Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

03 April 2022

Satu Penyelesaian Mudah dan Murah Untuk Sistem Subsidi RON95

Bhai/DeeDee semua...

Warga asing yang didapati menyalahgunakan subsidi minyak RON95 sewajarnya kita tangkap, dakwa dan hukum. Mereka ini berdepan dengan denda sebanyak RM1 juta dibawah Akta Kawalan Bekalan 1961.

Mengikut 12A Peraturan-Peraturan Kawalan Bekalan 1974 Akta Kawalan Bekalan 1961 jika sabit kesalahan, individu boleh dikenakan denda tidak melebihi RM1 juta atau penjara tidak melebihi 3 tahun atau kedua-duanya, tidak melebihi RM3 juta bagi kesalahan kedua dan seterusnya atau penjara tidak melebihi 5 tahun atau kedua-duanya.

Layan video ini untuk tahu apa penyelesaian mudah dan murah yang gua cadangkan itu.

Warga Singapura Salahguna Subsidi Minyak Berdepan Denda RM1 Juta

#Singapura #SubsidiMinyak #RON95 #Salahguna #Denda #AktaKawalanBekalan #WargaSingapura #Abuse #CipanTapirTenuk #SocialCritics

2 comments:

  1. Rasuah berleluasa, macam mana nak kuatkuasakan apa saja akta kawalan

    ReplyDelete
  2. Tagline terbaru dari Bossku "#ONJER'.

    Onn jangan tak onn.. kikikiki..

    Berjayakah Rafizi menangkis Bossku setelah semua pemimpin utama setiap parti politik melingkup di tangan Bossku..

    Rakyat sangat tertunggu-tunggu bila nak 'onn' untuk melihat bagaimana Datuk Seri Najib Tun Razak mematahkan auta Anwar Ibrahim dan Rafizi Ramli mengenai usaha menyelamatkan (bail out) syarikat Sapura Energy Bhd (Sapura Energy).

    Anwar yang hanya berpendidikan Pengajian Melayu di Universiti Malaya Genral Degree dan Datuk Seri Najib yang memegang Ijazah Sarjana Muda dengan Kepujian dalam bidang Ekonomi Industri di Universiti Nottingham akan berdebat mengenai Sapura Energy.

    Bole ker Presiden PKR hanya berpendidikan sastera Melayu itu turut mengiringi kesanggupan berdebat dengan orang dapat kepujian dalam ecomomic..!?

    Ramai berpendapat elok disekalikan debat itu dengan Rafizi Anwar dan Tun Mahathir. Mereka bukan “level” Bossku untuk berdebat. Semua mereka sangat Low Class

    Kepandaian Rafizi hanyalah pandai cari peluang popularkan diri dengan menumpang “glamour” Bossku sahaja.

    Selepas dia menghilang selama empat tahun supaya dia dapat mencari populariti dan publisiti murahan. Debat ini merupakan satu yang sangat baik untuk melihat bagaimana Datuk Seri Najib mematahkan segala auta fitnah jijik yang menjadi “makanan” Tun Mahathir Rafizi dan Anwar.

    Jangan bandingkan Bossku dengan Azmin Ali ... Mat Blur itu macam bomi dengan langit.

    KHALAS

    #onnjer

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Popular Posts

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1