi kepada BN nih solid kali nih... para penyokong BN konfirm akan solid mengundi BN....  masalahnyer... yang PR nih... penyokong diorang pon belum tentu akan mengundi PR.... tue la pasai...

Aper pon... Voter Sentimen Ratio (VSR) nih jangan dipandang sebelah mata.. dan jangan juga menyebabkan ader orang sudah rasa hebat dan boleh goyang kaki.... anything boleh berubah biler-biler masa.... Untuk semakan laporan VSR semalam ... boleh semak di SINI ...

(c) 2013 Agency

Siapa Undi Siapa

Bhai... Awal pagi tadi... sekitar pukul 4 pagi.... gua dah tulis tentang isu berkaitan dengan DUN Semambu dimana kawasan nih mempunyai 56.8% pengundi Melayu.... Inilah kawasan yang paling banyak pengundi Melayu dalam DUN Pahang....

Tapi.... sejak 2008 lagi.... Pakatan Rakyat (PR) telah letakkan calon yang kureng sesuai disini....Toksah citer la BN.... BN memang akan letak calon berbangsa Cina dikawasan majoriti Melayu.... sebab kalu letak tunggul sekalipon sebelum 2008 diorang rasa BN tetap akan menang....

Okeh la... gua bukan nak rasis ker mender ker... tapi kalu kawasan tue majoriti kaum Cina ker.... memang patut lar sangat wakil rakyatnya berbangsa Cina.... senang dier nak attend keperluan masyarakat... kenduri ker... kematian ker... bisnes ker.... aper sajer.....

Tapi kalu kawasan majoriti Melayu.... seeloknyer la dapat wakil rakyat yang dari kaum Melayu.... senang... kalu masyarakat nak deal pon senang... kenduri senang... kalu ader kematian pon senang... kalu ader urusan aper sajer pon senang.... mudah komunikasi...

Tambah lagi kalu wakil rakyat tue dari kalangan penduduk tempatan... tinggal dan menetap disitue... bukan yang datang sekali skala ataupun tunjuk muka sekali dalam 5 tahun.... Kalu ahli Parlimen tue takper la kalu bukan penduduk tempatan... tapi kalu untuk jadi ADUN tue... baik la orang tempatan dan dari kaum yang menguasai majoriti kat sana....

So... bagi DUN Semambu nih... Barisan Nasional dah letak calon dier dari bangsa Cina iaitu Pang Tsu Ming... manakala dari Pakatan Rakyat pulak letak calon dari kaum Cina gak iaitu Lee Chean Chung (err... calon muda nih memang kureng dikenali oleh penduduk setempat) .... manakala satu-satunyer calon dari kaum Melayu aderlah Mohd Shukri Mohd Ramli (Bebas) ...

Jadi... skrang nih pengundi Melayu yang memegang majoriti besar di DUN Semambu gua rasa lebih wajar pilih calon dari kalangan anak bangsa bagi memudahkan suara Melayu di DUN Semambu dibawa kedalam Dewan Undangan Negeri Pahang....

Sebab... Pang Tsu Ming tue dulu .. selama dier jadi ADUN.... Pang Tsu Ming nih langsung tak bawak suara majoriti penduduk DUN Semambu di dalam Sidang DUN... melainkan dier banyak senyap atau bawak suara minoriti..... Pilihan ditangan lu orang... Gua bukan pengundi DUN Semambu... tapi kalu gua pengundi di DUN Semambu... gua akan buat pilihan based on ratio majoriti.... ader paham ker???

UNDILAH CALON PRO RAKYAT
Suara Anda InsyAllah Dapat Kedengaran Di Dewan Undangan Negeri.


P/S : Gua tak dibayar untuk berkempen.. tapi ini adalah satu sumbangan kecil gua terhadap perjuangan rakyat...  Kalu ader sesapa nak upah gua untuk berkempen bagi pihak diorang... tak kisah la BN atau PR... sila sediakan at least RM2 juta .... baru boleh deal....

Bekas MB Negeri Sembilan Sudah Kantoi

Bhai.... orang tua-tua ader cakap.... kalo bodoh tue... duduk jer diam-diam... jangan kepoh.... jangan kecoh... Hahaha .... Nih bekas MB Negeri Sembilan sudah kantoi.... hahahaha... kantoi pasai aper... kantoi pasai dier tak tau bahawasanyer aper yang dier cakap tue tak releven....

Hahaha.... semua orang tau... semua orang yang terlibat dengan politik nih tau kenapa Pakatan Rakyat tak dapat menggunakan satu logo jer pada PRU13 kali nih.... semua pasai kerja celaka yang dibuat oleh Pendaftar Pertubuhan (ROS) .... yang mengambil masa terlalu lama untuk meluluskan logo nih....

Walhal... Pakatan Rakyat dah lama submit benda nih..... lepas Zaid Ibrahim keluar dari PKR.... terus ROS kata permohonan yang dulu tue sudah batal... laju plak dier membatalkan.... pastue biler Kamaruddin Jaafar submit balik..... senyap sampai ker la nih takder dengar khabar....Poodah lar ROS... patut kalu Pakatan Rakyat dah pegang kuasa Persekutuan nanti... sila aderkan satu public hearing... bagi pegawai atasan ROS jawab kenapa susah sangat nak luluskan permohonan guna satu logo....

Gua rasa masa tue mau terkincit la itu pegawai ROS..... hahaha...


Perjuangan Golongan Marhaen

Bhai... Gua nak story sejarah sikit... dan harapnyer hasil daro story gua nih boleh membuka minda lu orang tentang perjuangan golongan marhaen... golongan yang tertindas... sama ada ditindas oleh sistem kapitalis mahupun oleh sistem agama... Maybe ader yang akan marah dan menuduh bukan-bukan atas story gua nih... tapi gua peduli aper... gua tetap nak citer gak... ader paham ker??? hahaha

Okeh... Mak Ayah gua dulu walaupun belajar tak tinggi mana... stakat skolah Inggeris dan Melayu... tapi mempunyai tahap patriotisma yang agak tinggi.... Gua respek dan salut... dan kedua-dua mereka duduk dalam parti berhaluan kiri... Orang cakap kalu berhaluan kiri nih... mesti kapla sosialis atau komunis.... hahaha...  tapi orang yang cakap tue sure tak tau yang kumpulan berhaluan kiri nih la yang dekat dengan rakyat marhaen... mustada'afin... rakyat tertindas....

Manakala kumpulan berhaluan kanan... lebih dekat kepada golongan elitis... bangsawan... kapitalis ... mahupun agama... Ini terbukti ader dalam sejarah... lu tak payah bising la nak tibai gua bab nih.... sebelum lu nak tibai benda ker... sila rujuk dalam buku sejarah... sori.. Sejarah Malaysia jangan dibaca sebab ianya ditulis oleh orang yang menang... sila rujuk silang beberapa buku sejarah lain... termasuklah buku sejarah dari China dan India yang menceritakan tentang apa yang berlaku di Tanah Melayu nih...

Golongan elitis... bangsawan... kapitalis ... dan jugak agama.... sejak dari zaman berzaman lebih menumpukan kepada status quo.... kalu orang biasa (rakyat marhaen)... langsung tabley nak tegur aper sajer salah laku dan kerja bangang yang dibuat oleh golongan elitis... bangsawan.... kapitalis ... dan jugak agama..... tabley... salah kalu tegur.... nanti akan kuar ayat camnie "lu saper mau tegur gua" ..... sebab semua nih aderlah menggunakan sistem kasta.... lagi tinggi darjat kekastaan mereka.... lagi bermaharajalela la diorang.... lagi tinggi ilmu agama.... lagi samseng dan tak pandang diorang terhadap orang lain (rakyat marhaen)....  bukannyer makin zuhud...

Jadi.... golongan berhaluan kiri nih memang tertekan dan ditekan sejak azali lagi... semuanya disebabkan oleh kumpulan elitis.. bangsawan.... kapitalis dan agama..... Jadi... sekitar awal abad ke 20... golongan berhaluan kiri nih mula bertindak... menggerakkan massa.... agar semua dapat melihat dan mengambil berat akan permasalahan yang dihadapi oleh rakyat marhaen... rakyat yang tertindas.... rakyat mustada'afin....

Dan.. golongan kanan telah dan akan sentiasa mengambil peluang untuk menyekat pergerakan golongan kiri... semata-mata mau mempertahankan status quo mereka... Malah golongan kanan nih sanggup mengkhianati janji yang dibuat dengan rakyat marhaen.... yang penting (tembolok) mereka dijaga.....

Hampeh..... So.... ini kali lah golongan berhaluan kiri... rakyat marhaen... golongan mustada'afin akan bertindak.... kasi tukar itu pucuk pimpinan persekutuan Malaysia..... kasi hancur itu UMNO/BN.... Kalu orang agama pon turut sama bodoh nak menyekat kemaraan nih... dengan orang-orang agama nih semua kiter kasi bungkus...

HIDUP RAKYAT...
BERSATULAH DAN MARI BERJUANG....


Adnan Mansor Pasti Menang Di Putrajaya

Bhai.... Okeh... gua kasi lu orang satu senario... Camnie....keputusan pengiraan undi bagi Parlimen Putrajaya (16 ribu lebih pengundi) gua berani jamin yang ianya akan paling lambat diumumkan oleh SPR kalu Adnan Mansor kalah... tapi kalu Adnan Mansor menang bergaya... pastinyer itulah keputusan yang paling awal SPR akan umumkan...

Same goes to Parlimen Gelang Patah... Kalu Lim Kit Siang kalah... memang tak sampai setengah jam SPR akan publishkan kemenangan Ghani Othman di Parlimen Gelang Patah tue.... tapi kalu Lim Kit Siang menang.... hahaha... mau pukul dua atau tiga pagi baru umum.... Hahaha....

Tapi.... dengan SPR yang gua tak konfiden boleh berlaku adil, telus dan saksama nih... gua rasa aaa.... Adnan Mansor pasti menang di Putrajaya... macam mana boleh menang.... hahaha... Wei.. lu ingat SPR bodoh sangat ker aaa... Dah 12 kali handle Pilihanraya Umum... sure diorang dah tau camana nak manipulate undi....

Tambah lagi lu ingat Najib Razak nak bagi PR menang dengan senang ker... walaupun momentum dan sentimen rakyat agak tinggi.... tapi.... kalu ader ramai yang takmo nak turun mengundi... lupakan sajer... Kalu lu nak tau.... SPR bajet kali nih yang keluar mengundi paling tinggi pon sekitar 85%..... sebab itu la diorang dah prepare bajet nak handle undi "magic" ....

Tapi kalu yang keluar mengundi lebih dari 92%.... mau terbongkang SPR nak sediakan undi "magic" nak kasi tally dengan bilangan pengundi..... hahahaha....  Aper-aper pon.. pastikan yang keluar mengundi tue lebih dari 93%.... okeh....

Gua akan balik mengundi di P070 Kampar dan N042 Tualang Sekah.... Adik beradik, mak bapak gua dan gua laki bini akan mengundi nanti... dan biasa kitorang akan mengundi ROKET dari dulu lagie.... hahahaha......

Bapak gua pernah jadi ahli KMM... dan dia jugak aderlah bekas orang besar dalam Parti Buruh sebelum diharamkan.. pastue masuk Perikatan... dan dah lama masuk dalam PAS (sejak Hizbul Muslimin)....  Mak gua dulu ahli PKM, ahli Parti Buruh... lepas tue jadi ahli DAP sampai skarang.... Adik beradik gua semua PAS .... dan gua plak pernah duduk dalam UMNO dan skrang dalam PAS (sejak 1985)...

Hahaha.... masak la BN kali nih.... hahaha

Undilah Calon Pro Rakyat

Bhai....  mungkin ader yang gua tak bersetuju dengan blogger Cucu Mat Kilau (CMK) ... dari segi projection diri dalam politik ker... dari segi peribadi ker... tapi itu semua tidak menjadi soal.. sebagai rakan blogger... solidariti sesama blogger... Gua respek dengan keberanian CMK untuk bertanding di DUN Semambu...


Sungguh... dengan modal yang ciput... dier berani gak nak bertanding,... Gua tabley bertanding.... sebab ramai sangat musuh berbanding kawan.... hahahaha...... tambah lagi kalu gua nak bertanding di Terengganu nih... hahaha... awal-awal lagi dah mampus lar wei.... kena taji awal-awal.... hahaha.....

Tapi takper... Dalam kes kerusi DUN Semambu yang bertanding 3 penjuru... memanglah dari segi gua nampak tak elok lar blogger CMK masuk bertanding... tapi... kalu lu orang peratiikan... kawasan DUN Semambu nih aderlah kawasan majoriti Melayu...

Gua tak paham macam mana Pakatan Rakyat boleh pilih calon dari kaum Cina yang tak ramai orang di Semambu kenal .... walhal ramai lagi senarai orang lain yang boleh dijadikan calon... Tak paham sungguh... bukannyer takder option.... memang ramai option yang ader....  kalu Pakatan Rakyat (PKR/PR) letak blogger WFauzdin yang ahli PKR pon dah kira okeh kat sini... tapi tidak.... pilih gak calon yang kureng dikenali... aper daaa...

Sebab itu lar gua stuju pada dasarnya blogger Cucu Mat Kilau bertanding disini atas dasar beliau Melayu dan kawasan ini mempunyai majoriti Melayu (56.8%) yang agak besar dalam seluruh DUN di Pahang...

Salut untuk CMK... untuk maklumat lanjut sila layari blog CALON PRO RAKYAT


28 April 2013

GE13 Voter Sentiment Ratio (28th April) - Report

Bhai... buat pertama kalinyer gua tengok sentimen pengundi bagi PR menjadi lebih kuat daripada BN... Seperti biasa.... gua sebolehnya takmo nak bagi komen bias kat belah mana-mana... Kedua-dua gabungan parti politik ader kekuatan dan kelemahan mereka...

Aper pon unjuran yang ader dalam Voter Sentimen Ratio (VSR) nih... ianya tidak melambangkan aper yang akan terhasil pada 5 Mei 2013 nih... Keputusan pada hari pengundian memang susah nak jangka... melainkan kalu SPR buat kerja celaka dah setkan siapa yang patut menang dan banyak mana akan menang....  Seperti biasa lar... macam kata TukarTiub lar... kalu la pilihanraya itu telus dan adil.... sudah lama ianya diharamkan.... hahahah

Okeh la.... cakap banyak takmo.... Sila semak Voter Sentiment Ratio (VSR) semalam untuk buat perbandingan...

(c) 2013 Agency

Rakyat Nasihat Mahathir Mohamed 'Balik India'

Bhai..... Kalu tanya 10 orang golongan muda yang berjiwa merdeka dan berfikiran terbuka di Malaysia la nih.... golongan muda yang warganegara.... golongan muda yang celik patriotismanya... golongan muda yang faham apa kepentingan politik dan siasah di Malaysia.... pastinya 9 daripada mereka akan memberikan nasihat begini...

Rakyat nasihat Mahathir Mohamed 'Balik India' .... hahahaha .... ataupun 'Balik Kerala' lar...

Betul... semua orang akan nasihat Mahathir Mohamed... sebelum lagi banyak lawak merapu yang Mahathir Mohamed buat... sebelum lagi banyak nyanyuk Mahathir Mohamed buat.... sebelum Mahathir Mohamed memalukan diri dier.... rakyat nasihatkan Mahathir Mohamed sila 'balik india' ....

Hahahaha...... amacam... ader stuju???

Dan ini nasihat baek punya dari gua buat cybertroopers UMNO/BN ..... hahaha...

Ceramah Kempen PRU13 oleh Husam Musa di Putrajaya (26 April 2013)


Mahathir nasihat Husam 'balik Kelantan'

Bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berkata calon PAS Putrajaya Datuk Husam Musa, yang juga anggota exco dalam kerajaan sementara PAS di Kelantan, sepatutnya menyelesaikan masalah negeri berkenaan sebelum menjadi calon di pusat pentadbiran negara itu.

"Sehingga itu, duduk diam-diam di Kelantan. Itu tempat anda. Perbaiki tempat anda dan contohi presint Putrajaha. Bina pejabat yang baik dan rumah untuk orang tempatan yang bekerja dalam sektor awam,” kata Mahathir.

Selepas itu, barulah Husam boleh memohon untuk bekerja di Putrajaya dan naik pangkat sedikit demi sedikit, kata Mahathir lagi dalam satu ceramah ketika berkempen untuk penyandang kerusi tersebut Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor.

Tengku Adnan memenangi kerusi tersebut dengan majoriti 2,734 undi dalam pilihan raya umum 2008.

Pada masa itu, Putrajaya menjadi kawasan parlimen paling kecil dengan hanya 6,608 voters. Ia amat ketara berbanding kawasan Kapar yang merupakan kawasan parlimen terbesar dengan 144,369 pengundi. Pengundi Putrajaya kini berjumlah 15, 798 orang, meningkat kepada hampir 140 peratus yang kebanyakannya merupakan penjawat awam.

Oleh yang demikian, golongan berkenaan, dan juga kawasan Putrajaya secara umumnya dianggap sebagai kawasan penyokong BN.

Dalam ceramah di Putrajaya itu, Mahathir juga membandingkan negeri Kelantan, yang diberi nama jolokan Serambi Mekah, dengan Putrajaya dan Kuala Lumpur yang menurutnya dicemburui masyarakat Islam dunia. Mahathir seterusnya mempersoalkan sama ada Kelantan layak digelar negeri Serambi Mekah sedangkan bekalan air di negeri tersebut “tidak boleh diminum”.

Dalam ucapannya kepada 1,000 orang itu, Mahathir juga menggesa agar pengundi memastikan Husam tewas dalam pilihan raya umum 5 Mei. Majlis itu berlangsung susulan kehadiran lebih 6,000 orang di ceramah yang turut disertai Husam dan mursyidul am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dalam Jumaat malam lalu.

BERNAMA Beri PR 30 Minit Waktu Siaran

Bhai.... BernamaTV nih saper punya aaa... Dengar citer itu hari ader banyak hutang dengan Agensi Berita Nasional (BERNAMA) ... Takkan sudah setel kot... Siapa yang tolong setelkan ... Takkan Media Prima yang tolong kot.... Hahahaha..

Aper-aper pon kesudian BernamaTV memberikan peluang kepada Barisan Nasional berkempen melalui saluran TV miliknya adalah satu tindakan yang wajar... Gua percaya media elektronik perlu memberikan peluang kepada parti politik untuk berkempen....

Cumanyer...

Ianya perlu sama rata dan adil... Jika Barisan Nasional mendapat airtime sebanyak 30 minit sebaran seluruh Malaysia... Maknanya Pakatan Rakyat iaitu juga perlu mendapat hak penyiaran yang sama rata... Rais Yatim tiada kuasa untuk menyekat atau menghalang benfa ini sebab Rais Yatim hanya sekadar menteri sementara yang menguruskan day-to-day operation jer... Dan tabley nak membuat atau meluluskan dasar..

Jadi Bernama TV patut beri PR 30 minit waktu siaran.... Kalu Bernama TV sebagai entiti swasta tidak berani nak beri... Rasanya lesen Bernama TV patut dikaji semula...


Porsche Cayenne TBE 133

Bhai.... gua dapat maklumat la.... ader orang tue dapat imbalan (timbal balik) dari kumpulan tertentu agar tidak bertanding dalam PRU13 kali nih... even waris dier pon tak bertanding.... jadi dapat la sedikit token sebagai imbalan ... berupa kereta dan lot tanah dilokasi ekslusif...

Dengar citernta kawasan lot tanah tue tertelah tak jauh dari lokasi exit highway LPT kat sini.... hehehe.... Saper orang tue lu cari sendiri lar yer....  kan gua dah kasi nombor plet dier... hahaha

Aper-aper pon.. tahniah lar... dapat untung tue jangan lupa la pada rakyat yang selama ini dah sokong dan undi lu... jangan plak biler dah dapat untung semua lupa sama rakyat... takut nanti kalu mati orang akan kencing atas kubur la... hahahaha

Aper pon... stok tanah yang ader tue rasanyer cukup sampai 7 keturunan boleh amik untung.... cuma nanti kalu dah mati... tolong jangan tanam mayat lu kat tanah wakaf perkuburan biasa... yang itu tanah perkuburan wakaf untuk rakyat marhaen.... lu lebih baik tanam jer kat mana-mana tanah yang lu ader...

Jangan gatai la nak mintak guna tanah wakaf.... sori ... lu tarak layak.... sebab lu ader banyak tanah yang kabur pemerolehannyer... yang pastinya dirembat dari hak rakyat.... so ader dua pilihan jer kat lu... samer ader tanam kat tanah lu yang berpuluh atau beratus ekar tue... atau campak jer kat tapak perlupusan sampah.... kalu nak campak kat laut... takut mengotorkan laut jer....

Hahahaha... ader paham ka???

sekadar hiasan sahaja

Zulkifli Nordin Buat Lawak

Bhai.... selama gua hidup nih... dan sejak PRU pada 1988 dulu yang gua ader melibatkan diri.... hehehe.. ini baru first time gua dapat tau ader calon PRU yang takmo nak berkempen pada masa kempen dibenarkan.... Sungguh.... macam sekarang nih... SPR dah tetapkan hari berkempen aderlah selama 15 hari... rasanyer takder saper yang bodoh takmo berkempen...

Hanya Zulkifli Nordin jer sorang yang takmo berkempen.... Zulkifli Nordin nih buat lawak ker???

Hahaha... atau dier tau.. kalu dier berkempen di Shah Alam... tambah lagi kat area Seksyen 25 ker... Batu Tiga ker.... atau kat mana-mana ....mungkin lebih banyak bangku daripada orang yang hadir kot... atau kalu ader orang yang hadir... mesti dari kalangan petugas BN jer... hahaha...

Orang Hindu gua rasa confirm takder yang datang... kalu ader yang datang tue sure bangang tahap gaban punya lar... hahaha.... Mesti diorang jenis takder tau nak akses Internet... hahaha... lawak siot...

Aper daaa. Zulkifli Nordin oooi.... gua rasa kalu lu masih dikekalkan oleh BN berkampung di Parlimen Kulim Bandar Baru... mesti lu sudah kena lempar dengan telur busuk.... hahaha... tak pon mesti lu kena ludah ker mender ker... hahaha... Nasib baik bukan kat sana....

Nih siap takmo nak berkempen... takmo nak berceramah.... hahaha... nampak sangat la Zulkifli Nordin buat lawak.... lawak seram siot.... hahaha ... lagi satu... dier siap mintak bukti tue... hahaha... aper kater kalu kiter mintak Puan Ainon citer sat.... hahaha


SHAH ALAM - Calon Barisan Nasional (BN) bagi kerusi Parlimen Shah Alam, Datuk Zulkifli Noordin mempertahankan pendiriannya tidak akan memberi sebarang ceramah dalam tempoh berkempen yang berbaki seminggu lagi.

Sebelum ini, ada desas-desus yang mengatakan beliau tidak akan memberi sebarang ceramah, sebaliknya hanya akan bertemu rakyat. Tindakan itu dilihat memberi ruang kepada PR untuk meraih undi di kawasan Shah Alam. Namun, beliau menolak perkara tersebut kerana menurutnya, tindakan berceramah yang hanya memburukkan orang lain tidak berguna.

"Kita nak tunjuk calon BN bekerja, bukan bercakap. Ceramah pun asyik memaki hamun orang buat apa? Tak guna.

"Kita hanya akan bagi taklimat pada jentera-jentera BN saja kecuali ada dua atau tiga ceramah besar BN akan buat. Tapi, itu pun saya tak terlibat," katanya.

Mengulas mengenai kempennya yang sudah masuk hari ketujuh, Zulkifli akui melihat satu gelombang yang disifatkan luar biasa.

"Selama tujuh hari berkempen, saya melihat satu gelombang... satu 'mood' yang saya anggap luar biasa. Mana-mana saya pergi akan dapat lihat keghairahan. "Sebab pada 2008, saya bertanding di bawah pembangkang. Saya boleh bezakan 'mood' itu," katanya.

Dalam perkembangan lain, Zulkifli turut menafikan dakwaan yang mengatakan BN mengedar risalah berbaur fitnah dan lucah di kerusi Dun Kota Anggerik. 

"Bukti? Mana bukti? Tunjukkan bukti. Mereka cakap saja tapi tak ada bukti. Kami menafikan sekeras-kerasnya. Ini merupakan tuduhan, fitnah, tohmahan.

"Malah sebaliknya berlaku. Mereka mengedarkan risalah menyerang peribadi calon-calon BN. Itu kita ada bukti. Saya cukup yakin tak ada, kalau ada pun, mereka reka sendiri. Mereka ini dalam bab mereka memang pandai," katanya

Tambah beliau, "BN cukup jelas dengan arahan pimpinan. Kita boleh 'serang' mereka dengan menunjukkan apa yang kerajaan dah buat tanpa perlu kami memperlekehkan mereka kerana rakyat dah tahu."

Sori, Gua Tak Jumpa ....

Bhai.... sori aaa... gua tak jumpa jurnal akademik atau saintifik yang ditulis oleh Zainal Kling nih.... Sepanjang malam gua cari dalam arkib.... gua akses sampai ke Smithsonian punya database lagi... Kat Malaysia gua tarak jumpa...... atau Zainal Kling nih dier tulis atas nama samaran kot... pasai tue la gua tak jumpa... pasai dier segan orang baca nama bapak dier.... Ala... takder saper nak hina bapak Zainal Kling nih... orang cuma nak hina Zainal nih jer... bapak-bapak takder kena mengena dengan ini cerita.... hahaha

Bukan aper... biler gua baca statement dier berkaitan isu kajian dan dapatan ilmiah yang dibuat oleh UMCEDEL ...... tue yang gua cari maklumat berkenaan mamat professor kangkung yang bernama Zainal Bin Kling nih.... takder banyak maklumat pasai dier... dalam arkib pon takder... stakat buku yang ditulis... itupon disahkan bukan dier yang tulis... dier compile jer... hahaha

Gua cuma jumpa nih jer... BACA SINI

So... oleh yang demikian... gua berpandangan... Zainal Bin Kling nih rasanyer tak layak digelar professor... hahaha... kalu digelar kangkung boleh lar... hahaha... sebab...kupasan dan komen beliau tidak ilmiah...

Kalu pon dier penyokong kuat BN... janganlah pertikaikan kajian dan dapatan ilmiah orang lain... tak puas hati kalu buat la kajian dan dapatan ilmiah sendiri... buat survey... sempat lagi nih.... hahaha... Tolong jangan malukan diri sendiri aaa..... hahaha

Aper pon... kajian UMCEDEL tue pada gua kurang tepat... sebab memang tak adil dicompare Najib dengan Anwar... patut compare Rosmah dengan Anwar.... hahaha... baru la kena... sebab Najib tue puppet jer la.... hahaha

Nak tau tentang sentimen pengundi... sila rujuk SINI ...

Hishammudin Hussein Sudah Cuak

Bhai..... Gua memang tau yang Hishammudin Hussein nih bangang...  walaupun dier aderlah Menteri yang jaga KDN (dimana gua slalu berurusan)... tapi rasa gua kebangangan Hishammudin Hussein nih tak melambangkan tahap intelek kakitangan KDN.... Gua tak nafikan ramai kakitangan KDN yang samer bangang macam Hishammudin Hussein nih... tapi bilangan diorang tak la seramai mana.... kebanyakkannyer berlegar kat puncak kuasa jer dalam KDN...

Naik pangkat pon pasai kuat bodek dan ampu...... yang jenis lurus bendul dan tegas... langsung takder chan nak naik pangkat ker mender.... kaki penjilat dan pelahap ramai yang duduk dipuncak kuasa dalam KDN.... hahaha....  yang bodoh dan bangang pon ramai jugak dari kalangan yang dipuncak kuasa dalam KDN nih.... hahaha.... jangan mare aaa... gua citer benda betul.... hahahaha ....

Okeh... kalu ikut statement Hishammudin Hussein yang dibaca bulat-bulat nih....  Hishammudin Hussein nih marah biler Husam Musa kaitkan kematian Timbalan KP Kastam kerana isu rasuah... dan katanya tindakan Husam Musa nih menyinggung perasaan penjawat awam...  l

Walhal .... memang semua orang tahu..... yang Malaysia nih memang juara rasuah.... dan ader tiga jer punca Timbalan KP Kastam nih mati dibunuh.... sama ada.

  1. Timbalan KP Kastam nih tahu banyak pasai rasuah dikalangan pihak tertentu yang mengelak untuk membayar cukai dan duti eksais kastam
  2. Timbalan KP Kastam nih tahu siapa dalang utama (serta orang yang backup) dalam banyak kes mengelak dari membayar cukai dan dutu eksais kastam
  3. Timbalan KP Kastam nih tau siapa dalang yang menipu dalam urusan permit impot (AP)
Kalu nak katakan Timbalan KP Kastam nih ader masalah kewangan dengan Ah Long.... gua tak percaya... sebab Ah Long takkan bunuh orang yang berhutang dengannyer... tapi Ah Long akan culik dan ugut wang tebusan... itu jer modus operandi stendet Ah Long...

Kalu modus operandi pembunuh upahan (assassin/hitman) nih.... semuanya semata-mata balas dendam atau menutup kes/cerita..... sebab biler ader yang dah mati... mesti orang lain yang ader maklumat dan tahu (mulanya berani nak amik tindakan buat laporan kepada SPRM)... terus tak jadi nak amik tindakan....

Tak payah jauh.... lu orang sorot balik kes pembunuhan Jalil Ibrahim (akauntan Bumiputra Merchant Finance di Hong Kong sekitar tahun 1983) dulu.... kes 30 tahun dulu yang tak selesai lagi... dan takder saper berani nak siasat lebih lanjut isu rasuah dan salahguna kuasa nih.... it's all untuk cover-up...

Tapi kes Timbalan KP Kastam nih tak sama dengan kes Dr Joe Fernandez (abang Tony Fernandez Air Asia) yang mati ditembak di Bukit Mertajam dulu tue (sekitar tahun 2000)..... yang itu kalu ader masa nanti gua storykan citer disebalik tabir yang hanya sebilangan kecil orang jer tau...... hahahaha


Siapa Yang Perlu Dihantar? Rosmah atau Mahathir?

Bhai.... ini ader satu persoalan yang sedang bermain di minda gua.... err.. dalam banyak-banyak orang lar.... siapa agaknyer yang patut kita hantar meneroka angkasa lepas dan terus ke Planet Marikh untuk menetap disana.... Siapa agaknyer yang paling sesuai untuk mewakili Malaysia...



Aderkah "first lady of Malaysia" si Rosmah Mansor lebih layak..... ataupon negarawan terulung Malaysia iaitu Mahathir Mohamed lebih layak... pergh.. susah betul la nak buat pilihan nih...

Patut kiter buat undian aaaa... siapa yang lebih layak diantara keduanya... hahaha.... amacam... ader stuju..... atau pon kiter hantar kedua-dua skali ke Planet Marikh sebagai mewakili Malaysia.... pergh... nama diorang akan kekal dalam buku sejarah Malaysia dan dunia....

Hebat.... kalu Mahathir Mohamed pergi.. boleh la kiter lantik dier jadi Polis Angkasa Gaban.... Kalu Rosmah Mansor plak... err... kiter nak lantik dier jadi aper aaaaa.... takkan Ultraman kot.... hahaha.....

TERKINI: PAS Kota Damansara Langgar Arahan?

Bhai.... baru sebentar tadi gua dimaklumkan tentang perkara nih.... ader sesiapa boleh sahkan.... kalu nak antar gambar ke emel gua mintak maaf jer la.. gua tarak boleh bukak emel tue.. password sudah lupa lar...

Aper pon... harap ader sesiapa tolong sahkan benda nih.... kalu betul... maka sah la PAS Kota Damansara langgar arahan.... pasai aper nih.... Arahan dari SU Agung PAS sudah dilanggar... mesti ader orang lain yang lagi tinggi ader bekap kot.... Katanyer PAS sudah beralah???

Tolong sahkan aaa...


Tolong la sesangat....  boleh aaa... kalu tau dan sah benda nih... sila kasi komen kat sini.... huh.. ini benda panas nih...  aper cer macam nih boleh berlaku......

Update: Dengar citer kat Sg Acheh pon jadi samer... hahaha

27 April 2013

GE13 Voter Sentiment Ratio (27th April) - Report

Bhai ... kepada yang sentiasa ikut blog gua nih dan jugak ikut artikel bertajuk Voter Sentiment Ratio (VSR) nih... nih dier gua publishkan yang hari nih punya laporan.... Nampak ader awan-awan tanda-tanda baik terhadap PR... tapi jang over confident .... semuanya boleh berubah last minit...

Tambah lagi dengan ketidak professionalnya SPR dalam mengendalikan urusan pilihanraya... jadi walaupun kat VSR nih menunjukkan sesuatu yang baik... tapi ianya tabley jadi kayu pengukur untuk keputusan PRU13... BN agak kuat dikawasan Felda dan luar bandar... jadi jangan amik mudah...

Yang semalam punya lu orang boleh tengok disini..

(c) 2013 Agency

Daim Zainuddin Sudah Cuak

Bhai.... orang kata ... kalu nak tengok samer ader orang itu dah cuak atau tidak... sila baca statement yang dier buat.... hahaha....  Tadi gua ader baca statement Daim Zainuddin dalam Sinar Harian... dan daripada aper yang gua nampak... memang sohih Daim Zainuddin sudah cuak....

Biler dier kata "Sekarang bukan masa sesuai tukar kerajaan" ... gua dah nampak kat sini yang Daim Zainuddin sudah cuak... yer la... salah satu perkara yang akan dilaksanakan oleh Pakatan Rakyat biler dapat mengambil alih pemerintahan Malaysia aderlah dengan membuka kembali semua kes-kes lama mahkamah yang sama ada tertangguh ataupun keputusannya diragukan...

Dan ader banyak benda yang akan disiasat dan dibuka untuk siasatan... Antaranya tentang macam mana boleh hilangnya banyak saham awam yang telah ditukar milikkan kepada UMNO dan kemana duit itu dihilangkan dalam sistem .... Banyak kes penyelewengan akan disiasat... yang jadi Menteri pada masa kejadian mestilah cuak... hahaha

Gua takmo la nak hint kes yang mana... walaupun gua tau kes tue... perjalanan kes tue camana dulu... dan siapa yang dijangka terlibat.... hahaha.... Aper-aper pon... Daim Zainuddin memang masak.... ader chan dier akan disangkutkan oleh beberapa orang bekas Menteri yang nak selamatkan diri mereka.... Macam mana nanti Mahathir Mohamed akan point kesalahan Perwaja kepada Daim Zainuddin... hehehe.....

Memang Daim Zainuddin Sudah Cuak.... hahahaha...


Berbalik kepada isu skarang bukan masa sesuai untuk tukar kerajaan.... Persoalan yang gua nak bangkitkan... biler agaknyer masa sesuai untuk tukar kerajaan.... Tunggu Daim Zainuddin dan Mahathir Mohamed mati dulu ker.... hahaha... baru boleh tukar.... hahaha.... Jangan riso ... InsyaAllah Allah Taala akan mengkabulkan doa sekalian rakyat untuk memanjangkan umur dua ekor mangkuk nih supaya boleh diadakan satu perbicaraan untuk diorang nih.... hahaha

Tak lupa jugak akan ader satu perbicaraan untuk Tengku Razaleigh... hehehe.... kes mana.... hahaha... mana lagi kalu bukan kes BMF dan Carrian la...  Lorraine Esme Osman pastinya akan sanggup mendedahkan siapa dalang kes tue.... hehehehe... tambah lagi gua ader tengok laporan lengkap kes tue kat pejabat agensi.... Tak tau la biler diorang nak gunakan laporan tue.... hahahaha

Hadi Awang Akhirnya Beralah

Bhai ... PAS Pusat takder masalah PSM bertanding di DUN Kota Damansara.... PAS Pusat takder pon keluarkan watikah kepada Razali Ismail untuk jadi calon bagi Parti PAS... Su Agung PAS memang takder keluarkan watikah calon untuik DUN Kota Damansara...

Jadi saper yang keluarkan watikah untuk Rozali Ismail bagi melibatkan diri menjadi calon Pakatan Rakyat.....??? Biler Razali Ismail dapat watikah tue... ??? Siapa tandatangan watikah tue???

Mohd Nasir Hashim memang dah sepenggal kat kerusi tue... dan kerja buat dier memang bagoosh... Terbukti... tapi pasai Hadi Awang tak suka kat Mohd Nasir Hisham ... maka macam-macam isu timbul... isu gambar Lenin/Stalin la... isu bernabikan Karl Marx....

So skrang nih semua orang dah tau tembelang anak menantu Hadi Awang....dan akhirnya sampai la nih Hadi Awang langsung takmo bagi bukti yang kukuh atas pertuduhannya yang pernah dilemparkan oleh Hadi Awang dalam dua tiga hari yang lepas....

Err... ader saper nampak Hadi Awang ker??? Takka dier dah kelaut kot... Biler dier nak berkempen secara professional buat calon PRU13 Pakatan Rakyat... Masa sudah suntuk lar.... Hahaha... takkan lari kot pasai menjelang tengah malam nih maknanya dah tinggal 24 jam jer lagi untuk Hadi Awang mendedahkan maklumat, tuiduhan tiokey pil kuda dan isu berkaitan Lenin/Stalin nioh...

Clock is ticking...


Nasihat Gua Buat Cybertroopers BN

Bhai.... Nih gua nak nasihatkan Cybertroopers BN ... tak kisah lu orang level cap ayam ka... atau cap master ka.... tolong aaa... tolong jangan memalukan calon-calon BN .... tambah lagi calon bagi kerusi Parlimen.... tolong aaa jangan kasi malu sama bos lu...

Penat aaa bos lu orang bayar duit..... hahaha... betul... beratus malah mungkin beribu-ribu ringgit... tapi... kalu lu orang memalukan tahap dewa bos lu orang tue... kesian la dier kat kempen dier....

Nak tau aper yang gua citerkan nih... sila tengok 6 gambar nih... 3 yang pertama aderlah dari event ceramah P146 oleh calon Barisan Nasional Razali Ibrahim nih.... di kubu kuat BN iaitu di Muar...

Kredit Gambar Azmi APA

Kredit Gambar Azmi APA

Kredit Gambar Azmi APA

Dan ini pula gambar ceramah dan kempen PRU13 di P125 oleh calon Pakatan Rakyat ... Husam Musa .... di kubu kuat BN iaitu Putrajaya

Kredit Gambar Tak Tau Saper Punya

Kredit Gambar Tak Tau Saper Punya

Kredit Gambar Tak Tau Saper Punya

So.... amacam.... jadi kesimpulannyer.... tolong aaa cybertroopers BN ... tolong aaa jangan memalukan calon BN lu orang ker.... sori aaa..... PR tak perlu buat konsert percuma pon orang datang berduyun-duyun... tak perlu panggil PSY nyanyi Gangnam Style dan abis buta-buta RM2 juta....... cukup jer Nik Aziz dan Husam Musa ader atas pentas berduet... hahaha.. sure laku punya...

Adnan Mansor tulur sudah masuk ke dalam la nih........ hahahaha

Sementara tue.... layan dan fahamkan lirik lagu nih.... hahaha.... Angin Perubahan ... harapnyer jangan menang sorak jer la... yer tak.... pastikan semua worang undi PR (PAS/PKR/DAP/PSM/SNAP)

Gua Tembak Kasi Jatuh

Bhai....  Sekitar tahun 1995 -1996 gua ader mengikuti satu latihan asas di Gemas...selepas gua menghabiskan tour gua yang kedua... latihan asas teknikal nih aderlah berkaitan dengan penggunaan peralatan moden dalam tempur... dan salah satu alatan yang diberikan tumpuan aderlah MANPAD....

Gua pernah menggunakan RPG-7 ..... okeh la... rasa macam John Rambo la plak biler pakai RPG-7... hahaha... tapi itu la diantara beberapa benda yang Malaysia ader.... hahaha...


Tapi pada 1995 - 1996 tue... gua dilatih menggunakan beberapa peralatan yang Malaysia ader dalam inventory pada masa tue... antaranya METIS-M

Metis-M (Anti Tank Missile) - Russia

Starburst (Surface To Air Missile - SAM) - UK

Gua tak sempat jalani latihan penggunaan IGLA (Pakistan) dan Silkworm (China)... tapi semasa gua tour dulu... gua ader berpeluang menggunakan STINGER buatan US

Stinger (Surface To Air Missile -SAM) - United States of America

So..... Kalu ditakdirkan Allah Taala ... Pakatan Rakyat dapat menubuhkan Kerajaan Persekutuan di Malaysia ..... dan lepas tue ader pimpinan Pakatan Rakyat yang menggunakan kemudahan pengangkutan milik Kerajaan Malaysia untuk tujuan parti dan bukannya untuk tujuan rasmi.... macam dalam contoh kes Najib Razak buat kat bawah nih untuk tujuan berkempen pada PRU13...

Najib Razak salahguna dua heli untuk berkempen. Yang putih kegunaan eksekutif  (tidak layak PM Sementara guna) manakala warna merah aderlah kegunaan APMM (Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia)

Kalu ader la pimpinan Pakatan Rakyat yang salahgunakan harta awam untuk tujuan politik kepartiannya.... maka gua akan tembak kasi jatuh dengan menggunakan yang kat bawah ni...

Made in Malaysia (ranting jambu batu)

TPM Boleh, Bekas Laksamana Tak Boleh

Bhai... ader arahan tak bertulis kat Pangkalan Tentera ... katanyer tabley pakai baju berlambang parti politik kalu nak masuk kedalam Pangkalan... walaupun setakat nak singgah solat di Masjid dalam premis...

Dan arahan nih terpakai masa Bekas Laksamana TLDM Abdul Imran Abd Hamid nak masuk solat itu hari... sampaikan dier terpaksa cari lokasi lain untuk bersolat.... Aper daa.... Persoalan gua..... betulkan ader arahan macam nih.... termasuk tak boleh berkempen dalam premis Pangkalan Tentera...

Kalu macam tue... kenapa TPM boleh, tapi bekas Laksamana tak boleh..... Macam mana Muhyiddin Yassin boleh plak berbaju parti politik dan berkempen secara direct didalam Pangkalan Tentera... macam yang tertera dalam gambar dibawah nih....


Citer selanjutnya tentang macam mana Muhyiddin Yassin boleh masuk ke Pangkalan Tentera dengan berbaju parti politik siap berkempen... lu orang boleh baca kat Manjong Mari

Tentang isu larangan berbaju politik dan berkempen dalam Pangkalan Tentera tue... lu orang boleh baca disini...



Rayuan Rakyat Kepada Hadi Awang

Bhai.... gua cukup terharu dengan komen seorang pengunjung di blog gua nih... sori.. gua tak tau dier nih lelaki ker.. perempuan ker.. atau khunsa ker... tapi itu semua pada gua takder maknanyer... Yang ader makna aderlah rayuan yang dier tuliskan nih... lu orang baca aaa dengan hati yang terbuka ... jangan jadi jumud dan bangang macam ader satu puak tue.... hahaha


So... gua harap aaa... akan ader yang boleh tolong sampaikan benda nih kat Hadi Awang.... dan gua berharap jugak yang Hadi Awang dah dapat sediakan jawapan dan alasan serta bukti terbaek untuk menjawab cabaran "48 Jam Untuk Hadi Awang" yang akan tamat pada pukul 12 tengah malam hari Sabtu malam Ahad.

Sila baca jugak luahan hati rakyat bukan sosialis yang diutarakan kat laman blog nih...

Amacam Hadi Awang.... ader boleh paham ka rayuan rakyat kepada Hadi Awang nih???

GE13 Voter Sentiment Ratio (26th April) - Report

Bhai... Kepada semua yang ikut serta membaca dan menganalisis Voter Sentiment Ratio (VSR) nih... nih ader yang untuk hari nih 26 April 2013... Yang semalam punya lu orang boleh semak kat link VSR nih...

Aper-aper pon... jangan seronok sangat... ader perubahan tue maybe sekejap jer... biasa la... lagi dah dekat nak hari mengundi... lagi banyak beza turun naiknyer.... hahaha... macam pasaran saham la pulak... tak gitue... hahaha...

(c) 2013 Agency

26 April 2013

Stok Air Cukup Untuk 20 Kali Mandi Hadas

Bhai.... Noh Omar dulu teringin nak jadi MB Selangor... dan sampai hari nih kalu boleh dier nak jadi MB Selangor....  Sebab itu lar dier cari macam-macam jalan nak kasi perkecilkan kemampuan dan pentadbiran MB Selangor yang ader sekarang nih... iaitu Khalid Ibrahim (bekas bos gua kat Guthrie dulu)... hahaha

Itu hari... Noh Omar nih bukan main kutuk Khalid Ibrahim pasai isu bekalan air percuma sebanyak 20 meter padu..... Hahaha... Kerajaan Selangor memang beri percuma 20 meter padu air bagi rakyat Selangor yang menggunakan meter individu...

Bagi yang menggunakan meter pukal... sila tukar ke meter individu... kalu duduk flat, apartment atau kondo yang menggunakan meter pukal.... sila suruh pemaju untuk tukarkan kepada meter individu... kalu pemaju takmo tukar... itu korang kena salahkan pemaju pasai aper korang tabley dapat itu 20 meter padu air percuma.... hahaha

20 meter padu nih kalu nak dikirakan... seluas sebuah kolam renang persendirian ... bukan la saiz olimpik.... tapi sesuai untuk kegunaan 6 orang ahli keluarga sebulan (penggunaan tidak ekstrem)... Bagi sesiapa yang kerap berhubung kelamin... mungkin kos airnya akan mendadak... hahaha

Tapi jangan riso... kalu Kerajaan Selangor pimpinan Pakatan Rakyat (PKR/PR) skarang nih menyediakan 20 meter padu air percuma pon lu orang rasa tak cukup.... sila tukar kepada Kerajaan Selangor pimpinan BN pulak kali nih... sebab biler BN naik perintah Selangor nanti.. lu orang akan dapat bekalan air percuma sebanyak 20 liter.... 

Pergh.... 20 liter sebulan nih aderlah stok air cukup untuk 20 kali mandi hadas..... hahaha....  kira banyak la tue.... berganda banyaknyer 20 liter tue berbanding 20 meter padu.... hahahaha

Budus betul lar Noh Omar dan para juak-juaknyer.... hahahaha .... Ini mesti Sohaimi Shahadan yang punya idea nih...... dengan sokongan padu dari Rozali Ismail (Syabas) tue.... hahahaha

Menteri Pertahanan Buat Malu Agensi Risikan

Bhai.... satu jer yang gua tak larat nak layan.... Menteri Pertahanan kiter... err. rasanyer dier dah title bekas Menteri Pertahanan kan... hahaha..... banyak sangat buat lawak.... terutama skali biler dier manipulate sumber risikan.... hahaha...

Sori aaa.. gua takmo nak elaborate lebih... sebab ianya termaktub dibawah Akta Rahsia Rasmi (Official Secret Act - OSA) ... jadi aper-aper pon... gua nak nasihatkan Zahid Hamidi nih.... Gua tau dier tengah panas skrang nih... tambah lagi kerusi Parlimen dier skarang sedang goyang....

Takper... takper... isu politik kiter citer lain kali aaaa....

Aper yang gua nak nasihatkan Zahid Hamidi nih aderlah tolong aaa.... tolong jangan manipulate maklumat dari sumber risikan... dan jangan memandai tambah ajinomoto biler lu citerkan maklumat risikan dalam media... setakat nak bagi nampak lu buat kerja tue boleh la... tapi jangan sampai memalukan agensi risikan... terutama skali berkaitan dengan maklumat risikan bagi kes dan insiden di Sabah terutamanya di Lahad Datu dan kawasan sekitarnya...

Nih tak pasai-pasai jer lu punya statement sudah kasi bikin orang awam (rakyat) kureng konpiden kat agensi risikan dan angkatan bersenjata di Malaysia.... tolong aaa.... tolong jangan menyusahkan dan menjatuhkan kredibiliti agensi risikan dan angkatan bersenjata di Malaysia...

Kalu lu (Zahid Hamidi) nak jadi bodoh... jadilah bodoh dan bangang sorang-sorang.... jangan ajak rakyat marhaen jadi bodoh macam lu.... okeh... ader paham ker... atau gua terpaksa kasi "stelet" kat dahi lu kasi cair skit otak yang dah beku tue.... hahaha

Sori.. gua tidak mewakili MIO, Cawangan Khas, Jabatan E, MKN dan beberapa agensi risikan lain.... gua cuma "tidak mewakili" agensi yang gua terlibat jer... hahaha... ader paham...

Bila Gangster Kuasai Putrajaya

Bhai..... Gua selalu pergi ke Putrajaya... dari sebelum ianya disiapkan .... masa bangunan rumah PM tue belum siap lagi gua dah selalu pi sana naik scrambler... hahaha.. amik gambar sana sini... sampailah dah siap... nampak macam best jer duduk kat persekitaran Putrajaya.... kawasan perumahan tak berpagar... semua cuba dilingkungi oleh pokok bunga dan pokok pagar...

Memang rasa selamat jer duduk kat Putrajaya.... aman dan sentosa... tapi....

Tapi biler tau gangster sudah kuasai Putrajaya... sampaikan Timbalan Ketua Pengarah Kastam pun boleh dibunuh oleh pembunuh upahan.... yang best lagi tue... lokasi pembunuhan tue berhampiran lampu isyarat IPD Putrajaya.... pergh... berani betul lar buat kat kawasan polis tue...

Aper dah jadi nih.... tau la selama nih yang jadi Ahli Parlimen Putrajaya tue gangster... dan tokeh judi (ader saham dalam syarikat judi)... tapi takkan la sampai semua anggota gangster dah diimport masuk kot.... itu hari kat Presint 11 ader gangster BN yang mengamuk macam bangang....  aper nih...

Al Fatihah...


Aper citer nih????

Kalu tanya orang BN... mesti diorang akan kata ini semua salah Anwar Ibrahim.... hahahaha.... budus betul lar.... hahaha....

Elok Sangat Lah Tue

Bhai.... Hahaha.... aper lagi yang gua nak kata.... hahaha.... dapat watikah pon ikut pintu bekalang.... tak melalui SU Agung PAS..... ala Presiden Parti PAS dah kasi greenlight... bukan ker dier yang sign watikah tue hari.... hahaha... lepas tue kecoh bising... rasa hebat dan konon ramai penyokong... errr... kalu dah rasa kawasan tue kawasan kubu kuat korang sejak dua tiga kali PRU... kenaper kawasan tue tak pernah menang pon kat PAS selama nih.... hahaha

Betul... gua tak tau aper nak kata..... takper la... teruskanlah usaha untuk memecah undi (dan tiada kesepakatan untuk bersama dalam PR) dan teruskan jugak usaha nak bagi BN menang mudah di DUN Kota Damansara.... yeah... teruskan usaha terbaek tue...

Bukan selalu PAS nak bantu BN menang mudah... inilah konsep abang adik yang TERBAEK....  cayalah.... kena la kuat skit kempen tue... nanti mudah skit la BN nak menang... biler BN menang nanti... boleh la PAS bersama dengan BN mentadbir Kota Damansara dengan baik....  kan itu idea dan cadangan terbaek dari minda Presiden Parti PAS.... idea kerajaan campuran... idea kerajaan perpaduan..........  janji untuk kepentingan Melayu Islam.... yang lain semua kena campak jauh....

Hidup Melayu... Hidup Islam.... Hidup BN.... Hidup PAS.... hahahaha


25 April 2013

GE13 Voter Sentiment Ratio (25th April) - Report

Bhai... nih dier Voter Sentiment Ratio (VSR) untuk hari ini... lu pikir-pikir sendiri la... kalu PR nak menang dalam PRU13 nih... diorang kena kuatkan usaha... kena kurangkan bagi statement cam longkang... kena kawal skit ...

BN plak kalu nak menang... tak boleh harapkan ajer pada kelemahan dan kekurangan serta mulut longkang PR... dier kena buat sesuatu... itu jer...

Oh yer... kalu nak tengok yang semalam punya.. boleh semak kat SINI

(c) 2013 Agency
Dan yang ini plak aderlah laporan dari UMCEDEL

Ini Pengakuan Gua

Bhai.... hehehe... sebelum nih kalu ader yang tanya soalan samer ader gua nih sebenarnya cybertroopers BN ... gua diam jer... abis-abis pon gua gelak kat luar siber nih jer.... hahaha... betul... rasanyer sejak setahun nih... dah banyak kali gua dicop sebagai cybertroopers UMNO/BN....




Okeh la... Okeh la.... gua nak mengaku nih.... hahaha....

Boleh ker kalu gua mengaku nih ader lagi orang nak baca blog gua nih.... hahahaha... ader tak orang PAS, PKR, PSM, DAP, SNAP dan lain-lain yang pro-rakyat nak baca blog gua... ataupon blog gua akan dihantam teruk dan dihina seteruknya atas pengakuan gua tue nanti....

Atau ader tak orang UMNO/BN macam blogger Azmi APA, PapaGomo, ParpuKari, RBF, MIM dan lain-lain akan sambut gua..... akan bekap gua.... kalu gua mengaku..... hahaha

Relaks bhai.... gua belum buat pengakuan lagi nih..... hahahaha ... sabor aaa....

So...... ini dier pengakuan gua....

"Bismillahirrahmanirrahim ... Wallahi... Wabillahi... Wataalahi .... Gua (CipanTapirTenuk @ C++ atau nama-nama samaran gua yang lain) dengan ini mengaku bahawasanya sepanjang pengetahuan gua... sepanjang laman blog ini beroperasi... sepanjang masa selama lebih 17 tahun gua menulis didalam alam siber nih..... gua aderlah penulis / webmaster / blogger pro rakyat.... Walaupun gua pernah mempunyai keahlian dalam Parti UMNO dan kini mempunyai keahlian dalam parti PAS (ahli seumur hidup), gua lebih banyak menulis atas kapasiti rakyat marhaen dan kepentingan mereka.... Gua takder wala' dan thiqah atas mana-mana pimpinan.... sama ada ianya tuan guru mahupun ahli politik....  yang mana betul gua sokong... wang mana salah gua tibai.... tak kisah la sama ader yang betul itu dipihak BN dan yang salah itu pula dipihak parti yang kini dikenali dengan nama PR... Gua tidak pernah dibayar untuk menulis mahupun dibelanja makan minum oleh sebab penulisan gua... melainkan gua mendapat manfaat dari sumber-sumber yang tiada kena mengena dengan artikel yang gua tulis.... Oleh yang demikian... makanyer adalah tidak benar sama sekali gua dilabelkan sebagai cybertrooper UMNO/BN"

Ader paham ker..... hahahaha....

Tapi... kalu sesiapa nak belajar camana nak jadi cybertroopers nih dan macam mana nak dapatkan maklumat untuk blog masing-masing....hahaha... gua takder hal nak ajar... janji ader peruntukan (minyak, makan minum, logistik dan penginapan at least hotel 3 bintang).... hahaha....


48 Jam Untuk Hadi Awang

Bhai... Sehari dua nih gua dapat banyak permintaan suruh tulis artikel nih.... Artikel yang pasti akan menyebabkan gua lagi dibenci oleh penyokong PAS... Malah mungkin ramai penyokong PR jugak akan marahkan gua.... Nak buat camana bhai... Kalu dibiarkan benda nih... Sampai PRU14 nanti tak abis lagi orang story.... Hahaha...

Aper pon ... Gua dengan ini memberi tempoh masa 48 jam bermula dari pukul 12 tengah malam nih khas untuk bagi Hadi Awang masa untuk memberikan jawapan dan bukti kukuh tentang pertuduhan yang Hadi Awang buat beberapa hari lalu berkaitan dengan isu pertindihan calon di kerusi Parlimen dan DUN....

Hadi Awang perlu memberikan jawapan dan bukti siapa sebenarnya tokan dan pengedar pil kuda. Bukan setakat nama yang kita mahu tetapi kalu boleh siap dengan bukti sekali supaya perkara ini boleh disiasat dibawah Akta Dadah....

Hadi Awang juga perlu memberikan bukti bahawa Dr Nasir bernabikan Lenin dan Stalin... Ini termasuk juga bukti bergambar sama ader video atau foto dalam markas PSM yang ada gambar Lenin atau Stalin atau kedua-duanya...

Hadi Awang juga wajib memberikan alasan yang maha kukuh kenapa dia menandatangani watikah untuk bakal calon tanpa melalui proses yang sepatutnya iaitu melalui SU Agung PAS... Dan berikan juga tunjuk sebab kenapa JK Disiplin PAS tidak boleh mengambil tindakan terhadap Hadi Awang atas salahlaku ini...

Gua dengan ini beri masa 48 jam kepada Hadi Awang untuk menyelesaikannya agar mudahlah urusan kempen PRU13 ini dapat dijalankan dan pihak pencacai UMNO/BN tidak lagi dapat menggunakan isu ini sampai ketarikh hari mengundi 5 Mei.....

Gua amat berharap Hadi Awang tidak mengelat dan mengubah topik serta seterusnya buat bodo jer tentang isu ini....

FIN.

Persepsi Dan Realiti

Bhai....  Waktu mengundi tinggal lebih kurang 10 hari jer lagi...  tak lama dah.... pejam celik pejam celik masa dah sampai.... masa berkempen pon dah tamat... finitto.... masa tue semua orang berdoa agar pengundi pilih diorang... parti diorang... tapi persepsi dan realiti lah sebenarnya yang menentukan segalanya...

BN kata dier aderlah parti terbaek... dah terbukti 56 tahun .... pembangunan ...errr.... biar betul ????
PR kata dier aderlah parti terbaek.... telus???... adil???  mesra rakyat??? errr.... biar betul..???

Takper... gua percaya para pengundi memang sudah matang dna tahu mana satu pilihan terbaek untuk diorang... untuk menjadi wakil kepada rakyat... dan bukannya wakil rakyat...

  • PR kata BN penuh dengan korupsi.... dari satu segi memanglah betul... tapi aderkah PR pula bersih dari korupsi?
  • PR kata BN penuh dengan kronisma.... dari satu segi memanglah betul... tapi aderkah PR pula bersih dari kronisma?
  • PR kata BN penuh dengan nepotisma.... dari satu segi memanglah betul... tapi aderkah PR pula bersih dari nepotisma?
  • BN kata PR tidak berpakat dengan baik.... dari satu segi memanglah betul... tapi aderkah BN pula berpakat dengan baik?
  • BN kata PR mempergunakan isu perkauman.... dari satu segi memanglah betul... tapi aderkah BN pula tidak mempergunakan isu perkauman?
  • BN kata PR mempergunakan isu agama.... dari satu segi memanglah betul... tapi aderkah BN pula tidak mempergunakan isu agama?

Pada gua ... kedua-dua kumpulan parti politik nih samer jer mengarutnyer.... cumanya kiter (sebagai pengundi) perlulah memilih mana satu yang agak kureng risiko ngarutnyer.... seperti ikut usul fiqh... pilih mudharat yang lebih kecil berbanding mudharat yang lebih besar...

Aper pon.... Penyokong Totok PR akan tetap mengundi PR walau aper pon keadaannya... begitulah jugak Penyokong Totok BN tetap akan mengundi BN walau aper pon keadaannya.... sekarang nih kalu nak diikutkan kedua-dua pihak samer kekuatan (ties) iaitu sekitar 30% setiap satu kumpulan ... dan semua mata tengah nak tengok kemana 40% pengundi atas pagar nih nak swing...

Kalu Pimpinan Atasan PR buat kerja bangang dan mulut longkang.... mau bungkus PR kali nih.....
Kalu Pimpinan Atasan BN buat kerja bangang dan mulut longkang.... mau bungkus BN kali nih.....

Semuanya ditentukan oleh pengundi atas pagar.... pengundi muda.... first time voter....  nasib la korang.... patut lu orang sumer jaga mulut jangan keluar statement longkang...

Satu contoh yang gua tak tau nak bekap camana .. memang betul perkara nih...  Dalam BN cuma Mahathir Mohamed sajer yang anak dier bertanding dalam keadaan dier masih jadi leader.... (P/S : Mesti orang PR marah kat gua pasai publish benda nih)

Akta Kesalahan Pilihanraya

Bhai... Gua tau kalu benda macam nih dilaporkan kat SPR... Sure tak kena aper-aper tindakan... Gua tau yang SPR tue barua BN... Jadi memang kalu buat laporan pon sia-sia dan buang masa jer...

Tambah lagi dalam keadaan BN akan kalah teruk cam skrang nih.... Tue dier budak sekolah digunakan... Waktu persekolahan... Dan kakitangan awam (guru) pon dilibatkan sama... Ini kerja giler... Alfred Jabu nih sudah memperkudakan institusi pendidikan dalam kempen PRU13 dier..

Ini boleh dikenakan tindakan kalu SPR mau amik tindakan lar... Boleh menyebabkan pencalonan Alfred Jabu dibatalkan...

Pembangkang Selamanya

Bhai.... gua dah terlibat dengan politik nih sejak dari 1985 ... sudah menjadi ahli parti politik diusia muda belia.... dan sepanjang masa nih... gua cukup tahu dan masak dengan sepak terajang dan strategi politk... dan gua cukup masak dengan kerenah wartawan dan media... tambah plak gua selalu jadi wakil media bagi pihak-pihak yang membayar khidmat gua....


Itu aderlah gua... kalu ader soalan dari media yang gua rasa macam bola tanggung (biarpon gua cukup hangin dengan soalan tue)... gua akan jawab "no comment" .. itu jer... walaupun berkali-kali gua ditanya soalan yang samer... Ianya bertujuan supaya tidak mengusutkan lagi masalah... tambah plak kalu kes berkaitan dengan mahkamah dan undang-undang... gua seboleh-bolehnya tidak akan memberikan apa-apa komen agar tidak mengganggu proses keadilan dan menghina mahkamah...

Tapi itulah gua.... walaupun tak glamer maner macam para pemimpin Pakatan Rakyat... tapi biasa gak terdedah dengan situasi perangkap macam nih oleh media.... jadi gua sentiasa berhati-hati... cover my back...

Cumanyer.... gua cukup pelik biler ramai pimpinan atasan Pakatan Rakyat... tak kisah la Anwar Ibrahim ka.. Karpal Singh ka.. Lim Kit Siang ka... Hadi Awang ka... Nik Aziz ka... Lim Guan Eng ka... Khalid Ibrahim ka... Azmin Ali ka... Azizan Razak ka... Haron Din ka.... atau sesiapa sajer la... selalu sangat menjadi BODOH dan BANGANG biler berhadapan dengan media dan wartawan....

Kenaper selalu sangat memberikan peluru kepada musuh... kenaper selalu sangat menyusahkan semua orang... KENAPA BODOH SANGAT????...

Lu orang nih nak jadi pembangkang selamanya ker.... takkan la tak minat nak jadi pemerintah.... mmmm... tapi kalu ikut aper yang lu orang selalu buat nih... nampak sangat la lu orang memang selesa duduk dikerusi pembangkang.... sungguh...baik isytihar jer bagi kemenangan free kat BN pada PRU13 nih...

Ini macham kalu... gua rasa lu orang tak layak lar untuk pegang pentadbiran Putrajaya... sebab lu orang lebih bangang dari puak-puak UMNO/BN......

Dan satu lagi.... buang maser jer lu orang berkempen.. kuar modal beli banner... beli bendera... dan sebagainyer... sebab tak payah la semua tue... pasai kekalahan Pakatan Rakyat pada PRU13 nih bukan sebab kerja kempen tak kuat.. bukan sebab pengundi hantu... bukan sebab ditipu SPR.... bukan sebab teknikal mender...

tapi kalah pada PRU13 sebab...

PEMIMPIN ATASAN PAKATAN RAKYAT YANG BANGANG SANGAT BAGI STATEMENT BANGSAT DAN MENYUSAHKAN PARTI PADA WARTAWAN DAN MEDIA ARUS PERDANA.


Nih ader satu lagu yang ditujukan khas buat Pakatan Rakyat (terutamanya PAS)....  dinukilkan oleh pengomen yang mau dikenali sebagai (.Y.)

Gugusang hari-hari indah bersamamu
Pakatang...
Bangkitkan kembali
Rinduku mengajakmu
Ke sana (Putrajaya)

Inginku berlari mengejar seribu bayangmu
Pakatang...
Tak peduli kan ku terjang
Biar pun harus kutembus Padang jawa

Tiba-tiba langkahku terhenti
Sejuta tangang telah menahang ku mengundi
Ingin ku undi PAS mereka berkata

Tak perlu kau mengundi
Mengejar impian (Putrajaya) tak pasti
Hari ini juga mimpi
Maka biarkan ia terlentang

Di hatimu UG..
Di hatimu UG..

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1