Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

30 April 2019

Cerita Adib

Bhai/DeeDee semua...

Pertama sekali... gua tak layan provokasi.... Hahaha... pada gua provoasi tue kerja bebudak jer...  hahaha.... biarkan....  sama macam kes kalu malam-malam kiter dengar ader bunyi orang main guli ka... pindah perabut ka.... itu semua provokasi... lantak depa la....hahaha... gua takder hal....

Keduanya.... jin ader dimana-mana.... dan pada pendapat gua... Adib bukan hilang asbab jin ka... bunian ka.... dia asalnya tersilap jalan... tersesat... tapi lagi lama dier teruskan perjalanan ... lagi jauh dier sesat... dan dalam kepenatan tu... minda akan mengelirukan dier.... dengan air yang kurang ... dier akan penat.. dan penat boleh menyebabkan halusinasi...

Kalu mengikut hari dan ketahanan manusia....  kalu dier masih bersikap positif dan tak panik... gua rasa dier masih hidup... air dan makanan boleh dapat dalam hutan... kena bijak dan pantas tindakan..... maksima kita boleh bertahan tanpa makan tadi ada air adalah 21 hari... itupun dah jadi lemah sangat...

Apa pun kalu dier makan buah-buah hutan atau daun-daun kayu yang ada dalam hutan... dier boleh survive... tapi....

Tapi kalu dier ader cedera.... agak payah sikit la....

By the way... hasil dari gua pergi itu hari berdasarkan gerak hati dan bacaan-bacaan lain.... maaf cakap la... tak dapat bertemu dengan tanda-tanda seperti yang gua harapkan,.... dah dari pengalaman gua... Adib maybe dah termasuk dalam kawasan hutan yang lebih dalam menganjur ke Banjaran Titiwangsa malah melewati kawasan Cameron Highland....

Tapi pelik aaa.... takder orang asli yang terserempak dengan dia......

Apa pun... kita doakan ader miracle la..... mana tau dier dapat balik bulan posa ni.... InsyaAllah... teruskan berdoa...

29 April 2019

Baru Je Balik

Bhai/DeeDee semua...

Gua baru je balik dari menyelesaikan tugasan kat luar negara.... Lokasi.... arah timur...

Tugasan... menyelesaikan dan membersihkan sampah sarap negara..... terpaksa panggil gua balik buat kerja-kerja camnie... sebab diorang nak ianya dilakukan secara professional, bersih dan "senyap"...

Apa pun.... kalu ikutkan dah maleh nak buat benda ni... tapi yer la... kontrak sign sampai mati... huhuhu....

Malaysia??? Hahaha.... biarkan la mangkuk budak kecik dari selatan tu nak sembang ke apa ka.... dier bukan boleh buat apa pun...  abis kuat suruh geng dier bekap dier.... hahaha....

Babai...

10 April 2019

Kenapa IOI Untung Tapi FELDA Rugi?

Bhai/DeeDee semua...

IOI beli kilang pemprosesan minyak sawit menjadi produk akhir di Europe.

Jadi minyak kelapa sawit mentah dari ladang IOI tiada masalah sekatan untuk masuk ke Europe bagi kegunaan kilang IOI disana.

IOI tak beli hotel, tapi kilang.

Bijakkan IOI..... hahaha

08 April 2019

Gerak Hati

Bhai/DeeDee semua...

13 dan 14 April nih gua akan berada di Gopeng.... Area Gunung Mesah Hulu .... Sebab gerak hati gua mengatakan ACAP yanh hilang tu ada dikawasan ni.,.... Gerak hati mengatakan bahawa ACAP dah turun dari kawasan bukit dan berada dikawasan landai..... kawasan yang tak berapa jauh dari penempatan kampung...

So....

Gua akan pi sana 3 orang dengan kawan.... Sekadar nak sumbangkan sesuatu dari skillset yang ada selama ni... Untuk mencari dan menjejak ACAP ...

Moga ACAP dapat ditemui.... InsyaAllah...

07 April 2019

HIBAHAHAHA

Bhai/DeeDee semua...

Kepoh dan kecoh seantero Persekutuan Tanah Melayu pasai itu HIBAH 1.25 TH .... Hahaha... gua gelak jer.... sebab ramai yang kecoh tu... simpanan kat TH pon tak cecah RM14000 ....

Kesian... pasai tue la kecoh bagai... sebab nak dapat lebih... tak kira la halal ker haram ker... semua jadi HALAM .... janji tabungan simpanan diorang kat TH meningkat...  bukan nak menyimpan pi Haji pon bhai... tapi kalu dapat banyak... boleh la withdraw untuk shopping bagai.... Hahaha

Takpa.... itu hal memasing lar....

Cuma yang gua gelak tue... yang kepoh kecoh tue yang deposit kecik... yang deposit ratusan ribu atau juta buat releks jer.... Hahaha....

Tapi yang lagi lawak... ader plak geng Public Mutual dok kempen suruh keluarkan jer semua simpanan dalam TH dan masuk Public Mutual yang dikendalikan Public Bank..... siap citer untung besar lagi... siap citer tentang simpanan patuh syariah.... Wei .... kenal la dulu Public Bank ni bank aper.... kakitangannyer ramai bangsa aper... Hahaha.... Kalu bawak pindah masuk dalam Bank Islam atau Bank Muamalat okeh la jugak.... huhuhu

Adoilah Melayu....

HIBAHAHAHA ..... HIBAHAHAHA.... HIBAHAHAHA....

05 April 2019

Perangai Pelaq 9 Dewa

Bhai/DeeDee semua...

Dalam 9 Dewa yang ader.... Ader beberapa kerat yang perangai pelaq...

Satu.... Mat Budu
Dua.... Mat Lanun

Dua-dua pon bukan dari susur galur yang sah

Satu.... memandai ja lantik jadi dewa pasai dewa yang sebenar takdak anak
Dua..... dilantik oleh Mat Saleh Union Jack untuk jadi dewa

Yang jadi haru-birukan sekarang nih aderlah 2 pelaq ni la...

Itu ja nak khabor...

01 April 2019

Yahudi Lah Pulak?

Bhai/DeeDee semua...

Artikel pendek ja ni...

Hahaha.... tak cukup dengan cerita tentang Serigala, Anjing dan Khinzir... Kini bertambah pulak dengan cerita Yahudi lar .... Hahahaha... lawak siot.... Adoilah....

Penyakit apa yang dah hinggap kat mamat nih ntah la.... Adoilah... makin sakit mentalnyer... Huhuhu... Semenjak dua menjak ni makin teruk meroyannyer... Yer la... semenjak terbukti apa yang diperkatakan sejak berapa lama dulu.... la nih nak pusing konar la... tu yang keluar citer Yahudi pulak tue....

Hahahaha

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1