Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

31 October 2013

Atas Pentas Gempak, Tapi Hilang Tak Nampak

Bhai/DeeDee sekalian....

Punyalah hebat sembang kencang atas pentas sana sini.... Tapi biler diperlukan... hilang tak nampak plak puak-puak Sarban nih.... Hahahaha.... Tue yang gua cukup ralat nih.... Macam mana la nak jadi juara rakyat... stakat sembang berceramah atas pentas jer gempak.... Hahahaha

Tapi yang support dan bantu golongan mustad'afin nih bagi kes di Kampung Hakka, Mantin nih aderlah puak-puak yang dikatakan KOMUNIS oleh Tokey Sarban..... Mana pergi Tokey Sarban... takkan tak boleh nak suruhkan anak buah turun tengok dan bantu aper yang boleh...

Oooo.... pada puak Sarban... yang jadi mangsa di Kampung Hakka, Mantin nih kafir harbi...... Hahahaha.... jadi puak Sarban memang tak perlukan undi diorang.... pasai tue la puak Sarban tak amik pot....

Pening aaaa puak Sarban nih.....

Terpaksa la puak KOMUNIS yang bantu rakyat mustad'afin (tertindas) nih...  bantu bukan pasai bangsa, kaum mahupun agama.... tapi lebih kepada keprihatinan rakyat marhaen mustad'afin.... Nak harapkan puak Sarban.... hahahaha... lupakan sajer la...

Kalu bab "Enter Frame" .... ramai la puak Sarban nih akan tayang muka..... Hahahaha

Aper daaa..





Kredit Gambor : AmenoWorld

Sudah Jadi Trend La...

Bhai/DeeDee sekalian...

Aper nak jadi aaa... Makin hari makin takut orang dah nih... Aper tindakan KDN... Hahaha .. Bikin gempak boleh aaa kata lesen operasi kena gantung la... Tapi itu semua sembang gempak jer...

Nih dalam kes kat bawah nih...  Ader chan la kiter semua akan dengar gempak konon KDN akan batalkan lesen operasi syarikat kawalan keselamatan nih serta merta...

Blah la... Tapisan keselamatan boleh bolos lagi mau sembang deras KDN nih... Mana itu Menteri Tiga Line tue... Itu Zahid Hamidi ... Aper citer nih...

Aper daa...


Kakitangan AMBANK Di Ugut?

Bhai/DeeDee sekalian...

Yang mati bukan mereka.... Yang cedera bukan mereka.... tapi yang mati dan cedera adalah rakan-rakan mereka dalam bidang yang sama.... namun para doktor dan jururawat disebuah hospital di China bangkit menuntut hak keselamatan yang selayaknya untuk mereka...

Inilah yang sepatutnya berlaku.... keprihatinan bukan sahaja untuk diri sendiri... tapi solidariti untuk kepentingan semua dimasa akan datang... Lu tak tau biler masa plak lu akan kena... Lu tak tau plak bila masa lu akan jadi mangsa....

Tapi dalam kes rompak dan bunuh di AMBANK USJ.... takder sorang pon pekerja AMBANK yang nak ambik cakna... nak buat bantahan secara serius bagi kepentingan keselamatan diri mereka..... agaknyer mereka takut dengan pengurusan AMBANK kot... agaknyer mereka semua telah diugut.... Gua tak tau.... tapi yang pasti... sudah lebih seminggu... takder satu pon anggota dan kakitangan AMBANK meluahkan rasa tidak selamat mereka atas kes kejadian rompak dan bunuh di AMBANK USJ

Takper la kot... maybe diorang takut dengan pengurusan AMBANK... maybe diorang diugut..... Tapi satu jer nasihat gua.... takkan nak tunggu lu orang jadi mangsa dulu baru nak bising..... hahahaha..... masa tue .... tak guna dah nak bising... dah masuk 6 kaki dalam tanah baru nak kepoh... baik tak payah.... baik lupakan sajer la....

Berkaitan : Perlu Tubuhkan Satu Suruhanjaya DiRaja


BEIJING - CHINA. Kakitangan sebuah hospital di Wenling, timur wilayah Zhejiang membuat bantahan selepas seorang pesakit membunuh seorang doktor dan mencederakan dua yang lain, menurut media tempatan, kelmarin.

Puluhan doktor dan jururawat hospital itu memakai kot putih dan topeng pembedahan ketika berhimpun di luar pekarangan hospital tersebut.

Mereka turut melaungkan slogan menggesa hak keselamatan kakitangan perubatan dilindungi berikutan sektor kesihatan di negara itu masih tidak mendapat perlindungan sepenuhnya.

Jumaat lalu, seorang pesakit bertindak menikam seorang pakar dan menyerang dua doktor lain kerana tidak berpuas hati dengan hasil pembedahan hidung yang dilakukan ke atasnya, laporan dipetik dari AFP.

30 October 2013

Pra GST: Yuran Taska Naik 14%

Bhai/DeeDee sekalian....

Satu perkara yang gua rasa ramai yang terlepas pandang berkenaan dengan Gasak Sampai Terburai (GST) nih aderlah berkaitan dengan yuran taska dan tadika serta daycare...

Dengan pengenalan GST pada kadar rata terbaek 6%, ada satu cabang perkhidmatan (service) yang tidak dikecualikan daripada GST... Ini yang pasti.. Setakat la nih... belum ader dengar apa-apa citer tentang perkhidmatan taska, tadika dan daycare bagi kanak-kanak yang dikecualikan dalam senarai yang boleh dikenakan cukai GST..

Dari apa yang gua dimaklumkan... Taska dimana anak gua mendapat perkhidmatan mereka telah mengeluarkan satu pekeliling yang memberitahu bahawa pihak Taska akan mengenakan caj yuran tambahan sebanyak 14% mulai tahun 2014....

Persoalannyer sekarang ini.... hampir 90% rakyat Malaysia menghantar anak-anak mereka ke taska, tadika mahupun kepada khidmat daycare.... Betul ader taska yang murah seperti Tadika Kemas tetapi... bagaimana dengan mutu pendidikan yang diberikan....  Nak harapkan projek PERMATA.... berapa banyak lah outlet yang ader dalam Malaysia nih....


Terpaksa lah hantar anak ke Brainy Bunch, Smart Reader, Little Calliph, Montessori, Nu'man dan banyak lagi taska, tadika dan daycare....

Aiyo..... penat aaaar....

Perlu Tubuhkan Satu Suruhanjaya Diraja

Bhai/DeeDee sekalian...

Gua berpendapat bahawa Kerajaan Malaysia perlu menubuhkan dengan segera satu Suruhanjaya DiRaja yang berkuasa menyiasat dan juga mendakwa pihak-pihak yang terbabit dalam keseluruhan proses yang mengakibatkan  kes rompak dan bunuh di Ambank USJ berlaku..

Suruhanjaya DiRaja juga perlu menyiasat bukan sahaja dari isu MyKad palsu tetapi juga kepada proses pemberian lesen senjata api. Malah Suruhanjaya DiRaja juga perlu menyiasat pembekal MyKad, penyedia aplikasi MyKad, pihak bank yang meluluskan pembukaan akaun bank oleh suspek....

Tidak ketinggalan juga Suruhanjaya DiRaja juga wajar menyiasat proses pembekalan kawalan keselamatan, pemberian tender, termasuklah juga alokasi kawasan-kawasan dibawah seliaan syarikat kawalan keselamatan. Jangan dilupakan juga siasatan adalah perlu dibuat terhadap persatuan perkhidmatan kawalan keselamatan Malaysia (PPKKM) dari segala segi....

Siasat juga tentang kontrak keselamatan yang dapat kat satu syarikat.... Tapi diagihkan pula kepada satu syarikat lain.. Perlu dilihat disini juga kepada pembekal senjata api... Bagaimana prosesnya dan SOP yang dilakukan..

Selagi mana Kerajaan Malaysia tidak mahu menubuhkan satu Suruhanjaya Diraja bagi tujuan ini, maka gua percaya rakyat Malaysia amnya telah hilang kepercayaan kepada KDN, JPN, PPKKM, dan syarikat kawalan keselamatan....

Rakyat Malaysia mahukan satu jaminan keselamatan daripada Kerajaan Malaysia. Takkan ini pun susah ker???


Dalang Bekalkan IC Palsu Dibongkar... Menteri? Pegawai JPN?

Bhai/DeeDee sekalian...

Pembuatan Kad Pengenalan bercip 64k (MyKad) bukan dibuat dan dibekalkan oleh lima enam syarikat lar.... Setakat yang gua dimaklumkan... cuma ader satu syarikat jer yang terlibat... Iris Technology Sdn Bhd....  Dan cip pada kad tersebut khabarnya disediakan oleh GEMPLUS (yang nih cuba lu orang tolong sama siasat aaa)...


Persoalannyer sekarang ialah...

Kenapa IC Palsu dan IC Sah samer jer kualiti dan pembekalannya....  Semacam ader orang yang jual blank card (kad bercip kosong) kepada sindiket IC Palsu nih....  Aderkah ader pihak dalam Iris Technology yang terlibat menjual dan membekalkan kad bercip kosong (blank cip) nih kepada sindiket... ataupun memang ader production batch khas untuk sindiket nih....

Aderkah ianya sebenarnya bukan IC Palsu.... tapi ianya aderlah sebahagian daripada Projek IC yang mana data-data yang ada didalam cip MyKAD tersebut telahpon difabrikasikan....

Ader dua senario yang gua dapat semak ...

1. Kad bercip lengkap dengan data yang difabrikasikan (data biometrik) tapi tiada data link-up (tidak tally) dengan sistem di JPN (iaitu tiada data kelahiran dan sebagainya)

2. Kad bercip lengkap dengan data yang difabrikasikan (data biometrik) tapi ada data link-up (tally) dengan sistem di JPN... (iaitu ada data kelahiran dan sebagainya)

Kedua-dua kes senario nih boleh lu semak ada pada semua warga asing yang memiliki kad pengenalan MyKAD Malaysia... Aderkah ini menunjukkan bahawa sindiket tersebut menjangkau sampai terlalu ramai yang terlibat (dalam JPN)..

Masa gua bertugas di Ops Alpha Two-Zero di Cagayan De Oro... ramai warga Filipinia berbangsa Sulu siap berbangga dengan menunjukkan mereka ader MyKAD Malaysia beserta dengan Paspot Antarabangsa Malaysia..... Fuh.... teruk betul lah khianatnya pihak tertentu nih sampai menggadai keselamatan negara...

Bhai... kalu ikut undang-undang ... hukuman yang patut dikenakan bagi pihak yang terlibat khianat kepada negara dengan terlibat sindiket menjual identiti kenegaraan nih aderlah hukuman mati mandatori.... Hukuman "treason" aderlah gantung sampai mati.....

Tapi... biasa la... kes perbicaraan Projek IC kat Sabah itu hari pon senyap... malah takder saper pon yang akan dikenakan hukuman menderhaka kepada negara bab isu nih.... Hahahaha

29 October 2013

Yang Atas Lepas, Yang Bawah Merana

Bhai/DeeDee sekalian...

Sikap terlalu mengambilkira keuntungan berbanding dengan risiko keselamatan negara aderlah punca kepada semua pernasalahan yang berlaku pasca kes rompak dan bunuh di Ambank USJ...

Majikan yang mementingkan keuntungan... Akan cuba mencari ruang dan peluang untuk mengelak daripada mengeluarkan kos yang tinggi... Malah dek kerana nak kejar untung... Mereka sanggup terbabit sama melakukan jenayah...

Jenayah yang pada mata lu orang mungkin kecik... Tapi pada gua itulah jenayah paling celaka... Jenayah dimana menggunakan pengawal keselamatan yang tidak disemak sepenuhnya latar belakang...

Yer betul... Mangsa aderlah seorang pegawai biasa... Orang biasa... Bukannya saudara mara golongan Dewa @ Kerabat Merabat... Mangsa jugak bukan saudara mara golongan VVIP... Pasai tue la seboleh-bolehnya ader sajer pihak yang nak cover-up citer nih... 

Cuba kalu yang kena tue ader kaitan sedara mara dengan golongan VVIP atau para Dewa... Mestilah akan kecoh punya ...

Semuanya berpunca dari satu perkara jer... Bila pihak yang berwajib pandang ringan isu keselamatan nih... Bagaimana IC Palsu boleh ader berlambak di pasaran... Bagaimana IC Palsu tue punya watermark (fingerprinting) sama macam yang dibekalkan oleh Iris Technology Sdn  Bhd kepada KDN dan MyEG...

Bagaimana ader pulak data dalam kad bercip tue yang membolehkan pemilik IC palsu tue membuka akaun bank tempatan... Bagaimana lemahnyer sistem biometrics verification pada MyKad tue...

Dan bagaimana khianatnyer pihak-pihak di KDN sampaikan pemilik IC Palsu nih boleh plak berbondong-bondong ader lesen senjata api... Walhal kalu rakyat biasa nak mohon lesen senjata api punya la susah... Gua percaya mesti ader hulur, rasuah dan tumbuk rusuk berlaku dalam kes nih...

Inilah jenayah paling celaka yang bukan sajer menyebabkan mangsa di Ambank tersebut mati.. Tapi rakyat keseluruhannya hilang kepercayaan terhadap institusi kawalan keselamatan nih... Malah lebih ramai orang hari ini memandang serong kepada semua kakitangan kawalan keselamatan...

Ini semua kerana yang atas nak lepas dan untung.... Yang bawah pulak yang merana...

Kerana sorang dua yang tamak... ramai kakitangan keselamatan yang jujur dan sah menjadi manga... Syarikat dibatalkan lesen operasi... Mereka dibuang kerja... Bagaimana pula nasib anak dan isteri serta keluarga kakitangan keselamatan yang sah nih... Kesian pada mereka...

Yang boleh bergelak gulintang... Aderlah para majikan... Enjoy macam takder masalah... Yang kena syarikat dan kakitangan syarikat... Gua daripada awal lagi hanya mencadangkan lesen operasi digantung sahaja sementara siasatan dilakukan... Bukan sampai dibatalkan..

Aper plak jadi dengan kakitangan KDN dan JPN yang terlibat dalam sindiket yang melepaskan warga asing boleh mendapat IC Palsu dan jugak lesen senjata api... Takkan tak kena tindakan kot...

Yang pasti...  Semuanya berpunca dari rasuah dan kuasa... Kalu tidak camana Projek IC nih nak jalan... Silap-Silap suspek kes di Ambank itu hari berpeluang mengundi pada PRU13.... Pergh...

P/S: Orang Pro-BN tuduh gua penyokong tegar PR... orang Pro-PR plak tuduh gua penyokong tegar BN.... Hahahaha... Lawak la lu orang nih...

Ini Artikel Sindir

Bhai/DeeDee sekalian...

Kejam dan sadis sungguhlar majikan kepada suspek perompak dan pembunuh di Ambank USJ baru-baru nih..... dah dekat seminggu pon.... langsung takder wakilnyer tampil untuk memohon maaf kepada waris mangsa ....

Takkan la susah sangat pon.... kalu takut sangat nak pi jumpa dalam senyap... bawak la wartawan skali ka... Polis skali ka... masa nak jumpa tue... Jangan riso... lagi ramai orang ader hadir... lagi senang news tersebar... dan lagi selamat lu...

Takkan kena hamput dek waris mangsa la.... Yang dah pergi tue ... kita biarkan dier pergi... Allah lebih menyayangi dier.... Kiter sedekah la Al-Fatihah....

Tunjukkan la sikap prihatin dan CSR syarikat lu tue..... pergi la melawat dan berziarah..... tawarkan sumbangan buat anak-anak mangsa ker mender ker.... sumbangan dana pendidikan ka.....  Takkan la selama nih jadi majikan kepada suspek langsung tak buat duit kot...

Ala.... berapa la sangat.....

Macam mana la majikan suspek nih boleh hati kering jer buat derk ... langsung tak tunjukkan keprihatinan kepada mangsa kekejaman kakitangan syarikat dier...

Memang patut la lesen operasi syarikat nih dibatalkan.....  takder ati perut... Pergh...


---------------------------------------------------------------------------------------------

Ader paham ka???

28 October 2013

Takkanlah Hanya Dua Wartawan Sahaja Yang Tahu?

Bhai/DeeDee sekalian...

Something fishy here.... Tadi ader orang pastekan link suruh gua semak kat Harian Metro... bagitau yang Zahid Hamidi dah namakan syarikat kawalan keselamatan tue....  Katanyer nama syarikat tue aderlah Prima Sekuriti...

Hasil semakan gua ngan macam-macam media lain..... pelik... takder plak citer nih... cuma ader kat Harian Metro jer..... biler gua semak kat BERNAMA.... ader tulis benda camtue... tapi artikel tabley nak baca.... Errr... lagi peliknyer... dalam main page ader tertulis... tapi biler semak senarai berita penuh... takder plak berita nih... magik betul lar....

Persoalan gua aaa.... takkan la dalam banyak-banyak media kat Malaysia nih... yang gua tau semua akan berkejaran nak dapatkan story terbaek daripada Menteri.... dan biasanyer dimana ader Menteri... disitulah berpuluh wartawan akan ader.... hahaha.... Gua tau benda nih.... sebab gua biasa join diorang gak.... Hahahaha .... takkan la cuma ader dua wartawan jer yang dapat berita sehebat nih dari mulut Zahid Hamidi...

Wartawan yang lain pekak ker sampai tak dengar aper citer dari Zahid Hamidi..... takkan la kot... Atau... hanya dua wartawan nih jer dijemput dalam temuramah dengan Zahid Hamidi..... hahahaha....  kesian la kat Utusan Malaysia dan Kosmo... diorang tak dapat scoop citer nih.... Aiyo.... Aiyo...

Tapi pelik gak gua,.... macam mana citer tentang 1000 kemasukan pembantu rumah Kemboja akan masuk ke negara nih setiap bulan yang Zahid Hamidi cakap ader plak dalam semua media..... pergh.... betul-betul lar memang ekslusif lar.... Hahahaha ....

Even MalaysiaKini, Mstar Online dan TheMalaysianInsider pon tak dapat scoop ini berita.... walaupun diorang memang cukup terkenal dok berkejar hurung Zahid Hamidi setiap kali ader peluang....

Pening aaa...... Story nih lagi pening.... dan gua tak tau penamatnyer camana.... hahaha









By the way..... KDN takder pon keluarkan kenyataan media rasmi yang mengumumkan nama syarikat kawalan keselamatan yang terbabit pon.... Kalu setakat cakap dari Menteri (Ahli Politik) nih... selalunyer nanti dier akan salahkan media konon putar belitkan dier punya citer.... Aper daaa...

Aiyo camana nih.... takkan susah sangat kot KDN nak keluarkan kenyataan media rasmi...... Aiyo....

Ader Lu Nampak Kenyataan Media Rasmi Tak?

Bhai/DeeDee....

Hehehehe...... Gua masih stick kepada statement gua yang asal..... kalu lu orang biasa baca blog gua... gua jarang sekali akan mengendur .... tambah plak menarik balik statement gua..... sebabnyer...

Sebabnyer..... setakat sampai ke hari ini.... gua takder nampak pon mana-mana kenyataan media rasmi daripada syarikat Securiforce Sdn Bhd berkenaan kes nih..... KDN pun tak keluarkan kenyataan media rasmi... setakat Ketua Pengarahnyer jer bagi komen kepada media....

Kalu ikut stendet kenyataan media... agak kureng tepat tue...

Selagi KDN tak keluarkan kenyataan media rasmi yang menyebut nama syarikat kawalan keselamatan yang terlibat..... selagi itu gua stick kepada kenyataan gua yang sebelum nih.... Sebab gua ader maklumat yang tepat....

Nak jadi best lagi.... Baju seragam pegawai keselamatan Kawalan Prima Sdn Bhd bukankah berwarna biru atau kelabu... sori... gua tak tau nak klasifikasikan warna baju tue warna aper.... Tapi .... suspek pada kes rompak dan bunuh di Ambank USJ tue memakai pakaian seragam warna putih dan berjeket hitam (gelap) masa kejadian tue berlaku...

So.... aderkah lu orang pasti suspek tue bekerja dengan Kawalan Prima Sdn Bhd.... Lagipon syarikat Kawalan Prima Sdn Bhd sampai ke hari ini masih lagi tidak mengeluarkan apa-apa kenyataan media secara rasmi..... semuanya senyap.....

Gua takder hal nak buat permohonan maaf.... tapi kena tunggu KDN keluarkan kenyataaan media rasmi la bagitau nama syarikat yang terlibat....

Hahahaha...... so ader paham ka???


Ader beberapa gambor tue suspek nih tengah tunjukkan dier sedang layan gym.... Yang best tue ... Dapat dikenalpasti yang dier guna gym Fitness First kat Empire Subang Jaya... Banyak duit dier nak layan gym nih... Besar betul gaji pengawal keselamatan aaaa..

Loophole Terbesar Dalam Keselamatan Negara Malaysia

Bhai/DeeDee sekalian...

Sudah berapa episod penulisan dah gua habiskan dengan ulas benda yang sama.... berkait rapat dengan insiden rompak dan bunuh di Ambank USJ... Suspek masih lagi bebas (atau dibebaskan?) ... Yang trauma masih lagi trauma.... Yang buat-buat pekak, buta dan bisu masih lagi Zahid Hamidi..... Hahahaha

Malaysia nih bukan la besar mana pon... bukan la sebesar Australia ker... Amerika Syarikat ker.... Brazil ker... China ker.... atau Russia....... kecik jer lar Malaysia nih.....  Loophole terbesar dalam keselamatan negara Malaysia nih sebenarnya.....



The problem is..... senang sangat nak masuk dan bolos dari sempadan negara nih.... senang benar.... Kawalan hancuss.... ATM cuma cover kawasan yang luas jer..... kerja jaga sempadan nih dok bawah jabatan-jabatan dalam KDN... contohnyer... Imigresen ka.... PDRM ka.....

Tapi.... kalu dah tapisan keselamatan yang simple macam nih pon untuk amik lesen senjata api pon boleh senang-senang lepas..... senang-senang bolos.... errr... timbul persoalan disini.... ini semua boleh kawtim ka??? ini semua boleh setel ngan duit ka??? Kad Pengenalan.... hahaha... ini lagi satu lawak besar.... Ini JPN pon bawah KDN gak.... hahaha

Lu tau dak... Kad Pengenalan Malaysia la paling senang orang nak ciplak.... wei... diorang tak pakai tiruan punya kad bercip lar.... diorang dapat fresh ori punya dari "supplier" .... Data nak input dalam MyKAD... ini satu lagi lawak..... mudah benar aksesnyer bhai.... gua takmo nak citer kat sini... tapi gua nak kasitau sumer.... Ianyer bersangkut paut dengan duit dan kabel.... Betul duit dan kabelnyer... kat Malaysia nih semua boleh dapat...

Begitu teruknya dan korupnyer jabatan kerajaan yang kendalikan keselamatan di Malaysia nih.....  Kalu tidak takkan la enjin jet TUDM pon boleh ilang sampai jumpa kat Argentina.... Hahahaha ... Giler aaa Malaysia nih.... Paling best skali..... cuba tengok kes Altantuya.... mati kena C4 di Malaysia... tapi rekod kemasukan ke Malaysia dalam sistem Imigresen takder... Hahaha... hilang..... ader hantu makan kot....

Hahaha.... orang SULU boleh gi mari gi mari ulang alik suka-suka jer kat Sabah tue.... Hahaha.... siap boleh bukak kebun dan ladang kelapa sawit lagie.... Hahahaha.... stakat lesen senjata api.... aper ader hal.... semua boleh setel kalu ader CA$H.....

KDN nak malu ka? sori aaa.... KDN mana ader kemaluan la bhai..... Siap bekap syarikat keselamatan yang terlibat lagi ader....

Gua nak tanya soalan skit boleh aaa..... berapa diorang bayar aaaa.... berapa juta aaa.... Errr KDN boleh jawab ker??? Sebab ader satu warga asing nih mintak gua tanyakan..... sebab dier nak bukak syarikat keselamatan kat Malaysia.... kalu stakat USD$100 juta tue..... dier kata takder hal nak bayar..... Hahahaha

Kesian kat Zahid Hamidi.... sudah bisu agaknyer..... Hahahaha

Berkaitan :

- Ada dua kemungkinan
- Ini masalah lu bukan gua
- Tiga isu sebenarnya
- Terbaeklah diorang nih
- Kambing Hitam oh Kambing Hitam

27 October 2013

Ada Dua Kemungkinan

Bhai/DeeDee sekalian...

Begitu banyak persoalan yang timbul dalam kes rompak dan bunuh di Ambank USJ baru-baru ni... Terlalu banyak cover-up yang dilakukan... Sampaikan rakyat jadi pening... Tak tau mana satu nak percaya...

1. KDN tuduh syarikat keselamatan cuai dan tidak buat siasatan latar belakang.

2. Kad Pengenalan suspek pula palsu... Tapi JPN senyap membisu... Iris Technology Sdn Bhd pon diam jer... Walhal syarikat ini yang bekalkan MyKAD.

3. JPN.pun dibawah KDN... Jadi isu ini balik kepada KDN. Menteri KDN iaitu Zahid Hamidi buat-buat pekak dan bisu tak keluarkan apa-apa statement.

4. KDN takmo kasitau dan dedahkan nama syarikat kawalan keselamatan yang terlibat... Biler blogger dedahkan Syarikat Securiforce Sdn Bhd yang terlibat... Langsung takder apa-apa input daripada pengurusan Securiforce Sdn Bhd secara rasmi...

4. Securiforce Sdn Bhd plak tuding kawalan Prima Sdn Bhd kononnya yang terlibat... Tapi takder satu pon statement rasmi dari Kawalan Prima Sdn Bhd.

5. Takder wakil dari mana-mana syarikat kawalan keselamatan nih hadir dan menunjukkan simpati waris mangsa. 

6. Kenyataan media "kononnya" dari Securiforce Sdn Bhd hanya dibuat oleh blogger dan tidak melalui mana-mana media cetak dan elektronik yang sepatutnya.

7. Ambank sendiri tidak pasti sama ada mahu meneruskan kontrak kawalan keselamatan syarikat terbabit atau tidak.

8. Industri Insuran dan Takaful juga lengang tanpa ada cerita-cerita dan kekecohan macan biasa bila ader kes besar yang melibatkan tuntutan dan pampasan.

9. Adakah nilaI RM450 ribu itu nilai sebenar atau nilai yang di"bloated"kan sekadar untuk memenuhi tuntutan Insuran & Takaful.

10. Paling best skali... Semacam ader "gag order" terhadap media... Sampaikan takder satu media pon berani nak risik dan dedahkan nama syarikat keselamatan yang terlibat. Mungkin disebabkan ader ugutan saman kot...

Jadi... Berasaskan semua point diatas... Ader beberapa poiny lagi yang malas gua nak sebutkan kat sini (sebab banyak sangat orang yang bengap tabley nak berfikir dengan rasional).... Disini gua nak dedahkan lagi dua senario kemungkinan

Pertama - Suspek adelah sebenarnya agen rahsia dari negara luar yang beroperasi di Malaysia dimana semua maklumat peribadinya serta dokumen perjalanan dan dokumen peribadinya telah dengan sengaja dibina dan difabrikasikan. Tapi... Gua kureng yakin sangat dengan kemungkinan nih pasai biasanyer special-ops operative takkan menonjolkan diri mereka ...

Kedua - Suspek aderlah pembunuh upahan @ bekas pembunuh upahan yang dalam masa yang sama mengambil upah untuk kawalan keselamatan.. Sebab itu dokumen peribadi dan perjalanannya semua palsu. Ini memudahkannya untuk menyelinap keluar selepas tugasannya selesai... Bagi kemungkinan yang ini pada gua ianya agak relevan skit... 

Ntahlah...

Oh yer... Sekadar info kepada lu orang... Masa gua bertugas dalam Ops Alpha Two-Zero yang bertempat di Cagayan De Oro sekitar Februari 2013... Gua masuk ke Filipina dengan dokumen perjalanan diri Indonesia... Dengan SPLP ... Dengan Paspor.. Gua blending di sana tanpa masalah... Bila Imigresen Filipina semak masa kat Airport... Semuanya valid dan clear.... Takder masalah... Walhal semua dokumen tue dibekalkan oleh Agensi.... Hahaha...

Samer macam masa gua di Slovenia dulu sekitar tahun 90'an..... Masuk guna ID Thailand..... Hahaha.... Semua dibekalkan....

UPDATE: 

Ada berita warga asing tidak dikenali didapati mati dibunuh di Shah Alam tadi. Mungkinkah dia suspek kes rompak dan bunuh di Ambank USJ?

UPDATE LAGI:


Rasanyer geng-geng IO kes ini boleh semak dengan Ambank Taipan .... sebab pada 26 Jun katanyer suspek dapat bukak akaun bank.... Errr... macam mana nih... IC dier nih betul ker palsu nih.... Macam mana boleh lepas dengan biometrics verification.... Ambank mesti jugak kena siasatan nih...

Lagi satu.... Patut IO kes nih kena semak dan siasat semua member FB suspek nih.... siasat betul-betul lar....okeh.... wa caya sama lu orang....

P/S: Lagi satue... khabarnyer dier nih dulu belajar di Sunway College... yang nih pon patut kena semak jugak... kaitannyer...

Ini Masalah Lu Bukan Gua

Bhai/DeeDee sekalian...

Banyak orang bagi info kepada gua yang NUBE tak support Kakitangan Ambank... Ambank ader kesatuan sekerja dier sendiri... Jadi sebab itu lar NUBE buat derk jer pasai kes rompak dan bunuh di Ambank USJ... 

Okeh..

Ini pandangan dan jawapan dari gua.... Ader tak syarikat kawalan keselamatan yang sama dalam kes di Ambank tue bagi servis di bank-bank lain... Takder ker... Hahahaha... Jangan buat lawak la bhai... Tolong jangan buat bangang... Cukup la ramai para VVIP dan ahli politik kat Malaysia nih yang memang bangang... Lu orang jangan pulak tambahkan korum plak...

Isunyer.. Memang syarikat kawalan keselamatan yang sama jugak bagi perkhidmatan mereka di bank-bank lain yang jadi ahli NUBE... Boleh kata syarikat yang sama nih jugak mungkin ramai kakitangannyer menggunakan IC palsu dan bolos tapisan KDN dan SB...

So... Nak tunggu ader yang lain plak ditembak dan dibunuh kat bank lain ker baru nak amik tindakan bagi komen ker mender... Hahaha... Sebab macam biasa la orang kata... Selagi belum kena... Hahaha... Biler dah kena baru la ader akai.... Baru la nak bising.... 

Kalu kesatuan sekerja pon tabley berpakat antara satu sama lain... Tabley nak tolong satu sama lain... Serupa tak payah la buat kesatuan... Lu orang nih dah jauh lari dari matlamat asas keujudan UNION...

Bapak gua antara yang terlibat mengasaskan Partai Buruh di Malaya dulu...  Dan gua dibesarkan dalam ideologi kesatuan (UNION) yang mantap.... Jadi gua cukup tau aper sebenarnya tujuan UNION diaderkan... Ianya aderlah untuk kepentingan semua puak mustad'afin (tertindas) ....

So berbalik kepada bekap dan komen lu orang sumer tue pasai kononnya gua salah tembak ... Siap ader pembekap NUBE yang maki hamun gua... Gua nak kasitau lu orang.... Lu orang buang jer la keahlian kesatuan sekerja lu orang tue... Sebab matlamat dan hala tuju kesatuan sekerja pon lu orang masih tak paham.... Hahahaha

Buat malu betul lar...

UNION is about collective people power... UNION is about solidarity.... Seorang sakit ... semua yang lain akan rasa sakit... Tanpa mengira orang tue ahli kesatuan kita atau tidak... Yang penting... semua golongan pekerja diberikan sokongan padu.... Sebab golongan pekerja la selalunya ditindas...  Mustad'afin....

Dalam UNION... tiada ranking atau kasta... All equal.... Semua sama...  Solidariti....

Tapi UNION kat Malaysia macam CUEPACS, NUTP, NUBE dan semua sekali... Jauh dah lari dari asas perjuangan UNION sebenarnya..... semua kini pentingkan diri masing-masing jer ...

Dalam ertikata lain... "Ini masalah lu bukan gua".... Hampeh aaaaa... Pentingkan diri sendiri jer....


26 October 2013

Tiga Isu Sebenarnya

Bhai/DeeDee sekalian....

Hahahaha.... Panas tepon gua hari nih... Ramai sangat yang tepon... Bekas bos gua masa gua berkhidmat ngan Agensi ader tepon tanya khabar dan bagi kata-kata semangat... Kengkawan kat Agensi pon ramai yang tepon... Kengkawan gua kat Jabatan "E" Bukit Aman pon ader call ... Borak-borak...  Semuanya pasai satu perkara jer... Pasai kepoh yang dah gua buat.... Hahaha...

Malah Bekas bos gua tue ader nasihatkan kat gua yang perkara nih melibatkan VVIP... Jadi agak bahaya skit kat gua... Risiko kena "tembak" agak tinggi... Tambah plak ngan geng "Yamaha LC warna merah hitam" yang banyak tembak orang sana sini... Lagi pon bukankah gua dah serahkan senjata milik Agensi awal September ari tue...

Aper-aper pon... Terima kasihlah atas nasihat dan keprihatinan lu orang sumer... Gua cukup terharu... Selepas 15 tahun gua terlibat dalam Agensi dan bertugas dimerata ceruk dunia... Sama ader secara terang mahupon secara samaran... dengan misi terakhir gua di Cagayan De Oro (Selatan Filipina) masa kemuncak Ops Alpha Two-Zero pada bulan Februari baru nih... Banyak benda yang gua dapat belajar... 

Dan itu semua amat bersesuaian dengan aper yang sedang gua hadapi la nih.... Hahahaha.. Terbaek...

Okeh... Berbalik kiter kepada perkara yang sedang panas la nih... Sebenarnya cuma ader tiga isu jer... Memang ader tiga isu sebenarnya... 

1. Khianat
2. Salahguna Kuasa
3. Rasuah

Kenapa gua beritau camnie... Sebab dalam mencari penyelesaian... Kiter kena cari "root cause"... Punca kepada masalah.... Bapak segala punca tue aderlah jatuh kepada Projek IC di Sabah circa 80'an dan 90'an ... Inilah sebenarnya yang memberikan risiko yang paling besar kepada kiter semua skrang nih...

Sebelum pihak tertentu nak sembang deras ngan gua pasai konon gua dah buat salah besar... Sila rujuk kepada punca masalah nih dulu...

By the way... Tiada satu pon artikel dan penulisan gua yang menghina dan mengaibkan mangsa... Malah saspek pon gua tak hina dan aibkan... Artikel gua lebih kepada mencari punya masalah.. "Root Cause".... Ianya lebih berkisar tentang ke"cuai"an pihak yang berwajib...

Ader paham ka?

P/S: Kenapa tiada komen mahupun permohonan maaf dari pihak Kawalan Prima Sdn Bhd jika benar syarikat mereka yang terlibat dalam insiden di Ambank USJ... Fikir-fikirkan lah....

Terbaeklah Diorang Nih...

Bhai/DeeDee sekalian...

Ramai yang menuduh dan mengatakan gua buat fitnah jer dalam isu rompak dan bunuh di AMBANK USJ.... Hahaha... Yang best tue..... "Kununnya" ader statement dari Maznah Hamid katanya dier difintah kerana politik.... Hahaha.... Lawak siot... 

Sebab aper gua kata lawak... Sebab...

1. Statement tue kuar kat blog mana ntah... Hahaha... Kenapa Maznah Hamid takmo nak kuar statement kat media tempatan.... Hahaha... Bukan ka dier cukup ngam dengan media selama nih... Kenapa takder keluar satu aper pon kat media dalam masa 72 jam tue... Hahaha.... Takkan la kot...

2. Kalu la yang terlibat tue betul Syarikat Kawalan Prima Sdn Bhd... Kenapa KDN tabrani nak sebut nama syarikat tue langsung dalam statement kononnya lesen operasi sudah dibatalkan... Takkan takut kot... Ader VVIP ker disebalik Kawalan Prima Sdn Bhd?

3. Kenapa takder sorang pon wakil dari Kawalan Prima Sdn Bhd ader datang lawat keluarga mangsa... Takkan tak prihatin kot...

4. Okeh.. Bagi yang kutuk gua kononnya gua tibai NUBE takder fakta.... Hahaha... Nih gua nak kasitau... Kalupun yang meninggal dunia tue seorang pegawai... Dan bukannya dibawah NUBE... Err... Abis tue... Lagi 3 orang kakitangan perempuan kat bank tue masa kejadian takkan la semua tue pegawai.... Bukankah yang lagi 3 tue juga mangsa... Mereka juga trauma...  Bukankah NUBE patut amik tau @ cakna...

5. Kenapa selepas 72 jam pun... Tiada apa-apa komen dari samseng tiga line Zahid Hamidi tue... Bukankah dia tokey KDN... takkan KDN sudah lepas tangan... Bukankah yang membuat tapisan keselamatan aderlah KDN?

6. Kalu betul la syarikat yang terlibat aderlah Kawalan Prima Sdn Bhd... Mengapa AMBANK tidak mahu ambil tindakan drastik batalkan kontrak... 

7. Apa pula komen pemilik syarikat Kawalan Prima Sdn Bhd... Dan kenapa semalam gua masih nampak kenderaan van kebal syarikat nih beroperasi diatas lebuhraya...

Hahaha. Jawab... Jangan tak jawab....  Misteri nih makin kusut makin serabut... Hahaha... Tutup sana terbukak sini... Tutup sini terbukak sana...

Last-last tabley jawap.. Dan tuduh la ianya semua fitnah.... Hahaha... Sekadar nak cover line.... Hahaha

TAMBAHAN: 

Ini bukan citer politik.. Ini citee tentang salahguna kuasa, rasuah dan kecuaian pengurusan... Ini citer tentang nyawa manusia... Ini citer tentang kerja cincai bancai bab keselamatan... Ini citer pasai keselamatan negara... Ini citer pasai cover-up.. Ini citer pasai DUIT dan KUASA.... 

Ader paham ka???

25 October 2013

Kambing Hitam Oh Kambing Hitam

Bhai/DeeDee sekalian...

Episod rompak dan bunuh di AMBANK USJ dah jadi makin menarik... Dah ader kambing hitam la pulak... Hahaha

Siap ader plak citer yang kata "kununnya" syarikat Securiforce Sdn Bhd tak cukup kakitangan... Jadi yang tue terpaksa pinjam kakitangan keselamatan dari Kawalan Prima Sdn Bhd... Hahahaha

Just nak kasitau lu orang... Kalu guna anggota yang dipinjamkan nih... Secara otomatik lesen boleh batal lar... Bukan lesen senjata api.. Tapi lesen operasi... Mana boleh main suka-suka pinjam sana sini... Sebab kalu pinjam... Biler jadi aper-aper pihak mana yang nak bertanggung jawab???

Aper daaaa nak pusing citer agak-agak la wei... Nak bekap pon pandang la kiri kanan skit... Nak guna kambing hitam pon pastikan la yang ianya ori... Hahaha

Gua nak tengok sampai biler diorang nak pusing belit citer nih... Yang pasti... KDN dah lepas tangan dan basuh kaki... Hahaha... Walhal sebenarnya KDN telah buat salah besar dengan tak jalankan SOP yang diorang tetapkan sendiri...

Lepas nih mesti kiter akan dihidangkan citer ader pegawai sumber manusia yang diarahkan berenti atau pecat bagi kes nih... Semua yang kena cuma bilis jer... Jerung masih lepas bebas

Gua percaya "Pandora Box Has Been Opened"  .... Tunggu dan lihat ... Hahahaha

Oh yer... Kenapa kambing itu hitam aaaa??? Hahaha

NUBE Pun Takut Kat Maznah Hamid Ker?

Bhai/DeeDee sekalian...

Aper gunanyer kalu join kesatuan sekerja... tapi biler kena isu kepentingan pekerja.... kesatuan langsung buat derk jer.... senyap membisu.... sudah nak masuk 72 jam dah nih.... satu statement pon tarak keluar dari mulut NUBE....

Takkan la NUBE pun takut kat Maznah Hamid yang jadik pemilik Securiforce Sdn Bhd kot..... atau... Takkan la NUBE pon sudah kena beli.... Hahahaha

Sori... kepada sesiapa yang ingat benda nih akan sejuk lima enam hari lagi..... gua nak bagitau kat lu orang aaa..... sori aaaa..... gua takkan senyap punya...

Punya la sial dan celakanyer KDN sampai tabrani nak sebut nama syarikat kawalan keselamatan yang terlibat..... sekadar cakap kononnyer lesen operasi sudah dibatalkan... sampailah kepada pentadbiran tertinggi AMBANK yang macam cilanat kecut telur tabrani nak tamatkan perkhidmatan syarikat kawalan keselamatan tue.....

Samer jer bekap sana sini nak mampus..... bangsat betul ka diorang nih... Aper punya kebal la Maznah Hamid nih.... berapa kuat aaa dier mandrem.... hahaha ..... sampaikan Zahid Hamidi yang katanyer samseng besar (kaki pukul) tue pon tabrani nak keluar statement langsung isu nih.... aper punya Menteri KDN la.... takder telor..... hahahaha

Gua nak kasitau satu mender jer.... selagi KDN tak mengaku yang diorang cuai dalam operasi diorang... selagi tue la gua akan hangatkan citer nih..... samer macam selagi KDN takmo nak dedahkan nama Securiforce Sdn Bhd kepada umum... selagi itulah gua melalui blog ini akan berterusan mengwarwarkannyer...

Kepada semua pembaca dan pengunjung blog nih.... satu jer gua nak mintak lu orang buat.....  iaitu dengan kemudahan telefon berkamera yang lu orang ader.... sila rakamkan gambar atau video yang menunjukkan operasi syarikat Securiforce Sdn Bhd masih berjalan seperti biasa walau dimana pun.... Ingat... KDN kata dah batalkan lesen.... kiter tengok... betul atau tidak lesen tue dah dibatalkan...  boleh emelkan kat gua di cipantapirtenuk [at] gmx.com 

Kepada NUBE..... tolong jangan jadi celaka..... tolong prihatin skit.

Bacaan Lain : Citer 1, Citer 2, Citer 3 dan Citer 4


Maklumat Terkini: 

Gua diberitahu bahawa pada masa kejadian, syarikat Securiforce Sdn Bhd tidak mempunyai cukup anggota... Jadi mereka meminjam kakitangan dari syarikat Kawalan Prima Sdn Bhd.

Nampaknyer ader yang akan jadi kambing hitam lepas nih.... Hahahaha

Bila Yang Bersalah Dilindungi

Bhai/DeeDee sekalian...

Episod hitam yang berlaku di Ambang USJ Rabu baru nih memang menjadi satu isu panas. Mana tidaknyer... Semua pihak yang terlibat nampaknyer cuba melindungi kesalahan antara satu sama lain..... Yang A kata B salah.... Yang B senyap takder dengar citer.... Malah nama B pon takder berani A publishkan dalam media... bacaan lanjut sila pi ke Citer 1, Citer 2 dan Citer 3 ...

Bhai/DeeDee sekalian...

Lu orang dan gua aderlah pelanggan bank.... malah mungkin juga lu orang aderlah pelanggan perkhidmatan kawalan keselamatan..... Cuba bayangkan jika sampai kesudah nama syarikat yang terlibat nih langsung tak diketahui umum.... Aderkah lu rasa lu akan selamat.... Aderkah lu rasa betul-betul KDN telah membatalkan lesen operasi syarikat tersebut...

Mmmmm.... Even Zahid Hamidi pon takder menguak walau sedikit pon.... Aper cer nih...

Bekap macam nak giler aaa.....

Pada pandangan gua.....  dengan pengalaman lebih 15 tahun dalam perkhidmatan keselamatan (risikan), perkara semacam nih cukup merbahaya.... Perkara melindungi kesalahan besar yang melibatkan ancaman keselamatan dijadikan perkara biasa..... Bhai ..... ini bukan kes terpencil lar.... Ini kes besar....

Setakat lebih 60 jam nih.... gua langsung tak dengar apa-aper komen dari Zahid Hamidi.... selaku Menteri yang bertanggungjawab dengan KDN (dimana KDN sebenarnya cuai untuk menyemak latarbelakang pekerja kawalan keselamatan tambah lagi yang bersenjata seperti yang sepatutnya KDN buat dengan bantuan Cawangan Khas)

Dalam masa yang sama jugak ..... haram takder sekor pon wakil atau pemilik syarikat keselematan tue (Securiforce Sdn Bhd) yang nak hadir jumpa waris mangsa sebagai tanda hormat ataupun menunjukkan sikap prihatin. Macam nih punya pemilik syarikat yang "kononnya" dikhabarkan sebagai Melayu Ulung..... Hampeh...

Yang lagi gua tak paham..... takder satu komen pon daripada pihak NUBE (Kesatuan Sekerja Kakitangan Bank) berkenaan perkara nih.... NUBE pon macam celaka gak... senyap....  Sudahlah majikan tempat mangsa bekerja (iaitu Ambank) sendiri pon semacam bekap nak giler syarikat kawalan keselamatan tersebut..... Nampaknyer..... semua pihak semacam berpakat melindungi pihak yang bersalah....

Tapi....

Tapi yang lawaknyer.... berjujuk panggilan telefon, SMS dan email dilakukan kepada gua menyuruh gua jangan sebut dan terbitkan nama syarikat kawalan keselamatan yang terbabit... Sampaikan ader yang kata nak antar team untuk tahan dan siasat gua pasai memandai dedahkan nama Securiforce Sdn Bhd nih.... Pergh... sori aaa.... takkan gua ikut arahan lu orang... boleh blah aaa....

Kesimpulan buat masa nih...

1. KDN memang bersalah kerana tidak membuat tapisan saringan keselamatan yang tuntas.
2. Securiforce Sdn Bhd memang bersalah juga kerana cuai dalam proses menggajikan pekerja
3. JPN juga bersalah kerana kad pengenalan palsu digunakan dengan sewenang-wenangnya di Sabah (Projek IC)

Dan untuk ini.... gua menuntut Zahid Hamidi selaku CEO @ Menteri kepada KDN bertanggungjawab sepenuhnya (jangan dok merapek cover line sana sini). Jangan bagi alasan bodoh macam selalu tue.. Malah KDN perlu mengesahkan bahawa lesen dan operasi syarikat Securiforce Sdn Bhd bukan setakat digantung atau dibatalkan.... tapi satu siasatan menyeluruh wajib dijalankan...

SPRM jangan pulak nak tunggu ader orang buat laporan polis baru nak amik tindakan siasat unsur rasuah dalam kes ini. Gua berani jamin... ader banyak sangat loophole yang dibiarkan terlopong oleh KDN atas sebab Securiforce Sdn Bhd ini aderlah milik orang besar dalam UMNO....

Isunya disini bukan berkaitan dengan UMNO macam ramai yang tuduh gua.... even puak Sarban pon tibai gua kater gua bangkitkan isu nih kerana gua bengang ngan UMNO dan Maznah Hamid..... Wei.... isunya aderlah tentang keselamatan bhai... takder kena mengena dengan UMNO ka ... saper ka.... sebab dalam kes berkaitan keselamatan.... lu dan gua boleh jadi mangsa biler-biler sajer atas kecuaian dan salahguna kuasa pihak tertentu...

Takkan la lu dah mampos kiok kojol terbunuh baru lu nak amik pot pasai isu keselamatan yang dianggap ringan oleh KDN la nih...




24 October 2013

Kes Rompak Bunuh Ambank Jadi Kompleks?

Bhai/DeeDee sekalian...

Episod rompak dan bunuh pegawai Ambank kini menjadi semakin mengelirukan. Betul ... Pada gua ianya dah jadi semakin kompleks...  sila baca dulu Citer 1 dan Citer 2 ....

Sebabnyer... Satu demi satu perkara cuba ditutup ceritanya... Tutup yang itu terbongkar yang ini... Hahaha

Skrang nih dengar citer KDN dah batalkan lesen operasi syarikat Securiforce Sdn Bhd (walaupun KDN sendiri tabrani nak sebut nama syarikat tue... Mentang-mentang lag Maznah Hamid tue orang besar dalam Wanita UMNO)...

Persoalannya sekarang nih... KDN dok salahkah syarikat keselamatan tue (Securiforce Sdn Bhd) kerana cuai dalam proses pengambilan pekerja keselamatan... Tapi bukan kah semua pekerja keselamatan perlu melalui tapisan keselamatan yang dilaksanakan oleh KDN...

Takkan la KDN sudah terlepas pandang proses tapisan tue jadi terus salahkan sepenuhnya kat Securiforce Sdn Bhd...

Mana pergi unit penyiasatan KDN dengan kerjasama Cawangan Khas dalam isu tapisan keselamatan nih...

Even masa gua mula berkhidmat dalam agensi dulu pon tapisan dan semakan latar belakang dijalankan sepenuhnya sampai kepada datuk nenek pon disemaknya... Takkan la kes pengawal keselamatan punya tapisan macam cap ayam...

Gua ingat lagi masa gua join Kelab Menembak Kajang dulu... Bukan main tapisan dibuat ... OCPD semak... SB semak... MKN semak.... Hahahaha ... KDN stendet lar...

Skrang nih nampaknyer KDN macam nak lepas tangan jer .... Podah la... Nak sebut nama syarikat pon KDN tabrani... Macma mana la nak jaga keselamatan dalam negara.... ...

Wei Zahid Hamidi... Lu punya KDN bikin lawak aaaa... Gua dengar bebudak dan bekas bos gua kat Agensi dok gelakkan lu sejak semalam lagi pasai kes nih... Hahaha...

Gua brani jamin kalu lu brani jejak kaki ke Agensi... Mesti ramai yang akan gelakkan lu belakang-belakang.... Hahaha...

KDN sudah jadi Kementerian Dungu Negara.... Hahaha


Berita dari Mstar Online

UPDATE TERKINI:

Isteri adalah pemilik Securiforce Sdn Bhd, Suami pula adalah pengerusi persatuan syarikat kawalan keselamatan ... (PPKKM).... Terbaek..

LAGI UPDATE:

AMBANK pon tabrani nak usik atau salahkan syarikat keselamatan yang bekalkan pengawal tak bertauliah.... Dasat aaa sampai AMBANK pon bekap nak giler Maznah Hamid nih.... cayalah... AMBANK lagi pentingkan pelabur dier daripada nyawa kakitangan dier..... Teruk la camnie.... Kesatuan Sekerja Kakitangan Bank (NUBE) patut amik tindakan nih...



Securiforce Sdn Bhd Perlu Bertanggungjawab

Bhai/DeeDee sekalian...

Gua masih lagi menunggu aper komen Maznah Hamid selaku pemilik Securiforce Sdn Bhd atas kejadian rompak dan bunuh yang berlaku di Ambank USJ semalam.


Menarik perhatian gua, dikhabarkan bahawa kad pengenalan suspek (pengawal keselamatan tersebut) adalah palsu dan tiada dalam rekod JPN.

Persoalannya sekarang ini ialah bagaimana seseorang pekerja kawalan keselamatan boleh terlepas dari tapisan keselamatan tambah lagi yang berkaitan dengan penggunaan senjata api.

Adakah KDN dan Cawangan Khas juga cuai dalam menyiasat dan menentusahkan latar belakang seorang pekerja keselamatan bersenjata.

Adakah ada unsur-unsur rasuah dalam semua perkara ini. Harap SPRM boleh campurtangan menyiasat Syarikat Securiforce Sdn Bhd, Kementerian Dalam Negeri dan juga Cawangan Khas bagi menentukan bahawa tiada unsur rasuah atau salahguna kuasa berlaku.

Sementara itu wajarlah KDN menggantung operasi Syarikat Securiforce Sdn Bhd sehingga semua kakitangannya disiasat dan disemak sepenuhnya latar belakang mereka. Itupon kalu KDN ader telur la nak buat camnie... Sebab kita tau Maznah Hamid tue siapa dalam Wanita UMNO..



Tambahan:

Gua dapat maklumat juga tadi bahawa Syarikat Western Digital di Kelana Jaya juga menggaji ramai pekerja asing sebagai pengawal keselamatan yang tak sah (tanpa permit dan visa kerja). Harap pihak berwajib dapat mengambil tindakan tegas.


Kes Rompak & Bunuh Di Ambank

Bhai/DeeDee sekalian..

Gua just nak bangkitkan beberapa isu berkaitan dengan insiden rompak dan bunuh kakitangan Ambank di USJ semalam...

1. Apakah prosidur operasi telah dipatuhi dalam urusan bilik kebal?

2. Apakah nama syarikat yang membekalkan khidmat kawalan keselamatan kepada cawangan Ambank tersebut?

3. Bagaimana pemilihan dan perlantikan kakitangan keselamatan dibuat oleh syarikat keselamatan. Adakah mengikut SOP yang ditetapkan KDN?

4. Bagi pengawal bersenjata, tidakkah ada semakan dibuat keatas pengawal tersebut oleh pihak syarikat dan juga KDN dalam menentukan boleh atau tidak  pengawal tersebut dibekalkan dengan senjata?

5. Bukankan pihak SB biasanya akan menyemak latarbelakang pengawal keselamatan bersenjata yang diambil bekerja oleh pihak syarikat dengan arahan KDN?

6. Bagaimana boleh seorang yang menggunakan kad pengenalan palsu boleh diterima bekerja di syarikat keselamatan dan lepas tapisan KDN serta SB?

7. Kenapa pengawal keselamatan boleh terlepas masuk kedalam kawasan pintu khas sebelum bilik kebal bank? Biasanya pengawal keselamatan hanya dibenarkan berada dalam kawasan juruwang (teller) sahaja. Dan operasi didalam bilik kebal cuma dilakukan oleh kakitangan bank yang dibenarkan sahaja. Mungkin pengawal ini mengugut mangsa dan kakitangan lain dari kawasan juruwang lagi kot?

Cadangan gua la.... Ujian berkala psikologi perlu dibuat keatas semua kakitangan kawalan keselamatan dimasa akan datang untuk mengelakkan benda macam nih berlaku lagi...  

Pihak KDN dan SB tidak boleh berlepas tangan terhadap isu ini kerana ianya menunjukkan bahawa KDN dan SB bersikap sambil lewa dalam melakukan semakan keselamatan. Bahaya kalu jadi camnie... 

Bayangkan kalu lepas nih ader kumpulan pengawal keselamatan Parlimen menjadikan semua Ahli Parlimen kita yang sedang bersidang sebagai tebusan... Tak ker giler jadinyer...

       Kad pengenalan suspek

UPDATE: Maklumat tambahan yang baru dapat kejap nih... Berkenaan dengan syarikat yang membekalkan kawalan keselamatan di cawangan Ambank tersebut aderlah:

Syarikat Securiforce Sdn Bhd yang dimiliki sepenuhnya oleh Maznah Hamid (Ketua Wanita UMNO Kedah).

Bila Bangla Menguasai Pasaran

Bhai/DeeDee sekalian...

Cuba tengok gambar yang gua sertakan dibawah nih.... Inilah jadinyer biler pintu negara dibuka sewenang-wenangnya oleh pihak tertentu atas dasar kapitalisma...

Yang pasti... Semua kapla kerja bangang bawak masuk pendatang asing nih didalangi oleh orang Melayu... Sejak dari zaman Long Jaafar lagi... Wei... Saper kater Inggeris yang bawak masuk buruh dari China... Hahaha... Kalu nak tau... Tue ha... Long Jaafar salah satu kapla hantu yang bawak masuk pendatang asing nih dulu..

Zaman Mahathir Mohamed plak... Dibawaknyer masuk negro... Berbondong-bondong masuk dengan visa amik disini.. Last-last ... Black money la... Dadah la... Scam la... Macam-macam kerja jahat yang berlaku...

Opsss... Lupa... Mahathir Mohamed bukan orang Melayu... Dier dari golongan Chettiar.. Hahaha.. Samer macam Raja Mendeliar zaman Kesultanan Melaka dulu.... Hahahaha


23 October 2013

Sultan Dan Raja Yang Halang Hudud.

Bhai/DeeDee sekalian...

Lu orang tentunya dah dengar citer tentang Sultan Brunei arahkah undang-undang syariah berasakan hudud, qisas dan ta'azir dilaksanakan di Brunei dengan berperingkat dalam masa 6 bulan nih...

So... 

Macam yang pernah gua suarakan dulu... Yang menghalang undang-undang syariah berasaskan hudud, qisas dan ta'azir dijalankan di Malaysia bukanlah orang kafir dan kuffar... Tapi yang menghalang dari terlaksananya undang-undang ini adalah para Sultan dan Raja..

Ingat... Kuasa agama dipegang oleh para Sultan dan Raja. Malah Perdana Menteri pon tiada kuasa dalam apa-apa yang melibatkan agama Islam dan adat istiadat Melayu...

Kalu Sultan dan Raja di Malaysia mahukan undang-undang syariah berasaskan hudud, qisas dan ta'azir digubal dan dilaksanakan di Malaysia... ianya cukup mudah... hanya dengan mengeluarkan titah dan dekri...   Dah lama dah boleh buat benda nih

Tapi ...

Tapi jangan mimpi lah benda nih nak jadi di Malaysia... Sebabnyer... Hahaha... Sebab ramai para Sultan dan Raja sendiri terlibat dengan segala macam maksiat... Terlibat dengan segala macam dosa besar... Yang boleh saja dikenakan hukuman dibawah undang-undang syariah berasaskan hudud, qisas dan ta'azir nih...

Sebab itulah benda nih tak dilaksanakan di Malaysia... Hahaha....

Nak kecoh aper... Bukan hanya puak Songkok Tinggi jer yang dok menyembah Sultan dan Raja macamlah mereka tue maksum.... tapi puak Sarban pon samer spesis macam puak Songkok Tinggi dalam bab menyembah Sultan dan Raja nih... Samer tabley pakai.... Hahaha ... Nak buat camana... 

Pada kedua-dua puak nih ... Sultan dan Raja nih maksum... Perlambangan "Tuhan diatas muka bumi"... Hahaha.... Sesat lagi menyesatkan... Nak harapkan Mufti .... Hahaharusanasini la jawabnyer...  Mufti yang pentingkan perut dan bawah perut dier jer....

Nih sumer bahan bakar api neraka jer jawabnyer... 

Moga dijauhkan Allah Taala kepada gua dan keluarga daripada sisa-sisa bala hasil dari sesat lagi menyesatkan para Sultan dan Raja nih....

Ader paham ka??

# kepada yang nak membodek dan mengampu para Sultan dan Raja... Gua tak kisah kalu lu orang nak buat laporan polis ker mender ker... Tapi sebelum lu orang nak buat... Cuba tanya diri lu orang... Lu orang sembah Allah Taala ker atau sembah Sultan dan Raja... Jangan silap sembah... Nanti sia-sia jer jadi syirik .... Bahan bakar api neraka...

22 October 2013

Terima Kasihlah...

Bhai/DeeDee sekalian..

Terima kasihlah sebab rajin baca blog gua... Hahaha... Gua bukanlah blogger yang ternama... Malah gua banyak menulis ikut kapla gua jer... 

Tambah lagi gua rajin tibai PAS... Memang ramai puak-puak PAS cukup berbulu ngan gua.. Siap ader yang tuduh kononnya gua nih cukup benci dengan ulama... Konon gua anti ulama... Hahaha 

Wei... Bhai.. Gua nak kasi tau nih... Gua bukan benci ulama... Tapi gua cukup menyampah dengan ulama yang tak ikut keilmuannya ... Malah banyak ulama jenis yang cakap tak serupa bikin...

Hahaha... Jangan mare... Kalu takmo nak kena kritik.. Jangan jadi blogger atau ahli politik... Semua pemimpin mesti kena kritik... Kalu pemimpin langsung tak kena kritik.. Nampak sangat la ramai kaki ampu dan bodek...

Aper pon... Terima kasihlah sebab baca penulisan gua..

Kepada yang masih bodoh dan bangang lagi tue.. Walaupon dok baca blog gua hari-hari dan sengaja cari sana sini buat modal nak kutuk gua.. Gua takder hal... Gua doakan lu orang dibuka pintu hati dan diampunkan dosa oleh Allah Taala...

Moga lu orang dapat hidayah dari Allah Taala.. Moga lu orang dapat membuang bahagian yang hitam dalam hati tue...

Ader paham ka?? Hahahaha


Siapa Sabotaj Khalid Ibrahim?

Bhai/DeeDee sekalian...

Siapa sabotaj Khalid Ibrahim? Gua tau Khalid Ibrahim memang strict kalu bab menggunakan dana negeri...  Tapi takder la sampai tak nak keluarkan dana untuk kepentingan negeri..

Gua dengar citer ader puak-puak tak sabar-sabar dan teruja tengok dana yang ader banyak dalam kepok Kerajaan Negeri Selangor. Yer la... RM3 bilion tue... Mewah kalu dapat dana tue.. Hahaha

Yang lagi best tue... Siap ader yang push Anwar Ibrahim untuk dapatkan nak gunakan dana nih... Hahaha

Kalu ini macham la... Nampak sangat la sebijik sebuntat macam UMNO... Hahaha dan kalu inilah caranyer tak lama la Selangor akan terbongkang...

Satu problem tentang Anwar Ibrahim nih aderlah dier nih mudah dipergunakan oleh kengkawan yang rapat dengannya.. Memang mudah sangat.. Gua dah lama perhatikan benda nih...

Aper nak jadi lar...

Ramlah Adam Dan Zainal Kling Akan Didakwa?

Bhai/DeeDee sekalian...

Kalu ujud la penguatkuasaan undang-undang bagi sesiapa yang memutarbelitkan sejarah negara aaaa... Gua rasa yang paling awal patut kena tindakan didakwa aderlah Ramlah Adam dan Zainal Kling...

Sebabnyer.. 

Sebab kedua-dua mangkuk ayun nih pernah kata bahawa Tanah Melayu nih tak pernah terjajah ... Tidak pernah dijajah oleh Portugis, Belanda dan Inggeris... Malah Jepun pon kalo mengikut analogi kepala hotak bangang dua ekor mangkok nih... tetap bukanlah penjajah....

Hahaha...

Sebelum nak citer lebih aaaa... Shamsul Anuar Nasarah dan Nancy Shukri patut jugak kena belajar bab sejarah... Bendera negara biasanya akan reflek negara yang menjajahnyer... 

Contoh macam Australia dan New Zealand... Ader elemen penjajahan England disitu... 

Dalam kes Jalur Temberan tue... Hahaha... Macam mana bendera Jalur Temberang tue boleh samer macam bendera Amerika Syarikat... Errr... Amerika Syarikat kot yang pernah menjajah Tanah Melayu nih....

Pasai Jalur Temberang nih... Tak pasai-pasai ader yang mati kena tembak oleh sniper dari jarak jauh... Sniper anti Amerika Syarikat... Hahaha...

Gua masa berkhidmat di Slovenia dulu masa perang Balkan... Langsung tak pakai tanda Jalur Temberang nih... memang tak pasai jer nanti kena jadi sasaran sniper... Gua cuma pakai lambang PBB (UN) jer...


              East India Company Flag


21 October 2013

Mers-CoV Virus (Genetically Created)

Bhai/DeeDee sekalian..

Gua terbaca tadi tentang Virus Mers (Sindrom Pernafasan Timur Tengah) yang katanyer dah banyak membawa kecelakaan nyawa kepada mangsa di kawasan Timur Tengah terutamanya di Arab Saudi. Selepas terbaca mengenainyer... gua pon cuba semak dengan beberapa sumber berkaitan medical .... cek sana sini... cek kat CDC di Altanta tue....  sms kengkawan dan jugak email beberapa kengkawan lain yang masih berkhidmat dalam perkhidmatan risikan...

Semuanya nampak macam tak tau aper sebenarnya yang berlaku... ader sorang kawan lama di Center for Disease Control (CDC) di Atlanta bagi tau yang diorang pon tengah siasat benda nih.... punca masih tak jumpa... dan pembawa (carrier) pon masih belum dapat dikenalpasti secara tuntas...

Timbul persoalan pada gua... aderkah ini semua satu hasil ujikaji rahsia pihak ketenteraan (military) tak kisah la USA ka... atau Israel ka...... bagi tujuan mencari satu virus yang terbaek yang boleh membunuh mengikut rantaian DNA.... mana la tau kan ... sebab dulu diorang ader cuba buat satu senjata membunuh dengan menggunakan virus yang attack certain DNA jer,......  sebagai satu teknik membunuh musuh mengikut kaum dan keturunan...

Diorang dah buat ujikaji nih kalu tak silap gua sekitar tahun 70'an dan berterusan sampai awal 90'an .....Salah satu virus dan wabak yang terhasil dari ujikaji pihak tentera nih aderlah Virus @ Wabak Ebola yang kena dekat penduduk di Afrika.... Hanya orang Afrika jer yang kena Ebola...... yang lain tidak...

Mmmm... kerja giler camnie biasa la tue.... Gua tak terkejut kalu memang Mers-CoV Virus (Genetically Created) nih didalangi oleh Israel .... Tak terkejut sungguh...

Giler aaa...

Sumber:  Virus Misteri Mers-CoV

Update: Gua dapat maklumat tambahan baru kejap tadi... Sindrom Mers-CoV nampaknyer mempunyai kesan polymorphics (berubah bentuk) mengikut host pembawa nyer...

Harap akan ader kuarantin dibuat sepenuhnya di semua pintu masuk negara Malaysia nih... Bahaya wei..

Berat Nanang

Bhai/DeeDee sekalian...

Sori ... Gua pon tak pandai sangat nak speaking Ganu nih... Walaupun dah lama duduk Gani nih... Lidah masih kuat tune ke Bahasa standard... Hahaha... Bahasa Perak pon banyak yang dah tak brapa nak ingat.... Hahaha

Aper pon ... Berat Nanang nih rasa gua aaaa merujuk kepada satu perkara yang agak teruk.. Tabley nak tolong... Hahaha... Kalu silap tolong perbetulkan aaa... Hahaha

Aper pon... Tajuk nih sebenarnya gua kaitkan dengan satu orang tue... Kalu lu orang ader baca macam-macam blog dan portal media sehari dua nih... Mesti boleh agak gua tibai saper... Hahaha... Nanang tue bhai....

Hahaha...

Ader paham ka???

20 October 2013

Stendet UMNO

Bhai/DeeDee sekalian...

Artikel nih pendek jer... Sekadar nak citer yang perkara camnie dah dikira stendet la dalam UMNO... Bukan stakat bertumbuk... Siap bunuh membunuh pon pernah... Tak caya sila tanya Mokhtar Hashim ... Idup lagie dier tue... Hahaha

Cuma... Jangan terkejut kalu benda macam nih jugak berlaku dalam PAS... Hahaha... Aper lu ingat benda camnih tabley jadi ka... Hahahaha....


Hahaha... Terbaek...

Ader paham ka???

Kenapa Restoran Melayu Cekik Darah?

Bhai/DeeDee sekalian...

Lu orang biasa tak singgah mana-mana restoran Melayu untuk makan... Tak kisah la untuk makan pagi ka.. Makan tengahari ka... Minum petang ka.. Atau makan malam... Pernah ka???

Dan tak kisah la kedai tue grand giler design dier siap ader hawa dingin lagie atau pon macam nak runtuh jer bangunan kedai tue...

Satu jer yang gua peratikan... 

Kenapa restoran Melayu cekik darah... Tak kisah la aper alasannyer ... Tak kisah la lu orang luar atau local... Tak kisah la lu baru first time singgah makan atau pun lu dah regular kat situe... Samer jer...

Mesti kalu makan kat kedai Melayu kena ketuk punya... Makanan belum tentu best, sedap atau bersih... Tapi harga macam tak percaya jer... Macam bangang la...

Tak kisah la restoran Melayu tue kat tengah bandar dalam high class punya building ka... Ataupon tepi longkang depan semak hujung kampung jer... Samer jer restoran Melayu mesti cekik darah... Giler aaa

Kenapa jadi macam nih??? Cilakak betul lar... Semua macam dah dipengaruhi oleh hawa nafsu dan setan... Tue yang letak harga macam giler... Macam bangsat... Muka kakitangan restoran Melayu plak ramai yang kelat, masam dan takder senyum...

Amik order macam nak tak nak jer... Hidang makanan pon macam hendak tak hendak jer... Kalu tak cukup sekupang pon bising... Takder tolak ansur... Kepoh lebih... Biler order makanan... Mau masuk sejam pon ader tak siap lagi walaupun kedai tak ramai orang pengunjung...

Kalo oder mee sup... Daging, udang atau sotong boleh dikira tak sampai 3 ketul jer... Bawang banyak... Serai sampai dua tiga ulas... Mee plak ader la dua tiga urat jer... Harga macam cilaka...

Kalo macam kat kedai yang femes dengan watak katun ciptaan Melayu tue.. Oder pilihan atok... Ikan cencaru digoreng kering sampai keras nak mampus... Rasa tawar .... Sup kuat rasa ajinomoto... Dan teh o ais segelas dicaj RM3 ....

Pergh... Semua nih pasai nak cepat pi Mekah balik hari ker??? Hahaha... Cilaka..

Nampaknyer kena diajar kedai-kedai restoran Melayu jenis cilakak nih... Betul... Kena diberikan pengajaran... Supaya ader akai lepas tue... Jangan pikir nak untung besar jer... Tapi servis dan mutu macam cilaka...

19 October 2013

SPRM? Hahaha

Bhai/DeeDee sekalian...

Biler baca statement SPRM... Gua jadi tak tahan nak gelak.... Hahahaha... Biler bab UMNO atau BN jer.. Macam-macam statement SPRM... Semua menunjukkan SPRM takder telor.... Hahahaha

Hahaha... I rest my case my lord... Hahaha


Ader paham ka??? Hahahaha

Lawak siot ...

18 October 2013

Rosmah Mansor Berterbangan

Bhai/DeeDee sekalian...

Untuk pengetahuan lu orang sumer.. Skrang nih Rosmah Mansor sedang kuat berterbangan kesana kesini.... Terbaek... Hebat... Semuanya pasai pemilihan UMNO kali nih....

Antara yang kuat menggunakan khidmat sokongan dari Rosmah Mansor aderlah Mukhriz Mahathir... Hahaha... Tapi jangan lupa ... Semua ... Gua cakap semua calon Naib Presiden UMNO dok guna khidmat Rosmah Mansor la nih...

Semua pasai nak menang punya asbab la.... Hahaha... Pengaruh Rosmah Mansor memang hebat... Siap boleh beli pengaruh dan undi... Hebat la Rosmah Mansor nih... Hahaha

Tak sangka aaaa... Mudah sangat aaa perwakilan UMNO yang akan mengundi tue diperdaya dan dikuasai oleh Rosmah Mansor... Hahaha ... Terbaek la...

Even blogger pon ramai gak yang dah gelap mata dan sanggup jual diri hanya kerana pengaruh Rosmah Mansor... hahaha... Kaki todi pon boleh jadi ulamak hanya kerana pengaruh Rosmah Mansor... Hahaha ...

Aper nak jadi la ngan UMNO nih.. Dari atas kapla... Sampaikan kepada level balachi cap ayam pon boleh dikuasai oleh Rosmah Mansor... Hahaha

Oh yer lupa... Jangan ingat pengaruh Rosmah Mansor takder dalam PKR dan PAS serta DAP aaaa... Ader gak... Yang teruk banyak dalam PAS dan PKR... Ramai yang dah kena mandrem oleh Rosmah Mansor... Sampai gelap mata dan hati.... Hahaha

Semua semacam sudah kena nasik kangkang Rosmah Mansor.... Hahahaha ... Hancuss...

Hahaha... Ader paham ka???

(# Rosmah Mansor dalam artikel ini merujuk kepada Ringgit Malaysia @ RM) ... Hahaha... Jangan mare...

1BestariNet

Bhai/DeeDee sekalian...

Aper yang gua nak storykan nih sebenarnya aderlah sebahagian daripada satu siri pendedahan penyelewengan yang tak sepatutnya berlaku dalam Kementerian Pelajaran/Pendidikan...

Benda nih dah lama dah gua perhatikan... Tambah lagi wife gua berkhidmat sebagai seorang guru... Makanyer gua ader indepth knowledge pasai benda nih...

Okeh... Penyelesaian jalur lebar untuk kemudahan sekolah-sekolah telah diletakkan dibawah program 1BestariNet yang diberikan konsesinya kepada penyedia perkhidmatan jalur lebar YES milik YTL (Jutawan kroni Mahathir Mohamed)

Kos penyediannya disediakan oleh Kerajaan Malaysia yang katanya hanya sekadar RM663 juta... Yang katanya juga melalui open tender dimana 14 syarikat masuk bersaing

Tapi ... 

Tapi ader sesuatu yang ramai orang tak tahu... Ialah bilamana pihak YTL telah melakukan satu tindakan yang tidak beretika menggunakan program 1BestariNet tue...

Setelah pihak YTL mendapat peluang memasang menara komunikasi di kawasan sekolah yang diperuntukkan untuk program 1BestariNet... Pihak YTL juga memperkudakan rangkaian jalur lebar tersebut untuk memberikan perkhidmatan YES kepada pelanggan komersial bagi kawasan berhampiran...

Ini menyebabkan bandwidth yang sepatutnya digunakan untuk program 1BestariNet kini telah dikongsikan kepada pelanggan jalur lebar komersial YES Mobile...

Benda nih gua dapat detect waktu gua buat bandwith checking dan perkara berkaitan dengan tower management bagi pihak satu syarikat telco yang lain... Gua dapati pihak YTL telah mempergunakan communication tower untuk 1BestariNet bersekali dengan bandwidth 1BestariNet untuk tujuan komersial mereka..

Ini bersalahan dengan prasyarat tender yang telah dianugerahkan kepada mereka.

Jika dahulunya sekolah akan mendapat bandwidth sebesar 45mbps... Kini ianya mendapat sama ada separuh atau kurang daripada itu.  

Dan dengan projek 1BestariNet... puhak YTL telah dapat membesarkan coverage perkhidmatan komersial mereka tanpa mengeluarkan kos penyewaan tapak untuk memasang tower dan segala kos yang berkaitan.

Sungguh menguntungkan lah projek 1BestariNet kepada YTL... Sudahlah dibayar untuk penyediaan infrastruktur tapi boleh pula mengaut keuntungan atas khidmat komersial (seperti parasit @ dedalu)

Mmmm... Best betul lar Malaysia nih..

17 October 2013

Fathul Bari Oh Fathul Bari

Bhai/DeeDee sekalian...

Gua cukup tak tahan nak gelak biler melihat kelaku Ulama Muda UMNO (ILMU) yang lagaknyer begitu berani nak berdepan dan bersemuka dengan Chua Jui Meng..... Hahahaha.... betul-betul berani la dier nih.... Hahahaha....

Tapi cuma berani kalu kena kat bukang geng dier.... Hahaha

Aper citer biler masa Chua Soi Lek menghina Islam ...... langsung tak berdetik si Fathul Bari nih... senyap tak berani nak berdepan bersemuka dengan Chua Soi Lek.... tulur sudah ilang ka??? Hahahaha

Lawak siot la si Fathul Bari nih.....

Sebelum lu nak tunjuk terra kepada Chua Jui Meng tue la wahai si Fathul Bari .... tunjukkan lah terra lu tue kepada Chua Soi Lek..... hahahaha.....

Ader paham ka???

Samer spesis ngan ulamak kelaut...... hahahaha... gempaq jer lebih.... hahaha

16 October 2013

Khas Buat Noh Gadut

Bhai Noh Gadut...

Gua tak heran lu punya status ... Gua tak heran lu punya kamcheng dengan golongan kerabat merabat mana pon... Semua tue pada gua takder makna la bhai...

So satu jer benda gua nak ingatkan lu.... Sebelum lu nak citer panjang pasai jatuh hukum kafir @ murtad bagi sesiapa yang pertikaikan keputusan Mahkamah Rayuan Sivil dalam kes Kalimah Allah nih.. Lu layan dulu gua punya komen...

Mana nas yang jelas mengisbatkan apa-apa keputusan Mahkamah Rayuan Sivil sebagai semacam fatwa nih.... Cuba bagitau kat gua... 

Kalu gitue aaaa macam mana plak status Mahkamah Syariah??? 

Cukup la lu nak sesat dan karut sengsorang.... Jangan libatkan kami semua nih... Sebelum lu nak sembang pasai isu kafir dan murtad.... Lu kasi keluar la fatwa Hari Hol (puja kubur) yang dibuat dek kerabat merabat para Soltan kat Johor tue... Tue lagi sah sesat, karut dan bidaah...

Atau sebenarnya lu takder telor nak tegor  para kerabat merabat Soltan tue??? Hahaha

Ini macam punya bekas Mofti pon ader ka.... Hhahaha.. Jaga kepentingan perut dan bawah perut jer.... Hahahaha

Ader paham ka???



2.8 Juta Orang Gila?

Bhai/DeeDee sekalian...

Errr... Gua takder akses kepada komputer nih... Jadi gua tabley nak semak berapa bilangan pengundi berdaftar sebenarnya bagi keseluruhan Malaysia..

Tapi paling cikai pon mesti sekitar 6 juta orang kot...  Penduduk Malaysia ader sekitar 28 juta orang... Jadi biler dikira 10 % darinyer diramalkan sakit mental... maka tentu bilangannya aderlah 2.8 juta...

Pergh ... Ramainyer ... Maknanyer hampir separuh daripada bilangan pengundi berdaftar diramalkan aderlah pesakit mental... Huh.. Patutla politik kat Malaysia nih mental benar... Hahaha..

Patutlah banyak sangat tindakan bangang dilakukan oleh orang politik... Hahaha... Sebab hanya yang mental jer akan pilih ketua yang mental.... Hahahaha... Terbaek...

Mental nih bukan pasai tertelan filcudda tapi lagi teruk dari tue kot... Hahahaha

Hancuss.... Hahaha

Ader paham ka???

15 October 2013

Kalu Perwakilan UMNO Ramai Yang Bangang...

Bhai/DeeDee sekalian...

Selamat menyambut Eid'ul Adha yang banyak barakah... Dimana Allah menguji makhluknya dengan pengorbanan... Allahuakbar... Allahuakbar... Allahuakbar... Walilahilhamd..

Bhai/DeeDee semua.... Dalam kita menyorot kembali keputusan pemilihan sayap parti UMNO... Kita akan dapati bahawa nampaknya ramai perwakilan yang mengundi calon-calon tertentu bukanlah disebabkan keterampilan atau sukatan kepimpinan... Tetapi lebih kepada pengaruh wang ringgit dan lobi....

Kalu perwakilan UMNO ramai yang bangang dan bodoh serta boleh dibeli dengan nilaian sekupang dua... itu pada gua dah dikira stendet lar... Memang spesis kebulur wang ringgit cukup ramai dalam UMNO.... Tak terkojot...

Tapi.... 

Tapi kalu spesis yang sama juga ader kat dalam perwakilan PAS nanti yang akan mengundi memilih kepimpinan parti... maka memang gua akan terkejut... Hahaha.... Takkan la ramai spesis bangang dan buta kayu ader bergolek bergelantang dalam PAS kot.... Takkan la kot....

Memang la gua diberitahu bahawa memang ramai dah spesis bangang dan buta kayu yang dapat slot perwakilan dalam Muktamar nanti... Tapi itu tak bermakna mereka semua tabley nak guna akal yang rasional... Melainkan mereka semua sudah ditakutkan dengan kata-kata wala' dan thiqah.... Hahaha

Cukup lar... Cukup la geng-geng lembu Shahrizat sajer yang bodoh.... Jangan la ditambah lagie.....

Hahahaha...

Ader paham ka???

14 October 2013

Kenapa Gua Takmo Komen

Bhai/DeeDee sekalian...

Ramai yang bertanya kepada gua... Kenapa gua takmo komen keputusan pemilihan sayap UMNO...  Kenapa gua takmo nak komen pasai keputusan Shahrizat Jalil... Hahaha

Nak komen mender la bhai... Kalu dah majoriti perwakilan dan bahagian UMNO semuanya spesis lembu... Aperlah yang lu orang boleh harapkan...

Hanya lembu jer yang akan pilih lembu sebagai ketua... Mana pernah dalam sejarah dunia nih... Lembu memilih manusia sebagai leader dier... Dan jugak takder dalam sejarah dunia ... yang manusia akan memilih lembu sebagai ketuanyer.... Hahaha

Samer macam kaki rasuah dan kaki maksiat... Takkan la dier lantik tok guru feqah jadi ketua dier.... Hahahaha.... Tarak logik la bhai.... Hahahaha...

UMNO dengan rasuah mana boleh tinggal la bhai... Hahahaha

12 October 2013

Wala' Jangan Tak Wala'

Bhai/DeeDee sekalian...

Buat semua perwakilan... Yang akan start mengundi hari ini... Ini ader satu pesanan dari gua... Hahaha... Sila guna otak dan akal yang waras... Jangan la pasai sekupang dua yang diberikan kepada lu orang sampaika lu orang sudah buta mata dan buta hati... Sampaikan lu dah tak tau yang mana intan yang mana kaca...

Gua tau la lu orang mostly ramai yang selalu mentekedah "tumbuk rusuk" dan duit kopi... Tapi takkan la tabley nak guna kapla hotak... Hahahaha.. Maybe la pasai duit haram banyak sangat dah jadi darah daging tue yang dah tak tau nak buat pemilihan yang tepat dan betul... Hahaha

Aper-aper pon.. Gua tau... Lu orang ramai yang masih wala' terhadap tua kutuk tue... Nak buat camana... Dah biasa kena "nasi tangas" dek penangan tua kutuk tue yang sampai la ni lu orang jadi bodoh dan bengap.. Sampaikan lu orang boleh wala' tanpa soal periksa...

Wala' bhai... Jangan tak wala' ... Hahaha

Ikut la sangat tua kutuk tue punya cakap... Dier tue takder lain dalam kapla dier.... Dier mau legasi dier yang dok jadi kapla besar... Dier mau anak dan menantu dier yang dok kat atas...  Yang lain semua tak relevan... Yang lain semua kena belah... Beri laluan...

Hahaha... Biler nak mampus agaknyer tua kutuk tue aaa tak tau lar... Bela antu raya ker aper... Liat betul lar nyawa dier..

Hahaha..

Oh yer... Lupa nak citer... Tua kutuk tue successor punya la banyak tabur duit... Setakat gua dimaklumkan... Sudah lepas barrier RM5 juta... Pergh.... Terbaek... Penuh la poket para perwakilan.. Kenyang la.... 

Kesian la sama ketua samseng... Dier tak dapat keluar duit lagi banyak dari tue... Hahaha... Terbaek..


11 October 2013

Bersorak Sorai Blogger Menyokong Mahathir Mohamed

Bhai/DeeDee sekalian...

Semalam... bersorak sorai para blogger (ProBN dan ProPR) menyokong Mahathir Mohamed.... semua kerana Mahathir Mohamed suruh para menteri yang ader kes dalam Laporan Audit 2013 tue letak jawatan..... Hahaha... semua bukan main sanjung dan sokong cakap Mahathir Mohamed...



Hahahaha... gua gelak jer...

Pasai gua dah boleh baca aaa aper strategi Mahathir Mohamed nih.... Hahaha.... Gua sempat membesar semasa Hussein Onn jadi PM.... jadi gua tau aper sebenarnya yang berlaku sampaikan Hussein Onn terpaksa mengundur diri... Hahahaha

Jadi... biler gua dengar statement Mahathir Mohamed nih.... dari sini gua dah nampak.... yang Mahathir Mohamed sudah bagi isyarat yang cukup jelas kepada semua..... hahahaha... yang dier takmo ader beberapa calon dalam pemilihan Naib Presiden UMNO dapat peluang besar..... Hahahaha

Dier skrang sudah melobi tahap cilakak kepada semua (ayat ugut) perwakilan UMNO nanti... bahawa.... Zahid Hamidi tak kompeten..... Hishamuddin Hussein tidak kompeten.... maka.. jawatan dan kerusi Naib Presiden UMNO yang paling senior selayaknyer dibagi kepada anak dier.... Mukhriz Mahathir....

Hahaha... itupon lu orang sumer tabley baca ka.... Hahahaha... lawak siot....

Kata blogger tersohor... kata media tersohor..... Hahaha... permainan Mahathir Mohamed pon tabley lu orang dapat detect ka... Hahahaha... lawak siot.... Bukan la susah sangat nak detect.... walau pu cakap Mahathir Mohamed nih berbelit-belit macam ular sawa.... tapi sebenarnya semuanya direct to the point.... Hahahaha...

He's the master of strategy..... Hahaha... dierlah tok dalang terbaek dalam Malaysia.... Macam mana dier pergunakan Muhyiddin Yassin untuk master plan dier.... Macam-mana dier pergunakan ramai kaum dier sebagai bidak-bidak yang disusun khas.... dalam Tabung Haji.... dalam Kementerian.....  Strategi Mamak Mendeliar dan Si Kitul telahpun ader dalam master plan dier.... Hahahaha

Malang sungguh lar biler blogger tidak dapat membaca dan lambat pikap statement Mahathir Mohamed tue.... Hahahaha.... Tinggal one step jer lagi kalu Mukhriz Mahathir dapat duduk kerusi Naib Presiden UMNO yang paling senior... Muhyiddin Yassin tue paling lama pon sepenggal kalu dapat jadi Presiden UMNO (a.k.a Perdana Menteri)... itupon paling lama.... silap-silap tak sampai sepenggal.... hahahaha... sebab kes rasuah dan salahguna kuasa Muhyiddin Yassin di Johor dulu ader bertimbun failnyer dalam simpanan Mahathir Mohamed...

Hahahaha..... terbaek lar...

Ader paham ka???

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1