Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

30 March 2009

Nizar Jadi Imam?

Pergh..

Memang selama nie pon Ir Nizar selalu dijemput jadi Imam solat kat mana-mana... Kalau dia singgah kat mana-mana surau atau masjid.... masuk waktu jer.. sure kena jemput jadi Imam...

Nak buat camana..

Semalam.. Ir Nizar dapat satu peluang lagi jadi Imam solat Maghrib di Masjid Simpang (Taiping).... yang bestnyer... makmum dia .... hahaha.. calon BN Bukit Gantang, Muhyiddin Yassin, Zambry Kadir dan ramai orang UMNO/BN...

So.... jangan marah lah bila orang PAS dijemput jadi Imam... bukan apa... jarang la dapat tengok orang UMNO/BN yang boleh/layak jadi Imam solat wajib... Susah nak jumpa... Zambry Kadir tue boleh ker jadi Imam solat hajat?

29 March 2009

Kemuncak Penamaan Calon PRK

2 Bukit dan 1 Batang....

Nampak macam berbaur lucah (seks) tapi.... rupa2nyer... cuma lokasi 3 Pilihanraya Kecil (PRK)..

  • Bukit Gantang (Perak)
  • Bukit Selambau (Kedah)
  • Batang Ai (Sarawak)
So... apa yang penting ngan 2 Bukit dan 1 Batang nie? Hebat sangat ker?

Takder la apa sangat.. cuma ini indikator buat Najib Altantuya... Kalau BN kalah kat 2 dari 3 PRK nie... kira dah koman sangat la BN nih... Kalau kalah 3 sekali... memang hancuss... patut Najib Altantuya letak jawatan jer...

Kalau BN menang 2 dari 3 PRK nie.... kira hebat la.... Kalau menang 3 skali.... tak tau la gua nak cakap apa... maybe pengundi dah buta kot.. takpon pekak badak..

Wei pengundi 2 bukit dan 1 batang nie.... korang kena buat undi betui-betui... kalo tidak satu M'sia nie akan pakat sumpah korang sampai bila2...

25 March 2009

Khairy Jamaluddin Sebagai Menteri Belia Dan Sukan

KJ.... Lu sudah menang jawatan Ketua Pemuda UMNO...

So lepas nie lu boleh la mintak sama Najib kasi tempat sama lu itu Menteri Pelajaran ataupun Menteri Belia dan Sukan..... Tapi gua rasa lu takdak teloq la nak amik jawatan Menteri Pelajaran.... gua rasa lu cuma berani amik itu jawatan Menteri Belia dan Sukan...

Lagi pon... bila jadi Menteri Belia dan Sukan... boleh masyuk banyak skit.... dan susah skit nak audit..... kalu nak songlap pun senang skit...

So.... Najib Razak... apa lagi... kasi lantik la sama itu monyet jadi Menteri Belia dan Sukan... lagipun monyet tue bukan ka.... Ahli Parlimen.... dah kira cukup syarat dah tue.... Nampak gayanya la.... satu kabinet baru Malaysia penuh dengan kaki rasuah dan korup,..... tahniah la kat Malaysia...

tahniah gak kat SPRM..... lu sudah kata itu Khairy Jamaluddin clear.. tada rasuah.... hehehe

Lu Memang Hebat... Khairy Jamaluddin

Lu skrang sudah menang jawatan Ketua Pemuda UMNO sebentar tadi.... Tahniah gua ucapkan...

Jadi sah la skarang nie.... peluang lu nak jadi PM tak jauh mana lagi... so .. lepas nie lu boleh lah "collect" balik semua habuan yang lu dah kasi kat perwakilan...

Lu dah laburkan banyak RM... lebih banyak dari yang Mukhriz dan Khir Toyo kasi... sebab tue la lu menang... Jadi... pelaburan tue biasanya mestilah ader "return"nyer... betul dak...

Lepas nie... lu bolehlah bagi peluang banyak-banyak kat Temasik Group... Lepas nie lu boleh kasi gelak la sama itu Mukhriz dan Khir Toyo... Boleh gak lu kasi gelak sama Che Det... Apa lagie... lu sudah hebat skrang nie... mari la gua jemput lu kat Bukit Gantang..... kita tengok sama ada lu ader teloq atau tidak....


Harakah Oh Harakah

Harakah dah kena gantung (ban) untuk 3 bulan....

Maklumat banyak.. tapi kalau dah kena gantung... susah la skit nak salurkan kepada umum.... tambah pulak la nie nak ader 3 pilihanraya kecil... (dua bukit dan satu batang)... nak buat camana?

Kalau nak bagi PAS menang di Bukit Gantang.... kena la kasi kuat sikit promosi... gunakan saja HarakahDaily.Net tue... kasi bukak dan update 24 jam sehari... kalau dah beban sangat.. mintak la bantuan mana-mana backup server... kena buat mirror website banyak-banyak..

Blogger yang ader ramai kat Internet nie pon kena bantu gak... Paling penting sekali ialah setiap warga PR yang ada kat sekitar Bukit Gantang tue kena bantu... paling tidak pon print la sehelai dua maklumat kat dalam internet tue dan bagi kat pengundi Parlimen Bukit Gantang tue... kalau dapat print banyak-banyak lagi bagus...

Informasi kena pantas... BN dah start gunakan media pada tahap maksimum.... ceramah memang la korang kena start.. tapi distribution dalam bentuk media bercetak lebih penting... buat dalam mini harakah pon dah kira ok...

Pengurusan Harakah kena kerjasama sikit... Bloggers ramai yang nak bantu... tapi... rasanya...kena dapat kerjasama tahap "dewa" daripada pihak Harakah.... Apa yang ada tue kena maksimakan .. tak boleh nak tunggu lagi... kalau tunggu nanti melepas la...

UMNO OH UMNO - Malaysiakini

Gua dah bosan ngan retorik yang UMNO perjuangkan.

Skrang nie musim UMNO melalak kononnya diorang memperjuangkan hak-hak orang Melayu, kuasa Raja & Sultan sedangkan selama nie diorang la mangkuk yang menjahanamkan dan mengebas hak-hak orang Melayu dan sebagainya.

Banyak burung belatuk dan ayam serama sedang berkumpul kat PWTC skrang nie... mana tak nyer.... umpan dah banyak ditabur... apa lagi... ini time la melantak banyak-banyak..

Halal haram buat-buat tak tau jer la.... burung belatuk dan ayam serama nie bukan kira sangat.. janji kenyang... kalau lepas tue kena sembelih pun tak kisah mender.... Yang mampus... kita la semua rakyat Malaysia yang akan terkena jangkitan "selsema burung" lepas habis perhimpunan agung UMNO kali nie...

Ramai la rakyat dari PR yang akan kena pancung... terutamanya blogger... kita boleh tunggu dan lihat... Harakah dan Suara Keadilan dah kena pancung... so apa lagi sasaran seterusnya... blogger la.....

Mana tak nyer... blogger yang pro BN bukannyer ramai sangat... kalau ader pun.. semuanya mahukan imbuhan sebelum boleh menulis blog.... pastue fakta tak amik dari mana.... karut semua.... diorang nie la yang dikenali sebagai "blogger kuda kayu"....

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1