Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

25 February 2017

Bukan Anak VIP

Bhai/DeeDee semua...

Lu orang percayalah cakap Polis ni... Pemandu perempuan umur 22 tahun yang bawak kereta dan langgar sampai mati 8 orang bebudak baru ni kat Johor tu bukan anak VIP... Tolonglah percaya...

Betul... tolonglah percaya...

Hahaha... Kesian gua kat Polis Johor ni... sebab depa terpaksa bekap pemandu perempuan ni... 

Itu hari Polis Johor jugak kata yang pemandu perempuan ini tidak mabuk sewaktu memandu... lepas tu Polis Johor jugak kata yang pemandu perempuan ini tidak menggunakan telefon sewaktu memandu.. la ni Polis Johor jugak yang kata pemandu perempuan ini bukan anak VIP...

Hahaha... berapa banyak bekap la wei..

Lepas ni Polis Johor nak bekap apa pulak ... nak bagitau yang pemandu perempuan ini tidak melakukan kesalahan ke? Hahaha... kesan brek kereta atas jalan pun takder la wei...apa lagi mau citer..

Kalo betul Polis Johor kata pemandu perempuan ni bukan anak VIP... apa macam tak kasik publish nama itu pemandu... tak payah publish muka pun tak apa... orang mau nama dia jer..

Aper pun... gua saspek betul pemandu perempuan itu bukan anak VIP... tapi dier mungkin anak VVIP... mungkin ada kena mengena dengan golongan dewa dan dewata raya kot... itu pasai la Dewa Selatan cepat amik pot... dan siap sound sama ibu bapak suruh jaga anak-anak depa jangan kasik main beskal... walhal Dewa Selatan ini tak pulak sound mak bapak yang benarkan anak pompuan depa keluar malam lepak ngan kawan (silap-silap lepak ngan boifren kot) lepas tu bawak kereta cam hanturaya..

Adoyailah...

Kita tunggu episod selanjutnya insiden ni... kita tengok apa pulak depa nak twist cerita... kalu driver bas yang melibatkan kemalangan maut... mau kena reman 14 hari paling kurang.... yer la.. mana ader driver bas anak VIP atau VVIP atau ader sangkut paut dengan dewa danndewata raya.. maner ader boh...

Pemandu perempuan tu langsung tak kena reman... sekadar diambil keterangan jer... huhuhu... hebat betullah..

Hahaha... you know la what I mean...

Ader paham ka??


Tambahan :

Malah siap ada Timbalan Menteri yang bekap pemandu perempuan tu lagi... huhuhu... lu agak-agak la bhai... siapa pemandu perempuan tu dan apa "connection" yang dia ada... sampai cepat sangat pihak berkuasa kata pemandu perempuan itu tak bersalah... huhuhu... siasat pun setakat amik keterangan jer.. huhuhu...

Hebat....



24 February 2017

Sleepers

Bhai/DeeDee semua...

Maaf kerana lambat ulas isu berkaitan dengan kes Korea Utara ni... Bukan aper ... gua bagi chan la kat semua orang lain bercerita dan berimaginasi tentang kerja "clandestine" operatif ni...

Huhuhu...

Sebenarnya... hampir semua negara ader agen dan operatif yang beroperasibdi luar negara mereka... tak kisah la negara aper pun... janji kalu ader kepentingan negara itu di negera lain, pastinya mereka akan menghantar agen dan operatif...

Dan semua negara juga mempunyai "assets" dan "sleepers" yang boleh digerakkan dan dimanfaatkan apabila perlu... jangan terkejut kalu jiran baik sebelah rumah lu orang adalah "assets" dan "sleepers" bagi negara asing...

Itu belum masuk lagi dengan penggunaan "consultant" ataupun "cleaners" yang biasanya dibayar atas kerja yang dibuat mengikut keperluan.. Hahaha... gua pun pernah menggunakan khidmat "consultan" dan "cleaners" ni bagi operasi di beberapa lokasi dulu sewaktu masih "berkhidmat"..

By the way... modus operandi semua "clandestine ops" ni biasanya berubah-ubah... cuma dalam kes ini "consultant" yang digunakan tidak selesaikan tugasan dengan baik... dan depa tak gunakan khidmat "cleaners" dengan sebaiknya... maybe sebab ader operatif yang talam dua muka atau yang kerja agak "sloppy"... biasanya "cleaners" akan uruskan semua bahan bukti termasuklah CCTV sebaik sahaja tugasan disempurnakan... tapi ini depa terlepas pandang... huhu

"Kontraktor Swasta" pun mungkin ada yang tersilap dalam urusan operasi ni... kemungkinan tu ader berasas... Aper pun kita nantikan beberapa episod lagi yang akan mengantoikan beberapa pihak lagi... dan jangan terkezut kalu operasi ini sebenarnya adalah operasi dari pihak US dengan kerjasama Korea Selatan dan Israel...

Itu ja masalahnya... Huhu...

Aper pun ... cara depa execute tugasan tu memang gempak... sebab ditempat awam dan ramai orang.... biasa kita kalu dikawasan macam ni akan gunakan cara sentuhan suntikan atau minuman.. tapi ini guna semburan.. hebat.. syabas lah...

Ader paham ka???

*** teringat masa "ops circle" di Balkan dulu sekitar 1993

16 February 2017

Dua-Dua Bidaah ...

Bhai/DeeDee semua...

Semalam gua baca kupasan Mufti tentang isu Valet Doa yang kecoh tu... ader beberapa point yang Mufti tu bawak adalah betul dan tepat...

Tapi...

Tapi biler Mufti dok kata isu Valet Doa dengan Badal Haji tu tak sama... gua nak gelak giler aaaa... Hahaha... ini Mufti mesti ader share bisnes Badal Haji kalu tak pun memang dier ader buat bisnes Badal Haji...

Wei... kerja ibadah ni bukan boleh diupah-upah la wei pak Mufti ooi... Mana ader Nabi atau para Sahabat yang ajar buat benda bidaah mengupah buat ibadat ni... tak pernah ader...

Kalu Nabi dan para sahabat pun tak buat... aper kejadahnyer lu orang buat.... Bidaah Dhalalah betul lar.... takkan itu pon tak tau beza kot...

Kalu nak buat ganti haji untuk orang... buat ajer la anak beranak adik beradik orang yang nak diganti haji tu... aper pasai upah ntah sapa-sapa yang takder kaitan pun untuk buat ganti haji tu.... mana belajor ni.... pandai-pandai jer amal benda ni.. Nabi dan para sahabat tak buat benda ni wei...

Ini lah masalahnya kalu Mufti pun bebal bab masalah ibadah Haji ni... tak pernah ada dalam sirah yang mengatakan Nabi ada ajar untuk amik upah haji ni.... giler siot geng lebai jual agama ni... sesat wal larat... 

Masalahnya... dari dulu lagi yang menyesatkan orang awam adalah golongan yang tinggi ilmu agamanya... macam contoh pengasas Bahai... yang asalnya golongan sufi... tak payah jauh la... pengikut paling utama Ayah Pin pun golongan Ostad dan Ostazah... dah kojol sesat dah pon...

Adoyailah para Mufti dan Ostad di Malaysia ni.. aper nak jadi la...

Nauzubillahiminzaliq...


14 February 2017

Nak Saman Ke Tak?

Bhai/DeeDee semua...

Kalu PAS saman Sarawak Report di UK... belum tentu PAS ader berani... tapi kalu PAS nak saman Husam Musa... rasanya takder hal pun...

Tapi...

Tapi kalu PAS saman Husam Musa... dapatlah peluang kita semua tahu siapa yang dapat itu duit RM90 juta... Hahaha... sure Husam Musa akan dedahkan semua di Mahkamah...

Aper pun... benda nih dah lama berlaku...  Tak caya sila semak "Pantai Sentral Park".... hahahaha

Oh yer.... Hari Selasa biler agaknya PAS nak saman Sarawak Report kat UK ni... lama bebenor...

Hahaha... Feri Pulau Undan betul lar... hahahaha


10 February 2017

Apa Boleh Jual, Kita Jual ...

Bhai/DeeDee semua...

Hanya inilah sahaja kepandaian yang ada pada kepimpinan negara tak kira yang berstatus biasa atau yang berstatus bangsawan.. tiada kepandaian lain melainkan menjual apa sahaja kepentingan negara...

Mereka tak pandai nak mengembeleng tapi cukup pandai melelong dan memfaraid...

Macam celaka jer... Patut depa semua ni dijatuhkan hukuman mati dengan ditembak oleh skuad khas... sebab penderhakaan mereka kepada negara...

Aper nak jadi la.... bisnes PROTON ni sebenarnya cukup mudah nak diselamatkan dan di revive... tapi pasai spesis yang mengendalikannya adalah spesis pemalas lagi bodoh... maka itulah hasilnya..

Huhuhu...

Penat lar..... buat malu jer dalam kempen BTN... siap nyanyi lagu "Anak Kecil Main Api"  .... walhal depa yang jual negara nie... ini lagi haramzadah berbanding berus bulu babi....



**** Gua ader memiliki syarikat berstatus MNC yang kini menjana keuntungan bulanan jutaan dolar... dan gua gunakan pendekatan bukan Melayu dalam urusan pentadbirannya...


08 February 2017

Sudah Bersunatkah?

Bhai/DeeDee semua...

Gua cuma sekadar nak tanya Khairy Jamaludin jer... waktu kes FOREX oleh BNM tu sekitar 1991 sampai 1993 ... Khairy Jamaludin dah bersunat ker?

Hahaha....

Kalau dah bersunat, mungkin kulop dia tak kering lagie.... hahaha

Nih dier nak bangkitkan isu FOREX ni dier tau ka siapa yang tersabit dalam kes ini? Hahaha... Adoyailah... Kalu tak tau baik dok senyap lar...

Kes FOREX BNM ni adalah salah laku yang tersabit dengan Nor Mohamed Yackop lar... yang pernah disingkirkan dari BNM... dan kemudian dikutip balik oleh Abdullah Ahmad Badawi menjadi Menteri Kewangan Kedua....

Cuba la tanya Nor Mohamed Yackop ni ... tengok apa reaksi dier... silap-silap ader yang terjun tiruk bunuh diri nanti tue...

Hahahaha....

Kalau betul nak sabitkan kes dengan Mahathir Mohamed, suruhlah buat satu RCI bagi kes main Forex guna duit zakat di MAIWP yang rugi berjuta tue... katanya  Al Marhum Yusof Noor cukup tau kes tu....  hehehe

Hahaha.... 



Budak-Budak Pi Main Jauh-Jauh ...

Bhai/DeeDee semua...

Siapa budak Syed Saddiq ni... dah berapa lama dia bergelumang dalam dunia politik ni... Kenal ke dier dengan perangai Abdul Hadi Awang? Hahaha...

Sebelum dier ni nak sembang lebih... mari gua bagitau sikit... budak-budak pi main jauh-jauh la... hahaha ... Abdul Hadi Awang tu lain feel dier... Anwar Ibrahim pun boleh kena tengking... tak pasti pulak la itu time Abdul Hadi Awang datang bulan ke... tapi itu yang telah berlaku..

Hahaha...

Mahathir Mohamed tu pakai "pacemaker" la... karang kalu kena tengking dengan Abdul Hadi Awang, takut terkojol pulak Mahathir Mohamed ... yer la... siapa tahu biler last dier tukar bateri "pacemaker" dier tu... hahaha

Kalu Syed Saddiq nak pi rumah Abdul Hadi Awang tu... pastikan boleh lepas tapisan dan saringan samseng-samseng taik kucing yang bersepah kat kawasan Masjid Rusila tu dulu... dapat lepas kalu baru boleh sembang jumpa Abdul Hadi Awang... tapi kalu kena cekak, kena belasah ... nasib la lu... hahaha...

Samseng taik kucing ni time ramai berani la... hahahaha



07 February 2017

Tun Faizal Salah Fakta ...

Bhai/DeeDee semua..

Semalam masa gua balik dari Penang ke Kuala Lumpur naik pesawat Firefly, gua sempat berborak dan bersembang dengan Datuk Hafarizam Harun (peguam yang sinonim dengan kes berkaitan UMNO)... orangnya sempoi.. mudah didekati...  dan gua setuju dengan dia dari segi fakta kes berkaitan banglo Lim Guan Eng....  dan sempat gua tanya dia ader sempat makan Nasi Kandaq tak sebelum naik flight... dan dijawab sempat jugak.. hahaha

Bhai... bila bab perundangan (legal) gua biasanya based kepada fakta... tak kira la  sebelah mana pun gua takkan side kalu fakta kelaut... kalu setakat fitnah atau sembang gempaq gua tak layan..

So... dalam kes kenyataan Tun Faizal ni (yang boleh dibaca di Malaysiakini)... fakta yang diutarakan amatlah kelaut...

Pada 1993 semasa kes FOREX BNM ni jadi panas... kes ini disabitkan dengan Nor Mohamed Yackop ... seorang mamak yang menjadi Timbalan Gabenor BNM... dia diturunkan jawatan dan dipindahkan... tapi masa Abdullah Ahmad Badawi naik dier dilantik jadi Menteri Kewangan Kedua... kes ini berlaku atas sebab kuasa autonomi yang dimiliki oleh BNM dalam urusan berkaitan dana. 

Manakala pada kes BMF dan Carrian pulak .... Menteri Kewangan bukan dipegang kuasanya oleh Perdana Menteri.. masa ini Menteri Kewangan adalah Tengku Razaleigh... dan yang jadi kambing hitam adalah Lorraine Esme Osman yang akhirnya membawa semua fakta kes masuk kedalam kubur setelah beliau meninggal dunia... Urusan meluluskan pinjaman Kumpulan Carrian dilakukan oleh pihak berkepentingan yang dipengaruhi oleh kuasa politik UMNO ketika itu..

Betul masa kedua-dua kes Mahathir Mohamed sedang menjadi Perdana Menteri dan sepatutnya beliau tahu semua bahan fakta kes dan hasil siasatan.. tapi tidaklah dia yang terbabit dalam kedua-dua kes ni...

So.. Tun Faizal.. tolong semak fakta yer... huhuhu...


*** takder maknanya gua nak bekap Mahathir Mohamed... buang masa jer... hahahaha

Ader paham ka???

05 February 2017

Belum Ada Yang Mati Sebab Power Windows

Bhai/DeeDee semua...

Sori aaa ... bukan nak kutuk ke mender ker... tapi belum pernah ada yang mati disebabkan power window PROTON yang kualiti teruk..  

Tapi...

Hahaha .... tapi ader yang dah meninggal dunia sebab Airbag HONDA yang cikai... yang kualiti cap ayam... hahaha... 

Memalukan ja... hahahaha


Mahal sebab jenama jer... kualitincap ayam gak...

BR-V pun level kualiti sekadar sama dengan ERTIGA atau ALZA jer... hahaha... adoyailah... Mahal jer lebih... hahaha

Ader paham ka?

sori aaaa... gua still memliliki Proton Iswara 1.3 A/B tahun 2000, Proton Persona 1.6 H-Line tahunn 2011,

dan sekarang gua dah pakai kereta sama dengan Nik Amar... hahaha

03 February 2017

Lebai Mulut Longkang ... Kaki Fitnah ...

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha... Kan dah kena setepek... Hahaha... Mulut geng Lebai memang macam longkang... konon ilmu ugama tinggi tapi kaki fitnah gak... Adoyailah..

Ikut sangat mulut lancang Abdul Hadi Awang dok tibai Pentadbiran Negeri Pulau Pinang... kan dah kena setepek... siap fitnah Jawatankuasa Fatwa Negeri lagi... huhuhu

Sekarang sudah kena.... tengok-tengok geng Lebai sendiri yang jadi ketua Majlis Agama Islam negeri... hahaha... aper... geng lebai tu takdak buat kerja ka... ker kaki monteng macam Abdul Hadi Awang gak?

Hahahaha... Lebai oh Lebai... sedar-sedar lah diri tu... Insaflah... jaga mulut tu...  jangan ikut perangai Abdul Hadi Awang tu... huhuhu... 


Abdul Hadi Awang tu masih paipon dan lalok dengan "Fill Kudha" la... hahaha... dier bukan tau apa yang dier cakapkan... kapla berong lagi tue...  hahaha

Ader paham ka???

Satu Dunia Siasat Mamat Ni ...

Bhai/DeeDee semua...

Betapa pondannya pihak berkuasa di Malaysia... sampaikan mamat sorang ni langsung tak kena soalsiasat atau pun di panggil untuk amik keterangan...FINMA pun siasat jugak...

Huhuhu... Dari Peguam Negara yang bacul nak keluarkan amaran merah kepada INTERPOL sampailah kepada PDRM yang tak berani nak sediakan unit untuk siasat dan tahan mamat ni... BNM pun takder telor nak siasat... hahaha... 

Punyalah cikai tahap dewa jalan duta betullah depa semua ni.. walhal satu dunia cari dan amik tindakan tegas terhadap mamat obese ni... huhu... satu donia bhai dok cuba siasat mamat obese ni.... Malaysia jer dak..

Gua dengar kat Indon dan Pinoy pun depa tengah siasat sama ader mamat obese ni ader onar kat negara depa ker idak... Malaysia jer pondan takmo siasat... betul-betul ah-kua... hahahaha

Huhuhu... Nasib baik Agensi bekas tempat gua kerja dulu bukan layan bidang-bidang financial ni... kalu tidak dah lama mamat ni kena angkut dari lokasi dia nyorok kat Macau tu... hahaha


01 February 2017

Sebijik Macam Cerita Tamil ...

Bhai/DeeDee semua...

Bagi yang biasa layan cerita Tamil pasti akan biasa jumpa senario sebegini... Bila Inspektor Shahab selaku hero mati... maka secara otomatik lah isteri Inspektor Shahab itu akan jadi Inspektor lah jugak... walaupun sebelum itu dia hanyalah surirumah sepenuh masa jer...

Entah bila dia masuk akademi kepolisan pun kita tak tahu... tahap akademik pun kita tak tahu... huhuhu

Itu hari masa PRK Kuala Kangsar, isteri ADUN yang dilantik menjadi calon... la ni bagi kes Adenan Satem pulak.... isteri dia pulak dicalonkan.... hahaha ... sudah sebijik macam cerita Tamil... hahaha

Agaknyer la lepas ni kalu Najib Razak terbongkang terkojol... maybe diorang akan calonkan Rosmah Mansor untuk jadi calon Ahli Parlimen Pekan... dan sekaligua dilantik menjadi Perdana Menteri...

Hahaha... lawak la.... hahahaha.... kesian kat Zahid Hamidi... hahaha


Elok Sangat Lah Tu ... Sekufu ...

Bhai/DeeDee semua...

Bukan setakat tidur sebantal bersekedudukan tapi lebih dari itu... Hahaha... Sekufu sudah... hahaha....

Nak nafikan apa lagi lepas ni... hahaha


YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1