Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

29 October 2017

Bebalnya Lebai

Bhai/DeeDee semua....



Adoyailah lebai ni....  beza antara Kerajaan dan Parti Yang Memerintah pon tarak tau ka??? Adoyailah....

Kalu sesuatu bantuan tu datang dari Kerajaan Negeri... maka mana boleh letak logo mana-mana parti politik waima logo parti politik yang sedang memerintah pon tarak boleh...

Macam kes baja subsidi yang sepatutnya hanya berlogo Kementerian atau Kerajaam Malaysia .... tak sepatutnya tertera logo UMNO atau Barisan Nasional (BN)...

Takkan lah benda sesimple ini pon lebai nih tak tahu... aper ke bebal sangatlah lebai ni... huhuhu

Semenjak berbaju pink sedondon dengan UMNO nih... semua dah belajar  kot.... huhuhu... lebai oh lebai...

25 October 2017

Menteri Bebal Buta Kayu

Bhai/DeeDee semua...

Menteri sekor ni ader turun padang ke? Ader jumpa ngan guru-guru ker? Atau hanya jumpa Pengetua, Guru Besar atau Penolong Kanan jer???



Wei... memang guru terbeban la... kerja pengkeranian pun guru terpaksa buat... walhal bukan takder ramai kerani kat sekolah... tapi semua kerani hanya buat kerja untuk Pengetua dan Guru Besar jer...

Malah banyak sekolah yang gua pergi... ader kerani yang terlebih... sampaikan takder kerja nak buat.... even sampai nak Riso kan kertas pon guru terpaksa buat sebab tak boleh nak mintak tolong kerani...

Itu belum guru yang handle makmal komputer sekolah.... mana ader peruntukan untuk perjawatan pembantu makmal komputer sama macam pembantu makmal sains...

Menteri Pendidikan memang kayu sejak dari dulu lagi... bukan jenis turun padang punya... huhuhu...

Tambah lagi cikgu yang handle sekolah amanah... balik dah pukul 5 atau 6.... malam pulak ader kelas tambahan kat sekolah... cuti hujung minggu ader kelas atau kokurikulum kat sekolah....  kerani sekolah pon takder kena kerja waktu malam atau waktu cuti....

Buta ka???

Gua tau sangat bab berkaitan dengan guru ni pasai abang gua guru, wife gua guru, ex-girlfriend gua dan asben dia pun guru... Huhuhu... so gua memang teramat tahu...

05 October 2017

Protes Roboh Kuarters Masjid, 9 Ahli PAS Ditahan

Bhai/DeeDee semua...

Pergh... sekali imbas baca artikel di Malaysiakini... gua ingat tajuknya adalah Protes Roboh Kuarters Masjid, 9 Ahli PAS Ditahan...



Tapi....

Tapi rupanya... 9 Ahli PSM yang ditahan.... huhuhu.... ciss.... gua lupa yang la ni ahli PAS dah amat kurang bersama dengan golongan mustad'afin.. dah kurang highlight isu golongan tertindas ni... semenjak Abdul Hadi Awangdah bersekongkol dengan Najib Razak nie...

Huhuhu....

Sekarang ni yang lebih kedepan bab isu golongan Mustad'afin adalah dari parti sosialis... parti yang ahli dan pimpinan PAS melabelkan sebagai parti orang kafir dan parti komunis.... Huhuhu... bab melabelkan orang lain dan menghukum ikut kepala lutut memang dah jadi trademark PAS dah la nie...

Huhuhu.... dah jauh tersesatnya PAS la ni... semenjak Abdul Hadi Awang jadi kepala besar... Mursyidul Am pun dah tak ketahuan punca dan... huhuhu... 

Itu lagi PAS sembang tahap tinggi konon dierlah Parti Suci Tanpa Debu.... huhuhu... sebijik macam tajuk lagu Saleem Iklim... oh yer... sama kampung.. Al Marangi...

Hahahaha... adoyailah...

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1