Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

31 July 2015

Tolonglah Bijak Sikit Macai Ooi..

Bhai/DeeDee semua...

Kecoh dan kepoh dalam Internet pasai dokumen yang dikeluarkan oleh SarawakReport... Gua seperti biasa akan tengok aper-aper pon dari sudut undang-undang dan peelembagaan.... Biasalah gua...

Nih gua sertakan dua dokumen tue... Yang katanya adalah dokumen palsu... Sori bhai... Gua tak berani nak kata palsu sampai gua dapat tengok dokumen tue kat tangan sendiri realtime... Ader paham ka... Selagi gua tak dapat tengok in-hand... Semuanya still ader doubt.... Ader unsur syak... Dan boleh dipertikaikan... Okeh...


Bagi dokumen yang discreenshotkan kat atas nih...  Kita huraikan iikut sebelah kanan dan sebelah kiri...

Okeh.. Bagi dokumen yang kat sebelah kiri tue.. Ianya adalah dokumen yang betul... Dokumen waran tangkap yang dilaksanakan dan dikeluarkan oleh PDRM setelah mendapat arahan daripada Mahkamah. Ianya perlu ditandatangani oleh Majistret paling kurang pun.

Manakala...

Dokumen yang kat sebelah kanan pula aderlah dokumen yang dikenali sebagai kertas pertuduhan.... Kertas pertuduhan nih biasanya ader banyak versi... Versi deraf pertama... Versi deraf kedua... Versi deraf akhir.. Atau versi pertuduhan di Mahkamah..... Dan ianya adalah sah serta legal walaupun ditulis menggunakan perisian komputer paling cikai atau mesin taip...  Selagi mana ianya dikeluarkan oleh Pejabat Peguam Negara... Ianya cuma akan ditandatangani hanya apabila ianya menjadi kertas pertuduhan di Mahkamah.... Walaupun ianya deraf, ianya masih tetap sah...

Oleh itu kepada semua orang.... Tolong aaa belajar sikit tentang beza diantara kedua dokumen nih dan jangan jadi bodoh macam macai.... Cukup-cukup lah macai sajer yang bodoh lagi taksub... Tak kisah la macai itu berstatus peguam atau pegawai kanan Kerajaan Malaysia... Please aaa jangan buat malu...

Pi la belajar balik aaaa..

30 July 2015

Apa Ada Di Tingkat Itu?

Bhai/DeeDee semua...

Banyak betul la andaian dan persoalan yang gua baca berkenaan kes menara di IPP Bukit Aman terbakar semalam... Yang best tu macam-macam cerita... Puntung rokok la... Pantry la... Bilik fail la... Store simpan dokumen la... Macam-macam cerita....

Aper pon satu ja nak kasi tau.... Walaupun gua biasa naik turun Bukit Aman... Walaupun gua selalu beurusan di sana... Melepak di sana..... Jumpa kengkawan dari Jabatan "E" kat sana....  Sama ada atas urusan tugas ataupun tidak.. Hehehe... Maafkah yer gua tak boleh cerita apa yang ader di tingkat 9 dan 10 bahagian menara tue...

Bukan sebab gua tak pernah jejak tingkat 9 dan 10 tue... Tapi....

Hahaha..... Tapi gua terikat dengan etika dan "bai'ah" ... Hahaha ... So harap sangat la jangan ader yang dok tanya lagi pada gua apa yang ader di Tingkat 9 dan 10 menara PDRM Bukit Aman tue... Bab ader blogger UMNO/BN yang dok sembang kata itu tingkat Bahagian Narkotik tu... Hahaha... Gua gelak jer.... Hahaha


Something fishy lar... Hahaha

28 July 2015

Siapa Kena Game?

Bhai/DeeDee semua...

Ramai orang menyangka yang kena game dalam insiden rombakan kabinet Malaysia aderlah Muhyiddin Yassin.. Tapi diorang sebenarnya silap... Hahaha ... Lu orang ingat tak lagi lebih kurang sebulan sudah gua ader hintkan kat dalam blog nih pasai satu laporan khas yang Agensi buat untuk disalorkan kepada Najib Razak... Laporan khas beekaitan dengan peluang dan jangkaan serta kekuatan sokongan dan politik tanahair...

Nih gua nak kasi sikit lagi hint,,,

Dalam laporan tue ... Ader tiga perkara utama yang dicadangkan supaya Najib Razak buat... Jika beliau mahu BN masih kekal dalam status quo dan jugak jawatan dia sebagai Perdana Menteri.... Pertamanya dia kena panggil semua orang sama ada secara berkelompok mahupun secara berseorangan untuk tahu kecenderungan sokongan mereka... Dengan cara ini bolehlah Najib Razak membuat perancangan awal... Dan hasil dari perkara ini maka wajiblah satu rombakan kabinet dibuat..

Keduanya adalah dengan membubarkan Parlimen dengan kadar segera untuk memastikan semya yang tidak satu aliran dengannya dapat disingkirkan secara berjemaah... Hahaha... Cara ini jugak Agensi ader bagi cadangan yang lebih detail... Yang itu lu orang tak perlu tahu la... Hahaha

Dan perkara ketiga tue.... Hahaha... Yang itu sori aaaa... Off record.... Hahaha... Cukup lah yang tahu cuma Agensi dan Najib Razak sajer.... Sebab perkara ketiga tue setebal 14 muka surat adalah benda yang sepenuhnya gua tulis.... Hahaha ... Maaflah yer... Nanti kantoi la gua.... (Gua tulis nih pon setelah mendapat "greenlight" dari bos besar kat Agensi yang dulu gua pernah berkhidmat)..... Hahaha

So... Dalam isu saper kena game... Hahaha.. Sebenarnya yang kena game dalam episod rombakan kabinet ini bukanlah Muhyiddin Yassiin, bukan juga Mahathir Mohamed.... Tapi.... Tapi ader seorang tue yang namanya cukup laju dibibir rakyat yahg prihatin politik di Malaysia nih.... Hahaha... You know what i mean kan... Hahaha

Aper pon... Kita tunggu la dalam sebulan dua nih... Apee akan jadi dalam politik Malaysia... By the way... Tak sampai pon 18 bulan dah tinggal... Hahaha

#Support4MuhyiddinYassin

Bhai/DeeDee semua...

Kepada para penyokong kuat Muhyiddin Yassin... Apa tunggu lagi... Inilah masanyer akan menunjukkan sokongan yang tidak berbelah bahagi kepada Muhyiddin Yassin.... Dier perlukan sokongan semua...

Dier dah dijatuhkan sama macam Musa Hitam, Ghaffar Baba dan Anwar Ibrahim.... So jangan berlengah lagi..

Satukan saf dan bentuklah kekuatan...

#Support4MuhyiddinYassin

Inilah Perangai Sebenar Walaun

Bhai/DeeDee semua...

Lu orang tengok pada gambar dibawah ini yang gua snapshotkan dari media sosial... Bagai mana ayat walaun nampak macam bagoosh.. Pencinta ulama... Penegak sunnah dan pejuang agama... Tapi failed to the core...


Sebab aper gua kata failed to the core.... Pasai walaupun dah dinasihatkan bebeeapa kali dan ditegah beberapa kali... Still buat bodo jer ngan teguran orang.... Bilamana orang menegur dier yang tindakan diee menterbalikkan nama yang cukup baik dan mulia itu amatlah ditegah dalam Agama... Takkan la dier nih tak dapat tarbiah yang cukup....

Kalau dier tak percaya kat Ustaz atau Ulama yang lain... Dier boleh tanya sendiri ngan Hadi Awang, Haron Din atau Nik Abduh.... Sure diorang akan larang dan tegah.... Tapi tak tau la pulak kalo diorang pulak sokong dan suka tindakan walaun tue... Kalo itulah yang berlaku... Memang sesat larat dah Olamak PAS nih... Hahaha

Hancuss biler perangai menghina nama yang cukup baik lagi mulia nih dibuat derk jer oleh mereka-mereka yang perasan diri mereka pejuang agama.... Hahahaa...

27 July 2015

Makin Meroyanlah Roslan SMS.

Bhai/DeeDee semua...

Artikel nih pendek je... Sekadar nak mengingatkan Roslan SMS .... Supaya beragak-agaklah kalu nak tulis dalam blog atau fesbuk tue... Sebab fakta dan point lu banyak sangat lari dan melalut... Hahaha

Kalu nak mengejast cerita pon pastikan cerita tue tak ramai yang tahu... Jangan nak sembang benda yang semua orang tau... Naya nanti kena... Hahaha...

Cukup-cukup la tue nak membodek... Lu ingat dengan cara bodekan lu tue orang nak kasik peluang lu naik balik ke jawatan lama lu ka? Hahaha... Duduk la diam-diam sama Hassan Ali dan Nasharuddin Mat Isa.... Hahaha

Mokhtar Senik Belasah Saari Sungip?

Bhai/DeeDee semua....

Ini satu lawak nih.... Lu orang bayangkan la.... bekas tahanan ISA berkaitan jenayah boleh plak nak sound bekas tahanan ISA berkaitan politik.... Giler aaa... nampak sangat la samseng tak ketahuan.... Hahaha...

Siap kutuk Saari Sungip baru ja masuk PAS jangan nak buat berlagak hero... Hahaha

Samseng sungguh la si Mokhtar Senik nih sampai belasah Saari Sungip secara maya... secara kat FB jer.... Hahaha

Macam la orang tak kenal siapa Mokhtar Senik nih.... Berbanding Saari Sungip yang terkenal dengan ketegasannya menentang kezaliman dan penindasan oleh UMNO/BN sejak sekian lama... kena tahan dan merengkok dalam tahanan lagi lama..... dan kekal istiqamah dalam perjuangan ini....

Tak macam Mokhtar Senik yang ditahan bawah ISA ... sebagai tahanan kes jenayah... yang lepas tue belot kat kengkawan dier untuk selamatkan diri dier.... siap bawak pelari anak perempuan orang lagi... ader hati mau sembang deras pasai perjuangan politik...

Podah la wei...


26 July 2015

Kemana Mereka Nak Bawa PAS?

Bhai/DeeDee semua...

Just nak tanya nih.... jangan marah yer... Hahaha.... Kemana mereka nak bawa PAS? nak bawa kepersada politik nasional ker atau sekadar persada politik setempat (lokal)... Sebab nampak dari aper yang mereka-mereka nih sedang buat dalam PAS lebih menuju kepada persada politik setempat (lokal)...

Dari aper yang nampak sekarang nih... PAS sudah jadi sebuah parti yang lebih kuat assobiyahnyer berbanding UMNO.... sungguh.... dengan label yang di hamburkan pagi petang siang malam.... dengan kesamsengan tak tentu hala... dengan nak bergaduh dengan semua kengkawan... tapi boleh plak bertolak ansur dengan musuh.... pening aaaa.

Aper la nak jadi ngan PAS nih....  rasisma Kemelayuan dah jadi makin kuat sampaikan pada puak-puak Ostad yang ngaku Ulama dalam PAS nih semacam meletakkan Islam itu hanya pada Melayu semata-mata...  Kan semakin bengong dah tue....

Yang lagi best tue... semua orang lain diklasifikasikan kafir dan murtad... macam diorang jer la yang beriman.... Boleh main tuduh semua orang tolak hudud... bodoh ker aper.... Wei ... semua ahli PAS walaupun tak menyokong tindakan bodoh Al Marangi & the gang tue.... takder la sampai menolak hudud... jangan buat fitnah la wei...

Aper la nak jadi biler Ostad yang bengong macam nih di tarafkan sebagai Ulama.... hancuss institusi ulama.... rosak teruk.... walhal Ostad nih semua samer macam Ostad Sampul GOLF GTI tue samer jer tabley pakai... sembang jer bagoosh.. tapi hancuss....  failed to the core....

Aper daaa...

Mursyidul Am PAS Buat Kerja Gila

Bhai/DeeDee semua...

Hari nih kecoh dalam media sosial yang katanyer Utusan Malaysia ader carry cerita yang Mursyidul Am PAS buat kerja gila... Aper daaa... Siap katanya PAS bersedia untuk putuskan hubungan dengan PKR bila-bila masa....

Wei ... jangan la buat kerja bangang.... nanti tak pasai-pasai la anak menantu takder kerja.... terpaksa la hilang jawatan dan kerja... elaun dan gaji ribu riban tue saper nak kasik... Payah la lepas nih nak mempergunakan status untuk kerja-kerja parti dan peribadi...

Adoyai... penat lar bhai...

Lu ingat duit dan kerja senang nak carik ker sekarang nih... Agak-agak la nak bagi cadangang sekali pun... Kalo kena batang hidung sendiri camana... Takkan nak idup ngan air jampi ja.... Huh.....

Oh yer... satu hal la.... yang kepoh bagai nih pasai aper.... gua dengar dulu ader orang tue lari terkencing-kencing kena sergah ngan antu jin.... Hahaha.... biaq betul....

Hahaha

25 July 2015

Lawak Walaun

Bhai/DeeDee semua...

Lu orang ingat tak time sebelum raya itu hari ader viral satu foto gambar satu brader nih bawak 3 orang anak dier naik motor dari Sepang ke Pulau Pinang... Hahaha... Kalo lu orang ingat baguslah... Kalo tak ingat.. Pi mintak air basuh kaki ulama Al Marangi buat ubat lupa... Hahaha

Ader la satu walaun tue publish dalam media sosial dok kutuk kononnya brader nih la contoh bagaimana masyarakat Melayu ditekan dan tertindas di Pulau Pinang,,. Hahaha... Dier gebang pasai kezaliman DAP kepada rakyat... Hahaha...  Siap citer yang Lim Guan Eng dok gilee beli keter mewah untuk kegunaan Ketua Menteri.... Hahaha

Siap canang baek punya.... Hahaha... Ngutuk DAP kononnya zalim kepada rakyat dan bangsa Melayu... Hahaha

Walhal... Walhal pimpinan PAS pon buat kerja yang samer gak... Perangai tak boleh pakai... Mamat nih mesti sure buat-buat lupa punya.... Pasai Kerajaan Negeri pimpinan PAS di Kelantan jugak zalim dan khianat kepada rakyat negerinya...

Mangsa banjir 2014 ramai lagi masih lepak dan beraya dalam khemah plastik... Tapi TMB Kelamtan sipa naik kereta mewah lagi... Range Rover Evoque lagi.... Hahaha ... Aper daaa.. Tak boleh pakai gak.... Hampeh...

Salah orang laju ja nampak.., salah sendiri buat-buat tak nampak... Hampeh...


23 July 2015

Jangan Pandang Lekeh...

Bhai/DeeDee semua...

Sori aaa... lama tak menulis di blog ini... Hahaha... sibuk melayan media sosial la yang menyebabkan gua miss ini blog.... Hahaha... Cuma jangan riso...  gua akan kembali diarena blog nih dengan lebih mengancam... Hahaha

Cuma gua nak hintkan sesuatu jer....

Tolong aaa... jangan pandang lekeh...  Jangan pandang lekeh kepada kuasa majoriti dan non-partisan.... Hahaha... nanti terkojol nanti baru la tau... Hahaha... masa tue perkataan padan muka dan tak larat la nak hadap.... Hahaha...

Kitorang sumer tengok dan tengok ja... so tunggu masa kitorang akan gerak... masa tue ader yang kain lilitan dok terpaksa guna untuk bersihkan cirit birit kot.... Hahaha... masa tue baru la ader orang akan menangis tak berair mata... Masa tue la baru ader orang tue nak ingat kawan .... Hahaha...

Sombong la sangat....  Hahaha

20 July 2015

Pandai Pula SKMM Buat Kerja

Bhai/DeeDee semua..

Selamat Hari Raya Aidilfitri... Hahaha... 

Oh yer.. Laman Portal Sarawak Report SKMM dah block... Pandai pula SKMM buat kerja ye..  Hahaha... Biler plak la nak dapat tengok SKMM block laman web dan portal berunsur lucah nih... Laman web PENTHOUSE dan PLAYBOY senang jer boleh diakses .... Takkan la SKMM tak tahu address URL laman lucah nih? Hahaha

Lawak siot la...





15 July 2015

Statement Paling Lawak

Bhai/DeeDee semua...

Sebab itulah rakyat Malaysia selalu kata ader pegawai besar dalam KPDNKK yang makan rasuah tahan dewa "Jalan Duta" ... Mana taknyer... Bukan setakat dedahkan tarikh dan masa operasi yang nak dibuat oleh KPDNKK... Tapi... Siap lokasi pon diberitahu.... Hahaha... Berapa sen masuk sebulan la wei.... Hahaha ... Taiko mana yang sponsor nih,.. Hahaha... Baek punya payung...

Sampaikan boleh plak geng buat kerja haram nih mintak nyawa sekejap untuk peluang nak sorokkan semua barang tiruan yang diorang stokkan dalam tempat diorang... Gua tak percaya statement paling bodoh nih takder agenda dibelakangnya,... Hahaha... Tipu lah kalo takder agenda...

Sebab ini semua sekadar nak cover line jer....

Gua bukan nak tuduh mender aaa... Tapi benda nih aderlah "open secret"... Semua orang dah tahu... Memang semua orang tahu... Hahaha

 

14 July 2015

Gerakan Harapan Baru Bakal Berpecah?

Bhai/DeeDee semua...

Gua just nak bawak senario ini... Sekarang nih kemungkinan besar GHB dapat menjadi sebuah parti baru dengan kelulusan ROS...  Maka akan berduyun-duyunlah orang masuk dan menjadi ahli parti baru ini.... Tak akan ada masalah kalu yang masuk itu tiada jawatan apa-apa sama ada diperingkat Parlimen atau DUN...

Tapi kalu yang masuk tue ader jawatan dalam Parlimen atau DUN... apa agaknya yang akan berlaku... Kalu mereka tidak melepaskan kerusi Parlimen atau DUN yang dimenangi atas tiket parti dan bukannya tiket individu... Maka pastinya mereka akan dikenang dan dikutuk serta dilabelkan sebagai YB lompat...

Maka apalah bezanya mereka dengan Zulkifli Nordin dahulu... Dengan Wee Choo Keong dahulu... Dengan Osman Jailu di Perak dahulu... Atau apalah bezanya sikap dan tingkahlaku mereka yang kekal memegang jawatan dan kerusi itu dengan Ibrahim Ali....

Jika mereka letak jawatan dan lepaskan kerusi tu.. Maka akan berlaku PRK... Masalahnya bagi senario di Kelantan... PAS sure akan bertanding di semua kerusi tersebut.... Dan belum tentu PAS boleh menang dengan mudah dan bergaya...  Ikut apa yang saya tahu... Akan berlaku pertembungan... Memang akan masak la kalu camnie...

So... Ikut apa yang saya tahu... Kelantan akan dimiliki oleh UMNO/BN selepas PRU14.

Melayu Boleh Bersatu

Bhai/DeeDee semua...

Saper kata Melayu tak boleh bersatu... boleh la... Memang boleh.... Tak caya... cuba dalam kes Plaza Low Yat.... Melayu PAS boleh gak bersatu dengan Melayu UMNO membakar line dalam media sosial dan juga di Plaza Low Yat itu sendiri...

Jadi... dalam keadaan sekarang nih... memang payah kalu takder point yang sama untuk bersatu... kena la ader satu persamaan diantara dua parti yang makin hari makin menunjukkan tembelang mereka sendiri... UMNO dengan UMNOnyer cara... PAS dengan PASnyer cara....

Samer jer dua-dua puak nih... Jumud... predictable...

Jadi... terbaik la kalu dua-dua parti nih bersama-sama bergabung .... demi kelangsungan ketuanan Melayu... Hahaha.... geng serban pon boleh gak bawak idea nih.... demi kepentingan ketuanan Melayu...

Sebab itulah gua cadangkan supaya ditubuhkan satu parti baru... parti kolaborasi antara UMNO dan PAS..... terbaek lah.... Hahaha

Jadilah ianya sebagai.


Hahaha.... lawak siot.... bersatu kerana telefon henset.... Hahaha... cikai betul la...

10 July 2015

Secret Bank Account

Bhai/DeeDee semua...

Gua sekadar nak carita sedikit pasai "Secret Bank Account" .... Hahaha... Buat pertama kalinya kat Malaysia nih semua orang kepoh pasai keujudan "Secret Bank Account" milik individu atau organisasi tertentu.... Hahaha... Lu orang lambat pikap la...

Untuk pengetahuan lu orang sumer... Masa gua berkhidmat di Agensi dulu... Setiap kali operasi di jalankan.... Semua dana untuk urusan operasi tue datang dari "Secret Bank Account" ... Hahaha.. Aper nak heran pon.... Cukup banyak cash dalam akaun tue... Kalo stakat nak membiayai  sekumpulan "Mercenaries" untuk kawasan-kawasan panas... Boleh cukup untuk kelengkapan dan operasi selama 10 tahun punya kos.... Hahaha

Macam masa Ops Sasar di Selatan Filipina masa kes Alpha-Two Zero tempohari.... Semua pembelian aset, kelengkapan, kos operasi dan lain-lain dibiayai dari dana ini.. Bukan setakat tue... Kos untuk mendapatkan paspot negara lain untuk tujuan operasi pon datang dananya dari "Secret Bank Account" nih... Hahaha

Aper pon... Biasa la... Bukan Agensi jee guna dana dari "Secret Bank Account" nih.... Unit dan cabang lain pun guna jugak... Diorang pon ada sendiri punya "Secret Bank Account" ... So aper ader hal dana 1MDB tue... Hahahah

Ader paham ka???

08 July 2015

Macam Ada Pengalaman Je.

Bhai/DeeDee semua...

Biler citer pasai siphon duit sana sini nih... Hehehe... dari British Virgin Island (BVI) Offshore Account nih keluar masuk... pindah dalam negara.. pastu keluar balik ke DBS... ke Swissbank.... Falcon Bank ker.... Well Fargo Bank ker.... hahaha.... pastue pusing satu donia untuk elakkan dari dibekukan dibawah Anti Money Laundering And Terrorist Financing Act (AMLATFA) ..... gua cukup suka tengok dan dengar orang cerita dan sembang...

Sebab sebenarnya di Malaysia... cukup banyak loophole yang boleh digunakan untuk elak dari dikesan Bank Negara Malaysia (BNM) .... Tak kisah la nak bawak masuk duit untuk dibersihkan ker... atau nak bawak keluar duit untuk dibersihkan....

Tak payah buat-buat lupa... Ingat lagi tak Muhammad Mohd Taib yang bawak duit 19 kilogram seludup masuk Australia.... Itu satu cara yang bodoh.... Kalu nak bijak... guna jer saluran diplomatik... bungkusan diplomatik takder sapa nak bukak dan semak... Itu syarat yang ditetapkan IATA...

Jadi.... biler sorang ahli Geng Sampul dok bercerita macam kat bawah nih.... hahaha... nampak macam ada pengalaman je. Hahaha... macam dah biasa buat jer... Hahaha... errr.. kalo tak silap ahli Geng Sampul nih dulu pernah gak sangkut bawah AMLATFA ..... Hahaha... cuma camana dier lepas gua tak berapa nak ingat sangat... Hahaha



Aper pon : Sumpah saya tak kenal dia



Hadi Awang pun bukan Malaikat.... Jadi jangan la wala' sangat sampai benda bodoh dan bangang pun dok nak bekap dan sokong jugak... Hahaha....

07 July 2015

Sumpah Saya Tak Kenal Dia

Bhai/DeeDee semua...

Hehehe..... ader orang tue kan... siap bersumpah.... Wallahi, Wabillahi, Watallahi, sebab tak kenal mamat nih.... Hahaha... tapi takper... kalo dier tak kenal mamat nih... maybe bini dier kenal... atau anak lelaki dier kenal... atau anak perempuan tiri dier kenal.... Hahaha ... Takkan la takder sorang pon yang kenal mamat paling kiri tue... Hahaha

Yang pasti mesti ader orang yang kenal.... Tak gitue aaa olamak "Pantai Sentral Park"?? Hahaha



Satu gambar percutian yang menarik tersebar hari ini. Taek Jho Low, Prince Turki, Najib Razak, Rosmah Mansor, anak lelaki Nor Ashman, Tarek Obaid, anak perempuan Nooryana Najwa. Tarikh: August 2009.

Berkaitan : Apa komen Gabenor Bank Negara Malaysia?

05 July 2015

Apa Komen Gabenor Bank Negara Malaysia?

Bhai/DeeDee semua...

Satu perkara pelik sampai ke hari ini yang gua tabley nak hadam.... Err... Sambil tue gua tertunggu-tunggu jer apa komen Gabenor Bank Negara Malaysia... takkan senyap jer... takkan dah terkunci mulut tue... takkan la tabrani nak bagi pandangan ker mender ker.... takkan la benda macam nih tak dapat kepada pengetahuan Bank Negara Malaysia...

Perkara pelik tue aderlah...

Macam mana dana sebegitu besar boleh dipindahkan kedalam akaun individu tanpa dikesan atau dipantau oleh Bank Negara Malaysia...



Sebab setahu gua la... kalu duit sebanyak RM30 ribu masuk dari luar negara pon kedalam mana-mana akaun individu biasanyer akan trigger kat team AMLATFA di Bank Negara Malaysia... Takkan la team AMLATFA BNM tak perasan dana sebesar ini lalu mengikut sistem perbankan Malaysia...

Pelik aaa... sebab dulu gua sendiri pernah kena panggil dek team AMLATFA nih sekitar tahun 2003 sebab dana yang lalu akaun gua dari oversea bernilai lebih USD20 ribu.... jenuh berjawab dan kemukakan dokumen berbagai.... baru leh lepaskan.....

Takkan la yang sebesar RM700 juta boleh bolos lepas bebas tanpa pemantauan team AMLATFA BNM..... ader kawtim ka??? Ader kaitan ker? Saper punya kerja nih???

Jabatan Alam Sekitar Pahang Kena Sumbat Mulut?

Bhai/DeeDee semua...

Rasanyer semua orang yang tinggal sama ader di Kemaman mahupun di Kuantan yang tahu perkara ini... Mana taknyer.... Jalan Bypass Kuantan-Kemaman sama ada dari Jabor arah ke Gebeng atau dari atas sedikit Sungai Ular sampai ke Balok semuanya dah jadi merah jalan raya..... Itu belum jalan dari Simpang SIRIM Gebeng sampai ke Sungai Karang atau Semambu serta jugak kat Indera Mahkota... Banyak jalan utama jadi merah...

Merah sebab kesan limpahan Bijih Bauksit yang diangkut oleh lori-lori yang bergerak macam celaka atas jalan.... Malah kat atas Highway LPT2 dari exit Gambang sampailah ke exit Kuantan dan exit Jabor semua jalan jadi merah.... kesan yang sama....

Yang pelik tue... operasi lori bawak Bauksit nih nampak sampai pukul 2 pagi pun masih lagi jalan ... terutamanya di Bukit Goh.... Giler aaaa.... habuk merah jangan cerita la... itu belum lagi lecah dan jalan pecah rosak akibat dari lori-lori bawak bijih bauksit nih bermaharajalela atas jalan.... Semua macam celaka...

Tapi.... tak ada seorang pon pegawai dari Jabatan Alam Sekitar (JAS)  Pahang yang amik pot benda nih... yang amik tau... semua senyap macam takder telor... Hahaha... ker sudah kena sumbat mulut kot... Hahaha... Mana Ketua Pengarah JAS Pahang... takkan dah mati kot sampai takder dengar aper komen dier....

Nak harapkan MB Ahmad Yaakob.... Mimpi la.... dier pon takut nak usik pelombong bauksit nih./... Hahaha... Sebab aper dier takut.... sebab samer macam kes di Cameron Highland la wei... semua ader kena mengena dengan VVIP paling utama di Pahang.... Hhaha... macam mana mau usik.... usik kalu ader yang hilang pangkat dan kuasa serta soru..... hahaha .. itu pon kalo tak ilang nyawa la.... Hahaha

Kalo tidak camana nak jadikan modal main pakau... Hahaha.. tak gitue... hahaha


Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1