Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

29 August 2020

Guna Lambang Ini Je Lah Di Kelantan Dan Terengganu

Bhai/DeeDee semua...

Ini sebenarnya satu cadangan yang amat baik untuk PAS dan UMNO di Kelantan dan Terengganu... Sebab parti lain tak kuat di kedua-dua negeri ni... Jadi amatlah baik kalu gunakan lambang logo ni semasa PRU15 nanti di Kelantan dan Terengganu.

Hahahaha



19 August 2020

Macam Celaka Double Standard

Bhai/DeeDee semua...

Kita semua tahu yang PDRM memang double standard... itu dah pasti... benda bukan baru.. dah lama macam ni.... Kini petugas penguatkuasa KKM pun dah jadi double standard gak.. adoilah...

Payah aaa macam ni... 


18 August 2020

Perdana Menteri Paling Lemah Dalam Sejarah

Bhai/DeeDee semua...

Sesuatu yang agak menyedihkan tapi masih lawak adalah bilamana Perdana Menteri yang sedia ada iaitu Muhyiddin Yassin adalah dilihat Perdana Menteri paling lemah dalam sejarah Malaysia...

Bukan setakat pembangkang tak respek dengan dia, malah sesama yang bersekongkol dengannya juga tidak respek dengannya... Hahaha... siap boleh warning-warning lagie... Hahaha ... Memalukan sungguh la...

Itulah bilamana kedudukan yang didapati bukan secara yang syari'e maka dapatlah habuannya... Hahahaha...

Hadan Huker la jawabnyer.... Hahaha....


08 August 2020

Maaflah... Gua Sedikit Kedekut ...

 Bhai/DeeDee semua...

Maaflah... gua sedikit kedekut bab nak bagi sumbangan kat ahli politik nih... Tak kisah lah belah mana pon... Itu jer nak khabor... 

So tak payah la nak bawak sentimen bangsa, negara atau agama time nak buat tabung sumbangan nih....




Tak Payah Sembang Kartun La Najib Razak Ooi...

 Bhai/DeeDee semua...

Ikut rekod sedia ada, memang ader ramai ahli politik yang kena tahan dengan SPRM ... dan memang ader yang kena tido dalam lokap dan kena pakai baju oren bertulis "Lokap SPRM"...

Cuma...

Cuma Najib Razak jer yang tak pernah kena tahan dalam lokap dan dipakaikan baju oren... Ini fakta... tak pernah sekali pun Najib Razak kena lokap.

Celah mana pulak Najib Razak nak sembang konon kata dier kena lokap?? Hahaha.... Sembang kartun boleh la... Hahaha... Adoilah... nak cerita bagi sedih dan gempak ker?? Hahahaha


07 August 2020

Gua Tanya Jer ..

 Bhai/DeeDee semua...

Ader betul ka Ostad Setang tak dapat tauliah ngajar di Terengganu?? Fuhh biaq betul ... Jangan la... bini dier banyak.... nanti macam mana nak carik makan anak bini... kos semua tue...

Aper kelas bini pulak yang carik rejeki untuk dier... huhuhu


06 August 2020

Walaun Dan Kebangangan Mana Boleh Berpisah ...

Bhai/DeeDee semua...

Dulu orang dah bagitau... dah citer cukup-cukup... dah bagi penerangan detail pasai Tabung Haji (TH) .... macam mana proses yang diambil untuk betulkan TH balik... setelah TH di"faraid"kan secara bangsat oleh orang-orang politik dan berkepentingan...

Malah ... siap ader yang didakwa... 

Dan selepas dibersihkan... maka berlakulah segala proses untuk mengurangkan dan menstabilkan pendapatan dan aset-aset TH yang dibuat secara telus...

Tapi yer la... Walaun dan Macai dengan Kebangangan mana boleh berpisah... siap kata jual TH kepada Cina la... Jual Hotel kepada Cina la.... yang diracun oleh Asyraf Wajdi Dasuki dan beberapa ekor walaun berlevel pimpinan atasan...

Siap berkeras suruh adakan RCI la bagai.... bodoh betul... Tambah pulak si Ostad Alam Kubur (Dasuki Abd Rani) yang bising pasai TH walhal tatau sepatah haram.... hahahaha

La nih...

Bodoh dan Bangang tue memang kekal trademark Walaun terutama Ostad dan Lobai.... Hahahaha


Siapa Yang Import PATI Sebenarnya?

Bhai/DeeDee semua...

Gua gelak jer biler dengar saranan dan ugutan camnie... Mana taknyer... yer la... Ugutan dan saranan camnie yang datang dari mulut puak-puak nih memang lah lawak...

Mamat nih tatau ka yang PATI nih semua kalu kita semak jaringan money trailnyer ... sure sangkut bukan sajer ahli politik... tapi sampai kepada puak-puak kayangan... Hahaha... 

Ko ingat ini semua kecik anak ka??? Hahahaha...


05 August 2020

Terkedu Semua Walaun Dan Macai

Bhai/DeeDee semua...

Gua gelak jer... Hahaha... habis terkedu lar semua walaun dan macai... Olamak faveret depa dah cakap camnie... Hahaha...

Aper lagi mau kata.... hahaha

Dasuki?? Dasuki Abd Rani mana pergi? Takmo komen ka???

Hahaha


Ahli Politik Sampah Pun Kami Tak Mahu

Bhai/DeeDee semua...

Bukan setakat sampah biasa... sampah domestik... sampah komersial... tapi Ahli Politik sampah pun kami tak mahu... Ader paham ka??

Tak payah la nak stori mori bab sampah yang dipulangkan ke negara asal.... kalo boleh ahli politik sampah pun kami nak buang ke negara lain... Udah lah sampah... bodoh dan bebal pulak tue... Huhuhu

MEWA sungguh lar...


04 August 2020

Ibarat Orang Bercinta, Sayang Ketat-Ketat

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha.... gua maleh nak tulis panjang-panjang.... Hahaha.... tapi bak kata orang dulu-dulu aaa.... ibarat orang bercinta, sayang ketat-ketat...

Hahahaha...

Eh.. lupa pulak yang dulu Abdul Hadi Awang nih pernah kapirkan puak UMNO.... hahahaha... perlembagaan penjajah la dier kata... Hahaha... err.. biler Abdul Hadi Awang nih nak pi pejabat di Timur Tengah.... makan gaji buta ka???


Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1