Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

27 May 2016

Voter Sentimen Ratio (VSR) Update - Sg Besar / Kuala Kangsar

Bhai/DeeDee semua...

VSR (Until 2 PM 27th May 2016)

By Election Sg Besar

BN : 48%
PAS : 29%
AMANAH : 15%
PKR : 8 %

By Election Kuala Kangsar

BN : 48%
PAS : 30%
AMANAH : 17%
PKR : 5%

DAP were not running this by election

Voter Sentimen Ratio (VSR) For Sg Besar / Kuala Kangsar By Election

Bhai/DeeDee ...

VSR (Until 10 AM 26th May 2016)

By Election Sg Besar

BN : 48%
PAS : 27%
AMANAH : 15%
PKR : 10 %

By Election Kuala Kangsar

BN : 50%
PAS : 28%
AMANAH : 14%
PKR : 8%

DAP were not running this by election

19 May 2016

Voter Sentimen Ratio (VSR) Untuk PRK Sg Besar dan PRK Kuala Kangsar

Bhai/DeeDee semua...

Ini adalah hasil dapatan Agensi bagi PRK Sg Besar dan PRK Kuala Kangsar.... Gua tau ader yang pertikaikan hasil dapatan ni... malah ader yang siap nak tau macam mana bacaan dan kiraan dibuat... Maaf... itu adalah rahsia Agensi....  gua tak dapat nak cerita...

Paling best sekali ader yang kata ini semua berlawok... Hahaha.... Nasib lah labu... PRU 13 telah membuktikan Voter Sentimen Ratio (VSR) adalah paling tepat... Hehehe..

Lu orang boleh semak semuanya.. (rujuk VSR lama bagi PRK dua lokasi ni)

VSR : (setakat 10 pm 18/9/2016)

Sg Besar:

BN : 48%
PAS : 20%
AMANAH : 18%
PKR : 14%

Kuala Kangsar :

BN : 45%
PAS : 28%
AMANAH : 17%
PKR : 10%

15 May 2016

PRK Sg Besar & Kuala Kangsar (Voter Sentiment Ratio - VSR)

Bhai/DeeDee semua..

Untuk tidak menghampakan lu orang semua.... Disini gua pamerkan hasil dapatan VSR dari Agensi..

Pandai-pandai lah korang mentafsirkannya.

VSR : (setakat 2 pm)

Sg Besar:

BN : 42%
PAS :  38%
AMANAH : 12%
PKR : 8%

Kuala Kangsar :
BN : 38%
PAS :  35%
AMANAH : 15%
PKR : 12%

08 May 2016

Apa Sebenarnya Yang Berlaku?

Bhai/DeeDee semua...

Tamat sudah urusan PRN Sarawak. Keputusan Pilihanraya Negeri Sarawak sudah dapat.

BN menang besar bukan lah sebab duit turun berjuta. Bukan juga sebab janji-janji pembangunan di Sarawak. Bukan juga sebab ramainya orang yang disekat masuk Sarawak oleh Adenan Satem.

Tapi,

Tapi sebab solidariti yang kuat dari semua penyokong dan pendokong BN tidak kira yang pro Najib, pro Mahathir atau pro pemimpin Sarawak.

Mereka tolak tepi semua perbalahan, persengketaan, ketidakpuasan hati demi untuk memenangkan BN.

Sesuatu yang tidak ada dalam hati dan nurani penyokong dan pendokong parti Pembangkang. Ego, sombong, penting diri dan tamak adalah penyebab kekalahan parti Pembangkang. 

Sedarlah diri.

07 May 2016

Betapa Bodohnya Macai UMNO

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha... Kalau tak bodoh bukan walaun atau macal la... Hahaha.... Walaun bodohnya kelain... Macai plak bodohnya kelain... Hahaha... Tapi yang pasti dua-dua bodoh wal bengap.... Nak viral isu pun main tangkap muat.. Hahaha... Karang kata bodoh merajuk lah pulak... Hahaha


Tengok mamat UMNO sekor ni... Hahaha... Memang bodoh wal bertingkek-tingkek.... Hahaha... Ada ker dier kira hanya RM71k tu kat kos kamera CCTV jer.... Hahaha... Bodoh... Nak tunjuk pandai... Tapi bodoh...

Woi... Kos pasang menara (pole) lu tak kira ka... Kos korek dan tanam kabel lu tak kira ka... Kos pasang command center 24 jam tu lu tak kira ka.. Kos memasang power elektrik lu tak kira ka... Kos server dan backup system lu tak kira ka..

Aper... Ingat semua tu dapat free jer ka... Wei... Nak dapat permit korek tepi jalan pun PBT kenakan caj la wei.... Bodoh....

Kalau tak reti jangan sembang la.... Hahaha... Bodoh....

06 May 2016

Penerbangan Malang

Bhai/DeeDee semua...

Sori gua terpaksa nak ulas bab ini.... walaupun gua biasanya malas nak ulas kematian orang... sebab urusan dia dengan Allah Taala... biar dier yang handle sendiri....

Cuma satu jer yang gua nak ulas kat sini.... Penerbangan malang tu adalah dari Kuching - Sebuyau - Kuching..... dan terhempas semasa dalam perjalanan balik ke Kuching... So... aper yang gua nak cerita aderlah....

Kos penerbangan ni dibuat oleh siapa .... guna duit siapa... dan untuk tujuan apa...

Kalau kos penerbangan ini dibuat oleh MPOB ... pastinya dia menggunakan duit rakyat (dana awam) .... dan mungkin tujuannya adalah untuk urusan MPOB (awam)....

Tapi.... kalau kos penerbangan ini dibuat oleh MPOB.... yang guna dana awam ni.... tapi tujuannya adalah untuk membantu kempen pilihanraya BN Sebuyau.... maka pada gua ianya adalah satu salah guna kuasa dan pecah amanah dana awam.... dan ini adalah satu dosa... dosa yang perlu mohon taubat...

Cuma... dalam kes penerbangan malang ni.... semua penerbangan adalah untuk tujuan kempen politik ....  dan tak ada kena mengena dengan urusan pentadbiran MPOB atau sebaliknya.... Adakah mungkin ada berlaku pembelian undi (rasuah) kepada para pengundi di Sebuyau? Jika ada ianya adalah satu lagi kesalahan yang berkaitan dengan dosa...

Huh..... Moga Allah Taala membalas dengan sebaiknya...

Ingat mati itu pasti, syurga dan negara itu pasti.

Innalillahi wainna ilaihi raajiuun

02 May 2016

Untungnya Menjual Agama

Bhai/DeeDee semua...

Tengok ni... Hebatkan puak-puak penjual agama .... Yang menjual demi dapatkan daki dunia ja... Huhu... Air sunnah la.. kismis sunnah la... Ayam sunnah la... Segala macam benda dijual... Atas nama agama...

Cilakak... Macam siot ja...


YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1