Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

28 May 2015

Seminggu Yang Lepas

Bhai/DeeDee semua...

Seminggu yang lepas, gua ader siapkan keperluan untuk dua team operatif dari Agensi untuk "Ops Susup" ... Walaupun gua dah bersara... Tapi gua ader dimintak untuk menyelesaikan urusan logistik dan kemudahan untuk dua team nih... Berapa bilangan anggota dan lokasi tepat gua tabley citer...

Aper yang gua nak citerkan nih... Aderlah bahawasanya telah ujud satu usaha untuk menstabilkan wilayah yang bergolak akibat kemelut dalaman yang mana melibatkan keselamatan warga Malaysia secara khusus dan orang Islam secara amnya... Jadi atas dasar ini dua team operatif nih telah diaturgerakkan sebaiknya ke dua buat negara yang ada dalam list Agensi....

Kita doakanlah semoga misi mereka ini mencapai kejayaan... InsyaAllah...

By the way... Dua lokasi tersebut aderlah;

1. Timur Tengah
2. Asia Tenggara

26 May 2015

Gabenor BNM Pun Tak Telus

Bhai/DeeDee semua...

Abis la kiter semua... Abis la... Hancuss.. Kalo dah Gabenor Bank Negara Malaysia (BNM) pun tak telus... Saper lagi yang kiter harapkan untuk menjaga kepentingan kewangan dan ekonomi negara.... Aper masalahnya nak dinamakan agensi tue... Semua tahu agensi yang ader kuasa menyiasat kesalahan berkaitan kewangan dan ekonomi nih ader 4 jer.... 

1. Suruhanjaya Sekuriti
2. PDRM (bawah JSJK Bukit Aman)
3. PAC
4. BNM

Itu jer tiga agensi yang adee authority nak siasat perkara berkaitan kepentingan negara dalam kewangan dan ekonomi.. Lain dari tue takder... Aper yang pelik pon....

Takkan la BNM nak kasik benda nih disiasat oleh syarikat audit swasta kot... Takkan la nak bagi Yayasan Kepimpinan PERDANA untuk buat siasatan... Bangang ker aper nih... Agak-agak la nak menipu dan mengarutnyer...

Aiyo.... Lawak siot... Hahaha...




24 May 2015

Makin Teruk Jadinya

Bhai/DeeDee semua...

Sekarang nih... Lu orang boleh tengok yang pemwala' batang tubuh manusia memang dah start masuk gear lima... Serangan yang dibuat langsung tak mengira halal dan haram... Walaupun di kulit nampak lebih islamik dari orang lain... Tapi tingkah laku dan kata-kata lagi hina dari orang kafir dan kuffar....

Sungguh terasa pelik.... Bila diajar diskusi, perbincangan, debat mahupun wacana... Ramai yang larik dan amik sikap kononnya berdiam diri... Tapi dalam media sosial.. Gempak kecoh bukan main...  Siap ader yang kata berdebat berhujah bukan budaya yang menepati syariah....

Huh... Memang bangang nak mampus diorang nih... Even Rasulullah s.a.w pon berhujah dan berdebat secara berdepan dengan puak kafir dan kuffar... Dr Zakir Naik.... Syeikh Ahmed Deedat pon berhujah berdebat secara berdepan... Ini puak yang perasan diri tue ulamak lari mencicit tercirit hijau biler diajar berdebat berhujah secara empat mata berdepan....

Hahaha.... Lagi pondan dari Ibrahim Ali nampaknyer.... Hahaha

Siot la wei.... Agaknyer semua ikut cara Hadi Awang yang jenis tak berani berdebat berhujah empat mata depan-depan.... Hahaha... Al Marangi.... Lawak siot la pengikut lu ngan lu skali... Samer perangai.... Pengecut pondan... Ngan Aduka Taruna itu hari pon lari tak berani nak berhujah... Lagi mau sembang deras.. Kat Parlimen pon kecut nak jumpa... Sampai sanggup ponteng...

Hahaha... Gua nak tengok sampai biler lu nak ponteng pi Parlimen... Hahaha...

Ngan Aduka Taruna pon kecot tabrani nak berdebat berhujah..... Lagi mau sembang deras la... Hahahahadi Awang ..... Sebab itu Nik Abduh, Mokhtar Senik dan Razman Zakaria mencicit gak lari biler diajak berdebat berhujah secara berdepan... Kalo dah Presiden takder keberanian... Aper nak harap anak buah... Hahaha

21 May 2015

Tololians

Bhai/DeeDee semua...

Adakah lu tergolong sebagai "tololians" ....  Sebab jika lu tidak bersetuju dengan Hadi Awang... Lu ader dua pilihan jer... Iaitu sama ader lu akan dikenalpasti sebagai sekular.... Atau lu akan dikenalpasti sebagai tololians ....

Hahaha...

So.... 

Kalu lu aderlah sekular... Maka Hadi Awang aderlah Presiden kepada orang sekular...
Kalu lu aderlah tololians ... Maka Hadi Awang aderlah Presiden kepada orang tolol....

Kalu lu bukan dua-dua tue.... Hahaha.. Maka Hadi Awanglah yang sekular lagi tolol.....

Hahaha....

Lawak siot....

13 May 2015

Pendewaan Pemimpin.

Bhai/DeeDee semua...

Gua tak kisah lu orang nak kempen macam mana sekali pon... Tapi kalo akhlak serupa lagi teruk dari ahli UMNO... baiknlu orang jangan bawak label Islamikndah lepas nih.... Ayat maki hamun dan carut gua lihat makin senang keluar dari puak-puak yang wala' dengan Hadi Awang... Agaknyer inilah tarbiah terbaik ala Islamik dari Rusila.... Tarbiah pukul orang... Tarbiah samseng... Tarbiah maki hamun... Tarbiah mencarut... Semua datang dari puak yang wala' sangat ngan Hadi Awang .... Elok sangat la tue... Sebab Hadi Awang pon spesis yang sama gak... Pasai tue la diee takder nak tegur dan marah ngan kerjabuat lu orang... Hahaha

Nih... Gua dapat capture satu lagi spesis puak wala' .... Kalu nak upkan pemimpin lu orang tue macam bagoosh.. Agak-agak la wei... Jangan sampai nak up title Doktor lagi,.. biler aaa Hadi Awang buat PHD? ... Biler aaa Hadi Awang buat doktor falsafah... Universiti mana yang bagi.... Universiti donat ka... Atau Universiti lukisan cat air... Hahahaha

Bangang tak sudah puak-puak wala' bengong nih... Hahahaa... Aper nak jadi aaaa...


12 May 2015

Siapa Dulu Dia Dapat...

Bhai/DeeDee semua...

Just nak tanya lu orang la.... Kalau lah adee dana sebesar RM 1.7 trillion... Lu orang nak buat aper??? Tambah lagi kalu dana tue dah takder milik sapa-sapa .... Dan audit semua tue pon wayang jer.... Hahaha... Aderkah lu nak kekal taji dana cap ayam dua tiga ratus juta atau lebih baik lu rembat dana RM 1.7 trillion tue....

Hehehe... Sekadar tanya ja...

Pasai tue la ader orang yang resah gelisah gundah gulana tak tentu arah... Pening kapla... Tue yang meroyan tulis macam-macam kat dalam blog... Waima on da way to umrah tue... Hahaha

Konsep dier senang jer,,.. Siapa cepat dia dapat...  Siapa dulu dia dapat... Yang dapat tue kira menang tahap gaban la... Yang lagi best tue... Dana nih mudah cair... Versi tempatan atau versi yang dah dipindahkan ke luar negara... Sama jer... Hahaha

Paper trail semua boleh diejast... Boleh diubah suai... Aper ader hal.... Lagipun dana tue bukan milik sapa-sapa.... Jadi mudah la nak buat apa-apa pon...  Hahaha... Bukan kecik anak punya dana bhai... Godang... Besor.... Hahaha

Dan itu hanyalah sebahagian ja..... Hahahaha

Ader paham ka????

*** itu ja hint setakat nih,..... Hahaha.. Nak tau folo aaa blog nih... 

11 May 2015

Ops Italiano

Bhai/DeeDee semua....

Hahaha.,... kalo nak bincang jatuhkan Najib Razak... aper kelas pi Milan... pi Itali..... pakai SKYPE pon dah boleh.... Hahaha....  Sori aaa... gua tarak percaya ini deal untuk cari jalan jatuhkan Najib Razak.... Bukan susah pon nak jatuhkan Najib Razak.... ajak la Najib Razak main bolasepak.... pastue suruh la Mat Yo ker Inderaputera ker tackle kasik Najib Razak jatuh...

Jadi tak perlu abis duit buat meeting di Milan....  Buat Ops Italiano....

Buang masa...... hehehe..... sebenarnya meeting kat Milan nih ader tentang camana dan siapa yang akan bersama Mahathir Mohamed untuk meletakkan Mukhriz sebagai TPM paling kurang kalo tak sebagai PM..... Hahahaha ... itu jer...

Pastue depa bincang macam mana nak songlap duit yang selebihnya yang rakyat Malaysia langsung tak tahu dan tak perasan. .... pasai dok sibuk dengan 1MDB dan TH..... hahahaha..... walhal ader satu lagi dana paling besar yang takder saper perasan kalo dah ilang..... Hahaha

Tapi nih gua cuma bagi hint ja.... Nak tau lebih lanjut... folo blog gua nih... dan gua akan dedahkan sikit demi sedikit..... hahahahaha....

Yey... aper kelas duit berbilion jer..... Hahaha.... angkat dan songlap la lagi besar..... hahaha

Bila Ketua Agama Pun Menikus

Bhai/DeeDee semua...

Itu hari masa ader orang songlap duit Zakat.... Ader lu dengar Ketua Agama bising? ..." Hahaha.. Takdee kan.... Lepas tue biler ader orang salahguna duit zakat... Ader lu dengar Ketua Agama sound dan panggil mangkuk tue mengadap... Takder kan...

Nih lagi... Biler ader mangkuk tingkat yang dok nak seleweng duit Haji.... Lu takkan dengar Ketua Agama bising kecoh kepoh.... Takder nyer bhai... Ketua Agama semua menikus... Bunyi kentut lagi kuat dari senyapnyer para Ketua Agama yang "kenyang" dengan daki dunia nih...

Paling best skali.... Lu takkan nampak ader relevannya Ketua Agama nih melainkan jadi tukang bagi hadiah pada hari jadi.... Kalo dah jadi tukang bagi hadiah jer... Aper guna kiter simpan 10 Ketua Agama nih .... Baik ganti dengan "Vending Machine" jer... Masuk token dapat hadiah,.. Kan senang..

Kalo pakai mesin vending.... Bila-bila masa pon bileh bagi hadiah... Dan maintenance cost tak sampai la berjuta sebulan.... Abis kuat pon kena bil elektrik berGST jer.... Hahahaha

Jadi kesimpilannyer... Buat aper simpan 10 tunggul jadik Ketua Agama bilamana hal-hal berkaitan agama pon boleh dibuat mainan oleh puak tertentu... Malah dijadikan lubuk buat duit pon ader... Hahaha... Giler siot.... Udah ka kos nak jaga tunggul pom begitu mahal... Takder pon tidak mengurang.. Ader pon tidak menambah.... Semacam malukut ditepi gantang... Hahhaa

Ngabihkan boreh jo.... Hahaha

Ader paham ka?????

10 May 2015

Kalaulah Tabung Haji Dikendalikan Oleh PAS

Bhai/DeeDee semua...

Sori la... artikel nih mesti akan menyebabkan ramai yang akan marah gua.,... Hahaha... tambah lagi kengkawan yang jadi Ahli PAS... err... gua pon ahli PAS gak.... hahaha.... Memang la memang... Hahaha

Ini satu soalan yang best....

Kalaulah Tabung Haji dikendalikan oleh PAS

1. Apakah yang akan berlaku pada dana pendeposit
2. Berapakah agaknya dividen tahunan yang pendeposit dapat
3. Apakah cabang-cabang segment pelaburan yang dibuat
4. Bagaimanakah pertumbuhan aset yang janakan
5. Bagaimana dengan kos untuk menunaikan haji.

Sebenarnya banyak lagi soklan yang gua nak tanya.... tapi gua kasik la chan lu orang plak yang tanya.... Hahaha... amacam...

Then.... sebelum lu orang nak bayangkan bagaimana PAS kendalikan Tabung Haji... aper kata lu orang tanya benda nih ngan PAS dulu....

"Aper citer ngan KOHILAL wahai ostad-ostad walaun ooi" ,,,,, Hahahaha


Tabung Hajjah

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha... biler semua orang dah tak percaya sama Tabung Haji... maka ader la ura-ura untuk penubuhan satu lagi tabung.... iaitu Tabung Hajjah.... mungkin boleh jadi lebih telus dan terancang....
Hahahaha...

Aper pon.... terbaik la idea nih.... Hahaha


Aper pon.... Memang Datin Hajjah Rosmah Mansur sesuai dilantik menjadi Pengerusi Tabung Hajjah.... sebab dia memang kuat menyimpan...  dia cerewet bab menyimpan nih... dan tentunya Tabung Hajjah ini akan mendapat kekuatan dalam urusan penerimaan deposit....

Terbaek....

08 May 2015

Bila Jelaga Menguasai Lembaga

Bhai/DeeDee semua...

Sejak dua menjak nih... Banyak sangat antu, jembalang dan toyol merasuk dan membuat onar sana sini dalam Malaysia... Tambah pulak bila Lembaga Tok Hitam dikuasai oleh jembalang Jelaga... Payah bhai... Payah... Jembalang jelaga nih kalo dalam gelap susah nak nampak... Hanya kelihatan mata dan gigi jer... Itu dua jer yang cerah skit...

Sebab tue la biler Jelaga menjaga Lembaga... Leprechaun yang jaga eeepeeff dah jadi macam toyol .... alamat hancuss la duit semua,,, takkan la nak harapkan Hantu Mak Limah kot nak defend kiter semua... Huh...

Antu-antu nih makin rancak keluar sejak jerangkung dah takder.... Sejak kuasa pentadbiran jemaah antu dikuasai oleh Hantu Kopek... Payah bhai... Sekali kena serkup muka lu ngan hantu kopek.. Mesti tak bernapas lu... Boleh kojol... Sampai terpaksa amik steroid untuk main badminton... Sebab lemas kena ngan Hantu Kopek... Udah la masam... Godang pulak tue... Lanjut dan selayut usah la nak dikira... Hahaha

Habis la kiter bhai... Masak la...

Gua rasa aaaa.... Kiter terpaksa la mintak pertolongan Raja Bomoh Dunia untuk bawak teropong buluh, dua bijik kelapa muda dan bubu untuk halau polong, penanggal, dan segala macam hantu yang ader... Bab hantu kopek tue... Gua rasa aaa kiter kena guna Jinnekologi... Hahaha ... Dier la boleh baca dan jampi sana sini supaya Hantu Kopek blah,.. Itu pon kalo Hantu Kopek tak gunakan kuasanya untuk sorok tanah sentral park celah kopek yang lanjut lagi selayut tue...

Hahahaha... Macam gampang kan.... Hahahaha

07 May 2015

Bukan Hanya Duit Haji, Duit Zakat Pun Kena

Bhai/DeeDee semua....

Ala.. aper ader hal duit haji kena pedajai.... ini small matter la bhai... benda kecik ja... bukan tak pernah puak-puak yang spesis samer nih rembat duit zakat.... Duit zakat pun kena bhai.... Pada diorang nih maner ader syurga neraka....

Diorang tak heran pon.... janji boleh rembat... janji boleh sebat...

Hahahaha..... tambah lagi letak orang yang takder credible sebagai Pengerusi TH.... hancuss la.... Hancuss.... Hahaha.....  Tak payah jauh la... letak jer mangkuk-mangkuk spesis nih dalam mana-mana GLC mesti terbongkang akhirnyer...

Hahaha... tengok aper jadi ngan Felda... Felca... Risda.... dan kini Tabung Haji pulak jadi bangang.... jadi mangsa.... Hahaha.... Gua tabley lupa ader sorang malaun dalam spesis yang sama dulu mati terkojol sakit jantung pasai SPRM nak siasat macam mana dier boleh buat rumah harga berjuta kat Klang dulu.... itu pon berlaku selepas adik ipar dier ker atau sedara dier bunuh diri pasai sudah kantoi nak kena siasat....

Hahaha.... itu lagi puak Walaun nak berkawan dan percaya ngan spesis Malaun nih.... Hahahaha.... Hahahabisla.... ini semua sebab nak mudah merembat... nak lota balak la... lot tanah la... konsesi la... macam-macam....  Benda dah jadi kat Kelantan tabley nak tipu la...

Bersarban ker.,.. Berkopiah ker... Berjubah ker.... Berkot ker... biler kena bab duit semua jadi bengong.... samer tabley pakai... Hahahaha...

Lagi ader hati puak walaun nak sabo pilihanraya kecil.... Hahahaha.,...

Pauh Dibungkuih Atau Pauh Diborong?

Bhai/DeeDee semua...

Ader dalam sejam sikit jer lagi.... Hadi Awang tentu ader sikit kecut... Kalu Wan Azizah memang dalam PRK Permatang Pauh nih... walaupun  majoriti dalam 18 orang sekalipon.... Wan Azizah layak untuk jadi Ketua Pembangkang....

DAP mesti akan stuju punya.... Hahaha..... kalo dikira ikut undi... Dua lawan Satu... mesti dua yang menang.... Hahaha... Jadi Hadi Awang takder peluang nak nak jejak kerusi Ketua Pembangkang tue... Hahaha.... Lagi terbakor la dier dan semua para walaunnyer.... Hahaha

Mesti dalam media sosial ... puak walaun akan jadi gila khinzir.... hahahaha ... lagi la ader chan kiter tengok ayat maki hamun keluar dari mulut puak Sarbani Walaun.... Hahaha... masa itu hilang semua tarbiah... Hilang semua akhlak....

Hahaha....

Tapi... dalam masa tak sampai sejam nih..... aderkah Pauh akan dibungkuih atau Pauh akan diborong? .... Kalo sikit yang kuar mengundi... maybe akan dibungkuih... tapi kalu ramai yang datang mengundi... mesti ader chan nak diborong pauh tue....

Hahahaha

Kan... kan... kan....

06 May 2015

Air Tujuh Longkang

Bhai/DeeDee semua...

Aper kelas amik air tujuh sungai... Baik amik air tujuh kolam kumbahan Indah Water ker... Atau atir tujuh longkang ker... Tak pon amik air tujuh limbah .... Hahaha

Khurafat tak abis-abis... Adah la konon... Baca mantera ntah aper-aper .... Siap macam ader sembahan dan ancak berbagai... Ini benda-benda nih semua jauh dari Islam... Ader tok peti pon stakat Harus ja.... Semua pon Harus... Kain kuning la... Baju kuning la... Nasib baik tak guna taik warna kuning....

Bangang tak abis-abis buat benda khurafat dan sesat.... Aper la nak jadi... Lagi ader perasan jadi ketua agama.... Cheyy... Boleh blah lar.... Gua kalu bab benda khurafat nih... Tak kisah ka mana puak yang buat... Memang gua hangin satu badan... Bodoh buat keeja bangang layan sangat si jin penunggu kayangan... Bodoh aper.... Tulah la... Dolat la.... Semua tue mengarut....

Cukup-cukup la buat kerja khurafat nih... Cukup-cukup la... Baik la bertaubat selagi nyawa masih ader... Jangan la dah dekat nak terkojol macam sorang itu hari... Boleh plak buat layan persembahan Ya Banana ....  Ingat-ingat la.... Jangan buat kerja khurafat dan sesat nih.... Cukup la akhurafat selatan buat itu hari... Jangan la khurafat tengah pon nak buat samer...

Benda yang tak baik nih kiter buang jer la dari ritual... Jangan la disimpan lagie.. Jangan la diassimilasikan lagi.... Taubat la.... Aper daaaa... Jangan buat kerja bangang boleh ka??? Nak jadi setan ka? 

Rentikan la...

Ader paham ka???

Apa Masalah Sebenarnya?

Bhai/DeeDee semua...

Hadi Awang telah mengeluarkan kenyataan di Singapura.... Gua tau ramai dah baca dan dengar... Memang pening skit biler dengar statement tue.. Mana taknyer.. Kat Malaysia cakap lain.. Kat Singapura cakap lain.... Aper masalah sebenaenya yang ader dalam kapla Hadi Awang nih? Pening aaaaa....

Agaknyer banyak tertelan pil kuda kot... Hahaha

Persoalan gua ... Nanti biler Hadi Awang sampai Malaysia... Mesti akan ader wartawan serbu dier untuk tanya dan soal pasai statement dier di Singapura.... Statement yang ngam-ngam terkait dengan PRK di Malaysia,.... Mesti ... Gua saspek... Mesti dier akan ejast cakap... Mesti dier akan kata media Singapura salah quote.... Hahaha...

Wei,.. Nak habaq sama lu... Semua statement Hadi Awang diorang amik secara "Verbatim" ....jadi bukalah isu salah quote aaa... Kalu dah tak betul... Saman la..... Saman berjuta dolar Singapura,... Kalo brani la.... Hahaha

Haram takder satu statement yang menidakkan kenyataan tue daei Hadi Awang dan semua dalam team dier ... Takder satu kenyataan balas pon.... Ini menunjukkan bahawa ianya adalah betul... Dan memang Hadi Awang stuju dengan kenyataan yang dier keluarkan tue.... Aper nak jadi la...

By the way... Berkenaan ngan PRK Rompin... Tolong aaa jangan poyo mengatakan bahawa telah berjaya kurangkan undi majoriti UMNO/BN ... Sebab... Kehilangan undi majoriti UMNO/BN tue bukan sebab kempen PAS pon... Tapi pasai penyokong Jamaluddin Jarjis boikot la.... Hahhaa.... Penyokong Jamaluddin Jarjis mahukan calon yang rapat ngan Jamaluddin Jarjin... Calon yang JJ cukup percaya....

Ader paham ka??? Tolong jangan poyo sangat aaa....

05 May 2015

Betapa Busuk Hatinya Puak Walaun

Bhai/DeeDee semua..

Sori.... Biler puak walaun nih mensabitkan agama dalam kerja khianat mereka.... Gua jadi konfiden... yang diorang nih semua bukan sebenar-benar ahli PAS yang pernah mendapat tarbiah.... Gua percaya diorang semua nih aderlah agen propaganda UMNO yang dah menyerap masuk dalam PAS...

Islam tidak pernah mengajar penganutnya untuk berkhianat.... walau aper pon asbabnyer.... Jadi... kalau ader yang berpakaian jubah dan sarban besar dok bawak status suruh orang berkhianat nih... Sohih la dier nih dari golongan bukan Islam.... walaupun dier mengaku yang dier orang Islam....

Huh... aper nak jadi la puak walaun nih....


Kegilaan Apakah Ini?

Bhai/DeeDee semua...

Sebelum GST dikuatkuasakan... Dimasa sistem percukaian SST dilaksanakan... Biler kiter beli topup henpon... Kalo kiter beli RM10 ... Memang kita akan dapat nilai RM10 dalam sistem kredit topup kiter.... Takder dolak dalik.. Takdee flip flop... Clear cut punya citer....

Tapi... Biler haramjadah GST bermula.. Boleh pulak kiter tak dapat nilai RM10.60 kalo kiter beli topup RM10.60 .... Macam chilake kan... Kegilaan apakah ini?



Tetiba Ahmad Shabery Cheek plak nak buat proposal..... Beli RM10.60 akan dapat RM10 ..... Errr... Bangang ker aper nih... Agak-agak la wei..., jangan la bangang sangat... Aper pasai SKMM buat bangang baru-baru nih ngan Jabatan Kastam... Kalo SKMM tak buat bangang... Dah tentu nilai topup kekal samer macam masa SST...

Tapi pasai SKMM bangang... Termasuklah Menteri yang jaga SKMM nih... Tue yang macam-macam formula la nak dicadangkan ... Nak dikaji... Aper la bongok sangat... Ikut jer la cadangan Jabatan Kastam tue... Bukan kee Jabatan Kastam yang punya kuasa dalam GST nih.... Aper daaaa... Cerdik tak boleh diikut... Bodoh tak boleh diajar.... 

Menteri dan SKMM sama bangang.... Payah la.... Ingatkan Ahmad Maslan, Hasan Malek, Ismail Sabri jer bangang,.. Nih Ahmad Shabery Cheek pon bangang gak... Aper la nak jadi ngan Kabinet Dapur Najib Razak nih.... Hahaha

04 May 2015

Satu Senario Pelik

Bhai/DeeDee semua...

Dalam satu perlawanan bolasepak..... Pemain tengah (midfield) ader gaduh pasai awek ngan pemain penyerang (striker) .... Bengang punya pasai.... pemain tengah nih ajak kengkawan lain yang satu kapla dengan dier..... dajaikan striker nih....

Diorang buat plan....

Setiap kali Striker nih nak sumbat gol... tak kira la dari arah mana..... mesti ader sajer terganggu peluang dier.... sama ader dier ditackle oleh geng sendiri... atau bola yang ader dikaki dier dirembat lari oleh kengkawan midfield nih.... tak kisah la dalam kotak penalti ker... atau betul-betul depan pintu gol...

Aiyo... bodoh ker aper....

Sanggup tak menang sebab dengki punya pasai.... Aper daaa.... Aper ker bodoh dan bebal sangat nih.... Sanggup bagi peluang pasukan lawan jaringkan gol.... daripada pasukan sendiri dapat jaringkan gol... sanggup sabotaj... sanggup khianat... hahahaha

Hahaha.... giler siot.... dengki tahap dewa jalan duta.... Hahaha.... aper nak jadi la puak-puak nih...

Ader paham ka???

Statement Paling Bodoh Setakat Ini...

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha... Kalo lu orang nak tau... Statement kat bawah nih aderlah statement paling bangang dan bodoh yang gua dengar dari mulut Adnan Yaakob.... Hahaha... Mana tak nyer... Hanya semata-mata nak berkempen.... Agak-agak la guna akai tue... Jangan la guna kepala lutut.... Hahahaa



Ini adalah bangang abadi.... Hahaha

Kalo Mahathir Mohamed pun boleh dikatakan tak tahu GST oleh Ahmad Maslan.... Walhal Mahathir Mohamed tue cukup lama jadi PM....  Aper ke jadahnyer calon BN untuk PRK Rompin ini lebih pandai dan terra dari Mahathir Mohamed.... Agak-agak ka nak sembang bangang tue...

Cover sikit la bodoh, bongok dan bangang lu orang tue... Jangan sampai anak bini rasa malu la pulak.... Hahaha

Ader paham ka????

03 May 2015

Situasi Cukup Genting

Bhai/DeeDee semua..

Keadaan agak cukup genting di dua PRK..... Permatang Pauh dan Rompin.... Kalo silap percaturan ... Mau terkojol dengan mudah... Masak wei...

Di Permatang Pauh.... Kempen menjatuhkan PKR bukan hanya datang dari musuh abadi iaitu UMNO/BN semata-mata... Tapi nampaknya dibantu oleh beberapa kumpulan yang tak "ngam" dengan PKR dan Pakatan Rakyat... Aper daaa.. Cukup-cukup la bodohnyer.. Cukup-cukuplah bangangnyer,.. Hahaha... Simpan la bodoh tue untuk UMNO ja cukuplar... Hahaha

Yang di Rompin pulak.... Ader team sendiri plak yang terlebih konpiden konon orang Melayu akan menyokong sepenuhnya pasai isu yang dibawak..... Hahaha... Lawak over confident nih memang gua cukup suka... Memang best tengok... Hahaha... Sebab dah biasa lihat dah... Hahaha

Aper pon.... Kiter tunggu jer la keputusan nanti... Hahaha

I've said so... Hahaha

Sediakan Alibi Anda.

Bhai/DeeDee semua...

Kepada penama-penama dibawah ini.... Sila sediakan alibi anda... Pastikan alibi anda kukuh... Anda semua bukan Toretto...

Senarai Ahli-Ahli Familia Myvi Club:-

***FC 001 - Bobby*** 
***FC 002 - Hairul***
***FC 003 - Fyrul***
***FC 004 - Acong***
***FC 005 - Syamil***
***FC 006 - Mina***
***FC 007 - Angah Lan***
***FC 008 - Vinod***
***FC 009 - Wan Tiger***
***FC 010 - Zaed***
***FC 011 - Ayep***
***FC 012 - Emma***
***FC 013 - Aseng***
***FC 014 - Oggy***
***FC 015 - Hazique***
***FC 016 - Paan Champion***
***FC 017 - Asrul***
***FC 018 - Gee***
***FC 019 - Siti***
***FC 020 - Popoi***
***FC 021 - Kepeng***
***FC 022 - Syazwan KS***
***FC 023 - Nizam KS***
***FC 024 - Intan KS***
***FC 025 - Amir KS***
***FC 026 - Nita***
***FC 027 - Anis***
***FC 028 - Fizi@Dondos***
***FC 029 - Amirul***
***FC 030 - Apek The Mines***
***FC 031 - Paan KKB***
***FC 032 - Lan Sg Besar***
***FC 033 - Azhar***
***FC 034 - Nuar***
***FC 035 - Radhi***
***FC 036 - Jijan***
***FC 037 - Roy***
***FC 038 - Ewan KS***
***FC 039 - Remy***
***FC 040 - Eyra***
***FC 041 - Loyai***
***FC 042 - Ejat KS***
***FC 043 - Ayin***
***FC 044 - Wan Selfie***
***FC 045 - Tam***
***FC 046 - Kamarul***
***FC 047 - Rahim***
***FC 048 - Aiman Rawang***
***FC 049 - Jon Labu***
***FC 050 - Sarjan Azhan***
***FC 051 - Nurul***
***FC 052 - Cha KS***
***FC 053 - Mark***
***FC 054 - Fairuz***
***FC 055 - Cikgu Sue***
***FC 056 - Mus***
***FC 057 - Najib***
***FC 058 - Mida***
***FC 059 - Nora***
***FC 060 - Epul Jerantut***
***FC 061 - Amoy Chacha***
***FC 062 - Azlie***
***FC 063 - Ana***
***FC 064 - Adhanz***
***FC 065 - Yan***
***FC 066 - Nash***
***FC 067 - Willy***
***FC 068 - Cica***
***FC 069 - Hanan***
***FC 070 - Abang Wahid***
***FC 071 - Intan Setapak***
***FC 072 - Syahir***
***FC 073 - Naeman***
***FC 074 - Daus***
***FC 075 - Ihsan***
***FC 076 - Biba***
***FC 077 - Ali***
***FC 078 - Kecik***
***FC 079 - Amar***
***FC 080 - Man KS***
***FC 081 - Mawar Sagat***
***FC 082 - Mie***
***FC 083 - Iera Tangkak***
***FC 084 - Farah***
***FC 085 - Saiful Ridzuan***
***FC 086 - Apex***
***FC 087 - Fadhil KS***
***FC 088 - Ariel***
***FC 089 - Faizal Cheras***
***FC 090 - Ridzuan***
***FC 091 - Fahmi***
***FC 092 - Nizam Rawang***
***FC 093 - Haziq KS***
***FC 094 - Jambu***
***FC 095 - Sofia***
***FC 096 - Tomi***
***FC 097 - Cerik***
***FC 098 - Kodi***
***FC 099 - Ejad P.Jaras***
***FC 100 - Safwan***
***FC 101 - Boy***
***FC 102 - Yana***
***FC 103 - Mizie***
***FC 104 - Azrul***
***FC 105 - Yati***
***FC 106 - Aziedah***
***FC 107 - Sham***
***FC 108 - Syaiful Tg Karang***
***FC 109 - Hakim***
***FC 110 - Junaidy***
***FC 111 - Wana***
***FC 112 - Mamat***
***FC 113 - Black***
***FC 114 - Amin***
***FC 115 - Amie***
***FC 116 - Amir Damansara***
***FC 117 - Pian***
***FC 118 - Shalihen***
***FC 119 - Cepot***
***FC 120 - Zakwan***
***FC 121 - Arjuna***
***FC 122 - Ubai***
***FC 123 - Fizal***
***FC 124 - Elly***
***FC 125 - Jay***
***FC 126 - Lee***
***FC 127 - Laily***
***FC 128 - Elly***
***FC 129 - Shah***
***FC 130 - Zarul (Melaka)***
***FC 131 - Adam***
***FC 132 - Hazim***
***FC 133 - K.Shaz***
***FC 134 - Ameed***
***FC 135 - Fendi***
***FC 136 - Khalil***
***FC 137 - Amir (Melaka)***
***FC 138 - Zaid (Melaka)***
***FC 139 - Wan (Melaka)***
***FC 140 - Hilal (Melaka)***
***FC 141 - Wan Drag (Melaka)***
***FC 142 - Pie (Melaka)***
***FC 143 - Daus (Melaka)***
***FC 144 - Iman (Melaka)***
***FC 145 - Hanum***
***FC 146 - Ujang (Melaka)***
***FC 147 - Helmi (Johor)***
***FC 148 - Tia (Melaka)***
***FC 149 - Faiz (Melaka)***
***FC 150 - Ali (Melaka)***
***FC 151 - Din (Johor)***
***FC 152 - Ejal (Johor)***
***FC 153 - Izz (Johor)***
***FC 154 - Isa***
***FC 155 - Nora Batang Kali***
***FC 156 - Arep***
***FC 157 - Ika Tg. Malim***
***FC 158 - Cyda***

02 May 2015

Bergelut

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha.... gua ader sorang kawan operatif kat dalam Agensi yang ader satu masalah nih.... Bini tak pernah tahu aper kerja laki dier yang sebenarnya... selain dari kerja biasa yang semua orang dan jiran-jiran tahu..... Hahaha....  Tapi bini tahu yang dier nih menang tak ngam sama BN.... lain fikrah.... dan bini walaupon BN... tapi tak la ekstrem mana pon....

Hahaha....

Tapi yang menjadi masalahnyer.... kawan gua nih ader buah hati pengarang jantung.... yang bini dier pon tahu.... cuma tak detail la... Hahaha.... first love before married la wei... Hahaha.... Yang buah hati nih lebih pro kepada PR... Pakatan Rakyat.... dan buah hati nih tak tau pon aper kerja sebenar kawan gua nih... samer blur macam bini dier gak... Hahaha

Masalahnyer..... kawan gua tue masa urusan kerja dier terpaksa la berlakon yang dier nih pro BN.... Hahahaha... banyak la statement dier nih yang nampak pro BN.... walaupun dalam hati takder pon.... Hahaha... dalam hati memberontak la bhai...

Lagi lawak.... buah hati dier siap marah biler kawan gua keluarkan statement pro BN.... Pening kapla dier... Hahaha....

Yang di sini menunggu... yang disana menanti.... Tak tahu yang mana satu mau ikut.... Pening aaa.....

Gua nak nasihat pon tak tau camana..... Hahahaa......

Masa-Masa Kecederaan

Bhai/DeeDee semua...

Dalam politik segalanya mungkin terjadi.... tapi tidak dalam urusan keselamatan negara.... Setiap sesuatu itu akan dikaji dan dikaji sedalam yang mungkin dan segala escape plan diambil kira... Bagaimana untuk menyelesaikan tugasan... bagaimana untuk menggerakkan aset... bagaimana untuk buat recovery... bagaimana untuk buat cleaning....

Dan yang paling penting sekali biler berkaitan dengan urusan keselamatan negara.....kita akan sentiasa diuji dengan pembelotan.... Bukan hanya pembelotan dari aset dan operatif peringat bawahan... Bukan hanya pembelotan oleh pemberi maklumat.... tapi pembelotan maha besar... pembelotan agung....

Semuanya kerana duit, pangkat dan nafsu..... Hahaha

So...... dalam kes politik tempatan Malaysia hari ini..... nampak sangat la pelbagai pembelotan sedang dan telah lama berlaku.... bagaimana ader semacam perancangan yang maha besar sedang dibuat untuk menggagalkan kemenangan yang bakal dilakar...

Masa-masa kecederaan ini nampaknya digunakan oleh bangsat-bangsat pembelot ini untuk memenangkan pihak lawan.... Apa nak jadi la.... Teruk....

Maacm mana la nak perintah 1 Malaysia..... karut lar...

01 May 2015

Siapa Punya Kerja Ni?

Bhai/DeeDee semua...

UGrians memang hebat... Gua tak sangka diorang main cara macam nih... How diorang conduct agenda... How diorang moveskan bidak... How diorang moveskan catur.... Hebat... macam mana ke"wala'an" tidak diberikan kepada yang sepatutnya tetapi diberikan atas agenda lain....

Hebat la UGrians nih.... Hebat.... cayalah...

Di Permatang Pauh la nih... setakat hasil kajiselidik team Agensi disana.... sampai tengah malam semalam.... Wan Azizah masih menguasai sentimen pada kadar 58.2% .... Memang tak kuat mana pon... bebila boleh berubah..... Tambah dengan kuasa wang dan dana.... memang boleh tergugat aaa...  Kalo Wan Azizah nak kekalkan status quo di Permatang Pauh, dier kena achieve dan maintained sekitar 65% paling minima penguasaan...

Tapi.... dengan kerja buat dibelakang tabir oleh team UGrians.... gua percaya agak susah Wan Azizah nak kekalkan momentum pada 65% .... malah mungkin jatuh lagi teruk.... Saper kata geng Yusni Mat Piah nak diam dan tak revolt... hahaha.... mimpi la wei...

Ader team yang Agensi kesan bergerak secara kelompok untuk membuat kempen secara reverse.... semacam satu bentuk sabotaj... dan diorang nih bergerak secara preman.... susah nak agak diorang nih UGrians kalu sekali pandang.... Dan diorang kempen kepada team atas pagar dan team PR..... hebat....

Aper la buat kerja bangang nih....  aper nak jadi la...

So.... please la UGrians... lu nak bangang... bangang sengsorang la wei.....

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1