Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

29 June 2010

Malaysia Sudah Tiada Wang

Sumpah... betul... baru kejap tadi gua tanya ngan beberapa venture capital dan funder... semua cerita benda yang sama..... Kerajaan Malaysia sudah tiada wang... takder duit la bhai... semua fund ... grant... reserve dan sebagainyer untuk aper-aper projek sudah kering... sudah kontang...

Lu tak percaya ka... pi la tanya....

Gua dapat info dari Kementerian Pelajaran pon samer... duit dah kering.... giler aper.. Malaysia bukan sahaja akan bankrap... tetapi sudah bankrap... sekarang nih tak tau la Malaysia berjalan pakai duit aper... maybe duit "Cukong" kot (pinjam istilah TukarTiub).... hahahaha

Ini macam kalu... ntah ler.. aper lagi yang tinggal masa Pakatan Rakyat memerintah nanti... itu pon kalu boleh dapat kalahkan BN pada PRU13... kira masa tue kalu PR menang pon.. .. kira macam menanggung biawah hidup... mampus... takder untung.... hutang berlambak...

Giler betul la.. Malaysia sudah tiada wang... takder duit... kering... lepas nih gua cadang nak survey kat beberapa tempat lagie... hehehe... tak leh la gua kasi tau gua nak survey kat mana... hahaha... mana boleh kasi tau... betul dak... kasi buat surprise...

Mana pergi aaa... duit berlambak selama nih... dah kena songlap ker... takkan sebanyak tue semua kena songlap.... aper nih...

Wei.. wei... kejap... kejap.... lagi satu info gua dapat... hahaha... yang kes Kontraktor Istana Negara yang baru tak bayar gaji kat pekerja dier... hahaha... gua dah tau dah... bukan sebab dier sengaja buat camtue... tetapi.............. dier memang tak dapat sen dari Kerajaan Malaysia lagie... satu sen pon belum masuk lagie... projek jalan pasai kontraktor berhutang dengan supplier.... hahaha.... kantoi... kantoi... hahaha

Lepas nih... aper plak yang akan terkantoi... kita tunggu dah lihat...

Taib Mahmud Makin Galak

Ugut sana... ugut sini... huh.. Taib Mahmud makin galak nampak... hehehe... itu tandanyer pilihanraya negeri akan berada tidak jauh... gua saspek dalam tahun nih gak... hahaha...

Dengar khabar sekarang nih Taib Mahmud dok antar orang-orang dier kasi ugut ketua puak dan ketua rumah panjang supaya jangan belot kepada BN... sebab nanti akan hilang semuanya.. jawatan, kuasa dan wang ringgit...

Malah gua jugak dapat info yang dier dah start hulur duit dengan kadar yang banyak kepada orang-orang tertentu... Gua masih lagi menunggu laporan dari toyol gua yang kat beberapa bank-bank utama kat Malaysia nih... mungkin diorang ader info... dapat kalu.. gua kasi publish kat sini okeh..

Makin hari makin panas situasi politik di Sarawak... tempias yang sama sampai gak ke Sabah... hahaha.. ader yang sedang kecut perut nih... ader yang tak boleh tidor malam dengan lena nih... ader yang kencing jadi tak lawas... ader yang sampai tak "naik-naik????" ... hahaha

so.... lepas nih ader chan la kita tengok ramai polis ditempatkan di merata Sarawak... hahaha... macam biasa la... kasi takut sama pengundi... dan mintak pengundi undi BN.... hahaha

Aper la nak jadi nih... masih ader lagi budaya ugut mengugut nih... macam budus jer..

28 June 2010

Mampuih

Ntah ler... gua dua tiga hari nieh tak sempat nak tulis artikel... bukan aper... mampuih la den... kerja banyak nak kena setelkan... client dok kejar hari-hari... pening ooo...

Ader dua tiga projek BEOWULF Cluster Server yang client mintak terpaksa hold dulu pasai nih tengah buat provisioning 32 Node Beowulf Cluster Server kat satu syarikat Oil and Gas nih... diorang nak server nie untuk proseskan seismic data... proses carigali la aper lagie...

Client yang satu nih banyak benar songel dier... nak server laju... nak boleh jalan MPI dan PVM full function dan simulate data online... nasib baik gua pakai Myri-10G Network Interface Card... mudah nak buat kerja... tak der la berserabut ngan kabel fiber optic...

Pecah kapla gak nak modified gua punya proprietary module untuk kasi jalan ini Beowulf Cluster...

errr... aper yang gua melalut nih... hahaha... sori aaa... tercerita pasai kerja la... hahaha....

Okeh... nih aper cerita kat Selangor nih... diorang nih dah tak minat nak jadi Kerajaan ker... diorang nak jadi KERA ker.... aper daa... dah elok jadi Kerajaan ... terus bergaduh tikam blakang dok rebut nak jadi KERA... aper citer nih..

Ini semua budaya UMNO nih... budaya rebut sana sini... rembat sana sini... amik sana sini semuanyer budaya UMNO la... takkan masih tak boleh nak ilang lagi nih... giler ker aper...

Woi.. tolong aaa... takkan lu orang nak kasi Wak Botox makan tempe tue jadi MB balik... korang nih buat la kerja baik-baik... jangan dok bertelagah... dok yang mana tak elok tue kasi elokkan la bebaik.. kerjasama... jangan dok nak tikam kawan.. pasai nak tunjuk hero...

Gua walaupun tarak ngam sama itu Khalid Ibrahim pasai gua pernah kerja bawah dier... tapi takder la sampai ati nak tikam blakang dier dalam bab ini... wei... kalu dier salah langkah... nasihat... bantu aper yang boleh... jangan jadi kaduk naik junjung... tolong aaa.. jangan giler pangkat aaa...

Sanggup Membunuh

Mohd. Hairi Sabdin, 29 tahun telah dituduh membunuh seorang tukang urut tradisional, Abdul Rahman Hussain, 69 tahun yang cuba meliwatnya, tujuh tahun lalu ... dan dier telah dipenjara kerana kes ini.. tetapi kini beliau telah dibebaskan....

Dier dibebaskan kerana dier bertindak mempertahankan diri dari diliwat.. walaupun tindakan mempertahankan diri tersebut menyebabkan kematian kepada mangsa....

Saiful Bukhari Azlan. 25 tahun pula ... walaupun membuat pertuduhan yang beliau telah diliwat... tapi... langsung takder langkah untuk mempertahankan diri semasa perlakuan liwat berlaku... kenapa boleh macam nie...

Atau memang kalu betul perlakukan liwat itu berlaku... maknanya dier memang rela diliwat...

Atau memang tidak benar berlaku perlakuan liwat itu...

Kalu la Saiful Bukhari Azlan melakukan perbuatan mempertahankan diri... tentunya Anwar Ibrahim (kononnya) telah lama mampus macam dalam kes Mohd Hairi Sabdin tue.... kena tikam kat leher dengan gunting....

So... aper citer nih...

26 June 2010

Ali Baba Dan 40 Penyamun

Cerita dulu-dulu memang menarik... cerita Sinbad.. cerita Ali Baba dan 40 Penyamun... macam-macam... yer la.. banyak cerita rakyat masuk dari Timur Tengah sebagai bahan penceritaan dan ader yang sebagai bahan dakwah...

Gua paling tak lupa sekali ialah cerita 3 orang budak Habshyi (kulit hitam) yang berjumpa dengan teko jin Aladin ditengah-tengah padang pasir masa diorang sesat... hehehe... diorang gosok teko tue sampai keluar jin... jin bagitau .. diorang cuma ader 3 permintaan jer boleh buat...

Budak yang pertama... dier mintak dier jadi putih...
Budak yang kedua..... dier mintak dier jadi lagi putih dari kawannyer yang pertama
Budak yang ketiga.... dier mintak dua orang kawan dier lebih gelap dari kulit dier...

hahahaha.... kantoi... semua dengki punya pasai... hahaha

So... berbalik kepada cerita Ali Baba dan 40 Penyamun nih.... (cerita P. Ramlee ader bawak tajuk nih...) ... moral of the story... hehehehe ... dah sah dah 40 penyamun dah masuk dalam UMNO ... hehehehe... cuma nak tunggu si Ali Baba dier jer lagi...

Setakat nih... Ali Baba dier masih menyuruk tak nak masuk... dier mau "MATI DALAM IMAN" ... hehehe... tapi... yang 40 penyamun tue nanti.. sure mampus kena curah dengan minyak panas... hahaha... padan muka korang la penyamun ooooii.... hahaha

Sure 40 penyamun yang asik menyuruk tue (dalam tong ker atau balik serban/kopiah) akan dikerjakan serta dibunuh... takder value langsung 40 penyamun nih... semuanya seperti ular dalam semak.... hahahaha...

hancusss

25 June 2010

Connection.My

Saper kata rakyat Malaysia tidak kreatif... nih.. Connection.my nih ... budak Malaysia yang buat aper... ader peluang untuk menggantikan FACEBOOK / FESBUK bagi pengguna kat Malaysia.... buat aper kita dok guna produk lain....

Marilah bersama .... GUNAKANLAH BARANGAN BUATAN TEMPATAN....

24 June 2010

Beruk Dapat Bunga, Kera Kena Belachan

Aper daa... Selangor nih... tak abis-abis.... macam beruk dapat bunga atau kera kena belachan... mengelejat tak tentu hala... hancuss semuanya...

Dulu Hassan Ali (bukan Abu Hassan Pencuri aaa)... dok galak nak glamer.. buat kecoh satu Selangor... macam macam jadi... ini geng-geng tak cukup suku plak dok buat giler ... dok tak reti duduk diam... ader jer... cari pasal..

Woi.. rakyat menyampah tengok korang la woi... pi buat kerja.. dah jadi Kerajaan tue.. jangan plak jadi KERA...

Kerja betul-betul la woi... nanti tak pasai-pasai terpaksa pas baton kat BN balik pada PRU13 nanti...

Ini la orang tua-tua kata.... kalu dah beruk dapat bunga... habis hancus lunyai dibuatnyer... bukan pandai nak jaga.... ngelejat tak tentu hala.... samer macam kera kena belachan... ader jer yang tak reti duduk diam...

Karang kalu gua bagitau yang geng-geng PKR nih masih tak boleh buang semangat UMNO/BN yang lekat dekat badan diorang tue... sure korang marah kat gua... samer gak ngan geng-geng PERPADUANG/UG yang dalam PAS tue.... masih ader bau-bau UMNO/BN pada depa..

Sekali lagi gua nak kasitau.... pi la buat kerja mangkuk oooi... jangan dok buat kerja giler nih... atau lu orang sudah rasa tak nak jadi Kerajaan di Selangor tue... sebab dah teringin nak jadi KERA...

Bangang nak mampus (semua takleh pakai punya)

Yang Ini Gua Setuju

Gua baca cerita "gossip" pasai artis jutawan dok baham dana TEKUN kat blog ParpuKari ... itupon dier rembat citer tue dari Malaysia-Instinct ... takper la... cuma artikel yang ini gua setuju...

Gua memang dah tau lama dah benda penyakit macam nih memang banyak sangat kat Malaysia nih... dana untuk rakyat Marhaen ader banyak... tapi kering kontang disonglap dek ramai VIP dan VVIP... camana diorang boleh dapat... aper lagi.. guna kabel la.. guna kroni la..

"Yang penulis tertarik nak tulis ialah sikap orang macam Datuk K dan Siti Nurhaliza.


Parasit adalah perkataan paling tepat.


Tahu tak Siti Nurhaliza adalah pemohon pinjaman Tekun untuk bisnes barang solek Simply Siti. Kalau tak percaya, pergilah cek dengan Tekun. Pasti nama Siti akan terpacul.


Sakit hati betul penulis dengan orang-orang macam ini. Dah tahu duit banyak, gunalah duit sendiri untuk berniaga, tak pun pinjamlah bank.


Gi pinjam dengan Tekun tu buat apa? Mentanglah bayar balik dia rendah dan murah, nak tumpang ambik kesempatan jugak tu. Tekun tu biarlah untuk orang-orang Melayu yang baru nak merangkak dalam dunia perniagaan dan tidak ada duit yang banyak.


Ini, orang macam Siti Nurhaliza dan suami yang boleh berbelanja beli jam ratus-ratus ribu, nombor plate puluh-puluh ribu pun ada hati nak mohon jugak.


Memang parasit.


Sekali lagi penulis hendak tanya, ada keperluan ke untuk orang-orang seperti ini memohon?


Pengajaran di sini ialah kerajaan perlu tegas dalam memastikan dana Tekun yang semakin mengecut itu tidak disalurkan kepada golongan peniaga atau individu yang sebenarnya berkemampuan.


Jangan orang seperti Siti Nurhaliza ini pun hendak diberikan pinjaman jugak. Tak tercapailah matlamat Tekun kalau macam tu."

Cerita lanjut korang boleh baca disini : HousePK

23 June 2010

Promosi Virtuanic Web Services

VirtuaNIC Web Services offering 50% off on virtual web hosting (normally $40) with FREE new domain registration. Please use this coupon (CBPROMO) at www.virtuanic.com .

This coupon code is valid until 25th June 2010.

22 June 2010

Speaker Dewan Negara Menghina Mahkamah

Nieh ader gua cut n paste satu point yang gua tuliskan kat blog Art Harun mengenai tindakan Timbalan Speaker Dewan Negara bertindak menghina Mahkamah.

Korang boleh baca artikel Art Harun itu di sini.

Dear Art,

Speaker and/or Deputy Speaker of Dewan Negara shall be subjected to "Contempt of Court" if they didn't release Tian Chua from his MP Status as stated on the High Court ruling.

I think it's better for people to challenge Speaker and/or Deputy Speaker on this "Contempt of Court" basis.

(i.e. People vs Speaker/Deputy Speaker)

Nasihat Gua Buat Tian Chua

Bhai Tian Chua... gua memang respek ngan lu... cuma nih nasihat gua buat Tian Chua....

Lu ader skit masalah nih.. memang la dari satu segi lu memang tak bersalah... takder pon dalam mahkamah dibuktikan dengan gambar foto kesan gigitan lu.. pastue.. takder plak pakar pergigian dipanggil untuk mengesahkan gigital "kononnya" sama dengan gigi lu... hahaha... lawak la kes mahkamah yang lu kena tue... hahaha...

Aper-aper pon..... itu kes sudah jadi akademik... so kita follow aper kata hukuman yang dijatuhkan dan disahkan oleh Mahkamah Tinggi tue... lagi satu.. gua rasa la... buang masa dan duit jer kalu lu buat rayuan.... so .. jangan aaa.. buat rayuan..

Jadi... kesimpulannyer.... kalu ikut frasa ayat dalam keputusan kes lu kat Mahkamah Tinggi tue... mmm... maknanyer.. lu sudah hilang jawatan Ahli Parlimen... so... ini nasihat guat buat lu.... errr.... kalu Parlimen (Dewan Negara) tak nak kuarkan lu dari jawatan Ahli Parlimen... (atas alasan diorang yang biasanyer tak boleh nak pakai tue).... jadi... gua nasihatkan lu supaya fight kat Mahkamah untuk mencabar Dewan Negara melepaskan lu dari jawatan Ahli Parlimen itu berdasarkan keputusan Mahkamah Tinggi..

Jadi .. maknanyer.. lu tak letak jawatan.. tapi jawatan lu tamat atas keputusan Mahkamah Tinggi tue dan Dewan Negara tidak berhak untuk tidak melepaskan lu. Ini kerana... kalu ikut undang-undang.. lu sudah kira abis... jadi... Kalu Dewan Negara tidak melepaskan lu... maknanyer... Speaker Dewan Negara boleh didakwa atas tuduhan "Menghina Mahkamah" ...

Amacam..... ok dak point gua nih.... so... pikir-pikirkan lah yer...

Sahabat Pakatan Rakyat

21 June 2010

Ancaman JI

Wei... Kementerian Dalam Negeri dan PDRM dok kecoh pasai ancaman JI nih... punyalah KPN kecoh satu Malaysia nih... konon Malaysia nih dah jadi cell untuk terrorist... hahaha... ancaman JI konon....

Korang tau dah aper makna ancaman JI nih.... yang sebabkan KPN dan Hishamuddin auw..auw tue kecoh nak mampus... havoc... nak kasi takut 1Malaysia... senang la diorang plan nak tangkap sesapa nanti... alasannyer JI...

Ancaman JI nie sebenarnya bukanlah Ancaman Jemaah Islamiah... tapi lebih kepada Ancaman Jin Islam ... hehehe... yer la... korang ingat manusia jer ader Islam Kafir.... Jin pon ader la... Jin Islam banyak yang tak bersetuju dengan tindakan melawan arus yang dilakukan kerajaan yang secara otomatik akan menyebabkan Jin Islam nih terkena tempiasnya...

Korang ingat .. kalu Allah Taala terbalikkan 1Malaysia nih kasi musnah... cuma kena kat manusia jer ka... Wei... golongan jin pon akan terkena gak... diorang pon hidup atas bumi Allah Taala nih... macam kita gak...

So... dengan macam-macam benda sesat yang Kerajaan Malaysia buat sekarang nih... macam halalkan judi nih... mungkin Allah S.W.T akan jadikan bencana kat 1Malaysia nih.. mana la tau.. tanah runtuh ka... banjir ka.... abis... lu ingat golongan jin takkan mati kena runtuhan atau banjir tue ka.... wei boleh la... selagi mana dier makhluk Allah S.W.T ... selagi itu dier akan menempuhi kematian....

Inu yang Jin Islam nih cadang nak bagi ancaman kat Kerajaan Malaysia... tolong buat perangai baik skit aaa.... nanti tak pasai-pasai KPN dan Hishamuddin kena tempeleng dek Jin Islam nih.... Ini ancaman Jin Islam nih... ancaman JI nih...

Tahniah Buat Asri Zainul Abidin

Firstly... kalu sesapa ader biasa baca blog gua... gua tak letak pon title seseorang tue... tak kira sapa dier... ader title dato' ka... tan sri ka... dr ka... melainkan kalu ader artikel yang gua rembat cut n paste... sebab apa gua tak tulis title.... itu semua karut.. dunia.. konon buat gempak.. tapi isi takder...

Okeh... Nih... gua nak ucapkan tahniah buat Asri Zainul Abidin (bekas Mufti Negeri Perlis).... khabarnyer dier akan join UMNO sebagai ahli.... hehehe... elok lah tue.... tak kemana tumpahnyer kuah kalu tidak ke nasi... paling cikai (koman) pon kuah tumpah ker baju atau ke lantai... hahahaha

Kalu UMNO lah pilihan Asri Zainul Abidin nih... memang gua rasa paling kena la dengan jiwa Asri nih... sesuai sungguh... aper orang kata... errr... sekufu... hahaha..

UMNO perlukan "ULAMA" yang tegas macam Asri nih... baru la nampak boleh berlawan politically dengan PAS.... tak la nampak macam kayu jer... Dalam UMNO pon dah ramai "ULAMA" .... macam Harussani... macam Hamid Osman... macam Jamil Khir... macam Pirdaus... macam Mashitah... macam Nakhaie... macam Dasuki ... macam Noh Gadut... hahaha.... pergh...ramai betul ... Ini baru betul banyak "ULAMA" sebenarnya dalam UMNO....

"ULAMA" nieh semua jenis gendang gendut tali kecapi.... tak berpijak pada hukum... tak berpijak dibumi Allah yang nyata nih... ini semua "ULAMA" komersial... tak boleh pakai sesen pon... hahaha..

Kalu Asri Zainul Abidin join sekali ngan 100 "ULAMA" lagi.... tentunyer meriah UMNO nih.. dan baru la nampak setanding dengan PAS... baru la kalu nak fight setara.... ini tak la macam Rey Mysterio 619 terpaksa lawan dengan KANE dalam WWE (gusti la...) hahaha.... tak setara langsung...

Aper-aper pon... gua ucapkan tahniah la buat Asri Zainul Abidin yang dengar khabarnya akan join UMNO..... hahahaha.....

20 June 2010

Awas Dengan Taktik Satim Diman

Dengar khabar Satim Diman nak letak jawatan dalam UMNO/BN... konon dah meluat dengan retorik UMNO/BN.... khabarnya lagie... orang PKR amat suka dier nih letak jawatan... senang nak ajak masuk PRK....

Emmm.... tak serik-serik... tak sedar-sedar.. dah kena tipu dua kali pon masih tak sedar lagi nih... susah la kalu macam ni...

Dulu kat Perak diorang buat perangai yang sama.... dalam kecoh konon geng UMNO/BN berpecah... belah masuk PR... alih-alih... geng PR pulak sebenarnya yang lompat dan berpecah.... .... aper citer nih...

Satim Diman buat camnie sebab sajer nak test market... hehehe... jangan la harapnya pimpinan atasan PR jadi bangang sekali lagi... ini kira macam Trojan Horse nih...

Jutawan Tapi Tak Mahu Bayar Nafkah Anak

Yang nih memang macam sial skit... gua paling menyampah mangkuk macam nih... konon dok canang satu negara yang dier sudah kaya... jual gelang magnet la.. bisnes macam-macam la... royalti itu ini la... undangan sana sini la... pengacaraan sana sini la... tapi macam siot jer biler dah khabarnya jutawan tapi tau mahu bayar nafkah anak...

Dok berdolak dalik... macam-macam cara putar belit... siap dakwa macam-macam la kat Mahkamah...

Berbini pandai... buat anak pandai.. bercerai pandai... tapi kalu bab kasi nafkah... liat macam sotong.... err.. bukan sotong la.. sebab sotong adalah makhluk Allah yang baik sifat... err.. nak guna aper aaa..... err.. aper kata gua letakkan mamat nih sebagai... macam cilanat... macam sial.... amacam...

Gua cukup menyampah orang glamer yang macam nih.... perangai macam sial... tak boleh pakai punya... kesian kat anak.... kot ader peluang anak-anak tue doakan dier masa dah tua ker... masa dah mati nanti ker... ini tidak... gua rasa ... orang macam nih tak layak nak dijadikan contoh...

Patut Hakim Mahkamah Syariah itu hari kasi hukuman lebih berat kat mangkuk nih pasai menipu.... pasai tak nak bayar nafkah anak-anak... pasai perangai macam celaka... woi mangkuk... gua nak nasihatkan lu... jangan la tipu orang ramai pasai geleng magnet tue... khurafat jer... boleh jatuh akidah aper...

Woi... mangkuk... dah kaya tue pi la bayar nafkah anak-anak.... aper la punya mangkuk...

Najib Razak Twin

Hahaha... gua dah lama cadang nak publish dua gambar nih... Setiap kali gua tengok cerita Hindi.. sure kalu mamat Anupam Kher nih berlakon, gua akan terotomatik teringatkan Najib Razak... hahaha... memang lawak... aper pandangan korang...


Ada samer ker idak... hahaha

Professor Kangkung

Nih gua rasa artikel paling pendek yang pernah gua tulis dalam blog nih... Gua cuma nak lu orang komen kat sini bagitau yang mana satu Professor Kangkung....

Lu baca betul-betul artikel yang gua cut n paste nih... okeh... Ader 4 nama kat sini...

"Kebanyakan penganalisis politik menolak dakwaan bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad yang mengatakan orang Melayu negara ini berhadapan dengan risiko menjadi minoriti jika terus bertelagah dalam arena politik.

Ini kerana walaupun orang Melayu dibezakan dengan fahaman politik, tetapi ia tidak akan menjadi faktor utama kaum tersebut akan menjadi minoriti.

Pensyarah Kanan Kolej Undang-Undang, Kerajaan dan Pengajian Antarabangsa Universiti Utara Malaysia, Dr Mohd Azizuddin Mohd Sani berkata, tidak mungkin orang Melayu akan jadi minoriti di negara ini.

“Walaupun kaum Melayu negara ini mewakili (lebih) 60 peratus penduduk tetapi dalam jangka masa panjang saya percaya jumlah tersebut akan meningkat.

“Jadi tidak mungkin orang Melayu akan menjadi minoriti dalam amalan demokrasi negara,” katanya.

Malah menurut beliau, perlembagaan juga sudah jelas akan hak-hak dan keistimewaan orang Melayu dan Bumiputera.

Beliau berkata orang Melayu kemungkinan besar boleh jadi minoriti dari segi kekuatan politik sahaja.

“Jika kita lihat dari segi kekuatan politik kemungkinan ia akan memberikan kesan kerana sekarang kita lihat imbangan politik lebih memihak kepada orang bukan Melayu.

“Keadaan orang Melayu akan jadi minoriti itu juga bergantung kepada orang Melayu sekiranya mereka hendak memberika kuasa kepada orang bukan Melayu,” katanya ketika dihubungi The Malaysian Insider.

Beliau berkata demikian ketika mengulas kenyataan Dr Mahathir yang mendakwa orang Melayu negara ini berhadapan dengan risiko menjadi minoriti jika terus bertelagah dalam arena politik.

Sehubungan itu, Dr Mahathir berkata, kaum Melayu berpecah ekoran pendirian parti-parti politik yang hanya mengutamakan keuntungan perjuangan masing-masing.

Dr Mahathir berkata masyarakat Melayu berhadapan dengan krisis dan perlu bertindak segera sebelum mereka melalui nasib yang dialami oleh orang Melayu di Singapura.

Pensyarah Kanan Pusat Pengajian Sains Kemasyarakatan Universiti Sains Malaysia, Prof Madya Dr Sivamurugam Pandian berpendapat walaupun orang Melayu hari ini sering kali bercanggah pendapat terutamanya dari segi fahaman politik tetapi ia tidak akan menyebabkan kaum tersebut menjadi minoriti.

“Walaupun dipisahkan dari segi politik tapi saya tidak lihat orang Melayu akan menjadi minoriti.

“Ini kerana walaupun sering kali bertelagah antara satu sama lain ia hanya memberi kesan kepada jurang dalam orang Melayu.

“Lagipun dalam amalan demokrasi yang ada sekarang ia pasti tidak akan berlaku,” katanya.

Bagi pensyarah undang-undang Universiti Malaya, Prof Madya Dr Azmi Sharom, kenyataan yang dikeluarkan Dr Mahathir hanya untuk menakutkan orang Melayu kerana masih ramai yang berpegang kepada idealogi bangsa.

“Sebenarnya tidak ada apa-apa, itu hanya untuk menakutkan orang Melayu sahaja kerana tidak mungkin kaum terbesar di negara ini boleh menjadi minoriti di negara sendiri.

“Kalau kita lihat secara realistiknya, orang Melayu masih lagi menjadi majoriti dalam semua aspek jadi mustahil untuk menjadi minoriti,” katanya.

Beliau juga menyifatkan kenyataan Dr Mahathir Isnin lalu sebagai terdesak dan tidak bertamadun.

“Hanya orang yang terdesak sahaja yang akan mengeluarkan kenyataan begitu dan ini menunjukkan beliau (Mahathir) masih belum matang dalam berfikir.

“Selain itu, ini hanya permainan politik yang dimainkan beliau untuk menakutkan orang Melayu dengan harapan mereka akan kembali kepada pembela negara iaitu Umno,” katanya.

Sementara itu, pensyarah Fakulti Sains Sosial dan Kemanusiaan, Universiti Pendidikan Sultan Idris, Profesor Datuk Dr Zainal Kling berkata orang Melayu akan jadi minoriti jika perpecahan yang berlaku selama ini tidak dibendung.

“Jika berlaku perpecahan di kalangan orang Melayu mereka akan menjadi lemah dan pada masa jika orang bukan Melayu bersatu tidak mustahil orang Melayu akan menjadi minoriti,” katanya.

Jelas beliau, ditambah pula dengan kedudukan ekonomi orang Melayu yang mana ramai miskin, maka secara automatik orang Melayu akan tertindas dan “berada dalam kedudukan terbawah dalam masyarakat di negara ini.”

“Apabila perkara ini berlaku orang Melayu akan menjadi hamba kepada orang bukan Melayu dalam negara sendiri,” katanya.

Beliau berkata keadaan itu sudah berlaku cuma orang Melayu tidak menyedarinya.

“Di Pulau Pinang perkara ini sudah berlaku di mana kepimpinan DAP menyisihkan orang Melayu dan kita lihat PAS dan PKR yang kononnya mahu membela nasib tidak mampu berbuat apa-apa.

“Selain itu, mentaliti dan pemikiran orang Melayu hari ini lemah dan tidak dapat dibangkitkan sekiranya mereka menjadi minoriti.

“Justeru orang Melayu perlu sedar akan kedudukan mereka sekarag dan mengukuhkan perpaduan yang kuat melalui kepimpinan yang baik,” katanya."

Artikel Asal di sini

17 June 2010

Ini Ada Satu Cerita

Bhai... mari gua story sama lu.. ini ada satu cerita... maybe lu pon dah tahu.. tapi sudah lupa... takpa... gua kasi ingat sama lu... okeh...

Awal tahun 1980'an dulu .... masa Kerajaan Malaysia mola-mola bercadang nak buat lebuhraya.... hahaha... lu agak kat mana lebuhraya tue... hahaha... (gua tak citer pasai tol lebuhraya aaa... yang itu gua tak setuju)....

Ader dua jajaran penting lebuh raya yang Kerajaan Malaysia nak buat dahulu....

1. Antara KL dan Seremban...
2. Antara Ipoh dan Changkat Jering...

Dua lokasi nih kira sebenarnya paling strategik... gua ingat lagie ... sebab apa kedua-dua lebuhraya nih dibuat.... hehehe... sebab utama dier bukanlah untuk memudahkan aliran trafik antara dua kawasan nih..... tapi.... jeng...jeng...jeng... it's about strategic move for ATM....

Yeah.... Angkatan Tentera Malaysia terutamanya Tentera Udara (Air Force) perlukan satu jaringan landasan terbang yang mampu menerima pendaratan kecemasan pesawat tempur/logistik tentera pada bila-bila masa..

Jadi... LLM terpaksa design lebuhraya yang mana bahagian tengahnya mudah dibuka/dipasang balik dengan kadar cepat dan pantas.. Malah disetiap point nih (gua takleh la nak kasi tau lu orang koordinat dier... hahaha) .. ader special access route disediakan untuk sistem bantuan bagi Tentera Udara.

Kalu tak silap gua... di jajaran Ipoh ke Changkat Jering tue... totally ader 3 point utama... dan dari KL ker Seremban tue... ader 5 point... itu dulu la.. masa awal pembinaan lebuhraya... Sekarang nih gua tak tau la sama ada konsep HANRUH diterapkan masa penyediaan plan mana-mana lebuhraya di Malaysia...

Untuk pengetahuan lu orang aaa... ader beberapa padang terbang yang skrang nih korang boleh tengok penuh lalang (tak terjaga) sebenarnya adalah aset backup untuk TUDM untuk operasi Helikopter.... yang ini gua sure lu orang tak perasan punya...

Cuma yang pelik sekarang nih... yang gua tak paham biler mana aset paling utama bagi TUDM di KL dikhabarkan telah dijual kepada pihak komersial.... Wei.. bangsat mana yang buat keputusan untuk jahanamkan Padang Terbang Sg Besi tue.... Mesti bangsat nih (Menteri Pertahanan) takder baca itu buku tentang peranan HANRUH (Pertahanan Menyeluruh)... giler aper...

Padang Terbang Sg Besi tue mampu untuk terima semua jenis pesawat pejuang dan logistik... sampaikan semua pesawat supersonik boleh landing di landasan tersebut... panjang ooo.. landasan tue... gua pernah merasa landingkan pesawat kat sana dulu... (satu masa dulu la.... hehehe.. pesawat ringan jer la...)

So... ini soalan gua kat Menteri Pertahanan Malaysia.... Lu jadi Menteri Pertahanan nih... ader tau ka aper kerja lu... lu tau ker aper itu HANRUH... apa itu kesiapsiagaan .. lu tau tak apa makna strategik point... lu tau dak kenapa dulu Sg Besi ader padang terbang....

Bodoh nak mampus.... Gua maleh la nak citer pasai isu pertahanan nih... tak larat nak membocorkan strategi dan taktik... gua tak nak musuh tau apa point kita....

Apa Pulak Nak Marah

Pelik bin ajaib.... semenjak gua publish citer pasai katak pisang nih... makin ramai yang call/sms gua dok nak marah pasai gua bangkitkan isu katak pisang nih.... wei... apa pulak nak marah nih... relaks ler.... kalu benda tak betul... boleh ler marah... ini benda betul...

Bhai.. lu nak bet ker (bet nih haram... hehehe) yang PAS nih takkan jadi lompat katak... jadi katak pisang....


Tak payah la bet... buat buang duit jer... sebab ... masa akan menentukan aper yang gua tulis kat sini akan jadi kenyataan atau tidak.... kiter tengok jer la...

Bhai... gua selalu tulis citer benda belum nak jadi (atau hampir-hampir nak jadi).... kalu dier jadi... itu sebab dah ditakdirkan dier nak jadi... kalu dier tak jadi... sama lah jugak... mungkin Allah Taala belum nak takdirkan dier nak jadi...

Tapi....... isu katak pisang nih memang dah heboh dah... cuma orang-orang yang hanpir jer tahu... yang lain... masih tak perasan lagie... hahaha...

Aper-aper pon... gua memang berharap isu katak pisang nih takkan ader punya.... memang berharap sangat la... walaupun rasanyer katak pisang tue sekarang sedang dalam proses nak melompat.... yer la.. sekarang nih katak pisang tue kurus kering... melompat nanti baru ler boleh mengelembong.... hahaha...

Kiter tengok negeri mana dulu yang akan menghasilkan penternakan katak pisang berskala mega nih... Kedah.... Kelantan... atau Selangor.... hahahaha....

16 June 2010

Berhati-Hati Dengan Katak Pisang

Bhai... jangan buat main-main... penangan katak pisang nih bahaya... ader yang terbongkang nanti... silap-silap... ader yang gila meroyan plak nanti... yer la... udah ilang kuasa... hahaha...

Gua bukan nak kasi takut... ugut atau aper-aper kepentingan peribadi.... cuma baik gua cakap, tulis dan bagitau sementelah benda belum jadi kenyataan... tapi... rasanyer... isu katak pisang nih.. lambat laun akan terserlah juga...

Negeri mana... dan siapa... itu semua kita kena tunggu... bukan aper... gua maleh la nak sebut nama... nanti tak pasai-pasai kena saman... walhal... memang pun mamat tue memang spesis katak pisang... kot dah menang kes saman kat gua nanti.. dier isytiharkan jadi bebas... bebas menyokong BN... macam siot jer...

Nih.... logo yang gua buat khas untuk "Katak Pisang" .... amacam .. ok dak?? ... hahaha

Tahun Harimau Atau Tahun Katak

Errr... nih gua nak tanya nih... 2010 nih sebenarnya tahun harimau atau tahun katak.... err.. ader ker zodiak katak dalam kalender cina? err... nanti gua cek sekejap kat Lebai Google... hehehe.... alamak... Tok Siak WikiPakDia pulak yang cepat kasi info... hahaha

Macam mana la orang cina dahulu kala boleh ader idea tentang zodiak nih... sure dier pilih karekter zodiak dier setelah lama mengkaji... hahaha.... cuma pelik aaa... camana plak satu binatang nih takder dalam zodiak... awat... binatang nih tak relevan ka.. binatang nih takder ong ka... binatang nih cam hamsap ker...

Hahaha...

Yang paling lawak tue... camana plak boleh tahun 2010 nih yang sepatutnya menjadi Tahun Harimau... telah menjadi tahun hari-hari mau... hahaha... dan akhirnya menjadi tahun katak.... atau tahun kotak... sebab kita dah ader SENATAK... hahaha... senator katak.... hahaha..

Hahaha... kalu la orang cina dahulu kala boleh mengkaji lebih mendalam... tentunya tahun 2010 nih dier tak letak tahun harimau... tapi diletaknyer tahun katak.... hahaha... memang sesuai pon... sebab.. tahun nih dijangkakan banyak katak akan mengawan.... katak asik nak bersenggama tetiap hari... sebab kenyang... katak jadi kembung... sebelum melompat.. katak-katak nih kurus kering.... biler dah melompat... katak-katak terus mengelembungkan diri... hahaha...

Tapi.. kalu silap planning... katak yang kembung tue nanti akan menyebabkan perutnyer meletup pasai terlebih kembung... Katak amat suka kepada kelkatu (duit)... jadi ... biler malam ader banyak kelkatu.. banyak la takak berkeliaran....

Biler dah kenyang.... mola la bersenggama dan mengawan... hahaha

katak ... oi ... katak.... hahaha

CASSA

Persatuan Pengguna Subang dan Shah Alam (CASSA) sepatutnya ditubuhkan sebagai satu persatuan yang memartabatkan para pengguna ... tapi... aper kan daya.... persatuan dah jadi kayu.. dah tak ikut aspirasi pengguna... dah tak berpijak dibumi nyata..

Jacob George selaku Presiden CASSA nih nampaknyer berfikir menggunakan buku lali kot...

Gua berani jamin... yang ahli Persatuan Pengguna Subang dan Shah Alam tak setuju dengan pandangan dier... memandai jer cakap bahawa elok la ader judi sukan nih... untuk bantu ekonomi negara... George juga berkata, langkah itu akan membantu memberi peluang pekerjaan kepada rakyat Malaysia dan juga pulangan kepada kerajaan -- pada jumlah boleh mencecah "jutaan ringgit."

Bodoh ker aper.... memberi peluang pekerjaan pada saper.... pada bookie ker... pada Sport Toto ker.... abis tue... yang kerja pon jahanam pasai asik berhutang pinjam sana pinjam sini nak main judi sukan tue amender.... bodoh ker aper nih...

Kalu pada pemilihan jawatan dalam CASSA tahun depan mangkuk nih masih lagi diangkat jadi Presiden... gua tak tau la.... camana la boleh ahli persatuan masih nak lantik dier jadi Presiden... kayu dan bangang nak mampus... Buat malu Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP) jer.... buat malu S.M. MOHAMED IDRIS jer...

Lanjutan baca di sini.

Isu Panas Katak Pisang

Pergh.... ini lagi panas... pagi-pagi lagi dah dapat info isu panas katak pisang... mmmm... aper la nak jadi nih...

Gua dah tak tau nak salahkan saper nih....

Ini antara alasan "bakal katak pisang" di Negeri-Negeri Melayu Bersekutu, Negeri-Negeri Selat dan Negeri-Negeri Melayu Tidak Bersekutu.

1. Hilang keyakinan dengan pimpinan atasan
2. Bantuan untuk kawasan tak cukup/tak ada
3. Pimpinan terlalu banyak politiking (err... dah nama jadi ahli politik... mestila politiking)
4. Tekanan dari rakyat
5. Cah Keting/Cantas Mencantas
6. Pimpinan diktator
7. BN dah berubah dan lebih realistik

hahaha.....

Tapi itu alasan diorang.... yang sebenarnya... hahaha...

1. Duit bhai... dah orang nak hulur... banyak plak tue... ambik jer la...
2. Cukup sepenggal jadi Wakil Rakyat... boleh dah dapat pencen... aper susah bhai.
3. Ala bhai.. gua dah tersangkut la... pasai ader masalah peribadi (rahsia diorang dah tau)
4. Kalu gua tak kuar... sure gua kena pecat / gantung punya...
5. Gua nak jawatan dalam anak syarikat kerajaan negeri tue.. tapi pimpinan tak kasi...
6. Syarikat gua ader masalah la... diorang janji nak tolong.. bagi projek dan bisnes
7. Bhai.. diorang ader gambar gua ngan pompuan tue... diorang ugut nak kasi kat bini gua..
8. Gua tak tau pon jadi Wakil Rakyat bukan BN nih susah takder peruntukan...
9. Gua nak lot balak/lesen pasir dan macam-macam... tapi pimpinan tak kasi... aper daa..

......

Tapi... pusing-pusing bagi alasan.... semuanya cuma berpunca dari satu... hehehe... satu jer.... semua pasai DUIT... DUIT... DUIT dan mungkin juga burette ... hahahaha

So.. ader perlu ker gua dedahkan nama bakal katak pisang tue.. hahaha..... tak payah la kot.... hahaha

15 June 2010

CashWinner Singh Bukan Keshvinder Singh

Pergh..... untung betul jadi singh kat Malim Nawar nih... bagi orang yang tak pernah pi Malim Nawar... kawasan nih dekat betul dengan Kampar dan jugak Tanjung Tualang... Tak jauh jugak dengan Batu Gajah dan Mambang Di Awan... hahaha...

Nih mamat ADUN Malim Nawar nih nampaknyer dah bertukar nama dah.... dari Keshvinder Singh menjadi CashWinner Singh.. hahaha.... berapa agaknyer dier dapat... dier tak tau ker... kalu dier buat camtue.. sure nanti orang akan pulaukan dier kat Gurdwara Sahib .... hehehe.. udah ler buang serban.... kira dah murtad (dalam agama Sikh nih)...

Hahaha... CashWinner Singh nih... orang Malim Nawar tue....

wei... Malim Nawar nih gak dulu agak terkenal dengan Ajaran Matahari, Hassan Anak Harimau, Bahai dan Ajaran Ayah Pin.... hehehe... ramai pengikut ajaran pelik-pelik nih ader kat sini... pastue plak... satu masa dulu... awek resyen (ration??) bersidai biler ader pasar minggu kat Malim Nawar nih ... skarang nih dah takder istilah tue.. dan dah ditukarganti jadi awek bohsia... hahahaha

Gua rasa la... CashWinner Singh bukan Keshvinder Singh nih mesti diayat oleh Radhi Manan.... bekas ADUN Tualang Sekah tue... hahaha... sebab Radhi Manan nih bukan ker satu masa dulu jadi Chairman LADA....

So.... stakat masa nih.. gua blum dapat info dari kengkawan kat bank lagie... tapi... mamat CashWinner Singh nih sure akan masuk duitnya menggunakan akaun luar pesisir (offshore) macam Zulkifli Nordin dan ramai lagi katak... takkan la depa bodoh sangat masuk duit melalui bank tempatan.... hahaha... kantoi nanti... toyol gua ramai kat bank oooi... hahaha

Aper-aper pon... gua nak ucapkan tahniah kat CashWinner Singh nih... pasai dapat duit raya Vaisakhi agak lewat tahun nih... dan bukannyer pada 14 April seperti kelahiran Khalsa masyarakat Sikh.... hahaha... lewat pon tak per... janji masyuk.... hahaha..

Buat malu kat Harjit Singh Hullon ngan Karpal Singh jer dier nih... Buat malu gak ngan DJ Dave jer... dan member gua Gurmit Singh a/l Dara Singh.... apa khabar semua member-member bhai gua yang duduk kat Kampung Benggali di Air Papan dan Batu Sepuluh Tanjung Tualang tue...

Dulu rajin gak sesama diorang main hoki waktu petang kat depan kawasang kongsi lombong Batu Sepuluh tue...

Katak Pisang Bila Nak Melompat

Nampaknyer dah makin banyak berudu yang dah bertukar menjadi katak.... Dulu kita dapat tengok banyak katak "Mata Lebam" ... La nih... kita dapat plak tengok katak "Roket" .... cuma yang masih kita tunggu-tungu nih jer... katak pisang bila nak melompat ... hahaha..

Setahu gua la... memang dah banyak dah berudu yang menetas dan sedang membesar kat dalam PAS... cuma nampaknyer belum ader berudu yang telah menjadi katak pisang nih..

Katak pisang kalu melompat ... biasanyer jarak jauh.... hehehe...

Agak-agaknyer la... negeri mana akan mendahului negeri lain dalam episod "Katak Pisang" melompat nih....

Kedah ker Kelantan.... hahaha.. gua saspek katak pisang akan melompat di Selangor dulu ... pastue baru kat Kedah... dan diakhiri dengan katak Kelantan.... hahaha...

Apa-apa pun... berapa katak "roket" dapat aaa.... sebagai modal melompat.... hahaha

Sebelum Dan Sesudah

Bhai... nih gua nak tanya lu orang la.... apa pandangan lu orang tentang perkara sebelum dan sesudah nih... camnie...

Kalu sebelum kaya pun orang lain susah nak mintak tolong .... nanti sesudah jadi kaya sure teruk lagi nak mintak tolong...

Kalu dah sebelum jadi Ahli Parlimen... pun rakyat susah nak jumpa.... nanti sesudah jadi Ahli Parlimen... lagi teruk la rakyat nak jumpa...

Kalu dah sebelum jadi Wakil Rakyat... pun rakyat susah nak mintak tolong .... nanti sesudah jadi Wakil Rakyat .... mmm... lagi teruk la rakyat nak mintak tolong...

Kalu dah sebelum jadi Perdana Menteri... pun rakyat susah nak tanya soalan/pandangan.... nanti sesudah jadi Perdana Menteri ... agak-agaknyer la... sure lagi teruk la rakyat nak tanya soalan/pandangan...

Kalu sebelum jadi Perdana Menteri pun dah terlampau sibuk.... sure sesudah jadi Perdana Menteri nanti... lagilah sibuknyer.... sampai takder masa dah...

Aper ker jadahnyer susah sangat nak bagi masa tak sampai seminit dua untuk jawab soalan... aper yang susahnyer nak bagi pandangan... aper yang pusing-pusing sampaikan macam sibuk sangat nak kejar masa... aper yang kalut sangat nak jawab soalan.... awat... takut kantul ka....

Bhai.... The best leader is the one who always hear what others want to say and take right action toward the best interest of the mass. The better leader is the one who can answer any question pertaining the community/nation and/or his political party.


The worst leader is the one who normally flip-flop in his decision while making lame excuse on anything (including lying to his community and/or his political party).

Jadi.... aper ker jadahnyer Hadi Awang nih tak nak luangkan sikit masa (5 minit pon jadi la) kat rakyat yang nak tanya soalan kat dier... Rakyat nih la yang akan menentukan kedudukan dier... rakyat nih la yang mengundi... dier naik pon sebab rakyat... jadi memang rakyat berhak untuk diluangkan masa.

Tengok SINI, SINI dan SINI.

14 June 2010

Innalillah..

Ustaz Hassan Shukri telah kembali kerahmatullah ..

Moga Allah merahmati dan mengampunkan dosa beliau..

Al Fatihah...

Baca di sini

Hukuman Sebat Untuk Perogol Di Malaysia

Gua takder aper nak tulis banyak dua tiga hari nih pasai sibuk ngan kerja... so... sementara tue... layan video nih..



Hukuman sebat untuk pesalah rogol di Malaysia.

13 June 2010

Tak Sedar Di Untung

Mmm.... mak gua selalu sebut perkataan nih... "tak sedar di untung" ..... biler dier geram sangat kat sesapa yang tak nak dengar cakap dier.. pastue biler ader masalah mintak tolong plak dengan dier...

Gua dapat call malam Rabu baru nih... mak gua bagitau yang adik beradik gua semua nak berkumpul di kampung (Perak) hari Jumaat baru nih... jadi... malam Khamis.. gua blah drive dari Kemaman balik ke Perak.... fuh... berjam-jam atas highway... jadi tak dapat la gua nak pi jumpa kengkawan kat Muktamar di Kota Bharu...

Pagi nih... biler gua bukak komputer... gua pi baca sana sini... gua terkejut biler baca satu artikel kat (Malaysiakini : Waspada dengan blog, 'luncai' luar parti)

Bukan aper... gua terkejut bukan pasai aper... sebab terkejut biler benda yang gua dah agak akan kuar dalam Muktamar... memang jadi kuar... hahahaha... mana tak terkejut.... ramalan jadi kenyataan... hahahaha...

Pada gua la.... takper la diorang nak teruskan dengan sikap "budus sumbung" (bukan bodoh sombong .... tapi lebih teruk dari tue..) ... teruskan la...

Kitorang blogger nih tak jadi kudis punya la... sebab kita tulis blog bukan sebab pasai "wa ampu sana, wa ampu sini" ... tapi.... pasai "amar maaruf nahi mungkar" .... pasai "yang adil disembah, yang zalim disanggah" ... pasai "biar lentur buluh dari rebungnya" .....pasai tue jer la blogger biasanyer tulis..

Jadi... biler ader la geng-geng pimpinan atasan yang panas punggung (pungkoq) pasai tulisan blogger nih.. mana tak benda macam nih kuar dalam muktamar... hahaha... tak terkejut la.. dah saspek dah...

Nih gua sekali lagi nak bagitau.... kalu PAS berterusan "budus sumbung" .... dan penuh retorik 'wala' mengkhinzir buta... maka selagi itulah pada gua... PAS takkan kemana punya.... hahaha.. last-last nanti... ader chan la kita tengok banyak katak pisang dok melompat kedalam tong taik UMNO/BN....

Masalahnyer .... sekarang nih... dah makin banyak dah menetas berudu spesis katak pisang nih dalam PAS.... tunggu masa jer... hahaha... macam la gua tak tau... tak sangka gua ... setelah lama gua bergelumang dalam dunia politik nih... akhirnya gua akan ader chan nak tengok katak pisang dengan banyaknyer... hahaha

So.... ini jawapan gua pada Hadi Awang....

"Bhai Hadi Awang.... gua saspek (kata asal respek) sama lu punya ilmu agama... tapi... pasai lu nampaknyer sudah dipengaruhi oleh geng-geng berudu yang menempel disekitar lu, gua rasa gua mungkin kena cek balik saspek (respek) gua pada lu. Lu jangan ingat berudu spesis katak pisang tue memang istiqamah ngan perjuangan PAS, walhal berudu tue lebih pentingkan perut dan bawah perut jer. We all know what you did last PRU .... hehehe"

"Lu ingat aaa.... lu orang boleh dapat pengaruh besar ker pada PRU akan datang tanpa bantuan blogger (orang luar nih)? .... Hahaha.... jangan mimpi la bhai..."

09 June 2010

Macam Gampang

Memang macam gampang.... tak pasai-pasai gua kuar ayat maki nih.... mana tak macam gampang... kata negara nih akan bangkrap .... konon tak lama lagi bangkrap la... Idris Jala yang cakap.... gila babat punya hutang bertimbun... alih-alih ader plak cadangan bangang macam gampang yang nak bina bangunan Parlimen baru di Putrajaya...

Aper kejadahnyer nak bina bangunan Parlimen yang baru... buat mengabiskan duit jer... bukan duit mak bapak PM .. tapi duit kita semua sebagai pembayar cukai... ini statement macam gampang nih.. anak haram jadah mana yang buat keputusan memandai nih.... bangsat betul la....

Woi... giler aper dalam keadaan gawat nih nak buat bangunan Parlimen yang baru... lu ingat buat bangunan Parlimen nih macam buat tandas awam ker... murah.... pastue kena pangkah... Paling kurang mau beratus juta terbang.... silap-silap boleh jadi macam kes PKFZ dulu tue....

Ini cadangan nak pindahkan bangunan Parlimen nih... anak gampang mana yang punya idea nih.... macam celaka jer... sure dier dok pikir berapa banyak yang akan masuk kocek kroni dier nih.... bangsat betul la...

Woi... Parlimen England tak pernah pun berubah kedudukan dier.... walaupun dah beratus tahun.... tempat yang sama... design still Gothic lagie.... okey jer... takder masalah pon... ini aper pasai anak gampang mana tah buat cadangan pindahkan bangunan Parlimen ke Putrajaya...

Gua dengar khabar.. konon bajet dier sekitar RM800 juta... tapi gua tak percaya... biasanyer projek mesti overrun... kurang-kurang sekali ganda... sure tak pasai-pasai nanti jadi RM1.6 Bilion.... kalu jadi camnie... memang la memang.... macam gampang....

Kaduk Naik Junjung

Sori la... walaupun gua ader membership PAS .. tapi atas dasar yang adil disembah, yang zalim disanggah.. maka gua kalu lihat ader yang tak kena ngan PAS... sure gua bantai punya... sori aa.. gua bukan senang nak dirasuah aaa...

Okeh.... ini cerita gua... cerita pasai kaduk naik junjung...

Idris Ahmad kata ... mana-mana blogger Pro PAS/Pakatan Rakyat... tak akan dapat pas media ... melainkan blogger yang well known... cuba habaq mai.. mana satu blogger Pro PAS/Pakatan Rakyat yang well known (tolak tepi Idham Lim pasai dier ADUN).... Wak Al Banjari pon ader pimpinan PAS yang tak kenal gak... Penarik Beca.... err... ramai gak pimpinan yang tak kenal dier... harap Bang Mat Sabu jer kenal dier... hahaha... err... RockyBru... dier tue talam dua muka... dier cuma pentingkan fulus jer... tue yang dier tulis bantai BN dulu tue pasai dier dah takder kerja... la nih kerja dan title dah dapat... dier jilat la macam nak giler...

Idris Ahmad kata... cuma boleh mintak pas pemerhati.... wei.. blogger pro PAS/PR nak mintak pas pemerhati buat aper... kalu duduk lepak kat kawasan PUTIK tue pon boleh gak dapat info.. tak perlu pas pemerhati.... aper ke jadahnyer pakai pas pemerhati...

Gua tak paham la.... aper la susah sangat untuk PAS/PR sediakan satu pas khas... iaitu pas blogger untuk para blogger.... kan senang... tak perlu pakai pas pemerhati.... pakai jer pas blogger....

Team MukminTV asalnyer bercadang nak buat coverage muktamar PAS kali nih... tapi pasai MukminTV adalah media baru... jadi takder agensi nak suppport.. maka tak dapat la Pas Media.... so.. gua bagitau kat bebudak MukminTV.... kalu itu macam.... tak payah buat coverage.... biaq pi kat Media MSM jer yang cover....

Ini gua nak nasihatkan kat PAS... kalu ini macam la (bukan sekali dua dah)... lu orang treat para blogger (yang tak mintak satu sen pon dari PAS).... jangan pelik plak pada masa akan datang... maybe PRU13... para bloggers nih akan buat bodo jer tak nak cover citer PAS.... pandai-pandai sendiri la unit penerangan PAS buat kerja.... jangan harap la kitorang nak bantu...

Sori aaa... kalu ini macam ... lain kali gua tak nak cover isu PAS dah la... pandai-pandai la diorang nak kasi info sampai kat reader....

Nie artikel dari MOUNTDWELLER

08 June 2010

Bodoh Apa

- Bodoh apa Vincent Tan nak buat press conference pasai Ascot Sport dan Judi Sukan nih kalu lesen belum muktamad...
- Bodoh apa Vincent Tan nak merayu kat semua negeri Pakatan Rakyat pasai pertaruhan judi sukan nih kalu lesen belum muktamad...
- Bodoh apa Vincent Tan nak derma RM525 juta kalu lesen belum muktamad...
- Bodoh apa Vincent Tan dok arahkan semua pejabat Sport Toto bersedia untuk terima pertaruhan kalu lesen belum muktamad...
- Bodoh apa Ketua Polis Negara dan Pengarah D7 sebok-sebok arahkan pegawai siasat semua premis perjudian ... kalu lesen belum muktamad..
- Bodoh apa Sport Toto submit kat PBT borang tambah cabang bisnes kalu lesen belum muktamad...

Bodoh apa la kita disuruh percaya bahawa Najib Razak belum kasi muktamad lesen tue..... giler aper... duit bhai.. duit.. sehari boleh bikin RM1.7 bilion untung... aper kejadahnyer belum muktamad....

Tak payah nak tipu orang la... orang UMNO/BN boleh la kena tipu... orang lain... susah skit la... hehehe

Oh yer... gua "betting" Ivory Coast akan masuk semi final la... itupon kalu Drogba yang injured tue sudah ok skit... hehehe .. satu lagi team akan masuk semi final... adalah Korea Selatan...

07 June 2010

Azizan Razak Terlena Lagi

Pergh... gua ingat Pak Lah jer yang jenis terlena... hahaha.. rupa-rupanyer Azizan Razak MB Kedah pon ikut sama... hahaha... unsangkarable la... hahaha...

Punya la lama Azizan Razak terlena... sampaikan dah dekat nak start World Cup 2010 kat Afrika Selatan pon masih lagi Azizan Razak terlena... huh... penat.. penat.. jangan kacau la...

"Oops... apa.. judi sukan... apa cerita judi sukan nih..." agaknyer itu la pertanyaan Azizan Razak biler dier terbangun dari tido nanti....

Rumah dah nak abis terbakar dah... tapi dier dok tertidur lagi... nie apa cerita nih...

Woi.. Azizan Razak ooi... biler la lu nak kuarkan kenyataan sekat pertaruhan judi sukan kat Negeri Kedah nih.... atau mungkin lu tak berniat langsung nak sekat judi sukan nih... apa la... nih la maleh gua tengok kalu ader orang jenis kepala batu/angin satu badan jadi MB nih... buat-buat pekak dan buta agaknyer dier nih....

Lim Guan Eng dan Khalid Ibrahim dah setel dah kuarkan kenyataan... Nik Aziz lagi la awal kuarkan kenyataan untuk sekat.... Azizan Razak nih pulak... mungkin tengah berkira-kira berapa banyak yang Vincent Tan nak kasi kat Kedah hasil judi kot...

Cuma ader empat (4) hari jer lagi .... tapi satu kenyataan pon haram jadah tak kuar dari mulut dier nih..... aper nak jadi nih... kot mulut dah masuk banyak kot.... mana la tau... duit nih bukan boleh buat main... sapa pon boleh gelap mata... imam... bilal.. tok kadi... malah ulamak pon boleh gelap mata dengan duit....

Atau...... Azizan Razak nih tengah berkira-kira macam mana nak jadi KATAK PISANG..... hehehe...

Sekarang nih... gua keep track sama ini worang.... gua nak tengok biler dier akan kuar kenyataan.... kalu dier kuar kenyataan pada 11 Jun... memang la... dier nih ader potensi jadi Katak Pisang.... harap belajar agama jer tinggi... tapi takleh pakai...

Konsensus Bebas

Kesian... raja segala katak.... Ibrahim Ali tidak dijemput sama sekali untuk join Konsensus Bebas yang ditubuhkan oleh lima ekor katak yang melompat dari PR itu hari... Lima ekor katak yang buat Konsensus Bebas (nama lamanya Persekutuan Katak-Katak Se Malaysia) nampaknyer telah meminggirkan Ibrahim Ali...

Kesian kat Tok Him... sedih dier korang perlakukan begini... sedangkan dier la segala raja kepada dunia katak... tapi korang buat tak derk jer ngan Ibrahim Ali...

Konsensus Bebas.... hahaha... bebas aper ke jadahnyer kalu poket telah diisi dengan wang ringgit sebagai umpan oleh Barisan Nasional..

so.. lepas nih.. kita nak tengok plak sampai mana boleh bertahannnyer Konsensus Besar...

Ibrahin Ali patut saman diorang nih.. pasai hijack projek Konsensus Besar nih dari dier... kesian dier... udah penat buat macam-macam untuk jadi juara katak... tapi dah tak dihiraukan... kesian sungguh...

Judi Sukan

Bhai... susah sangat la nak kasi Vincent Tan (Vinsetan) nak paham pasai apa rakyat Malaysia bantah judi sukan nih... pelik aa... pasai susah sangat... benak sangat hati tue.. banyak makan semut.. hahaha..

Camnie la Vincent Tan oooi.... sepatutnya lesen untuk judi sukan tue bukan bagai kat lu sorang jer... mana boleh ader monopoli... nasib baik bukan kat US... kalu kat US.. sure lu kena dakwa kat Mahkamah dibawah undang-undang Anti Monopoli...

Sepatutnya... lesen judi sukan diberikan kepada lebih ramai lagi operator... baru la Kerajaan Malaysia boleh dapat duit banyak... hahaha... Yer la.. orang Singapura pon boleh gak join main judi sukan nih.. hahaha.. sebab kat Singapura takder...

Wei.. lu tau dak.. kalu kat Malaysia nih ader 14 operator judi sukan... berapa agaknyer la keuntungan yang akan didapati oleh Kerajaan... senang la pengaliran wang asing masuk kenegara nih... untung oooo... dan bolehlah 1Malaysia mendapat tempat didalam Guiness World Record sebagai negara Asia yang pertama memberikan lesen judi sukan kepada 14 operator... boleh berbanga la kalu camtue...

MACAU pon sure jeles punya... hahaha...

Persekutuan Katak-Katak Se Malaysia

Pergh... gua dengar khabar.. geng-geng katak yang melompat hari tue dari Pakatan Rakyat bercadang nak tubuhkan satu gabungan (persekutuan??) ... hahaha... diorang nak tubuhkan Persekutuan Katak-Katak Se Malaysia (PKKSM) atau Gabungan Katak-Katak Se Malaysia (GBBSM) ... hahaha...

Walau apa pun...pertubuhan/gabungan/persekutuan yang katak-katak nih buat.. gua nak tengok la.. sapa yang akan jadi Raja Katak... hahaha... sure takkan Zulkifli Nordin kot... hahaha... Takkan Zahrain kot... takkan Mohsin kot... takkan Wee Choo Keong kot... tapi mungkin Ibrahim Ali... hahaha..

Tapi kan.. kita tengok la... agak-agaknyer katak-katak ini semua nak buat deklarasi apa... sapa ketua diorang... katak-katak nih mana ader kesepakatan... sure bergaduh punya la...

Persekutuan Katak-Katak Se Malaysia nih tak nak ker amik Senatak Ezam Sesumpah tue untuk jadi ahli diorang... kesian la kat Senatak Ezam tue... hahaha... sedih dier kalu kena tinggal...

Oh yer... Persekutuan Katak-Katak Se Malaysia nih mana dapat dana nak beroperasi... takkan dapat dana sebanyak RM525 juta kot... hahaha... banyak tue... makan tak abis tue... hahaha... Atau mungkin dana yang diorang akan dapat nanti untuk operasi Persekutuan Katak-Katak Se Malaysia adalah sebanyak RM52.5 juta... 10% tue... hehehe... banyak gak tue...

Modal kena ader banyak... sebab nak melobi dan membeli katak-katak fresh yang akan melompat... kalu setakat RM52.5 juta tak la banyak sangat... maybe kena prepared tiga empat kali ganda dari itu... modal kena ader banyak la bhai... hahaha...

Lepas nih.. gua rasa kita semua akan dapat tengok katak pisang (warna hijau) plak yang akan melompat... lompat jangan tak lompat... katak pisang banyak jugak yang terliur dengan duit nih... bukan boleh kira.... tambah plak katak pisang nih banyak yang kurus kering... jadi... hulur skit pon boleh terbuntang gelap mata katak pisang nih.. hahaha... tue yang gua nak tunggu tue... berapa ekor katak pisang yang akan melompat lepas nih... hahahah

05 June 2010

DNA Dua Lelaki

Ini macam mana boleh ader DNA dua lelaki dalam jubur Saiful Bukhari Azlan... lawak betul la... macam mana boleh ader DNA dua lelaki kat situe.... heheheh...

"Seorang pakar bedah dari Hospital Kuala Lumpur memberitahu perbicaraan kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini bahawa laporan kimia ke atas sampel yang diambil dari dubur bekas pembantu Anwar, Mohd Saiful Bukhari Azlan, menunjukkan berlaku penetrasi.


Ketika memberi keterangan di Mahkamah Tinggi di Kuala Lumpur di hadapan Hakim Mahkamah Tinggi Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah, Dr Mohd Razali Ibrahim berkata analisis makmal menunjukkan kehadiran DNA dua lelaki."

Ini mengingatkan gua ngan kes kematian Norita Shamsuddin yang dibunuh selepas selesai melakukan "toot" ... Hasil laporan makmal forensik mendedahkan bahawa terdapat 7 DNA lelaki pada kemaluan Norita Shamsuddin... Yang paling gua tak boleh lupa tue... cuma 6 DNA sahaja yang dapat dikenalpasti... yang satu lagi sampai kesudah kita semua tak tau... hahaha... saper setan yang sekor lagi tue aaa...

Dalam kes Saiful Bukhari Azlan nih... yang kononnya dijuburi oleh Anwar Ibrahim... makmal forensik dah kata yang DNA Anwar Ibrahim kononnya telah dikenalpasti berada pada jubur Saiful.... tapi DNA satu lagi tue milik saper...

Adakah DNA satu lagi yang ader pada jubur Saiful Bukhari Azlan tue sama patern dier ngan DNA yang tidak dikenalpasti berada pada kemaluan Norita Shamsuddin... Kalaulah DNA satu lagi nih jugak tak dapat dikenalpasti.... maknanya....

Maknanya... Norita Shamsuddin dan Saiful Bukhari Azlan telah melakukan "toot" dengan orang yang sama.... hahahaha .... pelaku "toot" dan sekaligus pembunuh Norita Shamsuddin nampaknya juga telah meliwat Saiful Bukhari Azlan.... nasib baiklah Saiful Bukhari Azlan nih tak mati dibunuh gak... hahahaha...

03 June 2010

Demo Bantahan Judi Dan Israel Di Putrajaya Esok

Ini ader demo dua dalam satu.... esok sebaiknyer la.. aderkan satu demo bantahan judi dan Israel di Putrajaya esok selepas selesai solat Jumaat di Masjid Putrajaya. Selesai solat semua digalakkan berdemo didataran Masjid Putrajaya yang berhadapan dengan Jabatan Perdana Menteri.

Ini kerana isu judi dan Israel kedua-duanya didalangi oleh orang yang sama. Individu yang sama yang membenarkan kedua-dua perkara ini berlaku. Judi diberikan lesen oleh Najib Razak selaku Menteri Kewangan termasuklah judi sukan yang diluluskan baru-baru ini. Manakalah isu Israel juga direalisasikan oleh orang yang sama iaitu Najib Razak selaku Perdana Menteri Malaysia yang mengizinkan APCO Worldwide beroperasi di Malaysia malah terlibat dengan sistem perkomputeran PDRM di Bukit Aman.

Oleh yang demikian, gua amat menggalakkan semua berada di Putrajaya esok dan jangan pergi ke Kedutaan Amerika Syarikat. Ini kerana demo di Kedutaan Amerika Syarikat esok selesai solat Jumaat dikhuatiri akan dihijack oleh Ibrahim Ali dan geng PERKASA.

Gua harap semua dapat mengelakkan dari pergi ke Kedutaan Amerika Syarikat (yang sebenarnya tiada kena mengena dengan isu ini) dan sebaiknya pergi ke Putrajaya dan berdemo disana. Ayoh mari kita ke Putrajaya esok.

Khalid Ibrahim Mistake And Mismanagement

For those who read this "Malay" language blog, I would like to invites all of you to read this blog in English. This article is a sample of what's Khalid Ibrahim mistake and mismanagement. Please read it carefully and for those who don't know how to read in English, please learn it as you will need to know at least a basic English to ease communications.

So here is the article.

Previously I've work under the leadership of Khalid Ibrahim in Kumpulan Guthrie Berhad..

Therefore.. I think I know what have happen in the case of Kumpulan Semesta Sdn Bhd… hehehe..

Khalid Ibrahim would normally give a good trust to people close to him, in which most of these people tend to be corrupt in either way…

That’s what happen to Guthrie Technologies Sdn Bhd a long time ago when Khalid Ibrahim trust the management of Tan Aik Mong (CEO of GTSB) to handle the company which get a very lucrative project with Jabatan Imigresen Malaysia to developed VISA pass system.

This should be money making business for long time happen to be closed within a couple of years as mismanagement of Tan Aik Mong (brother of our legendary Thomas Cup Player – Tan Aik Huang).

GTSB also got a big project/tender to supply encryption solution (from Crypto AG) for network communication between the entire Jabatan Imigresen Malaysia office worldwide… the team are ready to implement the project but Tan Aik Mong secretly make a deal with Heitech Padu Sdn Bhd to run the project which bring good profit to Heitech Padu… The lose party were GTSB.

At the end, most experience staff at GTSB has been lay off (except some close friend and crony of Tan Aik Huang).. even the niece of Khalid Ibrahim also being fired. But Khalid Ibrahim never take action on the mismanagement of Tan Aik Mong of GTSB. The lost is big amounting of million of ringgit.

If this can happen while Khalid Ibrahim in charge of Kumpulan Guthrie Berhad as a commercial entities, what would block him doing the same mistake in the states of Selangor…

Khairy Jamaluddin Lebih Layak

Bhai... sori la ... mesti ramai yang tak puas hati ngan artikel gua kali nih.. takper.. takper... kitakan mengamalkan demokrasi telus... jadi relaks... baca dulu... Gua rasa aaa... Khairy Jamaluddin lebih layak menjawat jawatan Timbalan Menteri...

Sebab apa.... firstly .. kita tak boleh tolak ketepi karisma Khairy Jamaluddin sebagai pimpinan pemuda... biasa la... dah nama pemuda... mesti pemikiran jauh berbeza ngan pimpinan lain... sedikit sebanyak mesti ader "anti establishment" ... hahaha.. sebab tue la berdasarkan pemerhatian peribadi gua... gua rasa Khairy Jamaluddin memang layak .. ader karisma sebagai pemimpin gerakan muda..

Hahaha... gua dapat bayangkan lu orang sumer sure tak puas hati ngan gua hari nih... sure lu orang kata entah apa yang masuk kat dalam kapla gua... hahaha... entah-entah gua dah belot... hahaha... wei... gua nak ingatkan lu orang aaa... gua bukan Zulkifli Nordin aaa... kalu nak rasuah gua... tak mudah la bhai... paling cikai gua nak terima rasuah.. mestilah nilainya lebih tiga kali ganda GDP sesebuah negara tue... mesti GDP negara membangun.... bukan negara dunia ketiga.... aaaaa... hahahaha

Okeh.. mari kita nilaikan.... anak Pelakon "Blue" Chua Soi Lek tue dengan menantu Jaga "Tidor" Abdullah Ahmad Badawi.... mana satu yang ader karisma jadi Timbalan Menteri Pertanian dan Asas Tani.... cuba kita tengok...

Chua Tee Yong tue saper... dier pegang jawatan aper dalam parti... Ketua Pemuda ker... rasanyer dier baru sangat menceburi politik nih.... memang Ahli Parlimen... cuma dier anak Chua Soi Lek.... hahaha... itu jer... aper karisma dier sebagai pemimpin... aper contoh leadership dier... tak nampak dan tak tau pon...

Khairy Jamaluddin plak.... penggangur yang kaya... bisnes (proksi) dier berlambak... Ketua Pemuda UMNO plak tue... memang Ahli Parlimen... ader karisma sebagai pemimpin... dah dilatih sebagai Askar Wataniah...

So... kesimpulannya... Khairy Jamaluddin lebih layak menjadi Timbalan Menteri... gua sokong Khairy Jamaluddin jadi Timbalan Menteri... malah karisma Khairy Jamaluddin lebih terserlah berbanding beberapa senator yang dilantik menjawat jawatan Timbalan Menteri.... walaupun GOMO ngan ParpuKari tak suka Khairy Jamaluddin masuk dalam kabinet.... tapi... gua peduli apa... gua sokong KJ... pergi mampus sama GOMO ngan PARPUKARI... hahaha...

AdukaTaruna pun rasa gua sure sokong KJ menjadi Timbalan Menteri.... Wak AlBanjari... hahaha.. biasa la.. dier sure tak sokong gua punya cadangan ... hahaha... Cenangau sure sepakat ngan Wak AlBanjari ... Perakkume... gua tak dapat baca pandangan dier... hahaha... blogers Aduka5 seperti biasa la ... dier ikut mood... hahaha... yang lain... gua tak tau... apa-apa pon aaa......jangan marah aa....

Woi Najib Razak.... kalu lu nak menang besar kat PRU13 dan dapat sokongan akar umbi pemuda/puteri UMNO dan rakyat... sila lantik Khairy Jamaluddin menjadi Timbalan Menteri dengan kadar segera.... kalu tidak... nahas la UMNO/BN nanti...

Akhbar Harian Rakyat

Pimpinan Pakatan Rakyat serta Menteri-Menteri Besar dan Ketua Menteri kerajaan-kerajaan negeri Pakatan Rakyat

1.Pada 23 Februari 2008, PAS, DAP & PKR (selepas ini dirujuk sebagai “Pakatan Rakyat”) telah menandatangani akuan penyokongan terhadap Deklarasi Rakyat, dan dengan itu, berjanji untuk bekerja demi dan bersama rakyat dalam usaha merealisasikan aspirasi yang digariskan dalam Deklarasi Rakyat, termasuklah mengambil langkah-langkah yang sewajarnya bagi menjamin dan melindungi kebebasan media.

2.Dalam Pilihanraya Umum ke-12, lebih 4 juta penduduk Malaysia telah mengundi dan memberi mandat kepada Pakatan Rakyat untuk melaksanakan janji serta agenda politiknya yang bertujuan untuk membawa pembaharuan dan reformasi. Walaupun Barisan Nasional tetap memperoleh jumlah kerusi parlimen yang cukup bagi membentuk kerajaan persekutuan tanpa 2/3 majoriti, Pakatan Rakyat telah dipertanggungjawabkan dan telah membentuk kerajaan di negeri Kelantan, Kedah, Pulau Pinang, Perak, dan Selangor. Dalam bulan Februari 2009, kerajaan Pakatan Rakyat negeri Perak telah ditumbangkan oleh Barisan Nasional melalui beberapa percaturan politik yang tidak telus dan menimbulkan banyak syak wasangka dan menyebabkan Pakatan Rakyat kini membentuk kerajaan di empat buah negeri.

3.Media massa arus perdana, tidak kira sama ada media bercetak atau media elektronik, terus memaparkan laporan yang tidak tepat.

4.Isu campurtangan politik di NTV7 dan RTM baru-baru ini telah mengingatkan semula masyarakat bahawa selagi media dimiliki atau dikawal oleh entiti politik menerusi apa-apa cara atau kaedah, rakyat Malaysia tidak boleh secara realistik berharap untuk menerima laporan berita yang telus serta tidak berat sebelah.

5.Berkaitan hal ini, kami mengambil maklum bahawa Seksyen 25(1) Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984, menyatakan bahawa “Tiada apa-apa jua dalam Akta ini boleh meliputi hasil penerbitan atau membuat apa-apa dokumen atau majalah berkala oleh atau untuk Kerajaan Persekutuan atau mana-mana Kerajaan Negeri atau mana-mana badan berkanun” dan kami faham bahawa menerusi seksyen tersebut, keempat-empat buah kerajaan negeri Pakatan Rakyat berhak mencetak, menerbit dan mengedar suratkhabar negeri masing-masing tanpa perlu mendapatkan permit daripada Kementerian Dalam Negeri.

6.Kami kini menuntut pimpinan Pakatan Rakyat, Menteri-Menteri Besar, Ketua Menteri dan ahli Exco keempat-empat buah kerajaan negeri Pakatan Rakyat untuk menunaikan janji mereka kepada rakyat dan mengambil setiap langkah yang sewajarnya untuk menjamin dan melindungi kebebasan media dan mengambil semua langkah yang diperlukan untuk membolehkan penerbitan, pencetakan dan pengedaran sekurang-kurangnya sebuah akhbar harian negeri, dalam Bahasa Malaysia, dalam jangka masa dua (2) bulan ini.

Sila tandatangan disini: Petition Online

02 June 2010

Kecut Telor

Heheheh... Takut gak yer Ahli Parlimen Kapar tue... hahaha... betul-betul la k****g.... cepat sangat kecut telor... hahaha.. itu hari yang buat gempak dier.. dier kata dier ader info... maklumat.. sumber... bukti... tapi.. biler orang mintak jadi saksi... hahahaha... terus kecut telor...

Siap gunakan Mahkamah untuk cover diri .... hahaha... aper la ... kesian orang Kapar .... dapat Ahli Parlimen jenis kecut telor...

Kalu dah ader bukti tue... aper susah nak hadir kat SELCAT ... bukannyer kena dakwa pon... jadi saksi jer... kalu camtue la ... maknanyer lepas nih.. mana-mana Ahli Parlimen boleh la guna point dier nih kalu kena panggil dengan SPRM ka... hahaha... sebab kalu ikut point dier... salah tue... hahaha...

Budus....

Dei Thambi... lu ader tulur ka takda tulur... hahaha... surupa pundek punya worang la... tarak boleh pakai punya worang... chit.... kucut tulur ka??? hahahaha

Kabinet Hampas

Korang tau kan hampas kelapa.... err.... biasa orang buang kan... hahaha... nie samer la macam kat Kabinet Malaysia... serupa Kabinet Hampas ... hahahaha..

Kenapa ramai yang digugurkan dari Kabinet... err.. nak tau jugak nih... ader kah semua yang digugurkan dari Kabinet tue memang tak mencapat tahap KPI yang telah ditetapkan... Aper citer KPI nih.. Koh Tsu Koon nih biler nak bentangkan senarai KPI pada Menteri dan Timbalan Menteri... takkan sampai ramai dah digugurkan takder sesap pon nak citer pasai KPI..

Nak gak tau berapa nilai KPI mereka-mereka yang digugurkan nih... atau memang KPI nit just gempak jer... langsung tak buat... hahaha... makan gaji buta ker aper... hahaha..

Pakatan Rakyat plak biler nak buat senarai KPI bagi Ahli Parlimen dan ADUN Pakatan Rakyat... patut buat la... supaya rakyat nampak jelas.. telus... baru la boleh kita tengok yang mana boleh pakai punya wakil rakyat .... baru la nanti kita tengok sama ada dier nih berpeluang untuk terus berada di kerusi nih...

KPI bagi Pakatan Rakyat gua rasa bukan setakat sunat muakkad... tapi dah jatuh wajib... hahaha..

So... biler aaa.. PR nak buat KPI bagi Menteri Besar yang dibawah kawalannya... nak gak tengok KPI Azizan Razak MB Kedah tue... pada level mana... diatas Khalid Ibrahim yang lembab tue ker atau jatuh dibawah ranking Khalid Ibrahim.... tapi serasa gua la... Lim Guan Eng ngan Nik Aziz sama setara KPI dier... atau mungkin Nik Aziz ader lebih skit kot... atau mungkin gak KPI Lim Guan Eng lebih sedikit dari Nik Aziz..

So.... biler aaa... nak publish kat public status KPI nih.... Woi Kerajaan BN... lu punya KPI bila mau kasi orang tengok... tunggu lepas PRU13 ka..... hahaha.. masa tue lu pon blum tentu idup lagie la... hahaha

Perkasa Telah Meluaskan Pengaruhnya

Hahaha... nampaknya PERKASA telah meluaskan pengaruhnya... yer la... demo anti Israel anjuran PERKASA dihadapan Kedutaan Amerika Syarikat nampaknya disertai oleh warga Arab yang mungkin menjadi ahli PERKASA ... Macam mana agaknyer pendaftaran warga asing menjadi ahli PERKASA dibenarkan... Pendaftar Pertubuhan takkan tak perasan kot... hahaha..

"Akibat tidak dapat mengawal perasaan, seorang warga Palestin yang menyertai demonstrasi mengutuk serangan berdarah komando Israel terhadap flotila bantuan untuk Gaza cuba membunuh diri menggunakan sebilah pisau.

Dalam kejadian di kedutaan Amerika Syarikat di ibu negara pagi ini Moin Mohmed Habib yang menyertai ratusan NGO Melayu-Islam cuba melukakan lehernya dengan pisau pemotong kertas tetapi tindakannya itu dihentikan oleh orang ramai yang turut hadir.

Beliau kemudiannya membuka baju dan cuba melukakan bahagian perutnya pula sebelum dihentikan pula oleh beberapa orang pagawai polis yang mengawal keadaan.

Lelaki yang memakai kain ikat kepala warna merah bertulis PERKASA itu dibawa ke hospital untuk dirawat."



Hahaha.. ini kena siasat nih... nampaknyer PERKASA telah meluaskan pengaruhnya.. sampaikan orang arab pon boleh menjadi ahli... hahaha... Ini nak menjaga kepentingan Melayu ker Arab.. hahaha...

Gua nasihatkan Pendaftar Pertubuhan supaya siasat benda nih.. macam mana boleh PERKASA ader warga asing join... hahaha

01 June 2010

Demo Anti Israel di Jabatan Perdana Menteri

Gua nak mintak semua rakyat Malaysia yang prihatin dengan isu Gaza dan Palestin supaya menyertai demo anti Israel di Jabatan Perdana Menteri di Putrajaya. Penganjuran demo anti Israel di Jabatan Perdana Menteri ini adalah demo yang paling wajar rakyat Malaysia lakukan.

Kita tidak perlu berdemo di Kedutaan Amerika Syarikat... Malah.. kalau pun ader kedutaan Israel di Malaysia.. kita tak perlu berdemo disana... kita cuma perlu berdemo dihadapan Jabatan Perdana Menteri di Putrajaya.

Ini kerana sikap Kerajaan Malaysia yang bersekongkol dengan Israel dalam pelbagai aspek sehinggakan ibupejabat PDRM di Bukit Aman pun dikuasai oleh Israel.

Oleh yang demikian... mari kita semua gegar Jabatan Perdana Menteri untuk berdemo meminta Perdana Menteri Malaysia memohon maaf kepada semua rakyat Malaysia dan juga kepada warga Gaza dan Palestin atas sikap pimpinan Kerajaan Malaysia yang berpihak kepada Israel.

Mari kita berdemo disana selepas solat Jumaat minggu ini. Kita gegar Putrajaya. Kita gegar APCO Worldwide. Kita gegar Najib Razak. Kita gegar demi sikap prihatin kepada warga Palestin dan Gaza.

24 Jam Dan Demo Tidak Diperlukan

24 jam dan demo tidak diperlukan... yer betul.. sebenarnya tempoh masa yang diberikan oleh Pakatan Rakyat kepada Najib Razak memang tidak diperlukan.... yer la... sepatutnya tak perlu ader tempoh masa... dan tak perlu orang kasi tau kat dier...

Sepatutnya PM Malaysia sebagai bekas pengerusi OIC hendaklah proaktif... ini tidak... takkan perlu orang kasitau kat dier... aper daa...

Najib Razak nak buat apa pon kena tanya dengan APCO Worldwide dulu... sebab nak jaga hati Amerika Syarikat dan Israel... hahaha.. macam tue la kalu pimpinan dah kena pegang telornyer... hahaha...

Gua rasa berdemo kat Kedutaan Amerika Syarikat memang tak diperlukan langsung... tak perlu anjurkan.. tak perlu buat... tak perlu ikut rentak Pemuda UMNO ... yang perlu dibuat demo adalah didepan Jabatan Perdana Menteri di Putrajaya....

Pakatan Rakyat dan semua yang prihatin terhadap isu Gaza nih sepatutnya berkumpul di Putrajaya dan berdemo didepan Jabatan Perdana Menteri sebab Putrajaya bekerjasama dengan Israel melalui APCO Worldwide... Kat sini lebih realistik... berdemo... kita tuntut Putrajaya minta maaf dengan semua rakyat Malaysia atas kerjasama dan bantuang kewangan yang Putrajaya salurkan kepada Israel melalui syarikat APCO Worldwide...

Jadi... gua harap lepas nieh .. semua pimpinan Pakatan Rakyat dan warga prihatin terhadap GAZA perlu menghadirkan diri di hadapan bangunan Jabatan Perdana Menteri di Putrajaya.... mari kita berdemo disana.... ayoh...

Jangan Boikot Israel



Tolong aaa... tolong jangan boikot Israel.. jangan plak sekat ekonomi Israel.. jangan buat sekatan langsung aaa... tolong aaa... jangan boikot Israel..

Sebab apa gua tulis ini macam... hahaha

Sebab kalu Israel kecik hati nanti.. habis la kita kat Malaysia nih... habis.. pasai apa habis... yer la... sistem komputer PDRM pon geng-geng Israel yang buat.. malah bekas pegawai risikan Israel (Shabak dan Mossad) pon terlibat sama dengan PDRM..

Nanti tak pasai-pasai jer kita boikot Israel.. balachi Israel kat Malaysia nih (PDRM) plak yang bantai kita... yer la... PDRM ngan Shabak/Mossad ader kerjasama... hehehe..

Wei... jangan la boikot Israel... Kerajaan Malaysia yang dipimpin oleh Najib Razak jugak yang sediakan dana untuk Israel melalui syarikat APCO Worldwide... Malah UMNO pon ader kerjasama dengan Israel nie.. ader mutual understanding... hehehe...

Nanti... kalu kita boikot Israel... UMNO akan marah.. biler UMNO marah.. dier akan buat macam-macam sekatan kat rakyat.. cukai akan dinaikkan... harga barang akan dinaikkan.. tol dan sebagainya akan dinaikkan... yang jadi mangsa kita gak... biler kita berdemo plak pasai boikot Israel... nanti FRU akan bantai kita... sebab FRU ngan Israel geng apa... hahaha...

Kalu tak geng.. macam mana agen Israel boleh kerjasama dengan PDRM.. hehehe.. so .. tolong aaa.. jangan boikot Israel...

P/S: Amacam ayat gua kali nih... hahaha.. reverse psychology kan.. hahaha



WE WILL NOT GO DOWN (Song for Gaza)
(Composed by Michael Heart)

A blinding flash of white light
Lit up the sky over Gaza tonight...
People running for cover
Not knowing whether they're dead or alive

They came with their tanks and their planes
With ravaging fiery flames
And nothing remains
Just a voice rising up in the smoky haze

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down
In Gaza tonight

Women and children alike
Murdered and massacred night after night
While the so-called leaders of countries afar
Debated on who's wrong or right

But their powerless words were in vain
And the bombs fell down like acid rain
But through the tears and the blood and the pain
You can still hear that voice through the smoky haze

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down
In Gaza tonight

(Gua rembat dari blog Cenanganu.... hehehe)

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1