Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

30 October 2009

Seekor Lagi Katak

Eloklah tue ... seekor lagi katak ... dari berudu itu hari.. sekarang dah besar panjang dah... dah jadi anak katak dah.... hahahaha... kaki belakang dah kuat dah... dah boleh melompat la sekarang nih...

ADUN Pelabuhan Klang, Badrul Hisham Abdullah dah sah dah jadi seekor lagi katak... Wei.. awat nih.. kat Selangor nie cuma ader seekor katak jer... mana lagi semua berudu yang ada dalam Pakatan Rakyat Selangor nie... takkan semua tak tumbuh lagi kaki belakang...

Rasanya banyak dah berudu kat PR Selangor yang dah ader kaki belakang tue... biler lagie nak melompat... Hassan Ali tue biler plak nak sahkan jadi ADUN Bebas .. nak gak tengok... Rasanya kalu tak silap perkiraan gua la.. ader 10 ekor berudu dah nampak kaki belakang kat PR Selangor nih .... biler lagie nak melompat aaa... takkan nak tunggu jadi bapak katak kot...

Biler semua berudu dah jadi katak kat Selangor nih.. senang la ular nak masuk balik dan ambik alih pemerintahan negeri.. abis ler semua dibelitnya nanti... kantung ekonomi negeri ... tanah negeri dan banyak lagie... ular-ular berkepala banyak nie dah lama menunggu berudu akan menjadi katak.. sebab .. biler dah jadi katak... senang la kena ngap ngan ular... katak bukan ker makanan ular... hahahaha...

Nie nasihat gua buat Hassan Ali... bhai... lu punya kawan (Badrul Hisham Abdullah) tue dah jadi ADUN BEBAS (katak dah) ... lu biler lagie... gua nak tengok la lu jadi ADUN Bebas gak... hahaha... rasanyer lu dah lama dah tumbuh kaki belakang tue.... lompat la sekarang... bawak la semua geng-geng berudu lu sama... diorang pon dah jadi anak katak dah la nih...

Lagi cepat semua katak keluar melompat.. lagi senang ular nak makan lu .... lepas tue bersihlah PR Selangor dari berudu-berudu yang ader... anak katak dan katak pon dah takder dalam PR Selangor.... hahahaha

29 October 2009

Biar Betul Nih?

Macam tak percaya gua nih ... biar betul nih? takkan sampai gitue sekali keputusan malam tadi.... err... macam ader yang tak kena jer.... tapi takper.... kita tengok sejauh mana akan pi...

Err... yang buat salah (banyak salahnyer) dalam kes PAS nih adalah dari perbuatan, percakapan dan tindakan yang dibuat oleh Hassan Ali, Roslan SMS dan Nasha ... tapi yang sangkut akan dibicarakan PAS Selangor... Pelik sungguh..

Jari kaki sakit.... tapi kena bandage (balut) seluruh badan ... giler ker apa..

Ngaper tak kena tindakan cuma 3 orang nih... kenapa pulak Mustafa Ali boleh lepas .... errr... apa yang tak kena sebenarnya nih... tak paham la gua..

PAS Kelana Jaya pun tak terima (setuju) dengan macam-macam kenyataan Roslan SMS ... abistue apersal PAS Kelana Jaya pun dilibatkan sama... IR Idham Hashim kata apa aaa...

Patutnya yang dibawak pi lembaga disiplin PAS tue... adalah 4 orang mangkuk tue... tapi pelik .. sampaikan PAS Selangor yang kena..... Errr.... ramai benar ker "mole" dalam PAS Selangor nih? Macam mana gua boleh terlepas pandang nih...

Hassan Ali ngan Fadhilah Kamsah tue samer jer... bab bercakap pandai la... putar belit memang terra .. hahaha.. so jangan terkejut nanti kalu Lembaga Disiplin akan bebaskan Hassan Ali dari dakwaan... sebab ayat belit dier power siot... Gua saspek Hassan Ali akan terlepas nanti... yang sangkut maybe cuma Nasha jer.. tapi maybe boleh lepas plak.. hehehe

Apa-apa pun buat kengkawan kat PAS Selangor tue... tolong jangan defend benda yang salah.. kalu salah cakap salah.. kalu betul cakap jer betul... jangan nak defend .... Ini liabiliti nih.... tinggalkan buat apa... bahaya godang nih..

28 October 2009

Tutup Lubang, Korek Lubang

Hahahaha...

Kantoi... kantoi... tutup lubang pastue korek lubang .... hahaha ... buat perjumpaan dengan blogger untuk tutup lubang citer pasai UG nih... tapi terkorek lubang baru la pulak.. pasai rupanyer terajak blogger BPN (UMNO) ... hahahaha..

Kalu betul Hassan Ali dan Nasha nak bincang dengan blogger ... awat pilih blogger ... open la kat public... rasanyer ramai lagi blogger yang nak join macam PenarikBeca atau AdukaTaruna ..... gua pon nak join... TBO nak join... Mudin001 nak join ... Cenangau pon nak join... hahahaha

So ... punya la buat perjumpaat untuk tutup lubang tapi akhirnya terkorek lubang baru... bodoh nak mampus...

Kan Presiden kata jangan buat PC atau apa-apa .. ini tak ... camana nih.. kalu pimpinan tak boleh nak ikut arahan... jangan terkezut la.. kalu geng bawahan akan tak ikut arahan gak... kepimpinan dari tauladan...

Soalan utama gua... kenapa takut nak buat EGM ... ader masalah ker?

27 October 2009

Gua Tak Dijemput

Mmmmm...

Sapa la nak jemput gua .... memang gua tak dijemput... sapa la gua... cuma blogger kecik jer... hahaha... tapi jangan lupa... gua punya cable banyak power ooo...

okey la.... so apa citer Hassan Ali dan Nasha jumpa blogger ... apa hasilnyer... errr... takkan takder sapa amik video ... rugi la takder video... sebab kalu setakat audio jer.. kita tak akan nampak body langguage Hassan Ali dan Nasha tue...

Body Language banyak penting oooo... sebab yang itu takleh nak tipu... tak dapat nak cover...

Okey la... gua belum dengar lagi bijik butir cerita... setakat baca kat blog kengkawan jer...

Soalan gua la.... ngaper diorang tak ajak sekali blogger AdukaTaruna ker... PenarikBeca ker... Cenangau ker... atau paling cikai... ngaper tak ajar gua.... hahaha.... awat takut soalan power dari kitorang ker...

Lain kali aaa... ajak la kitorang ... hahahaha... baru tengok apa citer nak cover sana sini... gua ingat lagi satu kes dulu gua bantai Roslan Kassim masa baru lepas dier bagi ceramah kat Ulu Yam tahun 1998 dulu.... punya la dier kelentong baik punya kat audien pasai kononnyer dier bersih dari segala rasuah tak macam orang UMNO lain ... masa tue dier dah dalam KeAdilan... habis ceramah gua serang dan tanya dier direct depan ramai orang tentang rasuah projek "Siber Masjid" ... hahaha... tak terjawap dier... hahahaha...

So .... Gua takder banyak info tentang Nasha nih.. melainkan gua lihat dier nie rapat benar dengan geng-geng UMNO termasuk la KJ dan Pak Lah ... tapi Hassan Ali tak boleh nak lari dari gua.. sebab banyak benda gua tau tentang dier ... first hand punya info....

Jadi ... lain kali aaa.. Hassan Ali.... ajak la gua sekali dalam sesi bertemu bloggers ... hahahaha... itupun kalu lu ader berani.... hahahaha

26 October 2009

Berudu

Bhai ....

Lu tau berudu tue aper? Berudu adalah anak katak yang baru menetas ... belum tumbuh kaki belakang lagie.. masih dalam bentuk macam anak ikan.. hehehe... telur katak banyak oooo... nampak sekali imbas macam bijik selasih kat dalam air sirap jer... hehehehe....

Sekali katak bertelur... banyak ooo... mau ader dekat beratus biji .. atau mungkin cecah seribu bijik telur kot... hehehe... cukup masa ... telur nie akan jadi berudu... kitaran ekologi tue.... fitrah alam... lepas dah jadi berudu .. mola la kuar kaki belakang dulu.... biler dah ader kaki belakang.. barulah kaki depan pulak muncul...

Sebulan dua lepas tue baru la nampak sifat katak nyer ... tapi masih baby lagie... belum boleh melompat jauh lagie... kaki tak cukup kuat... masuk tiga empat bulan... kaki dah kuat.. dah boleh la melompat.. mola la lidah tue merembat apa yang ader didepan masuk kemulut... nyamuk, lalat dah jadi makanan anak katak nieh..

Biler dah besar betul... pepatung (cekcibor) pon dier rembat... hahahaha...

So ... apa yang lu dapat daripada intro gua kat atas tadi...
  • 1997 .... perancangan UMNO/BN dimulakan ... ops berudu ...
  • 1998 .... benih ditabur dalam PAS melalui individu tertentu .... telur berudu dibiakkan
  • 1999 .... benih ditabur dalam PAS melalui individu tertentu ... fasa dua ... lagi banyak telur berudu dibiakkan...
  • 2000 ... benih yang ditabur telah hidup subur .. dapat kepercayaan ..... berudu dah besar dan kaki belakang dan mola ader
  • 2004 ... dah dapat jadi pimpinan dalam PAS ... dah jadi anak katak dah... boleh melompat tapi tak jauh la..
  • 2005 ... menguasai pimpinan atasan dalam PAS .. selit dalam semua cabang PAS .. plan melompat dirangka ... nyamuk dan lalat diterkam untuk mengenyangkan diri
  • 2008 ... dapat pengaruh lagi atas sebab menang dalam PRU12 .. mola tunjuk taring ... sebat sana sini harta negeri dan parti .... dah nampak hebat .. cakap dah orang percaya ... pepatung (cekcibor) pon kena ... plan nak makan anak burung la pulak...
  • 2009 ... tembelang pecah .... orang dah dapat detect siapa "mole" ... tapi pandai berlakon ... selamat lagie.. yang kena orang lain... katak dah dewasa dah... dah bersedia untuk melompat
  • 2012 (tahun jangkaan melompat beramai-ramai) ... tahun dimana PAS akan kalah teruh..
  • Kitaran (cycle) hidup katak akan bermula sekali lagie..

Mengelejat Pasai Apa?

Woi... puak-puak pro UG dalam PAS ..

Lu orang mengelejat pasai apa... Takkan pasai EGM pun boleh mengelejat nak mampus... awat... takut ka? Biasanyer yang takut nih la yang ader buat salah.. orang tak buat salah mana ader takut.... Ini mengelejat tak tentu hala pasai apa?

Gua sertai PAS dari tahun 1985 dulu ... masa muda belia... hahaha.. jadi Ahli Biasa jer... kemudian pada tahun 1997 gua dilantik jadi Ketua Pemuda PAS Kawasan (XXXX) .... Pertengahan 1998 gua letak jawatan pasai tak larat la nak pikul tanggungjawab (bukan apa.. takut tak tau nak berjawab apa di hadapan Allah, Tuhan Rabbul Jalil pasai tugas Ketua Pemuda PAS Kawasan)

Takder hal pon gua letak jawatan... takder daki apa pon... ralat pon idak... yang penting jamaah dan parti kuat... yang penting mesti ader orang lain yang lebih layak untuk jadi Ketua Pemuda PAS Kawasan dari gua...

So..... walaupun gua join PAS dari tahun 1985 lagie.... tak pernah sedetik pon dalam hati gua untuk mementingkan Ketuanan Melayu (assobiyah) melainkan hanyalah Islam Untuk Semua. Tapi la nie... ramai gak puak-puak yang ader pangkat skit dalam PAS yang lebih mementingkan ketuanan Melayu ... Malah dalam banyak hal .. lebih teruk penyakit ketuanan Melayu puak dalam PAS nih daripada orang UMNO ... lebih karat biru lagie...

Peliknyer .. puak-puak ini lah yang mendapat tempat dan makin berkuasa dalam PAS ... pada gua.. puak-puak inilah punca segala masalah... siap nak berkubang dalam gelap dengan UMNO... Pada gua la... straight forward gua bagitau.... lu orang yang pro-UMNO dan UG nih... dah prepared ker jawapan nak dijawab didepan Allah Taala nanti.... ader jawapan ker..

UMNO dah sah menolak Islam sebagai dasar dan intipati.... takkan tak nampak lagie... takkan tak sedar lagie.. takkan tak tahu ko... bodoh ker apa... UMNO adalah assobiyah... PAS mendukung Islam sebagai "Rahmatan lil' Alamin" ... maknanyer... Islam itu untuk semua... dari yang beragama Islam mahupun yang bukan Islam ...

Maleh la gua nak tulis lagie... lu orang pon dah tahu pegangan gua... so... pada puak-puak UG dan pro-UMNO dalam PAS (orang UMNO yang membawa kad keahlian PAS tue) ... boleh blah la... boleh berambus sekarang... pi jauh-jauh...

25 October 2009

Yayasan IJN

Sori la... gua dah lama nak bagitau benda nih... tentang Yayasan IJN ...

Yayasan IJN nih adalah untuk bantu kumpulan sasar yang berkemampuan rendah untuk mendapat khidmat pakar dalam kes berkaitan jantung. 80% daripada golongan yang pi IJN sememangnya dari kumpulan berkemampuan sederhana dan rendah..

Satu masa dulu.. waktu gua pi bawak bapak gua mendapatkan khidmat di IJN ... (buat angiogram , bapak gua ader surat gerenti dari syarikat gua kerja) ...gua ader nampak satu kes yang pada gua menyayat hati... Ader satu brader tue... anak dier ader 5 orang .. kecik lagie... brader tue kerja tukang kebun jer.... Anak bongsu dier (baru berumur 6 bulan) ader masalah jantung .... kalu tak silap... jantung berlubang... kira dah abis kronik dah masa tue... wajib buat pembedahan...

Bila pi check kat IJN.. doktor cakap kena buat pembedahan segera nih... kalu tidak boleh maut... biler dier tanya berapa kos kena tanggung... doktor anggar sekitar RM40 ribu.... pergh... banyak tue.... terus la brader tue sedih pasai tak dapat rasanyer nak sediakan banyak tue... gua dengar pon sedih.. nak tolong berapa sangatlah yang gua boleh bantu... kena buat operation dalam masa dua minggu....

Brader tue punyalah sedih... dan terus dier kuar dan bawak anak bongsu dier balik ... rupanyer diorang datang pi IJN naik bas "ting tong" dari Temerloh.... pergh.... sedih ooo.... itu citer tahun 2005 dulu... gua rasa mungkin baby tue dah berjumpa dengan Allah S.W.T dah.... maybe dah meninggal dah... yer la... dah lama la...

Cuba kalu Yayasan IJN dapat bantu .. kan bagus .. betul dak... Yayasan IJN cuma perlu RM3 juta setahun jer untuk membantu golongan kurang berkemampuan mendapatkan khidmat di IJN .... RM3 juta setahun tue bukan banyak pon.... nie abis RM100 juta setahun kat PERMATA tak per pulak.... takkan tak boleh Kerajaan Malaysia sediakan dana dari Belanjawan Negara khusus untuk Yayasan IJN ...

Takkan pasai Rosmah Mansor punya projek PERMATA boleh kasi dana RM100 juta .. tapi untuk Yayasan IJN punya la susah nak dapat RM3 juta dari Kerajaan Malaysia.... apa citer nih....

Ini gua ader dengar citer yang IJN nie mungkin akan dijual dan diswastakan.... tak abis-abis lagi citernyer... apa nak jadi la.... hampeh tul la...

Terkincit Takut

Hahahaha...

La nie ader yang terkincit takut pasai ura-ura Nik Aziz nak adakan EGM bagi PAS ..... hahahaha... sebab apa ader yang terkincit takut... ada buat silap ka?.... sendiri mau ingat la bhai...

Lu tengok la siapa yang menyalak tentang isu nie... siap nak mengelak lagi... sapa lagi... semua geng-geng yang "berpakat dalam gelap la" dalam isu Kerajaan Perpaduan (UG)... yang paling gua nak tergelak punya adalah komentar Roslan SMS la... siap berpusing cari fakta untuk gagalkan EGM nih...

Wei... tak perlu tunggu majlis syura ... majlis dewan ulama dan majlis presiden... kalu dapat 30% daripada ahli PAS yang setuju EGM nie diadakan pon dah kira okay dah.... kalu dapat 50% lagi la bagus....

Ini apa yang takut sangat EGM nih.... sampaikan Timbalan Presiden dan Pesuruhjaya PAS Selangor pon terkincit sama nih apersal.... biaq pi la PAS adakan EGM .. takkan tak boleh kot... Ini semua takut "ada makna" nih... yer la.. orang salah mestilah ader rasa takut...

Mustapha Ali pon takut jugak ker.... wei... ahli PAS peringkat bawahan nie dok suruh dan galakkan supaya adakan EGM nie untuk bersihkan mana yang tak bersih dan perjelaskan semua isu... baru la betul.... awat ... takut sangat pasai apa.. takut jawatan hilang ka... itu semua daki dunia la....

Gua setuju kalu ader EGM ... lagi best kalu EGM tue live dalam Internet.... baru la semua ahli PAS yang tak dapat hadir EGM tue akan dapat tengok geng-geng UG bersilat pulut atau bersilat gayung kat EGM tue... hahahaha...

So ... gua cadangkan EGM tue elok buat sebelum orang pi naik haji nih.. orang pi Mekah.. pasai ramai ahli PAS yang akan ke Mekah kali nih... kalu tidak ... nanti kat Mekah ader la ahli PAS yang berdoa depan Kaabah mintak kasi bersih dan clear PAS dari anasir UMNO/BN serta UG nih ... tak ker haru kalu camtue... hahahaha.. takut ader yang terlebih kincit masa tue la... hahaha

Jadi ... EGM tue boleh la buat seberapa cepat... tak perlu susah-susah... senang jer nak buat EGM tue... nak best lagi.. bagi peluang semua ahli PAS berpeluang mengundi... baru la adil... hahahaha ... buat undi online untuk ahli PAS ... takkan ader yang berani nak tipu undi kot... tak tau la kalu ader spesis UMNO/BN yang asik suka menipu undi tue dalam PAS... hahaha ... Undi tue Allah S.W.T tau la.... ingat akhirat skit...

22 October 2009

High Speed Broadband

Gua setuju dengan idea "High Speed Broadband" (HSBB) nih.... memang setuju benar... supaya "BerukBand" sekarang nie dapat ditukar persepsi dier...

Cuma apa yang gua tak paham dan benci sangat nih.... kenapa HSBB nie ditumpukan perkhidmatan dier kat kawasan bandar terutamanya di kawasan Lembah Kelang ... bukan ker sekarang nie kawasan kat Lembah Kelang nieh dah memang begitu canggih dier punya kemudahan broadband ... dari SDSL Streamyx yang stabil sampailah kepada kemudahan WiMAX ...

Sepatutnya kalu diorang nak jalankan HSBB nih.. pi la pilih kawasan luar bandar ker... macam Kemaman nie ker... baru la betul... ini semua kemudahan dok tumpu kat kawasan bandar... Lu orang tau dak kat area Kemaman, Terengganu nih.... kemudahan SDSL pun terhad cuma kat bandar Chukai jer... kat kawasan Industri Gas dan Petroliam di Telok Kalong, Kerteh, Paka mana ada support SDSL nih... yang ader cuma ADSL jer... ADSL yang hampeh tahap siput khinzir tue...

Bagi la peluang orang luar bandar dapat kemudahan broadband yang berkualiti skit... tolong la... cuba la jangan lambakkan kat KL dan Lembah Kelang jer... apa ... ingat orang kat sana jer yang perlukan Internet ka.... orang lain tak perlu ka... apa bodoh punya Menteri ....

Kat Kemaman nih... P1 WiMAx pon takder .... woi... ini kawasan industri yang paling utama kat Malaysia la.... tolong la bagi skit kemudahan teknologi... Kat sini kalu Celcom memang ader 3G ... tapi kelajuan macam siput khinzir... Maxis hampeh... DIGI plak cuma ader EDGE dan kekadang GPRS jer... Streamyx ... ADSL ader la.. tapi tengok kawasan la... kelajuan... mmmmm... lagi laju dialup line... mana taknyer .. Syarikat dan Industri pon rembat ADSL nie... orang biasa pun guna yang sama gak.... mana nak tampung speed yang canggih..

Punya la banyak syarikat besar-besar multinational dalam bidang Gas dan Petroliam nih.. tapi... kemudahan teknologi macam siot... Internet hampeh.. telefon selular... macam hampeh gak kekadang tue...

Ini gua nak bagi last warning nih... lain kali kalu nak implement kemudahan Internet.. tolong la jangan buat kat Lembah Kelang tue... dah padat dah.. banyak provider kat sana... baik la pi pasang kat kawasan luar bandar macam Kemaman nih ker... baru ler ader faedahnyer.... siot betul la...

Senak Perut

Senak perut gua dengar pendedahan pakar forensik dan DNA dari Thailand mengenai kes Teoh Beng Hock yang 80% dipercayai dibunuh.

Itu baru dier buat analisis hanya dengan membaca analisis pakar forensik lain... kalau la dier dapat buat post mortem dan lain-lain perkara yang berkaitan... sure kita akan dapat tahu apa sebab kematian TBH .. adakah kerana dibunuh ataupun kerana jatuh dari bangunan tinggi...

Apa-apa pun seperti yang ramai jangkakan... TBH dibunuh (atau koma) sebelum dicampak dari tingkat 14 Plaza Masalam ... dimana pejabat SPRM berada...

Hanya orang yang tak biasa tengok CSI dan NCIS jer yang yakin dan percaya Teoh Beng Hock membunuh diri... tapi bagi yang kaki CSI, NCIS, Hercule Poirot, Monk, Mystery Women, Murder She Wrote dan lain-lain siri jenayah yang memaparkan banyak sisi jenayah.. tentu tahu bahawa Teoh Beng Hock mati dibunuh... Bagaimana dan dimana dia dibunuh itu adalah perkara lain.. yang pastinya dia dibunuh (atau dalam keadaan koma) barulah dicampak dari tingkat 14.

Okay la... gua memang hantu TV .. nak buat camana... tapi kalu kita tengok TV dan ambil perkara baik darinya.. memang kita akan dapat banyak manfaat... macam la kalu kita subscribe ASTRO dan ambik rancangan Discovery Channel dan Crime & Investigation ... sure kita akan jadi lebih bijak... hahahaha... tapi jangan la gunakan ASTRO untuk tengok rancangan hiburan semata-mata yang takder faedah tue macam Sehati Berdansa, Akademi Fantasia dan lain-lainnya.... ngarut jer tue...

So .. berbalik kepada citer asal... la nie sure ramai yang senak perut terutama yang ader sangkut paut dan terlibat dalam konspirasi nie... dari pegawai SPRM, Polis, Doktor dan Forensik serta pengawal keselamatan bangunan Plaza Masalam tue... ader la yang senak perut la nih... hahahaha...

Pelandok mungkin akan lupakan jerat... tapi jerat tak akan lupakan pelandok... hahahaha... kantoi la korang tak lama lagie.... hahahaha... Lepas nie gua nak tengok TV la pulak... mana tau nanti Hollywood akan buat citer CSI Malaysia ... hahahahaa... sapa agaknyer akan jadi hero dalam citer CSI Malaysia nih aaaaa... Dr Raffick ker?

21 October 2009

Gua Dah Penat

Bhai..

Gua dah penat dah nie... penat dah bagitau banyak kali supaya pimpinan atasan Pakatan Rakyat nie berubah... lebihkan mesra rakyat dari banyakkan ceramah sana sini... Ceramah nie lebih kepada syok sendiri jer...

Rakyat dah muak dah... sekarang nie dah dapat pimpin 4 negeri ... so kasi la rakyat nampak banyak perubahan yang PR buat... jangan la nampak cam sama jer ngan BN .... hampeh la kalu camtue.. kuasa dah ader dalam tangan .. takkan tak pandai lagi kot... takkan cam bangang lagi kot.... selama nie dok kata BN tak pandai mentadbir negeri... so dah dapat negeri nih... PR tunjukkanlah contoh...

Ini tak... dalam PR masih ader lagi ramai yang bermentaliti BN ... susah la kalu cam nie... ramai yang ader sikap rendah diri... tak konfiden nak tadbir negeri... hei.. bawak-bawak la berubah..

Baik dalam PAS, PKR dan DAP samer jer... ader ramai yang mangkuk dan kayu.. yang mulut lebih dari kerja... lepas tue suka bertelagah sesama sendiri ... kalu tak reti nak berpakat ... (cam kes Hassan Ali dan Ronnie Liu) ... baik tak payah la join Pakatan Rakyat... kayu nak mampus...

Hassan Ali... gua warning sama lu... lagi banyak lu bercakap lagi banyak lu buat silap... dan lagi senang orang nampak lu nie bangang dan giler kuasa ... cakap la terang-terang yang lu nie agen BN dari dulu lagi... kan ker senang ... banyak sangat songel lu tiap kali ader PRK .. dan semua songel lu hentam geng dalam Pakatan Rakyat ... lu nie memang la memang...

Dulu gua ingat yang kaki ampu, rasuah, giler pangkat dan giler pompuan tue ader ramai kat PKR .. tapi la nie dah merasuk sama dalam PAS dan DAP ... ini apa punya perangai nih... apa nak jadi ngan korang nih... bodoh ker aper...

UMNO/BN menang di PRK N31 Bagan Pinang haritue memang sebab diorang kuat dan diorang konfiden menang... tapi ader gak insentif tambahan yang bagi bergaya lagi kemenangan UMNO/BN kat Bagan Pinang tue... semua sebab PAS, DAP dan PKR tak pandai nak pikat dan jaga hati pengundi kaum India ...

Dalam keadaan UMNO/BN terdesak sebab isu kepala lembu di SUK Shah Alam baru-baru nie pon UMNO/BN boleh menang dengan bergaya dengan kerjasama serta sokongan pengundi kaum India ... takkan tak boleh baca kot indikator nih,... buta mata ker aper...

Lagi satu... Prof Abdul Aziz Bari dah bagi hint tue.. tapi pimpinan atasan PAS masih buta kayu lagie... masih berretorik lagie... dan masih perasan best lagi... kayu.. kayu... la nie isu KPP dan slogan "PAS For All" .... kalu masih teragak-agak dan macam-macam alasan konon masih dalam peringkat draf ... baik lupakan la KPP dan slogan nih... buat malu jer...

Memang patut pun PAS tak dapat sokongan dari kaum Cina dan India pada PRK N31 Bagan Pinang.... sebab cakap tak serupa bikin.... hampeh... kasi setel la cepat isu KPP dan Slogan "PAS For All" tue.... kalu tidak lain kali PAS/PR jangan gatai-gatai nak masuk bertanding PRK dan PRU...

20 October 2009

Laporan Ketua Audit Negara

Gua cukup pelik .. dah banyak kali dah laporan ketua audit negara yang menunjukkan kepincangan dalam tadbir urus beberapa agensi kerajaan namun takder apa-apa tindakan pon yang diambil ..

SPRM pun tak nak ambik tindakan siasat salah laku tadbir urus agensi kerajaan yang berkaitan dan takder sorang pon setakat nih yang dah kena siasatan dan didakwa di Mahkamah... Kenapa aaa...

Takkan la laporan ketua audit negara tue tipu jer ... giler aper ketua audit negara publishkan laporan audit tue kalu dier tahu semua yang dier publishkan tue adalah fitnah tanpa ader bukti apa-apa...

Wei... lu ingat jabatan audit tak buat siasatan ker... tapi pelik betul ka.... walaupun dah banyak kepincangan yang didedahkan oleh laporan ketua audit negara... tapi takder satu tindakan pon yang diambil oleh SPRM ... buta mata dan buta hati kot SPRM nih...

Ini lah contoh siasatan dan pendakwaan berpilih yang diamalkan 0leh SPRM ... cam sial jer gua tengok.... Lepas nie kiter tengok .. untuk audit tahun 2008 tue... ader tak yang jadi kes kat SPRM ... SPRM dah takder telor .. tak macam masa dulu BPR dimana ader la nampak ader power.. ader telor... la nih dah kecut dah... hehehe

So .. kalu la SPRM betul-betul buat kerja... sure kes yang sangkut dengan laporan ketua audit negara tue akan kena siasat dan pihak yang melakukannya akan disiasat dan didakwa di Mahkamah...

19 October 2009

Tanjong Tualang, Perak

Masa balik beraya kat Tanjong Tualang, Perak baru-baru nih ... gua terkejut gak pasai nampak ader tanah bekas lombong bijih timah yang dipajak oleh syarikat "Osborne and Chappel" satu masa dahulu la nie dah dipagar dengan tiang pagar warna kuning...

Gua tanya mak gua.... apa citer tanah di Batu Sepuluh Tanjong Tualang nih.... Mak gua kata... itu tanah Sultan tu... gua tanya lagie... biler plak Sultan beli tanah tue... dier dah bayar premium ker... Itu semua tanah pajakan 90 tahun untuk lombong tue... pajakan dier tak abis lagi la... Mak gua tak dapat nak jawab benda nih...

Gua pun amik masa cuti raya untuk round kawasan tanah tue yang dulu tempat gua melepak dan ambik buat teratai atau pasang "penghilir" untuk tangkap ikan loma atau sepat ronggeng... Baru nak round kawasan tue... gua kena sound dengan jaga kawasan tue.. dier kata ini tanah Sultan punya.... gua dah tak boleh masuk dah....

Gua tanya balik... biler Sultan beli ini tanah.... jaga tue cakap.. baru empat lima bulan Sultan sudah dapat tanah nih... pergh.... gua maleh la nak bertengkar dengan mamat jaga tue.... dalam hati geram giler biler dapat tahu total tanah yang dapat kat Sultan nih sekitar 600 ekar... giler aper....

Dulu pernah gua berangan-angan nak jadikan kawasan tue (gua pajak la) kawasan industri aeronautik .... sebab lokasi dier best ooo... strategik... takder tiupan angin lintang .. lagipun dulu kawasan tue adalah tempat kapalterbang kecik landing... bawak gaji masa orang puteh dulu...

La nih.. dengar khabar nak dijadikan perladangan kelapa sawit.... Yang lawak tue... biler masa aaa... Sultan bayar premium tanah nih... bukan ker tanah nie tak boleh dijual melainkan dipajak sahaja.... macam mana boleh tukar status tanah lot 183578 nie aaa... ... Itu Zambry Kadeer ada main silap mata ka....

Che Lan dah tak sama macam dulu... dulu masa kecik... gua respek Che Lan (selalu gak gua pi kacau kuda milik Che Lan kat Batu Gajah tue).... Che Lan.. Che Lan.... lu sudah hilang respek gua la.... Bikin malu sama orang Batu Gajah jer la lu nih...

Che Lan = Sultan Azlan

Ini link artikel gua masa raya haritue.... Raya Posa Yang Best ... lu baca aaa...
Ini pulak link artikel dari Raja Petra ... Kenapa Pakatan Rakyat tumbang di Perak

Dah Kena Rembat

Hahahaha..

Dah kena rembat dah... hahahaha.. Najib Razak nie memang hebat... Anwar Ibrahim baru jer canang sana sini nak jadikan 16 September sebagai cuti umum... tapi Najib Razak dah rembat idea tue dan jadikan BN dapat nama... hahaha..

La nih.. Najib Razak dah umumkan 16 September sebagai cuti umum 1Malaysia ... hehehe .. Selepas cuti 31 Ogos ... la nih kita dapat plak cuti 16 September .... best la...

Sebelum nih... slogan "PAS For All" dah kena rembat dan jadi "UMNO For All" ... hahahaha... memang kaki rembat la Najib Razak nih... dulu dier rembat Ziana Zain... lepas tue dier rembat Altantuya.... hahahaha.. lepas nih.... dier nak rembat apa plak aaaa....

Okeh la... yang ini gua respek... aper der hal dok canang sana sini tapi takder hasil.... rembat tak rembat ka.... peduli apa... janji orang tau yang kita dah laksanakan.... Yang gua tau ... lepas nie nama Pakatan Rakyat pon akan kena rembat... tunggu jer la... sebulan dua nih... akan tertubuhnya Pakatan Rakyat Malaysia ... hahahaha... kena rembat lagi la nampaknyer...

Lu orang jangan riso... tahun depan ... sure Najib Razak akan umumkan cuti Deepavali akan dijadikan 2 hari dan bukan 1 hari macam la nih... pada gua .. memang patut Deepavali tue cuti dua hari... kalu satu hari.. mana sempat nak balik kampong.... lagipun yang kasi menang kat BN di Bagan Pinang haritue adalah dari kalangan kaum India.... hehehehe

Lepas nie banyak la lagi idea Pakatan Rakyat akan dirembat oleh Najib Razak dan BN ... yang gua nampak akan dirembat adalah skim Takaful Kifalah untuk warga tua... hehehehe ... UMNO pon dah nak tubuhkan Dewan Ulamak (Ular Dalam Semak) diorang sendiri.. nak counter PAS punya Majlis Syura dan Dewan Ulama...

Banyak ooo yang Najib Razak, UMNO dan BN nak rembat nih dan jadikan ianya idea diorang.... yang pastinya diorang dah tau bahawa cara ini sahaja yang boleh menyebabkan diorang diterima oleh masyarakat 1Malaysia..

Cuti 3 Hari

Bhai...

Gua nak bagitau lu dan sumer orang.... gua cuti 3 hari baru nie banyak best ooo... gua dapat jumpa macam-macam orang parti... dari orang kuat sampai la orang tak kuat dan atas pagar... yang best tue... cuti 3 hari nie gua habiskan berdiskusi ala medan perang ngan diorang nih...

Yer la... gua ader ramai kengkawan... dari Barisan Nasional sampaikan Pakatan Rakyat... hehehe... nak buat camana... gua kan pokka (lu cari la sendiri apa makna pokka)..... hahaha

Okeh.. hasil daripada diskusi selama cuti 3 hari nih... apa yang gua dapat simpulkan... hehehe ... soalan gua ngan kengkawan tue sumer ader gaya-gaya soalan perangkap dan cepu mas... hahaha... diorang jer yang tak tau... hahahaha..
  1. Pakatan Rakyat memang takder harapan nak perintah Malaysia (tukar kerajaan yang memerintah) pada PRU13 ... jangan mara aaa.... sebab-sebabnya... lu boleh baca sat lagie..
  2. Barisan Nasional akan pasti memenangi PRU13 dengan bergaya ... walaupun pada PRU12 dulu sudah tinggal nyawa-nyawa ikan
  3. Rakyat Marheen yang atas pagar nampak Pakatan Rakyat lebih banyak retorik dan taik kucingnya daripada Barisan Nasional ...
  4. Rakyat Marheen yang atas pagar nampak Pakatan Rakyat seperti takder satu hala tuju yang konstruktif
  5. Rakyat Marheen yang atas pagar nampak Pakatan Rakyat tidak boleh bersatu-padu dalam banyak hal kecuali cuma untuk menang pilihanraya jer..
  6. Rakyat Marheen yang atas pagar nampak Pakatan Rakyat nie macam nak tipu rakyat jer... berlakon baik walhal kelingking berkait dalam banyak isu...
  7. Rakyat Marheen yang atas pagar tau Barisan Nasional tue memang hampeh dan korup.. tapi dalam banyak segi... lebih berjaya mengawal keadaan pelbagai kaum di Malaysia nih..
  8. Ramai gak ahli parti dalam Pakatan Rakyat yang tak bersetuju dengan banyak benda (keputusan) yang pimpinan atasan buat.... yang nampak jauh daripada aspirasi rakyat.
  9. Ramai gak ahli parti dalam Barisan Nasional yang percaya bahawa pimpinan yang korup dan bermasalah perlu dan akan disingkirkan daripada Barisan Nasional secara berperingkat.
  10. Rakyat tidak bersetuju dengan mana-mana tindakan lompat parti walaupun atas apa alasannya dan dari parti mana dier melompat dan kemana dia melompat...
  11. Rakyat Marhaen berpandangan ... kalu negeri pon Pakatan Rakyat tak boleh nak kontrol .... macam mana nak kontrol satu negara? sure haru biru punya..
  12. Rakyat Marheen yang atas pagar berpandangan... Pakatan Rakyat masih bercelaru dalam menentukan dasar dan ideologi... masih ader semangat kekitaan... takder semangat kenegaraan...
  13. Rakyat Marheen yang atas pagar nampak Pakatan Rakyat takder sistem untuk mengeluarkan PC yang kolektif,... masing-masing anggota komponen nak tunjukkan status quo sendiri jer..
  14. Rakyat Marheen yang atas pagar nampak pimpinan Pakatan Rakyat semacam syok sendiri jer... dok asyik layan ceramah berapi-api.. tapi takder hasil.... cam hampeh jer..
  15. Yang ini pandangan gua sendiri.... kalu Pakatan Rakyat tak nak berubah dalam masa yang dah singkat nih... jangan mimpi la nak mentadbir 1Malaysia... lupakan saja la...
So ... kalu lu nak marah ka.. pimpinan nak marah ka... marah la... lu tengok nanti sapa yang kena masa PRU13 nanti...

15 October 2009

Pakatan Rakyat Hancur

Apa yang gua nak tuliskan nih sebenarnya amat susah untuk gua tuliskan... Pakatan Rakyat hancur di mata masyarakat dan para pengundi di Malaysia. Lu orang jangan marah fakta apa yang gua tuliskkan nih.. Kalu Pakatan Rakyat tak nak hancur.... baik berubah segera..

Sori aaa...

Pakatan Rakyat telah mendapat mandat yang agak baik daripada para pengundi dan rakyat Malaysia dalam senario tsunami politik pada Mac 2008. Sejak itu Pakatan Rakyat menguasai 4 negeri baharu selain dari Kelantan (negeri baru seperti Selangor, Perak, Kedah dan Pulau Pinang).

Tapi....

Pakatan Rakyat hancur disebabkan perkara-perkara ini.
  1. Perlaksanaan janji-janji kempen pilihanraya yang nampaknya terbantut atas sebab polemik dalaman yang nampaknya dikelabui oleh kuasa dan wang.
  2. Percakaran pandangan dan pendapat antara ahli komponen Pakatan Rakyat secara terbuka hasil daripada tiadanya toleransi ideologi dan perjuangan
  3. Pimpinan yang besar kepala dan melupakan akar umbi dalam tindakan, arahan mahupun perlaksanaan.
  4. Perebutan kuasa dan wang yang dahulunya menjangkiti Barisan Nasional telah menyerap masuk kedalam Pakatan Rakyat.
  5. Anasir subversif BN telah berjaya menyerap masuk dan meletakkan elemen-elemen mereka dalam Pakatan Rakyat.
  6. Terlalu ramai talam bermuka-muka dan parasit dalam Pakatan Rakyat.
  7. Ketidaksepakatan dalam perlaksanaan beberapa agenda membabitkan masyarakat umum hasil daripada elemen subversif.
  8. Tidak ujudnya satu jawatankuasa musyawarah di peringkat Pakatan Rakyat yang akan membincangkan dan membuat keputusan kolektif bagi memajukan negeri-negeri yang dikuasai oleh Pakatan Rakyat.
  9. Tiada ujudnya satu "pakatan" dalam kerja amal dan promosi seperti contoh "Unit Kebajikan dan Kemasyarakatan Pakatan Rakyat" sebagai menggantikan Unit Amal, Srikandi dan sebagainya diperingkat nasional tanpa membezakan ideologi politik.
  10. Tiada ujudnya satu Jawatankuasa Penerangan yang tugasnya memastikan bahawa semua maklumat yang akan didedahkan kepada wartawan dan sebagainya selari dengan kehendak dan matlamat perjuangan Pakatan Rakyat.
  11. Sebagai ketua, Anwar Ibrahim seperti tidak dapat mengawal tindakan beberapa ahli dalam komponen Pakatan Rakyat. Malah ahli dalam PKR pun ramai yang masih jauh dari kawalannya.
  12. Pakatan Rakyat belum lagi membuat satu siri penerangan mengenai dasar, halatuju dan sebagainya dalam konteks Pakatan Rakyat itu sendiri kepada masyarakat demi untuk memastikan masyarakat faham mengenai Pakatan Rakyat.
  13. Manifesto Pakatan Rakyat tidak pernah sampai kepada pengetahuan rakyat umum. Adalah perlu ianya disampaikan dengan seberapa segera.
  14. Ceramah-ceramah yang menghentam peribadi orang lain perlu ditamatkan kerana ramai juga dikalangan pimpinan Pakatan Rakyat yang boleh dipersoalkan peribadi lakunya.
  15. Tiada proses pembersihan dalam Pakatan Rakyat walaupun ada terlalu banyak fakta yang didedahkan. Tindakan tidak dilakukan hanya kerana yang terlibat adalah kroni atau sahabat kepada pimpinan atasan.
  16. Tiada jawatankuasa disiplin diperingkat Pakatan Rakyat untuk mengawalselia sikap, tindakan dan disiplin ahli komponen Pakatan Rakyat.
  17. Sikap pimpinan sahaja yang betul perlu dikikis kerana dalam banyak kes, pimpinan membuat keputusan yang tidak selari dengan matlamat Pakatan Rakyat.
  18. Sikap berpuak-puak dalam perlabagi agenda masih lagi kelihatan didalam Pakatan Rakyat.
  19. Ketidaktelusan pentadbiran dan yang berkaitan amat ketara didalam Pakatan Rakyat meskipun telah ada usaha untuk memperbaikinya. Malah dalam banyak kes, Pakatan Rakyat adalah lebih teruk daripada Barisan Nasional.
  20. Kaki bodek, ampu dan kroni telah berada dalam lingkungan pimpinan sedangkan pejuang asal disingkirkan daripada tunggak kuasa.
banyak lagi yang patut gua tuliskan... tapi buat masa nie... setelkan dulu masalah yang ada nih..

14 October 2009

UMNO Masih Relevan

Bhai...

Gua nak tanya lu.... lu agak-agak la... UMNO masih relevan lagi ker dalam persada politik di Malaysia nih? Apa pentingnya UMNO masih relevan dan ujud?

Pada gua la... UMNO tue masih penting lagi... yer la.. kalu dah takder UMNO .. ngan sapa lagi PAS nak lawan.... hahaha... takkan nak lawan ngan Makkal Shakti ... hahahaha.... jauh bezanyer tue...

UMNO memang best.... sebab banyak yang lagho ader ngan diorang... tapi.. kalu UMNO tak macam tue... aper modal PAS nak bantai dan serang UMNO sepanjang masa... hahahaha.... kena la baik lawan jahat... hero lawan samseng... hahahaha

So ... UMNO masih relevan walau apa pun pusingan dan pembaharuan yang dibuat sehingga menghilangkan jati diri UMNO ... UMNO itu Melayu... dan Melayu (totok macam Hassan Ali dan Khir Toyo) itu UMNO ... hahahaha

Jadi UMNO tue memang masih relevan...

Wahdatul Rishwah

Pergh... ader rukun baru UMNO/BN nampaknyer.... hahaha

Rukun Islam dah ader.. Rukun Iman dah ada, Rukun Nikah dah ader, nie Rukun Pembaharuan UMNO ... pergh.. hebat.. hebat..
  1. Wahdatul fikr,
  2. Wahdatul qalb,
  3. Wahdatul amal,
  4. Wahdatul hadaf,
  5. Wahdatul rishwah (nie Pak Bakaq yang bagi idea tambah nih)
Hebat... hebat.... Kalu dulu UMNO/BN dok cadang Islam Hadhari (Islam yang ada had dan hari tertentu sahaja) ... la nie ader fatwa baru la pulak dah kuar yang gantikan Islam Hadhari kepada 1Malaysia (WahWahWahWah) ....

Mana taknyer... ader 4 WahWahWahWah .... iaitu wahdatul fikr, wahdatul qalb, wahdatul amal, wahdatul hadaf.

Hahahaha... hebat la UMNO/BN nie... yang pada diorang nih perkataan takbir mana ader.. yang ader "take beer" jer.... apa punya setan la gini... UMNO/BN mana ader takbir dah tahmid memuji Allah S.W.T ... kalu ader pon.. cuma salawat keatas Rasulullah S.A.W jer....

So.... dalam keadaan UMNO/BN yang suka sangat kat rasuah nih... apa kata kita tambahkan satu lagi Wah kat dalam rukun UMNO/BN tue.. Isa Samad tentu suka.. pengundi di N31 Bagan Pinang tentu suka gak.... Wahdatul Rishwah...

Dei.... Rumbu Ranggi Aaaa..

Dei Thambi....

Rumbu Ranggi Aaa.... (tunjuk samseng yer) ....

Pergh... Isa Samad dah nak jadi Superstar Tamil la pulak... nak kalahkan Rajinikanth .... abis tue Abdul Azeez tue nak campak kat mana.... Bukan ker Abdul Azeez la yang paling teringin nak jadi hero Superstar Tamil tue... hehehehe..

Kesian la pulak gua kat Abdul Azeez (Ketua Putera UMNO tue) .... dah abis berlakon sampai masuk dalam spital la... tapi susah nak dapat title Superstar Tamil tue... hehehehe...

Taik Judi

Bhai..

Lu nak tau dak... taik judi telah leburkan hampir RM9.7 juta masa PRK N31 Bagan Pinang baru nih... ini total yang gua dapat dari kengkawan kaki judi online... website mana diorang betting tue gua maleh nak cerita.. lu tanya dan cari sendiri la... PDRM pun dengar khabar tau tentang website tue....

Pergh... kalu dah taik judi tue... taik judi jugak... mana ader kira ... alangkan betting pilihanraya pon diorang sapu... usahkan pulak perlawanan bolasepak ker... tenis ker.... malah tentang artis kahwin cerai pon diorang jadikan modal untuk betting judi... giler ker aper diorang nih..

Lu tau dak... total yang bet Isa Samad menang itu hari adalah sebanyak RM4.7 juta .. manakala yang bet lawan dier tue cuma RM5 juta... hehehehe.... maknanyer ... korang bayangkan la.. berapa la tokey judi terpaksa bayar untung bagi yang menang itu hari...

Katakan lah leverage menang RM1 modal = RM5 untung .... maknanyer RM 23.5 juta tokey judi kena bayar.... hehehehe... macam mana diorang bayar dan dengan duit mana lu jangan tanya gua la.. gua bukan tokey judi... gua tak tau... tapi yang gua dengar .. semua yang menang tak komplen apa-apa .. maknanyer diorang dah dapat la untung diorang tue...

Pergh... giler betul la judi pilihanraya kecil nih... N31 Bagan Pinang jer... cuba lu bayangkan kalu ader banyak lagi PRK sepanjang tahun nie dan tahun depan... sure lagi banyak duit yang taik judi leburkan dalam online betting nih... giler nak mampus...

(p/s: Semua kerja haram nie adalah dosa besar... lu buat lu tanggung la sendiri seksa api neraka.)

13 October 2009

Kalah Biasa, Menang Luarbiasa.

PAS/PR akhirnya kalah di PRK N31 Bagan Pinang ..... kekalahan bagi PAS/PR adalah perkara biasa di kawasan kubu kuat (karat biru) UMNO/BN nih... kawasan dimana kumbahan lendir dari Bukit Pelanduk (ladang babi milik YTB Negeri Sembilan dahulu) mengalir ke laut. ... PAS/PR memang biasa kalah... sudah menjadi perkara biasa .. tak heran pon...

Kalu PAS/PR menang di PRK N31 Bagan Pinang... sure memang luar biasa ... luar biasa sungguh... Oleh yang demikian kalah itu biasa ... menang jadi luarbiasa..

So.... buat PAS/PR .. apa yang perlu dibuat la nih adalah buat post mortem... kaji selidik dan sebagainya.... tapi macam gua tulis last time.... sepatutnya yang jadi calon bukan PJ Pas Negeri Sembilan... tapi bekas askar macam Lt. Kol (B) Hj Malakan ker... insyaAllah akan ader peluang untuk menang...

Walau apa pun... dengan undi pos yang ader 1/3 daripada keseluruhan undi yang ada.. sure mesti UMNO/BN menang punya....

Ok ler... gua nak pi kuar jumpa kawan sat... kat opis lagi nih...

12 October 2009

Tahniah Buat Hassan Ali

Gua nak ucapkan tahniah buat Hassan Ali ... yer la ... mesti bagi kredit kat dier... dah banyak kali PRK yang dier sabotaj dengan macam-macam kerenah dan taik... baru la nie dier berjaya membantu UMNO/BN untuk menang di Semenanjung Malaysia..

Tahniah la buat Hassan Ali... gua salute lu... lu memang konsisten bab kalu nak perdajaikan PR masa dah dekat musim PRK ...

Lepas nie kalu ader lagi PRK, gua nak tengok apa plak lagi agenda dan strategi Hassan Ali nih.... kalu samer gak.. tapi pimpinan atasan PAS/PR masih tak sedar lagi... memang la memang......

Apa-apa pun... gua ucapkan tahniah buat Hassan Ali.... teruskan la usaha lu ... babai...

Strategi Zahid Hamidi Berjaya

Pergh..

Strategi Zahid Hamidi berjaya menyebabkan UMNO/BN menang di PRK N31 Bagan Pinang seperti yang dijangkakan.... Hebat strategi ini ... Zahid Hamidi memang berjaya ... AdukaTaruna kena tunaikan janji berlari bogel dari Seremban ke Teluk Kemang dengan Nora Danish... hahahaha..

UMNO/BN dapat mengekalkan kerusi di N31 Bagan Pinang seperti yang semua pihak jangkakan (termasuk kaki judi dalam internet yang bet Isa Samad menang) .... sure menang pasai ader 4600 lebih undi pos dalam PRK tue...

Jadi ... strategi Zahid Hamidi yang mahukan disetiap kawasan Parlimen ada satu kem Tentera (Wataniah) ada relevannya. Inilah caranya yang mampu untuk memastikan talian hayat UMNO/BN masih kekal miliknya yang mana akan memberikan kuasa pemerintahan pusat dibawah kawalannya.

Selagi mana undi pos masih tidak telus selagi itulah UMNO/BN akan terus memegang tampuk kuasa pemerintahan Malaysia. PRU13 pun tidak akan mampu menyekat UMNO/BN daripada memegang kuasa selagi mana undi pos masih lagi tidak telus dan disyaki dimanipulasikan.

Jangan terkejut bahawa dalam seminggu dua ini kita akan dapat melihat beberapa papan tanda pembinaan di banyak kawasan di Malaysia yang menunjukkan pembinaan kem tentera (wataniah) ataupun regular.

Apa yang pasti ... pengundi di N31 Bagan Pinang masih lagi berminat untuk menyokong sepenuhnya rasuah dalam pentadbiran kerajaan Malaysia. UMNO/BN memang mengekalkan rasuah dan tidak berminat untuk membersihkan imej rasuah dalam pentadbiran Malaysia.

Lepas nie kita boleh mencampakkan SPRM kedalam tong sampah kerana SPRM tidak mampu mengekang rasuah yang dibuat oleh UMNO/BN selaku pemerintah.

11 October 2009

Okeh... Betting Dah Nak Tutup Dah

Bhai..

Tokey judi haram dah lama dah open betting untuk PRK N31 Bagan Pinang... lu tanya la keliling ... ramai yang tahu ... minimum betting start dengan RM100 ... ader member kasi tau gua... hehehe....

La nieh.. betting dah nak tutup dah... last call sebelum pukul 4.30 ... itu paling last call... Jangan la tanya gua kat mana nak betting... kaki judi betting nih... diorang memang ader kabel la.... tau jer kat mana boleh betting...

So .... dari info yang member gua bagitau... 60% betting pilih UMNO/BN menang ... 40% jer yang pilih PAS/PR menang... tapi itu betting umum jer.. kalu betting undi majoriti... setakat nie... banyak yang betting PAS/PR bertambah undi majoriti... hehehehe

Kalu lu orang nak tau... nilai roughly betting PRK N31 Bagan Pinang nih dah mencecah RM3.5 juta tue.. hehehe .. banyak tue..... hahahahahahaha ... giler ker aper diorang kaki judi nih.. kalah Sport Toto dan Magnum 1+3D ... hahahaha ... giler betul la taik judi nih...

Fahrin Ahmad Memang Kasanova

Gua maleh betul nak bercerita pasai artis Malaysia nih.... tapi apa nak buat.. terpaksa gak bercerita.. nih tentang Fahrin Ahmad memang kasanova ...

Fahrin Ahmad nie memang la boya... dulu dengan Linda Onn ... pastue kecoh ngan Scha AlYahya ... aper nak jadi la budak sorang nih... nak jadi boya tembaga ker....

Gua tak jeles pon ngan lu Fahrin Ahmad oooi... gua dah lama kahwin dah.. anak pon dah nak masuk 4 ... semua anak gua setakat hari nie pompuan... jadi pada gua apa yang Fahrin Ahmad buat tue memang gua tak boleh tak marah...

Woi.. lu ingat lu hebat sangat ka Fahrin Ahmad oooi... gua bukan aper... lu buat perangai macam nih .. lama-lama orang tak respek sama lu... la nie pon orang dah makin tak respek sama lu... lu ingat semua pompuan nieh macam MamyPoko ker... pakai buang jer...

Tapi kan... gua rasa gua saspek lu nie sebenarnyer gay kot... pasai tue la lu perangai macam nih.... kalu lu gay... bawak-bawak la insaf... ingat akhirat skit.. ingat la mati .... bebila pon boleh mati...

Lepas nie sapa pulak lu nak rembat.... gua nak tengok... lu kalu gua nampak buat pedajai dengan mana-mana pompuan lepas nie... kalu jumpa gua jentik "anu" lu tue..... tengok la... lu nie nak jadi jantan tak guna ker...

Woi Fahrin Ahmad ... lu ingat apa yang lu buat la nie tak menjejaskan lu punya imej dan populariti ker ... lu tengok la nanti.. gau percaya lepas nie sure lu punya imej dan populariti akan jatuh merudum macam Isa Samad nanti.... lu lengok la nanti...

Gua Tak Paham La

Bhai...

Gua tak paham la.... itu hari SPR siap bertegas nak kuat kuasakan akta pilihanraya ... dimana apa sahaja yang dikatakan meraih undi dengan ader logo parti tidak dibenarkan pada hari pengundian... tapi dari apa yang gua nampak dalam TV tadi masa berita... banyak peraih undi dengan logo UMNO/BN dok berkeliaran di PRK N31 Bagan Pinang ...

Errr.. awat SPR tak amik tindakan...

Buta ker SPR nih... atau sajer-sajer buat-buat buta... kalu camnie la.. tak boleh pakai langsung la SPR nih.... buat ngabihkan boreh jer..

Apa-apa pon... Isa Samad berkemungkinan besar akan menang... yer la.. menang dengan rasuah terpalit .. menang dengan undi pos... menang dengan cara main kotor... menang dengan cara main tipu.... tak aci betul la...

UMNO/BN dah memang serupa "taik" jer la nih... dah expired... tak boleh nak kitar semula... nak kena pi hantar "dumping site" ... Kena mintak Kualiti Alam handle benda nih... toksik nih... hehehehe

Tepuk Amai-Amai

Tepuk amai-amai..... belalang kupu-kupu .... hahaha...

Mari la kita sama-sama tepuk beramai-ramai dalam suasana UMNO/BN "menang pun kalah, kalah lagilah kalah" .... hahahaha..

Hari nie penamat kepada kegawatan politik di N31 Bagan Pinang... Sama ada Isa Samad menang atau kalah.... kita pastinya akan dapat lihat UMNO/BN akan tergolek dog hari nih.. hahahaha

Gua "bet" UMNO/BN menang sekitar 1500++ undi ... memang Isa Samad akan menang... tapi menang takder makner... hahahahahaha... Mohamad Hassan mesti "bengkerg" dengan kemenangan Isa Samad nanti... hahaha... so lepas nie kita boleh tengok Negeri Sembilan akan jadi macam Terengganu... hahahaha..

Macam biasa... lu orang "bet" sapa menang aaa??

08 October 2009

Bagila Isa Samad Menang

Bhai...

Bagi la Isa Samad menang tuh .. dier dah teringin sangat dah... dah lama dah kena gantung pasai rasuah... letak jawatan dulu pun sebab dah termalu dengan rasuah... jadi bagi la Isa Samad menang kali nih...

Kesian gua tengok dier... nanti kalu dier kalah... lepas tue menangis tak henti... camana... kot-kot dier pi panjat bangunan Terminal 1 di Seremban tue lepas tue terjun bunuh diri macam ader satu kes bunuh diri kat situ betul-betul kat tempat parking bas express Restu pada tahun 1995 dulu tue amacam ... kan susah...

Gua ingat lagie kes tue.. sebab budak melayu tue jatuh depan (selang 3 kaki jer) gua waktu tengahari sebab awek dier putuskan cinta.... hahaha... gedebab jatuh depan gua .. siap kena maki ngan gua .... bodoh pi bunuh diri buat apa...

Tue sebab gua takut nanti Isa Samad akan ikut jejak langkah budak melayu nih (umur dier kalu tak silap masa tue 23 tahun) .... bunuh diri .... biler kalah PRK N31 Bagan Pinang nanti... susah oooo.. orang tua susah nak pujuk ooooo...

Jadi ... lu orang kasi la Isa Samad menang kali nih... kesian kat dier... kalu dier bunuh diri nanti... terjun kat Terminal 1.. jatuh plak atas bas express Restu... sapa nak tanggung jawab... nanti sure takder orang nak naik bas Restu... sebab ader badi.... bagero tul la... hahaha

Tapi kalu Isa Samad menang PRK N31 Bagan Pinang nih.... rasanyer ader orang lain plak yang akan ganti tempat Isa Samad di Terminal 1 tue untuk bunuh diri... silap-silap Mohamad Hassan yang terjun plak.... hahahaha.... pasai apa... mai kita pikir sendiri.

Amaran Dari Langit

Korang perasan tak beberapa amaran dari langit yang sedang atau telah dunia alami dalam masa terdekat nih...???
  1. Gempa bumi
  2. Gunung berapi
  3. Tanah runtuh
  4. Ribut
  5. Taufan
  6. Tsunami
Kalu korang perasan semua nih... gua pasti ini semua peringatan direct dari Tuan yang empunya cakrawala ... Allah S.W.T .... Tuhan yang menjadikan langit dan bumi, Tuhan yang menjadikan bulan dan matahari, Tuhan yang menjadikan air dan api, Tuhan yang menghidupkan dan juga mematikan .....

Justeru itu.... nie gua nak nasihatkan.... kepada yang jauh diri dari Allah S.W.T , dari hukum-hukumNya, dari ayat-ayatNya, dari perintah-perintahNya dan peringatan yang disampaikan oleh para Rasul dan Nabi .... maka eloklah korang (dan gua gak) kembalilah dengan seberapa segera kepadaNya ...

Sebelum terlambat bhai.... bumi dah nak kiamat dah nih.... tak lama lagi dah nih....

Wahai Tuhanku, janganlah kau timpakan kepadaku dan ahli keluargaku serta semua orang yang beriman dan beramal soleh akan siksa dunia dalam bentuk malapetaka dan bencana. Ampunkanlah dosa-dosa kami yang memang kami tahu tidak mampu kami selesaikan jika tidak Engkau mengampuniNya.

Ya Allah, janganlah Engkau hinakan hidup kami dengan kematian yang menghinakan. Hidupkanlah kami dengan iman dan amal, dan matikanlah kami dengan iman dan amal.

Ya Allah, sesungguhnya kami selalu menzalimi diri kami sendiri, maka janganlah Engkau siksakan kami atas kezaliman kami ini. Ampunkanlah kami Ya Allah. Sesungguhnya Engkaulah yang Maha Memberikan Pengampunan.

Maha Suci Engkau Ya Allah, Tuhan Semesta Alam.

Lu Berapa Mau "BET"?

Bhai...

Lu berapa mau "bet"? Hahahaha..... soalan nie gua selalu dapat biler berborak dengan member-member se"jenayah" gua .. hahaha...

Woi.. "bet .. bet" nie kerja haram la...

Hek eleh... berlagak baik la lu .... boleh blah la... macam "pundek" jer... .... member gua kater.... hahahaha... gua gelak jer...

Tapi ... sekali sekali kitorang "bet" gak... "bet" mulut jer ... tengok sapa punya analisa yang paling tepat dan betul... hahahaha ..

Kali nih.. gua nak "bet" gak pasai PRK N31 Bagan Pinang .... gua "bet" Isa Samad memang PRK kali nih... tapi majoriti cuma tinggal sekitar 1500++ jer ... gua "bet" kuih raya amacam?

So ... Lu plak la ... lu berapa mau "bet" keputusan PRK N31 Bagan Pinang ...

p/s : (Ini tidak boleh dijadikan persoalan agama aaaaa...)

07 October 2009

Kalu Isa Samad Nak Menang PRK

Bhai...

Kalu Isa Samad nak menang PRK N31 Bagan Pinang nih... cuma ader satu cara je ... cara lain semua dah tak boleh jalan dah... cuma kena guna cara nih...

Itu pun kalu masih ader pengundi yang prihatin la...

Caranya:

Isa Samad kena buat press conference (PC) dan ceramah mega .... lepas tue buat pendedahan skit yang beliau mengaku atas kesalahan rasuah (politik wang) yang pernah dibuat dulu. Isa Samad kena mengaku semua kesalahan rasuah dier ... Lepas tue dier kena cakap yang dier menyesal buat benda tue... dan mintak semua orang maafkan kesilapan dan kesalahan yang dier buat dulu...

Tapi jangan lupa ... Isa Samad kena menangisi kesilapan dan kesalahan yang dier buat dulu...

Lepas tue media akan canang isu nie tiap-tiap hari dimuka hadapan sampai hari mengundi... InsyaAllah Isa Samad boleh menang....

hehehehe... tapi....... hehehehe

Menang pon takder makna ... sebab semua orang cap dier nie kaki perasuah... imej BN tetap tercalar sampai biler-biler ... parti UMNO/BN orang tak akan percaya dah lepas nih... hehehehe dan pastinya Isa Samad terpaksa jadi ADUN Bebas la lepas nih... hahahaha...

So ... gua nak tanya nih... Lu ader berani ker Isa Samad oooi.... Lu ader telor ker nak buat pendedahan macam nih.... Sila tunjukkan lu ader telor skit... (jangan bukan seluar udah ler yer...) .... hahahaha

06 October 2009

Ganjaran Wang Tunai Untuk Sekeping Gambar

Hahahahaha...

Sapa mau ganjaran wang tunai untuk sekeping gambar boleh menghubungi no telefon yang tertera dibawah nih... Hahahah.... duit cash bhai... mana nak cari aaa... lepas raya nie time orang sumer dah kering nih... ader plak tawaran duit cash.... duit tunai tue... hehehehe

Walaupun tak banyak... tapi tunai oooo.. tak perlu bayar cukai .... hahahaha... Tawaran datang sekali jer...

Sesapa ader gambor (still photo) atau video sila hubungi nombor telefon dibawah ini untuk duit tunai.... tapi kena gambor yang tak disuperimposed kan la... hahahaha...

Kalu ader gambor superimposed yang menunjukkan Ultraman belasah Ketua Putera UMNO (Abdul Azeez) tue... itu semua tak dikira aaaa.... Walaupun gua tau Ultraman tak suka ngan Abdul Azeez nie... sebab Abdul Azeez nie sebenarnya adalah Raksaksa yang menyamar.... hahahaha ..... dier nie adalah dari spesis Raksaksa Sepit atau Raksaksa Ludah (Sireh) ... hahaha

So.... gambor yang dah kena Photoshop atau GIMP tak perlu la nak kasi aaa... hahahaha ... korang jangan mimpi la nak dapatkan bayaran ganjaran kalu pakai gambar superimposed guna Photoshop atau GIMP.... lupakan sajer la... hahahaha

So.... mau duit ka?

Pihak yang berminat dengan tawaran ini boleh menghubungi pemimpin PEMBELA di talian 019-49 80 230 pada bila-bila masa.

Muhyiddin Yassin Jatuh Sakit

Gua dapat berita hari nie ... Muhyiddin Yassin jatuh sakit.... teruk sakitnya sampai meracau tak tentu bijik butir.... bercakap sampai berbuih mulutnya... orang tua kata .. kalu kena penyakit macam nie... rasanyer tak lama hayatnyer... hehehehe

Muhyiddin Yassin jatuh sakit kerana ramai orang kat Bagan Pinang tak nak percaya apa yang dia bagitau.... dan ramai yang tak nak sokong apa yang dier sarankan...

Dier bagitau rakyat yang PAS/PR nie takder aper... tak pandai nak mentadbir negeri atau negara ... walhal ramai rakyat yang tahu bahawa ramai orang besar dalam PAS/PR nie memang asalnya pentadbir yang baik.. hehehe

Dier bagitau rakyat Bagan Pinang bahawa PAS/PR tidak berjaya memajukan Kelantan walaupun telah memerintah selama 20 tahun .... walhalnyer ... UMNO/BN pula tidak berjaya memajukan Sarawak dan Sabah walaupun telah memerintah lebih dari 50 tahun .... rakyat boleh nampak perkara nih... jadi macam mana rakyat nak percaya apa yang Muhyiddin Yassin cakapkan tue...

Sebab tue la Muhyiddin Yassin jatuh sakit... dier sekarang nie kena sakit jiwa ... meracau tak tentu hala.... macam orang giler meroyan ... hahaha ... Mungkin tak lama lagi kita boleh lihat Muhyiddin Yassin nie akan masuk HKL ... join sama itu Ketua Putera UMNO Abdul Azeez ... yang masuk HKL sebenarnya untuk rawatan sakit jiwa dan bukannya sebab kena belasah atau pukul...

Gua rasa .. pakar psikatri HKL wajib membuat ujikaji kepada Muhyiidn Yassin dan Abdul Azeez nih.. baru la okay... hehehehe

Ketua Putera UMNO Nyaris Mati

Sekarang nie Ketua Putera UMNO ader kat HKL ... teruk kena belasah katanyer ... nyaris mati... hahahahaha...

Lu orang pernah dengar cerita "budak pengembala kambing yang khianat" yang asyik melolong bising bagitau ader serigala membaham kambingnya walhal ianya tidak berlaku ... kalu pernah baca atau dengar .. tentu tahu apa kesudahannya ... hahahaha...

Sekarang nie.. Ketua Putera UMNO nyaris mati ... dengar khabar ... teruk tengkuk dan muka kena tumbuk dan belasah... siap gua ader dengar kononnya dier kena terajang la pulak... hahahaha...

Gua rasa orang yang belasah dier tue ader buat silap la... lain kali kalu nak belasah tue.. kasi real sikit... kasi power... kasi ader darah memercik .. kasi ader muka pecah ka... bibir berdarah ka... hidung patah ka... kalu bagi penerajang tue... biar la buat sampai patah tulang rusuk ka... patah tangan ka... patah kaki ka... baru la betul realistik kena belasah...

Ini takder lebam, takder patah, takder luka ... dok kecoh kena belasah... Maknanyer ... kaki belasah tue memang tak terra mana pon... hahahaha.... samseng taik kucing jer... hahaha...

Kalu gua la yang belasah Ketua Putera UMNO nih... sure gua belasah sampai nak putus nyawa dier nih... baru la hero... kasi patah tulang rusuk ka... patah hidung ka... muka pecah ka... hilang telinga ka... hahahahahaha ....

Oh yer... nih Ketua Putera UMNO nih dah nyaris mati nih... mana pergi geng-geng mat rempit ... pi la baca Yaasin kat ketua korang nie... dier dah nazak nak mati nih... pi la baca Yaasin ... Buat semua ahli UMNO/BN ... gua nasihatkan tolong baca Yaasin untuk Abdul Azeez Ketua Putera UMNO nih... dier dah nak mati nih.. dah nazak nih...

05 October 2009

Al Maunah Menjelma Kembali

Bukan calang-calang penangan yang singgah ke tengkuk dan muka Ketua Putera UMNO, Abdul Azeez ..... penangan ini penangan berilmu ... hehehe.. Nampak gayanyer Al Maunah menjelma kembali ....

Al Maunah adalah satu kumpulan yang mempraktikkan seni mempertahankan diri berlandaskan ayat Al-Quran .... jadi setiap pukulan yang ada dalam seni mempertahankan diri Al Maunah khabarnya boleh memberi kesan serta merta atau lambat kepada mangsa ... hahaha

Khabarnya Ketua Putera UMNO (Abdul Azeez) mendapat pengangan pukulan jarak jauh secara terus daripada Mohd Amin (ketua Al Maunah) yang dah lama meninggal dunia... pasai tue la takder wartawan, bloggers atau orang awam yang nampak pukulan tersebut berlaku kepada Abdul Azeez.

Kesan pukulan pada muka dan tengkuk Abdul Azeez tue hanya mampu kelihatan setelah Abdul Azeez dimasukkan ke wad di HKL .... itupun lepas 24 jam dari masa kejadian .. kalu beliau masuk ke Wad Hospital Seremban ... sure tak dapat dikesan langsung kesan pukulan tersebut...

So .. kepada PDRM dan Hishamuddin Hussein ... sila dakwa Mohd Amin atas pukulan dan tumbukan ala Al Maunah yang telah berlaku kepada Abdul Azeez ... apa lagie .... ader brani ker nak dakwa Mohd Amin nih?

Rasuah Itu Adalah Masalah Teknikal

Hahahaha...

Najib Razak pulak nak memperbodohkan orang ramai... siap dier kata kesalahan rasuah (politik wang) yang dilakukan oleh Isa Samad adalah masalah teknikal ... Teknikal kepala hotak dier ...

Rasuah adalah rasuah... tak kena mengena dengan masalah teknikal...

Pelaku rasuah memang membuat perkara keji yang mendekatkan diri mereka dengan pintu neraka..... jadi .. takder kena mengena dengan masalah teknikal nih...

So ... jangan la cuba nak menegakkan benang yang basah dan cuba menukar persepsi rakyat tentang isu rasuah ini.. Rasuah bukan masalah teknikal ... Rasuah adalah penyakit.. Rasuah adalah pemecah amanah ... rasuah adalah dosa .. rasuah menyebabkan boleh masuk neraka....

Bodoh betul la...

Hero Tamil Masuk Hospital

Hahahaha....

Mula-mula gua ingatkan hero tamil masuk hospital tue adalah Rajinikanth (a.k.a Sivaji The Boss, Padayappa) .. tapi.. rupanya hero tamil yang lagi satu .... hahahaha

Abdul Azeez pulak yang masuk hospital... hehehe.. berlakon ker apa... itu hari masa buat interview lepas kena pukul (kononnya) ... nampak sihat jer.. takder lebam mana-mana... hahahaha...

La nie pandai gak dier berlakon masuk hospital pasai nak kasi real sikit special effect itu hari.. kalu tidak story line sure tak sama la.. hehehe.. yang lawaknyer... Ismail Sabri boleh pulak terlepas ... hehehe...

Udah la bhai.. lu jangan la nak jadi hero tamil... cukup la dah ramai hero tamil kat dalam dunia nih... Cukup la Samy Vellu sorang jer jadi superstar hero tamil kat Malaysia nih... lu jangan la nak rampas takhta Samy Vellu sebagai seorang superstar tamil...

Cukup la Rajinikanth, Goundamani, Satyaraj, Kamal Hassan yang jadi hero tamil... lu tak payah la nak tambahkan lagi pelakon hero tamil.. hahaha .....

Isa Samad Tidak Mahu Jawatan EXCO

Lu tau dak..

Isa Samad tidak mahu jawatan EXCO didalam pentadbiran Kerajaan Negeri Sembilan .... Dia mahu jawatan Menteri Besar ... takkan la selepas 20 tahun lebih berkhidmat sebagai MB tiba-tiba rasa cukup dengan jawatan EXCO sahaja...

Kalu setakat EXCO Kanan pun Isa Samad dah tak mahu ... inikan pulak jawatan EXCO biasa ... hahahaha... portfolio apa yang Isa Samad nak kena pegang nih... takkan EXCO Kewangan? hahahaha...

Nie gua nak bagitau MB Mohamad Hassan tue.... Isa Samad tue sudah senior .. tak akan terliur dier dengan jawatan EXCO tue... lagi satu ... tak payah la nak berlakon depan orang ramai bahawa hubungan antara lu berdua (Mohamad Hassan dan Isa Samad) tue baik dan takder tikam menikam punya...

Woi... waris semua sudah tahu la ... tak payah nak kelentong lagie..

Isa Samad tidak mahu jawatan EXCO .. biler Isa Samad menang nanti.. baik la lu (Mohamad Hassan) bersedia untuk turun takhta .. turun dari jawatan MB tue... lu pun bukan ader karisma untuk jadi MB ... hehehe..

Jawatan EXCO tue baik la lu (MB Mohamad Hassan) bagi kat AdukaTaruna ka ... hahahaha

04 October 2009

Lari Dah Pengundi Kaum India

Mmmmmm... gua tak tau nak kata apa dah...

Sana sini gua dapat maklumat yang pengundi kaum India dah berpatah arang, berkerat rotan la tak nak mengundi BN di PRK N31 Bagan Pinang ... Nampaknyer lari dah pengundi kaum India ...

Yer la .... mana tidaknyer... selama ini diorang tertipu dengan kata-kata Presiden MIC (Samy Vellu) bahawa MIED dan AIMST tue adalah cabang pendidikan MIC ... milik MIC .. atau boleh dikatakan milik kaum India...

Tapi ... rupa-rupanya Samy Vellu tipu diorang buta-buta.. Samy Vellu siap kata bahawa kedua-dua institusi itu adalah idea peribadi dia... hasil usaha NGO ... bukan usaha MIC ..... Malah dier berkata MIC tidak ader kena mengena dengan MIED dan AIMST nih.... Anak Samy Vellu, Vella Parri pun senada dengan bapaknyer...

Tue yang ramai dalam MIC yang hangat hati tentang benda nih... udah la sebelum nie diorang kena tipu pasai kes Saham MAICA Holdings ... la nie... rupa-rupanyer kena tipu lagi besar...

Ramai rakan-rakan dari kaum India telah menegaskan bahawa isu besar ini akan menjadi impak maksima kepada pengaruh dan undi kaum India di PRK N31 Bagan Pinang yang mempunyai beberapa estet yang besar... Malah peratusan pengundi kaum India sebanyak 20% pastinya akan lebih cenderong kepada mengundi PAS/PR ...

Teruk la kali nih UMNO/BN nak cover dan kepung undi... heheheh.... lari dah pengundi kaum India di N31 Bagan Pinang nih... hehehe

UMNO Sama UMNO Bergaduh

Err....

UMNO/BN sama UMNO/BN bergaduh.. tikam belakang.. perdajalkan geng sendiri .. hehehe .. tapi pelik biler mana yang dipersalahkan adalah para penyokong PAS/PR ... lawak la diorang nih...

Nie ramai geng-geng UMNO/BN dari puak MB Mohamad Hasan yang tak puas hati biler ader tangan-tangan atasan yang paksakan supaya Isa Samad menjadi calon... Benda nie ramai yang tahu.... satu Negeri Sembilan tahu..

Jadi la nie diorang publishkan satu surat yang mendedahkan usaha memaksa pimpinan UMNO/BN negeri menerima Isa Samad menjadi calon PRK N31 Bagan Pinang... yang best tue diorang publish kat laman web yang ader kena mengena dengan UMNO/BN ...

Alih-alih yang dipersalahkan oleh Adnan Mansor adalah Pakatan Rakyat (PAS/PR) ... siap kata ini semua kerja jahat dari PAS/PR .... la... geng sendiri buat boleh tuduh orang lain plak... aper la.. Tue yang buat buku dan risalah berkaitan perkauman yang tersebar di seluruh kawasan pilihanraya tue sapa buat.... PAS /PR mana ader modal duit nak buat cetakan dan bagi free macam tue...

Ini semua UMNO/BN punya kerja la nih.. diorang banyak duit... banyak dah diorang amik rasuah... tak abis makan la... hehehe ....

Tue yang tempeleng dan lepuk Ketua Putera UMNO (Abdul Azeez) tue bukan pon orang lain... sekapal gan ngan dier... tapi boleh plak dier dan Muhyiddin Yassin tuduh PAS/PR ... aper da... macam orang tak ader akai jer gua tengok...

Dr. Mohd Ridhuan Tee

Dr. Mohd Ridhuan Tee,

Bhai...

Dulu dan sampai la nie gua respek sama lu.... betul... gua respek... gua Islam sejak lahir (Islam diwarisi) dan lu pulak "embrace" Islam pasai lu tengok Islam tue baik... kira lu lagi bagus dari gua la...

Itu cerita Islam ... ini gua nak tanya lu satu hal....

Iman dan Amal merangkumi semuanya dalam Islam ... betul kan... jadi sebagai orang yang beriman dan beramal, sure kita boleh menjadi orang Islam (muslim) yang sejati... Dalam Islam ... ader beza antara ketaatan dengan Allah S.W.T secara total dengan ketaatan kepada Allah S.W.T secara sebahagian-sebahagian..

Lu (Dr. Mohd Ridhuan Tee) siap bantai PAS dengan label parti ultra kiasu nie ngaper ... Ader PAS buat salah sama lu ker... ader PAS sekat lu belajar agama ker.. So aper masalah lu sebenarnya dengan PAS ... yang lu sokong sangat EXCO yang pentingkan assobiyah berbanding agama tue ngaper...

Agama menganjurkan perpaduan dan persepakatan... kalu ader yang tak nak perpaduan dan persepakatan.... rasanyer dah jauh dengan agama nih...

So .. gua rasa lu (Dr. Mohd Ridhuan Tee) patut bagitau secara open tentang pegangan politik lu ... kalu lu orang UMNO lu ngaku jer la... kalu lu kata berpolitik tue tak penting... baik lu jangan sentuh langsung pasai politik... lu baik belajar balik bab agama Islam yang didalamnya ada politik.... Islam tidak mengasingkan politik dan kenegaraan.....

So ... lagi banyak lu (Dr. Mohd Ridhuan Tee) bercerita pasai politik ... lagi kurang rasanya gua dan orang lain respek sama lu.... sori aaa.... Lu jangan jadi macam ramai ulama suq yang kerjanyer mencari dunia berbanding mencari akhirat.

Lu jangan jadi macam Harussani .... Mufti Perak tuh...

03 October 2009

Pusing, Jangan Tak Pusing ...

Mulai hari nie... Media MSM dah mula membuat cerita ousing (spin story) .... Takper la... pusing, jangan tak pusing ... kalu tidak nanti camana nak dapat teruskan bisnes.. hahaha...

Cerita pusing yang memula sekali gua rasa akan dicanangkan dengan megahnya adalah cerita penyokong PAS/PR yang menjadi samseng... hahaha ... lu boleh percaya ka penyokong PAS/PR yang akan jadi samseng .. lepastue POLIS tak usik sedikit pon.. hahaha

Biasanyer la... tak sempat penyokong PAS/PR buat apa-apa pun sure dah kena tangkap atau tahan dek POLIS ... hahahaha....

Sure yang belasah Mamak KIMMA yang jadi ahli UMNO/BN tue sebenarnya hanyalah bayangan dirinya sendiri jer... silap-silap budak Putera UMNO yang belasah... sebab ingatkan dier nie geng Hindraf ... hahahaha..

Hahaha... dier pon memang nampak sekali pandang cam geng Hindraf... hahaha... bukan nak melagakan atau perlecehkan Hindraf aaa....

So ... lepas nie mesti ader cerita Puteri UMNO kena gangguan seksual la... kena raba la.. kena tunjuk kemaluan la... hahahaha... ini semua cerita basi dah... hahaha... Cuma gua sure terkejut kalu Wanita UMNO pun bawak cerita kena gangguan seksual .... hahaha... takder selera la... hahaha... Tak tau la kalu AdukaTaruna ader selera ngan Wanita UMNO nih... hahahaha

Oh yer... gua rasa la.. kalu Parpukari pi penamaan calon tadi pon sure dier kena belasah punya... dier pun memang satu kapal dengan mamak KIMMA Abdul Azeez nih... hahahaha

Duit Runtuh

Yahoo .... Banyak duit runtuh...

Kepada yang masih tak sampai lagi ke N31 Bagan Pinang... sila berbuat demikian... rugi kalu tak pergi... banyak ooo duit runtuh.... hehehehe... kenduri sana sini.. jamuan hari raya sana sini... makan-makan sana sini... silap-silap duit poket pon boleh dapat ... hehehe.. boleh la cover balik bajet yang dah lari lepas raya nih.. hahaha

Dengar khabar... kali nie imbuhan buat pengundi yang balik mengundi UMNO/BN bukan setakat RM300 ... tapi RM500 paling cikai la... hehehe.. pastikan korang dapat RM500 tue.. jangan plak diorang kasi separuh dulu.. lepas mengundi baru dapat lagi separuh... mintak la on the spot banyak tue...

Itu cuma duit poket jer... duit tambang pergi balik dengar khabar dah siap dicover lain.. hehehe.. Jangan lupa yer...

Tapi .. ader gan duit runtuh dari pihak satu lagi... hahaha.. pihak mana? .. jangan terkejut biler lu didatangi oleh geng-geng MB Mohamad Hasan... diorang nie akan bagi lu duit mintak lu boikot tak undi Isa Samad.... lu ambik jer la... jangan tak ambik pulak.. hehehe .. gua dengar duit boikot tue sekitar RM250 .... ambik jer la... rezeki... orang dah nak bagi...

hahahaha.... jangan lupa aaa...

02 October 2009

Banyaknya Hantu Di Malaysia

Huh... banyaknya hantu di Malaysia nih...

Ada hantu raya, ada hantu jerangkung, ada hantu kopek, ada hantu kum-kum, ada hantu penanggal, ada hantu toyol dan paling best sekali... ader pengundi hantu... hahahaha

Nasib baik la kat Malaysia nih takder hantu drakula... kalu tidak... mesti Hollywood akan datang kat Malaysia nih buat penggambaran filem...

Tapi takper la.. ader masa nanti gua call kengkawan kat Hollywood tue mintak diorang cover skit cerita pasai hantu yang satu nih.... cerita pengundi hantu... nak buat kasi seram skit.. hehehe...

Nie kalu korang nak tengok macam mana rupa pengundi hantu... boleh la korang datang bertandang di PRk N31 Bagan Pinang nih... hehehehe... sure boleh jumpa banyak pengundi hantu... hehehehe.... biasanyer dalam poket pengundi hantu nie ader banyak duit.. paling kurang RM300 ... cuba la korang seluk raba skit... hehehehe

01 October 2009

Sokongan Kepada Isa Samad Bertambah

Mengikut maklumat yang gua dapat.. sokongan kepada Isa Samad bertambah... dah segenap pelusuk DUN N31 Bagan Pinang dah bergerak agen-agen Isa Samad berkempen... kali ini kempen Isa Samad nampaknya menyeluruh.. (gua tak kata kempen UMNO/BN tapi kempen Isa Samad).

Memang wajarla kawasan nie menjadi kubu kuat Isa Samad (Port Isa dan bukannya Port Dickson... hahaha)..

Walaupun kuat sokongan dan kempen yang dapat digerakkan oleh kuncu-kuncu Isa Samad, tapi nyatanya... dia masih perlu dapat sokongan kuat dari kalangan kaum Cina dan India... Isu Teoh Beng Hock dan A.Kugan nampaknya masih lagi menjadi batu penghalang kepada kempen Isa Samad ... Itu belum lagi termasuk isu seret kepala lembu oleh penduduk gila Seksyen 23 Shah Alam..

Selagi kempen Isa Samad tidak dapat menembusi peratusan etnik Cina dan India ... rasanya majoriti kemenangan Isa Samad di N31 Bagan Pinang nie tak akan mendapat bilangan yang tinggi... Isa Samad perlu mengukuhkan dan menangkis semua tohmahan terhadap UMNO/BN yang dilemparkan oleh rakyat dengan cara mengambil hati kumpulan ini...

Tapi... mengikut maklumat yang gua dapat... agak susah untuk Isa Samad menukar persepsi jahat dan kianat pendokong UMNO/BN dalam masa yang singkat... Persepsi UMNO/BN yang amat buruk agak sukar dijernihkan dalam sekelip mata walaupun berjuta wang dan pembangunan ditaburkan oleh pihak UMNO/BN.

Namun harus diingat bahawa sokongan kepada Isa Samad ini memberi impak buruk kepada MB Mohamad Hasan kerana ini secara langsung akan menyebabkan kedudukan MB Mohamad Hasan tergugat sekiranya Isa Samad menang di N31 Bagan Pinang... Isa Samad pasti menuntut haknya sebagai Menteri Besar Negeri Sembilan kembali dari tangan Mohamad Hasan. Pastinya Mohamad Hasan dan juak-juaknya akan bertungkus lumus memastikan bahawa kedudukannya tidak tergugat sama sekali..

Persoalannya sekarang .... adakah sokongan kepada Isa Samad yang bertambah kini akan terus kekal sehingga kepada hari pengundian dan seterusnya membolehkan beliau menang dengan bergaya tanpa ganggu gugat oleh kuncu Mohamad Hasan? hehehe... Kalu gua jadi Mohamad Hasan... gua akan cantas sedikit demi sedikit sokongan Isa Samad nih... bahaya oooo...

Giler aper nak kasi Isa Samad rampas balik kerusi MB Negeri Sembilan... nanti kuncu Mohamad Hasan nak makan apa... hahahaha .... kena sekat skit kat undi anggota ATM tue..

Penyakit Terengganu Menular Ke Negeri Sembilan

Hahahaha...

La nie penyakit Terengganu dah menular ke Negeri Sembilan... hahahaha... lu agak penyakit apa aaa.... hahaha

Nie gua nak story... ini semua adalah penyakit UMNO/BN yang asik bertelagah sesama sendiri .. Lu sure tau pasai di Terengganu nih... Ahmad Said memang tak ngam sama Idris Jusoh... hehehe... berpuak-puak diorang... Wan Hakim, Awang Tera, Shabery Cheek, Rosli Othman, Wan Farid pun bertelagak dan tikam menikam sesapa diorang.... hahaha

Jadi dua puak... MB dan Bekas MB bertelagak menunjukkan kuasa dan menuntut kuasa sesama mereka... hahaha... itu kat Terengganu...

Nih.. kat Negeri Sembilan plak... MB Mohamad Hassan dan Bekas MB Isa Samad la nie sedang bertarung populariti dan pengaruh... so .. isu cantas mencantas dah mola kelihatan... mana-mana kita boleh lihat juak-juak Isa Samad sedang menambahkan pengaruh... Kalu Isa Samad menang PRK N31 Bagan Pinang nih.. sure juak-juak dier akan push untuk naikkan Isa Samad jadi MB Negeri Sembilan...

Dengar citer... Mohamad Hasan cuma berani nak tawarkan satu jawatan EXCO kanan kepada Isa Samad kalu dier menang DUN Bagan Pinang nih... heheheh.. ... so kita tengok apa akan jadi... rasanyer la.. Isa Samad sure akan tolak jawatan EXCO Kanan nih... sebab dier nak balik jawatan dier sebagai MB ...

Lepas pilihanraya kecil nie... sure akan ader perang besar dalaman didalam UMNO/BN Negeri Sembilan... hahaha... kalu tak boleh setel cepat.. sure Negeri Sembilan akan jadi milik PR pada PRU13 nanti,,, hehehe

So .. penyakit Terengganu yang menular ke Negeri Sembilan nih .. agak payah nak sembuh... sebab virus dier degil skit... pengaruh dan power teramat besar.. hehehe ... so boleh lah kita tengok perang dalam Negeri Sembilan dan Terengganu nih sama macam cerita Warlord lakonan Andy Lau dan Jet Li ... hehehe

Port Dickson Ditukar Kepada Port Isa

Bagus nieh.. pertukaran nama Port Dickson yang ditukar kepada Port Isa nampaknyer lebih sesuai dan nampak ciri-ciri 1Malaysia... hahaha..

Seperti saranan rakan blogger saya (mengejar cahaya) melalui artikel yang ada dalam laman blog beliau yang mencadangkan nama Port Dickson ditukar kepada Port Isa ... saya nampak ada relevannya...

Yer la.. kita telah tukarkan banyak nama berbaur penjajah kepada nama tempatan seperti Port Swethenham kepada Port Klang dan Telok Anson kepada Teluk Intan ....

Jadi takder salahnyer kalu Najib Razak bersetuju untuk menukarkan nama Port Dickson ini kepada nama barunya iaitu Port Isa yang lebih bersesuaian demi mengenangkan jasa dan pengaruh yang ada pada Isa Samad dikawasan ini.

Secara bertepatan.. ini menunjukkan bahawa Port Dickson sebenarnya adalah Port bagi Isa Samad sejak sekian lama dan pastinya tidak mampu diganggu gugat oleh pihak lain.

So .... amacam .. ada setuju?

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1