Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

30 September 2009

Info Terkini Kes Di Kijal

Info terkini kes di Kijal, Kemaman yang melibatkan dadah.

Bagi yang dah baca artikel gua yang bertajuk "Pemimpin pemuda UMNO terlibat dadah" ...... nie ha info yang selanjutnyer mengenai siapa dua orang yang terlibat itu... hahaha

1. Tarmizi Johar (Naib Ketua Pemuda UMNO Bahagian)
2. Japiloh Che Ismail (AJK Pemuda UMNO Bahagian)

So ... macam ini ker contoh terbaik yang Pemuda UMNO boleh sediakan untuk menjadi pelapis pemimpin masa depan.... Kalu macam nie.. hancus la UMNO...

Gerenti Menang

Kenapa Isa Samad dipilih menjadi calon PRK N31 Bagan Pinang? Adakah kerana ianya akan menyebabkan UMNO/BN gerenti menang di sana? Betulkah boleh gerenti menang? Kalau kalah macam mana?

Ada dua tiga cerita yang kita boleh kaji hasil dari pencalonan Isa Samad sebagai calon UMNO/BN..

1. Isa Samad dicalonkan pasai dah takder orang lain yang layak (dari segi populariti) di kawasan tersebut.
2. Penyokong Isa Samad mengugut untuk boikot PRK dan kemungkinan akan buat undi rosak yang paling banyak dalam sejarah PRK.
3. Ada orang yang tak puas hati kat MB Mohamad Hassan dan mahukan MB tue digulingkan dan digantikan dengan Isa Samad kembali.
4. Ada orang nak perdajal Najib Razak dan Rosmah Mansor kerana kalau Isa Samad kalah Najib Razak dan Rosmah Mansor akan menjadi mangsa kutukan warga BN
5. Ada orang nak kasi air muka Che Det jatuh dengan melantik Isa Samad sebagai calon PRK dan Omar Ong sebagai ahli lembaga pengarah Petronas.
6. Ada orang nak kasi karier politik Isa Samad mampus terus kalau Isa Samad kalah di PRK nih...
7. Ada orang nak kasi kecoh dan busuk 1Malaysia dengan isu peribadi dan integriti Isa Samad supaya akan datang Isa Samad tak masuk bertanding sebagai Timbalan Presiden UMNO atau Naib Presiden UMNO.

So.... yang mana satu agaknyer la sebab Isa Samad dipilih menjadi calon PRK N31 Bagan Pinang... apa-apa pon ramai yang jangka Isa Samad akan gerenti menang besar di sini atas sokongan UNDI POS LAJU atau lebih dikenali sebagai UNDI DHL .... hahahaha

Pemimpin Pemuda UMNO Terlibat Dadah

Gua masih dalam proses mendapatkan maklumat... InsyaAllah.. pagi esok boleh dapat siapa nama pemimpin pemuda UMNO terlibat dadah di Kampung Tengah, Kijal, Kemaman nih... Apa-apa pun kita tunggu esok dulu..

Kali ini bukan kes ganja atau hidu gam... tapi ambik heroin tue.. ganaz betul.. hehehe

Tunggu aaa... esok gua pastikan nama pemimpin pemuda UMNO bahagian nih...

29 September 2009

Calon PAS PRK Bagan Pinang

Calon PAS bagi PRK Bagan Pinang telahpun diumumkan oleh TGHH sebentar tadi...

Calon PAS : Hj Zulkifli Mohamad Omar (Pesuruhjaya PAS Negeri Sembilan)

Pertama sekali... gua tak harap yang
Hj Zulkifli Mohamad Omar boleh dapat menang bergaya macam kat PRK Permatang Pasir (Salleh Man) ... sebab idea PSJ PAS sebagai calon nie tak kuat mana... menang bukan sebab status PSJ PAS Negeri.. tapi sebab orang PR dok sokong kuat kat calon PAS/PR.

Keduanya... gua still percaya bahawa calon yang lebih baik untuk PAS/PR adalah Hj Malakan (bekas anggota ATM berpangkat Lt Kol) .. sebab kawasan Bagan Pinang nih adalah kawasan askar.....

Ketiganya ... pengaruh Isa Samad memang kuat kat kawasan nih.. for sure dier akan menang ... cuma bezanya berapa perbezaan undi majoriti sahaja nanti..

Tapi.. walau macam mana pon.. dan
Hj Zulkifli Mohamad Omar dicalonkan oleh PAS/PR ... maka sebagai keperluan untuk menang dalam PRK N31 Bagan Pinang nie.. gua akan membantu Hj Zulkifli Mohamad Omar setakat mana yang boleh dalam perang saraf online nih..

Gua tau.. blog gua nie ciput jer... tak ramai readers nyer... tapi takper... sorang baca .. dier akan ceritakan kat 5 orang kawan... jadi kalau 100 orang baca... maknanya dah ader 600 orang akan tahu tentang apa yang gua tuliskan nanti... jadi... korang multiply la dan kira berapa ramai agaknya yang akan dapat info dari gua.. hehehe

Kalu sempat ... gua turun pi penamaan calon nanti...

Menang Pun Malu, Kalah Lagilah Malu

N31 Bagan Pinang.... UMNO/BN kalu menang pu malu, kalah lagilah malu... hehehehe

Kenaper gua tulis cam nie... ???

Sebab.... kalu menang... sure sebab undi pos yang banyak kat sana... dan sebab pengaruh Isa Samad kat Teluk Kemang.... tapi .. yer la.. menang .... tapi malu pasai menang sebab undi pos dan guna calon kaki rasuah... hehehehe

Kalu kalah pulak... lagilah malu.... sebab ... satu ... dalam ramai-ramai ahli UMNO/BN ... takkan takder sorang pon yang bersih dari rasuah... memang sah la UMNO/BN kaki rasuah... hehehehe... sampai tak dapat nak pilih yang bersih langsung... hahaha

Kalu kalah... ternyata Muhyiddin Yassin bukan sorang TPM yang bagus.. sebab tak pandai pilih.... Che Det pon dah bagitau supaya jangan pilih Isa Samad.... tue yang bodoh piang pilih Isa Samad tue pasai apa,.... bodo nak mampus...

Kalu kalah la... makna nyer ader badi kat angka 9 kat Negeri Sembilan... yer la .. dulu isu JE dan BABI kat Bukit Pelandok... la nie isu Selsema BABI A H1N1 dicanang di Teluk Kemang... hahahaha ... lepas nie macam virus la... semua akan mampos kena vaksin anti-BN pada PRU13 ... hahahahaha....

Mari kita lihat.... menang pun malu.... kalah lagilah malu...

Doraemon Strike Back

Doraemon Strike Back ...... hahahahaha

What a coincidence .... ISA SAMAD @ ISA Doraemon (as known in Negeri Sembilan) has now being nominated to became a candidate for N31 Bagan Pinang by-election.... hahahaha

Mampus la kali nie... camana nak jawab kat rakyat 1Malaysia... dalam punya la banyak orang lain... kaki rasuah gak yang jadi pilihan pimpinan UMNO/BN ... hehehehe... sure geng-geng MB Hassan sedang pening kepala nih...

Kalu ISA SAMAD @ ISA DORAEMON nie menang kat N31 Bagan Pinang... sure dier akan tuntut balik kerusi MB Negeri Sembilan... hahahaha ... memang kecut perut la geng-geng MB sedia ada sekarang nih.... MB Hassan jangan cerita la... malam nie sure tak boleh tido dengan aman dan tenteramnyer... hahahaha...

Yang bestnyer... undi penyokong UMNO/BN kali nie sure akan terpecah tiga punya laa.... hahahahaa... 1 kumpulan sure akan undi ISA SAMAD, 1 kumpulan lagi tak akan mengundi ISA SAMAD dan 1 kumpulan terakhir akan memboikot PRK N31 Bagan Pinang nih... hehehehe...

So sekarang nih.. tunggu la pulak sapa yang PAS/PR akan umumkan malam nih... kalu yang diumumkan tue bukan dari kalangan anggota tentera (nampak macam Persuruhjaya PAS N9 jer yang dicanangkan oleh pucuk pimpinan PAS/PR) maka peluang untuk PAS/PR buat upset dalam pilihanraya nih sure takkan menjadi...

PAS/PR perlu letak calon bekas anggota tentera demi untuk menjamin kemenangan mutlak didalam keadaan UMNO/BN yang berkecamuk hasil pencalonan ISA SAMAD nih... Tapi kalu pimpinan PAS/PR masih bangang lagie ... masih syok sendiri... gua malas la nak cakap aper... itu seperti "cerdik tak boleh diikut, bodoh tak boleh diajar" .....

PAS/PR jangan jadi bodo macam UMNO/BN dalam menilai dan memilih calon.... jangan jadi bodoh aaa....

Pengundi Momok

Hahahaha... SPR mengesahkan takder pengundi hantu... tapi yang pasti ader pengundi momok ... hahahahaha... lawak la..

Momok dan hantu tue kan ker samer... hahaha...

Sejak biler plak SPR pandai dapat kesan pengundi hantu nih... biler diorang employ "Ghost Buster" nih.... ataupun diorang guner khidmat hantu baik "Slimer" atau "Casper" kot... hahahaha..

Tapi takper... UMNO/BN tak perlukan pengundi hantu atau pengundi momok... diorang dah cukup dengan pengundi pos dari ATM yang akan ramai datang berkursus di N31 Bagan Pinang nanti... itu jer dah cukup 5000 lebih undi.... belum masuk tambahan anggota ATM .. sure akan ader pengundi pos tambahan sekitar 1000 orang.... hehehehe

Jadi momok dan hantu sure tak boleh nak cari makan la lepas nie... guna jer ATM bukan susah pon.. Zahid Hamidi kan ader... hahaha

Pergh ... Banyaknyer Duit

Banyaknyer duit yang telah, sedang dan akan ditaburkan di N31 Bagan Pinang...

Hehehehe.... UMNO/BN dah mula dok tabur projek-projek mee segera kat Bagan Pinang la nih.. hahaha... umpan.. jangan tak umpan... hehehe ... Kalu mengena lagi lah bagus... hehehe

Biler lagi UMNO/BN nak angkat Bagan Pinang jadi anak emas diorang.. hahaha... lagi bagus kalu dapat jadi anak emas.. semua mintak boleh dapat.. Nih gua nak nasihatkan orang-orang (pengundi) kat N31 Bagan Pinang.. masa pilihanraya macam nie la masanyer untuk korang demand macam-macam pembangunan dan dana dari UMNO/BN ... jangan la malu dan segan nak demand..

Mintak la jalan turap baru ka... tambah lorong kat jalan utama ka... buat baru pondok tunggu bas yang siap ader lampu dan kipas (kalu boleh mintak ader aircond lagi bagus.. hahaha)... Jangan lupa la nak mintak dana buat bangunan tambahan masjid, kuil dan tokong... UMNO/BN sure akan bagi punya.. hahaha

Oh yer... Mintak gak diorang perbaiki dan upgrade stesen bas Port Dickson sekali la... baru la nampak ngam... jangan lupa gak mintak kuarters baru bagi anggota PDRM dan ATM yang paling cikai ader 4 bilik dan 2 bilik air.... Kemudahan riadah dan outdoor gym pon boleh mintak UMNO/BN bagi dan pasang di kawasan tepi pantai Telok Kemang tue.. hehehe ... boleh gak digunakan untuk bersenam.. hahaha..

Apa kata mintak UMNO/BN luluskan kawasan dan pembinaan kompleks Kolej Negeri di Telok Kemang... baru la mengancam... UMNO/BN tengah banyak duit nak kasi perabis nih.. masa nie la kalu nak ketok best nih... hehehe

So... kalu gua nak bagi idea kat lu orang banyak nih... lu pikir sendiri la... okeh.. tapi jangan lama sangat... push sikit Najib Razak dan Muhyiddin Yassin tue... kalu susah sangat.. guna pengaruh Isa Samad... kasi push sikit... ... untung-untung kawasan lu orang gak yang dapat pembangunan tahap mega..

Lagi satu... apa kata mintak la Tesco atau Carrefour bukak outlet kat area situ.. sure naik la lepas tue kawasan korang nih.. hehehehe

28 September 2009

Wah.. Hebat Betul Kat Selangor Nih

Wah.. Hebat betul kat Selangor nih... bukan setakat heret kepala lembu macam geng-geng samseng bodoh Seksyen 23 tue ... tapi ... hehehe... kali nie siap bawak 30 lori dengan muatan kambing, lembu dan kerbau nih pi bangunan SUK ....

Hebat betul nih..

Siapa agaknyer dalang bantahan nih... FRU dan Polis mana.... takkan jadi tunggul kayu kot...

Tapi satu jer yangkita semua belum tengok... hehehehe... biler agaknyer geng-geng bantahan nie akan berlanjutan dengan geng-geng penduduk kampung di Sepang nak heret kepala babi ke SUK nih... teringin gak gua tak tengok Ketua Kampung yang gedebe itu hari (walaupun dier jugak yang pernah ikut lawatan sambil belajar ternak babi di Jerman) kumpulkan orang dier dan heret kepala babi plak...

Hahaha.... awat takder telor nak heret binatang babi atau kepala babi... kalu berani heret... baru ler semua orang boleh respek sama geng-geng balachi UMNO/BN nih...

Bagi geng-geng yang berdemo hari nie... yang siap bawak lori tue.. gua nak tanya satu nih... kenapa lu orang bodoh sangat pi jengah kat SUK... kepada tak jengah buat demo depan romah pemilik tanah yang buat pusat pengumpulan sampah haram tue... jangan lupa gak buat kat depan romah owner pusat pengumpulan sampah haram tue...

Sure haram jadah korang tak berani punya.. korang bukan ader telor... sebab yang punya tanah dan pusat pengumpulan sampah haram tue adalah dari geng-geng UMNO/BN ... korang maner ader berani... hahahaha

Aha ... Dah Ada 2 Nama Calon UMNO/BN

Aha ... Dah ada 2 nama calon UMNO/BN bagi PRK N31 Bagan Pinang... bukan gua yang cakap aaa... tapi Muhyiddin Yassin..... hehehehe

Lu nak tau dak sapa 2 nama tue? hahahaha... gua dah saspek dah dua nama nieh akan naik punya... hahahaha..
  • Isa Samad
  • Mahathir Mohamed
Hahahaha... amacam .. ader setuju?

Muhyiddin Yassin bagitau ader dua nama tue memang la betul... sebab dua nama nie jer yang dah dicalonkan oleh akar umbi... hahaha... Mana-mana satu pon yang akan digunakan pastinya UMNO/BN akan menang besar di PRK N31 Bagan Pinang dengan majoriti lebih 6000 termasuk undi pos.... hahaha

Lingkup la....

Menang Pun Kalah, Kalah Lagilah Kalah

Huh...

Susah betul gua nak ulas ungkapan "Menang pun kalah, Kalah lagilah kalah" .... ader ker ungkapan macam nie dalam kehidupan orang Melayu? hahahaha....

Yer la... ungkapan nie paling sesuai ditujukan pada PRK N31 Bagan Pinang di Negeri Sembilan... hehehe.. kenapa gua cakap camnie... lu tengok aaa...
  • Tak kira sapa pun calon BN kat PRK N31 Bagan Pinang, kalu UMNO/BN menang besar pon kat sana... sure diorang akan kalah punya dari segi moral.... yer la .... menang sebab undi pos aper kelas... orang dah tak percaya... banyak kuat tipu..
  • Kalu menang guna Isa Samad jadi calon... hehehe... lagi teruk kalahnyer... kalah dihati rakyat pasai guna perasuah ..... dan ader masalah integriti.. lagi teruk dari Rohaizat Othman... hehehe
  • Kalu kalah la pulak... hehehe... memang la teruk imej UMNO/BN ... dah tak boleh nak tolong dah... talian hayat pon dah takder... sure PRU13 nanti lagi teruk kalah..
So ... mana mana pon... menang atau kalah... dua-dua tak memberikan faedah kat UMNO/BN ... hahahahaha... "Menang pun kalah, Kalah lagilah kalah"

Kursus, Jangan Tak Pi Kursus

Hahahaha... Gua dapat info terkini lagi sensasi nih.... hehehehe..

ATM akan menganjurkan satu siri kursus dalaman bagi ramai anggota mereka dalam masa terdekat nih... tapi yang lawaknyer ... hampir separuh kursus tue akan dijalankan di Port Dickson ... kat mana lagie... kat kem la... hehehe..

Nampaknyer .. ramai la anggota ATM yang akan berkursus di Port Dickson nih...

Apakah pertanda nih...

Hahahaha .... ni ler tandanya akan ader pertambahan undi pos untuk PRK N31 Bagan Pinang .... kalu UMNO/BN nampak cam tak boleh makan kat undi pos yang ada la nih (sekitar 5000 undi) .. maka dengan bantuan SPR.. akan ader pertambahan undi pos lagi ... sebab ader anggota ATM yang berkursus disini... hehehe

Yang paling best tue... kursus peralihan untuk anggota yang nak pencen pon kali nie akan dianjurkan secara mega di Port Dickson... hahahaha... tue yang best tue... Nampak ganyanyer .. PRK N31 Bagan Pinang nie kita akan dapat lihat lebih dari 6000 undi pos akan digunakan... hahahaha... undi pos terbanyak dalam sejarah PRK di Malaysia... hehehehe

27 September 2009

Terkini Sensasi

Info terkini lagi sensasi 7 Trak FRU penuh dengan anggota FRU Perak sekarang ini kelihatan menuju ke Kuala Lumpur (lokasi akhir tidak dapat dipastikan). Sekarang ini berada di atas lebuhraya PLUS berhampiran Slim River.

Bagi sesapa yang ada maklumat lanjut kemana lokasi akhir 7 trak FRU nih... sila sampaikan kat gua.. okeh...

Gua saspek 3 benda jer..
  1. Diorang akan berkawal di Istana Negara atau Istana Selangor
  2. Diorang bersedia untuk proses penggulingan Kerajaan PR Selangor.
  3. Diorang akan berkawal di Bagan Pinang .... pusat MARTEK PDRM dah siap ker?

Bagan Pinang Apa Cerita

Bagan Pinang apa cerita aaa.... dah dekat nak penamaan calon nih... Siapa agaknyer calon UMNO/BN aaa.... Calon PAS/PR pulak sapa aaa....

Okeh... beralih kepada cerita sensasi terhangat di Selangor... hahahaha... Orang .. kalau ader hutang banyak dengan bank.... sure risau gak.. tul dak... kot nanti ader pihak bank kuarkan surat saman ker.. aper ker... hehehe...

tapi ... jangan riso la.... hutang semua tue boleh kasi setel... janji lu buat kacau itu Kerajaan Pakatan Rakyat ... sure UMNO/BN boleh setel itu hutang.. hahahaha...

Masalah peribodi Hassan Ali nie memang la banyak... dari kes tanah... bisnes dan hutang lapok... memang banyak... jadi dier kecut gak la kalu ader pihak amik tindakan.... Yang paling lawaknyer la.... siapa la yang suruh pegawai kerajaan (DO) tue reramai jumpa Hassan Ali .... sure ader pak dalangnyer di sini...

Orang kata... daun pisang tak boleh buat tutup bangkai gajah.... hehehe... Hassan Ali sure tahu apa yang gua maksudkan nih.... dier masuk PAS dulu pon bukannyer ikhlas... hahaha... tak caya .. tanya la orang PAS Tanjung Malim ... ramai yang tahu.... hehehehe ....

Nama dier nih ader dalam senarai "suspected mole" dalam PAS .... ader banyak lagi .... pimpinan la yang paling ramai... orang bawahan ader la dua tiga orang... hahahaha

26 September 2009

Raya Posa Yang Best

Lu mau tau dak kenapa gua kata raya posa yang best kali nih... hahahaha... banyak info internal yang gua dapat dari borak-borak sesama kengkawan, sedara, jiran dan orang yang mari kerumah bapak gua... hahahaha...

Yang paling best tue... diorang sumer tak tau yang gua nih tulih blog pasai politik dan isu semasa.... hahahaha.... kantul-kantul... sumer info class A+ punya level... hahaha...

Okeh... satu-satu gua stori...

Isu pertama adalah isu Felda, Felcra dan Risda tue (ala .... kes penggabungan yang Najib Razak suruh buat tue) .... sohih dan nyata .. semua inisiatif tue datang dari Nazir Razak melalui CIMB .... hahaha.. ikut kajian dalaman... nilai gabungan tue adalah lebih dari penggabungan Synergy Drive (Sime Darby, Guthrie dan Golden Hope) ..... nilai jualan balik 10% dari share gabungan tue boleh cecah paling cikai RM1 bilion.... yang best tue.. dah ada buyer asing dah yang tengah "aim" share tue...

Dari info yang gua dapat... benda nie akan dilaksanakan seawal 2010 .... kertas kerja dah nak siap dan meeting benda nih akan dibuat dalam bulan 10 nie... hehehehe ... Yang best lagie tue... tidak ader satu pon peneroka dan peserta Felda, Felcra dan Risda yang bersetuju dengan penggabungan ini melainkan cuma pihak-pihak pengurusan Felda, Felda dan Risda sahaja yang nampaknyer bersetuju... Yer la... pengerusi Felda, Felca dan Risda nie sapa orangnyer... semua orang UMNO/BN ... hahahaha...

Isu kedua... adalah isu tanah di Tanjung Tualang, Perak.... tanah bekas lombong milik syarikat Osborne and Chappel yang bersaiz sekitar 600 ekar lebih .... hahahaha ... Lu tau dak pasai apa Kerajaan Pakatan Rakyat digulingkan di Perak atas perkenan Sultan Perak? ..... hahahaha.... satu dari sebab utama ialah pasai tanah nie la... hahahaha

Okeh... tanah nie adalah tanah pajakan 60 tahun dan 99 tahun... tanak lombong bijih timah.... hehehehe... jadi biler perlombongan bijih timah punah di Perak pada sekitar 80'an .... banyak tanah ini ditinggalkan oleh pemajak.... Jadi bagi kes tanah di Batu Sepuluh Tanjung Tualang Perak tue... kerajaan Pakatan Rakyat dahulu tidak membenarkan pengubahsuaian status tanah lombong ini kepada tanah perladangan seperti yang diminta oleh satu syarikat yang menggunakan lobi peringkat istana... Tapi syarikat ini berkeras gak nak ambik tanah 600 ekar nih...

Jadi selepas Kerajaan Pakatan Rakyat di Perak digulingkan... maka dengan mudah Zambry Kadeer memberikan kelulusan kepada pihak berkepentingan di Istana bagi pengambilalihan tanah ini... Penduduk setempat diberitahu bahawa tanah ini milik Istana Perak dan dipagar dengan tanda warna kuning.... tapi tidak ada seorang pun penduduk setempat yang ada melihat dokumen yang berkaitan dengannya yang mensohihkan pemilikan tanah ini kepada pihak Istana Perak. Malah dikhabarkan tanah ini akan dimajukan menjadi ladang kelapa sawit. Jadi ... milik siapakah tanah ini.....

Isu yang lain.. gua akan stori lain kali aaa... kasi hot dulu citer nih.... So ... memang la raya posa yang best kali nie... Gua dapat jumpa Cikgu gua masa sekolah rendah dulu... Cikgu yang senantiasa muda .. Cikgu Yang (Young ... hahaha) ... Yang tak best tue... gua tak dapat jumpa awek lama gua... hahahahaha

20 September 2009

Gua Kat Perak Bercuti Raya

Sori aaaa...

Gua beraya di Perak kali nie... balik kampung gua.. raya ketiga gua balik ke Mersing la pulak... hahahahaha...

Lu orang jangan dengki aaa.. gua cuti beraya lebih dari seminggu..

18 September 2009

Pergh ... Naik Pangkat La

Naik pangkat sure best kan... dapat tambah gaji.. tambah elaun... hehehe... pencen nanti sure dapat banyak gak.. hehehehe..

Hishamuddin auw-auw la nie dah bagi peluang 744 orang anggota polis berpangkat Cif Inspektor dinaikkan pangkat kepada Asisten Superitenden Polis (ASP) ... pergh.. konon sebab perhargaan atas kerja kuat yang Cif Inspektor nie dah buat...

Kerja kuat camana tue aaa... kerja kuat sabotaj Pakatan Rakyat ker? atau kerja kuat untuk memastikan UMNO/BN masih kekal dipersada politik Malaysia...

Ramai yang tahu betapa kayunyer Cif-Cif Inspektor PDRM nie 1Malaysia.. semua jenis ikut arahan walaupun arahan tue paling bangang dalam dunia nih... bodoh ker apa... otak letak mana aaa? Kalu betul hebat Cif-Cif Inspektor nih... tentu kes jenayah dah kurang dah.. tentu kes seret, pijak dan ludah kepala lembu di SUK Shah Alam haritue dapat ditegah..

Tapi.. kalu dah kayu... memang kayu sampai bila-bila .. otak sendiri tak nak pakai dan guna..

Apa yang Hishamuddin auw-auw nih nak buat aaa.... semua sebab nak kasi UMNO/BN menang di PRK N31 Bagan Pinang.... sebab tue la buat kerja bodoh jer... kempen dah buat menggunakan jentera kerajaan (tempatan) mahupun antarabangsa.

17 September 2009

Bila Raja Sama Raja Bergaduh

Bila Raja sama Raja bergaduh ... rakyat tepuk tangan... hahaha...

Yer la... nampak macam sinetron Indon jer... hahaha.. tak pon macam Telenovela Latin... hahaha..

Agak-agaknyer la... semua anak-anak raja nih suka lepak niteclub ker... gua sendiri haram tak pernah jejak kaki pi tempat maksiat macam tue... mak bapak gua bagitau.. tue tempat banyak setan melepak... sebab tue la air kencing setan berlambak kat situe.. lepas dah banyak air kencing setan ... maka senang skit nak jadi setan... buat projek... dapat anak setan la pulak lepas tue... hahaha...

Diorang nie tak pernah diajar tentang agama ker... Kata jadi penaung Agama Islam .. tapi perangai lebih kapir (gua bukan salah eja aaaa) dari orang kafir ... yer la... ngaku Islam.. tapi kapir ...

Macam nie ker nak jadi pemimpin (leader) ... kalu dah perangai pun hampir sama macam setan... kalu macam nie la.. tak terkejut sangat la kalu diorang nie sokong sangat UMNO/BN terus berkuasa... sebab kalau PAS/PR memerintah ... orang Melayu yang mengaku Islam tak boleh nak beli arak secara terbuka... hahaha kena beli pasaran gelap... hahaha..

Gua nak tanya nih... Mufti Johor (Mohd. Tahrir) dan Mufti Negeri Sembilan (Mohd Murtadza) nie takkan tak reti nak nasihatkan golongan istana nih.. kalu tak berani (takder telor) .. sila la letak jawatan jadi Mufti tue.. buat malu jer... takkan sanggut tolak rezeki akhirat berbanding rezeki dunia...

Malu la gua pada dua orang Mufti Kerajaan Negeri nih.. belajar agama tinggi.. tapi pengecut.. takder telor.. Ini la jenis ulama suq nih... tak boleh pakai..

Sokongan Gua Buat JOAS

Nie sokongan gua buat Jaringan Orang Asal SeMalaysia (JOAS) ... Selama lebih dari 50 tahun kepentingan dan hak-hak Orang Asal (Orang Asli Semenanjung, Sabah dan Sarawak) tidak terbela .. malah mereka dianaktirikan oleh pihak Kerajaan Malaysia.

Orang Asal berhak memiliki dan mempunyai semua kemudahan yang wajib bagi seorang warga negara. Orang Asal berhak untuk mendapat biasiswa jika mereka ingin mendapat pendidikan. Mereka berhak untuk mendapat rawatan perubatan dan pembedahan percuma. Mereka berhak untuk mendapat bantuan kewangan dengan mudah tanpa banyak protokol dan sekatan bagi memulakan pertanian, ladang dan juga perniagaan.

Orang Asal berhak untuk mendapatkan dokumen pengenalan diri mereka dengan percuma dan mudah.

Malah tindakan pihak kerajaan dan swasta yang menceroboh Tanah Adat Orang Asal tanpa pampasan sewajarnya memang menyebabkan gua menyampah tahap dewa dengan Kerajaan BN nih... giler apa... itu semua hak Orang Asal la bodoh...

Nie baru ader 15 orang nak antar memorandum kepada Ketua Menteri Sarawak .. terus jer kena tangkap dek PDRM ... kenapa nak kena tangkap.. tak boleh ker bincang slow talk... ini semua kerja bodoh... Penakut benar la Ketua Menteri Sarawak nie.... pengecut..

Kalu ader berani.. pi la turun kat Baram tue... pi la... sure kalu pi la nie... terkencing terberak dalam seluar la gamaknyer... Gua saspek yang Mohd Taib KM Sarawak nie sure ader share besar dalam syarikat yang dapat konsesi buat Empangan kat Baram tue... bangsat betul la... dah la takder kajiselidik EIA ... main bedal jer...

Gua salute kat wakil-wakil orang Penan, Kenyah, Iban dan Kayan yang 15 orang tue... lu semua memang hero Sarawak... tolong la teruskan perjuangan Apai Rentap tue.. .....

Tak Macam Nak Raya

Gua dah tak macam nak raya dah rasanyer .... Kompeni tempat gua kerja nieh (industri Minyak dan Gas) di Kemaman nih diberitakan akan bungkus (winding-up) seawal pertengahan bulan 10 nih... minggu lepas management dah bagi tau...

Gaji bulan nieh dibayar pada 28 haribulan .... seminggu lepas raya.... huhuhuhu ... sedih nih... macam mana nak balik raya ... modal nak balik pon takder...

Lepas raya pulak tue .. kemungkinan besar dah takder kerja... jadi ... kalu korang la ... ader lagie ker rasa nak raya kali cam nie? Gua cuma layan anak-anak dan bini jer.... diorang rasa seronok nak raya... gua dah tak ader hati dah... tak macam nak raya rasanyer...

Frust betul la... tapi gua tak sampai hati nak kasi tau bini ngan anak-anak... tak sanggup la.. tak sanggup tengok depa nangis ... kalu depa nangis... gua lagilah lebih nak nangis nih... penat oo... takkan nak cari kerja lagie nih.. sijil gua ntah kat mana gua letakkan... tak tau la... tak larat la nak pi interview sana sini dan menaruh harapan tinggi....

Tapi takper.. dimana ader bumi Allah S.W.T ... disitu ader rezeki... InsyaAllah... tak dapat kerja baru.. gua start berniaga ... dengan modal yang ader sikit (mungkin ader pampasan nanti) .. boleh la kot buat modal berniaga....

Lagi satu... gua tak sampai hati nak benarkan laman blog nie ader iklan selain dari iklan yang gua pasang sendiri tue.. tapi kalu ekonomi dah makin tenat... maybe gua akan bukak ruangan untuk letak iklan kat sini... gua kalu boleh tak nak ceramuk kan blog nih dengan iklan... Iklan FBOT EA tue pon produk gua punya sendiri... kalu ader yang teringin denganm FBOT EA tue ... tolong beli la... hehehe.. at least ader gak sikit modal kat gua...

So ... kalu la ditakdirkan gua terpaksa buat ruangan iklan untuk disewa... gua akan buat poll dulu ... buat soalselidik dulu... kalu ok baru gua buat...

16 September 2009

Macam Mana Boleh Lepas?

Hakim Datin Anita Harun nie bagus betul la... biler dier buat keputusan membebaskan Mat Susah Sadikin, 68 tahun dari tuduhan merogol wanita terencat akal berumur 23 tahun.

Mangsa rogol itu didapati mengandung dan melahirkan anak lelaki yang kini berumur lima tahun..

Yang bestnyer tue... Hakim Datin Anita Harun boleh plak kata pembebasan ini adalah kerana mangsa memberikan faham akan perbuatan tertuduh and memberikan kerjasama kepada tertuduh dalam hubungan kelamin...

Err .. bagaimana mangsa boleh faham sedangkan mangsa terencat akal. Tidakkah ini bersalahan dengan norma biasa yang mana mangsa yang terencat akal tidak dapat mengenalpasti dan membezakan antara perkara baik mahupun buruk...

Kalu macam nie la Hakim-hakim kat Malaysia nih... makin jahanam la sistem perundangan dan keadilan di Malaysia... lepas nie... kalu orang giler membunuh orang lain... orang giler itu akan didakwa dan disabitkan kesalahan kerana beliau sebenarnya faham akan perbuatan yang dilakukan.

Hakim nie belajar undang-undang kat mana aaa... Mesti sama tempat belajar dengan Rohaizat Othman (belajar di UIA) hahaha ... patut la kayu....

Baca Sini : Bekas Ketua Cawangan Khas (SB) Melaka Bebas

Bodek Punya Pasal

Bodek punya pasal ... laman web 1Malaysia milik PM Najib Razak terpaksa memasukkan kandungan dalam Bahasa Tamil... hahahaha... ini semua bodek la tue... yer la... nak menang PRK N31 Bagan Pinang punya hal...

Pengundi India yang berbahasa Tamil di Bagan Pinang ader seramai sekitar 20% ... banyak tue... jadi kalu Najib Razak nak dapat sokongan diorang... terpaksa la laman web 1Malaysia ader kandungan dalam Bahasa Tamil...

Apa-apa pun.. pengundi India tidak akan termakan bodek dan umpan yang Najib tawarkan... semuanya pasai episod menyeret dan memijak kepala lembu yang geng-geng UMNO/BN di Seksyen 23 Shah Alam punya pasal la... jadi .. buat la macam mana sekali pon... imej UMNO/BN dah hancuss dah... hahaha

Adalah lebih baik sekiranya Najib Razak boleh berbahasa Tamil ... lagi senang nak pujuk... hahaha

Selamat Hari Lahir Malaysia

16 September adalah hari lahir bagi Malaysia bila mana pada 16 September 1963 Persekutuan Tanah Melayu, Sabah, Sarawak dan Singapura bergabung menjadi Malaysia.

Singapura kemudiannya keluar dari Malaysia dan menjadi Republik.

Oleh itu... 16 September setiap tahun wajar diraikan dengan meriahnya kerana ianya menandakan persefahaman 3 wilayah utama bergabung menjadi Malaysia. Apa yang pasti hak-hak warga Sabah dan Sarawak perlu dijaga dan dikekalkan demi perpaduan erat 1Malaysia.

Marilah kita bersama-sama mengucapkan Selamat Hari Lahir Malaysia yang ke 46 kali.

Perang Siber Mega Bermula

Tahniah gua nak ucapkan kat semua yang terlibat dan bakal terlibat...

Ingat... ini semua akan menjadi kayu pengukur bagaimana kekuatan Media Utama (Elektronik dan Cetak) berhempas pulas melawan Media Alternatif (Blog and Portal)..

Apa yang pasti kerjasama dari semua bloggers dan webmaster PRO Pakatan Rakyat perlu demi kelangsungan aspirasi rakyat. Harap dapat tindakan yang sewajarnya daripada semua.

Baca Sini : Al-Banjari ajak bloggers turun di PRK N31 Bagan Pinang.

15 September 2009

1Malaysia F1 Team

Pergh.... 1Malaysia F1 Team @ Lotus F1 Team ..... Hahahaha....

Sori la... benda nie memang la bagus.. cuma...
  1. Guna duit sapa nih.. duit peribadi Tony Fernandes dan rakan-rakan ker?
  2. Itu hari Air Asia punya hutang "airport tax" dengan MAHB apa cerita... dah abis setel ker?
  3. Bantuan Kerajaan Malaysia kepada Tony Fernandes dan Air Asia apa cerita... dah abis bayar balik ker?
  4. Kos surcaj bahanapi Air Asia macam mana... turun ker naik lepas nih... kalu naik pasai apa? pasai F1 ka?
  5. Kenapa HQ 1Malaysia F1 Team nie kat England... kenapa tak buat kat Sepang...
  6. Berapa suntikan dana modal teroka yang Kerajaan Malaysia janji nak bagi kat team nie? RM300 juta ker?
  7. Kalu la terkantul tak dapat nak teruskan pasai modal sangkut.... Kerajaan akan bail-out ker... kalu bail-out... abis la duit cukai....
  8. Kata Kerajaan Malaysia takder duit untuk tampung subsidi minyak petrol... abis tue .. yang nie duit dari mana....
  9. Berapa untung kendalikan team sendiri kat Formula One nih? Berapa pulak rugi??
  10. Ini satu lagi kes macam PKFZ nih.. abis berbilion RM ... mana PAC nih.. biler nak siasat nih...
1Malaysia F1 Team @ Lotus F1 Team with Cosworth engine

Tahanan Bebas ISA Kekal

Alhamdulillah... Mat Sah Satray dan rakan-rakan ader yang dah dibebaskan tahanan ISA ... Gua bersyukur ader yang bebas... sepatutnya dah lama bebas pon...

Persoalannya ISA masih kekal ... lepas raya ... kemungkinan satu batch baru akan menghuni Kementa (ISA) ... kosongkan 5 tempat.. masuk la 5 orang baru... jangan terkejut bahawa pembebasan Mat Sah Satray dan kengkawan nieh akan dijadikan modal PRK N31 Bagan Pinang nanti.... lu tengok jer la..

Gua nasihatkan semua pihak yang menyokong GMI dan anti kepada ISA supaya meneruskan gerak kerja walaupun makin ramai yang telah dibebaskan oleh pihak Kerajaan Malaysia... isu penahanan tanpa bicara yang melanggari fitrah memang wajar dipersoalkan ...

Adakah kita mahu berlaku zalim kepada manusia sedangkan Allah S.W.T pun tidak berlaku zalim kepada semua makhluk dan membenarkan semua urusan melalui pintu keadilan iaitu perbicaraan.

Oleh yang demikian ... ISA adalah tidak lagi relevan dalam situasi Malaysia kerana kita masih ader banyak lagi akta-akta lain yang boleh memantau dan menyekat keganasan... maka wajarlah Gerakan Mansuhkan ISA diteruskan sehingga ISA benar-benar terhapus dari bumi tercinta ini.

Kepada Mat Sah Satray dan isteri (Norlaila Othman) ... semoga Aidilfiti kali ini lebih bermakna dan jangan sesekali tinggalkan GMI walau apa pun yang terjadi...

Sambutan Majlis Rumah Terbuka Malaysia

Hahaha...

Lu ingat tahun nie Kerajaan akan buat sambutan majlis rumah terbuka Malaysia kat mana aaa.... cuba lu agak-agak.... hahaha... gua saspek satu lokasi jer yang paling relevan BN akan anjurkan...

Hahaha... mana lagie .. kalu tak di Port Dickson la.... hahaha ...

Tak percaya takper... tapi kalu Rais Yatim dok push kasi jadi la buat kat Port Dickson ... amacam... sure lu ngan gua terkejut... kan .. kan... kan...

Ala apa nak terkejut.. BN memang penuh ngan idea-idea camtue.. tambah lagi diorang nak kasi menang N31 Bagan Pinang punya PRK ... hehehe .. by hook or by crook .. diorang akan buat punya aktiviti yang menunjukkan sokongan kepada BN telah meningkat...

Last-last yang kena tipu sapa... lu ngan gua la...

So ... gua saspek sambutan majlis rumah terbuka Malaysia sempena Aidilfitri akan dibuat di Port Dickson .... amacam .. apa lu punya pandangan?

Pandai Pulak Pilih Hari Ahad

SPR nie pandai la buat lawak.... hahaha..

Kat tempat yang UMNO/BN pasti kalah... dier cuba mengelat dan buat PRK pada hari bekerja... hahahaha... La nie pandai pulak pilih hari Ahad untuk menggundi... yer la .. ini kawasan yang UMNO/BN mudah nak menang.. jadi dier akan pastikan la UMNO/BN menang dengan bergaya ... hahaha

Tak per la... UMNO/BN punya pasal... SPR akan buat... hahaha.. buat la... gua tak kisah pon.. lagi buat hari cuti.. lagi ramai PAS/PR punya geng akan turun bantu .. hahaha

Blogger pon senang nak buat coverage ... hehehe... media alternatif pun senang nak datang.... hahaha... yer la... bukan senang nak buat coverage tempat UMNO/BN pasti menang dengan 5000+ undi la nih... rasa-rasanyer la.. ini jer satu tempat dalam 9 kali pilihanraya kecil yang UMNO/BN berpeluang untuk meraih 5000+ undi majoriti... hahaha

Hahaha... tapi yang paling best sekali... hehehe... kita berpeluang untuk beramai-ramai merayakan PRK yang akan menjadi batu nesan buat UMNO/BN kali ke sembilan (8 kali menang berbalas 1) .... hahahaha

Kalu PAS/PR menang di N31 Bagan Pinang, nampak gayanyer ... ader potensi Negeri Sembilan (PRK ke Sembilan) akan menjadi lubuk baru Pakatan Rakyat.... semua sebab pasai badi sembilan... hahahaha... Terlungkup.. tergolek dog la jawabnyer... hahaha..

Tapi .. untuk tidak terlalu over-confident ... hehehe.. UMNO/BN memang boleh menang 5000+ undi majoriti... itupun kalu Allah S.W.T nak bagi can diorang menang... hahaha.... PAS/PR susah skit nak menang pasai ini kawasan kubu kuat UMNO/BN (apa barang harap kat undi pos) ...

Beruntungnya Dua Orang Ini

Orang Pertama:

Khir Toyo memang beruntung.. sebabnya... beliau cuma disoalsiasat selama 6 jam atas tuduhan kes RM24 juta dan RM1 juta... Enam jam ooo... dan sioalosiasat beliau bermula 8.30 pagi dan berakhir 2.30 petang.... Masa balik pulak tue tak ikut pintu masuk utama ... jadi entah betul atau tidak die kuar pukul 2.30 petang.... Khir Toyo masih hidup ... sure tak kena belasah sampai koyak seluar,

Khir Toyo memang beruntung.. sebabnya ... dia tak kena macam Teoh Beng Hock ... soalsiasat lebih 10 jam.... bermula dari petang hari sampai kononnya pukul 3 pagi ... Teoh Beng Hock pun tak keluar ikut pintu utama .. tapi keluar ikut tingkap bangunan SPRM .. Tuduhan Teoh Beng Hock cuma bernilai RM2.400 jer .. bukan RM24 juta .. Teoh Beng Hock telah mati ... sure kena belasah sampai koyak seluar.

Orang Kedua:

Razak Baginda memang beruntung ... sebab telah selamat daripada pertuduhan bersekongkol membunuh Altantuya Shaariibuu ... semua ini kerana Peguam Negara tidak mahu meneruskan prosiding pertuduhan... Hebat la Razak Baginda... tak perlu mintak tolong Peguam Negara... siap Peguam Negara sendiri dengan rela hati nak tolong dia.... best la camnie kan... Yang best tue ... Mahkamah ikut jer... Pendakwaraya pon tak nak dakwa dier... pasai apa aaa.. sure ader benda yang Razak Baginda ada sampaikan Peguam Negara pon takut dan bantu dier dengan mudah... Apa benda nye aaaa...

Tak macam orang lain termasuk Nizar Jamaluddin yang mana semua kes berkaitan suka sangat Peguam Negara campur tangan.. malah siap tambah lagi pendakwaan ... pelik kan... Kenapa Peguam Negara kecoh bab lain malah sanggup menjadi saksi pendakwaan .. Sure ader sebab punya... kenapa bagi kes Altantuya Shaariibuu ... boleh pulak Peguam Negara kecut telur... Atau bukan Peguam Negara yang kecut telur.. tapi Najib Razak yang kecut telur sampaikan suruh Peguam Negara tak teruskan pertuduhan Razak Baginda sebab takut bukti dan fakta kes terbocor dan mempalitkan Najib Razak sama ... hahaha

Hebat-hebat ..... beruntungnya dua orang ini yer... memang untung...

14 September 2009

Jarum BN Dalam PR Dah Mula Kerja

Pergh...

Gua dah lama perhatikan diorang nih... sejak dari kemasukan diorang dalam parti-parti gabungan PR seawal 1997 lagi.... dulu impak diorang tak banyak mana... yer la... diorang masuk dan cuba mengukuhkan kedudukan diorang dalam parti dahulu..

Bila diorang punya kedudukan dah kukuh.. dan dapat plak sokongan padu dari pimpinan (tanpa sesiapa pun sedar siapa sebenarnya diorang nih) ... hehehe.. baru la senang nak buat kerja...

Lu ingat senang ke nak jatuhkan BN ... BN dah lama letak orang dier dalam semua parti pembangkang.... kalu ikut cakap bapak gua... dier kata.. diawal penubuhan parti pembangkang pon anasir jarum BN dah diletakkan... tunggu nak guna jer..

La nie ... setelah kalah di beberapa negeri dengan PR ... diorang cuba bangkit balik dengan mempergunakan jarum mereka (mole) dalam PR. Tugas jarum nie mudah jer... buat macam-macam cadangan yang akhirnya akan menyebabkan perpecahan dikalangan anggota dan parti gabungan... cucuk sana... cucuk sini...

Yang best tue... semua jarum yang ada dalam PR la nie amat dekat sekali dengan pucuk pimpinan PR ... pelik bin ajaib .. macam mana boleh lepas kawalan keselamatan nih... nasihat kepada pucuk pimpinan pasai benda nie... seperti mencurahkan air ke daun keladi... tak memberi kesan langsung...

Setelah berjaya di Perak... diorang cuba di Selangor dan Pulau Pinang.... kini jarum dah mola kerja di Kedah.. hehehe... tapi jangan terkejut kalu sasaran jarum nie sebenarnya adalah di Kelantan.... sebab apa.... kalu Kelantan jatuh... hahaha... yang lagi 3 negeri banyak senang nak jatuh .. teori domino...

So... ikut maklumat yang gua ader... jarum di Kelantan sekarang nie sedang giat memperlengkapkan unit-unit jarum mereka dan akan mula menyerang dan mengganggu-gugat disana seawal Januari 2010 ... Ini penting kerana diorang bukan nak bercadang nak jatuhkan Kelantan sebelum PRU13 .. tapi pada PRU13... kalau Kelantan boleh diambil.... maknanya jarum kat yang lain pasti boleh berjaya pada PRU13...

Diorang nak menang balik pada PRU13 ... macam-mana diorang nak menang... senang jer... biler jarum dah mola kerja... gabungan PR akan diganggu... nanti bertelagah sesama sendiri hinggakan PR terpecah tiga... masing-masing bawak haluan sendiri... jadi ... tak boleh la nak memerintah negeri ... tak cukup kuota ...

Wow ... Rais Masih Tak Puas Hati

Wow ... Rais masih tak puas hati ... selagi ancaman dari blogger terhadap kepimpinan Barisan Nasional tidak dihapuskan atau disekat... selagi itu la dier akan menggunakan pelbagai cara dan akta untuk menyelamatkan BN daripada tersungkur pada PRU13.

Lu nak percaya dan tak percaya lu punya pasal la.. tapi gua nak kasi tau... Jangan ingat blogger akan boleh survive menjelang 2012 .. Kerajaan UMNO/BN akan buat macam-macam untuk sekat penyebaran maklumat melalui Internet..

Gua rasa la.. pada PRU13 nanti... sama ada terdapat gangguan kecil secara rawak atau satu negara blackout untuk khidmat Internet ke luar negara dimana semua blogger biasanyer akan menggunakan server kat luar negara seperti Blogspot.com, Wordpress.com dan lain-lain lagi.... Akses ke facebook dan twitter pon gua rasa akan menjadi terlampau perkahan..

UMNO/BN kalu nak dapat mengekalkan kuasa, diorang kena berbuat sesuatu dengan Internet.. jalan mudah adalah gunakan saman dan tangkap.. kalu tak boleh jalan jugak.. diorang akan sekat,..

Dulu pernah gak diorang slowkan line internet beberapa hari... sebab nak sekat skit akses internet kepada laman-laman skim cepat kaaya.. lepas nie diorang akan cuba sekali lagi untuk PRK N31 Bagan Pinang.

Jangan Tersalah Pilih

UMNO/BN kalu tersalah pilih calon pilihanraya N31 Bagan Pinang... sure kena teruk punya... silap-silap walaupun ader undi pos... tetap kalah la...

Sama la dengan PAS/PR, kalu tersalah pilih calon pilihanraya N31 Bagan Pinang... tak dapat la den nak tolong.. sure kena teruk dan kalah tue dah memang pasti la... hahaha

Jadi... Kalu UMNO/BN nak menang... jangan letak ISA Samad sebagai calon... anak dier pun jangan letak... letak la orang lain.. rasanyer banyak lagi orang lain yang layak jadi calon UMNO/BN.

Kalu PAS/PR nak menang pulak... kena letak bekas askar (Lt. Kol Bersara) Hj Malakan Bin Kamaruddin .... dier bekas askar... ramai anak tempatan respek dier.. askar pon sama... bersih takder kes dan isu peribadi. Kalu letak Persuruhjaya PAS Negeri Sembilan jadi calon.. gua rasa takder can nak menang la... percayala...

Tapi.. kalu dua-dua tak mau menang kat N31 Bagan Pinang .... bagi la peluang kat Kamarul Ramizu (BEBAS) jadi calon dan menang tanpa bertanding.... hahahaha... kita bagi peluang kat Pakar Motivasi nieh jadi ADUN la pulak... hahaha...

Amacam.... lu orang agak-agak la... Kamarul Ramizu akan cari peluang untuk masuk bertanding tak? Gua rasa kemungkinan tue ader la.. Kamarul Ramizu tue ader banyak duit .. PRK nie sebagai batu loncatan mempromosikan diri dier... hahahah

13 September 2009

Tahniah Samy

Sori aaa... gua dah lambat nak ucapkan tahniah kat Samy Vellu...

Kalau la Samy takder dah.. sure tak best dunia politik Malaysia... macam ader yang kurang jer.. hehehe...

Apa-apa pun team Samy gak yang menang.. bagus la cam tue... Samy memang jujur biler kata yang MIC kalah bukan pasai Samy Vellu tapi pasai BN ... yer betul BN memang orang dah tak suka...

Kesian kat MIC dan Samy Vellu .... jadi mangsa...

Oh yer.. lupa nak ucapkan tahniah gak kat Che Det pasai akhirnya ader gak akhbar Tamil (satu bangsa dengannya) yang nak temuramah Che Det pasai MIC ... hahaha... tahniah la... Che Det buat temuramah tue dalam bahasa apa.... Bahasa Tamil ker? atau Malayalam? ... hahaha

12 September 2009

Ekonomi Yang Semakin Teruk

Pergh...

Sapa kata ekonomi Malaysia dah mulai pulih... yang bagitau ekonomi dah pulih tue .. dier ader tak pi round 1Malaysia untuk buat kajian...

Wei... ekonomi makin merudum la... Tak percaya... maih gua bagitau sikit...

Biasanyer kalu ekonomi jatuh pun syarikat berkaitan Minyak dan Gas terjejas gak tapi tak berapa banyak la.. tapi kali nih.... banyak gak syarikat berkaitan Minyak dan Gas (Oil & Gas) pun terkena tempias dengan hebat...

Kalu lu peratikan banyak gak syarikat dalam bidang nie yang terpaksa membuat "downsizing" dan jugak "shutdown" ... Shutdown tue normal la.. tapi kalu dah terlampau lama shutdown dan operasi plant berjalan dengan "skeleton crew" ... itu petanda ader masalah tue..

Malah ader syarikat yang memberikan cuti tanpa gaji kepada pekerja diorang sempena cuti Hari Raya Aidilfitri terus selama seminggu setengah... tanpa perlu isi borang cuti.. plant pun tutup.. cuma berjalan secara "skeleton crew" jer dalam kurang dari 10 orang untuk jaga plant dan pressure vessel supaya tak meletop... itu jer...

Syarikat tempat gua kerja pun dah menunjukkan simptom yang sama.... gua dapat cuti hari raya paling panjang.... seminggu setengah dan.. gaji bulan nieh bos kata cuma boleh dibayar pada hujung bulan... no duit gaji raya atau bonus raya... .... whoa... pening oooo... duit nak raya takder... tak tau camana nak buat modal kos minyak dan tol nak balik kampung nih...

Gua kesian gak tengok staf kat syarikat gua kerja nie... ader 300 orang... semua Melayu... kesian diorang... bini diorang kebanyakannya suri rumah... la nie overtime dah kena hold... gaji pulak tunggu hujung bulan... kesian diorang... camana nak raya... Gua al least bini punya gaji ader gak skit... boleh cover skit...

Sapa kata ekonomi Malaysia tak tenat .. memang tenat la oooiii.... errr... ader kerja kosong tak kat mana-mana .. gua nak apply la..

Akan Datang Di Malaysia

Agak-agaknyer la... ada tak peluang untuk kita saksikan keputusan Mahkamah seperti kat Taiwan nih... Mungkin akan datang di Malaysia pada 2013 kot... hehehehe

TAIPEI: Bekas presiden Taiwan, Chen Shui-bian dipenjara seumur hidup semalam selepas didapati bersalah atas tuduhan rasuah.

Mahkamah Daerah Taipei mensabitkan presiden selama dua penggal itu dengan kesalahan rasuah dan sebilangan dakwaan lain, menamatkan kes berprofil tinggi yang dibuka hampir tiga tahun lalu serta turut membabitkan isteri Chen serta sebilangan anggota keluarga serta pembantunya.

Chen didakwa menggelapkan sejumlah T$104 juta (RM11.1 juta) dari sebuah dana khas pejabat presiden, menerima rasuah sebanyak T$9 juta (RM963,853) berkaitan dengan perjanjian pemilikan tanah dan mendapatkan sejumlah T$2.73 juta (RM292,368) lagi sebagai balasan kerana membantu seorang kontraktor memenangi bidaan dalam satu projek kerajaan.


Kalu la dapat buat kat Malaysia... rasanyer ramai yang mati dulu tak sempat kena penjara... hahahaha.... ramai sangat dalam UMNO/BN yang terlibat lebih hebat dari nie... bukan setakat RM11 juta.. tapi tak kurang dari bilion RM ... hahahaha

Kira lagi dasat la kes kat Malaysia nih... kalu RM11 juta pon dah boleh kena penjara seumur hidup kat Taiwan... hehehe... macam mana agaknyer la kalu nilainyer RM11 bilion... hahahaha ... sure kena hukum kerat "chedek" nanti .... bukan setakat penjara jer... hahahaha...

Teringin gak gua nak tengok apa kata Hakim Mahkamah kat Malaysia kalu ader peluang bicara kes macam nie melibatkan UMNO/BN .... itupun kalu Hakim ader telor la.... rasanyer ramai Hakim kat Malaysia la nie mana ader telor.. pasai tue la MB Haram pon boleh berkuasa dengan bantuan Mahkamah... hahahaha

Lagi Ramai Yang Boleh Dapat Duit

Hahaha....

Lagi ramai yang boleh dapat duit la camnie... UMNO dah hapuskan kuota pemilihan. Majlis Tertinggi (MT) UMNO semalam bersetuju menghapuskan sistem kuota bagi pemilihan dalam parti dan menambah bilangan perwakilan yang akan diberi hak dan kuasa untuk memilih pemimpin pada masa akan datang.

Ini macam la baru bagus... takder la 2500 orang jer yang boleh dapat duit... Lepas nie ramai la yang boleh tumpang dapat duit sama... Sesapa yang nak jadi calon MT sure kena sediakan dana yang lebih besar... hahahaha

Mana nak songlap dan sediakan dana banyak tue... hahahaha... rembat jer la dari dana awam.... UMNO dan Rasuah mana boleh dipisahkan... hahaha... best la kalu camnie... merasa gak duit dari calon-calon MT ....

Selama hari nie... 2500 orang jer yang merasa duit calon... tak aci la... lepas nie bisnes masa Perhumpunan Agung UMNO (PAU) sure lagi lebat... hahaha .. ader modal berbelanja... The Mall sure idup balik dengan jayanya... hahaha... Calon MT dan yang lain-lainnya sure kena "pow" la... hahahaha

Lepas nie setiap kali ader PAU .. gua nak meniaga la kat PWTC tue... nak jual kepala lembu... hahahaha...

11 September 2009

Sedih Dan Syahdunya


Agak-agak lu apa yang sedih dan syahdunya Hishamuddin Auw-Auw dalam gambar diatas nih...

Mengalir air mata pasai apa... pasai sedih ingatkan 2012 nanti dah tak jadi Ahli Parlimen dan Menteri lagi ker? atau pasai sedih ingatkan banyak lagi duit tak abis kaut sebelum kantoi PRu13 nanti? atau ..... hahahaha... pasai sedih ingatkan macam mana dier akan dibicarakan nanti atas kes rasuah dalam Kementerian Pelajaran masa dier jadi Menteri Pelajaran dulu..... hahahaha

Kesian sungguh gua kat dier nie... maksiat yang dier buat dulu (minum arak dan sebagainya) tue dah buat taubat nasuha ker... kalu belum ... baik la buat cepat ...

Nie masa kat KDN nie lagi banyak buat kerja zalim.... ingat-ingat la skit kat akhirat... jangan ingat lu boleh menopang dunia nie sampai bila-bila..

Oh yer... terperasan gua kat Imam Duit kat sebelah Hishamuddin tue... segak lagi nampak.. lama dah tak kuar dalam TV ... low profile ker.... biler lagie kitorang boleh dapat tengok aksi tendang tong kertas undi tue... PRU13 ker... hehehe...

Cuba Imam Duit tue kasi skit tazkirah dan kuliah kat Hishamuddin auw-auw tue... err... masih reti ker buat tazkirah dan kuliah nih... ingatkan biler dah duit berlambak banyak.. Imam Duit dah lupa apa yang dier belajar dulu tue... hahahaha

Musang Berbulu Ayam

UMNO/BN dah lama menempatkan sekumpulan musang berbulu ayam diorang didalam PAS, DAP dan Keadilan (PKR) ... dah lama dah.. tapi paling ramai start masuk musang berbulu ayam nieh adalah pada tahun 1999 dulu...

Gua dapat kesan beberapa musang berbulu ayam masuk dalam PAS pada 1997 dulu... ader pernah gua tanya apa agak-agaknyer motif beberapa mangkuk nih masuk dalam PAS .. pimpinan kata yang diorang nie nak berubah...

Hahaha... sekupang pun gua tak percaya... pasai apa... orang kalu nak masuk sebagai orang baru tue... tak la berlebih-lebih.. ini siap mintak itu dan ini... macam la diorang tue penting sangat... Tapi pimpinan boleh pulak layan permintaan diorang tue..

Malah pada 1999 tue.. ader yang terus melompat jadi calon ... siap projection diri setinggi langit... tapi tindakan dan amalan nampak jauh berbeza dengan jemaah.... pelik... ader gak gua sound sorang dua musang berbulu ayam nih... tapi.. siap guia pulak kena panggil berjawab dengan pimpinan .... ader kat patut...

Tak per la... diorang memang la seperti dedalu... cuba menumpang untuk kepentingan peribadi... gua dah biasa tengok dan lihat...

La nie.. sekarang .. kumpulan musang berbulu ayam nie ramai yang dah jadi orang besar kat dalam Pakatan Rakyat ... ader yang jadi ADUN dan ada yang jadi Ahli Parlimen... jumlah diorang agak besar gak... senarai yang gua kumpul muat satu muka kertas A4 ...

Gua nak tengok sejauh mana diorang nie nak bertindak... diorang nie la musuh dalam lipatan... yang bagi kacau bilau Pakatan Rakyat sekarang nie semua adalah hasil usaha diorang la nih.. melaga-lagakan... ingkar nasihat.. ikut kepala sendiri dan banyak lagi..

Yang kuat sokong UG itu hari pon ramai yang ader nama dier dalam senarai gua... pelik betul... bayangkan .. perwakilan pon boleh tertipu dan teruja dengan kempen menaikkan nama diorang didalam PR ...

So ... ini last gua nak ingatkan kat musang-musang berbulu ayam nih...... lu buat la perancangan lu... lu khianat la... tapi ingat... sebaik-baik perancangan lu... Allah S.W.T lagi baik perancangan dier... lu tunggu jer la balasan atas khianat dan perancangan busuk lu tue...

PR takkan jatuh... tapi yang jatuh pada PRU13 nanti .. insyaAllah... lu dan geng-geng lu...

Parpukari Baik Punya Promote


Dei thambi Parpukari...

Lu nak buat perhimpunan nih... ader amik permit ka... kalu takder ... pi la amik...

Dei PDRM ....

Kalu Parpukari & The Gang buat perhimpunan haram tue... tolong sediakan tear gas dan water cannon yer... Parpukari mana berani kena tear gas... hahaha...

Dei Thambi Parpukari...

Lu punya mak bapak ader izin ka lu kutuk Hindu nie... hehehe ... lu kan ker keturunan Keling gak... hahaha

UMNO Adalah Parti Islam - Najib Razak

Hahahaha

UMNO adalah parti Islam kata Najib Razak... hahahaha... lawak la...

Cuba lu semak benda nih...

  1. ISA tue bukan ker bercanggah dengan fitrah (sedangkan Allah S.W.T pun memberi peluang kepada kita untuk dibicarakan)
  2. Arak tu bukan ker haram... Abis tue yang bagi lesen arak tue sapa... Mirzan Mahathir jadi direktor syarikat arak Filipina tue bukan ker orang UMNO
  3. Judi memang haram ..... berdosa ... siapa yang luluskan 10 lesen judi baru kalau bukan Najib Razak. Genting tue plak apa cerita
  4. Zina itu haram ... abis tue kenapa ramai pimpinan UMNO terlibat dengan zina
  5. Rasuah itu haram ... 99% perwakilan UMNO terpalit dengan rasuah...
  6. Jenayah itu haram ... err... Altantuya dan Mustakizah tue siapa yang arahkan dibunuh
  7. Salahguna dana awam tue haram ... macam mana ader ramai ADUN UMNO terlibat dengannya di Selangor macam didedah kan oleh DO
ada banyak lagi la bhai... maleh la nak tulis... terlalu banyak la.... nak buat camana .... memang la UMNO parti Islam... tapi Islam Hadhari.... Islam yang ader had dan hari tertentu... hahahaha... Islam 1Malaysia....

10 September 2009

Felda Dekat Dihati Najib Razak

Memang pon... memang pon Felda dekat dihati Najib Razak... pasai apa dekat... hahaha... bukan sebab benda nie bapak dier yang punya cetusan... tapi pasai Felda boleh kasi masyuk banyak kat Najib Razak dan Nazir Razak.... hahahah... duit bhai.. duit..

Kalu Felda dapat digabungkan bersama Felcra dan Risda ... hehehe... lagi besar boleh bikin wang... biler dah gabung tue.. boleh la Najib dan Nazir apungkan Felda kat Bursa .... lepas tue boleh buat tawaran IPO (Initial Public Offering) .. banyak tue duit boleh masyuk... hehehe

Bila dah selesai IPO.. apa lagie... boleh la jual pegangan saham tue barang 10 ~ 15% secara permulaannya kat entiti asing... yakni pelabur asing... mola-mola banyak tue yang dijual... lama-lama... habis pegangan majoriti... kalu rakyat sedar masa tue... boleh la guna Khazanah Nasional beli balik saham tue dari entiti asing tue... biler dah beli balik.. last-last Khazanah Nasional bagi balik kat Nazir dan Najib Razak balik... hahaha...

Untung tiga empat kali tue... sebab tue la Najib Razak kata Felda dekat dihati dia .... hehehe ...

So... lu orang ingat la kata-kata dalam cerita P Ramlee ... "Itu baik ada makna tu" ... hahahaha .... Najib ... Najib ... lu ingat lu boleh lama ka jadi PM .... hahaha... paling lama lu boleh ader kat atas tue pon sampai 2012 .. pasai PRU13 .. sure lu kantoi punya... hahaha

kalu lu nak selamat lama jadi PM ... jangan la lu buat PRU13 ... kensel lagi 5 tahun... hahaha

Undang-Undang Dibakul Sampahkan

Malaysia boleh... yer .. cuma kat Malaysia sahaja benda pelik akan menjadi tidak pelik.. semuanya ada di Malaysia... Undang-undang dibakul sampahkan itu adalah perkara biasa di Malaysia...

Di Malaysia .. ader satu perkara rahsia yang berada didalam pengetahuan ramai warganya... Perkara rahsia ini adalah yang berkaitan undang-undang dan Perlembagaan Negara.... kedua-dua undang-undang dan perlembagaan negara ini saling berkait rapat dan kedua-duanya telah menjadi bahan lelucon 1Malaysia...

Di Malaysia .. ada pihak yang berada diatas undang-undang.. dan satu lagi pihak berada jauh terperosok dibawah undang-undang.... UMNO/BN senantiasa berada diatas undang-undang .. maka itulah sebabnya mereka biasanya tidak akan dikenakan apa-apa tindakan undang-undang walaupun sebesar mana kesalahan mereka... bagi pihak Pakatan Rakyat (PR) dan orang biasa yang tidak berpolitik... mereka ini adalah mangsa undang-undang..

Peguam Negara dan Ketua Hakim Negara biasanya akan berpihak kepada UMNO/BN walaupun telah jelas UMNO/BN bersalah dalam banyak hal... banyak kes yang sepatutnya kalah pon masih boleh menang...

Sebagai contoh... kes Elegant Advisory Sdn Bhd melawan UMNO bagi tuntutan sebanyak RM218 juta pun masih boleh UMNO menang walaupun semua pihak tahu UMNO memang ader membuat perjanjian... Macam mana boleh menang? ... hahaha... hakim tue pon nak jaga gak dier punya periuk nasik... hahaha ... lagi satu contoh adalah bagi kes Kuil Seksyen 19 yang diganggu oleh Pewaris ...

Tambah lagi macam kes kemelut politik dan perlembagaan yang berlaku di Perak.. banyak kacau bilau.. tak tentu hala... habis semua bahagian undang-undang Malaysia dan Perlembagaan Negara dicaca marbakan... di rojak dan di rogol habis-habisan..

So .... kejadian undang-undang dibakul sampahkan itu adalah perkara biasa di Malaysia yang terkenal dengan gelaran "Kangaroo Courts" atau "Courts Mammoth"

Tindakbalas Terhadap Indonesia

Nie gua nak cadangkan beberapa perkara untuk menyelesaikan semua kemelut yang berkaitan dengan Indonesia...

  1. Hantar semua warga Indon balik ke negara dier..
  2. Beku dan batalkan semua permit orang gaji dan pekerja Indon.
  3. Semua stesen TV dan Radio perlu gam semua artis Indonesia.
  4. Kita batalkan kebenaran mendarat kapal terbang Indonesia di semua lapangan terbang
Tapi itu semua tindakan yang tida wajar dilakukan...

Malaysia patutnya bertindak tapi masih dibatasi oleh undang-undang.

Gua Sebagai Seorang Ayah

Gua ader tiga orang anak perempuan... yeah .. tiga orang la bhai... kalu nak bermenantu nanti... sure gua kaya punya... hahaha... satu orang gua letak hantaran RM30 ribu.... bank guarantee atau fixed deposit... kalu dapat dalam bentuk gold bullion pun lagi bagus... hahahaha ... pergh... sure kayer punya... hahaha

Gua sebagai seorang ayah nie .. biasa la.. sibuk skit cari duit... yer la semua tue adalah untuk menampung kehidupan seharian dan juga masa depan tiga orang anak perempuan gua... Selain dari kerja makan gaji.. ader gak gua buat bisnes skit... biasa la.... zaman sekarang nieh.. kalu takder side income .. teruk la bhai...

Nie dah dekat nak raya.... semua nak cari baju raya baru la... wife gua dah bising pasai nak cari baju kurung untuk pakai hari raya... hahaha.. kecoh betul la... nak shopping nih... masa terhad... nak bukak posa... nak solat... nak tarawih ... banyak benda nak kena buat dalam masa yang singkat...

Gua pulak.. kalu dapat sehelai dua t-shirt tue dah kira okey jer... sebab gua cuma beli baju pada musim raya jer.... setahun sekali... itu pun lebih banyak beli baju pagoda daripada beli baju berjenama... Seluar plak... gua pakai seluar yang kompeni bagi.... hahaha... seluar seragam syarikat... banyak poket dan warna hitam... hehehe....

Biasanyer sebagai seorang ayah nih.. kena la garang skit .. betul dak... yer la.. nanti kalu tak garang.. anak-anak kurang hormat... nanti pijak kepala.... hehehehe... kalu gua pukul anak pon.. biasanyer sebab nak kasi peringatkan diorang... nak disiplin kan diorang... gua ingat lagie... dulu apak (ayah) gua memang garang ... kejam ala Hitler .. hehehe ... tapi biler gua pikir balik sekarang nih.. kalu apak gua tak garang la... sure gua dah jadi macam setan sekarang nih...

Apak gua ajar... kita kena hormat jiran sekeliling kita.. tak kira apa agama dan bangsa dier.. sebab diorang tue semua ader hak-hak sebagai jiran... kalu lu nak tau la.. rumah kampung gua berkeliling dengan rumah orang Hindu.... gua takder hal berkawan dengan depa... tak pelik pon biler diorang pasang setanggi malam-malam... bau bunga melur pon gua dah tak heran...

Sebab tue la gua ajar anak-anak dan bini gua pasai isu hormat jiran... tak kira la 40 buah rumah sekeliling kita ker atau lebih lagi... Jiran nie ader dua kelas... kalu Islam.. dier ader dua hak... satu hak sebagai jiran.. dan satu lagi hak sebagai saudara seagama.. kalu bukan Islam/Kafir pulak.. diorang cuma ader satu hak jer... hak sebagai jiran... ini ader dalam Islam... Nabi ader tegaskan benda nih...

So .. gua sebagai seorang ayah nih.. kena la ajar anak-anak gua dan bini gua tentang benda nih... ini wajib... sebab gua akan ditanya di Akhirat nanti pasai benda nih.. ader tak gua ajar diorang hormat pada jiran... So .... agak-agak lu orang la bhai... ader tak ayah (bapak) kepada pendemo yang arak kepala lembu pasai isu kuil kat Seksyen 23 Shah Alam ajar kepada diorang tentang hak-hak seorang jiran... mungkin ader kot.. tapi biasa la... kalu dah kaki tak hormat orang tua tue... sure takkan ingat benda macam nih...

Kalu kita tak hormat jiran... lu agak-agak la bhai... ader tak jiran akan hormat sama kita?

09 September 2009

Mana Hassan Ali?

Mana Hassan Ali .. Kecoh kes kuil kat Selangor la nie... mamat nie pergi mana.... senyap jer.. Gua dari dulu lagi ader sikit syak sama ini mamat.... Sejak dier masuk PAS dulu lagi gua ader tanya direct ngan Ust Fadhil Noor pasai mamat nih...

So... apa cerita dengan Hassan Ali nih... kata dier Persuruhjaya PAS Selangor... apa tindakan dier.. apa komen dier.. takkan tak boleh nak back-up Khalid Samad kot... Apa punya Persuruhjaya PAS Selangor la camnie...

Gua cukup cuak dengan mamat nie.. pasai dier nie ader kemungkinan akan berpaling tadah.. yer la... janji dapat tempat selesa dalam kerajaan negeri... Gua memang syak dier la antara mangkuk yang beriya-iya sangat nak bekerja sama dengan UMNO/BN kat Selangor nih...

Kalu dah tak sabar sangat nak jadi MB kat Selangor.. itu bukan caranyer... lu pon bukannyer bagus sangat dalam pentadbiran... banyak sangat cucuk sana cucuk sini... so ... apa citer nih... pentadbiran lu pon kacau bilau... Gua walaupun tak suka kat Khalid Ibrahim... tapi gua boleh bagi can kat dier... dier boleh okey.. kalu bantuan sekeliling dier bagus...

Tambah pulak anak saudara Khalid Ibrahim (Arman) tue member gua.. lama tak dengar citer tentang dier... sejak terputus hubungan tahun 2001 dulu...

Nie Hassan Ali buat apa la nie... berpakat dengan Khir Toyo ker... udah ler tue... Jangan la jadi katak okeh....

Jangan Mimpi La Nak Menang Bagan Pinang

Buat penyokong PR .. Jangan mimpi la nak menang Bagan Pinang punya Pilihanraya Kecil kalu tak buat persiapan dengan menyeluruh... kalu nak harapkan sentimen 8 PRK yang menang hari tue... lupakan saja la...

Kat Bagan Pinang nie senario dan situasinyer jauh berbeza... Kawasan nie banyak sangat pengundi pos ... lebih dari 5000 undi... Kalu tak kena gaya ... kalah teruk nanti..

Nie Najib Razak dah molakan tabur jarum dan janji.... bagi saguhati khas kat kumpulan sokongan kakitangan kerajaan... bagi bonus raya untuk peneroka felda ... umumkan pembinaan jambatan kat Manek Urai ... dan banyak lagi yang akan menyusul... tak terkira.. lu tengok jer la nanti...

Lagi dekat masa nak mengundi nanti.. lagi banyak la habuan yang akan Najib Razak sediakan... yer la... nak menang punya pasai...

PAS khabarnya akan meletakkan calon yang sesuai bagi PRK N31 Bagan Pinang nih... gua okey jer.. cuma gua nak ingatkan PAS/PR .. jangan silap pilih calon... Kat Permatang Pasir baru nie .. Salleh Man menang bukan sebab pengaruh Salleh Man tue kuat mana pon.. tapi sebab Rohaizat terpalit dengan skandal dan isu peribadi... sebab tue jer Salleh Man boleh menang... kalu tidak.. jangan harap la..

Lu ingat orang Permatang Pasir kebuloq ker nak bagi Persuruhjaya PAS Negeri jadi calon dan menang... orang Permatang Pasir cuma tak suka kat Rohaizat jer... tak der lain nyer...

So... nie gua nak peringatkan... jangan salah pilih calon... jangan guna lagi idea Persuruhjaya PAS Negeri yang bertanding.. Bagan Pinang nie kawasan banyak anggota tentera (soldier @ soja) ... jadi calon terbaik yang paling sesuai adalah sewajarnya calon bekas askar (tentera) yang berpangkat seberapa tinggi yang boleh... pastikan ianya anak tempatan...

Kalu dapat Jeneral (B) pun lagi bagus... Dapat Kolonel ker... atau paling cikai pon pangkat Kapten... Sebab tue la gua setuju sangat dengan saranan AdukaTaruna yang mencadangkan supaya Lt Kol (B) Hj Malakan bin Kamaruddin, AMN dipilih sebagai calon....

Biasanyer askar nie akan hormat pegawai dier... walaupun pegawai dier dah lama pencen... tambah plak pegawai tue track record dier flying colors... lagi sesuai dan dihormati.. so... buat Salahuddin Ayub.. gua nasihatkan .. tolong la jangan sila pilih calon.... baik pilih bekas askar (soja) yang bersih dan dihormati... baru senang skit nak menang...

Sebab bakal calon UMNO/BN khabarnya adalah Isa Samad yang terkenal dengan kaki rasuah (tumbuk rusuk) nyer sehinggakan dilucutkan jawatan dan digantung dari parti... Orang macam nie skandal dier banyak... UMNO/BN mana ader calon yang 100% bersih dan suci .. termasuklah Hafarizam Harun .. peguam UMNO/BN yang jugak tidak 100% bersih dibelakangnyer... hahaha

Kalu tidak.... jangan mimpi la nak menang Bagan Pinang....

Jaga-Jaga

Jaga-Jaga .... UMNO/BN sedang dalam proses merasuah peneroka Felda di Kelantan ... Tujuan tak lain tak bukan .. cuma untuk meraih peluang meningkatkan sokongan kepada UMNO/BN ...

Dengar khabar .. ader kemungkinan dua tiga ADUN PR di Kelantan akan mengisytiharkan keluar dari Pakatan Rakyat dan menjadi ADUN Bebas (yang pastinya akan menyokong kepimpinan Najib Razak) ..

Harap-harap tindakan lompat parti nie tak akan jadi kenyataan... Cukup la Ibrahim Ali Al-Kataki sorang jer kat Kelantan tue yang buat hal... yang lain tak payah ler...

Bagi peneroka Felda yang dapat imbuhan saguhati raya tue ... ingat apa yang P Ramlee nukilkan kat dalam cerita Madu Tiga ... "itu baik ada makna tue" ... hehehe ... Ingat senang-senang jer ker Felda nak bagi imbuhan... melainkan semua tue ader makna...

Jangan la lupa diri biler dapat duit tue yer... gua ingatkan jer... pasai dua tiga ratus .. tergadai maruah diri..

Nilai Sebenar Ringgit Malaysia

Okeh... gua nak bagi lu orang semua terkejut...

Lu tau dak RM1 yang lu ada tue sebenarnya bernilai cuma RM0.02 jer... kira macam tak ader nilai langsung... dua sen la bhai...

Okeh... ini rasional yang gua nak bagi...

Lu orang tau kan duit kita sepatutnya disandarkan dengan nilai rizab emas yang Bank Negara Malaysia (BNM) ader ... ikut logiknyer la... dan ikut apa yang diberitahu kepada kita sejak dulu...

Sekarang nie.. nilai rizab emas Bank Negara Malaysia (BNM) cuma 12 tan lebih sahaja... iaitu lebih kurang USD$0.4 bilion (RM1 Bilion) jer ... kita ambik kiraan mudah..

Okeh... ini yang mengejutkan gua nak citer...

Nilaian wang yang berada dalam pusingan matawang di Malaysia (circulation) pula adalah pada nilai RM50,212,892,013 (RM50 bilion) ...

Oleh itu.... hahahaha...

RM50 bilion ini kita bahagikan kepada nilaian RM1 bilion rizab emas yang akhirnya kita akan dapat nilaian RM1 = RM0.02 jer (kiraan mudah pada perpuluhan yang ringkas).

So... kesimpulannya.... hahahaha... duit Malaysia (RM) nih takder harga la bhai.... hahahaha... macam mana la kita boleh terkena macam nih...

Dulu rizab emas negara ader sekitar 72 tan ... la nie dah tinggal 12 tan jer.... mana pergi yang lain... sapa jual... duit jual tue pi mana...... senyap jer ka.... ingat orang 1Malaysia tka boleh nak tau ka.... nie sapa punya kerja nih....

Semak : Statistik Kewangan BNM
Semak : Kerja Gila Main Dengan Rizab Emas

Bergerak Dalam Senyap

Nampaknya inisiatif untuk menggabungkan ketiga-tiga entiti GLC yang berkait rapat dengan masyarakat desa kini sedang giat dijalankan, disebalik beberapa kemelut yang kecoh digembar-gemburkan didalam media utama.

Felda, Felcra dan Risda kini khabarnya telah mencapai satu kata sepakat untuk meneruskan penggabungan ala Synergy Drive hasil cadangan Najib Razak (yang pastinya didesak oleh adiknya Nazir Razak).

Penggabungan ketiga-tiga entiti GLC ini akan menyebabkan keseluruhan aset yang berkait rapat dengan perladangan akan digabungkan yang mana boleh menyebabkan ada pihak yang akan untung besar dalam penggabungan ini. Ada pihak pula yang akan menanggung kerugian yang agak besar.

Dijangkakan penggabungan ini akan menyebabkan kesemua aset yang ada akan diletakkan dibawah Felda yang dikuasai sepenuhnya oleh proksi UMNO/BN yang kemudiannya disyaki akan digabungkan pula dengan Synergy Drive (Sime Darby) bagi membentuk satu konglomerat perladangan yang bernilai puluhan bilion ringgit.

Penggabungan ini nampaknya tenggelam dibawah radar bagi seluruh Malaysia kerana isu-isu picisan lain yang digembar-gemburkan oleh media terutamanya TV3.

Gua berpendapat bahawa gabungan entiti ini akan menimbulkan beberapa masalah besar dimasa akan datang seperti yang biasa berlaku dalam mana-mana gabungan yang lain dimana masalah pengurusan akan menjadi lebih mencabar. Tindakan pihak-pihak yang berkepentingan didalam penggabungan tersebut pastinya akan menyebabkan pemilikan saham dalam gabungan itu akan jatuh ketangan pihak lain.

Setakat maklumat yang gua dapati.... usaha penggabungan ini telah mencapat status lebih dari 60% dan dijangka penggabungan ini akan lengkap dan termeterai seawal pertengahan tahun 2010. Maklumat yang sama juga mengunjurkan bahawa akan ada satu lagi inisiatif untuk menggabungkan entiti Felda, Felcra dan Risda ini didalam Synergy Drive (Sime Darby) dalam tempoh kurang dari 6 bulan selepas Felda, Felcra dan Risda bergabung.

Pihak-pihak yang berkepentingan khabarnya amat mengalu-alukan penggabungan ini kerana nilai saham yang pasti boleh dijanakan mencecah nilaian bilion ringgit. Pihak asing juga amat menunggu-nunggu peluang mereka untuk meratah saham yang sama melalui proksi mereka sebaik penggabungan berjaya dilakukan dan saham diapungkan di Bursa.

Apa yang pasti, tindakan menggabungkan entiti GLC sebenarnya lebih memusnahkan dari menaiktarafkan entiti tersebut. Gua berharap agar pemilik saham minoriti dalam Felda, Felcra dan Risda (iaitu peneroka dan pekebun kecil) agar menggunakan kuasa yang ada pada mereka untuk menyekat penggabungan ini kerana jika tidak ianya akan menyebabkan pemilik saham minoriti akan dianiaya.

08 September 2009

Selepas SKMM Apa Pulak

Mola-mola UMNO/BN dok asik guna Akta ISA ... lepas tue .. Akta Polis... lepas dah banyak kali guna Akta Polis... diorang guna Akta Hasutan... nie dah semua cara dah guna... diorang nak guna pulak Akta Undang-Undang Siber ...

Mola-mola diorang guna Polis .. lepas tue diorang guna SPR .. lepas tue pulak diorang guna SPRM ... sekarang nie pulak diorang tengah guna SKMM .. err... lepas SKMM apa pulak yang diorang akan guna..

Masa mengundi pulak ... mola-mola diorang guna pengundi pos .. lepas tue guna pengundi hantu.. lepas tue pulak diorang guna pendatang asing... sekarang nie diorang guna duit la pulak... hahaha... lepas nie diorang nak guna apa aaa... guna binatang ker???

Semenjak dua menjak nie SKMM cepat plak amik tindakan... tue yang SMS tipu dan curi tue lambat plak amik tindakan... Siapa yang arahkan SKMM buat benda nie... mesti ader yang report la kat SKMM ... yang pasti.. yang buat demo arak kepala lembu tue sampai la tak kena soalsiasat... pelik aaa...

Macam mana geng-geng yang arak kepala lembu dalam video tue tak kena langsung tahanan atau soalsiasat... tak kira la sama Polis ka... SKMM ka... ATM ka... macam mana boleh tak kena soalsiasat...

Lepas nie SKMM boleh la soalsiasat AlJazeera dan CNN la pulak.. pasai AlJazeera dan CNN ader publish video tue jugak... hahaha.. Wartawan dan pemberita kena tahan dan soalsiasat... tapi pelaku salah tue bebas tak kena satu haram jadah tindakan pon.... pelik aaa..

Lembu Jugak Yang Salah

Pelik bin ajaib... Yang buat demo tue manusia (pastinya bukan beragama Islam sebab Islam tidak membenarkan umatnya menghina agama lain) ... yang seret kepala lembu tue manusia yang sama.. yang maki-maki dan mencarut tue manusia yang sama.. yang meludah dan memijak kepala lembu tue manusia yang sama.... alih-alih.. yang dipersalahkan cuma lembu tue jugak...

Lembu jugak yang salah.... manusia tue tak salah.. siap tak kena tahan, tangkap... soalsiasat dan diambil keterangan beramaran dier.... semua tue boleh lepas... lembu tue jugak yang tak boleh lepas.... manusia nie (pastinya bukan beragama Islam sebab Islam tidak membenarkan umatnya menghina agama lain) pulak cuma akan didakwa...

Pelik bin ajaib... lembu jugak yang salah...

Pandangan gua la... manusia nie sebenarnya lebih hina dari binatang lembu (ada satu surah berkaitan dengan lembu didalam Al-Quran dan yang suci pada agama Hindu) ... betul gua cakap... sebab .. lembu hanya diberikan otak.. tapi tidak berakal... namun manusia ini diberikan otak oleh Allah namun tidak menggunakan akalnya mengikut fitrah)

Maka pantaslah jika Allah bertanya kepada kita dengan kalimat “Maka nikmat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dustakan?” (Ar-Rahman). Pertanyaan itu bukanlah untuk kita jawab, namun itu adalah celaan bagi orang-orang yang senantiasa mendustakan nikmat-nikmat Allah sementara dia hanya hidup dengan mengharapkan nikmat-nikmat itu.

Jadi ... benarlah apa yang Allah nyatakan didalam Al-Quran iaitu “Maka nikmat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dustakan?” ... Nikmat yang didustakan oleh manusia-manusia ini (pastinya bukan beragama Islam sebab Islam tidak membenarkan umatnya menghina agama lain) adalah nikmat akal yang dikurniakan....

Kajian Undang-Undang Siber Telah Siap?

Pergh... dalam diam jer... diorang dah mulakan plan ...

Hahaha... lepas nie ramai la blogger yang kena cekup... tidor lokap... kena soalsiasat.. kena ambik kenyataan beramaran... dan lepas tue kena dakwa... hahaha... Najib Razak dah melangkah setapak dah....

Diorang akan guna macam-mana kategori dan fakta yang diadakan.. cuma nak men"justifikasikan" tindakan diorang... akta siber bhai.. akta siber... ramai la lepas nie yang akan kena... gua pon maybe kena...

Patut kalu gua kena.. Parpukari & Geng pon patut kena gak.. sebab Parpukari lagi banyak menghasut... hahaha.. tapi... for sure Parpukari tak akan kena punya... sebab Parpukari nie mamak UMNO/BN ... mana ader kena tangkap dan soalsiasat... kalu ader pun cuma dakwa jer...

Kajian Undang-Undang Siber telah siap dibikin nie cuma kerana Najib Razak rasa cuak dan takut biler setiap kali PRK .. UMNO/BN kalah jer... kalah bukan sebab apa.. kalah dengan pengaruh alternatif media... macam blogger dan internet... hahahaha.. takut gak yer diorang nih...

Baca Sini : Kajian Undang-Undang Siber Siap - Najib Razak

Nak Dakwa,Tapi ...

Cakap jer nak dakwa, tapi .... patut geng-geng arak kepala lembu tue dah kena tangkap lama dah.. kena soal siasat... kena ambik kenyataan ... baru la boleh nak dakwa... tapi...

Depa boleh lepas bebas sejak hari kejadian.. tanpa kena tahan... soalsiasat dan ambik kenyataan.... boleh pulak berjalan sana sini... macam mana boleh jadi camnie..

Nie nak dakwa plak skarang nih... nak dakwa aper kejadah... tangkap dan soalsiasat pon idak... pelik la... sejak biler PDRM boleh pulak nak dakwa kesalahan orang .. tapi orang tue langsung tak kena tangkap dan soalsiasat.... pergh... bengong ka apa nih...

Mana punya SOP (Standard Operating Procedure) yang PDRM gunapakai nih... ader plak double triple standard nih... whoa... macam nie best la... nie dah kira precedent nih... lain kali kalu buat apa-apa hasutan.. boleh lepas bebas... tunggu jer nak kena dakwa.... korang boleh la buat hasutan lepas nih... sebab takder tangkap dan soalsiasat... cuma ader dakwaan jer... pi mahkamah... jangan riso.. tak kena lokap punya... hahaha

Precedent dah ader... PDRM yang tunjukkan jalan... buat hasutan tapi tak kena tangkap dan soalsiasat.. boleh lepas bebas... cuma kena tunggu pi mahkamah pasai ader dakwaan.. itu jer... no more lokap ... hahaha ... SOP PDRM dah tunjukkan... hehehe

Lawak la.... oh yer.. nak tanya nih... sejak biler SOP nie dah berjalan... nak tahu gak... kalu sejak 1Malaysia ujud... elok la kasi tau 1Malaysia... senang skit orang nak paham....

Lepas nie sure lokap banyak yang kosong... sebab Polis takder nak buat tangkapan dan soalsiasat... cuma ader dakwaan di Mahkamah jer.... hehehehe... jimat ... tak perlu la nak kuar kos bagi makan minum tahanan di lokap.... hahahaha

07 September 2009

PRK Bagan Pinang

  1. Patut PAS/PR dah mola berkampung kat sana...
  2. Patut PAS/PR dah start buat gerak kerja kat sana..
  3. Patut PAS/PR kumpulkan semua info yang sesuai untuk kempen setempat
  4. Patut PAS/PR beri kerjasama baik kepada bloggers pro PR
  5. Patut PAS/PR dah mula bukak pusat khidmat media kat sana
Ingat ... UMNO/BN jugak nak menang di Bagan Pinang.... undi pos ka... undi hantu ka... undi setan ka... dier apa peduli... semua dier sapu...

Jangan biarkan kes-kes macam kat Permatang Pasir dan Manek Urai terjadi lagi di pusat media PAS/PR ... siap ader hantu UMNO/BN menyamar jadi media ... dapat masuk serta diberi layanan dan info dalaman... takkan tak perasan pon yang itu media UMNO/BN yang menyamar ....

Unit Amal kena pantau benda nih.. jangan sampai info dan strategi dalaman bocor kat agen UMNO/BN ...

Paling penting sekali.... tolong la jangan ramai-ramai dok suka kuar TV bagi PC .. cukup la hanya buat satu PC jer sehari di pusat media ... jangan tiap-tiap orang dok bagi komen bermacam... siap kontradik antara satu sama lain....

Tolong aaaa..... PAS/PR perlu menang besar kat PRK Bagan Pinang nie untuk menutup mulut celupar dan bongkak UMNO/BN ....

Jangan Bangga Diri

Pakatan Rakyat (PR) dah menang banyak kali dalam PRK selepas PRU12 hari tue... memang ... sekarang nie Allah S.W.T dah bagi kita peluang menang selalu... tapi ingat...

PR tak wajar bangga diri... jangan bongkak... jangan ader rasa ujub ... jangan ader rasa riak... semua tue akan memakan diri PR jer... Kemenangan nie semua adalah dugaan dari Allah S.W.T ... nak tengok camana kita handle kemenangan tue... bersyukur tak ... rendah diri ker idak...

Tapi ... jangan terlalu kita (PR) takbur ... dan yakin sangat akan kemenangan yang bakal menyusul pada PRK Bagan Pinang pulak nanti... takut makan diri jer... Allah S.W.T kalu nak ambik balik... sekejap jer..

Apa yang perlu PR buat ialah giatkan usaha.. dekati masyarakat... lebihkan khidmat kepada masyarakat... kalah atau menang itu isu lain... yang penting masyarakat perlu diutamakan... Legi banyak kita dekat dengan masyarakat... lagi mudah kita dapat buka hati diorang untuk menyokong PR...

Pakatan Rakyat bukan ader banysk duit macam UMNO/BN ... tapi semangat dan usaha jer yang ada.... jadi kena gembleng sebaik mungkin... PR perlu buang semua batasan perkauman... kena ujudkan satu unit gabungan ... kira macam "Skuad Kemasyarakatan PR" ... semua parti kena join... pakai satu lambang jer... kena ader satu lambang PR sejak dari sekarang nih...

Skuad Kemasyarakatan PR perlu boleh dilihat dimana-mana .. dekat dengan rakyat.. hospital.. pasar ... rumah anak yatim.. rumah orang-orang tua.. khidmat komuniti kena kuat...

Amacam... setuju dak?

06 September 2009

Pembela Melayu Islam La Konon

Piiiirah .... macam bagus.... Pembela Melayu Islam la konon .... boleh blah la...

Geng-geng UMNO/BN yang buat kecoh kat Dewan Bankuet MBSA semalam masa perbincangan isu perpindahan kuil Seksyen 19 tue berasa dioranglah sebenarnya pembela Islam di Malaysia... hahahaha...

Gua nak tanya satu jer.... tak nampak pon lu orang nie jenis kaki surau atau masjid.... nampak macam kaki lepak kedai mamak dan kopitiam jer.... jenis kaki starbuck dan coffeebean nih...

Geng-geng nie bukan kaki surau atau masjid... kalu ader pon pi masjid.. cuma masa 2 kali sembahyang raya dan kalau ader pi cuma semayang jumaat jer... semayang fardu berjemaah.... hahahaha.. tak nampak batang hidung... hahaha... pembela Islam la konon.... tak payah la nak berlakon ... bulan posa pulak tue...

Tengok muka pon dah boleh agak jenis kaki tinggai posa .... sama macam Parpukari tue... hahaha... Parpukari ooi... gua nak tanya nih... lu posa tahun nie dah berapa hari yang buat.... hahahaha.....

Cuba korang tengok video kekecohan kat MBSA tue... sure korang boleh tengok dan sahkan depa nie kaki masjid dan surau ker tidak.... hahahahaha.... sekali pandang pon dah boleh kenal dah..... hahahaha ....

Cahaya iman takder nampak kat muka pon... hahahaha ... kalu kaki masjid dan surau nie... boleh nampak muka diorang bercahaya... orang kata cahaya iman... hehehe

http://www.youtube.com/watch?v=p8OrePmOZDU

Berlakon Berani Konon

Lawak la biler tengok kat TV semalam... geng-geng kepala lembu (yang berakal lembu) nieh buat kecoh kat Dewan Bankuet MBSA dalam sesi perbincangan isu perpindahan Kuil Seksyen 19 Shah Alam...

Semua nampak berlakon berani la konon... depan press, depan reporter, dalam dewan pulak tue... Nie mana dapat samseng taik kucing nih... mana UMNO/BN jumpa nie...

Gua nak tanya nie... bagi yang selalu solat kat Surau Seksyen 23 tue... ader tak pernah nampak geng-geng yang berlakon berani tue datang solat berjemaah kat surau.. Semayang Tarawih nie ader tak sesapa nampak diorang datang.... Tengok dari rupa... sah.. bukan kaki surau atau masjid nie... Nie bukan kaki solat nih... Harap songkok jer tinggi...

Orang kalu dah menunaikan Haji tue... perangai dier lain skit... bertambah baik... nie sure Haji Mahyuddin punya dapat naik haji jer... tapi tak dapat Haji Mabrur... rasanyer la... mungkin dier pi naik Haji dulu pakai duit haram... hahahaha ... sebab tue la tak berkat....

Nie ... gua nak nasihatkan pelakon-pelakon macam berani nih....

Korang jadi kurang ajar nie kenapa.. tak posa ker... atau banyak sangat makan benda haram ... tue yang jadi macam sial tue... sebab dah jadi darah daging korang la tue... tue la lain kali jangan makan benda haram... duit haram...

Kesian la gua kat mak bapak korang.. ingat biler korang dah besar akan jadi orang... rupanyer jadi binatang..... hahahahaha... sian la...

Gua rasa baik lu orang jadi camnie pasai lu orang belajar agama sama Mufti Harus Sana Sini la tue.. pasai tue la jadi camnie...

05 September 2009

Pemangku ADUN

SPR akan membuat satu lagi kejutan.... hahaha

SPR akan mengumumkan bahawa ujudnya situasi Pemangku ADUN bagi kes-kes yang melibatkan kematian ADUN. Pemangku ADUN ini bergantung kepada situasi ADUN tersebut. Jika ADUN yang meninggal dunia itu dari BN, pastinya akan ader Pemangku ADUN tetapi tidak kalau ADUN yang meninggal dunia itu dari PR.

SPR akan mengumumkan Pemangku ADUN mestilah dari kalangan ahli keluarga ADUN itu sendiri sama ada isteri atau anak yang sulung. Jawatan Pemangku ADUN ini akan mendapat semua keistimewaan sama seperti ADUN itu sendiri ketika hidupnya. Elaun dan imbuhan serta kemudahan akan diberikan secara saksama.

Pemangku ADUN juga berpeluang mengundi didalam mana-mana sidang DUN dan juga jika ADUN tersebut adalah EXCO, maka Pemangku ADUN juga akan menjawat jawatan EXCO.

SPR akan melakukan sistem Pemangku ADUN dengan dimulakan di DUN Bagan Pinang yang mana ADUN dari Barisan Nasional telah meninggal dunia.

Kita tunggu pengumuman SPR tidak lama lagi.

Yahoo , Tahun Pilihanraya

Yahoo .... Memang 2009 dan mungkin 2010 akan menjadi Tahun Pilihanraya. Yer la ... akan ada banyak lagi pilihanraya kecil...

Sebaik-baik perancangan manusia.... tidak boleh melawan perancangan Allah S.W.T ... nak buat camana.. So .. lepas nie kita akan beramai-ramai memeriahkan PRK di Bagan Pinang, Port Dickson, Negeri Sembilan Darul Khusus.....

Hehehe.... seperti yang ramai jangka.... hahaha... pengundi POS dan Hantu cukup banyak dikawasan nih... hahahah... maknanya ... pilihanraya kecil kali nie adalah antara PAS/PR melawan UMNO/BN, Hantu & Zahid Hamidi (POS) .... hahahaha

UMNO/BN perlu menang besar kali nie... sebagai untuk menjaga "kemaluan" mereka ... hahahaha... Tapi.. kalu kalah gak.... gua nasihatkan Zahid Hamidi pi sunat "chedek" tue sekali lagi ... hahaha .. pastu suruh semua Hantu dan POS supaya sunat "chedek" diorang gak... hahahaha

Tahun Pilihanraya memang hebat... satu percaturan yang hebat... Punya la SPR cuba nak cover tak ader PRK ... tapi... hehehehe.... Allah lagi hebat... hahaha

So.. Apa alasan SPR kali ni.... takkan takder PRK pulak kot... pasai bila mati ADUN tue... bini dier boleh ambik alih kerusi tue... Ala .. dalam citer Hindustan... kalu laki dier Inspektor Shahab mati.. biasanyer bini atau anak dier akan jadi gantiu Inspektor Shahab tue... hahaha...

Kalu la SPR buat keputusan macam nie... memang la lawak... tapi jangan pulak kita buat lupa plak... SPR nie kan banyak kejutan luar jangka... hahaha .. banyak idea baru diorang suka buat ... yang pelik pon ader...

Gua konpiden yang SPR akan lantik bini ADUN yang meninggal tue jadi ADUN sementara sampai PRU13 nanti ... hahahahaha

03 September 2009

Ada Setahun Untuk Selesaikan Urusan

Setahun beb....

Dalam masa setahun nie korang jangan ingat boleh relax... Dalam setahun nie jugak ler UMNO/BN akan kasi tumbangkan PR di Selangor dan mungkin Kedah & Pulau Pinang... hehehehe... Lesen besar diorang dah bagi kat Musa Hassan untuk berbuat sesuatu..

Kalu tidak buat aper diorang kasi sambung khidmat Musa Hassan sebagai KPN ... Korang ingat sambungan jawatan tue takder isi ker disebaliknyer... hahaha..

Dalam setahun gak diorang akan cover-up semua salahlaku dan jenayah diorang ... Kongsi Gelap pon mintak setahun untuk cover-up diorang punya kerja dan link dalam kerajaan... Setahun bukan sekejap.. tapi lama gak.. ader 365 hari tue... hehehe

So ... lepas nie lu tengok jer la Musa Hassan akan buat apa... ramai yang kedalam... ramai pulak yang akan di"frame"kan dengan kesalahan jenayah... banyak kerja nak kena buat nih.. cover sana .. cover sini... Dan dalam setahun nie jugak ler kes Altantuya akan diselesaikan... kes Teoh Beng Hock pon akan diselesaikan jugak dalam setahun nie...

Sapa yang kena tangkap dan sabitkan kesalahan.... hehehe.. bukan geng-geng UMNO/BN tapi pihak lain.... silap-silap akan ader lagi demo macam insiden bawak kepala lembu oleh geng UMNO/BN depan SUK Selangor baru-baru nih... Demo macam nie akan dibantu oleh pihak-pihak UMNO/BN ... sebab tue la Musa Hassan perlu dikekalkan...

hahaha.... Dasat la Musa Hassan nih...

Hisham Auw-Auw

Lawak la lu Hisham Auw-Auw ... hahaha...

Mana tak lawak... punya la lu defend bagai nak rak pesalah perkauman yang bawak kepala lembu hari tue kat SUK Selangor... macam-macam la lu punya ayat nak defend... Gua pelik gak... kenapa lu defend bagai nak rak nih...

Gua ingat lagi... dulu konon ader kekecohan kat Pantai Batu Buruk Terengganu... cepat jer amik tindakan... siap publish gambar "pesalah" kat dalam akhbar... lepas tue siap tangkap sana sini...

Nie dah sah ader bukti geng-geng nie cuba buat ketegangan agama dan kaum di SUK Selangor .. siap bukti video dan foto lagie ... tapi takder tindakan.... hahahaha ... lambat betul la polis nak ambik tindakan....

Siap geng-geng tue boleh jumpa sama lu tanpa kena tangkap untuk soalsiasat pon... pergh hebat diorang nie.... Bagus la kalu macam tue... nampak sangat la geng-geng nie sebenarnya ditaja oleh UMNO/BN ... hahahaha

Hisham .... lu kalu takder telor ngaku jer la... hahaha

02 September 2009

Info Terkini

Mari kita sorot apa yang telah berlaku di Negeri Perak Darul Ridzuan hari ini.

Info terkini yang kita boleh lihat bilamana semua urusan berkaitan dengan sidang DUN dan yang sewaktu dengannya telah digagalkan hanya dengan kuasa Mahkamah. Apakah yang boleh kita teladani daripada kemelut yang berlaku di Perak.
  1. Mahkamah Persekutuan telah mengesahkan Nizar Jamaluddin sebagai Menteri Besar Perak yang sah.
  2. Mahkamah Rayuan telah memberikan kuasa kepada Zambry Kadeer untuk terus memegang kuasa sebagai Menteri Besar (Haram) di Perak
  3. Mahkamah Tinggi Ipoh telah menolak injuksi yang dikemukakan oleh Speaker DUN Perak (sah dan asal) iaitu V. Sivakumar
  4. Mahkamat Tinggi yang sama juga telah memberikan kuasa kepada PDRM untuk menguatkuasakan zon larangan berkumpul di DUN Perak
Dengan ini dapat kita tafsirkan bahawa kuasa Mahkamah adalah terlalu besar dan melingkungi semua ruang yang ada sehinggakan keabsahan Pengasingan Kuasa (Perundangan, Kehakiman dan Eksekutif) tidak dapat dilaksanakan tanpa gangguan.

Oleh yang demikian, adalah sesuai jika saya mencadangkan bahawa hanya Hakim sahaja yang boleh menentukan pihak mana yang lebih sesuai untuk menjadi pemerintah (negeri atau negara).

Maka tidak perlu ada lagi pilihanraya kerana hanya cukup dengan kuasa yang ada pada hakim yang akan menentukan sama ada Barisan Nasional atau Pakatan Rakyat yang akan menjadi kerajaan (negeri atau negara).

Maka bolehlah selepas ini Ketua Hakim Negara sahaja yang menentukan pihak mana yang akan menjadi Kerajaan. Kita dapat menjimatkan kos pilihanraya dan seterusnya Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) dapat kita bubarkan.

Adakah anda bersetuju?

Institut Kefahaman Islam Malaysia

IKIM sekarang diterajui oleh Pak Lah.... hahahaha...

Kalu sebelum nie pon IKIM tak bergerak.... la nie langsung tido ler gamaknyer... hahaha... Sapa tak kenal ngan Pak Lah sebagai kaki tido.. hahaha... Cuba tanya George Bush... dier pon tahu.... hahaha

Okeh la tue.. kalu tidak Pak Lah teruk gak menganggur ... Nak harap kat anak menantu (Khairy Jamaluddin), dier pun menganggur gak... hahaha

So lepas nie hala tuju IKIM agaknyer nak pi mana aaa... pi cari bantal kot? hahaha

Gua Rakyat Perak

Walau pun la nie gua duduk dan kerja di Terengganu .... tapi hati dan semangat gua masih lagi kat Perak...

Gua rakyat Perak ... sampai bila-bila pon gua memang rakyat negeri Perak Darul Ridzuan ....

Apa yang berlaku di negeri gua (ketidaktentuan kerajaan negeri) hasil daripada keputusan hakim memang gua tak setuju... Gua nak tanya nie... Hakim tue mewakili majoriti rakyat Perak ker atau minoriti ... Kalau hakim tue adil, dia akan bagi rakyat negeri Perak Darul Ridzuan buat keputusan sendiri...

Ini tidak... pandai-pandai jer hakim tue membuat keputusan berdasarkan kepala hotak dier... lain kali lepas nie pada PRU13 ... semua rakyat Perak tak perlu la pi mengundi .. pasai apa... bagi kat hakim jer tentukan siapa yang patut memerintah...

Kalu cam nie la caranyer... baik 1Malaysia nie tak perlu mengundi... SPR kita bubarkan... kita biarkan Hakim Besar Malaya dan Ketua Hakim Malaysia menentukan siapa yang patut jadi Kerajaan Malaysia ... buat apa buang duit buat pilihanraya sedangkan kos dapat diminimakan dengan satu keputusan hakim jer...

Bayar gaji hakim baru cuma RM20 ~ RM30 ribu jer kot... (gua manalah tau) .... korang bayangkan berapa boleh jimat... Paling cikai nak buat Pilihanraya Kecil sure makan RM2 ~ RM3 juta ... Kalu PRU ... sure boleh makan RM200 ~ RM300 juta .... banyak tue boleh jimat...

Amacam ... tak perlu la kita buat pilihanraya lepas nie... semua keputusan biar kita bagi hakim yang tentukan.... setuju tak?

Apa Cerita DUN Kemasik

Semenjak-dua menjak nie SPRM senyap jer... Heboh itu hari kata macam nak dakwa ADUN Kemasik Ir Rosli Osman atas kes rasuah ... Takkan senyap kot... Ala cakap la takut nak dakwa dan sabitkan kesalahan... bukan apa... nanti terpaksa pulak buat satu lagi Pilihanraya Kecil (PRK) di Terengganu nih...

Gua gerenti jamin kes ADUN Kemasik nie akan senyap sunyi sampai PRU13 nanti pada sekitar 2012 ... hahahaha... Silap-silap terlepas langsung... Alangkan Kasitah Gadam pon boleh lepas sedangkan maklumat rasuah dier lengkap dua tiga fail... hahahaha

Kalu bawak ke Mahkamah pun... sure sama ader kena tangguh ataupun boleh lepas begitu saja... hahahaha... Setakat nie belum pernah ader satu kes yang melibatkan geng UMNO/BN yang didakwa oleh SPRM dapat disabitkan kesalahan rasuahnya oleh Mahkamah...

Belum ader rekod lagi... hahaha.. SPRM nie kalu bab kes geng UMNO/BN ... dier konon siasat .. cuma buat gempak jer... tapi takder hasil.... Tolong bagitau satu kes yang SPRM dah berjaya siasat, dakwa dan sabitkan kesalahan rasuah yang melibatkan geng-geng UMNO/BN ... takder bhai.... yilek... nehi...

So... bagi para pengundi di DUN Kemasik, Terengganu nih... tak payah la harap SPRM akan bersihkan kerusi tue daripada palat rasuah... haram tak akan dibersihkan.... SPRM mana ader berani... SPR pon satu jugak... Kalu kata lah terpaksa dikosongkan kerusi DUN Kemasik ... SPR akan cari jalan supaya tak perlu ader PRK dan kerusi DUN Kemasik akan kekal "status quo" dier kepada UMNO/BN ... percaya ler...

Hahahahaha.... SPRM dan SPR samer jer... takder telor.... tolong buktikan kalu dua-dua mangkuk nie ader telor....

01 September 2009

Mari Kita Menyakat SPR

Hahahaha...

Gua nak ajak 1Malaysia nih semua kita pakat-pakat sakat SPR untuk umumkan Pilihanraya Kecil lagi... hahaha... ader dua tiga tempat lagi dalam tangan.... Gua nak sakat SPR umumkan DUN Kemasik (Terengganu) akan kosong akibat daripada Ir Rosli Osman (ADUN Kemasik) terlibat dengan kes Rasuah.

Lepas tue.. Gua nak sakat SPR supaya umumkan kerusi Parlimen Rembau (Khairy Jamaluddin) kosong kerana isu rasuah (politik wang) dalam UMNO.

Sakat gua akan terus gua buat untuk pastikan bahawa ADUN Lunas (Mohd Radzi), Adun Behrang (Jamaluddin Radzi) dan ADUN Changkat Jering (Osman Jailu) yang terpalit dengan isu rasuah dipastikan supaya SPR akan kosongkan kerusi ini ... hahahaha

So.. mari lah kita semua sakat SPR hari-hari... amacam... Pengerusi SPR tue bukannyer ader telor... hahahaha.. penakut nak mampus... Najib Razak tue.... harap semua kat bini dier.. Rosmah Mansor... hahaha...

Hahahaha.... syok jugak yer menyakat nih... rasa macam menyakat budak kecik jer... hahaha

Info Lagi Panas

DUN Kota Siputeh kekal milik UMNO/BN seperti yang gua diinformkan.... hahahaha....

Sahih dan nyata SPR dah jadi alat UMNO/BN untuk mengekalkan kuasa... UMNO/BN dah takder telor nak terima hakikat yang pastinyer mereka akan kalah 8 -1 jika PRK DUN Kota Siputeh diadakan.... hahahaha

So.... kesian la kat bro Nobisha yang teringin sangat nak ader PRK kat area Kodiang supaya pasembor Kodiang akan terkenal seantero 1Malaysia.... hahahaha .. sori la bhai... lain kali aaa.. promo pasembor Kodiang.. hehehe

SPR dah mengesahkan bahawa DUN Kota Siputeh kekal milik UMNO/BN dan surat cuti sakit tue sah dan Speaker DUN Kedah telah melakukan salah tafsir atas Undang-Undang Tubuh Kerajaan Kedah ..... hahahaha....

Korang tau dak... ader panggilan tepon khas kepada Pengerusi SPR mengenai isu nih... lu cari la sapa yang call ... hahaha

Pukul 5 Dah, Apa Citer Kota Siputeh

Hahahaha..

SPR takder telor... Keputusan kekosongan DUN Kota Siputeh yang senang tue pon tak boleh nak buat keputusan.... Hahahaha... Sebab apa.... UMNO/BN dok asik kalah jer kat PRK..... hahahaha

So.... Jangan harap la nak ader PRK DUN Kota Siputeh... lupakan saja... hahaha

Info Panas - Update

Gua masih tunggu lagi keputusan SPR mengenai DUN Kota Siputeh... katanyer nak kuarkan info dalam pukul 4 ... la nieh dah dekat pukul 5 dah.... takkan tak boleh buat keputusan... hahahaha

Nampak macam iyer jer SPR takkan buat PRK untuk DUN Kota Siputeh .... hahahaha

Takut sangat ker kalah 8 - 1 hehehehe... relax ler... pasukan bolasepak Malaysia biasa jer kena 8 - 1 nih... hahaha

Info Panas

Gua dapat berita nih... katanyer SPR cadang nak umumkan bahawa DUN Kota Siputeh di Kedah tue tak dikosongkan. SPR tidak akan membuat satu lagi pilihanraya di DUN Kota Siputeh.

Rasionalnya, SPR berpandangan bahawa sijil cuti sakit tersebut sah dan tidak berlaku apa-apa yang menyebabkan ketidakhadiran dua hari berturut-turut ADUN Kota Siputeh yang melanggar peruntukan dalam Undang-Undang Tubuh Kerajaan Kedah.

Tapi ... gua masih lagi sangsi dengan info nih... walaupun begitu... gua publishkan jer dulu... mana la tau kot betul jadi... biasanyer SPR nie dah boleh agak dah keputusan mesyuarat tergempar dier.. hahaha...

MCA Tenat, MIC Nyawa Ikan, UMNO Nazak

Hahahaha....

MCA dah makin tenat dah... gua rasa dalam EGM yang akan dibuat tak lama lagi... ader la Presiden pon kena tendang nanti... hahahaha.... Ong Tee Keat ingat geng-geng Chua Soi Lek tak ramai... tapi dier silap..... 80% ahli MCA kaki seks aper... hahaha.. Chua Soi Lek nie la idola diorang... hahahaha...

Jantan betina kat MCA ramai yang kaki skandal nih.... tak percaya.... hahahaha... pi la mintak PDRM siasat... hahahaha...

MIC pulak la nieh dah nyawa ikan.... yer la... ramai pimpinan peringkat bahagian yang masih bangang lagi dok pilih Samy Vellu jadi Presiden.... sedangkan pimpinan jer yang suka... ahli bawahan MIC lama dah tak suka sama Samy Vellu ... rasa-rasanyer la... sebelum PRU13 dah mampus dah MIC nih kalu Samy Vellu masih lagi jadi Presiden pada 2012 ... hahahahaha

UMNO pon sebenarnya sedang nazak... ramai yang tak tau dan tak sedar.. Yer la... macam mana nak nampak... sebab UMNO nie pandai kuntau depan rakyat... sedangkan rasanyer ramai yang tau Muhyiddin Yassin dan Najib Razak tak sebulu.... masing-masing tikam belakang... hahaha

Oh yer... Najib Razak dengan skandal Altantuya .... Muhyiddin Yassin dengan skandal Singapura ... hahahaha... elok la tue...

Dengan macam-macam isu yang ader dari politik sampailah ekonomi dan pendidikan... rasanyer tak sempat Barisan Nasional (BN) nak cover semua... cover sana.. terbukak sini.... tarik sini... londeh sana... hahahaha... macam orang tak cukup kain jer BN la nih... hahahaha

Talian Hayat BN cuma berbaki 3 jer lagi... yang pertama ialah Akta ISA, yang kedua ialah Akta Hasutan dan yang ketiga ialah Akta Polis.... tue jer yang dapat memberikan talian hayat kat diorang....

SPR dan SPRM dah lama orang aim... tunggu jer... Orang luar dah nampak SPR dan SPRM tue pincang tugas... hahaha... lepas nie kalu bangang lagi... rasanyer ader peluang SPR dan SPRM ditemuramah oleh AlJazeera dan CNN nih.... hahahaha

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1