Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

12 June 2018

Rumah Selamat

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha... sudah kantoi... itu bukan "Rumah Selamat" .... tapi rumah tak selamat... hahaha... jumpa banyak harta Ismeth Ulam Raja... hahaha

Kalu rumah selamat... sure orang takkan perasan punya... Hahaha.. tak sempat orang nak perasan...

Tapi yang ini adalah rumah sorok ... tempat menyorok barang-barang... sama  ada legal atau illegal... hahaha... padan muka la kalu kantoi... hahaha

11 June 2018

Cukup Cukuplah Politiknya

Bhai/DeeDee semua...

Nampaknya Kerajaan Malaysia pimpinan Pakatan Harapan sedang mempergunakan media untuk membentuk persepsi bagi pelbagai kes yang semuanya nak disangkutkan (disabitkan) dengan 1MDB...

Pada gua proses propaganda membentuk persepsi ni adalah sama serupa dengan apa yang Kerajaan Malaysia pimpinan BN pernah buat dahulu.. sebijik sebuntat...

Ini adalah sikap yang sebenarnya tidak professional yang mana secara tidak langsung akan mempengaruhi proses Mahkamah nanti jika ada...

Jika betul siasatan yang dibuat ada mempunyai cukup bukti, sila buatlah pendakwaan... janganlah mainkan isu ini setiap hari sehingga membentuk persepsi... yang mana ianya adalah satu tindakan yang tidak wajar seperti mana ada satu pepatah yang mengatakan "kalau setiap hari dihidangkan dengan kenyataan palsu, akan sampai masa kenyataan palsu dan betul menjadi tiada beza"

Ader paham ka???

S H R A

S H R A

Selamat Hari Raya Aidilfitri ....

eh... macam synonym la pulak.... hahaha

10 June 2018

Anwar Ibrahim Tak Mungkin Jadi PM

Bhai/DeeDee semua...

Aper yang gua nak citer nih mungkin akan menyebabkan macai dan penyokong setia Pakatan Harapan dan Anwar Ibrahim akan mengamuk dan bengang ngan gua.... maybe gua akan diklasifikasikan sebagai cytro UMNO...

Tapi....

Hahaha.... tapi gua peduli aper.... Tak heran pon.... takder jadi kudis pon... hahahaha....

Camnie.... setakat aper yang gua tahu... ader satu kerusi Parlimen yang akan terkosong dalam tempoh tak sampai setahun nih.... dan kerusi ini memang akan diperuntukkan kepada Anwar Ibrahim bagi membolehkan beliau menjadi Ahli Parlimen...

Jadi... biler Anwar Ibrahim menjadi Ahli Parlimen, proses seterusnya adalah untuk menyediakan tempat baginya untuk menjadi Perdana Menteri ke 8... kalu ikut plan dan janji Pakatan Harapan.....

Katalah Perdana Menteri ke 7 (Mahathir Mohamed) ditakdirkan tidak panjang usianya dan dipanggil kembali ke rahmatullah dalam tempoh 2 tahun ni... dan secara otomatiknya Wan Azizah selaku Timbalan Perdana Menteri (TPM) akan memangku dan mengambil alih jawatan Perdana Menteri ke 8 Malaysia...

Oleh itu, adalah mustahil untuk ada satu rombakan kabinet yang akan menyaksikan bahawa Wan Azizah selaku PM ke 8 akan melantik Anwar Ibrahim menjadi Timbalan Perdana Menteri Malaysia... Mana mungkin isteri menjadi PM dan suami menjadi TPM.... Ini sudah menjadikan Malaysia semua negara milik keluarga... dan tentunya YDP Agong tidak akan memperkenankan perlantikan ini...

Dan yang pasti lagi... takkan lah Anwar Ibrahim mahu menjadi Timbalan Perdana Menteri sekali lagi??? Pelik dan ajaib... Memang mengarut... takkan lah dah kena aib dan tahanan lebih 20 tahun sanggup kembali menjawat jawatan yang sama.... karut lah...

So... kalu pada masa kematian Mahathir Mohamed ni ... Wan Azizah menolak untuk memangku jadi PM lalu mencadangkan Anwar Ibrahim terus menjadi PM melangkaui jawatan Timbalan Perdana Menteri... maka ini juga satu senario yang mustahil dan pelik... yang tentunya YDP Agong tetap tidak akan memperkenankan tindakan ini..

Dan nampak sangatlah pelahapnya Anwar Ibrahim dan keluarganya serta PKR dimata semua orang dan parti lain... maka ini pastilah akan menimbulkan konflik yang lebih besar... hahaha

Jadi...

Kesimpulannya... mimpi dan angan-angan lah bahawa Anwar Ibrahim boleh menjadi PM ke 8 atau 9 ..... yang mana ini tidak mungkin berlaku... tak mungkin akan ader "Langkah Kajang" versi 2.0 bagi jawatan PM (dimana Wan Azizah meletak jawatan TPM bagi menaikkan Anwar Ibrahim jadi TPM semasa hayatnya Mahathir Mohamed selaku PM) ... yang mana ini akan menyebabkan satu bantahan awam akan berlaku...

Dan..... dan inilah sebenarnya satu planning paling licik Mahathir Mohamed di penghujung usianya ... Syabas buat Mahathir Mohamed.... Salute ... Salut... Terbaeklah....

Hahahaha... Adee paham ka????

08 June 2018

Dewa Arthemis Merasa Kecewa

Bhai/DeeDee semua...

Tetiba Dewa yang bernama Arthemis merasa kecewa... Katanya .... asbab kekecewaan dier biler ader manusia yang makin berakal dan berjiwa merdeka sudah semakin berani mempersoalkan kewajaran menyembah dewa-dewa....

Yer la.... buat aper menyembah dewa-dewa... itu semua khurafat... tahyul dan syirik....

Kalu nak sembah... sepatutnya kena sembah Allah Taala jer... takder sewajarnya manusia sembah dewa, dewi atau dewata raya... Malah sama jugak tak boleh sembah tokong atau batu berhala.... itu semua makhluk...

Persamaan dewa dan batu berhala adalah kedua-duanya adalah makhluk Allah Taala yang tak mungkin memberikan syafaat atau mudharat kepada manusia .... melainkan dengan ijin Allah Taala....

Manusia jugak yang sediakan makan minum dan dana untuk dewa atau dewata raya... semua dari duit manusia (miskin atau kaya) sama gak macam Batu Berhala... yang hias, simbah air bagi basah atau mengukir dan mewarna.... batu berhala ni sekadar takder faedah satu sen pon kepada manfaat manusia...

Jadi.... dewa katanya menjadi ketua agama.... so lu ingat tak pada Zoraster yang ketua agama Majusi dulu pon dikatakan dewa gak...cuma Zoraster nih tak kot ketagih air kencing setan macam kaum keluarga dier yang lain...

Hahaa...  itu lagi dewa ader hati mau kontrol urusan agama walau sedar ramai manusia tak respek sama dewa... hahah

Zuhdi Mabuk Pil Kuda Ke?

Bhai/DeeDee semua...

Aper nak jadi la dengan Zuhdi ni..... adoilah.... Pening betul lar.... Halusinasi dier nih dah tahap gaban.... Pening kepala memikirnya.... 4 isu yang dier sebok sangat tu semua bawah perogratif YDP Agong dan Majlis Raja-Raja Melayu....

Walaupun boleh dapat undi 100% kat dalam Parlimen sekalipun..., Takkan boleh nak ubah Perlembagaan Malaysia berkaitan 4 perkara nih.... Sebab YDP Agong pada bila-bila masa sahaja boleh bubarkan atau gantung Parlimen serta isytiharkan Darurat / Mageran ... Serta boleh laksanakan undang-undang tentera....

So .... Kat mana sangat la boleh nak tukar 4 perkara yang Zuhdi halusinasi tue dengan mudah..... Adoyailah.... Kata bijak... Tapi benda simple macam ni pon tak boleh pikir ka.... Adoyailah... Semua tue tak boleh mudah-mudah nak tukar Perlembagaan ... Melainkan kalu YDP Agong sudah kena beli atau tak boleh pakai sekupang pon...

Ader paham ka??? Bodo tu simpan sendiri-sendiri ja la.... Okeh... 


Nik Amar Buat U-Turn?

Bhai/DeeDee semua...

Setahu gua la.... Itu hari Nik Amar jugak yang kata bahawa kat Kelantan memang PAS sengaja melambatkan pembangunan kerana tidak mahu rakyat jadi khayal dengan pembangunan yang melampau sampai jauh dari agama... sebab itu la PAS tak buat banyak pembangunan di Kelantan....


Hahaha.... La nih cakap lain pulak.... Katanya PAS perlu waktu untuk laksanakan janji manifesto PRU14 .... Sebab masa panjang lagi..... Hahahaha... Adoilah... Dah lebih 25 tahun PAS perintah Kelantan.... Tapi masih tak cukup masa nak buat semua benda.... Hahaha... Maybe kena tunggu 1000 tahun kot???



Nasib baik la Allah Taala ader bagi Kelantan dengan kawasan balak yang luas... Ader la modal buat jual permit membalak dan lot konsesi pembalakan pada harga premium yang rendah... Hahaha... Kalu tidak nak bayar elaun dan gaji Nik Amar tak mampu lah Kerajaan Kelantan.... Sebab itu la dulu sampai terpaksa mintak bantuan dari Kerajaan Pusat untuk bayar gaji kakitangan awam negeri.... Huhuhu

Adoilah...


Apa Kata Lebai?

Bhai/DeeDee semua ....

Biler lah geng Lebai dan puak macai UMNO (ISMA) nak melompat nih.... Takkan la senyap sunyi.... Ini kerja buat Chandra Muzaffar.... Mamat berkerusi roda yang sekarang dah pro UMNO nih.... Pi la buat demo kat Yayasan 1Malaysia dan Gereja nih.... Biler la geng PERKASA dan PEKIDA nak serang Gereja nih.... Hassan Ali mana pergi.... Zulkifli Nordin mana pergi hilang....

Biler nak buat demonstrasi jalanan nih depan Gereja nih???? Huhuhu ..... Armand Adha takmo ka tunjuk hero.... Jamal Jamban kan dah takder ilang menyorokkan telor dier... So ader peluang la Armand Adha atau AzwanBro tunjuk taring..... Hahaha ... Bawak sekali semua Ayahanda PEKIDA serbu Gereja Assumption nih.... Hahaha


07 June 2018

Binawe Punya SPRM

Bhai/DeeDee semua...

Sure akan ader yang kata... binawe punya SPRM .... Nanti lepas nih mesti akan lebih ramai yang akan kantoi.... Mesti ramai yang akan dibogelkan... Mesti ramai yang akan kena dengan SPRM.... 

Sebab.....

Spesis macam Jho Low nih sure cukup senang nak korek maklumat punya.... Itu kalu pegawai SPRM pandai guna taktik psikologi untuk dapatkan maklumat dari dier.... Tapi gua tatau la SPRM punya SOP siasatan camana.... Kalu Agensi punya cara.... Memang kitorang tak sentuh langsung suspek... Kita guna kaedah bilik aircond dan air mineral ja.... 

Maksima 48 jam mesti akan break punya mana-mana suspek soalsiasat... Mesti akan mengaku dan sabitkan orang lain.... Hahaha.... Cuma pakai 4 benda ja.... Kerusi dan meja besi... Air mineral .... Cawan plastik dan tuala good morning.... Hahahaha ..... Walau macam mana dasat suspek tue... 2 hari sure break psikologi dier.... 

Tapi pernah satu kes tu..., suspek adalah trained specialist ... Amik masa 3 hari gak untuk break..... Hahahaha ..... Gua percaya ... Kalu Jho Low tu kena cara nih... Tak sampai 24 jam mesti break punya..... Mesti akan dedahkan semua maklumat.... Hahahaha




Mintak Nyawa

Bhai/DeeDee semua....

Hahahaha .... Zahid Hamidi nak mintak nyawa la nih... Mintak kawtim .... Mana tau boleh selamat dari tindakan kalu jadi saksi pendakwa... Hahahaha.... Nampak sangat la agenda dier .... Itu hari bukan main cabul mulut siap kutuk keturunan Mahathir Mohamed lagie... Hahaha

Wak Jawa Ponorogo wei.... Lu pom aper kurangnyer la.... Hahaha.... Samer jer cam Mahathir Mohamed....

Hahahaha... Lepas nih mesti Zahid Hamidi akan jumpa Bang Non.... Mesti datang sembah punya... Nak bagitau yang dier masih lagi penyokong tegar Bang Non.... Hahahaha... Yang sebelum-sebelum nih cuma sekadar berlakon ja.... Sebab dah terkincit masa 1998 kena ISA sekejap pasai sokong Bang Non..... Hahaha .... Lawak siot....

Ader paham ka????


PDRM Perlu Dibebaskan

Bhai/DeeDee semua...

Selepas BN tumbang barulah kita nampak SPRM berani nak mengejar jerung dan paus.... Kalu sebelum ni bukan setakat bilis sahaja yang kena tetapi kalu boleh kemampuan cuma setakat level plankton atau amoeba jer...

Hahaha....

Dan begitu jugak kita mau kat PDRM... kita takmo PDRM jadi lemau sebab tangan-tangan politik atau bangsawan... Sesiapa pun yang bersalah perlulah PDRM amik cakna dan tindakan...

Tak kisah la orang itu Nedim Nazri ka... Atau sesiapa ka... salah kalu kena siasat la... dan gua tak setuju kalu kesalahan tu dibuat oleh mana-mana penyokong atau pendokong PH.... tapi PDRM taknak amik tindakan...

Sori aaa... PDRM kena bebas dan telus serta adil... takder kabel mabel... takder kontek montek... semua sama ja... Kes-kes lama yang berstatus "No Further Action" @ NFA ... kena disemak dan disiasat balik.. terutamanya kalu berkaitan dengan kes Amir Bazli vs Ahmad Zahid Hamidi...

Huhuhu.........

Ader brani ka???

06 June 2018

Pelahap Tak Ingat Dunia

Bhai/DeeDee semua...

Gua dengar khabar ader mamat tu guna kad kredit sebanyak RM 8.1 juta lebih bagi tempoh 16 bulan... pergh... lebih kurang RM 500 ribu sebulan tue abis kat berjoli katak...

Aper yang dier shopping, berjoli dan melantak tue??? Pelahap bebenor.... macam tak ingat dunia jer pelahap nyer.... adoyailah....

Walhal segala makan pakai dan transport semua dah dibagi disedia.... huhuhu... adoyailah.... teruk betul...

Kalu dier bayor pakai duit poket dier sendiri tak aper la.... ini.... orang lain yang kena tanggung.... huhuhu....

Lakonan yang cukup baek punya... Syabas......

Sembang Macai

Bhai/DeeDee semua....

Nih mamat ISMA gua tarak pernah dengar dier bising pasai kes songlap, rasuah dan salahguna kuasa berkaitan 1MDB yang dilakukan oleh pemimpin Islam yang katanya siap masuk dalam akaabah lagie.... Kenapa isu yang besar tu mamat ISMA ni tarak bising....

Wei.... Bodo ka apa... Isu Islam dan Orang Melayu tue semua bawah kuasa YDP Agong la.... Aper ka bodo sangat.... Takkan la YDP Agong nak biarkan ja nanti... Itu semua bawah kuasa dier... Lainlah kalu YDP Agong semua dah kena beli atau jadi murtad..... Huhuhu... Nauzubillah...

Lain kali kalo bodo tu... Simpan senyap senyap... Buat malu anak bini adik beradik dan mak bapak jer ..... Huhuhu


Sekor Sekor Larik

Bhai/DeeDee semua....

Hahaha .... Sekor-sekor larik menyelamatkan diri... Semua nak lepas tangan... Arul Handa pon dah cuci pungkoq.... Shahir Samad pun tak cukup tanah dah kena saman.... Jamal Jamban dan Musa Aman lagi awal dah larik.... Pandikar Amin Mulia tue mana pulak hilang.... Lama tak dengar cerita.... 

Skrang nih menggigil lutut Zahid Hamidi ..... Kes tumbuk Amir Bazli mungkin akan kena bicara balik..... Hahahaha.... Itu belum kes kontrak bawak masuk PATI dari Bangladesh seramai 1.5 juta.... Idris Haron dah kena tunjal ngan LGE pasai skandal SSER sebanyak RM9.4 bilion... Zambry Kadir tnggu masa ja kes Brazil punya syarikat...

Isa Samad dan Annuar Musa pun rasanya dah semakin terkincit.... Hahaha.... Kes Felda dan Mara .... Hahaha


05 June 2018

Tak Tumbuh Tak Melata

Bhai/DeeDee semua....

Peribahasa Melayu Kuno ader menyebutkan .... "Tak Tumbuh Tak Melata, Tak Sungguh Orang Tak Kata" ..... Hahaha.... Biler baca kenyataan Mokhtar Senik nih.... Adoyailah.... Karut Wal Marut betullah....

Dulu masa gua dan AdukaTaruna terjah Abdul Hadi Awang pasai UG di Masjid Rusila, dier tabrani nak bagi penjelasan... Hahaha... Walhal sudah kantoi masa tue lagi.... Sekitar 2011 dulu.... Hahaha... Lagi mau pusing belit bawak citer dongeng si Mokhtar Senik ni.... Adoyailah....

Bulan posa ni agak-agak la kalu nak sembang karut wal marut pon..... Oh yer..., Mokhtar Senik dah dapat Master atau PHD ka dalam bidang mandi minyak? Al Maunah ader released ka sijil??? Sebab rasanya masa Mokhtar Senik kat Pakistan dulu hanya dapat lulus sijil bahasa jer..... Huhuhu ... Lagi mau ngaku ulama.... Huhuhu


04 June 2018

Lebai Ambil Insuran ...

Bhai/DeeDee semua....

Hahahaha.... Itu hari mulut banyak cabul... Siap serang sampai ke Langkawi.... Pekan atau Bagan Datok dier tak pi redah serang... Langkawi yang jauh tu sanggup pi.... Hahahaha....  

Doktor Klinik 1 Malaysia rasanya takder mesin ECG untuk cek jantung la.... Hahahaha ... 

Lebai nampaknya sedang amik insuran atau takaful.... Hahaha.... royalti... royalti....




03 June 2018

Percayakan Dewata Raya?

Bhai/DeeDee semua...

Ramai tanya gua sama ada gua percayakan Dewata Raya ka?? Hahaha... Diorang ingat sebab gua dulu kerja bawah mohor Dewata Raya... jadi patutnya gua percayakan Dewata Raya la...

Hahaha.... Dewata Raya tu sama macam kita gak.. walaupun diorang mengaku level diorang level kayangan...  tapi kentut busuk tengik gak... hahaha ....

Son Woo Kong yang jadi Dewa Monyet  (Hikayat Sembilan Dewa) tu pon kata dier dari kayangan gak.. yang mana dier nih katanya kesukaan Guan Yin.... hahaha... samer gak macam kita yang ader sembilan dewa...

So... kalu manusia pon boleh ader tamak haloba, hasad dengki,, khianat, maksiat, songlap dan tumbuk rusuk... aper lu ingat golongan Dewa, Dewa dan Dewata Raya takder ker perangai camtue??? Wei... takder saper yang maksum la.... kita semua bukan Nabi dan Rasul...

Jadi.. janganlah pakaian sunnah yang katanya selalu disarung pakai tu mengelabukan pemikiran lu orang sampai terkesima... hahaha... sebab kalu la di takdirkan oleh Allah Taala bahawasanya Rasulullah s.a.w tu lahir dari anak puak Inuit (Eskimo) di Artik dan Kanada tue... nescaya kita punya pakaian sunnah adalah Baju Bulu Beruang Kutub....

Hahaha..... Ader paham ka????

Body Language

Bhai/DeeDee semua...

Aper yang gua nak citer nih takder kena mengena ngan penghinaan atau apa-apa... cuma gua sekadar nak lu orang perhatikan aper yang gua citer ni...

Skrang ader semacam satu kepayahan untuk lantikan Peguam Negara... betul ader isu disini... gua sebenarnya tak kisah pon saper yang jadi Peguam Negara... yang penting dier kena ikut Perlembagaan dan Undang-Undang... tabley main ikut sentimen ja... kalu yang dilantik jadi Peguam Negara tapi perangai keparat dan lahanat buat aper....

Tapi bukan ini yang gua nak citer... Gua nak citer tentang "Body Language".... Bahasa Badan......

Lu orang perasan tak masa sesi angkat sumpah Mahathir Mohamed jadi Perdana Menteri tempohari... lu try carik video semua proses tu.... dan lu akan boleh nampak macam mana body language satu mamat tu... nampak macam dier tak puas hati ja... ntah la... tapi itu yang gua nampak dan dapat takrifkan...

Cara mamat tu pegang dagu... gemgam tangan.. cara mamat tu duduk.... dan pegang pipi... nampak macam dier sekadar "layan jer la" proses angkat sumpah tu... sekadar cukup syarat ja... nampak tak protokol dan professional ja "body language" mamat tue... malah roman muka mamat tu pon macam endah tak endah ja... sekadar layan ja.... huhuhu... macam terpaksa ja pasai rakyat dah buat pilihan.....

Kalu ikutkan hati... hari angkat sumpah tu gua nak tuliskan artikel nih... tapi gua sabar tahankan diri... sebab gua tau mamat tu banyak pentaksub totoknya... maleh aaaa gua nanti kena viral bodo ja....... hahaha... jadi masa tu gua cuma tunjukkan benda tu kat wife ngan anak-anak ja.. dan diorang setuju ngan aper yang gua komenkan masa tu...

Kalu lu orang ader akses kepada video arkib proses angkat sumpah PM yang terdahulu.. sure lu orang boleh bezakan.... boleh nampak dengan jelas... gua dah semak dan bandingkan... memang jauh berbeza la bhai... macam langit dan bumi..

Body Language tu boleh melambangkan isi hati orang sebenarnya... sekadar membaca body language ja.... tak percaya... lu boleh try sendiri..

So... dari situ kita boleh buat kesimpulan... Kerajaan Malaysia pimpinan Pakatan Harapan memang akan menempuh jalan sukar dan pelbagai halangan sepanjang 5 tahun nih....

Ader paham ka???? Hahaha

*** mamat tu seperti dalam peribahasa Melayu lama... "seperti melukut di tepi gantang.... ada tidak menambah, tiada tidak mengurang" .... hahaha

02 June 2018

Lim Guan Eng Gila Mikrofon?

Bhai/DeeDee semua...

Semenjak dah naik jadi Menteri Kewangan nih.... nampak penyakit "Gila Mikrofon" dah hinggap kat Lim Guan Eng...

Adoyailah... hari-hari kuar statement yang nampak macam gila publisiti... Wei.... Boleh tak buat kerja tu diam-diam la... ini tidak... macam nak bagi hukuman melalui media jer...

Kita semua tau yang harta Malaysia ni dah dijarah oleh UMNO/BN sejak sekian lama... tak heran pon... nih Lim Guan Eng macam terkejut... macam baru tahu kebejatan UMNO/BN....

Adoyailah... kenapa naif sangat.... hahaha...

Gua tengok jer la sambil layan popcorn ja....

Apa Cerita MEIO?

Bhai/DeeDee semua...

Agensi (bekas tempat gua berkhidmat dulu) takder kena mengena ngan MEIO yang katanya dibawah BN (UMNO) yang ketuanya disabitkan ngan Najib Razak...

MEIO ini khabarnya dibiayai oleh UMNO dengan dana rembat dari Jabatan Perdana Menteri... katanya diorang ni Jabatan Penyelidikan... baru ni kantoi pejabat depa di Jalan Bellamy dan beberapa lokasi lain kena serbilu ngan PDRM.... huhu

Agensi (bekaz tempat gua berkhidmat dulu) adalah satu unit yang membuat laporan terus hanya kepada YDP Agong.... dan dikelolakan dibawah satu Akta Parlimen..... dan Agensi takder kena mengena dengan mana-mana parti politik...

By the way... pejabat seranta Agensi (bekas tempat gua berkhidmat dulu) ader di Jalan Sultan Sulaiman Kuala Lumpur... HQ kat lokasi lain....

Ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1