Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

23 May 2018

Takkan Lah itu Duit Yuran Ahli?

Bhai/DeeDee semua....

Berapa ramai ahli UMNO kat Parlimen Baling tu?? Ader sampai 300 ribu orang ka?? Takkan la duit RM600 ribu tu adalah duit yuran ahli yang biasa bayar RM2 sorang tu... Takkan la kot??? Hahaha.... Biler sudah kantoi baru cakap itu duit UMNO.... Cuba kalu tak kantoi.... Senyap-senyap jer la dok simpan bawah tilam.....

Ini baru Keling sorang ni yang kantoi.... Cuba SPRM serbu rumah Ahmad Zahid Hamidi ka? Rumah Nazri Aziz ka? Atau rumah Shahrizat Jalil..... Hahaha.... Mana tau ader banyak lagi yang sorok.... Hahaha.... Semak sekali tempayan atau tempat simpan beras... Mana tau sampai kesitu diorang sorok duit tunai... Hahaha ...


Yang baru semak kat tempat Najib Razak tu baru RM120 juta.... Itu baru beberapa tempat ja... Tak sampai 10 lokasi.... Yang itu hari Rosmah Mansor bawak banyak beg besar naik flight pi oversea ... Lu agak berapa banyak pulak yanb simpan kat luar negara.... Huhuhu.... 

Ini lagi malaun dari Muhamad Mohd Taib yang kantoi 19 kilogram duit tunai dalam beg kat Australia dulu..... Huhuhu



Ala ... Kesian Kat Dia...

Bhai/DeeDee semua....

Kesian la kat dia ni.... Dah la sakit kat spital... Bulan posa pulak tue.... Kena tahan pulak tue.... Adoyailah.... Macam mana la dier nak jual ikan mudah dier sempena Ramadhan ni.... Saper la nak bakar ikan nanti... Huhuhu....

Ini baru betul sudah jatuh ditimpa tangga muka tersembam atas taik lembu..... Huhuhu

Yang dise tunjuk tu pistol mainan letup-letup nak raya la..... Hahaha... Pistol air dier simpan.. Tak boleh nak tayang sana sini.... Hahaha


22 May 2018

Abdul Hadi Awang Sembang Cerita Tentang Walaun Ke?

Bhai/DeeDee semua...

Pakatan HARAPAN tahu yang diorang akan sentiasa dikritik sama ada secara berdepan atau sebaliknya oleh ahli-ahli dan penyokongnya.... Itu memang stail Pakatan HARAPAN..... Ahli dan penyokong Pakatan HARAPAN bukanlah jenis wala' buta jer.... Benda tak betul kita sound.... Kita tak taksub kepada pimpinan waima Mahathir Mohamed, Anwar Ibrahim, Lim Guan Eng, Mohamad Sabu atau Shafie Apdal.... 

Kitorang bukan spesis yang kat sebelah sana.... Hahaha.... Aper pon... Siapa yang nak dengar cakap pembangkang??? Hahaha.. Pembangkang... Situ Duduk.... Hahahaha

Oh yer.... Sebenarnya Abdul Hadi Awang nih nak cerita tentang dia dan parti dia la... Hahaha...




Ini Semua Cuma Lebihan Duit Raya Je ..

Bhai/DeeDee semua....

72 beg berisi duit tunai yang dikutip dari dua tiga kediaman tue yang kononnya bersabit dengan Najib Razak sebenarnya hanyalah lebihan duit raya yang sepatutnya diagihkan oleh Najib Raza pada setiap kali musim perayaan...

Duit untuk Raya Puasa, Raya Haji, Krismas, Gong Xi Fa Chai, Deepavali, Wesak dan Hari Gawai ..... Bayangkan la sebagai PM selama 15 tahun lebih.... Takkan la abis semua duit raya diberikan kepada semua... Mesti ada lebihan... Tu yang terkumpul sebanyak tue....

Takkan lah seorang Perdana Menteri nak bagi setiap orang duit raya sebanyak RM1 .... Kurang-kurang RM50 .... Tak gitue..... Hahahaha..... Jadi bersangka baiklah..... Itu tak termasuk duit Rosmah Mansor main kutu duit ngan kengkawan dier.... Aper lu ingat Rosmah Mansor tak main kutu ka??? Wei... Yang cincin berlian beli dulu tue semua dari duit main kutu lar....

Kak Rosmah Mansor kita beli beg tangan Birkin pun guna main kutu.... Tu belum lagi kira beli barang-barang lain guna SINGER dan SENG HENG...... Hahahaha

Husnudzon la skit.... Hahahaha


21 May 2018

Sia-Sia Kita Ada PACA Ramai ....

Bhai/DeeDee ...

Nih anggota PDRM ja yang kira ka? Takder auditor lain ka? Takkan la kot.... Huhuhu.. Sia-sia kita ader ramai PACA ... Polling Agent Counting Agent.... Patut masa ni la kita gunakan.... Gunakan la khidmat SPR sekali... Hahaha.... Banyak tue mau kira.... Hahahaha

Adoyailah..... Ini baru 10 beg.... Huhuhu.. Ader lagi 62 beg..... Makaih... Banyaknyer.... Pusat Zakat ader terlibat sama ka kira nih... Nanti senang nak kira berapa zakat yang wajib dikenakan.... Hahahaha..... Nasib baik wang kertas... Kalu duit syiling 62 karung guni... Apa macam mau kira.... Apa macam mau angkat.... Hahahaha

Ini kalu dapat kat geng Lebai... Mau tercabut serban ntah kemana..... Hahaha


Eh... Ramainya Pasu Bunga Kali Ni?

Bhai/DeeDee semua....

Hahaha.... 18 kerusi .... Eh silap... 18 pasu bunga bersaiz gedabak akan ujud di Parlimen nanti.... Jadi rasanya takder la signifikan sangat pon.... Yer la... Itu hari buat doa Ahzab .... La nih sure pasu bunga nak mintak nyawa dengan royalti minyak ..... Hahahaha

Takpa .... Kita bagi royalti minyak tu.. Jangan riso.... Hak rakyat tetap hak rakyat.... Cuma nak tanya ja... Takdak malu ka nak terhegeh-hegeh sama puak yang dikatakan Ahzab tue.??

Er... anak Azizan Razak yang last minit join UMNO tu tak kena jatuh kapir ka macam yang kena kat Nik Omar? Hahaha... Apa komen pasu bunga semua??? Eh... Sori... Pasu bunga mana boleh bercakap... Buat perhiasan ja.... Hahaha


Allah Taala Sayang Najib Razak

Bhai/DeeDee semua...

Patut Najib Razak bersyukur ya'amat sebab Allah Taala masih sayang kat dier... Sebab itu Allah Taala bagi dier kalah.... partinya kalah... dan dier dah tak jadi Perdana Menteri...

Kalu tidak sampai kesudah la dier tak tau ramai sangat yang kat keliling dier yang jenis sokong membawa rebah... jenis kaki bodek dan kaki ampu.... malah Allah Taala nak bagi kurang skit dosa Najib Razak...

Itupun kalu Najib Razak nak muhasabah diri... nak insaf dan perbaiki diri.... Najib Razak nih sebenarnya okey... yang jadi masalah dan pembawa masalah aderlah yang kat keliling dier macam wife dier dan anak-anak serta menantu dier.... juga rakan taulan dier...

Jadi ... demi Allah Taala yang nyawa kita ditanganNYA.... maka elok sangatlah Najib Razak bertaubat atas segala sesuatu... dan insaf.... mana tau Allah Taala tidak menghinakannya di dunia mahupun di akhirat... sama macam kita juga....

Aamin Ya Rabb...

20 May 2018

AES Dan Saman Ekor Apa Cerita?

Bhai/DeeDee semua....

Sebelum jadi Kerajaan ... Bukan main bising menentang AES dan Saman Ekor ....siap buat demo bagai.... La nih apa citer??? Sudah jadi Kerajaan Pusat,... Takkan la buat-buat lupa.... Adoyai.... Jangan la kencing sama rakyat....  Jangan la sama macam BN.... Jangan la pikir diri sendiri ja.....



Tadi gua ader nampak saman ekor depa buat secara menyorok kat tepi jalan.... Area turun jambatan tu.... Sure la ader keter yang terlajak laju skit... Biasa la turun bukit (jambatan yang tinggi) ..... Baek punya kamera speed trap dok menyorok belakang cabinet TNB untuk lampu jalan.... 

Takder amaran dalam 200 meter akan ader speed trap... Tau-tau jee ader speed trap untuk saman ekor.... Hampeh la.... Sembang la pimpinan PH yang dulu dok kecoh tak setuju ngan AES dan saman ekor..... Sudah kenyang sekarang dapat jawatan dan kuasa..., semua sudah senyap... Sudah gemuk.... Gampang aaaaa....

Hampeh...

Mana Sudah Lari?

Bhai/DeeDee semua....

Helo.... Ader sesapa nampak Shahrizat Jalil tak? Mana dier pi menyorok? Sebelum PRU14... bukan main dier punya komen dan statement... Hahaha... Siap kempen sana sini... Tapi la nih dier dah pi mana???

Takkan menyorok dalam kandang lembu kot??? Huhuhu.... Adoi... Dana rakyat bila mau cover ... NFC apa citer??? Hahaha


Pembangkang Tidak Boleh Diberi Muka

Bhai/DeeDee semua....

Semua jenis binatang dah digunakan oleh Geng Lebai time sebelum PRU14.... Dan macam-macam penghinaan telah dibuat... Sampaikan kepada label murtad, kafir, sesat dan musyrik pun ader Lebai bagi kat HARAPAN ... Terutamanya kepada AMANAH... APER YANG geng Lebai tak gunakan..., macam-macam ada....

La nih sudah tukar tune la pulak..... Hahaha ... Sebab nak bodek duit Royalti Minyak dan Gas la tue.... Hahaha.... Bodek jangan tak bodek.... Pada gua... PArti Pembangkang... Tetap pembangkang.... Tak kisah la parti mana... Tak boleh bagi muka sangat.... Banyak kes kena tikam belakang.... 

Layan ikut perlembagaan ja... Lebih-lebih jangan..... Huhuhu....  Time la nih dah nampak lebih lembut gigi dari lidah.... Huhuhu...

By the way... Bila masa PAS nih bersama HARAPAN? Bukan ker HARAPAN nih musuh ketat PAS???? Huhuhu....


Sampah Pun Nak Bising Ka?

Bhai/DeeDee semua....

Hahaha.... MCA tu aper aaa? Sampah jer rasanya... Lagi mau bising cakap itu ini.... pergi mati lah..... Hahaha


19 May 2018

Pemuda UMNO Melarikan Diri?

Bhai/DeeDee semua...

Dikala pemimpin (bekas pemimpin) nombor 1 UMNO sedang ditimpa musibah... tidak kelihatan sekor pon ahli pemuda UMNO yang berkampung di kediaman Najib Razak... Takkan la takder yang berani?

Situasi ini dilihat berbeza berbanding ketika Anwar Ibrahim dikenakan pelbagai intimidasi pada 1998... seluruh rumah Anwar Ibrahim seumpama pesta... ramai orang berkumpul disana sentiasa... makan minum ader yang sediakan atau ada yang bawa sendiri... ader yang tidur dilantai atau di kerusi.... tapi tak pernah pun kosong kediaman Anwar Ibrahim... sampaikan ader kejadian mamak yang jual roti pon boleh singgah bagi free roti... hahaha

Tapi... rumah Najib Razak takder pon pemuda UMNO yang berkampung... pelik kan??? takkan la semua ahli pemuda UMNO dah lari meninggalkan Najib Razak??? takkan la pemuda UMNO begitu pengecut??? Takder yang nak bersoladiriti ka ngan Najib Razak???

Nak harapkan Pemuda UMNO buat demonstrasi.... hahaha... mimpi la... lupakan saja.... baru nampak FRU sampai pun dah terkencing-kencing... belum lagi kena water cannon air asid gatal tue atau kena tear gas.... ataupun kena belasah dengan cota oleh LSF atau FRU....

Hahaha.... sahih lah Pemuda UMNO tu sama spesis ngan Sajat... hahaha.... lemau tul lar.... hahaha..... buat malu ja....

Rakyat Sedang Memerhati

Bhai/DeeDee semua...

Tindak tanduk semua ahli politik terutama yang sedang dipuncak kuasa (tanpa mengira apa aliran politik mereka) sedang dipantau oleh rakyat Malaysia...

Momok selama puluhan tahun kononnya akan huru-hara negara jika pentadbiran politik ditukar sememangnya hanya sekadar momok sahaja... tidak lebih dari itu...

Kalu pimpinan jalan tidak betul... lima (5) tahun lagi ... kita boleh ucapkan sayonara kepada pimpinan tersebut... Rakyat sedang memerhati... Jangan diugut rakyat... jangan disekat rakyat..

Jangan ingat bila dah dipuncak kuasa... boleh berbuat sesuka hati... boleh susun kroni... boleh jadi nepotisma... boleh letak kabel sana sini... boleh salahguna kuasa...

Nahas jadinya nanti....

Tak kira lah pimpinan itu namanya Mahathir Mohamed, Anwar Ibrahim, Mohamad Sabu, Lim Guan Eng, Muhyiddin Yasin, Shafie Apdal atau sesiapa sahaja waima yang duduk di kerusi pembangkang sekali pun....

Anda tidak terlepas dari kritikan dan pemantauan rakyat...

Rakyat Hakim Negara

Memang Kronik

Bhai/DeeDee semua...

Banyak orang marah gua... siap suruh bagi peluang la kat PH memerintah dengan aman... Jangan la kritik PH....

Wei... nih gua nak bagitau... Gua memang akan kekal kritik kalu gua nampak ader potensi PH nak jadi macam BN... tetap akan tibai... Even Anwar Ibrahim atau Lim Kit Siang atau Mat Sabu pun akan kena kritik ngan gua kalu tak betul jalan..... keputusan tak betul... Gua pahduli apa... baik gua pancung awal sebelum jadi kronik...  cantas awal masa rebung sebelum jadi buluh...

Malah Mahathir Mohamed yang semua orang sanjung dah puja pon gua takder hal nak kritik... tambah lagi kalu keputusan macam bangang nak lantik Zuraida Kamaruddin @ Mak Lampir jadi Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan...

Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan tu ader lah lubuk lesen dan permit... lubuk berpotensi rasuah dan salah guna kuasa.... Kalu Adam Rosly yang bawah kepimpinan Zuraida Kamaruddin pon boleh salahlaku .... aper ader hal akan berlaku ramai lagi... Malah Zuraida Kamaruddin pun tak berapa beeintegriti...

Sori la.... dalam PKR ader ramai yang lebih credible... dan seeloknya lantik lah orang lain.... tapi nampak dalam soalan pilihan nama untuk jawatan sepenting Menteri pon PKR main susun ikut kartel... adoiyailah....

Sampaikan nama Azmin Ali pon boleh keluar.... kenapa? mana calon lain?? atau semua nama yang diantar itu adalah sebagai balas budi oleh Anwar Ibrahim.... kalu ini macam pigi mampus la gua nak salut.... macam dah takder calon lain...

Gua nak bagitau satu ja... Mahathir Mohamed tu licik... memang terkenal licik... dier ader banyak strategi dalam strategi.... lu orang tunggu ja biler dier akan start... pada gua dier dah start dah agenda dier dibelakang tabir..... hahaha... hampir 30 tahun lebih gua peratikan Mahathir Mohamed punya agenda... dan gua tetap rasa kali nih pon gua tak silap baca.... even kenapa dier tetiba ja kata tatau PDRM serbu Najib Razak....

Hahahaha..... satu-satu naaa.....   

18 May 2018

Mak Lampir Jadi Menteri??? Jahanamlah...

Bhai/DeeDee semua....

Hahahaha... PKR dah takder calon yang berkaliber ka??? Hahaha.... sampaikan Zuraida Kamaruddin pun disorongkan nama dier jadi Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan... mana pergi calon lain???

Adoyailah....

Zuraida Kamaruddin nih sori la nak cakap... memang takder kaliber jadi Menteri... ditambah pulak ngan beberapa isu integriti....

Bagi lah orang lain jawatan tue.... tapi bukan Zuraida Kamaruddin atau Shamsul Iskandar Md Akin... Failed dua-dua nih...

Masalah ngan Zuraida ni kalu handle Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan nih ... kemungkinan besar akan berlaku nepotisma dan kronisma dalam pentadbirannya .... rekod silam dah pernah ader.... tambah pulak Kementerian nih paling banyak peluang nak buat rasuah dan salahguna kuasa.... ini Kementerian yang paling banyak handle lesen dan permit..... adoilah....

Kalu lantik Saifuddin Abdullah ka.... ader lagi bagoosh berkali ganda dari Zuraida Kamaruddin ni.... ader kredible lagi... dan pendidikan pon agak tinggi...

Huhuhu...

Tapi kalu lantik jugak... bagoosh lah... ader modal nanti nak tibai Kerajaan Pakatan Harapan..... hahaha.....tunggu masa.la.... hahahaha ... best gak rasanya sebab ramai kengkawan blogger ader beberapa fakta yang boleh dikongsikan mengenai Zuraida Kamaruddin @ Mak Lampir nih... hahaha

Notis Merah Interpol Untuk Jho Low

Bhai/DeeDee semua...

Bila agaknya aaa Peguam Negara Malaysia nak arahkan PDRM supaya memaklumkan kepada Interpol berkenaan Notis Merah buat Jho Low???

Lama.sangat gua tunggu arahan "Red Alert" nih.... langsung tak pernah pun ader kat Interpol....

Takkan la tabley nak kuarkan untuk Jho Low hadir sesi soalsiasat dan memberi keterangan kepada Polis....

Takkan la kot tak brani lagi nak kuarkan notis nin??? Huhuhu...

Kaji Balik Skandal Pelabuhan Kuantan

Bhai/DeeDee semua ...

Pelabuhan Kuantan adalah dibawah Parlimen Indera Mahkota kalu tak silap gua.... Ini kawasan Saifuddin Abdullah lawan Nasruddin Hassan At-Tantawi dimana Saifuddin Abdullah ni dah menang...

Dulu PRU13 diorang bertembung di Parlimen Temerloh.... tapi selepaa Nasruddin Hassan At-Tantawi larik ker Indera Mahkota... Saifuddin Abdullah kejar dier kat sini gak...

Skrang nih Pelabuhan Kuantan dah jadi macam milik Negara China bilamana perjanjian MCKIP di Gebeng tu dinuktamadkan dan beroperasi....

Soalnya skrang... kepentingan pelabuhan ni cukup strategik... dimana Armada Timur TLDM menjadikannya pangkalan hadapan bagi wilayah selatan Laut China Selatan... Oleh itu rasanya semenjak pelabuhan Kuantan ini dikuasai oleh China Komunis.... makin hilang sedikit demi sedikit kedaulatan Malaysia di hujung Laut China Selatan...

Jadi... gua mintak Kerajaan Malaysia siasat dan semak balik perjanjian melibatkan China di Pelabuhan Kuantan ini demi kedaulatan negara kita Malayaia. Harap Ahli Parlimen yang terlibat mintak buat kerja sikit bab nih....

Huhuhu

17 May 2018

PPSMI Akan Ada Balik?

Bhai/DeeDee semua...

Adoyailah.... Mahathir Mohamed lak akan jadi Menteri Pendidikan... masak la nanti cikgu cikgi...  tak dapat la nak relaks skit macam la nih....

Yang ngajor Matematik tu.... kesian... kena speaking London la balik... sebab PPSMI maybe akan ader balik....   Mau tergeliat lidah la bagi yang biasa guna slanga .... huhuhu...

Bertabahlah yer...

Maybe sistem 1BestariNet akan dipertingkatkan coverage dan bandwidth.... untuk menampung sistem pembelajaran secara digital dan maya... Maybe jugak akan ditambah lebih banyak Google Chromebook untuk sekolah...

Cuma terbaek kalu pihak Kementerian Pendidikan ujudkan jawatan tetap untuk pembantu makmal komputer...  jadi tak perlu lah cikgu / cikgi terpaksa buat kerja tu... Cikgu / Cikgi patut buat kerja hakiki diorang la...

Cadangan ditutup... hahaha

Selamat Berpuasa Buat Najib Razak

Bhai/DeeDee semua...

Selamat berpuasa kepada semua pembaca blog nih.... terutamanya kepada rakan-rakan PDRM... Hehehe

Satu benda sedih gua rasa semalam.. Sungguh sedih aaaa.... Sampai rasa nak menangis..... Tak patut Najib Razak dikenakan sergahan macam tu oleh PDRM... siap geledah rumah... sampaikan lentok Najib Razak kat sofa ja... camana dier nak prepare sahur semalam....

Tak layak dier dapat layanan camtue...

Patut PDRM serbu rumah dier sampai bawak senjata api otomatik... pakai balaclava dan bullet proof vest... dan pecahkan pintu rumah Najib Razak tu.... baru lah betul SOP nya... tak gitue...

Tapi...

Tapi kan... ader sesuatu yang pelik kat sini... mana dier para penyokong Najib Razak... takkan takder sorang pon berkampung kat area rumah dier??? takkan la takder yang simpati kat dier...  mana pergi Zahid Hamidi... Hishamuddin Hussein... Khairy Jamaluddin... Salleh Keruak... Rahman Dahlan... Jamal Pak Tongkol... Noh Omar....  Nur Jazlan.... atau Shahrizat Jalil......

Hahahaha.... semua dah larik....  masa ader power semua orang himpit... sudah jatuh kali semua orang larik....  Hahahaha... bertabahlah....

Adoyailah...

16 May 2018

Selamat Hari Guru

Bhai/DeeDee semua...

Atuk belah emak gua dulu adalah guru... Guru silat... Opah belah bapak gua juga adalah guru ... Guru mengaji Al Quran... Emak gua adalah guru gak... Guru mengaji Al Quran...

Abang nombor dua gua (Nyah) adalah guru... Timbalan Pengetua Kolej Vokasional di Kedah... Abang nombor lima gua (Anchik) orang gelar Cikgu... walaupun dier kerja sebagai Anggota Polis (VAT 69)..... hahaha

Wife gua memang cikgu... Cikgu sekolah rendah ajar English, Bahasa Melayu dan Matematik.... Ex Girlfriend gua dan husband dier pon bekerja sebagai guru Bahasa Melayu dan Matematik...

Adik ipar gua bekerja sebagai guru gak... Guru J-QAF.....

Gua pulak... walaupun tak pernah jadi cikgu... tapi pernah jadi tutor IT dan biasa bagi seminar dan talk berkaitan Politik, IT, Keselamatan Rangkaian, Satelit dan Blockchain Technology

So... lingkungan hidup gua memang dikalangan cikgu / guru ..... jadi sempena 16 Mei 2018 ... gua nak ucapkan Selamat Hari Guru ... kepada semua kita yang memang sebenarnya adalah guru...

Guru kepada anak-anak kita... guru kepada rakan sekerja... guru kepada sesiapa pun....

Hahaha

Ujian Kelayakan PH

Bhai/DeeDee semua...

Gua cukup fedup ngan pimpinan PH yang semakin dah lupa siapa yang bersama depa waktu senang dan susah...

Skrang nih time UMNO dah nazak... dah nak mampus dah.... so melompat la puak-puak UMNO nak carik dahan berpaut... kapal UMNO/BN dah karam pon...

Kalu lu peratikan... puak UMNO paling karut berbanding MCA dan MIC .... puak MCA dan MIC time nih tetap setia kepada parti depa.. langsung takder ura-ura nak melompat parti... walahpun depa orang yang ader pengaruh di peringkat akar umbi... depa masih setia... dan ader maruah...

Tapi...

Tapi kalu puak UMNO nih... nak kira maruah... mana yang ader maruah... kapal karam ja terus tukar dan melompat... konon pikirkan akar umbi dan rakyat.... walhal puak UMNO ni biasa pikir tembolok diorang jer.... sekarang dah sesak sen takdak... kontrak takdak... projek takdak... jadi semua sudah cuak... tu yang melompat tue...

Yang bodoh aderlah beberapa kepimpinan PH itu sendiri... dengan senang hati terima berbondong puak UMNO yang melarikan diri... siap ader kat Perak tu nak bagi malaun yang lari dari UMNO sebagai EXCO.... pigi mampus la sebab diorang bagi sokongan sampai PH dapat jadi Kerajaan di Perak... senang-senang nak jadi terus jawatan EXCO...

Gampang la macam ni...

Patut semua puak UMNO/BN yang nak masuk PH tu kita bagi depa ujian kelayakan la.... kira macam orientasi...

Kita kumpulkan depa kat mana-mana stadium... semua yang nak masuk PH tu..... pastu kita tembak semua ngan water canon yang ader air asid dari FRU tue.... kalu depa tahan yang ini... kita bagi ujian kedua.... iaitu kita tembak dengan tear gas kat depa nih......

Mana-mana yang nak larik keluar ikut pintu stadium tu kita suruh FRU kasik belasah dengan cota dan rotan.... Kalu depa lepas semua nih.... kita ulang sampai 5 kali (sama macam demo BERSIH la) tapi tak la dalam satu masa... kita bagi depa  ulangan setiap 3 bulan.....

Cukup depa dah kena sampai 5 ... kalu depa rasa depa layak baru lah ader satu lagi ujian.... lepak bermalam kat mana-mana lokap secara beramai.... Tak kira la apa level diorang... pimpinan ka atau akar umbi....

Setel semua ujian kalu baru lah boleh kena ujian bertulis pulak... ujian kenegaraan... lepas kalu baru boleh diterima jadi ahli PH....

Apa macam???? Kita takmo ahli PH orang yang lembek-lembek ... kita mau yang cergas ja....

HAHAHAHAHA...

15 May 2018

Jangan Lupa Skandal 1BestariNet

Bhai/DeeDee semua...

Gua nak komen sikit ja... Hahaha... PH dah tadbir Persekutuan.. dan sekarang nih tengah panas isu pembongkaran skandal.... dan ramai yang dah kena sekatan perjalanan luar negara...

Gua tak mintak banyak macam orang lain.... gua cuma mintak satu siasatan menyeluruh dan pendakwaan bagi skandal berkaitan dengan projek 1BestariNet antara kerjasama Kementerian Pendidikan dengan YTL....

Itu ja.... dan jangan bagi chan walau siapa pun orang yang terlibat.... kasik siasat sampai ke akar umbi ...

Huhuhu....


**** sori aaaa .... nak main bowling tangan pengkor la... hahaha

PH Bukan Tong Sampah

Bhai/DeeDee semua...

PH bukan tong sampah yang terima semua sampah sarap yang ader .... ini bukan tempat dimana semua bangsat nak berlindung diri... nak melompat...

Tindakan MB Perak dari BERSATU yang terima bondong jer malaun dari BN yang melarikan diri lepas kapal BN karam memang bangsat lar... Sampaikan terima sajer dengan senang hati mamat bekas Adun Behrang si Jamaludin yang menyebabkan krisis perlembagaan di Perak dulu...

Wei... kalu BERSATU nak sangat dengan senang hati terima ja malaun masuk parti BERSATU tanpa saringan... silalah BERSATU keluar ja dari Pakatan Harapan... jangan gatai nak jadikan BERSATU jadi UMNO 2.0

Kitorang tau la nama Pertubuhan Peribumi Bersatu Malaysia (PPBM) tu kalu diterjemahkan ke dalam Bahasa Inggeris akan jadi United Malay Native Otganization (UMNO) gak ...

Tapi jangan la perangai pon ikut sama nak jadik UMNO 2.0 ....  Hampeh wal bangsat ja.. patut semua yang nak masuk melompat tu kena saring dulu takpon kena usulkan ke Majlis Presiden Pakatan Harapan sama ada boleh diterima atau tidak...

Ader paham ka??? Huhuhu

14 May 2018

Bagi Betis Nak Peha

Bhai/DeeDee semua....

Ini dah macam "Belanda Mintak Tanah" atau "Bagi Betis Nak Peha" .... Cam siot ja.... Aper dier ingat kuota berasakan kaum ka? Macam gampang ja.... Dulu masa BN berkuasa... Geng ni la jugak yang memgugut BN .... la ni diee nak ugut PH pulak.... Macam lahanat...

Just nak bagitau... Dalam perlembagaan.... Jawatan PM dan TPM mesti Melayu lar mangkuk.... Mana boleh bangsa lain.... Ini mesti tak baca Perlembagaan punya orang.... Hampeh... Patut puak ni jangan nak bagi muka sangat.... Sama macam UEC punya exam tu.... Yang berjanji nak terima UEC tu BN.... bukan PH ..... Akai ada ka???




13 Mei

Bhai/DeeDee semua...

Semalam adalah 13 Mei .... Ya ...Sudah 49 tahun berlalu 13 Mei 1969... Dan kini Malaysia sudah semakin toleran.... Kita semua harap unsur ekstrimis dan rasis dapat kita campakkan jauh-jauh dalam konteks kenegaraan Malaysia...

Elemen rasis yang dibawa oleh BN perlu kita tolak sebagaimana elemen ekstrimis yang ada dalam PAS juga perlu kita hindari...Orang Melayu memang bukan rasis dan ekstrimis... jadi jangan jadikan Orang Melayu sebagai rasis dan ekstrimis...

Mana tidaknya.... kita mahu anak semua bangsa mendapat hak-hak mereka sepertimana yang termaktub dalam Perlembagaan Negara... dan mengikut merit mereka sendiri...

No more cable.. no more cronism.. no more bias...

Kita mahu perubahan secara total dalam semua pentadbiran Negara dimana kita tidak mahu agama dan bangsa dijadikan bahan untuk mengugut acuan negara... Selayaknya agama dijadikan tiang seri negara dan bangsa sebagai tali pengikat untuk memperkukuhkan tiang seri...

Ini adalah zaman perubahahan...  kembalilah kepada Rukun Negara....  semoga kita boleh berbangga dengan Negara tercinta ini...

Untukmu Malaysia..

JKKKP Patut Dibubarkan

Bhai/DeeDee semua ....

Pada pandangan peribadi gua la... JKKKP (Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung Persekutuan) yang diujudkan pada 2008 patut dibubarkan lah...

Tak perlu dah ader dalam pentadbiran Kerajaan Persekutuan yang kini dipimpin oleh Pakatan Harapan... ini adalah satu perkhidmatan yang bertindan... yang dibuat oleh BN dahulu untuk kepentingan politik mereka sebenarnya...

Jadi ... polisi yang nak meneruskan JKKKP ni pada gua tak perlu la nak dijayakan. Stop at this point.... Mengarut... kalu betul nak pastikan peruntukan dari Persekutuan sampai kepada golongan sasar... maka lebih baik gunakan sahaja Jabatan Kerja Raya atau mana-mana agensi yang bersesuaian dengan dana yang nak disalurkan tue...

Tak payah nak buat Kerajaan dalam Kerajaan.... macam aper yang pernah BN buat dulu.... cukup-cukuplah....

Kita takmo dah wang ehsan disalurkan... tapi kita mahu dana yang diperuntukkan dijadikan modal untuk pembangunan ekonomi penduduk setempat...

Ader paham ka???

Jabatan Peguam Negara

Bhai/DeeDee semua...

Ader cadangan nak lantik bekas Presiden Majlis Peguam Malaysia iaitu Ambiga Sreenevasan jadi Peguam Negara Malaysia menggantikan Apandi Ali....

Gua bukan tak setuju... cuma Ambiga Sreenevasan nih ader jugak elemen bias dalam berpolitik walaupun dier tidak terbabit secara langsung dengan politik... contoh macam mana dier handle BERSIH pon dah cukup la..... huhuhu...

Pada gua... calon terbaek untuk jawatan Peguam Negara Malaysia adalah Haji Sulaiman Abdullah (mantan Presiden Majlis Peguam Malaysia @ Bar Council).... Dier nih tak berapa campur politik pon walaupun sebagai NGO... Gua pernah beberapa kali berurusan dengan dier... Dier professional.. Pengalaman pun ader...Skil pentadbiran pun ader.... kalu tak pon bagi ja kat Kuthubul Zaman Bukhari

Dan .. sepatutnya diasingkan juga tugas pendakwaan (pendakwa raya) daripada tugasan Peguam.Negara.... kita jadikan ianya "Jabatan Perundangan Negara" dimana dibawahnya ader dua jawatan utama iaitu Peguam Negara dan Pendakwa Raya Negara..

Bagi calon Pendakwa Raya Negara pulak... gua amat suka kalu Zainur Zakaria (selaku bekas Presiden Majlis Peguam @ Bar Council) dilantik kejawatan ini...skil dan skop tugasan nih mudah ja bagi Zainur Zakaria nih handle...

Harap ader yang tolong sampaikan ke PM.... huhuhu

Kementerian Belia Dan Sukan

Bhai/DeeDee semua...

PH bukan BN.. dan PH lebih mementingkan rakyat ... Jadi semestinya kepentingan warga muda dan belia amat diambil berat... Ini kerana merekalah pewaris negara Malaysia yang tercinta ini..

Oleh itu... pada pandangan gua... satu team yang baik demi untuk kepentingan warga muda dan belia perlu dibentuk bagi mengendalikan Kementerian Belia dan Sukan...

Maka... ini cadangan gua...

Menteri Belia dan Sukan : Syed Saddiq (BERSATU)
Timbalan Menteri Belia dan Sukan : Prabakaran (PKR)
Exco : Khairy Jamaluddin (BN)
Exco  : Nik Omar Nik Abdul Aziz (AMANAH)
Exco : Liew Chin Tong (DAP)

Dengan cara ini... kita bagi golongan muda dan belia yang mengendalikan KBS sekaligus merencanakan hala tuju dan skop KBS menuju Wawasan 2020 dan TN50..

Gua nampak Khairy Jamaluddin layak untuk terus dalam KBS sebab dier seorang yang berwawasan untuk KBS walaupun dia dari BN tetapi itu bukan satu masalah... Ini Malaysia yang baru.. PH bukan BN.. Manakala dengan adernya Nik Omar sebagai exco kanan dalam KBS maka kita boleh merencanakan belia kearah keagamaan, berakhlak dan beramal baik. Dengan adeenya Liew Chin Tong, maka kita dapat bawa masuk elemen kebersamaan dalam KBS dari segi kepimpinan multiracial...

Harap cadangan gua nih boleh diterima dan diperkembangkan. Mintak sesapa tolong sampaikan ke PM... huhuhu ...

13 May 2018

SPRM Dibawah Kuasa Parlimen

Bhai/DeeDee semua...

Gua tak heran ngan SPR .... Gua cuma nak SPRM diperkukuhkan kembali kuasanya dengan cara meletakkannya dibawah seliaan dan pemantauan Parlimen...

Semua kuasa siasatan dan pendakwaan perlulah bebas tanpa ader veto dari mana-mana pimpinan politik. Dengan cara ini satu ketelusan dan kredibiliti dapat dibentuk dan seterusnya digilap demi integriti SPRM itu sendiri...

Dan gua jugak amat berharap supaya Akta Biro Siasatan Negara (BSN) 1973 dapat ditarik balik pemansuhannya dengan pembentukan kembali Biro Siasatan Negara (BSN) dan semua unit-unitnya yang berasingan dari BPR @ SPRM... Tujuan BSN diadakan kembali adalah supaya semua unit-unit yang terpecah daripadanya dahulu dapat disatukan kembali dan boleh menumpukan risikan dan siasatan dengan lebih berkesan.

Ini secara langsung akan memberikan kuasa yang lebih kepada Agensi untuk melaksanakan tugasan yang diperlukan.

Sekian... Harap Maklum...

Ada Otak Sila Gunakan

Bhai/DeeDee semua...

Nih nak bagitau kat pimpinan PH la.... Otak yang Allah Taala bagi tu guna pakai la elok-elok... Jangan kerana pulut santan binasa...

Nak kuar statement tu semak betul-betul dan guna otak... Jangan guna kepala lutut... Kepoh bagi statement macam-macam sampai terpaksa pulak orang lain terpaksa perbetulkan... bersihkan taik...

Macam Rafizi Ramli, macam RSN Rayer, macam Osman Sapian, macam Nga Kor Ming.... bagi statement macam tak guna otak pikir dulu .... pastu teruk orang lain terpaksa betulkan keadaan dan bagi sejuk sentimen...

Bodoh ker aper... ingat masih jadi Pembangkang lagi ka??? Agak-agak la nak bagi statement pon... Jangan ingat kerana gua ader sikit sokong PH.... gua akan tutup mata.... wei.... Kritik tetap kritik... tak kira la geng ker aper ka... tak betul jalan kalu gua tibai....

Macam la gua pernah tibai TukarTiub dulu.... sama ja.... gua takder pilih kasih....

Ader paham ka???

BN 2.0

Bhai/DeeDee semua...

PH sepatutnya menjadi lebih baik dari BN sama ada diperingkat Persekutuan mahupun Negeri. PH tak boleh bersikap sama macam BN dalam mentadbir.

Kalu PH berperangai serupa macam BN, apa sebenarnya slogan "Jom Ubah" tu? Patutnya PH bergerak atas dasar mengutamakan rakyat bukannya mengutamakan parti dan orang-orang parti.

Yang memberikan kemenangan kepada PH adalah rakyat. Kalu nak harap orang-orang parti sahaja yang nak mengundi PH, jangan mimpi lah PH akan dapat kuasa sebegini.

Sebagai contoh dahulu kalu nak mintak bantuan Tekun Nasional atau Amanah Ikhtiar, pemohon perlu ader keahlian berdaftar dalam UMNO barulah layak untuk memohon. Ini cara BN mentadbir.

Sepatutnya waktu PH mentadbir, dasar,-dasar seperti ini sewajarnya tiada. Semua orang akan dinilai ikut merit, bukannya kabel atau sokongan atau parti.

Kita tidak mahu ujudnya BN 2.0 ... Itu ja... setakat nih gua nampak di Johor .... kepimpinan PH disana (Menteri Besar dan kabinetnya) nampak dah macam sebijik BN 2.0 ..... Itu baru satu negeri... kita tunggu negeri lain pulak...

Adoyailah...

Penyakit Gila Mikrofon

Bhai/DeeDee semua...

Bagoosh.. Bagoosh....sekor-sekor dalam Pakatan Harapan dok kena penyakit gila mikrofon.... Penyakit yang ini susah nak ubat... Bukan takder ubatnya.... tapi kena adee berani la nak amik ubatnya.... hahaha...

Ubatnya senang jer bagi orang-orang yang kena penyakit "Gila Mikrofon" nih.

Rakyat kasik buang diorang nih biler ader peluang sama ada dalam Pilihanraya Kecil  atau pada PRU15 nanti... Kasik ajar cukup-cukup ngan tak payah undi si bangang nih.....

Gua tak kisah kalu statement "gila mikrofon" diorang nih masa sebelum menang Persekutuan.... masa tu diorang pembangkang....

Tapi gua amat heran biler dah jadi pemerintah pun lagi teruk penyakit "gila mikrofon" nih diorang kena... Adoyailah....  buang la mentaliti pembangkang tu.... awak tu dah jadi pemerintah... akai guna la.... ker takder akai????

Huhuhu... rakyat Malaysia sedang perati ja.... bergaduh tamak jawatan la.... kecok kata diorang paling banyak kerusi la... Wei..... kerusi plastik murah ja kat Giant atau AEON Big..... huhuhu... tak payah bergaduh la.... adoyailah...

BONGOK betul lar...

12 May 2018

Rafizi Ramli Jangan Jadi Tamak Dan Bodoh La

Bhai/DeeDee semua...

Kecoh Rafizi Ramli kata keputusan lantikan Menteri Kanan Kabinet tu bukan muktamad... Aper masalah Rafizi Ramli nih aaa?

Dah start tamak jawatan ka untuk PKR? Wei nak habaq la... PKR bukan parti abang besar la.. PKR bukan parti taiko...

Mahathir Mohamed baru lantik Menteri Kewangan, Menteri Pertahanan dan Menteri Dalam Negeri... baru 3 ja Menteri Kanan la...

Ader 4 lagi jawatan Menteri Kanan... iaitu Menteri Pendidikan, Menteri Kerja Raya, Menteri Pengangkutan dan Menteri Belia dan Sukan....

So ... aper ke jadahnyer Rafizi Ramli dok melatah??? Tak payah kecoh la wei.. Nanti Nurul Izzah tu akan dilantik la handle Kementerian Pendidikan ... sabor la sikit...

Penyakit giler mikrofon tu cukup-cukup la Abdul Hadi Awang ja yang kena.... Rafizi Ramli jangan jadi bangang macam Shamsul Iskandar Md Akin.... Pakatan Harapan dah jadi Kerajaan yang memerintah la... buang la mentaliti jadi pembangkang tu... jangan buat perangai tu....

Adee paham ka?

Tolong aaa sesapa kasik sampaikan kat Rafizi Ramli yang gua sedang maki hamun dier nih..... tolong aaaa...

Punyalah Teruk

Bhai/DeeDee semua...

Mahathir Mohamed dah dilantik jadi Perdana Menteri Malaysia.. tapi punyalah teruk sampai nak masuk berurusan kat Pejabat Perdana Menteri di Putrajaya pun tak lepas lagi...

Terpaksalah buat mesyuarat dan penentuan kabinet kat sana sini... sebelum ni kat Yayasan Al Bukhary.. yang tadi masa umum Menteri Kewangan, Menteri Dalam Negeri dan Menteri Pertahanan terpaksa buat kat tempat nak gua lupa plak namanya...

Adoyailah... Aper la teruk sangat pengurusan Malaysia ni... kenapa Mahathir Mohamed selaku PM tak dapat buat mesyuarat kat JPM Putrajaya....

Ader sesapa ader maklumat ka???

Lompat Masuk Lompat Keluar

Bhai/DeeDee semua...

Macam-macam la alasan puak-puak yang lompat parti ... gua tak heran kalu yang lompat tu tak join parti yang memerintah... tapi gua cukup heran kalu yang melompat tu join parti yang sedang berkuasa memerintah...

Aper pon alasan... pada gua itu semua pasai mahu imbuhan ja... mau selamat... konon kalu jadi ADUN atau Ahli Parlimen pembangkang satu kerja tabley nak setel pasai takder dana dari Negeri atau Persekutuan.... walhal selama nih masa orang lain jadi pembangkang okeh ja....

Nampak sangat la spesis tabley percaya ja geng ni... Kalu diorang nih nak sangat melompat... lompat tapi takdak apa-apa jawatan ( negeri atau persekutuan ).. kalu lompat mintak jawatan kabinet atau exco... kena tunjuk jari tengah ja kat diorang nih....

Hampeh aaaa.....

Bukan aper.. takut jadi benda berulang.... Perak Version 2.0 ... ader lagi kes Speaker kena angkat bawak turun dari kerusi dalam DUN... tambah lagi kalu Norlee Radzi (DUN Tualang Sekah) yang nak melompat... huhu.. ini spesis anak beranak Radzi Manan yang tarak boleh pakai punya... bukan gua tak kenal Radzi Manan nih... dulu ngaji Quran ngan Mak gua..

Team Zahid Hamidi Sedang Bekerja

Bhai/DeeDee semua...

Lu pernah dengar tak peribahasa "sudah jatuh ditimpa tangga"??? ..... Kalu pernah dengar.... itu kira kes insiden kecik ja... kes malapetaka kecik ja...

Sebab .....

Belum lagi kalu ader peribahasa "sudah jatuh ditimpa tangga sambil kepala kena terajang dan tendang"

Hahahaha.....

Atau peribahasa ini ”sudah jatuh ditimpa tangga muka tersembam kat tahi lembu sambil kepala kena terajang dan tendang serta diludahi'

Hahahaha.....

That's what happen to Najib Razak right now... bila mana Team Zahid Hamidi sedang mula bekerja... ini masa la mau kasik keronyok habis-habisan.....

Hahaha.... lepas nih Wak Zahid Hamidi akan buat muka kesian jaja sana sini konon perangai baik dah insaf selama lima (5) tahun untuk dapat balik sokongan rakyat.....

Jangan riso... Wak Zahid Hamidi akan sanggup letakkan kapla Najib Razak dan Rosmah Mansor dengan menjadi saksi bagi kes salah laku kedua suspek nih... janji Wak Zahid Hamidi selamat...

Dier akan mulakan berlakon yang dier aderlah selamanya pro-Anwar... (samer macam sorang lagi yang pernah pro-Anwar iaitu Ahmad Shabery Cheek).... Kan pada 1998 Wak Zahid Hamidi kena tahan ISA pasai sokong Anwar Ibrahim... lepas tulur kena picit kat dalam tahanan...  terus bertukar.... hahaha

Hahaha....

11 May 2018

Jangan Bawa Perangai BN Dalam PH

Bhai/DeeDee semua...

PH bukan BN. Simple as that.

Jadi kalo ader otak dan DNA yang berperangau macam BN maka PH bukan tempatnya. Sila meninggal.

Perangai balas dendam, perangai dengki khianat, perangai kumpul kroni, perangai rasuah, perangai salah guna kuasa, perangai rasis, perangai ekstrimis, dan segala macam perangai yang biasa ada dalam BN atau PAS .... sila meninggalkan PH.

So kalu ader ura-ura nak suruh tamatkan lesen atau permit Utusan Malaysia, Berita Harian, Kosmo, Harian Metro, Harakah, Media Prima, TV3 dan segala angkatan dengannya ... sila meninggal..

Sebab PH bukan BN, Finite

PH akan beri kebebasan media tetapi secara terkawal (melalui Majlis Media).

Jadi kalu lu orang ader dengar pimpinan PH yang cakap nak sekat itu ini dan nak haram itu ini, sila bagitau orang itu supaya "Sila Meninggal"

Ader paham ka RSN Rayer? Pahduli apa lu konon orang besar DAP.  Sila pi mampus. Sila Meninggal.

Finite

PH Tak Ingin Berpakat Dengan BN

Bhai/DeeDee semua...

Nak bagitau satu ja kat Geng Lebai..... PH serang BN sebab PH tak ingin pon nak berpakat dengan BN.... aper ke bodohnya lawan lepas tue berpakat.... Bangang ka apa lebai ni....

Gua dan rakan-rakan Blogger seperti AdukaTaruna, MountDweller, ManjungMari, Cenangau, AmenoWorld,  AbuNawas serta ramai lagi dah tau lama dah Lebai nih memang (nak) berpakat ngan UMNO/BN .... awal lagi kitorang dah "langgar" lebai ni berkaitan isu ni... Hahaha... Lagi walaunta semua dok kata kitorang fitnah lebai.... Hahahaha

Sekarang apa macam.... Ada betui ka???

### Kalu idea Lebai nih bagoosh sangat... apa pasai tak implement kat Terengganu.... kan Terengganu hanya ader UMNO dan PAS ja... boleh la buat takder Pembangkang.... hahaha... Lebai.. Lebai.... baru dapat mimpi ka??? hahaha 

### Lebai tau kalu PAS bergabung saja ngan BN di Perak... Rakyat akan maki hamun PAS dan rakyat akan lagi tarak percaya sama PAS...  Hahaha.. sebab tu la Lebai bagi idea mengarut macam gampang nih...

UPDATE : 

Pesuruhjaya Pas Perak, Razman Zakaria berkata, pembentukan kerajaan perpaduan melibatkan Pas, BN dan Harapan hanya akan dipersetujui dengan syarat parti itu mesti dipilih mengetuai kerajaan tersebut.

Menurutnya syarat terbaharu itu difikirkan setelah mengambil kira kepentingan parti itu untuk mendaulatkan Islam di negeri Perak dan kedua-dua pakatan parti lain iaitu Harapan dan BN perlu menyetujuinya.

"Sebelum ini, sememangnya kita ada meletakkan tiga syarat awal kepada Harapan atau BN untuk mewujudkan kerajaan perpaduan di antara salah satu daripada mereka.

"Syarat pertama adalah mana-mana mereka mesti menerima usul pindaan RUU355, syarat kedua, ketiga-tiga Adun Pas mestilah dilantik sebagai Exco kerajaan negeri dan ketiga, separuh daripada jawatan JKKK, ketua kampung dan penghulu mesti diberikan kepada ahli parti itu.

"Namun kini, syarat itu sudah bertukar kepada kerajaan perpaduan tanpa pembangkang hanya setuju dibentuk sekiranya Pas dipilih mengetuainya, selaras mengikut nasihat mesyuarat khas Jawatankuasa Kerja Pas Pusat," katanya sewaktu dihubungi media di sini hari ini.

Razman berkata, syarat itu sudah dinyatakan kepada kedua-dua Harapan dan BN dan sehingga kini pihaknya masih belum menerima sebarang persetujuan daripada mana-mana pihak.


Nasi Sudah Menjadi Bubur

Bhai/DeeDee semua...

Itulah.... orang dah nasihat lama dah... Tapi hangpa buat apa??? Tidoq ...  La nih baru kalut nak mintak berundoq ... Adoi.... Awat tak sedaq dari dulu.... Lagu nih dak kigha lambat dah aih.... Nasik dah jadi buboq ....

Satu lagi .... UMNO pun patutnya dah terbubaq .... Mana ada UMNO lagi.... Nak suruh turun lepak mana? Hahaha..... UMNO dah batal la...


Shamsul Iskandar Janganlah Tamak

Bhai/DeeDee semua...

Satu part ngan Shamsul Iskandar Mat Akin nih yang gua tak suka benar adalah perangai sombong dan kelam kabut dier... dan tak sangka pulak sikap tamak pon ader ngan dier...

Adoyailah...

Ikutlah konsensus Majlis Presiden Pakatan Harapan... jangan nak memandai-mandai cadangkan calon sendiri untuk jadi Ketua Menteri Melaka...

Wei Shamsul Iskandar Mat Akim ooi... buang-buanglah perangai dan DNA UMNO tu... lu dah lama dalam PKR dah... patut perangai tu dah ubah la....

Penang dapat kat DAP lead negeri... Selangor dapat kat PKR lead negeri, so bagilah AMANAH pulak lead negeri Melaka....

Ader paham ka???

Masyuk

Bhai/DeeDee semua...

Ader team yang masyuk nampaknya... Hahaha .... takper la... nak buat macam mana... Liga Inggeris, Bundesleague dan Liga Sepanyol pon ader yuran perpindahan kalu ader pemain yang kena beli... Inikan pulak Liga tempatan (liga kampung)

Stendet la tue kalu ader player yang tengah hot.... sure boleh deal yuran perpindahan yang cantik.... stakat RM15 juta untuk sorang player pun rasanya takda hal lar... hahaha

Cukuplah dapat deal perpindahan untuk tiga orang pemain simpanan....  itu pon nilai yuran perpindahan katanya agak besau gak... sebab benda nih depa deal dalaman ja... tapi dengar khabar... mau cecah dekat enam puluh atau tujuh puluh juta....

Esok lusa katanyer player dah boleh turun untuk perlawanan pemanas badan sebelum perlawanan peringkat liga semi-pro akan bermula dalam 2 atau 3 bulan lagie.... Hahahaha ... tapi player yang baru kena beli tue tak perlulah masuk kesebelasan utama....  cukup la dok kat bangku simpanan ja.. sama macam pasu bunga ja.... sebab skil player yang kena beli ni sebenarnya bukan ader pon... sekadar nak cukup korum ja... hahaha

Stadium Ipoh pon okeh gak kalu nak jadikan tempat latihan bagi player nih... sebab kos pengurusan taklah tinggi sangat... senang segala urusan... Tukar jersey HOME (warna ijau) dengan jersey AWAY (warna biru).....

Ader paham ka analogi gua nih??? Kalu tak paham.... sila hentak kapla lu tu kat jalan bertar... hahaha

UPDATE : Hahaha... banyak betul modal diorang untuk bayar yuran perpindahan tue.... dua team wei diorang beli pemain simpanan... hahaha .... hebat..... nampak gaya boleh main di dua stadium....

setiap team beli tiga (3) orang pemain simpanan nampaknya.... hahaha... masyuk... masyuk...

10 May 2018

Tugasan Baru Bermula

Bhai/DeeDee semua....

24 tahun gua amik masa terlibat secara maya melalui beberapa blog dan website untuk mendedahkan kepincangan Barisan Nasional dan seterusnya jika perlu menjatuhkan penguasaan Barisan Nasional...

Salah satu website gua aderlah yang tersenarai dalam top 10 ranking website pro-reformasi pada ketika itu (zaman Geocities dan sebagainya).. bersama rakan webmaster Laman Reformasi, Laman Mahafiraun, Polong Cyber dan beberapa orang lagi.

Jadi...

Setelah Pakatan Harapan mengambil alih pemerintahan Persekutuan Malaysia, maka tugasan baru gua telah bermula... Dan seperti biasa Pakatan Harapan pula tidak akan terlepas dari kritikan dan serangan dari gua secara maya...

Jadi untuk mengelakkan dari kena tibai ngan gua, silalah menjadi Kerajaan yang bagoosh dan cakna rakyat. Ingat... kemenangan lu orang dan sokongan selama ini gua bagi kat parti pembangkang bukanlah lesen untuk lu orang berbuat sesuka hati...

Gua akan tetap bersama "pembangkang" sebagai sistem semak dan imbang (check and balance)... yang adil disembah, yang zalim disanggah...

So.... kerja baru gua dah start bermula pukul 5 petang ini....

Awalnya Hari Raya

Bhai/DeeDee semua ...

Nampaknya awal datangnya hari raya kali nih... kabinet yang lama dah dimakan anai-anai tu kita nak kena ganti baru... tambah pulak kabinet lama tu dah senget, hogeh (goyang) dan buruk.

Elok sangat lah kita buang atau bakar kabinet lama tu... Ader banyak sangat kabinet lama tu walhal yang boleh pakai cuma beberapa jer la....

Hahahaha...

Makcik Bibik lama kita tue sedang kemas-kemas kain baju yang ader dalam kabinet lama tue... nak balik kampung Sg Buloh katanya... barang lain dah pos guna pesawat Antonov...

Hahahaha....

Terbakor... terbakor...

**** something fishy at "kayangan" ... delayed sworn .... joota-joota ....

Adakah Ops Hujan Duit sedang berlaku???

PERINGATAN : Hormat itu ada batasnya, sampai satu masa hormat itu boleh hilang dan akhirnya ada yang akan disimpan dalam MUZIUM.

Baca Sini : WAKENA

UPDATE (1:00 PM) : Proses urusniaga jual beli sedang dibincang dan diadakan dibelakang tabir. Oleh itu selagi mana ianya tidak selesai, proses angkat sumpah akan ditangguhkmnan. Jangkaan proses angkat sumpah adalah sebelum Rabu (16 Mei 2018).

UPDATE (2:00 PM) : Dari pukul 11 malam semalam, proses "Option 1" masih lagi berjalan. Memang dasat kali nih la bhai... huhuhu

UPDATE (4:00 PM) : 2 urusniaga jual beli sudah solosai.. total RM70 juta.. tunggu la perkembangan terbaru nanti...

Terima Kasih BN

Bhai/DeeDee semua ...

Kita wajar mengucapkan jutaan terima kasih kepada Barisan Nasional kerana....

- Telah berjaya membakar sentimen rakyat untuk membuat perubahahan. Selama lebih 60 tahun rakyat memendam rasa dicabar intelektual mereka setiap masa.

- Telah berjaya memperlihatkan kepada rakyat bahawa agensi kerajaan boleh diperkudakan untuk kepentingan parti. Ini menyebabkan rakyat bersatu hati menolak agensi-agensi ini.

- Telah menjual kedaulatan dan tanah air ini secara terbuka  kepada negara asing seperti China Komunis dan Arab Saudi. Dengan ini maka dapatlah rakyat melihat niat sebenar Barisan Nasional.

- Telah berjaya menambahkan hutang negara kepada tahap yang mencuakkan yang akhirnya dapat memberikan rakyat cukup bahan untuk menjatuhkan Barisan Nasional.

Akhir kata, sikap Barisan Nasional yang sombong, bongkak dan besar kepala telah menyebabkan rakyat memberontak secara senyap (fire down below).

Syabas kepada semua rakyat Malaysia yang berjaya menghilangkan kepercayaan kurafat dan sesat.

Aamin Ya Rabb...

**** Ingat dan insaflah.... bahawa jika marhaen mustad'afin ditekan secara semberono oleh Dewa dan Dewata Raya, maka akan sampai juga masa para Dewa dan Dewata Raya dicampakkan oleh marhaen mustad'afin kedalam muzium. Oleh itu janganlah sesekali rasa sombong dengan pangkat dan darjat. Satu peringatan daripada marhaen mustad'afin buat semua.

TAMBAHAN : Kalahnya 8 Menteri dan 19 Timbalan Menteri pada PRU14 sepatutnya menyedarkan diri mereka yang terlibat agar jangan menunjukkan sikap bongkak dan sombong kepada rakyat. Insafilah kekalahan tersebut.

Ops Hujan Duit

Bhai/DeeDee semua...

Menjelang pagi esok pukul 11 pagi, akan ader beberapa panggilan telefon berprofil tinggi yang membawa peluang untuk hujan duit bagi mana-mana pemenang kerusi DUN dan PARLIMEN....

Jadi lu orang jangan terkejut kalu ader yang sedang berkira-kira berapa nilai yang patut diminta sebagai nilai yang dipersetujui..

Maka ... bagi Negeri Perak contohnya, gua pasti GS akan deal dengan BN... Yang mana UG itu pasti.

Hahaha

09 May 2018

Pembentukan Persekutuan (Parlimen)

Bhai/DeeDee semua...

Setakat ini pembahagian kerusi Parlimen masih lagi seperti mana VSR (Voter Sentiment Ratio) yang terakhir semalam.

Yang menariknya, beberapa nama besar dalam Barisan Nasional telah tumbang dengan majoriti yang agak besar. Aper pun kita berharap tidak akan berlaku masalah keselamatan dan ketenteraman awam di Malaysia atas keputusan PRU14 kali ini.

BN : 124
PH : 80 (termasuk kerusi milik Warisan di Sabah)
PAS : 18

Pembentukan Negeri (DUN)

UPDATE : Kepada semua sila jangan ambil tindakan drastik dalam situasi SPR belum mahu mengumumkan keputusan. Kita faham semua itu. Trivago .... hahaha ...

Pastikan tiada perlu tindakan kawalan keselamatan yang maksimum. Biarlah pertukaran kerajaan dapat berjalan dengan mudah dan tanpa kekecohan.

Pembentukan Negeri (DUN)

Bhai/DeeDee semua ...

Setakat maklumat yang Agensi ada (pukul 5 petang). Ianya keputusan tidak rasmi.

Perlis : BN (Majoriti Selesa)
Kedah : BN (Majoriti Kecil)
Pulau Pinang : PH (Majoriti Kecil)
Perak : BN (Majoriti Kecil)
Selangor : PH (Majoriti Kecil)
Negeri Sembilan : BN (Majoriti Kecil)
Melaka : BN (Majoriti Kecil)
Johor : BN (Majoriti Kecil)
Pahang : BN (Majoriti Kecil)
Terengganu : BN (Majoriti Kecil)
Kelantan : BN (Majoriti Selesa)
Sarawak : BN (Majoriti Kecil)
Sabah : BN (Majoriti Kecil)

*** Urusan pengiraan undi masih lagi sedang berjalan. Harap maklum. Setiap perubahan hasil dari penjumlahan kertas undi akan diupdate disini setiap masa.

*** Anak-anak gua tengah layan keputusan PRU14 sebab gua ader janji ngan diorang yang kalu dapat keputusan Perubahan... gua nak belanja diorang makan durian... Hahaha... punya la diorang dok kusyuk folo result... hahaha

TAMBAHAN : Negeri Sembilan sudah bertukar kepimpinan negeri. Terengganu dan Kelantan sudah kembali kepada kepimpinan ulama. Pahang dan Perlis pula nampaknya selesa dengan kepimpinan sediaada.

Sikap Over Confident

Bhai/DeeDee semua...

Sori aaa.. artikel nih pendek ja....

Peratusan keluar mengundi dibawah 85% sebab sikap over confident menang.

Pengundi Gagasan Sejahtera (GS) dikesan keluar mengundi hampir cecah 95% dari bilangan kekuatan ahli dan penyokong mereka.

Pengundi Barisan Nasional (BN) dikesan keluar mengundi hampir mencecah 70% dari bilangan kekuatan ahli dan penyokong mereka.

Pengundi Pakatan Harapan (PH) dikesan keluar mengundi hampir mencecah 80% dari kekuatan bilangan ahli dan penyokong mereka.

Tapi.... Pengundi GS semuanya dapat membuang undi sebelum pusat mengundi ditutup sama seperti pengundi BN. Manakala pengundi PH ramai yang tidak dapat mengundi walaupun telah beratur sekian lama (sebab kebanyakan mereka keluar mengundi selepas waktu makan tengahari). Tambah lagi ramai ahli BERSATU dan PKR yang lewat keluar mengundi ...

Gua tadi pon amik masa 3 jam berbaris sebelum dapat mengundi walaupun gua hadir di pusat mengundi seawal pukul 9.30 pagi... Pusat mengundi yang gua hadir ader 6 saluran... dan saluran 3 adalah paling ramai yang beratur...

Sikap Over Confident dan Time Planning memang out.. failed... huhuhu... so jangan marah la....

Huhuhu....

TAMBAHAN : SPR memang dah plankan beberapa magik bagi memastikan keputusan Pilihanraya adalah menjadi seperti yang dirancang dan dijangka. So tak boleh nak kata apa bila SPR itu sendiri ada masalah kredibiliti...

Peratusan Keluar Mengundi Agak Rendah

Bhai/DeeDee semua...

Gua dimaklumlah jangkaan setakat ini peratusan total keluar mengundi dijangkakan hanya akan cecah setakat 87% sahaja (secara purata) bagi setiap pusat mengundi selepas pusat mengundi ditutup.

Ini menunjukkan bahawa ader pusat mengundi yang akan mendapat jumlah keluar mengundi total sekitar 74% selepas pusat mengundi ditutup.

Sedih kerana sepatutnya kita dapat melihat jumlah total bagi setiap pusat mengundi yang agak tinggi kerana kesedaran untuk kewajipan mengundi sudah sepatutnya tinggi. Tapi malang masih ada pihak yang beranggapan bahawa urusan mengundi ini suatu yang sia-sia atau tidak berfaedah.

Marilah bersama-sama memastikan semua pengundi yang layak keluar mengundi kali ini yang mana dapat mencecahkan peratusan keluar mengundi lebih dari 95%. Marilah...

Ayoh keluar mengundi.

UPDATE : Maaf, pusat mengundi semua sudah ditutup. Dan peratusan jumlah keluar mengundi tidak mendapat sasaran menyakinkan pada 90%.

Jangan Sia-Siakan Harapan Rakyat

Bhai/DeeDee sekalian...

Selamat menjalankan kewajipan anda sebagai warganegara.. Buatlah pilihan yang tepat demi memastikan bahawa kedaulatan negara ini kekal milik kita dan kita boleh berbangga dengannya.

Janganlah kerana nilai wang ringgit yang sekupang dua kita sanggup gadaikan maruah dan kedaulatan negara kita kepada negara asing. Kita patut menjadikan negara kita paling dihormati diseluruh dunia dan bukannya menjadi bahan lelucon dan penghinaan. Dahulu England dan Australia pun tidak berani menempelak kita kerana kita hebat sampaikan kita boleh boikot ekonomi dua negara tersebut.

Tolak pemimpin yang rasuah, yang salahguna kuasa, yang mengarut pentadbirannya. Negara ini adalah hak semua warganegara. Keluarlah mengundi untuk perubahan. Perubahan untuk kita, anak cucu kita dan warisan kita semua.

Kita tolak TOL bukan untuk lima (5) hari tetapi selamanya. Kita mahukan harga bahan bakar yang bersubsidi pada harga terendah bukan setakat untuk enam (6) minggu tapi selamanya sebab kita adalah negara pengeluar minyak dan gas. Kita terima cukai itu perlu tapi tidaklah sampai orang miskin dan papa pun dikenakan cukai melalui GST.

Jadi janganlah kerana sekupang dua yang dijanjikan oleh kepimpinan lama kita mahu gadaikan perubahan yang sepatutnya kita terima.

Kita tidak mahu terbeban dengan hutang negara yang kronik hasil dari salah tadbir dan rasuah yang berleluasa. Cukup-cukuplah kita tamatkan penguasaan Barisan Nasional dan kita gantikan dengan kumpulan yang baharu. Kita berikan peluang kepada Barisan Nasional untuk menjadi pembangkang yang baik diperingkat Persekutuan dan Negeri.

Kita mahu negara Malaysia ini kembali kaya seperti masa dahulu dimana RM1 hampir sama dengan USD1 pada masa kita mendapat kemerdekaan. Kita mahu Malaysia yang hebat sehinggakan Singapura pun tidak akan memperhambakan pekerja-pekerja Malaysia yang terpaksa mencari sesuap nasi disana. Kita mahu pekerja Singapura pula yang terpaksa berkerja di Malaysia kerana mawatang dan ekonomi kita lebih kukuh.

Harapan seluruh rakyat Malaysia terletak atas bahu kita dimana undi kita walaupun satu undi adalah amat penting bagi masa depan negara tercinta ini. Satu undi yang boleh mengelakkan negara Malaysia ini dijajah oleh China Merah.

Keluarlah mengundi seperti mana anda tidak pernah keluar mengundi sebelum ini. Pastikan peratusan keluar mengundi kali ini adalah yang akan menjadi sejarah Malaysia dengan peratusan yang maksimum.

Pastikan selepas ini kita mampu untuk menangkap, menyoalsiasat, mendakwa dan menjatuhkan hukuman terhadap semua skandal dan salah laku serta rasuah yang menyebabkan negara kita Malaysia dibelenggu masalah ekonomi dan pentadbiran.

Kita mampu untuk melakar satu sejarah baru untuk Malaysia.

Undi Untuk Perubahan
Vote For Change
Undi Untuk Keadilan
Vote For Justice

Ayohlah... Jom Ubah....

TAMBAHAN : Jika anda melihat ada kesalahan dibawah Akta SPR berlaku pada masa mengundi (seperti rasuah pembelian undi), sila buat laporan Polis dengan segera serta bukti bergambar.

08 May 2018

GE14 / PRU14 Voter Sentiment Ratio (VSR) - Daily - 8 May 2018 (11 PM)

Bhai/DeeDee semua...

Ini VSR (Voter Sentiment Ratio) terakhir yang gua boleh publishkan untuk #PRU14 / #GE14 kali nih..... Perubahan akhir adalah pada kertas undi... Rasanya pengundi dah buat keputusan final diorang dah.... dan kalu diorang dah final... maka keputusan PRU14 berkemungkinan seperti macam nih.... Tak akan banyak beza pun nanti.... sekitar lima enam belas kerusi yang yang akan berbeza... itu pon kalu ader la....

Aper pun... bersamalah kita menunaikan tanggung jawab kita sebagai warganegara Malaysia... Keluarlah mengundi... pastikan peratusan keluar mengundi lebih dari 90%... kita mampu merubah senario ini kepada yang lebih baik hanya dengan memastikan peratusan keluar mengundi lebih tinggu dari 90%... Ayoh....

Undilah...

### Jangkaan Agihan Kerusi Parlimen Adalah Seperti Berikut ###

BN : 124 Kerusi
GS : 18 Kerusi
PH  : 80 Kerusi (ini termasuk kerusi yang dimenangi pembangkang lain di Sabah dan Sarawak)



Taruhan Nyawa Untuk Tanah Tercinta Ini

Bhai/DeeDee sekalian....

Seramai hampir seribu lebih anggota, kakitangan dan operatif Agensi telah meletakkan kepentingan negara Malaysia lebih dari kepentingan peribadi. Kami meletakkan taruhan nyawa untuk tanah tercinta ini pada semua keadaan.

Setiap kali ader operasi sama ada secara terang nyata mahupun berselindung, kami tidak akan teragak-agak mendahulukan negara. Walau dimana pun kami ditugaskan. Walaupun pampasan jika berlaku kecelakaan nyawa semasa bertugas hanyalah sebanyak RM25 ribu sahaja tanpa rekemendasi awam, kami terus tetap bertaat setia kepada Malaysia.

Namun kami tidak pernah sesekali meletakkan kepentingan atau kecenderungan berparti dalam urusan kenegaraan. Betul setiap dari kami masing-masing ada kecenderungan berpolitik kepartian, tapi itu bukan alasan untuk kami berbeda-beda dan memilih-milih.

Oleh itu, saya selaku bekas anggota Agensi dengan ini ingin mengajak anda semua membuat pilihan yang bijak demi masa depan Malaysia tercinta. Janganlah kerana kepentingan dan kecenderungan politik kepartian kita mengakibatkan negara Malaysia yang tercinta ini tergadai kepada negara asing.

Peluang pekerjaan di Malaysia sepatut dikuasai oleh warganegara Malaysia. Apa sahaja projek pembangunan atau infrastruktur serta berskala mega perlulah mendahulukan kepentingan warga pekerja Malaysia berbanding warga asing. Janganlah kerana mahukan pelaburan asing masuk, sehinggakan peluang pekerjaan pun hilang kepada warga asing. Polisi yang melibatkan pelaburan asing mesti mendahulukan Malaysia.

Janganlah kita menang sorak, tapi tergadai tanah air. Tak guna kalu ada pelaburan masuk tapi peluang pekerjaan atau perniagaan tidak dibuka kepada warga Malaysia. Kita semua tahu senua projek pelaburan di Malaysia yang datang dari China tidak meletakkan kepentingan peluang pekerjaan dan pemindahan teknologi kepada warga Malaysia. Semuanya dibawa dari China. Pekerja dari China atas alasan pekerja Malaysia tidak kompetan.

Walhal dahulu masa kita bawa masuk pelaburan dari Korea dan Jepun, kita dahulukan peluang pekerjaan untuk warganegara Malaysia disamping dimestikan berlakunya permindahan teknologi (teknologi transfer) sebagai satu syarat wajib.

Marilah bersama membangunkan Malaysia tercinta dengan slogan "Malaysia untuk Warga Malaysia" dari segenap segi (pendidikan, pekerjaan, ekonomi dan pelaburan)

Ayoh... marilah mengundi untuk pilihan yang lebih baik. Berhijrahlah.

UPDATE : VSR last akan keluar pada pukul 11.30 malam nih... nanti gua akan ulas sedikit berkenaan Voter Sentiment Ratio (VSR) tue...

GE14 / PRU14 Voter Sentiment Ratio (VSR) - Daily - 8 May 2018 (6 PM)

Bhai/DeeDee semua....

Adoyailah.... rugi banyak lar biler kena agenda spoiler nih... Hampeh lar.... masalahnya geng spoiler tak sedar lagi yang diorang nih sebenarnya bagi nyawa kat BN... Adoilah... pening memikirkannya.... memang nampak macam sengaja ja diorang nih bantu BN biler diorang bertanding di tempat-tempat yang tak pernah pon diorang bertanding,.... adoilah...

Maaflah... gua boleh ja citer benda best dan molek ja kat sini... tapi itu bukan gua.... gua citer tentang realiti... gua citer tentang fakta... gua citer tentang senario semasa... gua citer tentang impak..... Tak guna gua nak citer yang PH boleh memang besar kerusi Parlimen kalu sebenarnya PH agak goyah nak dapat kerusi tu sebab undi dah terpecah teruk.... undi dah macam nakharom...

BN memang akan drop banyak undi depa bagi setiap kerusi.... ditambah lagi dengan undi rosak.... tapi undi untuk Pembangkang sebenarnya dah pecah banyak... pecah teruk... memang kalu kira campur semua undi Pembangkang adalah lebih banyak dari undi BN... tapi pasai pembangkang pecah antara PH dan GS.... maka semuanya jadi sia-sia....

Melainkan....

Melainkan peratusan keluar mengundi mesti lebih dari 95% .... bawah 85% kalu... sure BN menang bergaya.....

Ader paham ka????



GE14 / PRU14 Voter Sentiment Ratio (VSR) - Daily - 8 May 2018 (2 PM)

Bhai/DeeDee semua....

Susah hati dibuatnya dengan VSR pada pukul 2 PM tadi.... gua susah hati.... Sentimen dah okeh... tapi pasai undi spoiler yang akan sebabkan BN boleh menang dengan bergaya... Kena pastikan kempen kuat sikit tolak spoiler.... huhuhu...

Adoyailah...

UPDATE : Kemungkinan talian INTERNET di Langkawi akan di throttlekan (dislowkan) pada gateway dan backbone supaya AMANAT Pakatan Harapan melalui Facebook (FB) malam ini gagal... So sediakan option-option lain.... Harap maklum....


Mustad'afin Bersatulah

Bhai/DeeDee semua ...

Wahai Mustad'afin (golongan tertindas) .... cukup-cukuplqh kita dimangsakan oleh pemimpin dan pimpinan... Bersatulah... bersatulah demi perubahan...

Sudah sekian lama Mustad'afin tidak dibela oleh kepimpinan BN dan PAS ... sudah cukup lama mereka hanya membuat retorik sahaja... yang kedepan membantu dan memperjuangkan nasib Mustad'afin hanyalah dari PSM dan PRM...

Yang kena tangkap... yang kena tahan bersama dengan Mustad'afin aderlah aktivis dari PRM dan PSM... yang kena belasah... yang kena gari... yang kena pukul dengan LSF dan FRU pun mereka...

Mana pernah Nasrudin Tantawi berada di saf depan dalam perjuangan golongan Mustad'afin... Mana pernah Abdul Hadi Awang... Mana pernah Najib Razak... Mana pernah Nik Amar... Mana pernah kita lihat Nik Abduh berada didepan sekali....  Takiyuddin Hassan atau Ahmad Dasuki Rani pun tak pernah kedepan...

Yang pernah kedepan aderlah orang macam Hatta Ramli, Tian Chua, Arul PSM, Dr Jeyakumar PSM, Khairul Nizam (AdukaTaruna), Jeming Hassan dan beberapa orang lagi...

Jadi... wajarlah Mustad'afin bersatu... buat perubahan... kita ubah kali ni.... geng Lebai pun bukan nak memperjuangkan masalah Mustad'afin.....

Bersatulah....

Harapkan Panas Sampai Ke Petang

Bhai/DeeDee semua ...

Gua lepaskan semua komen kat blog gua... yang memuji pon gua lepas.. yang mengeji pon gua lepas... malah yang musykil pon gua lepas.... sebab gua tau pembaca blog gua nih ader pelbagai segmen penyokong... Ader yang sokong BN, ader yang sokong GS, ader yang sokong PH, ader yang sokong PRM dan PSM malah ader yang sokong Partai Komunis Malaya.... hahaha...

Sebab itu la gua takder hal nak layan semua komen... hahaha...

Tapi.... kita kena dahulukan benda penting.... Masalah Malaysia nih hanya isu berkaitan salah guna kuasa dan rasuah... itu ja... yang lain sebenarnya tak kritikal.... kerana salah guna kuasa dan rasuah la yang menyebabkan selama nih kita kena jajah... jajah sama ada secara fizikal mahupun secara ekonomi...

Dulu sebelum Merdeka... malaun spesis Sembilan Dewa yang dok jual negara ni...  sampai terjajah ke Portugis, Belanda dan Inggeris ... lepas tu kerana bodoh... di jajah oleh Jepun dan.... Komunis tak menjajah negara nih dulunya sebab depa sebenarnya warga Malaya itu sendiri...

Tapi lepas Merdeka... la nih dah sikit demi sedikit tanah tercinta ini disonglap di lelong secara senyap atau berdepan oleh spesis malaun Sembilan Dewa jugak dan akibat rasuah dilelong jugak oleh UMNO kepada China Komunis...

Adoyailah.... Yang best tu... UMNO dibalachikan oleh MCA untuk jual negara nih kepada China Komunis... itu pon orang UMNO dok salahkan DAP dan lain-lain... bodoh aper yang buat deal tu puak UMNO dan MCA... tapi salahkan orang lain....

Dulu masa Abdullah Ahmad Badawi... sempar gak lah Khairy Jamaluddin buat deal jual beberapa aset kepada Temasek Group (Singapura) ... yer la masa tu Abdullah Ahmad Badawi asik tido ja.... Hahaha...

So sekarang nih peluang ader depan mana nak buat perubahan... jadi jangan la lepaskan peluang tu... jangan la jadi "Harap panas sampai ke petang, tapi hujan di tengahari" .... Huhuhu...

Tapi ... macam yang gua biasa kata.... puak spoiler la yang akan buat taik hancurkan harapan kita untuk perubahan di peringkat persekutuan... Banzai punya spoiler.... adoyailah... aper nak jadi la....

Kalu lu orang dapat peluang macam gua tengok VSR setiap jam.... mau lu orang masuk spital kena darah tinggi... adoyailah... menyirap wei... huhuhu...

Bertabahlah....

112 Kerusi Minima

Bhai/DeeDee semua ...

Gua seperti mana lu orang sumer mahukan perubahan kepimpinan Persekutuan... dimana dengannya kita akan dapat membuat pembersihan dalam perkhidmatan awam yang mana selama ini terlalu banyak ketirisan dan salah guna kuasa serta rasuah berlaku...

Gua percaya... untuk membersihkan perkhidmatan awam dan agensi-agensi Persekutuan perlukan satu tindakan tuntas yang bersepadu dengan membuang elemen-elemen yang tak baik didalamnya dengan cara memperkasakan SPRM dan meletakkan SPRM dibawah kelolaan dan pemantauan Parlimen. Ini termasuk juga semua Suruhanjaya (SPR dan SUHAKAM) yang perlu juga diletakkan dibawah Parlimen.

Akan tetapi dalam senario semasa... menjelang hari mengundi PRU14... Gua masih tak nampak lagi perubahan mampu dibuat selagi mana agen perubahan yang hendak dibawa tidak mampu mendapatkan sekurang-kurangnya 112 kerusi Parlimen... Itu nilaian paling minima bhai... terbaek kena dapat sekitar 119 kerusi atau lebih... baru lah ader sedikit kekuatan ...

Namun untuk mendapat kuasa majoriti besar seperti 160 kerusi pada gua agak mustahil pada PRU14 nih... gua tau momentum perubahan aderlah besar... namun semua itu tidak akan menjadikan impak jika peratusan keluar mengundi pada PRU14 adalah dibawah 85% ... ini kerana gua menjangkakan sekurang-kurangnya 1.5% hingga 2% undi rosak akan berlaku para PRU14 nih...

Jika nisbah undi rosak ini tinggi, maka ianya akan menjejaskan undi Pakatan Harapan atau Gagasan Sejahtera... namun tidak memberikan impak kritikal terhadap undi Barisan Nasional...

Gua tahu ramai orang ingat BN akan menggunakan "Option 2" iaitu dengan menimbulkan kekacauan jika kedudukan kerusi mereka aderlah rendah... tapi sebenarnya mereka silap.... Undi untuk BN tidak akan jatuh mendadak.. paling teruk pun BN akan kehilangan sekitar 10 hingga 20% undi dari kebiasaannya.. manakala undi pembaharuan telah terpecah dua dengan sia-sia antara PAKATAN HARAPAN dan GAGASAN SEJAHTERA....  oleh itu BN hanya akan menggunakan "Option 1" sahaja...

Aper itu "Option 1" ??? .... Hahaha... Option 1 adalah proses membeli kerusi sahaja bagi mengukuhkan kedudukan kerusi Parlimen dan DUN.... dan memang ramai yang dijangkakan akan menjual kerusi mereka pada pembida yang tertinggi... Memang satu perniagaan yang menguntungkan dengan menjual kerusi....

Dan gua percaya ader satu kerusi-kerusi yang dimiliki oleh satu parti nih yang akan terjual dengan banyaknya pada 10 Mei 2018 nanti....  Hahaha... lu tarak percaya takper... tengok ja nanti sambil makan pop corn dan air kola.... hahahaha

Layannnnnnn...

Oh yer... pagi nih punya VSR (sori gua tak boleh update kat sini yang versi pagi punya atas arahan Big Boss Agensi) memang mengujakan... dan nampaknya underdog sedang lead sentimen.... kuat betul pengaruh media elektronik dan cetak.... adoyailah.... huhuhu

TAMBAHAN (11.42 pagi) : Kalo korang nak lihat perubahan tahap maksima kepada mekanisma Persekutuan, gua galakkan lu orang share mana-mana post kat blog nih yang lu orang berkenan ke Facebook ka, Instagram ka, Twitter ka, Whatsapp ka, Telegram ka, Line ka, Wechat ka atau Tagged ka..... hahahaha... gua galakkan lu orang share itu VSR ....

Time kasih daun keladi bunting...  hahaha

RM15 Juta Bukanlah Masalah Pun

Bhai/DeeDee semua ...

Gua nak bagi lu orang fahamkan ini senario.... ader sikit basic Matematik.. jadi jangan la buat susah-susah ....

Katakanlah .... satu kerusi Parlimen tu ader 100000 (100 ribu) pengundi berdaftar .... dan pada PRU13 ... dengan peratusan keluar mengundi adalah 90% ...  maka nilai kertas undi yang dikira adalah sebanyak 90000 (90 ribu) ... katakanlah tiada undi rosak berlaku pada PRU13 dimana kerusi Parlimen tersebut dimenangi oleh Barisan Nasional dengan jumlah undi 60000 (60 ribu)  berbanding Pakatan Rakyat sebanyak 30000 (30 ribu) undi...

Jadi...

Katakanlah senario ini berlaku di kerusi Parlimen tersebut pada PRU14... Jumlah pengundi maaih tidak berubah...  dan tiada undi rosak berlaku... namun peratusan keluar mengundi hanyalah sekitar 85% sahaja iaitu sebanyak 85000 undi (85 ribu)..... Jumlah undi yang Barisan Nasional dapat telah merosot kepada 35000 (35 ribu) undi sahaja manakala GAGASAN SEJAHTERA telah berjaya mendapatkan undi sebanyak 30000 (30 ribu) undi... dan PAKATAN HARAPAN cuma dapat 10000 (10 ribu) undi....

Jadi .... walaupun Barisan Nasional telah teruk hilang undi... tapi mereka masih menang dari segi undi majoriti... Sebab itulah BN tak perlu buat kerja keras.... cuma sekadar melaga-lagakan antara  Pakatan HARAPAN dan Gagasan Sejahtera.....

Hahaha.... ader lebih dari 90 ++ (kerusi yang senariomya macam nih) dalam PRU14 kali nih bagi kerusi Parlimen... Bagi kerusi DUN pulak.. ader lebih 400++ kerusi yang camnie..... hahaha ... kita tunggu dan lihat ja.... hahaha ... pastu kita sama-sama gelak

Sebab ... akan ader ramai calon yang menang pada PRU14 yang akan melompat parti demi keuntungan segera pada nilai paling kurang RM15 juta untuk kerusi DUN atau sekitar RM35 hingga RM50 juta bagi kerusi Parlimen..... kalu lu orang ditawarkan bawah dari rege ni... baik jangan amik... demand la up lagie... hahaha

Hahahahaha...

Jangan terkejut kalu lepas nih dapat lihat UMNO Ver 3.0 ...... hehehehe.... siapa, bila dan bagaimana ianya akan berlaku... nanti gua stori waktu lain.... hahaha

Hahaha....  jangan terkojut la bhai...

07 May 2018

GE14 / PRU14 Voter Sentiment Ratio (VSR) - Daily - 7 May 2018

Bhai/DeeDee semua ...

Seperti yang gua dah jangkakan... akan ader beberapa perubahan yang nyata akan berlaku pada saat-saat akhir kempen PRU14 nih.... dan dari beberapa isu yang dah bocor serta sengaja disensasikan... kita akan dapat lihat sokongan para pengundi akan jadi swing .... akan berubah....  Betul .. kempen sedang giat dijalankan... namun persepsi yang dilihat dan ditontonkan kepada khalayak pengundi memang akan menyebabkan undi bertukar arah....

Jangan terkejut semua nih pada Media Elektronik dan Media Cetak dikuasai sepenuhnya oleh BN... malah semua saluran iklan digital (Google, Yahoo, Amazon dan beberapa lagi) semuanya dipenuhi dengan kempen-kempen yang sarat propaganda Barisan Nasional... duit tak jadi hal... ramai yang akan sponsor... agensi Kerajaan Persekutuan pon boleh sponsor.... Huhuhu...

Jadi bertabahlah dan kuatkan kempen,...

UPDATE : Perubahan besar pada VSR dalam beberapa jam nih.. nampaknya ada pengurangan kuasa sentimen pengundian di Barisan Nasional tetapi bertambah di Pakatan Harapan... Harap Maklum.


Nak Cerita Susah Tak Cerita Susah..

Bhai/DeeDee semua ....

Ader benda yang gua tau... tapi nak cerita pun susah, tak cerita pun susah .... Adoyailah... huhuhu

Kalu gua citer... ader puak akan kata macam-macam kat gua....  siap gua akan dituduh makan dedak la... kena beli la... belot la... dan macam-macam lagi... hahaha....

Kalu bab kena dituduh kafir dan murtad tue dah kira biasa.... huhuhu.. Adoyailah...

Aper pon... gua rasa gua akan citer pada malam terakhir ... selepas tamat waktu kempen PRU14... lepas pukul 12 tengah malam.... huhu... masa tue gua tak harap sangat pon orang baca blog gua ..... jadi impak dier takla banyak dan membahayakan strategi parti...

Jangan marah aaa... sebab gua dah tahu benda yang besar kemungkinan akan berlaku pada 9 dan 10 Mei 2018.... Hahaha... macam mana "Option 1" depa akan laksanakan.... dan macam mana proses Insuran Nyawa akan revert.... hahahaha

Adoyailah...  hahaha

Inilah mainan paling brutal dalam sistem demokrasi di Malaysia...  hahaha... banyak parti akan kena main.... hahaha... padan muka lu orang la....  hahahaha

Lawak siot...

DAP Bakal Digantung Pendaftarannya

Bhai/DeeDee semua...

Ahli Seumur Hidup DAP, Amran Ahmad Nor dah buat laporan Polis... dan PDRM dah buat satu task force untuk siasat perkara yang katanya DAP sedang menyediakan bahan-bahan propaganda anti Kerajaan ...

Kalu ikut tajuk dan skop siasatan... ianya akan lebih menuju kearah isu "ancaman kepada keselamatan negara dan demokrasi berparlimen" .. dan perkara ini memungkinkan SOSMA, Akta Penerbitan dan Bahan Cetak serta Akta Anti Berita Tidak Benar digunakan untuk kes ini...

Dari aper yang gua nampak, aderlah satu potensi besar untuk DAP digantung pendaftaran pertubuhannya oleh KDN dan ROS sehingga siasatan mengenai isu ini selesai. Segala penerbitan dan bahan kempen DAP boleh dan pastinya ditahan untuk siasatan yang mana akan ianya akan mengganggu kelancaran kempen PAKATAN HARAPAN pada masa-masa terakhir inI...

Untuk itu kemungkinan besar dalam.sehari dua ni DAP akan diberikan arahan pergantungan operasi dan dilarang meneruskan kempen sehingga siasatan akan diselesaikan... Namun SPR berkemungkinan masih membenarkan calon DAP yang menggunakan lambang PKR untuk terus bertanding pada PRU14 cuma keabsahan Parti DAP mungkin akan disemak kembali selepas siasatan PDRM selesai...

Tapi ... sepertimana yang gua dah bagitau diatas tadi.. bahan kempen dan promosi DAP untuk PRU14 pastinya akan disekat daripada disebarkan bagi urusan siasatan Special Task Force PDRM... Dan ini akan cukup memberi impak yang besar kepada DAP dan PAKATAN RAKYAT secara umum.

Tahniah patut BN ucapkan kepada Amran Ahmad Nor kerana bersungguh-sungguh membantu untuk memberikan kemenangan kepada BN pada PRU14 ini...

Syabas... Syabas Beteyy ...

TAMBAHAN : SPR juga boleh mengenakan beberapa syarat tambahan bagi memastikan Calon DAP yang menggunakan logo PKR pada PRU14  hanya menggunakan bahan kempen yang disediakan oleh PKR sahaja. Ini sekali gus akan menyekat dan menghalang kempen DAP daripada menggunakan bahan kempen mereka sendiri.

06 May 2018

GE14 / PRU14 Voter Sentiment Ratio (VSR) - Daily - 6 May 2018

Bhai/DeeDee semua...

VSR (Voter Sentiment Ratio) nampak makin menunjukkan bahawa Pakatan Harapan sedang lead kerusi Parlimen di Malaysia....  Kiraan VSR untuk PH nih adalah termasuk sekali dengan kerusi yang dijangkakan dimenangi oleh Parti Warisan di Sabah... Apa pun masih sempat lagi untuk giatkan usaha kempen bagi semua parti yang terlibat... Ader banyak masa lagi... propaganda dan serangan mengejut masih boleh dilakukan....

Namun seperti yang biasa dalam kajian Agensi... VSR nih akan berubah biler mana ader calon yang berpaling arah... dibeli dan dipengaruhi... dan ianya juga tidak terkecuali bilamana ader pengundi yang termakan dengan dedak, imbuhan dan ugutan.. Bagi pengundian awal semalam..... jangkaan 98% undi telah pergi kepada Barisan Nasional dan lagi 2% undi tue sama ader pergi ke PH dan GS atau sekadar jadi undi rosak ja... Sebenarnya VSR nih dikeluarkan oleh Agensi setiap jam dan gua hanya gabungkan maklumat untuk satu hari dalam mode data ringkas dan mudah mudah dibaca dan difahami oleh semua....

Kalu peratusan keluar mengundi pada 9 Mei 2018 hanya sekitar 85%, maka kemungkinan besar BN akan terus berkuasa dan memenangi majoriti kerusi parlimen.... Agensi menjangkakan peratusan keluar mengundi di zon bandar adalah disekitar 87% hingga 90%, tetapi undi di zon sub bandar dan luar bandar pula hanya mencecah sekitr 73% sahaja keseluruhannya... Bagi kawasan Parlimen yang mempunyai jumlah pengundi yang dibawah 10 ribu pengundi, dijangkakan BN akan menang kerusi tersebut jika peratusan keluar mengundi adalah rendah...

Bagi kerusi Parlimen di Sabah dan Sarawak, adalah dijangkakan BN akan memenangi lebih dari 70% kerusi yang diperuntukkan di sana... Pahang, Kelantan, Terengganu, Johor dan Negeri Sembilan juga dijangkakan akan memberikan kerusi yang banyak kepada BN.... Tinggal lagi 2 hari lagi VSR akan dikeluarkan untuk tatapan anda semua.... VSR pada 8 Mei 2018 gua akan keluarkan dua kali..... InsyaAllah.... sekali pada pukul 6 petang macam biasa.... dan satu lagi VSR akan dikeluarkan pada pukul 11.50 malam

Voter Sentiment Ratio (VSR) pada 9 Mei 2018 tidak akan dikeluarkan.... walaupun memang ader VSR pada hari tersebut yang diterbitkan untuk pihak Agensi... harap maklum....


Semua Ambil Insuran Nyawa

Bhai/DeeDee semua...

Momentum makin kuat... sana sini menyemakkan rasa.. menyenakkan jiwa... hahaha... rasa nak terkucil pon ader ... tambah lagi yang dah berumur... "bladder" @ pundi kencing dah tak berapa boleh nak kontrol.. bersin kalu boleh terkincit... hahahaha

Tue yang sekor-sekor mangkuk ayun yang selama nih bukan main bongkak dan sombongnya ... semua sedang nak amik insuran nyawa... tambah lagi kapal dan makin nak karam... Mana tak nak karam... nakhoda itu hari kata ... kibarkan layar dan jatuhkan sauh... untuk berlayar menuju ke laut lepas.... hahahaha.... jatuhkan sauh tue... hahaha...

Sebab dah makin cuak... makin merungsingkan kapla... tue yang sekor-sekor bersedia untuk larik... terjun kapal... menyelamatkan diri... pakai pelampung... amik insuran nyawa... takut kapal karam kalu dengan dier-dier sekali kena tarik karam sama.... Hahaha

Masa nih la nak tonjolkan diri kononnya pejuang rakyat... masa ni la nak bagitau yang dari dulu lagi depa tak setuju ngan kerja buat nakhoda kapal layar yang nak karam tue... Hahaha... konon dulu lagi dah bagi nasihat... hahahaha

Jangan riso bhai... ader lagi masa dua hari... lu akan tengok lagi ramai yang bernada macam lahanat... semua nak cari papan yang berpaut... semua cari dahan nak bergayut... semua nak carik insuran nyawa... saper lagi yang lu agak akan larik???? gua dapat perasan ader dalam 4 orang lagi akan larik... maybe kalu jadik.. ader total 6 orang kepala besar yang larik....

Arwahnya Sanusi Junid lagi awal lari tinggalkan kapal.... hahaha.... Anak raja yang sorang tu .. dier tak payah nak larik dari kapal karam... sebab selama pon dier nih memang kaki larik awal... jenis play safe.... hahahaha

Bayangkan la... Khoo Kay Kim pon dah pakai payung terjun... dah amik insuran nyawa dah... hahaha... walhal dier dah lama karat biru... tetiba jer tukar tune... hahaha... padan muka dier... hahaha

Satu nama yang paling besau akan larik dalam sehari dua ni aderlah seekor malaun dari Selatan tanah air...  Hahaha... yang ini sebenarnya dah lama dah nak amik insuran nyawa... cuma masih lagi cuak... tapi tengok la sehari dua lagi....

Hahahaha... padan muka depa... hahahaha

Baru Terjaga Dari Lena Ke?

Bhai/DeeDee semua ...

Adoiyailah mamat sorang nih... Tetiba jer kuar kenyataan... Mana dier peegi selama ni... Masa kebejatan dan penyalahgunaan kuasa berlaku sewenang-wenangnya??? Masa tue masih lena lagi kot??? Ker kenyang sangat dengan dedak.... Hahahaha

Please la... Rakyat Malaysia bukan bodoh dan tolol ... Tapi tak semuanya la... Masih ader ramai lagi yang bodoh dan tolol... Macam yang beranak pinak dalam BN tue.... Nak buat macam mana... Dah DNA diorang macam tue... Ader genetik bodo dah tolol.... Sedikit tongong dan bebal pon ader... Hahahaha... Yang lagi lawak tue geng yang pro lebai pon boleh terikut sama dengan spesis DNA BN.... Hahahaha... Hancusss....

Adoyailah...


Handle KOHILAL Pun Kelaut

Bhai/DeeDee semua...

Gua bukan aper.. gua suka jer golongan yang ader ilmu agama nih jadi pemimpin.. sungguh sepatutnya golongan inilah yang patut jadi pemimpin...

Tapi .....

Tapi yang banyaknyer golongan nih... ketaksubannya melampau... jadi AJK Masjid pon boleh buat benda pelik-pelik... tak payah jauh la... nak lepak bermalam kat Masjid pon boleh kena halau... walaupun kat kaki lima Masjid ja pon...

Duit tabung Masjid pulak hanya untuk bayar penceramah jemputan ja... kos operasi Masjid (bil utiliti) biasa ader jamaah yang kasik setelkan... nak harap duit tabung Masjid bantu orang susah ... biasanya banyak birokrasi... hahaha...

Tapi biasa la... takut tersalah guna duit tabung Masjid... gua paham tue... hahaha... yer lah sangat... hahaha

Tapi sebenarnya geng yang lebih knowledgr ilmu agama ni kalu bab pentadbiran (administration) dan pengurusan kewangan memang kelaut.. haup kelaut... tabley pakai... tambah lagi bab nak menjanakan dana secara professional memang lawak lar.... yang biasa depa bolrh buat ader kutip infaq dan derma...

Sebab tu la Koperasi Al Hilal yang patut mudah ja nak jadi hebat... terlungkup.. terkojol awal lagi.. walhal dana yang dikumpul dari yuran ahli agak banyak.... biler dah banyak tapi tak tau nak kembangkan... melainkan rotate jer dana tu dalam circle yang sama tu yang jadi kelaut tue...

Gua pernah dengan satu team nih sediakan satu kertas kerja untuk modernisasikan dan kembangkan bisnes Koperasi Al Hilal.... siap dah bentangkan pada hujung tahun 90'an dulu..  tapi langsung ditolak mentah-mentah.. atas alasan Koperasi Al Hilal ader idea yang lebih baik...

Akhirnya... aper dah jadi ngan Koperasi Al Hilal tue skrang.... idup lagi ka atau dah mampus?? kalu idup pon ... hidup segan mati takmo...  hahaha

Itu belum lagi citer pengurusan duit Tabung Memali yang takder audit... bukan tu saja... Duit dana parti pon kelaut gak auditnya... Hahahaha.... maleh aaa gua nak dedahkan.. nanti ader yang kata gua dengki sama diorang....

Gua tau banyak dana yang masuk takder dalam rekod... alasan Fiisabilillah... hahaha... so pengurusan kewangan out bhai... out... hahaha ... bab duit nih ramai yang boleh gelap mata... tak kisah la yang berjubah berserban... semua boleh gelap mata... hahaha

Oh yer... kepada yang baru baca blog gua... gua nak bagitau yang dulu gua pernah jadi Ketua Pemuda PAS Kawasan XX XXXXX pada 1996 sampai 1998 ..... hahaha... jadi gua tau sesangat la camana pengurusan kewangan parti.... hahaha ...

Shahrizat Jalil Itu Liabiliti Bukan Aset

Bhai/DeeDee semua ...

Membaca sembang Zahid Hamidi memang terasa begitu komidi .... Mana tak terasa komidi... Zahid Hamidi mengatakan yang Shahrizat Jalil ini adalah aset yang tak terhingga kepada BN... Katanya ... Shahrizat Jalil sanggup tidak jadi calon PRU14 .... Sebab konon nak bagi laluan kepada orang lain.... Walhal semua orang tahu kalu Shahrizat Jalil nih bertanding pada PRU14 ... Alamat nama BN akan lebih busuk... Cerita Lembu Kondo akan naik semula... Termasuklah kes RM250 juta yang tak selesai lagi...

Memang akan teruk BN kalu Shahrizat Jalil ini bertanding pada PRU14 ... Dier sendiri pun tahu... Buat malu BN ja... Liabiliti paling besar BN... huhuh... Lagi ader hati nak dilantik jadi Menteri kalu BN menang selesa 2/3 dalam PRU14 .... Huhuhu... Tapi Shahrizat Jalil dan BN mana ader tahu malu... Memang jenis tak malu punya.... Lagi besar skandal, lagi glamer depa rasa... Huhu



Kita semua tahu... BN berpeluang untuk kalah teruk dalam PRU14 nih... Dan jika kalah... BN berpotensi akan buat huru hara..... Tapi yer la.... Media mereka kawal.... Malah dengan kuasa yang ader pada SKMM, senua boleh diblock..... Bertabahlah.... Huhuhu...

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1