Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

09 May 2018

Pembentukan Persekutuan (Parlimen)

Bhai/DeeDee semua...

Setakat ini pembahagian kerusi Parlimen masih lagi seperti mana VSR (Voter Sentiment Ratio) yang terakhir semalam.

Yang menariknya, beberapa nama besar dalam Barisan Nasional telah tumbang dengan majoriti yang agak besar. Aper pun kita berharap tidak akan berlaku masalah keselamatan dan ketenteraman awam di Malaysia atas keputusan PRU14 kali ini.

BN : 124
PH : 80 (termasuk kerusi milik Warisan di Sabah)
PAS : 18

Pembentukan Negeri (DUN)

UPDATE : Kepada semua sila jangan ambil tindakan drastik dalam situasi SPR belum mahu mengumumkan keputusan. Kita faham semua itu. Trivago .... hahaha ...

Pastikan tiada perlu tindakan kawalan keselamatan yang maksimum. Biarlah pertukaran kerajaan dapat berjalan dengan mudah dan tanpa kekecohan.

13 comments:

  1. takdak ka bro.. PH umum kata boleh bentuk kerajaan persekutuan? Perang saraf atau memang benar??

    ReplyDelete
  2. Kali ini Agency salah jangka ye..silent voters too much for agency to cover ...

    ReplyDelete
  3. Akhirnya Invoke rafizi juga yg betul.

    ReplyDelete
  4. Kdg2 kita lupa kuasa Allah melebihi segalanya..kajian2 jgk.. Doa rakyat dizalimi makbul

    ReplyDelete
  5. BN pakai option 2 ke

    ReplyDelete
  6. Pas menang terengganu Hj Hadi tak tanding DUN melepas jd menteri besar

    ReplyDelete
  7. Agensi labu labi..tak betoi pun..
    Kahkahkah
    Pru15 coba lg

    ReplyDelete
  8. Awak...ngantuk nak tunggu pengumuman cuti

    ReplyDelete
  9. Silent voters the most powerful. Paling happy di pantai barat PAS byk kalah. Tak sesuai dgn masyarakat majmuk yg ingin hidup harmoni saling menghormati antara satu dgn yg lain.

    ReplyDelete
  10. Walaupun agensi tak 100% tepat, tapi respect tak hilang. Salute to all dol.

    ReplyDelete
  11. Bro,keputusan VSR terbalik.

    ReplyDelete
  12. Dan sesungguhnya Kami jadikan untuk isi neraka Jahanam kebanyakan dari jin dan manusia, mereka mempunyai hati, tetapi tidak dipergunakannya untuk memahami (ayat-ayat Allah) dan mereka mempunyai mata (tetapi) tidak dipergunakannya untuk melihat (tanda-tanda kekuasaan Allah), dan mereka mempunyai telinga (tetapi) tidak dipergunakannya untuk mendengar (ayat-ayat Allah). Mereka itu sebagai binatang ternak, bahkan mereka lebih sesat lagi. Mereka itulah orang-orang yang lalai.

    Islam sesuai untuk manusia tapi manusia tu yang jahilllll
    ramai manusia di sisi Allah amat boddoooo

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1