Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

09 January 2011

Ini Macam Kalu...

Bhai... Kes yang berlaku di Rusila (Projek Langgar Had) yang gua hadir sepatutnya sebagai backup cameraman... nampaknyer makin berpanjangan... hahaha... yang best tue ader blogger dari pihak yang sana tu (TranungKite dan lain-lain) nampaknyer dah start bawak versi diorang... yang best tue... versi kutip ntah maner... hahaha... pasai depa sendirik takder ditempat kejadian... hampeh...

Ini macam kalu... biler mau abis nih... Okeh la... gua sebenarnya nak ulas sikit jer dulu sebab la nih seronok dok layan macam-macam ugutan yang sampai kat gua... Tak payah la lu nak ugut gua... sebelum geng-geng nih nak ugut gua... sila cek ader tak telor lu orang dalam seluar lagi... atau sudah menetas .... hahaha

Persoalan 1:

SongkokPutih memang dah sure takkan datang punya sebab dier memang dah awal lagi mengaku yang dier takder telor... takper.. gua respek kat orang yang mengaku nih... Tapi... si BatuApi siap bercerita sana sini macam la dier ader kat tempat kejadian masa tue... sedangkan ... sohih dier takder telor... hilang ntah maner... hahaha.. kalu ader sure dari mula lagi dier dah perkenalkan diri...

Persoalan 2:

Kitorang dapat info kononnya TGHH bersedia untuk meluangkan masa 5 minit untuk menjawab soalan dari Aduka Taruna mewakili PAS Reform.... tapi rupanyer takder saper yang bagitau kot kat TGHH akan kedatangan kitorang.... macam mana lu orang manage event nih bhai... ini macam kalu... buat malu jer Lajnah IT dan Unit Penerangan PAS Rusila.... hahaha...

Persoalan 3:

Susah sangat ker TGHH nak luangkan masa 5 minit... macam la ader urgent yang besar sangat... ala tak payah la berlakon ..... Nak tipu kitorang pasai konon ader sibuk ngan event lain pon biarlah kat luar kawasan masjid... ini tidak... bermula kat sebelah tepi mimbar pon dah boleh tipu... Aper punya pimpinan nih... menipu tak sudah...

Persoalan 4:

Kalu belum dapat lead Malaysia pon dah pimpinan berperangai macam nih... gua rasa aaa.. biler dah dapat lead Malaysia nih sure lagi macam cilabet jer... Pengikut jangan kata la... sure macam kaduk naik tocang...

Persoalan 5:

Aper yang TGHH takut sangat nak jawab soalan dari Aduka Taruna mewakili PAS Reform nih.... susah sangat ker... atau tak tau nak modalkan aper nak tipu Melayu Hutan (hehehe... gua guna ayat Aduka Taruna)....

Orang cakap.... "lead by examples" ..... kalu leader sudah jenis kaki tipu dan samseng... for sure... examples macam nih yang akan sampai kat pengikut dier... hahaha...

Kesimpulannyer...

Jangan riso.... lain kali kitorang akan terjah (langgar) lagi TGHH biler ader kesempatan ... so be prepared untuk jawab soalan dari PAS Reform.... dan di waktu lain tue... kitorang akan pastikan rakaman dapat dilakukan untuk tujuan dokumentasi dan arkib....

Ini janji personal gua... bukan janji Aduka Taruna.... hahaha....

TGHH lebih baik belajar macam mana nak berdiplomasi dan "lead by examples" ... sebab masa dan time terjahan yang akan datang yang mungkin bukan Aduka Taruna yang buat,..... akan menjadi sejarah... so... be prepared untuk tunjukkan contoh sebagai pemimpin yang terbilang dan orang ramai (rakyat marhaen berbilang fahaman politik) boleh respek... Tolong jangan tunjuk berlagak (ujub, riak dan takkabur) pasai ilmu agama lebih tinggi dari gua aaa...

Ilmu adalah haq Allah... bebila jer Allah Taala boleh tarik balik.... so jangan berlagak aaa...

08 January 2011

Kronologi Peristiwa Aduka Taruna Di Rusila

1. Pukul 12.30 Aduka Taruna dan rakannya sampai di Rusila. Bersarapan dan makan tengahari (merangkap dua dalam satu) di sebuah restoran berhadapan dengan Masjid Rusila.

2. Makanan boleh tahan la sedap.. dan tak mahal mana... Aduka Taruna offer nak belanja tapi akhirnya dibelanja oleh gua.

3. Hampir pukul 1 tengahari... Aduka Taruna dan kawan-kawannya sampai di Masjid Rusila ... Tiada siapa perasan akan Aduka Taruna walaupun agak lama Aduka Taruna berlegar di kawasan mengambil wudhu' dan di pintu masjid... Malah BatuApi dan Unit IT Pas Rusila pon tak kelihatan dimana-mana... Nak kata Aduka Taruna tak dikenali agak mustahil... sebab... hanya Aduka Taruna dan rakan-rakannya sahaja yang tak berbaju Melayu serta berjubah.. Aduka Taruna dan rakan-rakannya berpakaian jaket serta berseluar jeans... Takkan susah orang nak perasan dan kenal kot???

4. Aduka Taruna kemudian membuat solat sunat Tahhiyat'ul Masjid terlebih dahulu sebelum Azan pertama Jumaat dilaungkan. Aduka Taruna dan rakannya berada di saf tiga bahagian tengah masjid.

5. Setelah Azan pertama berkumandang agak lama.. dan setelah ramai orang usai melakukan solat sunat .. barulah kelihatan TGHH masuk ke ruang solat dan naik keatas mimbar untuk melakukan solat sunat..

6. Seusai solat sunat.. TGHH naik keatas mimbar dan memberikan salam (pembukaan) khutbah Jumaat. Suasana dalam masjid agak kelam.. Banyak lampu tak dibukak... Maybe nak menjimatkan elektrik... Kelihatan ramai jamaah berada dalam keaadaan mamai dan separa mamai, maybe sebab suasana dan pencahayaan tak kondusif... Masjid kalu suasana tak best mesti orang mengantuk dan tidor masa khutbah jumaat.... hahaha

7. TGHH memberikan Khutbah Jumaat ... tapi nampak macam tak bertenaga... tambah pulak suasana hujan antara renyai dan lebat diluar ... ramai jemaah terlelap disudut Masjid...

8. Seusai khutbah Jumaat...solat Jumaat pon diadakan... Suara TGHH membaca surah tak berapa kelihatan... Maybe sistem siaraya Masjid Rusila tak bagus.. atau Unit Siaraya PAS Rusila tak buat kerja... Suara TGHH langsung tak kedengaran time baca doa lepas solat... tau-tau abis jer doa tue...

9. TGHH dan ramai lagi buat solat sunat lepas Jumaat .. Aduka Taruna bergerak ke saf 5 untuk menunaikan solat sunat.

10. Setelah selesai solat sunat.. TGHH terus beredar di satu lorong hadapan mimbar untuk terus kerumah beliau. Dikala ini Aduka Taruna telah sempat menahan TGHH untuk meminta memberikan ruang masa 5 minit untuk Aduka Taruna menanyakan beberapa persoalan. Rakaman video ada dilakukan kala ini. TGHH mengatakan bahawa beliau tiada masa dan ada urusan lain yang lebih penting. Dengan lajunya TGHH bertindak mencapai payung dan terus keluar dari kawasan bangunan Masjid.

11. Aduka Taruna dan rakannya berkaki ayam telah mengejar TGHH sambil meminta diberikan sedikit ruang masa untuk bertanyakan beberapa soalan. TGHH dengan suara yang agak tinggi menolak permohonan tersebut atas alasan sibuk. Walaupun begitu sibuk kononnya... sempat pula TGHH bersalaman dengan beberapa jemaah Masjid ketika itu...

12. Ketika Aduka Taruna dan rakannya berada di depan sebuah rumah (disebelahnya ada sebuat kereta SUV), terdapat beberapa orang penyokong PAS disitu yang nampak macam tercengang-cengang dengan kehadiran pemuda (Aduka Taruna) yang dengan sopannya beberapa kali meminta peluang untuk bertanyakan soalan kepada TGHH. Namun selepas mereka melihat TGHH dengan suara yang tinggi berkata "tak boleh.. tak bolehlah" tak semene-mene penyokong PAS tersebut menahan Aduka Taruna.

13. "Mu lah cakap banyak dalam blog.. Mu lah buat fitnah banyak" kata seorang penyokong PAS disitu sambil tangannya dengan kat memegang tangan Aduka Taruna. Dalam pada masa yang sama seorang lagi penyokong PAS telah mengarahkan supaya rakaman video tidak dilakukan... malah dengan kasarnya mengugut untuk merampas kamera video. Pada masa tersebut pemuda yang telah memegang Aduka Taruna telah berjaya merampas telefon bimbit Aduka Taruna dengan tujuan supaya rakaman audio yang dibuat oleh Aduka Taruna dapat dipadamkan.

14. Aduka Taruna kemudian diarakkan kembali (ditarik jaketnya) oleh beberapa penyokong PAS kembali kearah perkarangan bangunan Masjid. Kedengaran suara suara jahat yang menyuruh dibelasah sahaja Aduka Taruna. Upacara tarik baju dan pegang sana sini Aduka Taruna lu orang jangan kira la.... nasib tak koyak baju tue... Malah ramai yang menuturkan kata-kata "PAS tak perlukan bloggers la", "Bloggers Tak Penting", "Pergi mampus sama bloggers", "Takder Bloggers pon PAS boleh menang" .. Yang paling lawak tue rupa-rupanya ramai yang tak tau blogger itu apa dan siapa Aduka Taruna.... memang kayu la penyokong PAS nih... buta IT... hahaha

15. Rakan Aduka Taruna yang mengambil rakaman video juga dikepung dan ditarik bajunya oleh beberapa penyokong PAS... Nasib baik kamera video tidak jatuh atau rosak...

16. Aduka Taruna dikepung lebih dari 100 orang penyokong PAS didepan pintu masuk Masjid .. dikala ini Aduka Taruna dihamburkan dengan kata-kata kesat malah ada yang mengambil peluang menerajangnya dari belakang. Masa ini rakaman video tidak dapat dilakukan kerana jurugambar telah diasak dan dipegang kamera video... Walaupun begitu .. ramai jugak penyokong PAS yang mengambil video sama ada dengan telefon berkamera mahupun dengan camcoder...

17. Seorang jurugambar (kemungkinan Unit IT PAS Rusila) telah berada didepan sekali dan membuat rakaman. Permintaan masa 5 minit oleh Aduka Taruna untuk bertanyakan soalan kepada TGHH masih lagi disuarakan oleh Aduka Taruna.. namun semua pihak dengan kasarnya tidak memberikan kerjasama dan layanan.. TGHH ntah pi mana... makan tengahari kot... BatuApi langsung tidak kelihatan.. malah tidak ada seorang pon bloogers lain selain Aduka Taruna dan C++ (gua la tue) yang berada disana... Wei BatuApi.... takdak telur ka? Hahaha...

18. Dalam keadaan kelam kabut itu ada seseorang memberikan telefon bimbit Aduka Taruna kepada gua untuk dipadamkan rakaman didalamnya. Gua beri alasan tak pandai nak padamkan. Masa ini gua cuba buat rakaman video sekali lagi namun dihalang sambil ditarik baju. Gua dengan pantas mengeluarkan kad memori dari dalam camcoder dan disimpankan ditempat lain. Gua masukkan kad video kosong kedalamnya sebagai ganti sebab gua saspek yang mesti ada pihak akan rampas kad memori camcoder gua nih.

19. Tetiba ada seorang datang rampas kad memori camcoder gua... gua bagi jer dier amik sendirik... tapi yang kad memori kosong la... hahaha... dier mintak gua kasi telefon Aduka Taruna tue... gua kasi la.. tapi bukan telefon Aduka Taruna.... hahaha.... gua kasi telefon spare yang gua ader... jenama cap ayam yang takder simcard langsung tue.... hahaha... dier ambik tanpa banyak songel ... nasib la lu... hahaha .. Siapa yang amik tue gua langsung tak kenal... tapi dier pakai vest warna hitam (maybe biru gelap)....

20. Masa nih Aduka Taruna dibawak ketingkat atas bangunan Masjid Rusila... dan disini juga Aduka Taruna dibelasah secara curi oleh penyokong PAS... er.... time beramai berani la diorang nih... kalu sorang-sorang sure takder telor kot... Kalu BatuApi kata dier ader di Tingkat 1 selepas solat Jumaat tue... memang la dier nih munafiq... sebab takkan dier tak tau Aduka Taruna ader kat Tingkat 1 masa tue... kecoh bhai masa tue...

21. Dalam kelam kelibut tue... gua menyelinap blah dari kawasan masjid... camana gua chow... jangan tanya... dan gua selamatkan kad memori video (tak banyak video dapat amik sebab banyak kali kamera ader kat tangan penyokong PAS) dan jugak telefon original Aduka Taruna... gua pas kat member sorang lagi pada mulanya... tapi kemudian amik keputusan untuk letakkan kat satu tempat yang selamat... hehehe

22. Gua dapat dikesan oleh penyokong PAS dan diarahkan masuk balik kedalam kawasan Masjid... tapi masa ini semua rakaman dan telefon Aduka Taruna dah takder kat tangan gua... letak kat tempat yang selamat... Dekat pukul 3 Aduka Taruna diarahkan keluar dari Masjid dan Aduka Taruna mengambil keputusan chelah pi balai polis buat laporan...

23. Dekat pukul 3.30 baru gua dapat chow dari kawasan Masjid biler mana penyokong PAS nih tak dapat cari apa yang diorang nak cari dari gua... Gua drive arah ke Kuala Terengganu... ader kereta dan motorsikal mengekori.. cadang asal nak pi Maidin... tapi adjust pusing masuk kat Pantai Batu Buruk... masih ada yang mengekori... gua chelah pi pusing kawasan bandar.. dan rempit kat area bandar kawasan traffik light... dapat lepas dari diekori... pas tue ikut jalan lain pusing dalam bandar... ubah ikut laluan kawasan rumah orang kaya-kaya kat Batu Buruk dan akhirnya chelah pecut balik kawasan gua...

24. Aduka Taruna call ke henfon dier... Gua angkat.. dier kata dier ader kat balai polis Marang,... buat report... pastue akan pi HKT untuk medical checkup... dier mintak gua antar barang dier ke balai.. tapi gua saspek mesti ader yang akan cuba tahan gua serahkan barang tue ... jadi gua terus chelah... dan selamatkan mana yang ader...

25. Video rakaman yang tak banyak tue ader ... urusan upload dan sebagainya biarlah Aduka Taruna tentukan sendirik... bukan aper.. gua tak nak memandai mengupload... sebab nanti maybe akan merendahkan kredibiliti TGHH dan PAS... hahaha... sebab perangai budus penyokong fanatok nih.... Pasai tue la PAS kalah di Terengganu dalam keadaan ditempat lain PAS menang.... hahaha

Aper-aper pon ... pandangan peribadi gua.... "mengata dulang paku serpih".... "mengata orang kita jugak lebih".... gua tujukan kepada para penyokong fanatik PAS yang keterlaluan tiada adab sopan di kawasan masjid .... selama nih kita kutuk penyokong UMNO fanatik melampau... tapi tak sangka... penyokong PAS pun 2 kali 5..

Kalu belum menang pon dah susah nak bertanyakan soalan ... dan banyak helah... tentulah akan jadi "kaduk naik junjung" biler dapat jadi Menteri Kabinet kalu Pakatan Rakyat menang besar dalam PRU13... mmm... ini macam kalu.. jangan mimpilah nak humban BN dari Putrajaya.... Lupakan sajer....

Lagi satu.... ramai-ramai beranilah diorang nih belasah Aduka Taruna secara sembunyi... tapi kalu one to one... for sure takder telor punya... macam BatuApi yang langsung takder telor nak jumpa Aduka... Alasan ada di tingkat 1 dan perjumpaan pukul 3 sure tak valid... sebab Aduka Taruna ader pi Tingkat 1 dan berada di perkarangan Masjid sampai pukul 3 lebih.. Gua pulak ader sampai pukul 3.30...... poodah la BatuApi... tulur yillekk.... hahaha

Akhir kalam... tak professional langsung Presiden PAS nak handle siri terjah... itu baru Aduka Taruna dan kengkawan dier..... kalu CNN dan sebagainya buat siri terjah macam mana lah pulak... hahaha... CNN, Al Jazeera dan lain-lain cukup suka buat siri terjah nih... hahaha..

Gua rasa aaa.... patut lepas nih Aduka Taruna dan kengkawan gunakan khidmat Nas Ahmad (Melodi) atau Karam Singh Walia (Aduan Rakyat) biler time buat siri terjah akan datang...

Oh yer... Program Langgar Hadi tue adalah program "TERJAH"... ini gua nak kasi penyokong PAS yang tak pass SPM tahu la... sebab pada diorang Program Langgar Hadi nih adalah program bawak kereta untuk langgar Hadi.... hahahaha... budus...

Sekian terima kasih... hehehe

Wei... gua pon ahli PAS gak... seumur hidup.. tapi takder la berperangai budus dan tak bertamadun macam nih... buat malu ahli PAS yang lain nih... hehehe .. PAS perlu di reformkan... PAS Reform adalah perlu..... untuk terus relevan... atau tenggelam terus tak relevan... sekarang nih takder nampak macam nak lead... Buat malu Ustaz Fadhil Noor jer... Arwah dulu selalu singgah cybercafe gua tiap kali lalu area gua punya cybercafe...

07 January 2011

Aduka Dibelasah Penyokong PAS di Rusila

Kronologi akan gua updatekan lepas nih.... kes Aduka Taruna dibelasah penyokong PAS di Rusila..

Nampak tak professional TGHH dan para penyokong PAS di Rusila lepas solat Jumaat tadi....

update:

Sila baca disini : Kronologi Peristiwa Aduka Taruna di Rusila

06 January 2011

Berita Terkini : Menteri dirogol oleh pembantu rumahnya

Kuala Lumpur, 5 Januari 2011:

Seorang Menteri Kanan mengaku telah dirogol secara paksa beberapa kali oleh pembantu rumahnya. Kejadian ini khabarnya berlaku beberapa kali seawal 4 tahun yang lalu. Mengikut keterangan mangsa (Menteri Kanan), ianya berlaku pada suatu petang hujung minggu ketika beliau sedang berehat-rehat sambil membaca akhbar Utusan Malaysia.

Pembantu rumahnya warga Indonesia telah dengan rakusnya menyentap tangannya dan mengheret mangsa kedalam bilik pembantu rumah tersebut. Pembantu rumah tersebut dengan bertenaga telah mengoyakkan kain pelikat yang dipakai oleh mangsa lalu merogolnya beberapa kali.

Mangsa tidak dapat berbuat apa-apa kerana ketika kejadian pertama kali, mangsa telah tidak sempat menelan pil Viagra. Hasilnya walaupun mangsa dirogol beberapa kali, alat kelamin mangsa tidak dapat berfungsi dengan cekapnya.

Mangsa juga telah dipaksa supaya tidak memberitahu sesiapa akan kejadian rogol ini kerana Pembantu Rumah tersebut mempunyai ramai rakan dan kenalan diseluruh Malaysia yang mana akan memastikan bahawa mangsa tidak membocorkan rahsia. Malah pembantu rumah tersebut (suspek) mengatakan bahawa beliau mempunyai banyak wang untuk digunakan sebagai upah memastikan kes ini disenyapkan.

Mangsa (Menteri Kanan) berasa amat takut dengan ugutan ini disamping berasa malu jika kejadian mangsa dirogol menjadi buat mulut orang lain. Isteri mangsa juga telah meminta bahawa perkara ini tidak dihebohkan demi keselamatan dan maruah mangsa.

Mangsa yang berumur hampir 70 tahun kini amat malu untuk bertemu dengan wartawan dan sebagainya kerana risau akan ugutan saspek (pembantu rumah warga Indonesia) yang berumur 30 ~ 40 tahun itu.

Kes ini nampaknya tidak akan diambil perhatian oleh Polis Malaysia kerana kekurangan bukti. Malah bukti DNA juga tidak dapat dikesan. Bukti air mani juga khabarnya tidak dapat dibuktikan kerana mangsa tidak sempat menelan pil Viagra sebelum kejadian.

Majalah Mangga bil 1/2011 (mukasurat 2)

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1