Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

31 January 2018

#UNDIROSAK ... Kenapa Gua Sokong

Bhai/DeeDee semua....

Sebelum lu orang nak mengamuk ker aper ker... baca betul-betul artikel gua ni.... jangan main tibai taram macam orang takder akal.... macam dewa jalan duta..... Hahaha.... baca sampai abis... kalu tak paham baca sekali lagi.... kalu masih tak paham..... hantuk kapla kat lantai... Hahahaha

#UNDIROSAK .... satu idea yang bagus.... memang bagus dibuat kalu kat tempat lu tu calon PRU14 nyer memang tabley pakai.... memang selama nih pon sekadar boleh buat penyendal pintu jer.... Hahaha...

Amik contoh kat tempat gua la.... Ahli Parlimen tempat gua aderlah Ahmad Shabery Cheek..... Mamat ni... kalu waktu biasa.... sepanjang penggal Parlimen yang ader..... setiap kali ader event mintak dier hadir.... mesti dier akan antar wakilnyer jer... Alasan... dier sibuk..... Hahaha....

Tapi.....

Tapi biler dah dekat nak PRU14 nie... siap telefon sana sini... tanya ader tak aper-aper event dengan rakyat tak... sebab dier nak hadir ... nak tunjuk muka... nak nampak prihatin..... Hahahaha.... lawak siot..... boleh pulak ader masa free.... Hahaha.... kayu betul lar....

Dulu.... masa dier jadi Menteri Komunikasi dan Multimedia..... signal TV di kawasan Kemaman ni memang macam hampeh... itu pon dier tak boleh nak arahkan ker.. atau sediakan peruntukan ker... untuk menaiktarafkan infrastruktur komunikasi TV disini.... hampeh aaa....  Tatau la aper yang dier buat selama jadi Menteri Komunikasi dan Multimedia ni....

La ni masa jadi Menteri Pertanian dan Asas Tani pun.... tak nampak satu hasil pon kat area sini....

So.... macam mana la nak undi mamat ni lagi... buang masa jer.... Nak undi PAS atau Pakatan Harapan di area sini.... lagilah lemau...... calon-calon semua mandom.... tarak boleh pakai..... Hahaha...

Lagi satu.... kalu dah tau nak jadi calon PRU14 tue... cubalah berbaik dengan rakyat yang bakal jadi pengundi nanti..... jangan tunjuk gong... jangan tunjuk besar kepala... jangan berlagak..... jangan sombong....

Kalu sombong atau berlagak.... nanti kami undi Tok Belagak jer lagi bagoosh....

Hahahahaha

30 January 2018

Khalid Ibrahim Calon MB Terbaik?

Bhai/DeeDee semua...

PAS Selangor ader mengeluarkan kenyataan bahawa Khalid Ibrahim adalah calon terbaek untuk menjadi Menteri Besar... dan PAS Selangor akan mencadangkan satu kerusi bagi peluang Khalid Ibrahim menjadi calon PRU14....



Pada gua lar.... Betul Khalid Ibrahim calon terbaek untuk jawatan Menteri Besar .... kerana dier telah berjaya mentadbir Selangor dulu dengan jayanya....

So.....

Aper kata kita bagi peluang pulak Kelantan jadi paling-paling pun setara atau lebih dari Selangor ... dari segi pembangunannya... dari segi pentadbirannya... dari segi pelaburan asingnya...... Hahaha.... aper kata bukan PAS Selangor yang bagi peluang ni kepada Khalid Ibrahim....

Aper kata Khalid Ibrahim diberikan satu slot kerusi untuk menjadi calon PRU14 di Kelantan .... dalam DUN Kelantan.... kalu PAS menang lagi di Kelantan... boleh la Khalid Ibrahim ni dilantik jadi MB Kelantan.... Baru la Kelantan boleh jadi hebat macam Selangor.... atau paling kurang pon setara dengan Selangor...

Baru la mantop..... Hahahaha ... Khalid Ibrahim sorang jer boleh handle satu Kelantan.... kat Selangor dulu mana ader jawatan Timbalan Menteri Besar.... so Nik Amar boleh la PAS Kelantan humban jer kelaut.... bukan ader pekdah pon simpan.... buat ngabiskan boreh jo.... Hahaha

Ader berani ka???

Hahahaha

26 January 2018

Kenapa Abdul Hadi Awang Marah Sangat Kepada DAP?

Bhai/DeeDee semua...

Ader satu persoalan yang ditanya oleh pengunjung blog ini .... Persoalan yang berkisar kepada "Kenapa Abdul Hadi Awang Marah Sangat Kepada DAP? .....

nak tau jugak, kenapa hadi awang marah sgt kat DAP? ada yg dia ngecek tapi tak dapat ker??... on Unity Government Dan Abdul Hadi Awang Berpisah Tiada Remove content | Delete | Spam sade

Huhuhu... sori aaa... gua tatau aper yang terselit dalam hati dan otak Abdul Hadi Awang..... tapi daripada cakap, tindakan dan senario semasa.... ader beberapa point yang gua simpulkan....

1. Kalu nak katakan Abdul Hadi Awang marahkan DAP sebab isu berkaitan Agama Islam..... rasanya isu nih dah banyak kali diperjelaskan dari awal lagi... masa Mendiang Karpal Singh masih hidup pun dah ader beberapa perbincangan empat mata dan berpuluh-puluh mata.... Dan Nik Abdul Aziz Nik Mat pun ader sama.... dan ianya sudah clear.... so sebenarnya takder isu bab ni.... lagi pun DAP bukan nak pertikaikan perkara yang dah ader dalam Perlembagaan...

2. Kalu nak katakan Abdul Hadi Awang marahkan DAP sebab isu berkaitan dengan orang Melayu pun tak kena gak.... Kat Terengganu mana ader DAP ader kerusi pun... Kalu di peringkat Persekutuan... biasa la... mana ader parti yang dominan.... Dan dalam DAP pun ader ramai orang Melayu.... bukan perkara baru pun... dari tahun 70'an lagi dah ader ramai orang Melayu dalam DAP.....  lagipun mana berani DAP nak cabar sentimen dan hak Melayu yang ader dalam Perlembagaan Malaysia..... kalu DAP buat benda tu... dah lama DAP diharamkan.... hahahaha... Ingat PDRM, MIO dan Kerajaan bodoh ker????

3. Kalu nak katakan Abdul Hadi Awang marahkan DAP sebab isu berkaitan RUU355..... ini lagilah lawak... pasai Abdul Hadi Awang dah bengang lama dengan DAP walaupun belum pun ader kertas cadangan nak buat perubahan RUU355....... Lagipun... kalu Abdul Hadi Awang nak marah kepada yang tak sokong RUU355.... patut dier marah MCA, MIC dan GERAKAN sekali..... Hahahaa... pasai aper yang itu Abdul Hadi Awang tak mengamuk dan marah pun....

4. Kalu nak katakan Abdul Hadi Awang marahkan DAP sebab isu berkaitan Pakatan Rakyat dan Pakatan Harapan.... wei... agak-agak la nak jadikan ini sebagai point.... Abdul Hadi Awang marahkan DAP dah lama dah....... terlalu lama..... Hahaha

Tapi.....

Tapi ader satu ja yang gua tahu dan yakin pasai apa Abdul Hadi Awang marah sangat kepada DAP...... hahahaha........ Semuanya sebab ader satu perkara jer..... memang satu dan takder lebih dari itu..... Jawapannya aderlah.....

Jeng Jeng Jeng,,,,,,,,

DAP tak pernah pun nak sokong atau mencalonkan Abdul Hadi Awang sebagai Ketua Pembangkang pun selama ni..... DAP pernah bagi sokongan kepada Fadhil Noor sebagai Ketua Pembangkang di Parlimen dulu.... yer betul.... Karpal Singh, Lim Kit Siang dan beberapa lagi pimpinan DAP masa tu bagi sokongan sepenuhnya kepada Fadhil Noor untuk jadi Ketua Pembangkang....

Tapi biler tiba ader peluang kepada Abdul Hadi Awang jadi Ketua Pembangkang.... langsung takder sokongan diberikan .... tapi sokongan diberikan kepada Dr Wan Azizah Wan Ismail sebagai Ketua Pembangkang.... walaupun Dr Wan Azizah Wan Ismail tidak ader pengalaman jadi Ketua Pembangkang....

Kalu hal sekecil perlantikan sebagau Ketua Pembangkang pun DAP takder nak bagi muka kat Abdul Hadi Awang.... aper lu ingat DAP akan bagi muka ka kat Abdul Hadi Awang kalu Pembangkang menang PRU12, PRU13 dan PRU14 serta PRU15 .... mimpilah wei... walaupun PAS menang Majority kerusi Parlimen.... gua rasa DAP takkan bagi sokongan kepada Abdul Hadi Awang.... tapi kalu pimpinan lain dalam PAS maybe la.... contoh macam Ahmad Yaakob ka.... Syed Azman ka.... maybe ader peluang...

Jadi gua berani saspek yang inilah isu yang sebenarnya yang menyebabkan kenapa Abdul Hadi Awang marah sangat kepada DAP ...... hahahahaha...... point-point yang lain dari ini pada gua semua "lanzhow" la..... hahahaha.... Wei.... Abdul Hadi Awang dah bagi statement baru ni yang dier nak jadi Kerajaan... dan takmo dah jadi Pembangkang..... so agak-agaklar.... berapa kekuatan yang PAS ader...

Kalu setakat hanya semua penyokong PAS sajer yang undi PAS.... takkan PAS dapat memerintan satu negeri pon..... Tengok contoh Terengganu la.... Dalam keadaan berapa sangat lag kaum bukan Melayu.... majoriti Melayu... tapi takkan ader chan la PAS nak perintah Terengganu balik..... Kelantan pon akan jatuh kalu PAS hanya dapat undi dari penyokong PAS semata-mata.....

Hahahaha

25 January 2018

Kami Dah Lama Pantau

Bhai/DeeDee semua...

Gua sajer call Agensi semalam... Sajer nak tanya khabar kengkawan dan staff serta bekas bos gua kat sana.... Lepas tu bos layan call gua panjang lebar lah pulak,.. Jenuh berjawab.... Bos tanya kenapa dah takmo singgah opis... Gua cakap... Takmo la ... Gua dah tak berkhidmat ...so kena jauhkan diri la... Hahaha





Gua sempat tanya bos gua pasai isu CMC yang Zahid Hamidi buat gempaq dalam media tu.... CMC tu saper punya projek masyuk? Bos gua gelak jer.... Sempat bos gua kata.... Harga perbekalan untuk bangunkan CMC tu memang tak masuk akal... Berganda-ganda mahal... Walhal teknologi dan peralatan yang dah memang sedia ader kat Agensi, Cawangan Khas dan MIO lagi jauh hebat dan murah...

Adee orang la untung tu.... Hahaha... Gua tanya kat bos... Equipment pemantauan digital milik Agensi yang pasang kat Subang Hitech tu masih Agensi operasikan ker bersama Cawangan Khas? Bos kata equipment tu masih dalam kerjasama... Tapi Agensi dah pasang peralatan lain di lokasi satu lagi... Yang ini terasing.... Agensi manage sendiri... Dan lebih comprehensive dan mantap...

Cawangan Khas pun dah ader unit sendiri dah la ni.... Hahaha.....

Aper pon.... Every in and out on digital communication ... Still have a full trail .... Can and easily be traced ..... Bertabahlah..... Hahaha .... Benda ni bukan baru... Sejak 1978 lagi dah ader..... Hahahaha....

Be safe and play safe..... Hahahaha

24 January 2018

Sumber Maklumat Bukan Hanya Dari Ceramah

Bhai/DeeDee semua....

Walaun memang selamanya tetap walaun... Macai memang selamanya tetap macai.... Nak buat macam mana.....

Kalu macai .... sumber maklumat diorang hanya dari kenyataan Menteri, Timbalan Menteri yang menjadi ketua macai.... sumber maklumat hanya dari media arus perdana.... selain dari tu diorang malas nak carik.... semua nak kena suap jer....

Sebab itu cybertrooper Macai maklumat dier hanya dari sekitar puak-puak macai gak... dari MYKMU dan sebagainya yang setara..... hahaha..... Sebab macai ni malas mengkaji.... jadi cybertrooper macai ni hanya sekadar cut n paste ja.... copy paste ja..... hahaha

Kalu walaun..... sumber maklumat diorang hanya dari kenyataan Pimpinan Walaun ja... sama ader dari penulisan dalam akhbar yang dah tak mampu nak bayar gaji kakitangan dier ataupun hanya sekadar sumber maklumat dari pentas ceramah.... Kalu lu orang pergi dengar mana-mana ceramah .... terutamanya Sidek Noor atau Satipul Bahri.... ceramah hanya penuh dengan emosi... penuh dengan amarah... penuh dengan caci maki kutuk tak hinggat dunia..... Betui la ader jugak ayat-ayat Al Quran yang dibacakan.... tapi berapa lah sangat....

Sebab itu la.... walaun punya maklumat setakat benda dari ceramah ni jer.... dan fakta banyak kelaut.... nak tengok walaun buat carian maklumat kat mana-mana sumber jangan mimpi lah.... hampeh...  cuba tengok berapa banyak pendedahan kebejatan Kerajaan UMNO/BN yang berjaya di pamerkan untuk bacaan semua....  takder... zero... nil.... nehi...

Kalu dua tiga tahun sudah..... yang canangkan pendedahan nih kalu pun kononnya dari puak PAS.... sebenarnya orang itulah yang sekarang nih sama ader dah pi join AMANAH atau tidak berparti.... Nak harapkan blogger walaun macam FZT tue..... hahahaha..... mimpilah artikel dier ader fakta dan berani nak dibawak jadi bahan bukti dalam kes Mahkamah..... Hahahaha.... Mimpilah wei.... Hahahaha

So..... Ader orang kata gua hanya sembang jer untuk sabitkan kes 90 juta atau 100 juta..... hahahaha..... sori bhai.... gua dah kata banyak kali... ianya bukan dalam bentuk wang tunai la.... ia berbentuk tumbuk rusuk..... nak tau lanjut cari la PANTAI SENTRAL PARK..... salah sorang yang terlibat pon dah meninggal dunia.... so... malas la nak bangkitkan nama dier.... Hahaha

Point yang nak di publish pon... tak best la nak campakkan semua selambak.... bagi la satu-satu... kasi panas... hahaha..... yang penting.... ader yang dah kena beli jiwa dan raga.... ader yang dah tergadai bodi.... ader yang dah terlajak perahu....

Puak Lebai pon boleh hanyut bhai kalu kena tiga benda ni.... Duit, Perempuan dan Kuasa..... Hahahaha .... Kalu tak Lebai yang sebat.... anak-anak atau menantu.... takpon sepupu sepapat atau sedara mara kaum kerabat,,,,

Tak caya??? Tanya la Hassan Ali... Nasharuddin Mat Isa.... Mustopha Ali... Nasrudin Tantawi... Abdul Hadi Awang..... Nik Amar..... dan si almarhum tue... (opps... dier dah meninggal dunia) serta beberapa orang lagi.... maleh la nak tulis nama-nama depa... ramai sangat.... hahahaha

Mari lah gua kasik satu lagi point... nak suruh walaun pi stadi dan semak ..... tanah hutan balak yang jadi isu antara Orang Asal (Asli) dan Kerajaan Kelantan (Jabatan Hutan) tu tanah saper... Hahahaha.... dan pasai apa takder penyelesaian pun atas kes tanah tue..... Semak la kat pejabat tanah ... lot tanah  dan kompartmen balak tu atas nama sapa.... Takkan itu pon gua nak ajar..... Hahahaha....

PEMALAS betul la walaunta...... hahahaha

23 January 2018

Unity Government Dan Abdul Hadi Awang Berpisah Tiada

Bhai/DeeDee semua...

Seawal 2007 gua dah beberapa orang kawan dah perasan agenda Abdul Hadi Awang... Dan apa telahan kitorang sebenarnya sempat tercetus bila mana ada talian hayat khas antara pihak UMNO di Perak dan kepimpinan Presiden PAS yang diusahakan oleh Mufti Harussani Zakaria pada malam keputusan PRU12 diumumkan... Semuanya jadi sejarah...



Bila kitorang castas dan kecohkan isu Unity Government (UG) antara PAS dan UMNO yang Abdul Hadi Awang amat berminat nih.... sampaikan member gua iaitu blogger AdukaTaruna kena belasah di Masjid Rusila Marang... Selepas kecoh kes itu... dan kami kantoikan usaha Unity Government Abdul Hadi Awang ni.... Maka terpelantinglah Nasharuddin Mat Isa dan Hassan Ali dipecat (atau berlakon dipecat) dari PAS...

Kami tau yang usaha Unity Government ni dibuat pasai dah penat dah pimpinan PAS jadi pembangkang... Tak dapat keuntungan pun.... Kalu dapat buat Unity Government, at least ader peluang la jadi Menteri atau Timbalan Menteri.... Masyuk tue... Tak pon ader peluang Abdul Hadi Awang jadi Timbalan Perdana Menteri....

Dan ramai orang kata ... Dah berapa lama ni.. Mana ader Unity Government (UG) nih.... Tapi diorang lupa... Kalu lah kami tak dedahkan semua agenda ni... Dah lama ader Unity Government.... Dan kemungkinan ianya tidak akan dapat restu dari Nik Abdul Aziz Nik Mat....

Tapi..... Hehehe.... Semalam terbocor lagi impian sebenar Abdul Hadi Awang.... Dan projek Unity Government (UG) masih lagi tak luput dari ingatan dan nafsu dier.... Hahaha.... Sekilas badak air melintas, kita boleh tahu jantan atau betina.... Hahaha....

Sure Abdul Hadi Awang takkan nak bergabung dengan Pakatan Harapan kalu lah Pakatan Harapan dapat hampir simple majority..... Sebab kesumatnya dier ngan DAP ...... Tapi kalulah menang UMNO Barisan Nasional hampir dapat simple majority pada PRU14.... sure Abdul Hadi Awang akan bergabung dengan. UMNO/BN untuk tumpang sama memerintah...

Alasan tolak DAP pasai DAP tak sokomg RUU355, tapi Abdul Hadi Awang buat-buat lupa yang MCA dan GERAKAN yang ader dalam Barisan Nasional pun tolak macam nak giler RUU355.... Hahahaha..... Lu orang jangan ingat Abdul Hadi Awang takder nafsu nak pegang jawatan dalam Kerajaan Malaysia..... Hahaha..... mimpi la wei....

Aper pon... Abdul Hadi Awang sendiri yang serlahkan sikap sebenar dier..... Hahaha... Masyuk... Masyuk.... 

Ini kali bukan RM90 juta nilaian dalam bentuk " xxxxxxxx " macam hari tue... Tapi gua saspek lebih dari RM100 juta dalam bentuk " xxxxx xxx xxxxx" ....... ini kali lah..... Hahaha

22 January 2018

Patut Tanya Mahathir Mohamed

Bhai/DeeDee semua...

Gua dah baca artikel yang ditulis oleh Raja Baharin dari AMANAH pasai isu royalti minyak Terengganu tu... Huhuhu.... Pada gua... Persoalan berkaitan dengan royalti minyak ni bukan Najib Razak atau MB Terengganu ( Ahmad Razif ) yang sepatutnya jawap... Tapi... Yang patut menjawabnya adalah Mahathir Mohamed.... Yang sekarang ni dilantik menjadi kepala bana yang nak menjatuhkan pemerintahan UMNO/BN...



Mahathir Mohamed la yang mengarahkan royalti minyak Terengganu ditamatkan dan diganti dengan wang ehsan... so... dier la yang sepatutnya dipersalahkan....,  Takkan pasai dah jadi leader kepala bana Pakatan Harapan... Maka jadi suci murni dan terhapus semua dosa dier... Takkanlah kot...

Pasai Mahathir Mohamed dah jadi calon PM Pakatan Harapan maka dier terlepas dari dipersalahkan... Takkan la dah disucikan.... Agaknyer kalu binatang babi dicalonkan jadi Calon PM Pakatan Harapan mungkin akan jadi halal dan suci kot??? Gampang dan bangsat la camtue...

Mahathir Mohamed ni patut menjawab semua persoalan ni... Kalu dier nak lepas tangan... Kiter katok ja kapla dier.... Kalo Pakatan Harapan dok lepaskan Mahathir Mohamed dari pertanggungjawaban... Maka sewajarnya Pakatan Harapan pon kita kasi humban kelaut .... Hanyutkan sama dengan kumpulan PASu Bunga...... 

Hampeh dah haram jadah....


21 January 2018

Belajarlah Dari PAS

Bhai/DeeDee semua...

Ingat.... Lebai dah bagitau... Belajarlah dari PAS .... PAS dah ader banyak pengalaman dalam pilihanraya melawan UMNO/BN sejak lebih 60 tahun.... Lu orang semua parti picisan... Tak macam PAS yang sudah abang besar....

Hahahaha.... Belajarlah dari PAS.... Tengok macam mana PAS handle semua ni.... Tengok macam mana PAS berpolitik sejahtera dan matang...



Hahahaha...

Tengok macam mana PAS tak pernah menang pon walau sekali atas kapasiti dan kekuatan sendiri... Selama 60 tahun ni PAS tak pernah menang dengan hanya undi dari ahli dan penyokong PAS... Tengok macam mana PAS yang perasan orang Melayu Islam mesti akan sokong diorang... Tapi di Terengganu yang majoriti Melayu Islam pun PAS cuma mampu menang sepenggal.... Menang pun atas sebab gerakan anti UMNO/BN dari orang lain...

Hahaha.....

Nak harap PAS menang dengan usaha sendiri... Mimpi la wei..... Mimpi sampai Badak Air boleh terbang.... Hahahaha ..... Apa lah yang lebai Idris Ahmad ni tau,.. Baca analisis statistik pon kelaut.... hahahaha

20 January 2018

Kepala Bapak Kau

Bhai/DeeDee semua...

Gua nak cakap satu jer kepada Mahdzir Khalid..... " KEPALA BAPAK KAU "

Nasihat sebagai seorang ayah la konon... Macam la kita tak tau nada ugutan tue macam mana.... khakthui...

Bangsat punya Menteri... Ader hati nak lead Kementerian Pelajaram....

KEPALA BAPAK KAU


19 January 2018

Guru Adalah Golongan Paling Pengecut

Bhai/DeeDee semua....

Gua tau tajuk artikel gua kali nih memang akan menyebabkan ramai yang akan marah..... Pertama sekali yang akan marah adalah isteri gua... sebab dier cikgu @ guru.... lepas tu yang akan marah gua aderlah bekas teman wanita gua dan asben dier (diorang laki bini memang guru)... then yang akan marah gua jugak adalah abang gua sendiri (pun jugak guru) serta adik ipar gua (guru sekolah gak) dan sanak sedara gua yang memang ramai terlibat dalam bidang pendidikan dan pelajaran ni....

Huhuhu....

Tapi gua terpaksa jugak cakap dan tulis..... Pada gua... golongan Guru adalah golongan paling pengecut dalam Malaysia bila melibatkan pentadbiran, perkhidmatan awam, politik dan polisi pendidikan negara....

Pasai apa gua kata pengecut.... sebab....

Sebab


  1. Biler ader macam-macam benda bodoh yang KPM buat yang menyusahkan golongan guru... macam kes Pentaksiran Berasaskan Sekolah (PBS) itu hari... biler ader beberapa guru yang kena tindakan sampai kena buang kerja... Ader semua guru bersolidariti menentang dan membantah? Semua jadi kecut dan penakut..... sampaikan hanya berani marah dan bising dibelakang jer.... Huhuhu....
  2. Bila mana banyak kerja pengkeranian dilambakkan kepada golongan guru.... Ader ker yang berani buat bantahan? Setakat sembang dalam grup wasap jer... Lepas tu biler ader puak yang snapshotkan wasap tu bagi kat pentadbir sekolah atau PPD.... terus senyap.... Takder saper nak buat bantahan secara besar-besaran..... 
  3. Bila mana murid sekolah buat celaka.... dan guru kena.... ader berani ka buat demo atau bantahan.... setakat kes Cikgu Azizan dan Cikgu Idzahril tu demo depan mahkamah berani la... itu pun pasai geng NUTP pun nak turun padang... kalu takder... rasanyer takkan berani nyer nak tunjukkan sokongan ...
  4. Bila isu politik UMNO dibawak masuk macam kat Sekolah di Putrajaya baru-baru ni... ader berani ka cikgu-cikgu yang tak bersetuju tu nak buat bantahan... nak buat demo.... malah nak bagi surat layang pun takder berani... takder telor....
Sebenarnya ader banyak lagi yang gua nak tuliskan.... tapi rasanya lu orang boleh baca sendiri ... boleh gugel sendiri... ader banyak citer... dan yang terbaru.... bila Menteri Pelajaran si Mahdzir Khalid cakap suruh guru-guru yang sokong pembangkang sila berenti kerja pun surelah takder sekor pon cikgu dan guru yang akan membuat bantahan secara nyata dan berdemo atau bagi surat bantahan...

Malah semua kecut dan senyap... setakat sembang marah dalam grup wasap jer... itu pun cuak takut wasap kena snapshot dan dihantar ke PPD atau KPM.... yer la... dalam grup wasap guru-guru ni cukup banyak talibarut..... kaki bodek.... kaki ampu... dan talam dua muka...... Hahaha....

Podah la kalu ader guru yang berani.... sebab semua takut..... takut nanti ilang kerja... takut nanti kena tindakan tataatertib..... Hahahaha.... malah mesti ramai yang tak berani nak mengundi pembangkang seba takut undi depa pun nanti kena semak...

Wei... kalu golongan guru pun penakut... senang kena ugut dengan Kerajaan... senang kena ugut dengan parti Politik..... macam mana nak jadi pendidik.... wei,... buat malu ja....

Belajar la jadi pemberani.... belajar la bersolidariti... kalu lu orang semua berpakat... bersetia... beramai-ramai.... aper lu ingat Mahdzir Khalid ni ader berani ka?? Lu ingat depa akan berani nak amik tindakan ka??? Sure KPM dan segala macam akan takut dan cuak....

Tapi...

Tapi pasai lu orang cikgu dan guru semua pengecut... tu yang UMNO/BN naik tocang.....  kasik ganyang jer talibarut ... kaki bodek... kaki ampu dan talam dua muka yang ader dalam grup wasap lu orang tu.... kalu lu orang tarak brani nak kasik ganyang... kasik viral jer profile dan info bangsat tu... biar depa pulak yang cuak dan takut...

Ader berani ka????

Habislah Lagi Duit KWSP

Bhai/DeeDee semua....

KWSP dan PNB rancang nak beli aset fasa 2 Battersea Power Station jangkanya pada nilai RM8.8 Bilion.... Huhu..... Masalahnya... dalam keadaan ekonomi goyah ni... patutnya kiter kena banyakkan bawak masuk Foreign Direct Investment (FDI)... tapi la ni nak bawak keluar duit melabur kat luar negaralah pulak...

Giler ker aper.... Projek Battersea Power Station ni adalah projek Sime Darby (yang dulu rembat bagi nama Synergy Drive) dan SP Setia .... Masalahnya.... ini pelaburan kat England.... Memang la berpotensi untung.... tapi bukannya dapat menghasilkan peluang pekerjaan kepada rakyat Malaysia yang secara otomatiknya akan menaikkan taraf hidup rakyat...

Kalu pun untung la KWSP dan PNB dalam projek Battersea Power Station ni..... berapa sangat la dividen yang akan KWSP dan PNB bagi kat rakyat sebab dana KWSP dan PNB ni datangnya dari rakyat....

Tak pernah lagi gua dengar KWSP dan PNB bayar dividen sampai 15% walhal dana yang dikendalikan lebih besar dari dana Bank Rakyat.... Bank Rakyat pun biasa pernah bagi dividen keuntungan saham sampaoi 15% sedangkan Bank Rakyat hanya melabur dalam negara jer....

Oh yer.... duit yang Isa Samad pinjam melalui FELDA itu hari dari KWSP pada nilaian RM5 billion tu FELDA (Isa Samad) dah abis bayar ker??? Ker senyap terus..... Adoyailah...

Mampuih la rakyat Malaysia kena tipu berkali-kali....

Macam dana dalam AMANAH RAYA BERHAD.... yang sekarang ni hanya sekadar nombor jer..... fizikalnya tak ader.... dah lama lebuh.... linchin.... hahahaha......

18 January 2018

Jangan Bertanding Di Kelantan

Bhai/DeeDee semua...

Dulu gua pernah bagitau pimpinan AMANAH supaya lupakan hasrat untuk bertanding di Kelantan pada PRU14 ni....  Malah gua ader juga sampaikan point yang sama kepada kepimpinan Pakatan Harapan.....

Gua cakap kat diorang... Sila jangan bertanding di Kelantan.....

Biarkanlah UMNO/BN sahaja yang bertembung dengan PAS di Kelantan.....

Ini semua sebab..... kitorang dah maklum bahawa UMNO/BN akan menang di Kelantan pada PRU14 ni..... dan biler PAS kalah di Kelantan, maka PAS akan menyalahkan semua pihak yang lain yang kononnya menyebabkan PAS kalah di Kelantan.

Bila berlaku kekalahan pada PAS di Kelantan, secara otomatik PAS akan menyalahkan Pakatan Harapan termasuk AMANAH atas kekalahan mereka. Dan mereka takkan sedar bahawa kekalahan PAS di Kelantan adalah disebabkan oleh tindakan mereka sendiri.

PAS memang takkan sedar sampai bila-bila...

Sama macam kekalahan PAS di Terengganu yang sepenggal sahaja memerintah dimana mereka sampai kehari ini menggunakan isu pengundi hantu sebagai penyebab kekalahan mereka dan tidak langsung menyedari kelemahan dan kecuaian mereka mentadbir Negeri Terengganu sebagai punca sebenar mereka hilang kuasa memerintan Terengganu.

PAS memang takkan sedar sampai bila-bila....

Hahahaha

Takut Nak Umumkan

Bhai/DeeDee semua...

Pendek ja gua nqk tulis ni... sebab dalam mode travel.

Lu agak pasai apa PAS tabrani nak umumkan siapa calon PM diorang... Hahaha .... cuba bagitau gua....

Sebab gua pasti PAS cuak nak umumkan pasai nama calon yang depa nak letak tu adalah terkenal dengan status “PASu bunga” ... jadi kalu umumkan awal-awal... sure kantoi tahap dewa jalan duta lar.... hahaha....

Kalu tak pasu bunga... mesti kaki ponteng tak sudah.... hahahaha

Ader paham ka????

17 January 2018

Sebelas Bulan

Bhai/DeeDee semua...

Diorang amik masa sebelas bulan dari tarikh diketahui tanah milik Felda di Jalan Semarak tu dah di lego kepada orang lain.... 11 Bulan bhai.... Orang kata... kalu mengandung tu... dah siap bersalin dah tue...

La ni diorang kata semua sudah selesai.... Aper yang selesai kiter tatau lar...

Cuma yang pastinya... segala musibat, lahanat dan buragas yang terlibat.... langsung senyap tak akan diketahui.... senyap sorok dek Antu Kopek kot?? Hahaha

Persoalannya.....

Macam mana tanah sebegitu besar dan bernilai tinggi boleh di lego tanpa sekor mangkuk Lembaga Pengarah Felda dan Pejabat Perdana Menteri sedar..... Huhuhu.... Hebat aaa musibat, lahanat dan buragas nie buat kerja....

Adoilah......  Ker ini semua kerja Jho Low??? Hahahaha

16 January 2018

Tutup Cerita

Bhai/DeeDee semua...

Lu orang tengok la..... bukan susah pon nak tipu orang kampung yang tak tau tentang perjalana bidang financial ni.... Hahaha... mudah benor....  Cuba kiter peratikan isu Tanah Felda di Jalan Semarak yang kecoh baru ni...

Bayangkanla..... tanah dah dipindahmilik..... pastu setelah kecoh semua.... baru kelam kabut depa kata tanah tu dah dapat balik.... tutup kes kata Shahrir Samad.... Hahaha.... Najib Razak tak terlibat kata Shahir Samad..... PMO tak terlibat..... Ahli Lembaga Pengarah Felda tak terlibat..... hahahaha

Walhal.....

Siasatan oleh PDRM dan SPRM pun tak abis lagi..... siapa yang buat kerja tu pun kita tak dapat tahu.... macam mana depa buat kerja haramjadah ni pon kita tak tau.... senang senang jer Shahir Samad kata dah solosai... dah tutup kes.... Hahaha

Patutnya....Semua tu kena siasat.... Najib Razak kena disiasat pasai apa dier tak tau... PMO pun kena siasat pasai apa boleh tak tau... Ahli Lembaga Pengarah pun patut digantung tugas sampai semua siasatan selesai....

Nih sapa nak jadi kambing hitam ni..... Isa Samad sure jauh panggang dari babi...... huhuhu

Siapa pegawai pejabat tanah yang terlibat..... takkan la takder kot?? giler ker aper...

Ini mesti salah tanah tu sendiri yang pandai-pandai lacurkan diri dier kepada orang lain.... Hahaha.... Bongoklar....

Nak buat macam mana.... peneroka Felda memang bangang.... Hahaha... kalu peneroka Felda tak bangang... dah lama pengurusan Felda kena halau keluar.... Hahaha.......

14 January 2018

Lu Orang Jangan Marah ...

Bhai/DeeDee semua ...

Sori aaa lama tak update blog... Bukan dah tinggal semua benda... Gua masih ingat semua... Selalu gak terkenang-kenang walaupun dalam hati.... nak call orang tak kasik... nak mesej orang tak bagi....  Hahaha .... Bertabahlah....

Nih sebenarnya gua nak cerita something... lu orang jangan marah aaaa....

Gua nak rangkumkan semua cerita...


  1. Pigi mampuih la HARAPAN nak lantik siapa pun... Mahathir Mohamed pun lantak pi la.... sebab memang la UMNO/BN tengah tenat ni... tapi setenat-tenat UMNO/BN.... depa masih lagi akan dapat mengekalkan kerusi Parlimen dengan majoriti mudah..
  2. Pigi mampuih la nak susun dan bidak-bidak kerusi Parlimen sesama HARAPAN.... ader yang sikit dapat... ader yang banyak dapat.... tapi selagi mana sorang calon akan bertanding Parlimen dan DUN serentak... maka calon TAMAK ni eloklah dibiarkan tak dapat undi.... ngarut ja... satu tempat payah nak handle... lagi ader hati mau dua tempat
  3. Pigi mampuih la PAS nak susun 80 kerusi ka... 222 kerusi ka.... 800 kerusi ka..... tapi kalu setakat nak jadi "PASu bunga" kat dewan Parlimen tu.... baik lah tak payah dapat undi langsung... lagi bagoosh
  4. Pigi mampuih la GERAKAN nak amik alih Pulau Pinang dari DAP.... Melayu UMNO ka... Melayu PAS ka.... Melayu HARAPAN ka... tak payah dok sembang la..... selama hari ni walaupun ramai orang Melayu dalam DUN Pulau Pinang..... tapi tetap gak amik Cina GERAKAN jadi Ketua Menteri..... bodoh apa....  kerusi minoriti boleh jadi KM.... bongok..
  5. Pi mampuih la orang SABAH atau SARAWAK..... selagi mana bodoh tak reti nak push untuk jawatan Timbalan Perdana Menteri Malaysia mesti datang dari SABAH atau SARAWAK .... baik tak payah meroyan bising dianak-tirikan oleh Kerajaan Malaysia..... sebab lu orang bodoh .... dah 60 tahun bodoh tak reti nak mintak kerusi Timbalan Perdana Menteri Malaysia.... padan muka lu orang la still mundur infrastruktur kat SABAH dan SARAWAK
  6. Pi mampuih la sama Parti Sosialis Rakyat Malaysia (PSM) pon satu bangang..... tak payah la deal ngan HARAPAN... buang masa jer.... Tumpukan jer kerjabuat yang selama hari ni lu orang buat kat kawasan lu orang..... Sure lu orang boleh menang punya
  7. Pi mampuih la semua Parti Pembangkang.... selagi mana masing-masing dok keluar statement bangang ikut kepala sendiri...  selagi itulah lu orang takkan menang Malaysia ni.... Hahaha.... Bodoh nak mampuih... dah banyak kali bagitau.... jangan semua orang jadi bodoh bila disua mikrofon...... semua nak keluar statement... last-last huru hara ..... hancusss
Lu orang jangan marah bila gua kata.... BN tetap akan menang majoriti mudah pada PRU 14 ni.....  Hahahaha.... semua dah ader dalam perancangan... semua dah ader dalam planning... semua dah tersusun dengan baik dan jayanya....

Padan la muka lu orang..... Hahahaha

DEDAK... Mana DEDAK????

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1