Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

27 April 2022

Letupan Bahan Bukti PDRM Sentul - Ada cerita lain ke?

Bhai/DeeDee semua...

Macam pelik pun ada... Kenapa dilupuskan kat situ? Kenapa dibuat di tempat penyimpanan bahan bukti? Kenapa dibuat dalam kawasan yang sempit? Inikah SOP sebenarnya? Apa kata BOMBA?

Atau... ada cerita lain ke?

Kebakaran dan letupan di PDRM Sentul tempat lupus mercun - Bukan Biasa Biasa

#PDRM #IPDSentul #Mercun #BahanBukti #BOMBA #Perlupusan #Risiko #DOSH #NIOSH #Letupan #CipanTapirTenuk #SocialCritics

26 April 2022

17 April 2022

70 kerusi ka 25 kerusi - Ahmad Maslan selar Abdul Hadi Awang

Bhai/DeeDee semua...

Sekali sekala Ahmad Maslan nih nampak cerdik gak. Hahaha.. Tengok macam mana dia tibai Abdul Hadi Awang.. Memang tergolek Abdul Hadi Awang nak menjawab... Nak berikan justifikasi... Hahaha

Baru orang kenal siapa Ahmad Maslan... Jangan pandang cikai kat Ahmad Maslan la wei.. Hahaha

#AhmadMaslan #AbdulHadiAwang #PerikatanNasional #PN #MuafakatNasional #MN #PRU15 #Politik #BarisanNasional #BN #CipanTapirTenuk #SocialCritics

07 April 2022

Pelindung Melayu?

Bhai/DeeDee semua...

Satu part yang memang gua bersetuju dengan Syed Saddiq nih adalah bilamana Syed Saddiq bertanyakan adakah betul Pelindung Melayu nih melindungi kepentingan Melayu... Sebab selama nih... masa Pelindung Melayu nih hidup mewah bagai... ader mereka fikir tentang Melayu yang hidup susah dan merempat?

Memang takkan ada punya....

Pelindung Melayu nih lah yang sebenarnya paling khianat kepada bangsa Melayu... langsung tak boleh guna dan tak boleh pakai..



06 April 2022

Standard Malaysian Government Workflow

Bhai/DeeDee semua..

Hahaha ... gua gelak jer biler dapat gambarajah dibawah nih dalam group Whatsapp... Memang kena sangat la... bertepatan sungguh la...

Hahahaha...

Realistik



05 April 2022

Kelantan - Kerajaan Negeri paling tidak kreatif

Bhai/DeeDee semua...

Kerajaan Negeri Kelantan nampaknya kekal tidak kreatif dalam mentadbir dan menguruskan negeri. Malah idea-idea untuk memberikan peluang pekerjaan kepada warga negeri tersebut nampaknya kelakar dan memalukan.

Apa nak jadi la... Dah lebih 30 tahun memerintah... tapi masih bodoh dan bengap untuk memajukan ekonomi negeri. Adoilah...

#KerajaanPASKelantan #PASKelantan #Idea #KayuhBeca #PenarikBeca #Bangang #Lemau #LEMAH #CipanTapirTenuk #SocialCritics

03 April 2022

Satu Penyelesaian Mudah dan Murah Untuk Sistem Subsidi RON95

Bhai/DeeDee semua...

Warga asing yang didapati menyalahgunakan subsidi minyak RON95 sewajarnya kita tangkap, dakwa dan hukum. Mereka ini berdepan dengan denda sebanyak RM1 juta dibawah Akta Kawalan Bekalan 1961.

Mengikut 12A Peraturan-Peraturan Kawalan Bekalan 1974 Akta Kawalan Bekalan 1961 jika sabit kesalahan, individu boleh dikenakan denda tidak melebihi RM1 juta atau penjara tidak melebihi 3 tahun atau kedua-duanya, tidak melebihi RM3 juta bagi kesalahan kedua dan seterusnya atau penjara tidak melebihi 5 tahun atau kedua-duanya.

Layan video ini untuk tahu apa penyelesaian mudah dan murah yang gua cadangkan itu.

Warga Singapura Salahguna Subsidi Minyak Berdepan Denda RM1 Juta

#Singapura #SubsidiMinyak #RON95 #Salahguna #Denda #AktaKawalanBekalan #WargaSingapura #Abuse #CipanTapirTenuk #SocialCritics

02 April 2022

Shahbaz Sharif - Bakal Pengganti PM Pakistan

Bhai/DeeDee semua...

Kita semua kenal siapa Imran Khan. Perdana Menteri Pakistan yang dahulunya adalah pemain kriket ternama di dunia. Kini Imran Khan sedang mengalami krisis politik yang agak berat. Kemungkinan besar pada Isnin ini Imran Khan akan digulingkan.

Jadi mari kita kenal siapa Shahbaz @ Shehbaz Sharif ini.

Shehbaz Sharif - The man in the running to replace Imran Khan

#ShahbazSharif #Pakistan #ImranKhan #PakistanPrimeMinister #KrisisPolitik #Parlimen #Pilihanraya #CipanTapirTenuk #SocialCritics

Popular Posts

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1