Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

09 May 2018

Sikap Over Confident

Bhai/DeeDee semua...

Sori aaa.. artikel nih pendek ja....

Peratusan keluar mengundi dibawah 85% sebab sikap over confident menang.

Pengundi Gagasan Sejahtera (GS) dikesan keluar mengundi hampir cecah 95% dari bilangan kekuatan ahli dan penyokong mereka.

Pengundi Barisan Nasional (BN) dikesan keluar mengundi hampir mencecah 70% dari bilangan kekuatan ahli dan penyokong mereka.

Pengundi Pakatan Harapan (PH) dikesan keluar mengundi hampir mencecah 80% dari kekuatan bilangan ahli dan penyokong mereka.

Tapi.... Pengundi GS semuanya dapat membuang undi sebelum pusat mengundi ditutup sama seperti pengundi BN. Manakala pengundi PH ramai yang tidak dapat mengundi walaupun telah beratur sekian lama (sebab kebanyakan mereka keluar mengundi selepas waktu makan tengahari). Tambah lagi ramai ahli BERSATU dan PKR yang lewat keluar mengundi ...

Gua tadi pon amik masa 3 jam berbaris sebelum dapat mengundi walaupun gua hadir di pusat mengundi seawal pukul 9.30 pagi... Pusat mengundi yang gua hadir ader 6 saluran... dan saluran 3 adalah paling ramai yang beratur...

Sikap Over Confident dan Time Planning memang out.. failed... huhuhu... so jangan marah la....

Huhuhu....

TAMBAHAN : SPR memang dah plankan beberapa magik bagi memastikan keputusan Pilihanraya adalah menjadi seperti yang dirancang dan dijangka. So tak boleh nak kata apa bila SPR itu sendiri ada masalah kredibiliti...

6 comments:

  1. Tuan, adakah ini bermakna gagasan sejahtera akan kekal memrintah ngri klntan, mohon pncerahan?

    ReplyDelete
  2. aku sampai pusat ngundi belum pukul 8 dan siap ngundi kul 8.20. Jarak rumah ke pusat ngundi x smpai 5 minit. Tapi pagi tdi mmg agak lengang.

    ReplyDelete
  3. nak p ngundi ni mcm nak p hospital, either p awal2 atau lepas jam 3

    tapi mcmmana jam 5 dah ada keputusan?
    baru tutup undi dah ada agak2???

    haisshhh...

    ReplyDelete
  4. X pe tuan..
    Yang penting Pas kalah. Semoga dgn kekalahan ini pas akan bersatu semula dengan pakatan. Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tendang saja PAS itu, tidak berpegang kepada prinsip bermuafakat dan lebih teruk lagi prinsip partinya sendiri pun dipijak-pijak! Tidak boleh langsung dibuat kawan!!!

      Delete
  5. Kiter doakan Allah permudahkan segala urusan Pakatan Harapan... Aamin

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1