Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

21 May 2018

Eh... Ramainya Pasu Bunga Kali Ni?

Bhai/DeeDee semua....

Hahaha.... 18 kerusi .... Eh silap... 18 pasu bunga bersaiz gedabak akan ujud di Parlimen nanti.... Jadi rasanya takder la signifikan sangat pon.... Yer la... Itu hari buat doa Ahzab .... La nih sure pasu bunga nak mintak nyawa dengan royalti minyak ..... Hahahaha

Takpa .... Kita bagi royalti minyak tu.. Jangan riso.... Hak rakyat tetap hak rakyat.... Cuma nak tanya ja... Takdak malu ka nak terhegeh-hegeh sama puak yang dikatakan Ahzab tue.??

Er... anak Azizan Razak yang last minit join UMNO tu tak kena jatuh kapir ka macam yang kena kat Nik Omar? Hahaha... Apa komen pasu bunga semua??? Eh... Sori... Pasu bunga mana boleh bercakap... Buat perhiasan ja.... Hahaha


4 comments:

  1. Pasu bunga dah pakai FB dol. Bapak Jokowi tengah buat apa Pasu Bunga Bachok? KAHKAHKAH!

    ReplyDelete
  2. Ramainya pasu bunga???.....marah guru BM awak nanti

    ReplyDelete
  3. Sembang puak ni tak pernah jatuh. Perasan bagus je. Susah puak2 walaun yang dah kena kecanduan syurga dan pahala. Itu yang menjadikan mereka membuta tuli wala' dengan manusia yang kononnya tokan2 besar pahala dan pemegang kunci syurga sebab takut bekalan pahala terputus dan takde kunci nak masuk syurga. Hello...kita masuk syurga atas rahmat Allah la. Bukannya atas sebab manusia2 yang perasan bagus ni. Manusia tak boleh beri mudarat dan manafaat ke atas manusia yang lain. Wahai tokan2 besar yang kat atas tu (berselindung di sebalik jubah, janggut dan serban), cukup-cukuplah berlagak mcm tuhan, sebab dosa yang Allah tak akan ampunkan adalah syirik kepada-Nya. Iaitu mengagungkan manusia yang lain dan diri sendiri lebih dari diri-Nya. Seawal-awal agama, kita kena kenal Allah. Bila kita dah kenal dan tahu ASAL kita, kita takkan berani membuat atau memberi USUL. Because we are nothing. Ada faham ka...

    ReplyDelete
  4. Aoa la cipan ni, mana ada sampai 18 pasu bunga? Hanya yang ada 17 saja sebab sebiji pasu bunga itu selalunya tak pernah menghias dewan pun, asyik memonteng je...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1