Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

28 February 2020

Kenapa Mahathir Mohamed Kalut?

Bhai/DeeDee semua...

Korang patut tahu kenapa Mahathir Mohamed kalut la nih.... Mahathir Mohamed tahu yang undi memang terpecah kepada beberapa block ... dan cuma ader satu ja yang feveret kepada dier....

Satu blok dah tentu sokong PH ... solid kepada Anwar Ibrahim

Satu blok lagi dah tentu sokong UMNO ...stakat nih depa cadangkan Hishamuddin Hussein

Satu blok lagi sokong Tengku Razaleigh..... yang ini PAS pon ader sokong...

Dan satu lagi blok sokong Muhyiddin Yassin.... ini lah block yang paling tak popular....

Yang blok terakhir tue yang sokong Muhyiddin Yassin.... kalu la jadi PRU balik.... sure silap2 takkan dapat kerusi Parlimen pon... Hahaha...

Apa pon... kalu payah sangat... kasik bubar la Parlimen.... Puak UMNO mesti akan bertelagah besar ngan PAS pasai pembahagian kerusi.... so masak lar depa... Hahahaha

Parlimen Langkawi pon mungkin babai la nampaknya..... hahahaha

27 February 2020

Playing Innocent

Bhai/DeeDee semua....

Semalam lepas gua tonton siaran langsung perutusan PM Interim (Mahathir Mohamed) .... gua terus gelak besar.... sampaikan anak-anak tanya pasai apa gelak...

Hahaha.... mana taknya gua gelak.... sebab Mahathir Mohamed sedang create persepsi kepada umum .... tunjukkan dia telah diperdaya... ditipu dan dipergunakan oleh pihak-pihak tertentu.... Ini teknik dipanggil "Playing Innocent" ....

Paling tak tahan tue.... dalam dier bercerita kat siaran langsung tue... dier terlupa yang dier jugak cakap yang dier tahu lebih awal benda nih.... disitu dah nampakkan yang Mahathir Mohamed bukan mangsa.... tapi pemangsa...

Hahaha.... Lu ingat Muhyiddin Yassin tue hebat sangat ka nak buat move macam tue kalu takder orang bekap dier.... Wei... Muhyiddin Yassin tue pengecut orangnya... Kalu dier hebat... tentulah masa dier kena pecat dari jawatan Timbalan PM oleh Najib Razak dulu dier dah melawan..... hahaha... ini tak... dier terus slow down... dan tak fight balik..... cuma bila Mahathir Mohamed ader belakang dier  la baru dier lawan Najib Razak dengan BERSATU.... Hahaha

Sebab itulah.... gua ader tulis baru-baru nih... siapa disebalik Muhyiddin Yassin.....

Hahahahaha...

Tapi kali nih... teknik "Playing Innocent" oleh Mahathir Mohamed telah dapat dibaca oleh ramai orang... dan ramai orang sedang menganjingkan Mahathir Mohamed....

Jangan terkejut kalu Mahathir Mohamed akan masukkan Muhyiddin Yassin, Azmin Ali, Zuraida Kamaruddin dan ramai lagi dalam Kabinet Interim yang kononnya sebagai Unity Government tue..... Malah tak terkejut kalu lagi ramai geng UMNO yang akan ader dalam Kabinet Interim nih nanti....

Look and see......

Hahahahaha

26 February 2020

Bila Mahathir Mohamed Pun Kena Game ...

Bhai/DeeDee semua...

Aper yang gua tuliskan nih aderlah hasil aper yang gua kaji dan baca secara mendalam dalam dokumen Perlembagaan Malaysia....

So... walaupun cara penulisan gua secara santai... tapi ianya penuh teknikal...

Mari gua perjelaskan...

Kita tutup semua citer Azmin Ali, Zuraida Kamaruddin dan Muhyiddin Yassin..... tapi kita citer pasai tindakan Mahathir Mohamed meletakkan jawatan.... okeh

Mahathir Mohamed tahu ... kalu dier letak jawatan... dan selepas itu BERSATU keluar dari PH... dier tahu secara otomatik PH tiada kuasa memerintah... dan secara otomatiknya PH terbubar dan tidak ada kuasa majoriti mudah dalam Parlimen....

Mahathir Mohamed konpiden yang surat perletakan jawatan PM dier tu YDP Agong akan tolak... dan kalu YDP Agong tolak... maka Mahathir Mohamed akan kekal sebagai PM penuh.... tetapi kabinet semua dah batal dan tak valid... Dengan cara ini... Mahathir Mohamed akan kekal berkuasa penuh sebagai PM yang boleh melantik mana-mana orang yang dier percaya menganggotai kabinetnya...

Dier rasa dier boleh menyingkirkan Anwar Ibrahim dan segala kuncu dalam PH.... yang mana selepas dari itu dia boleh buat deal ngan semua parti pembangkang melalui proksinya Muhyiddin Yassin....

Tapi dier silap..... Mahathir Mohamed sebenarnya tersilap.... bila mana YDP Agong bertindak selangkah awal darinya... dengan menerima perletakan jawatan PM tue.... dan seterusnya YDP Agong melantik Mahathir Mohamed sebagai PM Interim....

Hangpa mesti pelik... Apa kena mengena ngan PM Interim..... relaks bhai... relaks

PM Interim ni aderlah lebih kurang macam PM Boneka.... dimana ianya sekadar urusan day-to-day operation..... Sekadar untuk menguruskan pentadbiran institusi kerajaan macam biasa...

Disini bijaknya YDP Agong.... YDP Agong telah menyekat Mahathir Mohamed dari berkuasa penuh dalam menentukan pentadbiran Malaysia.... Pada masa sekarang nih... YDP Agong telah menggunakan kuasa yang dimilikinya seperti yang diperuntukkan oleh Perlembagaan untuk mengawal dan mentadbir negara.... secara Absolute Power....

Kalau ader PM penuh... YDP Agong kena bertindak mengikut nasihat PM... tapi dalam kes PM Interim.... YDP Agong boleh membuat apa-apa tindakan tanpa perlu nasihat dan pandangan PM... dalam situasi sekarang ... YDP Agong adalah berkuasa penuh untuk melantik sesiapa sahaja yang dirasakannya sesuai dan mendapat sokongan rakyat dan Parlimen...

Oleh itu..... YDP Agong telah berjaya meng"game"kan Mahathir Mohamed .....

So sekarang nih.... apa sahaja keputusan yang dibuat oleh YDP Agong adalah finite (muktamad)... dan tanpa perlu apa-apa nasihat dari Perdana Menteri Interim...

Untuk itu.... Mahathir Mohamed belum tentu akan menjadi PM8.

Okeh... berbalik kepada siapa yang akan menjadi PM8 dan TPM8...... apa-apa sahaja calon yang YDP Agong tunjukkan ... wajib semua kena taat dan ikut.... sesiapa yang mempertikaikannya boleh diklasifikasikan sebagai "menderhaka kepada YDP Agong" .... yang mana hukuman yang selayaknya adalah sama ader dibuang negara ataupun dihukum mati mandatori.

Ader paham ka???

So.... semua orang KENA GAME..... yang akan nampak jadi HERO dalam buku sejarah aderlah YDP Agong.....

Hahahahaha

25 February 2020

Pemuda UMNO Buat Statement Gila

Bhai/DeeDee semua...

Ader sorang mangkuk yang katanya Exco Pemuda UMNO... iaitu Dr Najmil Faiz Mohamed Aris ader buat statement paling gila setakat nih...

Dier cakap... yang menyebabkan kemelut politik dan runtuhnya Kerajaan PH sedia ada sekarang nih semuanya adalah disebabkan oleh DAP.... Semuanya salah DAP... Sebab DAP rasis dan DAP anti Melayu dan anti Raja-Raja....

Giler ker aper mangkuk nih...

Kegilaan sekarang nih disebabkan oleh Muhyiddin Yassin, Azmin Ali, Zuraida Kamaruddin dan beberapa orang yang celaka tue.... termasuklah move yang Mahathir Mohamed buat untuk letak jawatan PM dan sebagainya.... dan juga termasuklah kerja buat Anwar Ibrahim dan segala juaknya...

Takder kena mengena pon ngan AMANAH dan DAP....  langsung takder kena mengena...

Kalu nak gila pon... jangan la bagitau orang ramai yang lu gila....

Huhuhuhu

Apa Sudah Jadi?

Bhai/DeeDee semua...

Abdul Hadi Awang itu hari bukan main sembang kata parti PAS adalah King Maker dalam politik Malaysia... Hahaha... betul ka parti PAS adalah King Maker???

Apa sudah jadi ngan King Maker???

Takkan sudah tak jadi King dah?? Sebab rupanya King Maker dalam politik Malaysia adalah GPS dan Warisan.... Nampak tak sekarang???

Punya la pening semua puak..... Pakatan Harapan dan Pakatan Nasional berebut-rebut nak dapat sokongan dari GPS dan Warisan... Kalu tidak tak cukup korum untuk memerintah...

Gua dengar citer ... nilaian yang ditawarkan mencecah ratusan juta.... err... yang ini SPRM boleh siasat ka?? SPRM boleh dakwa ka?? SPRM boleh semak ka akaun bank GPS dan Warisan nih???

Memang hebat penangan GPS dan Warisan nih.......

Ker macam mana????  Apa sudah jadi..... kita tengok kan jer...

Yang pasti parti PAS bukan King Maker.... hahahaha

24 February 2020

Satu Soalan Gila

Bhai/DeeDee semua...

Semalam... sekitar pukul 12 malam... ader satu call masuk.... takder nama yang diberikan... dan gua tengok nombor tue macam kenal... cuma yer la... dah ngantuk...

Aper yang ditanyakan oleh penelefon tue aderlah... apa agaknya plan YDP Agong...

Hahaha.... tanya kat gua pasai apa... tanya la direct ngan YDP Agong...  gilos ka..

Tapi takpa.... gua layan jer ... walaupun gua tau telefon gua memang sentiasa di wiretap oleh pihak-pihak tertentu... hahaha.. macam biasa la...

So... ini pandangan gua.... Kalu gua yang jadi YDP Agong.... gua akan buat macam nie...

Gua akan....... mmmmm.... aper yer....

Mmmm.... gua takkan buat satu kesilapan yang sama yang pernah berlaku di Negeri Perak Darul Ridzuan.... Orang politik nak beramuk bergaduh.... lantak kat demer... Gua akan pastikan Institusi Kesultanan dan Raja Melayu kekal dihormati dan kekal non-partisan.

Itu ja....

So ... kalu orang politik semua tak puas hati... gua akan gunakan kuasa gua sebagai YDP Agong untuk membubarkan Parlimen..... Kuasa ini memang termaktub dalam Perlembagaan ... dan ianya tidak boleh dicabar oleh sesiapa pun.

Ader paham ka???

Senarai Orang-Orang Yang Tak Layak Dapat Undi Pada PRU15

Bhai/DeeDee semua...

Ini list gua... so suka gua la nak update macam mana... Lu tak puas hati kalu, buat la list lu sendiri... post kat blog lu sendiri...

List nih takder limit masa ... dan gua akan Update sentiasa... once biler gua dapat maklumat yang tepat baru nama tu ader dalam list nih....

Nama-nama dalam UMNO, MIC, MCA, Gerakan dan PAS memang takkan ader dalam list nih sebab semua tue memang tak layak pon dapat undi.... Hahaha ....

Mari gua listkan.


  1. Zuraida Kamaruddin
  2. Azmin Ali
  3. Tian Chua
  4. Saifuddin Abdullah
  5. Baru Bian
  6. Kamaruddin Jaafar
  7. Ahmad Faizal Azumu

23 February 2020

Gelak Besor Gua Hari Nie ...

Bhai/DeeDee semua...

Bismillah..

وَمَكَرُوا۟ وَمَكَرَ ٱللَّهُ وَٱللَّهُ خَيْرُ ٱلْمَٰكِرِينَ

Maksudnya : "Dan mereka merancang (tipu daya), Allah juga merancang (membalas tipu daya), dan Allah sebaik-baik perancang (membalas tipu daya)."

(Surah Ali `Imraan : ayat 54)

Yezza... Allah Taala dah peringatkan.... tapi biasa la sebagai manusia... mesti ader lalai dan lupa.... tak payah la nak bajet bagus...

Diorang nak bergabung... nak buat Pakatan lain... Pakatan Nasional la... Muafakat Nasional lar... Aper la... semua depa dah pikir... katanya cukup korum bagai... Depa katanya dah dapat sokongan kuat GPS bagai...

Tapi depa lupa... yang walau macam mana pun... UMNO ader 46 kerusi... dan PAS ader 18 kerusi....

Kalulah jadi bergabung bagai... Yang layak jadi PM tetap siapa yang paling banyak kerusi... PBBM cuma ader 12 kerusi kalu tolak Muhyiddin Yassin yang Pro Anwar.... jadi..... takkan la UMNO nak bagi peluang PBBM (Mahathir Mohamed) kekal jadi PM dan Azmin Ali jadi TPM.... gila ka apa...

Tentu UMNO nak pegang jawatan PM dan PAS pulak nak pegang jawatan TPM....

Jadi... nampak gayanya .... mampus keras la jadinya planning nih.... Hahahaha..... kecuali ader deal lain belakang tabir... lagi satu... kalu geng Azmin nak keluar dari PKR... 10 orang katanya... maknanya depa kena bayar duit keluar (exit payment) sebanyak RM10 juta seorang.... total maknanya ader RM100 juta.... mana mau cari..... Hahaha

Aper... ingat deal semua nih boleh pakai air liur ja ka..... hahahahaha...

Jadi gelak besor la gua hari nie...

Siapa Salah Siapa Benar? Tommy Thomas Atau Muhyiddin Yassin?

Bhai/DeeDee semua...

Banyak orang tanya gua benda nih.... Dan gua siap tanya balik diorang... dah baca ke 11 page dokumen yang Tommy Thomas tu keluarkan??? Dah baca ka.... Gua tau la dokumen tue dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Latin.... so korang dah baca dan fahamkan ker??

Hahaha....

Kalu Bahasa Inggeris pun blur.... banyak tak paham.... jadi jangan nak memandai bagi ulasan bagai..... Hahahaha ... ini semua lenggok bahasa guaman..... yang standard English pon kekadang blur.... huhuhu

Aper pon... kedua-dua orang nih tafsiran perundangan dari Tommy Thomas dan Muhyiddin Yassin adalah betul... sebab kedua-dua mereka mentafsir ikut jurisdiksi yang ada pada mereka...

Muhyiddin Yassin adalah Menteri KDN.... Tommy Thomas adalah Peguam Negara.... lain-lain Jurisdiksi....

Dan korang kena faham istilah perundangan yang mengatakan dibebaskan atau dilepaskan membawa maksud yang berbeza... Suspek LTTE itu jika diteruskan perbicaraan, mungkin akan menang kes atas segi teknikaliti... jadi AG taknak teruskan pendakwaan yang diletakkan dibawah AMLATFA.... Ini tidak bermakna yang 12 suspek itu telah bebas sepenuhnya....

12 Suspek itu boleh saja dikenakan tuduhan atas POTA atau SOSMA atau apa-apa Akta yang lain yang lebih mengikat.... Dan jika cukup bukti maka pada bila-bila masa mereka ini boleh dikenakan tahanan dan pendakwaan sekali lagi....

Ingat.... dibebaskan bukan bermakna dilepaskan.... pendakwaan digugurkan bukan bermakna takkan ader kes baru yang boleh disabitkan..... Kita ader banyak Akta yang lain yang boleh digunakan.... Sila paham tue...

22 February 2020

Apa Jadi Semalam?? Wat Heppeng??

Bhai/DeeDee semua...

Apa jadi semalam?? Wat heppeng?? Hahaha.....

Ader yang terkujat... ader yang terkejut... ader yang terkulat... ader yang terkangkang... ader yang terbongkang.... ader yang terkantoi... ader yang mengantoi...

Hahaha.....

Gua tido awal semalam sebab tau apa keputusan dan game lebih awal.... Hahaha

Jadi.... bila pagi nih gua baca semua.... gua gelak jer...  sebab sama seperti apa yang gua dimaklumkan lebih awal.... hahaha...

Tunggu jer la buah nak gugur bila.... yang pasti.... PAS takdak dalam ini picture.... mampuih la geng-geng yang nak bawak PAS join skali... Hahaha... jahanam planning depa.... Hahaha

Hahahaha...... kena game la lagie.... hahaha

21 February 2020

Saya Tertekan, Saya Minta Maaf

Bhai/DeeDee semua...

Ini adalah antara alasan yang sedang diorang gunakan biler diorang dah terkantoi memfitnah Kerajaan .... Biler kena panggil dengan PDRM ... macam-macam alasan keluar..

Buat muka sedih la... buat cerita gaji kecik la... buat cerita anak ramai la... buat citer mak ayah uzur la... buat citer nak kena buang kerja la...

Masa tulis fitnah dalam media sosial tak beringat...

Biler kena baru tau....  ingat pimpinan depa nak bantu ka?? Sori aaa.. tabung milo hanya untuk golongan pimpinan.... bukan golongan walaun bagai....

Hahahaha.,...

Padan muka la....



20 February 2020

Bengkeng Betul Lar... Hahaha

Bhai/DeeDee semua...

Sekadar sekeping gambar yang menceritakan segalanya.... Hahahaha


Hahaha....

Apa pandangan lu orang.....

Giler Siot... Saksi Pendakwaan Boleh Belot

Bhai/DeeDee semua...

Lu orang perasan tak semalam... tetiba ja saksi pendakwaan kes rasuah Zahid Hamidi iaitu pemilik syarikat Berani & Jujur Trading, Junaith Asharab Md Shariff tukar pengakuan.... dalam Mahkamah tue...

Siap kata dier ditekan oleh SPRM untuk mengenakan Zahid Hamidi ......

Hahaha... game nih biasa dah berlaku....  lu ingat Al Capone dulu tak pernah guna cara nih ka kat USA??? Berapa ramai saksi pendakwaan yang diugut... untuk tukar pengakuan.... kalu sesapa yang degil tue... ader lah bahan ... maybe keluarga diancam ka...

Hahahaha....

Sebab apa ini boleh berlaku.... sebab Zahid Hamidi masih bebas diluar.... dan dier boleh arahkan mana-mana proksi dier untuk memberikan amaran kepada saksi....

Ini adalah teknik proses penyelamatan.... kalu teknik nih berjaya diaplikasikan di Malaysia... percayalah... nanti Rosmah Mansor, Najib Razak, Hishamuddin Hussein dan lain-lain akan guna idea dan strategi ini....

Apa ader hal.... small matter....

Hahahahaha

19 February 2020

Master Game

Bhai/DeeDee semua...

Gua dah lama suarakan benda nih.... Nak setel banyak isu kat Malaysia nih senang jer.... Memang senang... cuma bezanya nak buat ker atau tidak jer... Hahaha...

Terutama sekali kalu nak gamekan PAS dan UMNO.... hahaha... small matter... kacang...

Hahahaha...

Tarak percaya ka?? Hahaha... takpa... tak suruh pon lu orang percaya .... cuma sekadar nak suruh lu orang bukak minda ... bukak kapla hotak tue... guna akal yang Allah Taala bagi sama lu...

Hahahaha....

Cara paling senang sekali nak gamekan semua adalah...

1. Lantik Abdul Hadi Awang menjadi Menteri Agama di JPM menggantikan Mujahid Yusuf Rawa
2. Lantik Tuan Ibrahim jadi Pengerusi Tabung Haji

Kompom kalu Mahathir Mohammed buat plan camnie... mesti Game punya PAS.... dan kalu PAS dah game.... UMNO mampos terus... terus takbley nak bernyawa...

Sekarang UMNO bernyawa sebab bantuan PAS dan para walaun nya.... itu ja.... Hahahahaha

18 February 2020

Dana Untuk Palestine Diseleweng NGO...

Bhai/DeeDee semua...

Seperti yang dah lama gua suarakan.... Dana untuk Palestine nih sebenarnya telah diseleweng oleh NGO yang berkaitan sejak lama.... Masyuk.... sungguh masyuk..... Mana taknya... orang Malaysia lah yang paling suka menderma untuk Palestine,....

Tak kira la Melayu ka... Cina ka... India ka... Benggali ka... Iban ka... Orang Ulu ka... Bidayuh ka... Kadazan Dusun ka..... atau Orang Sulu..... Hahahaha

Sebab diorang rasa macam terpanggil nak menderma nih....

Tambah plak NGO yang kutip nih... bukan main giat buat kutipan ... bukan stakat kat Masjid... kat Gereja... kat Tokong... kat Kuil.. kat rumah panjang ka.... malah sampai kat pekan sehari.. pekan nat.... pasar malam... pasar tani dan sekolah.....

Hahaha... Tak cukup dengan tue... siap pi pejabat-pejabat kerajaan dan swasta buat collection...

Last-last..... masuk tembolok pihak tertentu....

Hahahahahahaha

Kecoh Pasai Hotel TH Dijual

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha... Malaysia kalu sehari takder benda bongok dan bingai nak dikecohkan.... takder best la hidup.... kan kan kan.... Hahahaha

Macam kes Hotel TH yang hari nih kepoh semua sembang marah pasai nak kena tutup dan kena jual.... hahahaha... Gua gelak jer.... pasai apa gua gelak....

Sebab...... Sebab yang kepoh dan sembang lebat semua nih dalam media sosial semua tue .... silap-silap tak pernah pon sewa kemudahan Hotel TH tue atau pun sewa bilik kat situe... Hahaha... sembang pung pang pung pang sampai macam keling karam.... tapi haram tak pernah nak guna perkhidmatan yang disediakan oleh Hotel TH...

Macam gua.... gua kerap guna... sama ader di Terengganu... atau di Penang.... jadi gua tau sangat la...

Servis macam hampeh... kolam renang orang perempuan takleh nak guna.... Bufet sarapan biasa-biasa jer... tak berbaloi ngan harga yang dikenakan.... harga bilik pon mahal.... harga sewa dewan lagilah....

So..... walaupun Hotel TH nih bagusla ader... tapi kalu merugikan ... apa masalah la nak dirasionalisasikan...

Aper pon.... yang tak pernah menginap di Hotel TH.... tak payah la nak sembang kencang bagai...

Oh yer.... PAS pon tak pernah buat event kat situ... lagi walaun mau sembang kencang.... asik-asik PAS sewa Dewan Perhimpunan Cina ja.... hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Macam gampang kan.....

Shh ... Jangan Citer Sama PH ....

Bhai/DeeDee semua...

Dah lama tak update tentang politik dari kacamata AGENSI.


Sabor je la.... Hahaha...

Penin....

17 February 2020

Dah Macam Negara Koboi

Bhai/DeeDee semua...

Gua sebenarnya makin menyampah dengan keadaan nih... Betapa lemaunya KDN nak amik tindakan... betapa lembeknya MCMC nak amik tindakan....

Mana taknya.... makin hari makin banyak hasutan dan provokasi dalam masyarakat melalui media sosial dan sebagainya... Sampai ramai plak yang bersetuju sekarang ni kononnyer kena amik tindakan sendiri untuk orang yang hina agama dan bangsa nih...

Pelik... yang makin tak bertamadun nih nampaknya orang Melayu..... contoh kes ader mamat Johor (mamak) yang dok pijak Al Quran ... siap ader yang amik tindakan sendiri belasah.... giler betul... yang pelik cukup ramai orang yang sokong... atas alasan mamat tue hina agama.... Problemnya pasai mamat mamak tue kulit  gelap...

Yang kes dekat Kelantan 4 orang budak perempuan dok pijak Al Quran itu takdak lah pulak geng giler amik tindakan sendiri nak belasah ker bagai... maybe sebab yang buat tue aderlah budak perempuan Melayu...

Adoilah....

Kalu dah ramai sangat yang rasa nak amik tindakan sendiri... gua rasa Kerajaan Malaysia patut benarkan pemilikan senjata api kepada semua orang secara bebas.... boleh la senang nak amik tindakan sendiri... dah tak perlu dah PDRM dan Mahkamah... tak puas hati ka... apa ka... deal depan-depan draw cara macam Koboi....

Tembak.... sapa cepat dier jadi hero la... macam Wild Wild West...

Bangang....

Patut KDN, MCMC dan yang berkaitan tangkap ja mana-mana ketua penghasut nih tak kira la Ostad ka... Lobai ka.... Ulamak ka... Mopti ka.... Orang Politik ka.... Tangkap dan jatuhkan hukuman mati mandatori kat depa nih.... makhluk perosak negara...

Deyy ... Buat Kerja La

Bhai/DeeDee semua ....

Mamat nih from day one tak buat kerja... Dok pi sana sini... gaya macam buat kerja yang sepatutnya.. tapi lebih kepada nak kuatkan pengaruh dier....kuatkan sokongan....

Deal belakang tabir ngan PAS bukan saja dibuat sekarang... tapi sejak dier jadi MB lagi.... Hahahaha...

Macam la orang tak tahu....

Hahahaha..... apa nak jadi la ini mamat...

Adoilah Azmin Ali.....

16 February 2020

Jangan Tak Kipas

Bhai/DeeDee semua...

Gua dah lama tak menulis kat sini.... Bukan sebab apa... dok sibuk ngan macam-macam kerja lagi... huhuhuhu...

So jangan marah aaa...

Apa-apa pun.... gua perati jer Abdul Hadi Awang tengah nak kipas tue... serba tak kena ngan dier... kejap kipas kat sana... kejap kipas kat sini.... tak tau yang mana betul.... Hahaha.... semenjak dua menjak nih gua peratikan macam tak ketahuan punca....

Dier nih ader kena makan ubat apa-apa ker?? Atau ini semua bahana dier punya penangan fill kudha dulu kot?? Tu yang dok meracau tak tentu hala...

Kesian.....

Takpa... apa-apa pun.... Mahathir Mohamed masih lagi memerintah.... Anwar Ibrahim nampaknya macam berat nak jadi PM... Admin Ali pon jauh lagi la....

Hahahaha

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1