Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

28 February 2014

Peluang Kerja Kosong Bidang Oil & Gas

Bhai/DeeDee semua....

Kalo ader sesapa nak carik kerja dalam bidang kejuruteraan (Minyak dan Gas) jangan malu dan jangan segan... Boleh try yang kat bawah nih...

Kalo ader BOSET dan Smartcard lagi bagoosh...


WALK-IN INTERVIEW at SHAPADU ENERGY & ENGINEERING - TELUK KALONG

  • 02 & 03 Mac 2014
  • Lokasi : Lot No. 3556, Mukim Teluk Kalong, 24007 Kemaman, Terengganu.
  • Tel : 09-862 3440
  • Sila bawa Resume, BOSET, Medical Card, Smartcard, testimonial. termasuk sijil dan salinan sijil bagi setiap position.

Perang Pelbagai Penjuru

Bhai/DeeDee semua...

Artikel nih pendek jer... Cuma nak bagi hint kat lu orang yang skrang nih sedang berlaku perang pelbagai penjuru... Masing-masing ngan agenda sendiri.. Ego sendiri ... Kapla sendiri.... Abisla...

Yang akan raih untung nanti diakhir peperangan pelbagai penjuru nih aderlah syaitan yang dikenali.... Hahaha...

Yang best tue...istilah yang paling banyak diorang sedang guna aderlah "kalau aku tak dapat, jangan harap la sipolan tue dapat" ...... Hahaha... tahniah la Melayu Hutan... Tahniah... 

Ramai benar yang ader PHD.... Hahaha .... Tak kira la yang pakai songkok, pakai ketayap, pakai sarban malah yang tak pakai aper-aper pon samer gak... Hahaha... Terbaek lar...

27 February 2014

Terima Kasih Sebab Beritahu

Bhai/DeeDee semua...

Gua nak ucapkan terima kasih kepada Menantu Hadi Awang ... Si Zaharuddin Muhammad tue... Berbanyak terima kasih... Sebab kerana info yang dier publishkan dalam Internet la maka perkara nih jadi jelas...

Terima kasih sebab beritahu... Terima kasih banyak banyak... Dulu gua ader dengar citer dari orang ramai yang susah nak berurusan dan mintak tolong kat Pejabat PAS Marang... Tapi gua rasa pelik... Takkan la plak susah nak berurusan.... PAS Marang kan ker base besar PAS kat Terengganu nih...

Rupa-rupanya aper yang orang ramai dok citer tue aderlah benda betul rupanyer... Sebab kat Pejabat PAS Marang tue selalu takder orang... Gua tau pon sebab Menantu Hadi Awang yang bagitau... Kalu tak sampai kesudah gua ingat orang just buat fitnah bagai..

Rupanyer samer jer Pejabat PAS Kawasan yang kosong... Dulu masa Bachok diwakili oleh Nasharuddin Mat Isa... Memang Pejabat PAS Bachok selalu takder orang... Gua ingat lagi pasai gua ader pi terjah kat situ.... Ingatkan cuma Nasharuddin Mat Isa jer yang tablay pakai bab pengurusan... Rupanya Hadi Awang pon failed gak... Aper daaa...

Buat malu betul la...

Oh yer.... Takkan la Menantu kesayangan Hadi Awang nak fitnah Pak Mertua dier kot pasai Pejabat PAS Marang yang takder berpenghuni tue.... Takkan la kot... Ahli Majlis Syura Ulama tue... Takkan la buat fitnah..... Fuh....

Hahahaha...

P/S : Berapa banyak mau pusing bhai... Hahaha... Lama-lama bochor gak.... Hahaha

25 February 2014

PRK Kajang : Internal Sabotaj

Bhai/DeeDee semua...

Gua takmo nak stori lebih-lebih.. Cukup sekadar nak kasitau lu orang yang gua sedang pantau satu "grand design" berstatus Internal Sabotaj yang khabarnya akan berlaku pada PRK Kajang nanti...

Sama ader perkara ini akan terjadi atau tidak... gua takmo stori awal.. sebab gua nak tau siapa dalangnya dan macam mana diorang punya agenda... Siapa yang kena dan parti mana yang buat kerja gila nih nanti gua citerkan...

Aper-aper pon kalo semua maklumat sudah clear.. Last day sebelum ngundi gua akan kasi pecah lobang... Harap-harap ikan akan makan umpan dan kail.... Hahaha

PPZ Nak Taichi Macam Mana?

Bhai/DeeDee semua...

Kalo gua yang bising pasai benda nih orang tak amik pot... So kiter tengok aper puak-puak nih nak jawab... Kiter tengok macam mana diorang nih mengelejat... Kiter tengok macam mana geng PPZ nak taichi... Hahaha ... Takkan nak berselindung bawah ketiak para dewa kot.... Hahaha...

Kiter tau la para dewa pon ehem... ehem.... Hahaha ....








24 February 2014

Tolong Guna Duit Sendiri Aaaa...

Bhai/DeeDee semua...

Tolong aaa... Tolong nasihatkan orang tue.... Saman fitnah tue dikenakan kepada dia... Atas kapasiti peribadi dier... Jadi segala urusan yang berkaitan dengannya kena la dilakukan dengan menggunakan duit sendiri aaa... Upah la mana-mana peguam aaaa...

Jangan salahgunakan duit parti atau peguam parti untuk kepentingan diri sendiri... Itu salahguna kuasa tue... Kalo itu hari boleh kutuk Jamil Khir Baharom... Aper salahnyer lu plak kena kutuk pasai gunakan jentera parti untuk bekap masalah diri lu...

Aper daaa.... Ini contoh tabley nak diikut.... Hampeh...

https://m.facebook.com/DPPMalaysia/posts/833600393323831

P/S: Sedikit tambahan terbaru.... ader ka patut ader puak suruh yang menyaman tue tarik balik saman tersebut...... aper daaa... patut sebelum usaha saman nih berlaku... yang disaman patut membuat permohonan maaf secara terbuka ataupun tertutup........ Ini tidak ..... ego....... kan sudah kena....

Mana Mau Cekau RM2 Juta Tue?

Bhai/DeeDee semua....

............ .............. ....... .... ............. ........ ........ .............. ..... ................ ........ .......... ............ ........... ......... ... ............. .......... ........... .......... ............ ............... ......... ..... ............. ........ ......... .... ...... ......... ..... ......... ......... ..........

Hahaha.... mana mau cekau RM2 juta tue....

................... ............... ......... .......... ......... ... ............ ............. ........... ..... ......... ......... ..... ................. ............. ......... ........... ................ ..... ...... .............

Pil kuda... Pil Kuda.....

(p/s : terlajak main boleh gostan.... terlajak pancut.... hahahaha)


"Sebab... pada gua... kalu Hadi Awang takder brani nak kuarkan bukti dan fakta... baik simpan jer la ... tak payah kecoh-kecoh bagi macam-macam alasan untuk isu pertindihan kerusi tue.... Cakap jer yang PAS kebulur sangat kerusi-kerusi tue.... macam kat Terengganu sampai amik balik 3 kerusi walaupun dah bersetuju deal pembahagian kerusi sebelum bubar Parlimen lagie...

Tapi takper.... untuk pengetahuan lu orang sumer.... walaupun PAS Terengganu amik semua skali kerusi DUN yang ader... tanpa memberikan sedikit pon kat parti gabungan yang lain dalam Pakatan Rakyat... Terengganu tetap takkan jatuh kepada PAS pada PRU13... Hahaha... jangan lu tanya pasai aper gua cakap camnie... lu tarak percaya ... tunggu keputusan PRU13 nanti..... hahahaha..."

Read more: http://cipantapirtenuk.blogspot.com/2013/04/72-jam-telah-berlalu-hadi-awang-kekal.html

22 February 2014

Hahaha, Sudah Masuk Jawi

Bhai/DeeDee semua...

Sudah terang lagi bersuluh... Tapi lagi mau sembang kencang mengatakan tidak terlibat.... Hahahaha.... Memang macam siot jer la.... Hahaha

Ini lar akibatnyer biler ader pihak sudah masuk jawi.... Sudah "disunatkan".... Ilang segala kejantanan... Hahaha... Sudah jadi bisu... Sudah jadi pondan... Sudah jadi penakut.... Sudah jadi ostad "wa ampu sana wa ampu sini".... Hahahaha

Hahaha... Bhai/DeeDee semua wei.... Inilah bahananyer biler pihak yang katanyer "lead" bab agama.... Tapi menikus dan putar belit.... Hahaha.... Ini lagi pariah dari "kasta paderi"... Ini lagi hina dari "kasta dewa jalan duta"..... Hahahaha

Bekap la lu orang selagi mana boleh bekap.... Lu orang ingat "Yang Maha Berkuasa" tak nampak ker.... Hahaha... Juallah agama tue selagi mana boleh jual...... 3 seringgit... 3 seringgit... Hahahaha





Hahaha... Takder kaitan kejadahnyer... Siap merasmikan lagi ader la.... Hahahaha.... Siap guna platform Yayasan dier .... Lagi ader ostad "wa ampu sana wa ampu sini" mau bekap.... Hahahaha


21 February 2014

Nasib Anwar Ibrahim

Bhai/DeeDee semua...

Sori aaa gua bukan mudah nak mengkagumi sesiapa.. Tak kisah la orang itu mat kopiah ka.. mat sarban ka... mat coat ka... mat jubah ka.... professional ka... tak professional ka...

Hahaha...

Tapi satu jer gua nak celoteh pagi ni (pukul 8.30 waktu Malaysia)...

Bahawanyer... Kalo la Anwar Ibrahim tak dipecat dari jawatan TPM dan hilang semua perks... Agak-agaknyer la... ader chan tak DAP dapat kuasai Penang dan PAS kuasai Kelantan, Terengganu dan Perak....

Agak-agaknyer la ader tak chan Hadi Awang duduk dikerusi MB Terengganu... dan Lim Guan Eng duduk di kerusi KM Penang...

Dan agak-agaknyer la... Ader tak peluang geng sarban nak merembat balak, kontrak dan jawatan ahli Majlis....  Hahahaha

Jadi... Kepada lu orang semua aaaa... Sedar la skit diri tue... Dan jangan berlagak bagoosh... Hahaha.... Lu orang sumer tue aderlah seperti "melukut di tepi gantang" jer...

Ader tak melebihkan.. Tak ader tak mengurangkan.... Hahahahaha

Ader paham ka????

(Location: Southern Hemisphere)

17 February 2014

Sahih Nyanyuk Kalau Tidak Pun Gila

Bhai/DeeDee semua...

Lagi lu orang sumer mau dengar cakap ini mamak Kerala yang sama ader sudah sahih nyanyuk kalau tidak pun gila.... Hahaha

Patut ini mamak tua duk diam-diam... Ingat kubur skit... Tapi still nyanyuk tak abis-abis.... Hahaha... Itu hari dier siap abiskan berjuta duit rakyat pasai nak sangat dilihat bergambar ngan George Bush...... Hahahaha... 

Cukup la tue... Dah dekat nak main taik sendiri dah tue.... Hahaha


Opss... Sori gua lupa... Ini mamak Kerala bukan nyanyuk... Tapi sedang mabuk ... Dhei ane... Berapa kole sudah minum? Hahaha

15 February 2014

ASTRO Menganjingkan BN?

Bhai/DeeDee semua...

Semua orang tahu yang warna kuning sinonim dengan Gerakan BERSIH 1.0, 2.0 dan 3.0 .... Sampaikan Jamal Sekincan pon nak rembat guna warna kuning untuk program BERSIH 4.0 dier... Hahaha...

Dan kita cukup tahun Kerajaan BN cukup takut dengan warna kuning sampaikan ader terdapat beberapa insiden serbuan dan rampasan baju kuning di seluruh Malaysia... Hahaha

Maknanya... Warna kuning aderlah warna ketakutan... faktor ketakutan..... FEAR.... Hahaha... dan kerana itulah ASTRO menggunakan warna kuning dalam program FEAR FACTOR..... Hahaha... Sebab lagipon pemilik lesen program FEAR FACTOR yang asal dari USA tue pon tau yang warna kuning aderlah warna ketakutan... Hahaha


Hahahaha... Aderkah ASTRO pon menganjingkan BN? Terbaeklah....

Zulkifli Nordin Bertanding PRK Kajang

Bhai/DeeDee semua...

Nallakaruppan, Yuktes, Zaid Ibrahim, Herman Tino dan Nurul Hidayah Zahid Hamidi dah umumkan yang diorang nak bertanding PRK Kajang berdepan ngan Anwar Ibrahim... Hahaha... Saper lagi nak masuk aaaa...  

Hahaha... Tak cukup korum lagi nih... Patut boleh lagi ramai... Baru la lagi meriah... Patut ader 25 calon keatas lar... Baru mantop... 

Dengar citer MCA nak letak orang dier... MIC pon samer gak nak letak orang dier bertanding PRK Kajang.... PAS takmo ka letak calon samer macam kes Kota Damansara dulu tue...

Oh yer.... Jangan lupakan si konpiden 101% aaaa... Siapa lagi selain Zulkifli Nordin.... Dier layak aaaa... Dier ader bekap kuat aaa... Dier mesti mau kalahkan Anwar Ibrahim... Hahaha

Hahaha... Takder best la kalo dier tak bertanding.... Tak cukup lawak... BN patut amik khidmat Zulkifli Nordin... Baru la mantop.... Hahahaha

# sori... artikel nih gua tulis guna tepon sebelum terlelap sekejap tadi... aiyo... skarang nih dah susah nak tulis panjang-panjang... asik ngantuk jer... asik ngantuk jer... asik tido jer... asik tido jer...

14 February 2014

Cerita Mustahil

Bhai/DeeDee semua...

Ini cerita mustahil... Pendek jer ceritanyer... Cerita dimana ader ramai orang suruh Bos jangan lantik "orang itu" ke jawatan yang sama level dengan Bos... Atas alasan ditolak kerana "orang itu" terpalit dengan rasuah dan salah guna kuasa...

Siap ader memorandum lagie... Hahaha

Macam mana la Bos nak pastikan "orang itu" tidak dilantik ke jawatan sama level dengan bos... Dan macam mana la Bos nak sekat "orang itu" naik jawatan...  Sebab Bos sendiri pon terpalit dengan pelbagai salahlaku maksiat dan salahguna kuasa serta rasuah... Hahaha

Macam mana nak jalan nih... Hahaha

Mau tak mau.. Hujung bulan nih "orang itu" terpaksa gak dilantik ke jawatan sama level ngan Bos...  hahaha...

Takkan la penyangak nak picit telor penyangak gak.... Hahaha... Mana boleh bhai.... Hahahaha

Ader paham ka?.....

Amaran Jingga

Bhai/DeeDee semua...

Rasa cukup lawak ngan statement Menteri Pertahanan kita mengenai hubungan keselamatan antara Malaysia dan Singapura yang dikatakan "cemerlang"... Hahaha


Walhalnyer dalam setiap masa.... Paparan ancaman serantau di bilik "control and command center @ 3C" Agensi sentiasa menunjukkan amaran jingga (kesiapsiagaan yang tinggi) bagi Singapura... 

Indonesia dan Filipina walaupun ader masa memberikan amaran jingga bagi sesetengah senario dan keadaan manakala bagi Thailand, Vietnam, Laos dan Myanmar pula cuma sesekali sahaja amaran jingga dikeluarkan...

Tapi tidak bagi Singapura yang setiap masa berada dalam keadaan amaran jingga.... Tambah menarik lagi bila setiap kali latihan keselamatan secara dalaman (exercise) dilakukan... Mesti senario yang dibentuk dalam latihan itu mengunjurkan bahawa terdapatnya ancaman dari selatan tanahair...

Gua paling ingat lagi pada 1997, dalam satu exercise keselamatan yang dibuat di medan... Satu tugasan olok-olok telah diberikan kepada team gua untuk memintas mobiliti musuh yang masuk menggunakan Helicopter Tempur Apache dari arah selatan tanahair... Team gua dengan kerjasama GAPU bergerak ke Kota Tinggi untuk menyekat kemaraan musuh..

Team gua membuat beberapa penyerakkan radio/comm dan radar bagi mengelirukan musuh manakala team GAPU menyerang dengan Manpads.

So... Macam mana Menteri Pertahanan boleh kata yang Malaysia ngan Singapura mempunyai hubungan keselamatan yang baik ... Dalam keadaan setiap pergerakan keselamatan dalam negara kita dipantau oleh drone serta pesawat pengintip dari Singapura...

Lu orang ingat sengaja ker pesawat tentera udara Singapura (SAF) terlajak terbang sampai ke Mersing dan Rompin setiap kali afterburner jet dipasang... Hahaha.... Sori aaa ... Gua tak percaya alasan tue ... Walaupun itulah alasan yang selalu SAF kasik kat ATM dan Menteri Pertahanan...

Bukan gua taktau yang diorang strategikan serangan ke Pangkalan Udara Kuantan supaya mudah lain kali... Nasib baik la jet pejuang terbaek Malaysia diletakkan di Gong Kedak... Dan unit PASKAL sudah ditempatkan di Kem Iskandar Mersing... Manakala team GAPU ader bersepah di seluruh kawasan selatan tanahair...

Hishamuddin Hussien nih naif betul lar.... Hahahaha

13 February 2014

Terbukti Pengecut Tiada Telur

Bhai/DeeDee semua...

Ader NGOK (betul gua memang sengaja tulis NGOK dan bukannya NGO) buat demo sampaikan 2 ekor ayam jadi bangkai disembelih bukan kerana Allah Taala.. Konon nak bagi gempak dan ugut kepada Teressa Kok... Siap bagi upah RM500 dan lepas tue naik jadi RM1200 konon hadiah kepada sesiapa yang dapat tampar Teressa Kok..

Konon nak nampak hebat la... Pejuang Melayu la konon... Pejuang Raja la konon... Pelindung Sultan la konon... Pejuang Islam la katanyer walaupun buat sembelihan ayam bukan kerana Allah Taala... 


Tapi akhirnya terbukti bacul... NGOK nih akhirnya sah pengecut tiada telur... NGOK nih dan semua yang sokonh diorang nih pon samer pengecut... Hahahaha... Baru kena ugut nak saman dan dikenakan siasatan dibawah Akta Hasutan dan siasatan jenayah ... Terus jadi kecut telur...

Macam mana nak jadi pejuang nih...  Hahaha... Buat malu jer... Persatuan Pengguna Islam Malaysia pon awal lagi dah "cha alif but" hahaha... Terus keluar statement kononnyer diorang tak terlibat.. Nih plak... Penganjur plak tukar statement... Hahahaha..


Lawak siot... Hahaha... Kepada para Machai yang dok sokong NGOK nih... gua cuma dapat kata ... kesian... pejuang yang lu orang sokong tue sebenarnya takder telur... Hahaha... No balls... Hahahaha

Buat malu jer wei... Hahahaha

Buat malu para Sultan dan Raja-Raja Melayu jer la lu orang nih...  Dapat pejuang pon jenis "pejuang taik kucing".... Hahahaha... Ini jenis aaa ... Kalu diantar berjihad di Bosnia dulu ... Rasanyer mau terkencing dan tercirit dalam seluar biler dengar bunyi letupan bom 20 click dari lokasi dier... Hahahaha

Jenis pejuang nih... Kalu antar ke Palestine sekarang nih... Berjuang... Mau mati dulu terkejut dengar bunyi peluru ... Itupon kalu diorang tak lari membelotkan diri ke Israel la... Hahaha

Malu siot.... Hahahaha


Soalan Pelik Jawapan Pelik

Bhai/DeeDee semua...

Hina Sultan... Kena tangkap dibawah Akta Hasutan 1948... Tapi yang menangkap tue aderlah team D7 (Perjudian, Kongsi Gelap dan Maksiat)....


Errr... Takkan hina Sultan pon dibawah kerja siasatan D7... Lain la kalo kasi havoc cerita tentang Sultan terlibat judi ka... kongsi gelap ka...  bawak perempuan benggali @ cina ka .... atau tonggang Johny Walker ka .... Baru la patut D7 yang siasat...

Jabatan lain takder ker nak siasat benda hina Sultan nih... Rasanyer banyak lagi jabatan dalam PDRM yang lebih sesuai...  sebagai contoh... takkan la kes menampar orang disiasat oleh JSJK (Jabatan Siasatan Jenayah Komersial ) kot... lagi la melampau... JSJK biasa siasat kes bawah AMLATFA dan Rasuah jer...

Tapi kan... Bukan nak kata la... Perkara-perkara yang gua sebutkan kat atas tue memang ader berlaku... Cuma tabrani nak dakwa jer... Walhal semua tue ader dalam radar... Nak buat camana... Maksum bhai...

Karang kalo sudah kena dakwa berbagai pasai isu camnie... Tabley la nak ngaku Ketua Agama dah... Status jatuh la bhai...

Ini bukan hinaan la bhai tapi realiti... Nak buat camana... Even Khadam Dua Tanah Suci ... Saud tue... Lagi la banyak kerja maksiat yang dier buat... Tapi Mufti Saudi pon tabrani nak tegur dan jatuhkan hukum... Aper la nak diharapkan dengan Harussani.... Hahahaha

Yang berlakon baik pon ader gak ... nampak very humble to the ground... zuhud.... tapi di belakang tabir... berapa banyak harta awam disonglapnyer ... Gua malas nak citer mana negeri punya ketua agama ... sendiri carik la.... Hahaha

Orang cakap... Bukan susah nak jumpa dan lihat kerja setan yang dibuat puak-puak nih... Tapi lu kena pergi oversea la... Hahaha... Pergi waktu bulan Ramadhan la.... Hahaha... Jangan pergi waktu bulan biasa...

Hancuss

12 February 2014

Siapa Print Bunting Ini?

Bhai/DeeDee semua...

Satu persoalan yang bermain di minda gua...... jeng.. jeng... jeng... err... kalu betul lar PDRM nak siasat penganjuran demo sembelih ayam (bangkai) tue... patutnyer PDRM kena siasat gak siapa yang cetak dan print bunting ini? Betul.... PDRM kena siasat.... baru tau saper yang bayar.... biler tau siapa yang bayar... boleh tau la duit tue datang dari mana.... siapa yang sponsor....

Kalu semua takmo nak bekerjasama... PDRM boleh mintak Mahkamah bekukan akaun bank pihak syarikat yang mencetak bunting tue...  dengan cara nih mesti akan terbongkar semua.... Nak tau siapa yang sponsor... bekukan plak la akaun bank yang bayar kepada pencetak bunting nih....


Last-last skali... baru la senang nak tau siapa punya kerja nih.... Kalo semua takmo mengaku.....PPIM takmo mengaku.... bekukan jer akaun bank... berapa lama diorang boleh bertahan... mesti last skali akan ngaku punya.... hahahaha

Itupon kalu PDRM ader brani la..... ader teloo nak buat siasat sampai camnie..... Hahahaa.... bukan susah pon... letak jer benda nih bawah unit siasatan jenayah komersial..... tak pon letak bawah AMLATFA ....

Hahahahaha .... ader brani ka???

11 February 2014

PAS Jangan Berkhianat

Bhai/DeeDee semua...

Semalam gua pi kedai RM2 sebab nak cari penyapu.... Masa gua kat sana gua ader nampak dua senario... Senario yang cukup menyentuhkan hati gua sebagai seorang ayah...

Senario pertama... Ader sorang ayah tue singgah kat kedai RM2 sebab anak dier request nakkan span warna pink kerana nak bawak ke sekolah esoknya ... Anaknya perempuan telah bersekolah di PRA ... Sebelum nih ayah nih menghantar anak perempuannya di tadika Little Caliph tapi kini atas keadaan ekonomi yang gawat... Dier terpaksa antar anaknya ke PRA...

Setelah berjumpa span warna pink seperti yang diminta oleh anaknya, ayah ini menuju ke kaunter pembayaran... Span warna pink yang kecik itu diletakkan dikaunter untuk bayaran... Biler juruwang mengatakan ianya berharga RM2 ... Terus ayah ini terpaksa kensel pembelian sebab dalam tangan ayah nih ader RM1 dalam bentuk duit syiling... Itupon duit balance isi minyak motor buat balik kerja...

Gua cukup sedih tengok benda nih jadi gua amik span tue dan gua bayarkan lalu gua hadiahkan kat ayah tue untuk anak dier... Mengalir air mata ayah tue ngan gua biler mengenangkan benda nih..

Satu lagi senario.... Gua lihat dari jauh mulanya... Ader sorang ayah tue datang ngan anak lelaki dier dalam umur 4 tahun...  Masuk kedai tue pasai ayah dier dah janji nak belikan permainan kereta... Belek punya belek... Akhirnya jumpa satu permainan kereta yang anaknya suka... Ayah nih dulunya kerja elok dan bergaji agak mencukupi.. Tapi selepas kegawatan ekonomi yang menyebabkan PERWAJA lambat membuat pembayaran gaji... Maka terpaksalah ayah ini bekerja rencam... Yang mana pendapatannya kini kais pagi makan pagi...

Masa mereka dua beranak berada di kaunter untuk pembayaran... Juruwang tue bagitau yang harga permainan tue ader RM2.30 .... Terkebil-kebil ayah tue disebabkan dia cuma ader RM2 sahaja dalam poket... Gua tak sampai hati tengok benda macam nih ... Jadi gua amik permainan tue dan bayarkan ... Lepastue gua hadiahkan kepada budak tue...

Sekali lagi gua mengalir air mata... Gua teringatkan "apak" gua ... Dulu dengan gaji RM250 kasar sebulan... Dier membesarkan kami adik beradik 7 orang... Tak mampu nak belikan permainan... Kalo ader duit lebih "apak" akan beli roti kepala lutut buat makan sambil cicah kopi...

Kadang-kadang "apak" akan singgah kat sawmill untuk ambil papan sayung (terbuang) dan bawak balik untuk digunakan buat besarkan rumah kitorang yang duduk di tanah milik kerajaan... Tahun 1996 baru lah permohonan kitorang untuk tanah tue dapat kelulusan... Itupon setelah abis beribu-ribu duit hilang akibat mainan JKKK UMNO dan Pejabat Tanah...

20 tahun menumpang kat atas tanah milik Allah yang dikatakan milik Kerajaan Malaysia... Giler aaa... Walhal tanah tue tanah bekas lombong bijih timah... Tak sepatutnya susah nak diberi milikan...

Gua sedih sebab gua rasa takkan dapat lihat perkara macam nih selesai di Malaysia... Kemiskinan... Kepayahan... Dan pelbagai lagi kesengsaraan terhadap anak-anak kecil akan berlaku.... Selagi mana UMNO/BN tidak dapat dijatuhkan... Selagi mana UMNO/BN dapat memperkudakan beberapa mangkuk dalam PAS yang sanggup berkhianat.. Selagi itu lah...

PAS jangan berkhianat... Kami rakyat sudah cukup susah...  Para Pemimpin PAS ramai yang dah semakin hanyut dalam permainan UMNO atas kononnya sentimen Melayu dan Islam...  Tambah lagi dah mola ramai pemimpin PAS yang menunjukkan belang mereka... Masak la rakyat lepas nih... Nak harapkan saper lagie...

Ya Allah... Lu ampunkan segala dosa kedua ibu dan bapa gua walau sebanyak mana pon ... Dan lu kasihanilah diorang dengan Rahmat lu sebagaimana diorang mengasihi gua sepanjang masa.... Masukkanlah diorang kedalam syurga Firdaus tanpa hisab... Ampunkan Ya Allah... Wahai Allah, Tuhan Sekalian Alam... Tuhan yang Maha Mendengar ...

Ya Allah, Lu dedahkanlah pengkhianat dalam PAS sehingga terbongkang agar kitorang semua selamat dari semua angkara jahat diorang... Walau betapa "faqeh"nya diorang kononnya.. Ameen...

09 February 2014

PAS : Tolong Cermin Diri Sendiri Dulu

Bhai/DeeDee semua...

Gua bukan pro PKR.... dan gua jugak bukan pro PAS atau DAP sepenuhnya.... walaupun gua memang ahli seumur hidup PAS... tapi........ tapi Gua akan sokong ikut tajuk.... So.... aper yang gua nak storikan nih aderlah aper yang bukan sajer gua yang dah meluat...  tapi ramai lagi.... hahahaha.... cukup ramai la bhai....


Nih... sebelum Dewan Ulama PAS nak sembang deras pasai kononnyer PKR buat keputusan sendiri-sendiri sampai terjadinyer PRK Kajang.... sila jawab dulu macam mana PAS boleh buat keputusan sendiri-sendiri tanpa ader berbincang dengan PKR bagi kerusi Kota Damansara dan Sg Acheh pada PRU13 baru-baru nih...

So.... Sebelum nak tunjal kapla parti lain.... tunjal dulu kapla parti lu orang sendiri.... Aper daaa.... itu sebab la makin hati orang ramai kata PAS makin mengarut .... makin melalut....

Ini semua statement yang menunjukkan bahawa yang akan terbongkang dalam PRK Kajang nanti memang sah bukan Anwar Ibrahim ... tapi yang akan terbongkang aderlah Parti PAS itu sendiri.... Percayalah... kalu stail ini la yang terus menerus dibuat oleh puak-puak nih..... Alamat PRU14 ..... UMNO/BN akan pegang kuasa majoriti balik.... Hahahahaha .... bye-bye babeh...... hahaha

PRK Kajang nampaknyer bukanlah Buy-Election....... tetapi.... rupanyer aderlah Bye-Erection  ...... hahahaha

PHSB : Siapa Dalang Sebenarnya?

Bhai/DeeDee semua...

Walaupun gua berada di Terengganu.... Hehehehe.... tapi jaringan maklumat gua cukup mantop...  Hahaha... jangan terkejut kalu gua punya informer ader di banyak tempat... silap-silap jaringan maklumat gua ader dalam inner circle lu orang yang tengah sedap melayan sarapan pagi nih.... Hahahaha

Dari apa yang gua dimaklumkan..... Isu PHSB nih bukanlah diperhangatkan oleh puak-puak UMNO/BN serta media yang bersekongkol dengan UMNO/BN.... tapi ianya dimulakan secara coordinated dari sekumpulan orang-orang yang amat tidak berpuas hati dengan beberapa isu yang berkait rapat dengan Khalid Ibrahim...

Untuk pengetahuan lu orang sumer.... Gua pernah bertugas dibawah Khalid Ibrahim dulu sekitar tahun 2000 .... bertugas secara kontrak di Guthrie ..... bila ianya aderlah dibawah skim kontrak... memang semua kemudahan yang penjawat tetap dapat tue lu takkan dapat.... jadi tak payah la nak sembang kononnya tak adil..... wei..... biler amik jawatan kontrak... biasa pendapatan@gaji yang dapat tue biasanyer besar dan tinggi.... so... kira kontra la dengan "perks" yang lu orang tak dapat tue...

Dalam kontrak... walaupun lu telah sign kontrak 2 tahun... tapi pemilik kontrak boleh dengan mudah untuk menamatkan kontrak tersebut walaupun belum sampai tarikh matang kontrak tersebut.... selagi mana pampasan sewajarnya telah diberikan mengikut terma dan syarat dalam kontrak... So... kalu lu dah sign surat terima kontrak tue... patut lu dah stuju la dengan segala terma dan syarat dalam kontrak tue... lagi mau bising ka.... aper daa... bodoh ker aper....

Lagi satu sembang kencang bekas kakitangan PHSB mengatakan mereka berjaya membawa untung RM400 juta setahun kepada PKNS..... Hahaha.... jangan nak buat lawak la bhai.... Gua dah semak lu orang punya tarikh kontrak... masuk baru tak sampai 6 bulan lagi mau kencing ader bantu bawak masuk RM400 juta setahun..... hahahahaha ... Lagi satu... kalu takder terma dan syarat bonus dalam kontrak yang lu orang sign tue... lu ingat lu boleh dapat ka bonus..... Mimpi la wei...

Rina Sharif yang dulunya bekas Ketua HR kononnya selama 18 tahun pon nampak sangat bangangnyer dalam bab kontrak nih... Hahahaha.... Aper daaa... Statement yang dier kasi kat Bernama dan Malaysiakini pon memang lawak.... Hahaha... nampak sangat dier nih tak tau camana proses perjawatan kontrak.... Macam mana la dier nih jadi Ketua HR....

Opps.... aper yang gua melalut nih.... Hahaha.... Oh yer... balik kepada tajuk cerita.... PHSB : Siapa dalang sebenarnya.... Hahahaha.... kalo ikut maklumat yang gua dapat.... ianya didalangi oleh beberapa watak yang perasan bagoosh dalam Pakatan Rakyat.... Hahahaha.... gua takmo la nak sebut saper dan dari parti mana.... tapi...... cukuplah lu orang tau yang buat kerja bagi havoc nih aderlah dari orang Pakatan Rakyat sendiri..... Hahahaha...

Tolong aaa.... kalo pon teringin nak jawatan exco kanan dan sebagainyer.....tolong aaa jangan berkawan dengan Zulkifli Nordin ..... Hahahaha ... Ini tidak.... sikit-sikit rujuk sama Zulkifli Nordin.... aper daaaa.... Hahahaha

08 February 2014

PRK KAJANG : Siapa Bakal Terbongkang?

Bhai/DeeDee semua...

Kalo tanya gua .... Yang terbongkang dalam PRK Kajang nanti bukanlah Anwar Ibrahim.... Yang terbongkang juga bukan Khalid Ibrahim.... Bukan jugak Azmin Ali..... Tapi.... tapi yang terbongkang dalam PRK Kajang nanti aderlah kesepakatan dalam Barisan Nasional (BN) dan jugak kesepakatan dalam Pakatan Rakyat (PR)

Rakyat Malaysia keseluruhannya akan melihat apa yang berlaku di PRK Kajang nanti sebagai satu terjemahan untuk PRU14...


Kalo UMNO bertegas nak jugak kerusi Kajang dengan meminggirkan MCA sebagai penyandang kerusi sedia ada.... pastinya golongan Cina akan melihat UMNO sudah menjadi terlalu mementingkan diri... sudah menjadi abang besar... sudah besar kepada.... Dan pastinya pengundi kaum Cina yang selama ini kukuh bersama MCA akan melihat MCA seperti tidak ada kuasa lagi... MCA sudah jadi parti MaChAi .... sudah tak berguna.... dan kemungkinan mereka akan akhirnya menubuhkan satu parti baru untuk kaum Cina ataupon mereka memberikan undi kepada DAP pada PRU14...

Sama juga dengan apa yang berlaku dalam Pakatan Rakyat... Nampaknya PAS sudah terlalu perasan yang mereka mendapat sokongan mutlak dari semua pengundi ... Malah PAS sudah merasakan bahawa mereka juga selayaknya menjadi abang besar dalam Pakatan Rakyat... dan ini telah di buktikan di Sg Acheh dan Kota Damansara pada PRU13 serta di Terengganu. Malah selepas PRU13 ... keadaan di Kelantan pun nampaknyer sudah menjadi kucar kacir disebabkan PAS berasakan kemenangan sehingga berjaya mentadbir Kelantan sekali lagi hanyalah dari usaha ahli, penyokong dan pengundi PAS semata-mata... Sikap besar kepala ini memang akan menyebabkan peralihan undi yang besar pada PRU14 nanti..

Jadi... kalu ikut maklumat yang gua dapat (sanad dier bersifat hasan) ... mengatakan bahawa PAS akan juga meletakkan calon mereka pada PRK Kajang kononnya sebagai bekap kalo-kalo calon PKR tidak hadir pada masa penamaan calon (seperti yang berlaku di Kota Damansara) ...makanyer... memang akan ader yang terbongkang...

Sosek-sosek dalam politik sekarang nih menyebabkan beberapa kecelaruan timbul.... maklumat yang sama juga memberitahu bahawa proses boikot secara belakang tabir memang akan dijalankan oleh pemuka-pemuka PAS pada PRK Kajang.... sebagai usaha mereka untuk menyekat Anwar Ibrahim dari berpeluang untuk menduduki kerusi MB Selangor.... malah kalo ditakdirkan Anwar Ibrahim menang di PRK Kajang pon... gua dikhabarkan akan ader usaha untuk memujuk Sultan Selangor supaya tidak melantik Anwar Ibrahim sebagai MB Selangor sekiranya Khalid Ibrahim meletakkan jawatan MB... Mereka akan menggunakan pelbagai alasan termasuk mengatakan bahawa PAS memiliki lebih kerusi berbanding PKR...

Gua takder taksub kat mana-mana pemimpin waima di pihak PR mahupun BN.... tapi gua cukup menyampah sikap Melayu Hutan yang sanggup sabotaj dan khianat lebih teruk dari Mamak Mandeliar..... Hampeh aaa..... Poodah la wei....

07 February 2014

PANAS: Kecoh Di PKNS Tak Sehebat PERWAJA

Bhai/DeeDee semua...

Gua tak tau nak molakan camana.... Tadi gua dapat call dari sorang kawan.... Dier tanya gua ader tak kerja kosong bahagian software development... Wife dier tengah cari kerja nih... Uikk... terkejut gua... setahu gua wife dier nih kerja di PERWAJA ... takkan la nak cari kerja lain kot... takkan la...

Terus member gua stori ngan gua.... Dier kata sejak dari lepas Hari Raya Puasa itu hari sampailah sekarang nih bekalan elektrik TNB ke PERWAJA sudah dipotong... sebab bil lebih RM6 juta dah tak berbayar... bekalan Gas industri pon dah lama kojol... siap kena saman dengan PETRONAS lagie.... Pekerja dari ader lebih 1600 orang kini sudah tinggal dalam 1200 orang jer... 400 orang pekerja yang berenti tue sebab tak tahan gaji defaulting.... delay....   mostly 95% pekerja PERWAJA STEEL aderlah orang MELAYU...


Dier baru jer dapat gaji bulan 12 punya .... yang bulan 1 punya gaji tak tau biler akan masuk.... Dengar citernyer duit dalam akaun syarikat sudah licin dan kering....  Pekerja skarang nih cuma datang buat kerja-kerja housekeeping jer....  Kalo ader duit pon hasil jual produk "fine" (hasil dari iron ore) yang ader dalam stockyard jer... itu pon syarikat yang nak beli "fine" tue kena sediakan pengangkutan sendiri dan boleh bayar pendahuluan duit minyak untuk upkan "genset"

Sebab kalu lori nak keluar dan masuk PERWAJA kena lalu "weight bridge" (penimbang) dan ianya memerlukan elektrik untuk menjalankannya.... jadi itu sebabnyer pembeli "fine" kena bayar dulu untuk kos minyak "genset" .... Giler aaaa... Ahmad Said (baru balik dari ziarah PINGU) takkan la tak tau nak bekap PERWAJA kot.... Takkan la pasai dier dah ader EASTERN STEEL sampai dier lupakan PERWAJA ....

MAJU HOLDING memang tabley nak pakai.... itu hari masa dapat lot konsesi perlombongan bijih besi di Bukit Besi, Dungun dibawah nama PERWAJA... terus nak bolot sorang letak bawah MAJU HOLDING.... sampaikan KIM KEE GROUP SDN BHD yang pegang share PERWAJA 51% pon kecik ati....

SUMBER

Mmmmm... Macam-macam citer aaa.... BACA SINI (citer dah basi aaa)

Oh yer.... 1200 pekerja PERWAJA tue rasanyer lagi ramai dari 30 orang pekerja yang kena tamatkan kontrak di PKNS tue..... tapi yang 30 orang nih lagi kepoh beritanya,..... walhal yang 1200 nih 95% pekerja aderlah Melayu.... Err... PERKASA, JATI dan NGO(K) yang sembelih ayam tak niatkan kepada Allah Taala tue takmo ka buat demo .... takkan la taknak tolong orang MELAYU???  Aiyo...

Yang lagi best tue... gua nak tengok aper blogger Machai UMNO/BN nak bagi hujahan mereka.... hahaha

06 February 2014

Elok Sangatlah Tue Buat Kerja Menghina Proses Sembelihan

Bhai/DeeDee semua...

Didalam Islam, setiap sembelihan binatang yang halal dimakan ader satu perbuatan mulia lagi suci. Dalam setiap sembelihan, ada dua hak yang perlu dilunaskan.... satunya ... hak binatang mendapat sembelihan yang pantas, sempurna dan tidak menghinakan..... manakala  keduanya... hak Allah Taala bagi sepatutnya setiap sembelihan diniatkan kepada Allah, dibacakan basmallah ke atas sembelihan dan sembelihan dilakukan dalam keadaan menghadap kearah Kiblat.

Bagi yang menyembelih pula, sewajarnya ada wudhu yang sempurna dan tidak terbatal....

Jadi... kalu kesemua syarat hak ini tidak dipenuhi,,, maka binatang yang disembelih tersebut tidak layak untuk dimakan sekadar menjadi bangkai sahaja semata-mata. Orang Islam dilarang untuk membuat pembaziran kerana pembazir itu aderlah sahabat kepada Azzazil (Iblis & Syaitan)

So..... setelah gua dapat tengok gambar-gambar camnie yang dibuat oleh puak-puak bangang nak mampus di depan Menara Maybank KL hari nih.... maka layaklah gua kata ini kerja sia-sia... ini kerja sesat... ini kerja menghasut... dan yang lagi parah... ini kerja berdosa... sebab Orang Islam yang beriman takkan buat benda hina macam nih...

Ini bukan kerja orang Islam yang beriman.... ini kerja orang fasik... ini kerja orang bukan Islam...... Ini kerja menghina Islam.... Ini kerja berdosa.... elok sangatlah tue buat kerja berdosa....

Aper plak Harussani Mufti Bughah tue nak bagi komen pasai nih..... Hahaha... gua nak tunggu jawapan dier....

Menghadap arah Kiblat ker? Diniatkan kerana Allah Taala ker?

Ader wudhu ker bhai? Jangan main-main menghina proses sembelihan yang mulia...

Ini bangkai ayam.... kerja Syaitan yang sia-sia .... Betul-betul menghina Islam..

Orang Tua Tapi Bangang Dan Bodoh.... Ini Bukan Kerja Orang Yang Beriman... 
PDRM takmo nak siasat ker tindakan diorang nih dibawah Akta Perhimpunan Aman 2012 (APA 2012) ... rasanyer perhimpunan nih takder permit.... Lagi satu... takkan la PDRM takmo nak siasat bawah Akta Hasutan 1948 (menghasut untuk melakukan keganasan kaum) ... Atau PDRM memang endorse aper yang diorang nih buat..... Hahahaha....

Yeah... Sudah Mula

Bhai/DeeDee semua...

PRK Kajang memang akan jadi PRK yang paling utama di Malaysia..... Sebab itu semua tumpuan media tempatan dan luar negara terarah ke sini.... Hahaha.... Ini bukan main-main punya PRK.... Hahahaha... Bak kata orang.... "the mother of all buy-election" ..... betul... gua bukan salah tulis tentang "buy-election" tue... bukan gua silap.... PRK Kajang bukan By-Election tetapi Buy-Election....

Plan dan kempen UMNO/BN gua takmo nak komen mender.... sebab strategi diorang seperti biasa... macam yang sudah-sudah.... stendet....

Tapi...

Yang gua nak komen sikit aderlah..... Laluan Anwar Ibrahim (atau sesapa saja dari PKR) untuk PRK Kajang memang sesak.... memang bahaya.... memang bermasalah.... Yang best tue... ianya bukan di gamjatkan oleh UMNO/BN .... tetapi... ianya di gamjatkan dari kalangan "rakan-rakan" sendiri.....

Orang kata "not a suitable time for such a comment" ..... satu persatu komen dan statement keluar dari mulut "rakan-rakan" semacam ader usaha nak menggagalkan kemenangan mutlak di PRK Kajang..... punya la banyak masa lain.... masa ini jugak lah nak bagi komen macam haramjadah.... Hahahaha.... komen kangkung.... hahahaha

Nampak macam ader persepakatan daripada "antu-antu" UMNO/BN yang ramai dok dalam PR secara bersepadu untuk bagi peluang untuk kalah di PRK Kajang tue tinggi.... Aper daaa.... yang lagi lawak tue kebanyakannya datang dari kumpulan ulat daun.... hahaha .... aper nak jadi aaaa....

Gua cukup rasa pelik.... apersal benda camnie boleh berlaku... takkan la sengaja nak bagi peluru kepada musuh supaya tembak kawan sendiri.... giler aper nih aaa..... macam statement mamat Elysion tue la..... nampak cam pelik.... takkan tak paham strategi perang kot.... aper daaa...


05 February 2014

TERKINI: RM400 Juta Bajet BN Untuk PRK Kajang?

Bhai/DeeDee semua...

Terkini : Tiada kenaikan tol pada ini tahun bagi seluruh Malaysia... Bagooshlah... cuma.... errr.... RM400 juta kena dibayar kepada syarikat konsesi tol sebagai bayaran pampasan..... Mmmmm.... aik.... Skrang nih dah nak PRK Kajang..... errr...... setakat yang diketahui ramai.... semua yang berkaitan dengan konsesi tol aderlah dibawah OSA... Akta Rahsia Rasmi...

Undilah BN ...... Hahahaha
Gua saspek aaa... kalo tak RM400 juta tue jadi bajet BN untuk PRK Kajang ..... maybe la sekitar 30% akan jadi modal bajet BN untuk PRK Kajang..... Hahahaha.... pergh... sekitar RM120 juta kalu perkiraan 30% tue....

Pergh... Kalu tak menang lagi BN kat PRK Kajang.... tak tau la gua nak cakap... hahaha.... maknanyer kalu la banyak nih yang BN dapat jadi modal.... pergh.... mewah la pengundi di Kajang nanti.... hujan emas tue... pergh.... mesti lori dan treler akan keluar masuk ke Kajang untuk bawak bahan melobi pengundi..... Hahaha .... Masak la Anwar Ibrahim kali nih.... Kalo BN nak menang... tak perlu pon bawak isu peribadi calon.... tunjukkan jer bahawa Kerajaan BN prihatin terhadap masalah rakyat....

Aiyo..... Ini macham... memang best la gua nanti biler gua pegi ke kawasan pengundian PRK Kajang.... hahaha.... terbaek... boleh gua tengok macam-macam peel..... hahaha.... terbaek lar... silap-silap poket gua mesti penuh berkepok nanti hasil sponsor.... Hahahaha..... So... saper nak sponsor nih.... Saper sponsor bagoosh... gua kempen lebih untuk diorang.... hahaha .... tapi jangan la sponsor dengan Kangkung.... gua memang suka makan kangkung... tapi tak la sampai pagi petang siang malam dengan kangkung..... Hahahaha

Gua rasa aaa.... antara banyak-banyak Pilihanraya Kecil... inilah satu-satunyer "Master Of All Buy-Election" .... hahaha.... Inilah rasanyer akan jadi paling banyak rejeki turun dari langit BN.... hahahaha .... Oh yer.... Tadi ader kengkawan kat IPD Kajang tepon... bagitau diorang dah sediakan bilik untuk gua kalu gua turun PRK Kajang..... hahaha... bilik spesel......  lokap IPD lagie.... hahahaha .... macam siot jer buat lawak seram..... cilakak la wei...

Takper.... gua dah ader tempat lepak aaa.. Gua akan lepak di Bandar Baru Bangi nanti.... ader satu rumah rehat keluarga di sana..... Hahaha

### SEKADAR SELINGAN ###

Lawak Siot .... Hahahaha

Exit Plan Taib Mahmud

Bhai/DeeDee semua...

Nampaknyer Taib Mahmud macam ader buat perancangan terbaek untuk exit plan dier... Hahahaha.... kalu la betul aper yang gua dikhabarkan.... nampaknyer tindakan Taib Mahmud mengintai peluang untuk menduduki kerusi Yang diPertua Negeri Sarawak aderlah satu planning terbaek... hahahaha

Kalu selama ini status Taib Mahmud sebagai Ketua Menteri memberikan kuasa yang cukup besar untuk memudahkannya merompak hasil khazanah Negeri Sarawak.... maka dengan mendapat kerusi Yang Di Pertua... maka ini akan melengkapkannyer menjadi Rajah Sarawak menggantikan keturunan Rajah Brooke.... Hahaha


Kalu la Taib Mahmud dapat duduk kerusi Yang Di Pertua... makanyer takkan la SPRM akan berani nak teruskan siasat salah laku dan rasuah yang telah dibuat olehnyer selama nih.... Hahahaha... Takkan la SPRM berani dan ader telor... Hahaha... Dalam keadaan jadi Ketua Menteri Sarawak pon SPRM tabrani nak kacau... inikan pulak biler dier dah dapat kuasa lagi power....

Hahaha.....

Aper pon.... gua memang merasakan bahawa Taib Mahmud memang mengintai peluang dan ruang untuk menduduki kerusi Yang Di Pertua Negeri Sarawak yang berstatus samer macam Raja dan Sultan..... so... hahaha ... Kiter tunggu dan lihat.... rasanyer informer gua tak salah kasi maklumat.... hahahaha

Mewahlah Orang Kajang

Bhai/DeeDee semua...

Mewahlah orang Kajang lepas nih.... kepada peminat satay Kajang... jangan malu-malu dan segan untuk berkunjung ke mana-mana gerai/kedai/restoren Satay Kajang.... mana la tau... ader peluang makan satay free.... Hahahaha...


Terbaek la... Lepas nih ader chan la orang Kajang akan dapat mesin basuh baru... mesin jahit baru... barang elektrik.... dan pelbagai goodies lagi yang akan diangkut berlori-lori macam masa PRK DUN Ijok dulu.... Hahahaha.... Jangan tak amik.... durian runtuh tue...

Kalo ader homestay ker motel ker... jangan lupa promo... sure mesti akan fully booking lar.... Bagi peniaga-peniaga yang jenis mobile tue... bawak jer barang niaga lu orang ker sini... mesti untung punya... masa ceramah tak kira la belah mana pon... bukak jer gerai lu orang... mesti bagoosh sales punya...

Kepada yang meniaga aiskrim tue... jangan lupa bawak motor roda tiga lu orang berkampung di Kajang mulai 10 Mac sampai 23 Mac nih.... mesti balik modal lar gua cakap lu... Kepada yang meniaga top-up handphone.... jangan lupa stockkan banyak-banyak topup.... sebab mesti selalu sold out lar...

Kepada yang nak bukak booth jual broadband tue... jangan lupa bukak booth lu orang di Kajang..... mesti boleh sold punya la.... Hahahaha... Kalo bab makan aaaa.... tiga benda paling laku.... air minuman, kacang kuda dan jagung manis.... mesti laku la wei... Hahaha.... Keropok lekor pon boleh sold-out kalu kena gaya.... Hahahaha

Errr... ader ker sesapa nak jemput gua datang lepak ka Kajang nih sempena pesta PRK Kajang nih?? Offer la.... Hahaha.... Penjara Kajang punya offer kat gua ...awal-awal gua dah tolak.... hahahaha

04 February 2014

Cerita Disebalik Cerita ADUN Hutan Melintang

Bhai/DeeDee semua...

Ader orang kata ADUN Hutan Melintang dari PKR dah keluar parti... siap ader surat lagie....  Ader orang lain pulak kata.... surat tue sumer aderlah palsu... Malah diorang siap quote statement dari ADUN tue sendiri.... Mmmmm....

Ini plak aper yang baru sat nih gua dapat..... Lu orang ingat tak citer ADUN Bota dulu..... hehehehe..... konon masuk PKR...... lepas tue.... selang tak berapa lama.... melompat plak masuk balik UMNO..... Okeh.... kiter tinggalkan citer tue sumer.... kiter fast forward ker masa sekarang.....

Ikut legal.... keluar parti tidak bermakna BN dapat tambahan kerusi.... Keluar parti bermakna PR kurang kerusi jer... Tapi... harus diingat.... semua ini aderlah bunga-bunga jer.... semacam ugutan ... semacam kasi gempaq..... nak test market.... nak test berapa boleh profit... Dalam keadaan kalut nak PRK Kajang nih.... kalo movement camnie.... gua percaya banyak sen akan bertukar tangan..... hahahaha.... sebab semua ini boleh dijadikan bahan kempen ....

Hahahaha....


Berbalik kiter kepada statement ADUN Hutan Melintang tue.... dier kata itu bukan tandatangan dier... walaupun alamat, nama dan nombor IC aderlah miliknya..... tambah lagi dier kata kalu ader surat camtue... mesti kapla surat beralamat pejabat ADUN....

Hehehe.... kalo korang boleh termakan citer nih.... tak tau la gua.... wei.... surat tue valid even kalo beralamatkan kat Jepun sekalipon.... sebab nama dan nombor IC aderlah valid.... tentang tandatangan tue.... yang itu dier kena buktikan kat pakar forensik tandatangan.....  Yang paling kuat untuk memvalidkan surat tue aderlah ader chop tanda terima oleh Speaker DUN....

Maknanyer.... orang yang kasik surat tue kat Speaker DUN mestilah ader ditanya oleh Speaker DUN surat tue betul ker datang dari penama.... Kalo betul dan disahkan oleh yang menghantar surat tue... barulah Speaker DUN akan chop tanda terima....

So..... kalo benda nih masuk Mahkamah sekalipon.... Hakim mungkin akan terima ianya sebagai surat yang sah.... jika terbukti Speaker DUN bersetuju bahawa surat itu adalah datangnya daripada penama tanpa keraguan. Malah dalam kes yang ader nih.... dalam keadaan pakar forensik tandatangan "biasanyer" berkecenderungan duduk sebelah "sana" .... maka besar kemungkinan surat ini akhirnya akan disahkan tulen.....

Hahaha.... agak-agak lu orang ... berapa nilai surat nih aaaa... RM4 juta ka? atau RM14 juta???? Hahahaha

Kenapa PAS Susah Nak Menang?

Bhai/DeeDee semua...

Artikel nih pendek jer.... Artikel nih sengaja gua tulis sebagai untuk mendapat pencerahan dari lu orang.... Agak-agaknyer la.... kenapa Parti PAS susah nak menang selama nih aaaa??? Aderkah kerana SPR punya kerja bangsat.... atau ader cerita lain....

Aper yang pasti... pada pandangan gua aaa.... Selagi mana masjid dan surau-surau tidak penuh diimarahkan oleh ahli parti dan penyokong PAS pada setiap waktu solat fardhu secara berjamaah.... beramai-ramai macam masa ahli parti dan penyokong PAS hadir ceramah politik..... selagi itulah takkan ader kemenangan buat PAS dengan mudah.... dan selagi itulah PAS takkan dapat lead ini negara.....

Ader paham ka??? Hahahaha

03 February 2014

Malaysia Darul Samseng

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha.... gua dinasihatkan supaya berhenti menulis blog....  macam-macam ugutan dan kekacauan yang gua dapat.... tapi ntahla... stakat nih gua blum berminat nak berhenti menulis.... Hahahaha....  terutama skali biler dapat tau macam-macam jenis kesamsengan yang berlaku di Malaysia nih... sampaikan gua gelarkan Malaysia nih sebagai Malaysia Darul Samseng...

Hahaha...... pertama skali gua nak cuit dan usik kali nih aderlah sikap kesamsengan Melayu Hutan yang kononnya peminat tegar bolasepak Malaysia.... Hahaha.... daripada peminat, pemain, pegawai sukan sampailah kepada kapla pasukan bolasepak... samer jer samseng jenis hutan punya.... Hahahaha.... kalu dah kapla besar pasukan bolasepak pon boleh tunjal kapla FAM... aper nak jadi.... Dewa Bola pon takut kecut nak tegur.... Hahahaha .......... Boleh plak bergaduh sampai perlawanan bola boleh kensel... Aper daaa.....

Itu satue la....

Nih satu lagi samseng kampung dusun ..... jenis gempak tak hinggat konon anti Cina berbagai.... siap kalu boleh nak parang dan bunuh semua orang Cina yang ader kat Malaysia..... tapi... dalam kes PRK Kajang... nampaknyer melutut samseng-samseng taik kucing nih nak bekap calon yang akan dikemukakan oleh MCA....

Dah tentunya MCA akan carik calon dari kalangan orang Cina..... takkan la MCA nak lantik Fadhilah Kamsah sebagai calon PRK Kajang.... tak logik aaaa..... masalahnyer.... ramai dikalangan pemimpin MCA terlibat dalam pelbagai "masalah" .... dari kongsi gelap, pelacuran, dadah, rasuah malah ader yang terlibat dengan kes "menyenyapkan" orang... Bukan D7 dan Cawangan Khas takder bukti dan fakta... tapi tindakan tabley nak amik pasai ader bekap yang kuat.....

Hahaha... lu bayangkan la.... pada hari penamaan calon PRK Kajang nanti... dimana calon MCA akan diiringi dan disokong macam nak giler dari PERKASA, JATI, PEKIDA, ISMA dan UMNO..... hahahaha.... lawak siot.... Bayangkan la Arman Azha siap akan dokong dan julang calon Cina dari MCA..... hahaha... memang lawak ,,,,,

Tapi itu sumer tak best aaa..... yang lagi best biler Geng Sorban dok buat ugutan ala samseng.... Pergh... terbaek la tarbiah diorang nih..... sungguh terbaek.... langsung tak semak fakta terus tembak rambang.... hahahaha.... Siap nak boikot tue... malah bekas ketua Geng Sorban yang tak perform dulu pon dok kepoh citer sana sini... konon dier la terbaek... Hahaha...

Itu takper lagi... belum cukup samseng aaa.... yang lagi samseng biler ader anak hantu Geng Sorban dok nak ajar orang lain yang dah memang perform macam mana nak buat kerja..... walhal anak hantu nih yang men"spoil"kan benyak benda yang orang lain dah buat susah-susah dulu....  sebab aper gua kata ini lagi samseng.... sebab semua tindakan anak hantu walaupon bangang macam mana pon tetap akan dibekap oleh machai geng Sorban yang wala' tak hinggat tue....  Hahaha.... malah kalo diarahkan belasah orang pon takder hal pada diorang nih..... pasai "maqam" diorang nih tinggi.... dan kompom ahli syurga... Hahahaha....

Sebijik sebuntat macam UMNO..... hahahaha

02 February 2014

Lawak Mega Dewa Jalan Duta

Bhai/DeeDee semua...

Semalam... Ader satu DEWA tue dok bagi hadiah.... Ala... Sebijik macam Santa Claus (pun intended) ... Kerja Maha Dewa dan. Dewa nih tak mender pon... Paling sibuk pon bagi hadiah ataupun main "guli" .... Hahaha

Tapi ... Sesekali Dewa nih pandai gak buat lawak.. Lawak mega tue... Hahaha... Lawak bilamana Maha Dewa dan Dewa nih dok suruh sokong pemerintah yang ader... Hahaha... Nak tanya skit... Dewa nih tau ka aper yang berlaku dalam dunia nih...

Sebab setau gua la... Dewa-Dewa nih dok kat Kayangan... Makan tanggung berak cangkung... Mana dier tau aper yang berlaku kat alam dunia... Alam kayangan dan alam dunia jauh beza la bhai...

Alam kayangan semuanyer senang-senang jer... Takder serabut dengan ekonomi... Takder serabut dengan segala kos sara hidup berbagai... Takder pernah tak makan pasai takder duit... Semuanya petik jari jer... Terhidang dan dihidangkan... Hahaha

Alam dunia... Ramai yang makan tapi tak cukup nutrisi... Makan ala kadar.. Janji kenyang... Itu pon kalo ader peluang kenyang... Kangkong jer murah... Yang lain mana ader murah... Hahaha

Sebab tue la... Kalu Dewa bercakap jer pasai hal dunia.. Gua boleh gelak berguling-guling aaa... Sebab setahu gua... Dewa nih kalu bercakap ker mender ker... Semua sudah ader skrip.. Hahaha... Lawak siot.. Hahaha

Nampak sangat la para Dewa yang ader dikayangan tue bengap lagi tak berpijak di bumi yang nyata... Hahaha... Dulu pernah ader Maha Dewa yang giler mesin kuda... Pernah gak ader Maha Dewa Roulette & Bacarrat... Pernah gak ader Maha Dewa Johny Walker... Maha Dewa Wild Wild West pon pernah ader.... Tak puas hati boleh deal draw bedil... Hahaha

Nak cari Maha Dewa dan Dewa yang educated... Susah bhai... Nak cari Maha Dewa yang biasa turun tinggalkan kayangan tue susah gak la bhai... Yang banyak ader cuma yang blur dan blank.. Hahaha

Abis la... Hahaha

01 February 2014

Spoiler Dari Geng Sorban

Bhai/DeeDee semua...

Disaat sepatutnya semua pihak berganding tangan berlapang dada dan bersedia untuk bekerjasama... Tetiba jer terdengar sana sini spoiler dari geng sorban... Aiyo... Aper nak jadi aaa

Gua memang tertunggu-tunggu jer spoiler dari ketua geng sorban... Dan seperti dijangkakan... Semalam ader satu spoiler yang keluar dari ketua puak sorban... Hahaha .... lawak seram la siot...

Aper nak jadi aaa... Patut la pon meloncat para machai berlebel ketua peringkat bawahan geng sorban melalut dan mengugut.... Walaupun peringkat tertinggi dok takder hal pasai isu Sate Kajang..  rupanyer ini asbab dari semacam greenlight dari ketua geng sorban... Malah yang dah jadi ketua seponggal (la nih dah jadi bokas) pon dok sama taji... walhal masa dier seponggal jadi ketua dulu tak nampak pon hasil yang boleh dibanggakan... Hahaha

Aper nak jadi aaaa.. Hampeh aaaa...

Ker ader nak keluar watikah spesel kot nanti... Hahaha.. Kalu keluar memang la spoiler bosar godang.. Hahaha... Gua memang tak terkojot kalu ader watikah magik macam kat Kota Damansara itu hari... Hahahaha

Dan lagi satu... Dari aper yang gua dengar la dari bekaa bos gua... Kalu la PRK Kajang nih jadi one to one antara PKR dan UMNO (bukannya MCA) ... Kemungkinan kalo calun PKR itu aderlah Anwar Ibrahim... geng sorban peringkat machai akan ramai-ramai sabo undi.. Dan akan terbalik kot mengundi calon UMNO...


Jadi... Kalo BN nak menang PRK Kajang dengan bergaya dan dengan majoriti besar... Senang jer... BN kena letak calon dari UMNO dan calon tersebut mestilah educated, well known dan pengetahuan agama memang tinggi.... 

Kalo UMNO boleh dan berani mendapatkan khidmat Fadhilah Kamsah sebagai calon PRK Kajang.... Mesti Anwar Ibrahim akan terbongkang kalah dengan bergaya.... Hahaha... Geng sorban pasti akan ramai-ramai mengundi Fadhilah Kamsah berbanding Anwar Ibrahim...

So... Amacam.. Ada bran??? Hahaha

#MaharajaLawakMega : ASTRO Tidak Sanggup Rugi SMS

Bhai/DeeDee semua....

Malam nih buat pertama kali gua tengok #MaharajaLawakMega secara live ngan keluarga.... Gua biasanyer tak layan #MaharajaLawakMega nih.... sebab banyak benda lain yang lebih penting nak kena buat...

Tapi.... dari aper yang gua nampak malam nih.... Kesimpulan yang gua boleh buat aderlah satu jer.... (scroll down lar wei ... hahaha)



ASTRO tidak sanggup rugi kehilangan untung dari SMS jika BOCEY atau SEPAHTU disingkirkan dari separuh akhir #MaharajaLawakMega 2013 ... tambah lagi kalu ader salah satu nih tak masuk final.... lagi la banyak SMS yang hilang...

Satu SMS kos dier dah berapa.... kalu beratus ribu yang SMS.... dah berapa banyak yang ASTRO dapat... jadi sebab itulah Yussuf Haslam, Luna Maya, Sheikh Heykal dan Nora Danish serta AC Mizal tabrani nak singkirkan mana-mana pon....

Nabil ader penyokong tegar dier.... Jambu ader penyokong tegar dier.... Bocey ader penyokong tegar dier... Shiro pon ader... dan Sepahtu lagi la banyak.... so..... mana boleh rugi bhai....  giler aper ASTRO nak rugi besar dari SMS.... sebab kerana untung dari SMS la menyebabkan ASTRO terus kekal mengadakan MaharajaLawak..... Hahahaha...

So.... that's why lar.... Hahahaha.... Boleh agak dah.... Predictable.... Hahahaha....


YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1