Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

12 May 2018

Punyalah Teruk

Bhai/DeeDee semua...

Mahathir Mohamed dah dilantik jadi Perdana Menteri Malaysia.. tapi punyalah teruk sampai nak masuk berurusan kat Pejabat Perdana Menteri di Putrajaya pun tak lepas lagi...

Terpaksalah buat mesyuarat dan penentuan kabinet kat sana sini... sebelum ni kat Yayasan Al Bukhary.. yang tadi masa umum Menteri Kewangan, Menteri Dalam Negeri dan Menteri Pertahanan terpaksa buat kat tempat nak gua lupa plak namanya...

Adoyailah... Aper la teruk sangat pengurusan Malaysia ni... kenapa Mahathir Mohamed selaku PM tak dapat buat mesyuarat kat JPM Putrajaya....

Ader sesapa ader maklumat ka???

7 comments:

  1. Pendapat. ... Tun M bijak .... Kabinet siap .... Arahan mudah. .. Baru masuk putrajaya. .. Kat putrajaya jpm banyak dokumen. .. Dah ada kabinet. .. Nanti susah nak control org keluar masuk kat jpm. ... Terutamanya wartawan menyamar utk amik dokument .. . Nota pendapat sahaja

    ReplyDelete
  2. Betul. Jangan lupa, penyamar berkeliaran di sana-sini.

    ReplyDelete
  3. mungkin dah ada yang terleaps dok dok tu keluar
    boleh jadi ada lagi s5 s5 yang simpati ngan matjib
    peranacnagn dah dibuat kut jika kalah
    apa mau dibuat
    apa pung tengok sikit hari lagi
    ini kan 1 kali kerajaang berubah
    lagit tak selalu cerahhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  4. Ada jin n atu raya tosmah tinggal. Kena buang dulu

    ReplyDelete
  5. Betul Bro, strategi PH kena berhati2 kerana masalah trust defisit. Putrajaya belum fully secured lagi dan maseh ramai kroni klepto berkeliaran. TDM world-class, dia byk surprise element. Dah settle cabinet and ministry baru cleanup Putrajaya.

    Misi sekarang nak stabil kan investor dan stock market supaya confidence pilih, ringgit stabil, ekonomi tak kesan.

    Dalam masa yg sama rule of law berjalan. No-fly dah on. Ada Special Team review salah laku salahguna kuasa, rasuah dan coverup jenayah kadar segera.

    Org tua ni oldhand 22 tahun dia steady the ship, krisis yg lebih teruk 80han dulu. Kita percaya 100% Ayahanda, 12 kerusi sama nilai saham dgn rakan2 lain kerana pengalaman PM 22 tahun tak boleh dibeli mana2.

    Hari Isnin, stock market akan react positif, ringgit stabil dan tiada modal asing keluar bila news Daim, Hasan Merican, Zeti, Jomo dan Robert Kuok sbg penasihat. Robert Kuok akan connect dgn PRC China renego.

    ReplyDelete
  6. Saya rasa lebih untuk menjaga kerahsiaan mesyuarat. Bimbang jugak buat kat putrajaya, mana tahu ada spy atau telah dipasang alat2 tertentu untuk merakam perjalanan mesyuarat..selepas ni bila semua tpt betul2 clean ataupun diperiksa...dh xjadi masalah nak buat di putrajaya..itu sekadar pandangan saya yang naif ni..

    ReplyDelete
  7. TDM nak halau dulu jin2 yg berkeliaran dlm PutraJaya dulu sebelum masuk,kena bersihkan kawasan.Sebab jin2 ni pandai menyamar...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1