Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

30 June 2009

Mahukan Bukti Gengsterisma

Hahaha...

Camana nak bagi bukti gengsterisma.... takkan nak bawak orang yang dah pecah kepala dibantai gengster kat polis kot... takkan nak tunjuk perut terburai kena parang gengster kepada polis kot... ataupun takkan nak tangkap gengster tue dan tunjuk kat polis...

Itu kan semua kerja polis... membuktikan ujudnya gengsterisma memang kerja polis... malah ader unit khas (anti kongsigelap) dalam perkhidmatan polis yang dikenali sebagai D7. Abis tue takkan la mintak bukti dari orang awam kot... inikan kerja polis..

Susah la macam nie.. kita mengadu skit pasai kongsi gelap... polis mintak bukti... kita mengadu pasai peras ugut (pow)... polis mintak bukti... dah kerja polis buat siasatan... pi la siasat... kalau semua kes dah diberi bukti... tak payah la susah-susah ader jawatan detektif... hehehe.. baik semua cuma ader unit pengkeranian jer... ... tak perlu bagi duit kat informer...

Baca Sini : Polis mahu bukti gengsterisma

PPSMI, Lagi Satu Hari

Errr...

Kalu gua tak silap aaa... Muhyiddin Yassin kata nak umumkan keputusan isu PPSMI bulan Julai nih... nieh dah tinggal kurang dari satu hari.... hahaha .. apa citer nih...

Hahahaha... takkan dah kecut perut.. kecut telor ... pasai nak umumkan keputusan isu PPSMI... hahaha... takkan nak tunggu lepas PRK Manek Urai (MU) kot.. hahaha ... Kalau umum lepas PRK Manek Urai... nampak sangat la takut kalah.. hahahah

Ooi.. kayu.. mangkuk... rakyat Malaysia semua nak tahu isu PPSMI nih... jangan nak lari aaa... jangan nak tercirit aaa... jangan jadi pondan aaa... Takkan kajian tak siap lagie kot... hehehe... jangan ingat orang Malaysia lupa aaa... 80% dari 26 juta rakyat tengah tunggu isu PPSMI nih.. hahaha ... apa citer...

Takkan lu nak jadi macam Najib Razak kot... dier tue dah jadi pondan.. hahaha.. tunggu masa jer nak tukar jantina... hahahaha

Cakap Juta-Juta

Pergh...

Cayalah... banyak yang Kerajaan Pusat bagi kat orang miskin terutamanya kaum wanita kat Kelantan yer... lebih dari RM80 juta... cayalah.. err... tapi nak tau gak... duit banyak tue sampai ker tak kepada sasaran... atau abis kat Ketua Bahagian, Ketua Cawangan, JKKP dan lain-lain yang sekroni dengannyer? hahahaha...

Kalu betul la pengagihan dier... bak sini gua tengok dier punya "audited account" ... boleh la studi kat mana peginyer duit tue.. betul ker sampai kat sasaran... walaupun gua orang IT.. jangan ingat gua buta kayu bab akaun nih... hahaha

Gua rasa mana diorang ader berani untuk bagi "audited account" tue kat umum untuk buat "check and balance"... sebab diorang tau sure kantoi punya lah... itupun kalau memang ader "audited account".... tapi rasanyer la... mana ader dokumen tue... semua kasi atas angin jer... hahaha... tak percaya... maih kita semua mintak diorang bentangkan dokumen tue.. hahaha... mau tercirit Shahrizat dibuatnyer... hahaha

Lagi satu... kalu setakat cerita jer kat dalam media tapi tanpa bukti "audited account" ... budak OKU pon boleh buat... hahahaha... iyer la... cerita jer lebih... orang cakap... labun jer besor... hahaha tapi... hampeh... takder guna...

Okeh la Shahrizat.. gua percaya sama lu... bak mai tengok itu "audited account" sat... hahahaha

Baca Sini : RM89.8j bantu rakyat miskin

Makin Bertambah Best

Hahaha...

Seronok sebenarnyer tengok bagaimana kalutnya kumpulan geng-geng mak nyah (pondan) nak cover kelemahan diorang... hahaha... rasanyer dah tak perlu dah nak beli komik dah.. cukup dengan baca akhbar di Malaysia... hahaha... sure boleh gelak terguling-guling kalau kena gayanyer ... hahaha

Gua baca Utusan Malaysia tadi (sori la.. gua dah bertahun tak beli akhbar... sebab semua boleh dapat free kat Internet)... terus gelak sakan... mana kan tidak... kalah majalah MAD, GILA-GILA atau UJANG.. hahahaha... lawak sungguh...

Punya la pengecut dan pondan diorang nih sampaikan ramai yang berkokok macam nak giler ... semua kata jangan la berdebat.. buat masa.. takder faedah... tak menguntungkan... sebenarnya semua diorang nie chicken... pengecut.. takder telor.. dan pondan.. hahahaha

Sampaikan Zambry Kadeer (MB Haram Perak) pun turut sama nak berkokok sama... hahaha.. udah ler tue.. rentikan ler... mike tue udah ler MB Perak Haram... saper nak dengar cakap miker... berapa kerat ler orang UMNO/BN kat Negeri Perak tue yang tinggal lagi... makin mike banyak cakap.. makin getik orang Perak kat mike.. hahaha ..

Hah.. apa kata kita bagi peluang Zambry Kadeer berdebat ngan Nizar Jamaluddin bab isu negeri Perak... amacam .. ader setuju.. atau terkencing tercirit lari... kalau dah geng ngan orang pondan... memang selamanyer pondan...

Noh Omar pun sama gak... kalau dah tau diri tue pondan.. jangan la citer kat orang lain... buat malu jer tujuh lapan keturunan lu jer.. hahahaha...

Baca Sini : Pemimpin Politik & NGO bidas

29 June 2009

Akhirnya....

Akhirnya... bersuara jugak Najib Razak pasai isu debat yang dicadangkan oleh Nik Aziz... hehehe

Agaknyer la... Rosmah Mansor dah bagi keizinan kot kepada Najib Razak supaya bersuara bab nie... apa-apa pun... belit camana pun... orang semua tahu yang Najib Razak memang takder "TELOR"..... hahaha

Itu la... selalu sangat makan roti canai kosong.. itu la jadinyer... hahaha.. la nie dah takder telor...

Korang bayangkan la.. bertapa la nie maybe Barrack Obama tengah tergelak terguling-guling mendengarkan betapa takutnya Najib Razak nak berdebat.... iyer la.. baru la dier (Obama) tahu yang Najib Razak sebenarnya takder telor...

Alangkan kat Indonesia pun ader perdebatan.. kat USA korang jangan amik kira... kita amik la contoh negara yang kononnya selalu kita kutuk dan buli... Indonesia... kita tak boleh nak celen diorang.. pasai kat sana pemimpin dier semua ader telor.... kat Malaysia nie... UMNO/BN semuanya pondan... mak nyah.. takder telor.... hahaha

Najib Razak..... lu bawak la citer pusing satu dunia konon nak cover cerita debat nih... tapi hasilnya satu Persekutuan Tanah Melayu (Malaysia) sedang ketawa besar pasai dapat Perdana Menteri takder telor... chicken.... mak nyah...

Gua rasa la.. Najib Razak patut ambik MAMA JUWIE sebagai penasihat dier la... MAMA JUWIE boleh ganti orang-orang kanan Najib Razak termasuklah ROSMAH MANSOR (oit... nanti tak pasai la MAMA JUWIE kena C4 nanti... hahaha)

hahaha...

Baca Sini : Debat tak selesai soal ummah

Ujian Memandu Untuk Bas Dua Tingkat

Korang tau dak bahawa JPJ tak pernah keluarkan kelulusan lesen khas untuk pemandu bas dua tingkat... sebab takder silibus berkaitan dengannya yang pernah digubal dan diluluskan.. Sekolah memandu pulak takder bas sesuai untuk dijadikan bas latihan...

Maknanya.. semua pemandu bas dua tingkat sebenarnya tidak layak untuk memandu bas ini... merbahaya... sebab mereka tidak berkemahiran untuk mengendalikannya.... malah inilah antara punca menyebabkan beberapa kes kemalangan maut melibatkan bas dua tingkat berlaku...

Kerajaan pula tidak pernah memberikan arahan untuk meminda akta pengangkutan jalanraya yang membolehkan satu kelas lesen memandu khas untuk pemandu bas dua tingkat... Biasanya bas dua tingkat hanyalah untuk kegunaan dalam bandar (kurang dari 80 km/j) kelajuannya demi untuk kestabilan...

Tapi LPKP ader pulak mengeluarkan lesen untuk membawa masuk dan menggunakan bas dua tingkat.. malah LPKP benarkan bas dua tingkat dijadikan bas ekspress jarak jauh... yang biasanya dipandu melebihi dari had yang sepatutnya (80 km/j).....

Jadi sekarang ini... isu yang berkaitan dengan kereta automatik untuk latihan memandu dan kelas khas untuknya sewajarnya juga ditambah dengan isu bas dua tingkat (silibus latihan memandu) serta lesen yang yang berkaitan...

Inilah yang lebih utama patut diteliti dan dikuatkuasakan... jangan sampai bas dua tingkat menjadi kuburan bagi para penumpang bas... Bas dua tingkat sewajarnya tidak langsung dibenarkan menjadi bas ekspress jarah jauh melainkan hanya untuk penggunaan dalam bandar sahaja demi untuk menjimatkan ruang dan kapasiti penggunaan...

Apa pandangan korang?

Baca Sini : Akta dipinda khusus untuk kereta automatik bagi ujian memandu

Ramai gak pondan kat Malaysia nih

Hahaha...

Tak sangka la.. ramai yang kaki bodek... masalahnyer semua yang kaki bodek tue memang takder telor... orang yang dibodek pon takder telor... macamana nih... ramai gak pondan kat Malaysia nih...

Teruk betul la macam nie... yang lawaknyer... orang yang diajak berdebat tue haram tak berbunyi... awat... bini lu marah ka... hahahaha... Takkan sebagai laki pon lu takut sama bini kot.... ooooo... lupa-lupa... bini lu suka main C4... bukan mercun.. tapi C4... hahaha

Paling lawak gua lihat adalah kumpulan yang merasakan diri diorang professional seperti Pertubuhan Pemikir Profesional Melayu Malaysia,..... kesian la.. dapat ketua (presiden) kayu dan takder telor.. kesian sungguh la.... camana la nak jadi professional nie.. kalau dah takder telor... sure kalau mamat nih jadi konsultan bagi projek gua... gua tengking sekali... sure terkencing tercirit dier... hahahaha .. maybe siap menangis balik bagitau mak bapak dier... hahaha...

Kesian... dapat presiden pondah (mak nyah)... kesian sungguh....

Samer gak ngan Barisan Bertindak Perpaduan Melayu (BBPM)... dapat Ketua Umum pun pondan... susah la... macam mana nak bertindak .. kalau dah pondan (mak nyah).... abis kuat pon boleh layan geng homosek kat Lorong Haji Taib ngan kat Belakang Bangunan Mercedes tue.. hahahaha...

Banyak betul la pondan (mak nyah) kat Malaysia nie... dari PM sampaikan kepada balachi-balachi dan kaki bodek dier... hahaha

Ops... gua termiss.... hahaha... dapat bekas PM pun pondan macam Che Det... hahahaha... samer jer takder telor... hahaha

Baca Sini : Jangan Layan Nik Aziz
Baca Sini : Buang masa debat dengan Nik Aziz

28 June 2009

Itu Hari Cabar Sangat

Hahaha...

Cakap ajer la pengecut... chicken... takder telor... kan senang.. semua orang boleh faham... hahahaha...

Itu hari Rais Yatim cabar Zaid Ibrahim berdebat... lepas Zaid Ibrahim sahut cabaran.. terus menikus... takder telor terus Rais Yatim...

La nie Nik Aziz ajak Najib Razak berdebat... tapi Najib Razak tak "merengak" (bercakap sepatah haram bab nih)... terus jer beberapa balachi sahut macam ayam berkokok ekor gelumang taik.. hahaha...

Mola-mola Muyhiddin Yassin cakap... lepas tue Mustapa Mohammad.... lepas tue Pak Lah... la nie Rais Yatim pulak menyampuk... hahahaha... mana itu Najib Razak... takder telor ka.... Rais Yatim tue dah sure la takder telor... sejak dulu lagi... Macam mana la dier boleh dapat PhD... sure yang kasi dier PhD tue dah tersilap bagi kot... atau kena rasuah... hahahaha...

Rais Yatim... lu kalau takder telor... cakap jer takder telor... ngaku jer la... takder la malu sangat 7 keturunan lu... kalau tidak nun kat Nogori Sombilan tue... sure ramai yang tak ngaku lu satu kaum sama diorang.... buat malu Raja Melewar jer... hahahaha .... Kalau la Raja Melewar masih hidup... sure dier suruh orang sula atau "kasi" kan sama lu.... buat ngabehkan boreh jo...

Straight foreward gua cakap sama lu... Rais Yatim... Lu memang takder telor... sama gak ngak lu punya bos... Najib Razak .... takder telor gak.... kalau dah takder telor... gua rasa itu burung pun takder jugak.... hahahaha...

Lepas nie gua boleh la tengok lu (Rais Yatim), bos lu (Najib Razak), Pak Lah, Muhyiddin Yassin dan lain-lain lagi yang dah takder telor nie bersidai kat Lorong Haji Taib ataupun kat Belakang Bangunan Mercedes kat KL tue... hahaha... jangan lupa pakai skirt pendek dan bergincu yer... baru la ader selera skit mat-mat kaki liwat kat sana sama lu semua bapok dan pondan... hahaha

Takder telor punya orang... buat kasi malu sama kaum pondan dan mak nyah jer... hahaha

Baca Sini : Cadangan debat Nik Aziz hanya buang masa

Takder Telor

Hahaha...

Bukan ker gua dah kata... UMNO/BN maner ader telor.. Nik Aziz ajar berdebat terbuka.. terus pucat lesi... hahaha.. Najib Razak kalo takut.. bagi jer kat Rosmah Mansor supaya berdebat wakilkan UMNO/BN .... hahaha

Ini Pak Lah pulak yang terpaksa keluar statement... kata tak elok la berdebat secara terbuka... baik buat perbincangan secara tertutup... hahaha... ini cakap-cakap orang takder telor la... hahaha

Pak Lah.. Pak Lah.. pi la balik tido... dulu masa jadi PM.. lu asik tido jer... sampai tak ketahuan negara... hahaha la nie baru nak terjaga.. hahaha..

Najib.. Najib.. lu kalu takut nak berdebat... suruh jer Rosmah Mansor ganti tempat lu... lu mana ader telor yang debat face two face nih... dari dulu lagi.. lu cuma berani berkokok sendiri jer... hahaha... gua rasa telor lu dah abis meletop hari tue kena penangan C4.... hahaha

Baca Sini : Lebih baik berbincang dari berdebat

Pulih Semangat

Hahahaha..

Biasanya orang kalau nak buat pulih semangat... tok bomoh kena ader sembelih kambing ka... ayam ka... pulut kuning ka... buat ancak.. pi bakaq kemenyan dan setanggi ka.... hembus sana hembus sini.... baru la menjadi pulih semangat tue.. hahaha

Nie Pak Lah suruh ahli UMNO/BN semua pi pulih semangat... hahaha.. itu kena cari bomoh power la... kena tanya sama Rosmah Mansor... dier kan pandai bab bomoh dan dukun nih.. hehehehe... berapa pengeras nak kena bagi nih... mau la paling cikai ratus ribu... kalau tak mau pi sampai juta kot..

Hahaha... Pak Lah masih nak cakap pasai pulih semangat... mana tak nyer... menantu dier Khairy Jamaluddin tue dah lama hilang semangat... tue yang nak kena pulih semangat tue... hahahaha... lawak la...

Rasanyer ramai gak ahli UMNO/BN yang nak kena pulih semangat nih... Che Det pon sama... semua kena mintak tolong sama Rosmah Mansor.... hahaha.. mesti dier ader bomoh VVIP nih.... hahaha

Baca Sini : Anggota dan Ahli BN kena pulih semangat

Sudah Terlewat

Memang sudah terlewat...

Satu masa dulu (err.. gua tak pernah dapat aaaa... just nak bagitau)... ramai pelajar yang dapat biasiswa... masa tue macam-macam jenis biasiswa ader.. Lepas satu ketika ader la mangkuk-mangkuk yang kasi hilangkan biasiswa kepada pelajar...

Yang jadi mangsa ialah pelajar yang yang betul-betul dari kalangan keluarga susah... masa tue.. (sampai la nie pun).. kalau takder kabel .. jangan mimpi la nak dapat biasiswa... hahaha... tambah pulak kalau dikenalpasti pelajar tue (walaupun cemerlang dalam akademik) dari keluarga parti pembangkang... gua salah sorang daripada yang tak dapat tue.. bahkan satu famili gua (abang dan adik gua) sorang pon tak pernah rasa duit biasiswa... mak bapak.. menoreh getah jer.. kebun 3 ekar...

Tapi la nie.. Najib Razak punya la terdesak sampaikan nak ujudkan biasiswa nasional yang berasaskan merit... hahaha.. boleh percaya ka... ikut merit konon... boleh blah... sampai kiamat pon gua tak percaya kalau BN yang memerintah... hahaha .. haram sedikit pun gua tak percaya..

Gua nak citer satu kes nie..

Gua dapat tawaran belajar kat Oxford Brooks University... dapat asrama.. pastue gua pi la nak mintak biasiswa ngan MARA.... sebab cukup merit dan ada semua dokumen yang diperlukan (tawaran, asrama, TOEFL, English 1119)...

Sampai kat MARA dah isi borang... kena tunggu sekejap.. baru boleh jumpa pegawai.. tak lama masa tue.. ader la satu famili datang dgn anak dier... bapak dier pakai bush jacket... hehehe... bapak dier isi borang pastue tak lama dipanggil jumpa pegawai.... (potong que tau dak.. gua dah tunggu lama dah)... sempat la gua tanya anak dier... errr.... bro.. dapat tawaran belajar kat mana? ... budak tue jawap.. tak der tawaran la.. tak tau mana nak pergi... gua tanya lagi... asrama dah ader ker? ... takder la bro .. jawab budak tue..

Tak lama lepas tue.. bapak dier kuar dan cakap sesuatu ngan budak tue... budak tue citer kat gua yang dia dapat biasiswa nak pi UK ... gua ucapkan tahniah ler...

Pastue pegawai MARA panggil gua... dia cakap... adik... sori la.. takder tawaran biasiswa untuk adik.. pasai adik tak cukup syarat... gua tanya apa syarat dier... pegawai tue tak berani nak cakap.... masa tue terus jer gua maki pegawai tue... gua cakap.... oooo.. kalau anak orang UMNO/BN ... boleh pulak cukup syarat.. walaupun tawaran belajar dan asrama takder.... pundek la MARA kalau camnie... gua maki berjela-jela...

MARA bukan nak tolong melayu.. tapi.. cam sial... (berbakul-bakul maki gua bagi masa tue).... sampai hari nie geram sungguh gua... Kes yang sama gak gua alami kat JPA... cam sial... (kalu nak tau... semua adik beradik gua pun dapat jawapan yang sama masa mohon biasiswa dulu... sebab bapak gua orang PAS... tapi dapat gak kitorang sambung pelajaran sampai keperingkat tertinggi ... Master, PhD dan kat oversea pun... semua pakai duit motong getah bapak gua...) gua respek sama bapak gua... bapak gua cakap... kalu kerajaan tak nak bagi bantu.... takper... Allah Taala sure akan bagi dan bantu...

Jadi kesimpulannya... merit apa kejadahnya yang Najib Razak katakan tue... merit kepala hotak dia.... merit kalau anak ahli UMNO/BN ker... kalu itu... bukan merit namanye... itu macam SIAL namanyer....

Elok la tue.. pagi-pagi nie korang baca gua tulis ayat maki berbakul-bakul kat Najib Razak...

Baca Sini : Biasiswa Nasional

27 June 2009

How To Moonwalk

Let see the guide to moonwalk below....

Yaa Ampooon...

hahahaha...

Ya Ampoon... Gue nggak mau sih buat silap lagi.... gue sudah insaf.. hehehe

Lawak la Muhyiddin Yassin nih... memang lawak... Biler pulak Nik Aziz ader mintak ampun dengan UMNO/BN? semalam, tadi.. atau tahun depan... hahahaha...

Selama nih pun bukan sajer Nik Aziz.. tapi semua orang Islam dalam Pakatan Rakyat mintak ampun dengan Allah Taala... tak tau la pulak orang UNMO/BN ader yang mintak ampun dengan UMNO/BN jer... tak perlu dengan Allah S.W.T... hehehehe

Sejak biler jadi Ustad nih... hebat-hebat... hehehe

Baca Sini : Minta Ampun Dengan Tuhan

Debat Terbuka

Err.... hendak ker Najib Razak beradu debat terbuka dengan Nik Aziz.... gua rasa Najib Razak tak berani la... dier bukan ader telur...

Lebih baik Nik Aziz ajar Rosmah Mansor berdebat secara terbuka... semua orang tahu Perdana Menteri Malaysia sebenarnya Rosmah Mansor.. hahaha

Jadi paling sesuai jika Rosmah Mansor berdebat dengan Nik Aziz... itu lagi tepat...

Rosmah Mansor boleh jawab semua yang Nik Aziz nak tahu... rakyat pon boleh dengar apa yang Rosmah Mansor nak bagi tahu... Lee Kuan Yew pon tahu Rosmah Mansor adalah Perdana Menteri Malaysia yang sebenarnya... kalu tidak takkan dier nak jumpa Rosmah Mansor... hahahah

Baca Sini : Nik Aziz ajar Najib Razak berdebat terbuka

Bukan Ker Ayah Pin Tue Ahli UMNO

Err....

Nak tanya nih.... bukan ker Ayah Pin tue ahli UMNO....
Kalau tak silap gua la... Ayah Pin tue memang Ahli UMNO...

Jadi..... UMNO dan Ayah Pin adalah satu.... sama... satu parti... sesat lagi menyesatkan... hahaha

So betul la apa yang Nik Aziz cakap kan tue... UMNO sesat.. hahaha

Mana ader demokrasi kat dalam UMNO... kalau ader demokrasi.. dah lama dah ramai yang terbongkang kat dalam UMNO ... kena pangkah... tapi tak... UMNO mengamalkan komunisma.... suara dalaman semua kena sekat... semua pemimpin tentukan... kalo korang studi komunisma... korang boleh jumpa kesamaaan UMNO dengan Komunisma... hahaha... apa nak heran... ramai dah lama tau dah...

Baru nak sedar ker UMNO tue sesat dan komunis... hahahaha ... kayu betul la..

Baca Sini : Nik Aziz Makin Keterlaluan

26 June 2009

Hakim Kayu

Hahaha..

Lama betul nak tulis keputusan penghakiman.... hahaha.... pusing-pusing balik... cerita yang kurang menyakinkan itu juga yang dibawak... err... hakim tue lupa kot isu Sultan Idris dulu dengan Ghazali Jawi... hahahaha...

Macam mana pulak hakim tue boleh terlepas pandang kes masa Ghazali Jawi dulu... tak sengaja atau sajer-sajer buat lupa.. hahaha... memang kayu...

Gua nak tanya nih.... bahagian mana yang Sultan dapat tahu ader majoriti kat dalam dewan tue milik BN .... pada masa tue.. sedangkan Sultan tak jumpa semua ahli dewan... Macam mana Sultan buat keputusan tue.. dengar dari sorang mangkuk jer ker... atau Sultan patut tanya semua ahli dewan...

Hakim yang kata baru setahun DUN Perak diujudkan jadi tak boleh nak bubar memang kayu.. Woi... kalau sehari setengah pun DUN Perak dah diujudkan.. kalau jadi kes sama... boleh bubar gak... mana pernah DUN Perak cukup masa 5 penggal... paling lama pun 4 penggal setengah.... bodo ker apa hakim nih.... kayu kot...

Parlimen Malaysia pun selalu bubar dalam 3 tahun setengah jer... tak pernah cecah 5 tahun sejak Merdeka.... takder baca sejarah punya hakim... Ini mesti hakim yang Rasulullah bagitau jenis yang akan jadi bahan bakar api neraka punya.... ini hakim yang boleh diugut dan dibeli...

Hahahaha... sapa bayar sama lu... BK Tan ka? Vincent Tan ka? VK Linggam ka? atau.... Rosmah Mansor? hahahaha... atau lu sudah kena ugut C4 kot.... hahaha

kayu... kayu...

Baca Sini : Tindakan Sultan betul tidak bubar DUN Perak

Kasi Lawan Sama Itu Samy Vellu

Bhai...

Kali ni lu mesti kasi hantam betul-betul itu Samy vellu.. Lu jangan lawan itu Timbalan Presiden MIC... tapi lu lawan la itu Presiden punya title... kasi lawan... Samy Vellu sikarang suda kurang power.. sumer worang suda blame sama itu Samy Vellu pasai kalau turuk dalam PRU12..

Ini kali kalu.. lu kasi lawan sampai habis... gua percaya lu boleh menang kalu..

Apa susah.. lu mintak la sama itu Murugiah keluar PPP dan masuk MIC... hahaha... kasi tolong sama lu... sure dia mau punya... lagi pun itu Kayveas suda tada suka sama itu Murugiah... lu tolong sama dier dan dier misti tolong balik sama lu... hahaha

Amacam... ok ka cadangan gua... hahaha

Baca Sini : Subramaniam sedia rebut Timbalan Presiden MIC

RM3 Bilion Royalti Petroleum Untuk Terengganu

Banyak tue....

Patut la Idris Jusoh ngan geng-geng dier mengamuk sakan.. siap nak bergocoh dengan Ahmad Said dan geng-geng dier... Hishamuddin auw-auw pulak konon nak jadi orang tengah... aper hal nak jadi orang tengah...

Duit sebanyak tue... mana boleh kasi Ahmad Said handle... dier mana pandai handle... Idris Jusoh jer yang pandai... sebab tue la macam-macam projek "bodoh" yang dapat kita tengok masa Idris Jusoh jadi MB kat Terengganu dulu,... habis kering "linchin" (kata orang kedah) disapu dek Patrick Abdullah Badawi ..... hehehe

RM3 bilion tue banyak tue.. kalu buat joli katak... ambik masa lima enam bulan la... hehehe.... tapi kalau ikut faraid... rasanyer dalam 3 hari jer boleh selesai... hahahaha..

Ahmad Said.... gua nasihatkan kat lu.... itu jambatan kat Bukit Kuang, Kemaman tue lu kan dah janji nak buat 6 lorong (janji masa kempen pilihanraya hari tue).... so apa lagi mau tunggu.. duit dah ader tue.. mintak la payment cepat... boleh kasi setel itu jambatan.... teruk ooo.. hari-hari jem dalam 1 kilometer la... penat la... ingatkan kat kawasan luar bandar tak kena jem macam kat Shah Alam atau KL.. tapi kena gak...

Baik lu cepat mulakan buat jambatan tue... baru la naik nama lu kat Kemaman nih.. kalu tidak... abis ler disonglap oleh Idris Jusoh duit royalti tue buat repair jambatan kat Besut...

Lagi satu.. itu jalan nak pi KSB (Kemaman Supply Base) tue kena kasi lebarkan... baru ler kurang eksiden.. pas tue simpang nak masuk Perwaja dan KSB tue... lampu tak nyala la... pastue tanda arah tak clear... oh yer.. jangan lupa.. Kawasan Industri Teluk Kalong tue.. nampak tak macam kawasan industri... jalan berlubang... lampu jalan tak ader... centralised foodcourt pon takder... harapkan gerai haram tepi jalan jer...

Ini penting nih... Kawasan Industri Telok Kalong tue (ini kawasan industri Minyak dan Gas)... Streamyx pon cam sial.. harap kat ADSL jer... SDSL tak support pasai jauh dari exchange Telekom..... line telefon pun tergantung guna kabel overhead... Fiber Optic tak cover la kat sini... pastue.. WiMAX pon tak support... Pi suruh P1 WiMAX pasang access point kat sana.... gunakanlah power yang lu (Ahmad Said) ader sebagai Menteri Besar Terengganu....

Kalu kawasan industri Minyak dan Gas pon nampak cam terbiar... macamana la pelabur nak mari melabur... Lu tau dak ker.. kat sini banyak syarikat besar... Halliburton, Schlumberger, Scomi, Aldwich, Tanjong, PfcE, Perwaja, Alam Maritim, Dayang, UMW, Seca Dyme, Exxon, Chevron dan lain-lain lagie....

Kesian la kat sini... duit royalti minyak tue banyak tue... kasi la skit...

Selain itu, RM6.2 bilion lagi diberi dalam bentuk pembayaran royalti kepada kerajaan negeri Terengganu (RM3 bilion), Sarawak (RM2.3 bilion) dan Sabah (RM900 juta).


Baca Sini : Petronas Catat Hasil RM264.2 juta

Kejap Untung, Kejap Rugi

Hari tue ader akhbar kata Petronas rugi banyak gak.... siap cakap keuntungan susut kepada sekitar RM89 bilion...

Alih-alih akhbar yang sama gak cerita pasai ke Petronas untung la pulak...

Mana satu yang betul nih... keuntungan susut tue bukan ker samer ngan rugi.. tak paham la gua... kalau bukan rugi amender la pulak...

Pelik bin ajaib... nak tipu saper nih... pembaca akhbar ker... atau rakyat Malaysia... ataupun pelabur... woi.. kalau nak tipu pon.. biarlah pro...

Pastue pulak ader akhbar yang kata Petronas untung RM264.2 bilion.... mana satu betul nih...???

Baca Sini : Petronas catat hasil RM264.2 Bilion
Baca Sini : Petronas Untung RM89 Bilion
Baca Sini : Keuntungan Susut

Micheal Jackson Died

Innalillah ... buat Micheal Jackson....

Ader sumber kata dia dah memeluk Islam setahun yang lalu... kalau yer Alhamdulillah... moga Allah S.W.T merahmati beliau..

Kalau dia bukan Islam pulak... moga Allah S.W.T membalas segala jasa baik yang dia lakukan seadanya... mengikut hukum dan haq Allah S.W.T

"Dari Allah kita datang dan kepadaNya lah kita akan dikembalikan"

Sah Ker?

Sah ker kerajaan BN kat Perak? Sapa yang sah? BN sendiri yang sahkan ker? Mahkamah yang sahkan ker? ataupun yang paling berhak.. rakyat ... rakyat Perak ader sahkan ker penguasaan kerajaan BN kat Perak?

Rasanyer.. cuma 46 peratus jer yang sahkan penguasaan Kerajaan BN kat Perak.. itu bukan majoriti bhai... lu ader belajar statistik ker... itu kira minoriti... kecik tue.. kalau dalam saham syarikat.. dier takder kuasa nak pegang kuasa mutlak...

Apa jawapan 54% rakyat perak yang lain... diorang sahkan ker Kerajaan BN kat Perak... rasanyer mampus lapan belas kali pun diorang tak akan sahkan... percaya la... kalu ader berani.. kasi bubar la DUN Perak.. buat mandat baru... kasi tengok berapa ramai yang akan sahkan penguasaan Kerajaan BN di Perak... hahaha... itupun kalu ader telur la... rasa gua BN mana ader telur... hahaha

So... aper ke halnyer Muhyiddin Yassin kata Kerajaan BN kat Perak sah.... sapa yang iktiraf.... mahkamah ker.... woi.. sudah lama (lebih 20 tahun) orang tak percaya sama itu mahkamah.... sebaba mahkamah kat Malaysia sudah kena beli.. boleh dibeli... hakim banyak yang takder telur... jenih hakim yang nak jadi bahan bakar api neraka jer... yang ramai...

Jadi saper ader percaya lagi sama itu Mahkamah... kita lawan kat Mahkamah pun pasai nak cukup syarat... ikut prosedur jer.. yang lain tue... takder la orang nak percaya... Gua.. dah lama tak percaya sama itu Mahkamah...

Mahkamah kat Malaysia nie tak lebih dari Mahkamah Kanggaru... hahahaha

Baca Sini : BN Kerajaan Sah di Perak

E-Book Tahun 5

Dah ramai bebudak sekolah tahun 5 kat Terengganu nih yang dapat E-Book hasil program Kerajaan Negeri Terengganu... Ada pro dan ader kontra.... gua setuju dari satu segi pemberian e-book nie.. cuma pada gua la.. perlu ader pemantauan khusus untuk benda nih...
Iyer lah.. benda nih bukan ker barang elektronik... jadi mudah gak nak jahanam.. kalau tak betul jaga..

Tapi semalam bini gua ceriter ader budak tahun 5 yang datang kat Kelas bini gua pasai nak tumpang caj bateri e-book... Bini gua marah kat budak tu... sebab budak tue nak tinggalkan e-book tue nak dicaj kat kelas bini gua tanpa budak tue jaga... itu lah masalahnyer.. kalau hilang ker.. jatuh ker... camana...

Patutnya.. kena banyakkan la soket elektrik kat kelas la dulu supaya senang budak nak caj e-book diorang nih.. ader pulak budak yang dapat e-book tue.. kat romah dier elektrik pun takder... keluarga susah... nih macamana nih.... mana nak caj...

So... gua harap diorang (pihak berwajib) tolong kaji sikit dan tengok mana yang patut diperbetulkan supaya program e-book untuk tahun 5 kat sekolah di Terengganu nih berjalan lancar... itu jer yang gua nak mintak.... takder mender lain lagie...

25 June 2009

Terancam Mengancam

Muhyiddin Yassin buat lawak la pulak...

Ketua Jabatan Kerajaan tidak perlu merasa terancam kakitangan bawahan kritik... hahaha

Memang la... sejak dari dulu semua orang tahu.... kalau kakitangan bawahan kritik.. alamat kena tukar jabatan la.. tak pon kena cold storage... ataupun paling cikai sekali... kena pecat... macam la orang tak tau...

Podah ler Ketua Jabatan nak dengar kritikan orang bawahan dier.. cuba cek kat sekolah... Pengetua, Guru Besar dan Penolong Kanan mana ader siapa berani kritik.. kalau kritik siap ler... alamat takder ler kenaikan pangkat... gaji melintang menegak... dan jangan mimpi la nak dicadangkan jadi Guru Cemerlang... JUSA jauh sekali..

Semua orang tahu yang Ketua Jabatan suka guna akta ISA (ikut suka aku) dalam pentadbiran dier... tanya la kakitangan kerajaan... jamin 99% akan setuju apa yang gua tulis nih...

Podah la Muhyiddin Yassin...

Baca Sini : Jangan rasa terancam jika kakitangan bawahan kritik

Okeh... Gua Nak Hasut Nih...

Okeh... Gua nak hasut nih... lu orang dengar aaa...

UMNO/BN adalah sesat dan parti komunis... so what... memang pon... aha... Anuar Sapian... buat la repot Polis....

Dah memang UMNO/BN memang sesat dan berperangan macam parti komunis... jadi nak buat camana.... la... takkan ini pun ko bodoh sangat nak suruh polis siasat dibawah Akta Hasutan... ko paham ker Akta Hasutan tue untuk apa...

Akta Hasutan tue bukan untuk selamatkan parti bhai... Akta Hasutan adalah untuk negara... ko tau ker beza antara parti dengan negara... kalu tak tau... pi la belajar... sekolah balik.... Bangang nak mampus Anuar Sapian nih... kecik-kecik dulu tak reti nak mampus.. la nie dah tua bangka... menyusahkan orang... gua tak tau la level IQ lu.... bengong betul...

Baca Sini : Pemuda UMNO buat lapuran Polis terhadap Nik Aziz

Satu Lagi Mangkuk

Bhai...

Lu kalu dengki sama PR pasai control Pulau Pinang.. lu cakap direct saja la... Kenapa lu jeles sama Lim Guan Eng ... Dia Ketua Menteri Pulau Pinang la... atau lu memang harap lu jadi Ketua Menteri Pulau Pinang ka lepas nih...

Jangan mimpi la bhai.... Kalu UMNO/BN memang kat Pulau Pinang nanti... jawatan Ketua Menteri sure diorang kasi kat Parti Gerakan la... Lu UMNO apa ader power... dulu pon takder.. la nie memang la takder... dulu pun takder telor... la ni pun memang takder telor..

So... gua cakap sama lu... baik lu senyap jer... Sebab kalu UMNO/BN menang pun... lu tak akan jadi Ketua Menteri Pulau Pinang... lu kalu mau tipu ka apa ka... cakap sesama UMNO/BN udah ler... jangan kasi tau orang lain... nanti lu jugak yang malu...

Baca Sini : Datuk Azhar Ibrahim Tuduh DAP

Menipu Pun Kenalah Pro

Bhai...

Gua nak ingatkan... kalu nak menipu tue.. biarlah nampak cam pro... baru ler orang tak perasan sangat.. ini tidak...

Itu hari kata Air Asia takder hutang tertunggak RM65 juta... alih-alih Air Asia sendiri mengaku ader hutang pulak.. pelik sungguh... nie siapa yang menipu nih... kalau Air Asia menipu... patutnya SC (Suruhanjaya Sekuriti) kena buat siasatan nih...

Sebab apa kena buat siasata.. sebab Air Asia mengeluarkan kenyataan yang tidak selari dengan perkara sebenar dan mengganggu tumpuan para pelabur ... Najib Razak pon patut kena siasat juga... sebab keluar kenyataan salah di Parlimen..

Baca Sini : Bukan Salah Kami

Keuntungan Susut

Susut.... macam mana boleh susut?

Takkan pasai harga minyak rendah pon boleh keuntungan susut.... Apa makna nih... berapa sebenarnya margin keuntungan bisnes? 10%, 20%, 30% atau 60%...

Macam mana agihan perbelanjaan dalam syarikat... ader yang terlebih bayar ker... atau kena pow dek orang tertentu... Macamana pulak dengan perbelanjaan luar jangka hasil dari "salah tadbir urus"....

Bonus kakitangan dan pengurusan atasan macamana pulak... piramid betul atau piramid terbalik... konsep macamana bayar... lumpsum atau berperingkat... kecairan modal macam mana... simpanan dan aset pula macamana..

Pengagihan dana mengikut anak syarikat macam mana pulak...

Rakyat nak tau semua tue... jangan didiamkan.... rugi (keuntungan susut) heboh satu dunia... tapi masa untung (keuntungan meningkat)... senyap sunyi.... camana nih...

Baca Sini : Keuntungan Susut RM89 Bilion

Buat Lawak Lagi Harussani Nih...

Bhai Harussani....

Gua hormat lu punya knowledge dalam bidang agama.... (stop).
Tapi.. gua harap dengan ilmu agama yang lu ader tue... lu boleh tau beza halal dengan haram... baik dengan buruk... dosa dengan pahala... syurga dengan neraka.....

Tapi... kalau lu tak dapat bezakan benda nih dengan keilmuan agama yang ada pada lu.... itu gua tak dapat nak tolong la bhai... itu lu kena jawab sendiri la... masuk kubur nanti ... lu sendiri la layan.... gua tak campur....

Nasihat gua.... lu balik rujuk Al Quran dan fahamkan tafsirnya ... dan jangan ikut emosi dan nafsu... ingat... yang halal tetap halal.. yang haram tetap haram... yang makruh tetap makruh.. yang maksiat tetap maksiat... yang dosa tetap dosa... okey... lu kan lagi banyak belajar bab agama nih... Gua cuma belajar kat sekolah Missionary jer.... Brother Vincent dan Brother Paul yang ajar gua.... harap lu paham ler...

Baca Sini : Contohi Parti Cina

Kesian La Kat Polis

Gua kesian kat Polis...

Bukan apa... banyak lagi kes tertunggak.. kadar jenayah jugak la nie tgh meningkat... kerja banyak oooi... informer semua kena bayar pakai duit sendiri ooooo... gua tau la.... tapi la nie 1000 anggota polis akan dikerahkan ke Manek Urai... just untuk jaga (bantu) kempen PRK UMNO/BN..

Memang la diorang dapat elaun dan makan free (nasi bungkus)... tapi dari depa ramai kat Manek Urai tue.. baik depa cover kawasan lain.. kerja banyak beb... gengster ramai...

Tapi... pasai UMNO/BN punya hal.... Polis akan abiskan masa layan kerenah bangang UMNO/BN kat Manek Urai.... Aper la UMNO/BN nih... kalau nak kawalan keselamatan... bayar la dan upah la pengawal keselamatan Nepal (Gurkha) ka... takpon bayar jer kat PKPM (Pasukan Khas Persekutuan Malaysia)... kan senang...

Jangan la menyusahkan Polis la... elaun polis tue bukan UMNO/BN yang bayar... tapi dari duit rakyat la..... bodoh... ini nak jadi balachi parti diorang pon ... rakyat yang bukan penyokong diorang yang bayar.... aper la menyusahkan nih....

Gua harap UMNO/BN tak payah ler bertanding kat Manek Urai... selamat duit rakyat... selamat la 1000 anggota polis... boleh rehat dan buat kerja yang sepatutnya.... kalau UMNO/BN tak bertanding... banyak yang boleh jimat ooooo....

Kesian la kat polis sama.... hahahaha

Baca Sini : UMNO/BN umum calon Manek Urai ahad ini.

Polis Terpedaya

Woi... korang percaya ker apa yang Ketua Polis Selangor cakapkan nih...

Polis terpedaya dengan pemberian permit makan malam yang jadi ceramah politik... La takkan sampai camtue sekali Polis boleh kena perdaya... Kalau polis pon boleh kena perdaya... hahaha... memang la macam bangang..

Dah yang mintak permit tue parti politik.. tentu ler akan ader sikit "tazkirah" .... hahaha... takkan itu pon tak tau kot...

Kalau sekolah buat majlis makan malam... sure ader sikit kata-kata ucapan dan "tazkirah".... abis tue UMNO/Bn buat majlis makan malam takder bertukar ceramah ker? ... bodoh ker apa... Woi mangkuk... UMNO/BN lagi banyak guna taktik ini... sampaikan berita TV pon diorang gunakan untuk berceramah dan kempen.... buta dan pekak ker?

Baca Sini : Jangan Perdaya Polis

24 June 2009

Aper Ader Hal

Bukit Koman.... hahaha... koman betul la bukit tue...

Okeh... gua nak cerita sekit nih... Lu orang tau dak satu cara melombong emas adalah dengan menggunakan racun sianida (cynide)..... bahaya tuh... kalu lu ader tengok cerita JAWS III, tentu lu tau... Hero dier bunuh JAWS guna peluru yang dipasangkan sianida (cynide) pada hujung dier...

Bahaya bhai... racun tue..

Baru-baru nie Mahkamah Tinggi (Bahagian Rayuan dan Kuasa-Kuasa Khas) menolak permohonan penduduk Kampung Bukit Koman untuk membatalkan keputusan Ketua Pengarah Jabatan Alam Sekitar (JAS) yang meluluskan Laporan Penilaian Kesan Alam Sekitar (EIA) bagi projek perlombongan emas di kawasan itu

Tapi... sebenarnya racun nie bahaya oooo.. camana pulak mahkamah boleh putuskan bahawa EIA tidak silap.... betul-betul gua pelik.. Kes dah sampai hukum Mahkamah... baru la Biro Pengaduan Awam (BPN) nak bertindak... bodoh ker apa... hukuman dah diputuskan..

Patutnya BPA bertindak sebelum Mahkamah berikan keputusan... tapi tidak... Iyerla.. kawasan Bukit Koman tue takder menteri, timbalan menteri dan sebagainya yang tinggal berdekatan.. jadi risiko kena macam-maacm bahaya takder kena kat depa...

Cuba kalau yang terkojol nanti anak menteri ker.. anak timbalan menteri ker... ataupun anak ketua UMNO kawasan atau bahagian... setakat UMNO cawangan ... aper ader hal...

Baca Sini : BPA akan bertindak

Shopping Sakan Nampak?

Aih... banyak betul duit diorang nak shopping nih... hebat nampak... bukan sikit tau... cuma RM50 juta jer.. hahaha..

Duit sapa?.... sebut betul-betul... duit rakyat..... duit seluruh rakyat Malaysia...
Sapa joli?... Khazanah....
Berapa banyak?... Lima puluh (50) juta saja.....
Kalu rugi?... Rakyat tanggung... lembaga pengarah khazanah lepas bebas...
Kalu nazak?... Duit KWSP, KWAP dan Tabung Haji kan ader.... hahahaha boleh bail-out..

Sesuai ka melabur masa nih? hahaha.. itu kena tanya EPU dan Najib Razak... depa kata ekonomi Malaysia tidak terjejas... ekonomi ader asas kukuh... boleh bertahan... rezab banyak...

Bodoh lagi membangangkan depa nih....

Baca Sini : Khazanah, Boustead bina KidZania

Tahniah PUO

Gua ex-student PUO (Politeknik Ungku Omar)...

Hari nie gua berbangga PUO berjaya memenangi pertandingan yang dianjurkan PERODUA.

Tahniah gua ucapkan kat team PUO

Baca Sini : Polytechnic squeezes out 25.8km/l to win Perodua Eco-Challenge

Macam Nie La Baru Betul

Bagus la macam nie...

Ader pegawai yang telus dan jujur serta amanah... yang ini kita nak tengok... yang nie la kita nak ambik jadi ketua... dan yang ini ler kita akan jadikan contoh... bagus.. bagus...

Bukannyer yang rasuah, korup dan menyeleweng... yang ini kita tak mahu... yang mengabiskan duit rakyat pi melancong ke Disneyland.... dan songlap sana sini...

Patut semua negeri PR ader anugerah macam nie.. teruskan usaha...

Baca Sini : Hadiah Integriti Pulau Pinang

PPSMI Tidak Akan Dibatalkan

Percayalah...

Muyhiddin Yassin akan keluar statement kata PPSMI tidak akan dibatalkan... malah masa pengajaran dan pembelajaran Matematik dan Sains dalam Bahasa Inggeris akan ditambah... Masa untuk subjek Bahasa Inggeris juga akan ditambah...

Korang jangan nak melenting plak.... Muhyiddin Yassin kata semua ini hasil daripada perbincangan, dan kajiselidik.... Tapi betul ka ader perbincangan dan kajiselidik....

Bincang dengan sapa... siapa responden kajiselidik tue... takder dengar pun ader audit awam... tak dengan pun ader perbincangan terbuka dengan orang awam.... pelik bin ajaib...

La nie... Muhyiddin Yassin dalam proses nak ubahkan makmal komputer sekolah menjadi makmal bahasa.... errr... ini macam tikus membaiki labu jer... pening sungguh... rakyat nak PPSMI dibubarkan dan dibatalkan.. tapi Muhyiddin Yassin pulak nak teruskan...

Korang tau dak Muhyiddin Yassin nak tambah subjek sastera Inggeris kat sekolah rendah... pada dia inilah penyelesaian terbaik... tapi semua ni ngok punya idea,... bangang nak mampus... Petak kepala budak-budak... Pelajar yang ambik sastera Inggeris kat Tingkatan 6 pun bermasalah... inikan budak sekolah rendah.... bodoh ker aper...

Woi Bangsat... Rakyat nak PPSMI dibatalkan... bukan diperkemaskan.... paham bahasa tak?

Baca Sini : PPSMI siap minggu depan?

23 June 2009

Tidak Berhutang Cukai?

Apa makna nih...

Gua tak paham la... MAHB kata Air Asia tak berhutang cukai lapangan terbang dengannya berjumlah RM65 juta..... abis tue nilai RM65 juta tue aper.... kertas kosong ker... banyak tue... hahaha... gua tau.. RM65 juta tue adalah cuma kertas tandas jer... hahaha... buat salat ponggong jer... hahaha

Bengong ker apa.. kejap cakap takder hutang sebanyak tue.. kejap lagi kata ader tertunggak sebanyak tue... yang mana satu nih... tak paham la..

Bodoh ker apa Najib Razak nie cakap kat dalam Parlimen... buat malu jer.. semua tue masuk dalam hansard la bodoh... macam nie jer PM kita bercakap... sebijik macam bangang... cakap berbelit-belit....

Baca Sini : Air Asia Tidak Berhutang

Masyuk... Masyuk Lagi...

Hahaha... dulu diorang bekalkan setiap sekolah dengan makmal komputer... tapi diorang lupa bekalkan sekali juruteknik komputer untuk setiap makmal komputer sekolah... akhirnya... projek tue jadi cam gajah putih jer bagi sesetengah sekolah...

Banyak PC yang jahanam.. internet tak jalan... satelite tergendala tak ada orang jaga...

Alih-alih.. la nie Muyhiddin Yassin nak ubah makmal komputer sekolah kepada makmal bahasa.... Woi mangkuk... isu PPSMI tak setel lagi la... nak ubah topik... Masalahnya bukan tak boleh tukar makmal komputer jadi makmal bahasa... tapi siapa nak kendalikan... nak harap cikgu... masa cuma 45 minit untuk satu waktu...

Perlu la ader diujudkan jawatan juruteknik makmal bahasa barulah padan... nie tak... siapa nak kendalikan dan jaga sistem tue... lama-lama jadi hampeh la..

Dalam kes nie.. siapa yang untung... yang masyuk.. masyuk duit kat poket diorang... tentulah para kroni, kontraktor... pembekal... dan yang berkaitan dengannya... so apa jadi ngan projek makmal komputer sekolah.. takkan bungkus kot?

Baca Sini : Makmal komputer sekolah dinaik taraf makmal bahasa

Abislah UMNO/BN

Khairy Jamaludin dah start buat lawak bodo...

Tue yang terhegeh-hegeh nak masuk kampung kat Manek Urai tue persal... Lu tau dak orang kampung mana suka sama lu... Lu ader paham ka?

Teruskan lah Khairy..... senang sikit UMNO/BN nak terbongkang kat PRK Manek Urai nanti... hahaha.... Dei thamby.. lu ingat lu sebagai menantu bekas PM ader power lagi ker...

Poodah chit... lu mana ader power lagie...

hahaha..

Baca Sini : Ketuai program "Pemuda Masuk Kampung"

Pelacur Tua Menggoda Lagi

Hehehe...

Semalam gua ader tulis pasal ader orang tue yang berbini dua sedang dihasut (bisikan) oleh syaitan supaya berzina dengan pelacur tua berumur 50 tahun... Ingatkan selepas ramai-ramai membaca Al Fatihah dan Ayatul Kursi... syaitan tue boleh lari dan meninggalkan bisikan... tapi....

Rupa-rupanya pelacur tua yang berumur 50 tahun itu pula yang terhegeh-hegeh menggoda, memujuk rayu dan kata macam-macam supaya orang tue (yang berbini dua tue) akan sanggup berzina dengannya...

Hahaha... sapa nak kat pelacur tua berumur 50 tahun yang dah takder gigi pastue dah hampir nazak dah.... hahahaha... dah la tua kerepot... tak sedar rumah kata pergi kubur kata mari... hahaha

La nie kita boleh dengar macam-macam yang keluar dari mulut pelacur tua berumur 50 tahun tue... ader masa ayat memujuk yang kuar... ader masa ayat menggoda yang kuar... tapi jangan terkejut... ayat mengutuk dan memaki pun ader sekali.... mana taknyer... promosi dah bagus... tapi orang tue tak layan (bisikan dari syaitan dah lenyap)... jadi bengang la pelacur tua tue....

Pelacur tua tue kata... dari tak dapat menggoda sehingga berzina... baik aku maki orang tue (yang berbini dua) seberapa banyak maki yang boleh... baru puas hati aku... Siap pelacur tue tue kutuk "anu" orang tue (yang berbini dua) pendek dan kecik... siap kata pengecut... siap kata takder telor... siap maki.... tak power... tak sampai 5 minit main .. malah sanggup kata orang tue (yang berbini dua) mandul..... hahahaha

Ini semua ayat-ayat maki pasai orang tue (yang berbini dua) tak nak berzina dengan dier... hahaha... mana best berzina dengan pelacur tua.... bini yang ader dua (montok dan mantap) tue... lagi best main... hahahaha

Padan muka la kat pelacur tue yang berumur 50 tahun tue... dah ler LOHE dan tak laku... ader hati nak menggoda orang lain (orang tue yang berbini dua) untuk berzina dengan dier... hahahaha.... bagi free pon orang tak nak la.... orang giler yang kat tepi longkang tue pon tak mau.... ada paham.....

hahahahaha

Baca Sini : PAS tunduk kepada tekanan

22 June 2009

Memburukan Imej Negara

Najib Razak nie pandai la buat lawak...

Dier kata ada usaha bersepadu untuk memburukkan negara Malayia dimata dunia yang dilakukan oleh media baru.... hahahaha

Errr... media baru tue aper aaa... Internet ker?

Ala... orang promosi percuma pon tak boleh ker... hahaha... kalau dah memang buruk.. hodoh dan "chedoq" ... takkan nak boleh tukar kot... Abis tue yang Najib Razak punya promosi satu dunia pasai kes Altantuya tue tak amik kira ker...

Woi dunia... PM Malaysia ader skandal la... hahaha... bukan gua cakap.. tapi paper kat Peranchis yang cakap... Arnaud Dubus yang tulis... Skandal apa.. Skandal C4 Altantuya la... hahaha ....

Itu skandal lagi memburukkan negara.... kasi malu satu dunia.. PM Malaysia ader skandal..... sampaikan semua orang tanya... betul ker... apa mau jawab... PM sendiri pun tak mau jawab... takut mau pi Mahkamah... mengelat tak abis...

Tak payah la buat "cover story" la Najib oooi.... itu semua idea nak pusingkan perhatian orang jer.... Itu Rosmah Mansor ... orang oversea kata sejibik macam PINGU... PINGU pun lawa lagie... hahahaha...

Baca Sini : Ada usaha burukkan negara

Pelacuran Meningkat

PUTRAJAYA: Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan, meminta Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) bersikap lebih tegas untuk bersama-sama polis memastikan kawasan Lorong Haji Taib di sini bebas daripada kegiatan pelacuran dan jenayah lain.
Lawak sungguh la... kalau cam tue la....

Polis tak ader kuasa nak benteras jenayah pelacuran.. pasai apa.. pasai kepala-kepala yang empunya dan sponsor pelacuran nie kebanyakannya UMNO/BN .... la nie terpaksa mintak tolong dengan DBKL..

DBKL pun satue... dier sendiri pon banyak salahguna kuasa dan rasuah membarah membiak kat dalam tue... jadi camana la nak setel isu nih...

Ttg polis nih... Bayangkan punya la merbahaya kawasan tue kat Polis sampaikan pondok polis kat situe pon terpaksa ditutup.. sebab apa... sebab polis merasakan keselamatan diorang terancam.... siapa yang ancam.. bapak ayam dan mak ayam la... siapa lagi...

Bapak dan Mak ayam nie siapa jaga... orang kuat dalam UMNO/BN la...

Baca Sini : Polis minta DBKL bertegas cegah pelacuran

Duit Masyuk

Whoa...

Dulu ader lampu berwarna atas bas.. pastue kotak hitam bas ekspress, sekarang GPS dan lepas nie pulah alat menghadkan kelajuan bas ekspress... Macam-macam tambah... semua buat duit tue... pembekal untung.. pengedar untung... pengeluar untung... pengimpot untung... pemasang untung... yang rugi cuma pengusaha bas jer...

Sebab apa rugi... sebab kena kuar modal... tapi semua tue takder hasil... eksiden masih banyak lagie... ramai yang mati... kena saman tak pernah surut... hehehe

Pening kapla sungguh... itu hari ader member gua bagitau... bahawa JPJ tak pernah menyediakan modul kursus pemanduan bas dua tingkat... dan takder sorang pon driver kat Malaysia yang ader lesen khas bawak bas dua tingkat... Tapi masih ader gak yang bawak masuk bas dua tingkat dan buat bisnes dengannya... biler eksiden salahkan driver.. driver kena tangkap...

Tapi.. masalahnyer driver tue lesen dier cuma lesen bawak bas biasa jer... bas satu tingkat... jadi maknanyer... kalau ader eksiden melibatkan bas dua tingkat... driver mungkin boleh lepas sebab bukan salah dier yang tak nak amik lesen memandu bas dua tingkat.. tapi pasai takder silibus, kursus dan lesen macam tue kat Malaysia nih... JPJ tak pernah buat...

Siapa yang dapat AP bawak masuk bas dua tingkat nih.... Tentunya orang-orang kroni yang rapat dengan pimpinan UMNO/BN ataupun memang ahli UMNO/BN... tue ler masalahnyer...

Baca Sini : LPKP kaji kesesuaian alat had laju bas

Ditembak Dekat Balai Polis

Cayalah...

Sekarang nie gengster tak takut dengan polis... sampaikan ader yang tembak ahli geng diorang yang nak belot dan buat laporan polis... Mana nak takut dengan polis... sebab polis la nie dok lebih tumpukan usaha kepada kegiatan politik jer.. jadi yang lain semua terabai...

Polis lebih sebok layan permit ceramah Pakatan Rakyat la... dan lain-lain yang berkaitan politik sampaikan mat ragut, mat rempit, mat gengster dan lain-lain penjenayah dok joli sakan la nie...

Semua gengster la nie tgh syok joli sakan... polis pon tak kacau... mana taknyer... kat Manek Urai nanti ader 1000 polis akan tolong Barisan Nasional kat sana mengacau (bukannya dikacau) penyokong Pakatan Rakyat... kira cam polis nie bodyguard BN jer la... hahaha...

Jadi kalau dah 1000 anggota polis dok layan politik... jadi penjenayah tentu suka... sebab kat kawasan lain dah kurang polis.... hahahaha... joli sakan la diorang... fuyoh....

Baca Sini : Lelaki ditembak mati ketika hendak lapor diri di balai polis

Camana Boleh Selamat?

Pelik sungguh gua...

Rasanyer mangkuk nie dulu dah nyaris-nyaris maut dah dalam politik... rasuah sana, rasuah sini... terlibat dengan gangster... samseng dan kongsi gelap... siap masyuk RM lagie...

Tapi camana pulak boleh terlepas... PDRM, SPRM dan Peguam Negara tak buat kerja ker... ataupun semua sudah senyap kasi sapu bawah karpet kot... hahaha... senang la itu macam kalu...

Woi... pembekal yang menyeleweng tue cuba siasat ... datang dari parti mana... tentunya UMNO/BN ..... bukan kat bidang tue sajer yang diorang menyeleweng... boleh kata 99% pembekal dan sebagainya yang berkait rapat dengan UMNO/BN nie memang menyeleweng senantiasa.... rasuah tak pelik bagi depa... dah biasa sangat...

Baca Sini : Pembekal seleweng disenarai hitam

Berzina Dengan Pelacur Berumur 50 Tahun?

Hahahaha...

Tajuk kali nie memang panas... Gua nak citer tentang perlakuan orang yang nak berzina dengan pelacur yang berumur 50 tahun... Pelacur nie dah boleh dikira sebagai nenek dah... dah LOHE kata orang Perak... hahahaha...

Apa yang sedapnyer buat orang yang nak berzina dengan pelacur yang berumur 50 tahun sedangkan orang tue sudah ada dua isteri (bini) yang baru kahwin sekitar 4 atau 5 tahun lepas. Pulak tue dua-dua bini yang dier ader tue memang anak dara... tak pernah lagi kahwin dengan sesapa... memang mantap... servis pun bagus...

Tapi ader pulak dalam hati orang tue (bisikan pihak tertentu @ syaitan) yang nak mencuba berzina dengan pelacur tua berumur 50 tahun... Masalahnyer pelacur tue memang dikenalpasti ader banyak penyakit... HIV+, AIDS, GONORHEA, SIPHILIS dan pelbagai jenis penyakit yang berkait rapat dengan kelakuan seks rambang dan hubungan kelamin.

Malah pelacur tue nie pulak dah takder gigi... nyanyuk dan pelupa. Tapi masih garang pada masa-masa tertentu dan boleh pulak membunuh jika berkesempatan. Dulu pelacur tue nie dah nyaris kena tangkap pasai dier didapati membunuh orang... tapi terlepas sebab mengaku nyanyuk...

Pelacur tua nie memang ramai yang bagitau tak boleh pakai punya... hati busuk... badan busuk.. perangai busuk... dan macam-macam lagi.. Kalau bab makan benda haram.. pelacur tua 50 tahun nie la yang paling kedepan... memang hebat... Dulu dia nie pernah jadi mak ayam... tapi tak lama... Oh yer.... dengar khabarnyer... sekarang nie tengah nazak... rasanyer tak sempat sambut raya posa tahun 2013 kot...

Tapi tue la... ader hati gak orang yang berbini dua (muda belia tue dan seksi lagie) nak berzina dan bersetubuh dengan pelacur tua berumur 50 tahun nie... masalah betul la.... harapan gua mintak-mintak bisikan jahat dalam hati orang tue supaya berzina dengan pelacur tua berumur 50 tahun tue dapat lah dipadamkan...

Bisikan nie biasanya dari hasutan syaitan... so... mari kita sama-sama baca Al Fatihah dan Ayatul Kursi banyak-banyak supaya dapat menghalang hasutan syaitan ini daripada mengganggu hati dan perasaan orang tue dan menghindarinya daripada melakukan zina dengan pelacur tua berumur 50 tahun tue...

Alahai Si Katak

Presiden Persatuan Pribumi Perkasa (Perkasa), Datuk Ibrahim Ali mahu Anwar Ibrahim tarik balik kenyataan bahawa UMNO menindas Negeri Kelantan serta rakyatnya.... lawak sungguh...

Siap dier boleh kata "Jangan ingat semua orang bodoh dan lupa kenyataannya dahulu ibarat burung di padang pasir, kepala di dalam pasir, punggung di luar,'' macam nie kat Anwar Ibrahim...

Lupakah dier akan dirinyer sendiri... hahaha... dua pun dua kali lima gak... hahahaha... dier ingat orang Pasir Mas bodoh dan lupa... hahahaha.. Tunggu la PRU akan datang... mampus la ngko... hahaha... tercirit la lu kat Pasir Mas nanti... masa tue jangan la terhegeh-hegeh pi jumpa PAS... pakat nak kena mati try la...

Hoi samdol... lu cakap macam sial la... Lu sendiri lain kali cermin dulu diri tue sebelum cakap... lu sendiri pun "MUNAFIQ"... jadi cukup la selama nie dah jadi katak... Kalu lu ader TELOR mari la letak jawatan Ahli Parlimen Pasir Mas... pastue bertanding secara jantan... tak kisah la kat mana... "mano-a-mano" lawan dengan gua pun cukup la.... Kita tanding secara jantan la...

Itupun kalau Ibrahim Ali Al-Kataki ader TELUR..... mari la fight.... gua tak takut la sama lu... wa cabar lu jika lu anak jantan....

Baca Sini : Jangan Ajar Rakyat Kelantan

21 June 2009

PROTON Yang Gua Kenal Dulu

Dulu Proton (EON) memang boleh salute punya company..

Tiap-tiap kali raya... Proton (EON) akan hantar kad raya kepada alamat pembeli/pemilik kereta Proton.... macam best jer biler dapat kad raya tue... rasa macam dihargai sebagai pembeli/pemilik kereta Proton...

La nie... satu hampeh pon tak pernah sampai... yang sampai.. surat saman atau surat tarik kereta jer.... tak best la camnie...

Kalu Proton nak kekal dalam perniagaan (stay on the business).... Proton kena balik kepada asal (back to basic)... kena ader sentuhan peribadi (personal touch) dengan semua pembeli/pemilik kereta Proton diorang balik.....

Rasanyer tak banyak yang gua/kami (pembeli/pemilik) mahukan daripada Proton... cuma kad ajer... takkan itu pon tak boleh... Proton tak perlu berabis duit buat iklan kat merate media... buang masa dan duit jer... baik jaga hati pembeli/pemilik proton..... baru la terjamin bisnes diorang...

Selalu-selalu la buat roadshow Proton.. pastue bagi pemeriksaan asas kereta percuma.... paling cikai pon bagi ler air bateri sebotol sorang pon dah kira okeh, tak pun bagi sun shade..... bukannyer mahal pon... jaga hati beb... Biler camnie ler baru Proton boleh berkembang bersaing dengan orang lain... sebab orang rasa syok pakai Proton..

Ader dengar ka Proton ooi.... Che Det... cuba lu suruh orang kat Proton baca apa yang gua tuliskan nih...

Baca Sini : Iklan Proton

Satu Lagi Kayu

En Zulkiflee Bakar,

Lu punya artikel dalam Utusan Malaysia... nampak sangat tak boleh pakai la... fakta ntah ker mana... macam mana lu boleh jadi wartawan nih... Tulis tue lain kali kena ader fakta.. guna akai... dan jangan terpengaruh dengan kepentingan peribadi...

Lu gua nasihatkan... tak payah la belitkan pembaca UM dengan fakta yang lu create sendiri... UG nie bukan idea PAS.. tapi hubaya-hubaya UMNO dan proksi diorang dalam PAS.. jadi lu lain kali belajar dulu selidik fakta...

Isu sekarang nie isu Melayu ker atau isu Islam... kalu isu Melayu.. rasanyer PAS pastinya tidak akan berminat... kalu isu Islam... err.. mungkin boleh studi dulu... Apa-apa pun... gua rasa lu lebih baik diam daripada teruskan menulis isu nih.. isu yang lu takder fakta..

Baca Sini : Siapa yang akan untung

Kitorang Wakilkan Kepada Lu

Ibrahim Ali Al-Kataki nak jadi hero... hahahaha

Semenjak mengangkat diri jadi Presiden Persatuan Pribumi Perkasa (Perkasa), Ibrahim Ali Al-Kataki nampaknya makin menjadi-jadi tenggelam punca... Yer la... dier nie bukan mewakili orang Melayu.. dia mewakili orang pribumi (Orang Asli ler tue... hahaha)... jadi tak terkejut la kita biler dier mencarut tak tentu pasai bab isu UG nie...

Yer la... bukan ker dier Orang Asli (Pengerusi Perkasa)... jadi dier mana tau isu sebenarnya... Wei mangkuk takder telor oooi... Lu mana layak jadi jurucakap nih... lu takder kelas... lu takder telor.. kalu lu ader telor.. tentu lu berani bertanding secara "Mano-a-mano" masa piliharaya... Kalu lu ader telor... tentu lu tidak bertanding atas tiket PAS dulu...

Lu nie gua kelaskan sebagai "munafiq" ... pasai apa... lu sendiri patut tau la.... kalau tak tau.. pi la mengaji dulu.... cakap tak serupa bikin... tada telor punya worang... Sudah la... lu cakap sejuta kali keluar paper pon... lu ingat ader orang dengar ka lu punya cakap... lu tau tak... la nie lu syok sorang-sorang jer...

Cuba kasi tau berapa ramai lu punya ahli persatuan Perkasa tue... kalau cecah seribu tue... gua rasa semua tue memang bodoh punya worang... takder akai sendiri... bodoh nak mampus... Ibrahim Ali yang bangang dan pengecut takder telor tue pon korang nak ikut... Dier masa dah nak lemas itu hari... sanggup menjilat ludah dier sendiri dengan jumpa Tok Guru... la nie masa dah selamat... dier kencing atas kepala Tok Guru..

Ibrahim Ali.... nasib baik la gua orang Perak.. pengundi di Perak... kalau tidak gua challange lu "mano-a-mano" dalam pilihanraya kat mana yang lu bertanding... tak payah lawan dengan pemimpin PAS/PR ker.. cukup ngan gua jer... lu lawan... sure lu kalah punya... gua konfiden.. sebab apa.... jangan riso... masa bertanding nanti... gua akan pasangkang semua rakaman ucapan lu masa lu sebelum bersama atas tiket PAS dan rakaman ucapan lu selepas menang atas tiket PAS... kasi semua orang tau...

Baru lu ader akai masa tue... baru la orang semua boleh tau siapa Ibrahim Ali Al-Kataki yang sebenarnya... pundek punya worang... ini worang lagi teruk dari ular... kasi hantam sama dier...

Baca Sini : Pemimpin PAS takut PKR/DAP

Angkut Pakai Forklift

Hahaha...

Idea baik nih... dalam kegawatan ekonomi yang teruk nie... idea rompak mesin ATM guna forklift memang menarik.... boleh diterima pakai... hahaha..

Apa ker bodohnya pakai forklift... tue orang lain rompak bank guna Internet Banking jer... guna phishing website... dapatkan username dan password.. serta TAC... gua keylogger tools.. pastue rembat melalui Internet Banking... hahahaha....

Wei... sapa kata ekonomi Malaysia makin baik? Ketua Pengarah EPU? Menteri Kewangan? ... semua nie kayu jer... wei.. ekonomi makim teruk... bulan sembilan nih... (September)... ader ramai kawan-kawan kita yang kat GLC akan kena buang kerja... VSS, MSS dan macam-macam istilah lagie...

Masa tue kita boleh tengok banyak lagi insiden rompakan, curi dan jenayah lain... pasai apa... orang semua dah sempit, takder duit... Polis pulak dok kacau Pakatan Rakyat... ceramah tak boleh.. Pilihanraya Kecil boleh nampak ramai polis daripada orang kampung... hahaha...

Apa nak jadi la...

Baca Sini : Perompak gagal angkut ATM dengan forklift

20 June 2009

Ciptakan Sejarah

Err....

Sejarah bukan subjek wajib lulus untuk SPM, PMR dan UPSR ... hahaha... so sekarang nie UMNO/BN nak suruh ciptakan sejarah...

Mari kita lihat sejarah apa yang akan tercatat nanti di Manek Urai... mungkin sejarah terkantulnya UMNO/BN buat kesekian kalinya..... hahaha... Manalah tahu nanti kita boleh lihat UMNO/BN kalah 5 kali berturut-turut.... hahaha... dengan menang pernah cuma sekali...

ini TKO (technical knockout) nih... hehehehe

Muhyiddin Yassin cuba nak buat lawak lagi nih.. hehehe

Baca Sini : Ciptakan sejarah di Manek Urai

Larangan Menunaikan Haji

Pernah satu ketika Rasulullah s.a.w disekat daripada menunaikan haji pada tahun itu.... Apa yang pasti walaupun ada bantahan dipelbagai peringkat... namun Rasulullah s.a.w menerima sekatan itu atas sebab-sebab yang kita semua sedia maklum.

Kini ada beberapa pihak mencadangkan urusan haji tahun ini disekat demi untuk mengelakkan malapetaka wabak selsema babi (H1N1) daripada menular tanpa sekatan.

Dagi segi maslahat umum dan kesihatan, langkah menyekat urusan haji tahun ini adalah satu langkah yang bijak yang mana bertepatan dengan hukum yang Allah S.W.T tetapkan iaitu mengelakkan dari maslahat umum.

Namun ada pihak yang kurang bersetuju malah membangkang usaha sekatan urusan haji tahun ini yang pada pandangan peribadi gua cuma kerana kepentingan peribadi, ekonomi dan kewangan pihak tertentu.

Umum sedia maklum bahawa Kerajaan Arab Saudi memang mendapat laba yang banyak hasil daripada urusan haji dan perdagangan musim haji setiap tahun. Jadi mana mungkin boleh dibiarkan urusan haji disekat kerana memikirkan keuntungan yang akan lesap kali ini.

Oleh yang demikian, maka gua berpandangan bahawa Ulama berpengaruh di Arab Saudi, Sheik Abdul-Mohsen al-Obaikan terkhilaf dalam menentang usaha menyekat urusan haji kali ini. Beliau patut merujuk kembali kedalam Al Quran dan Sunnah untuk memastikan pandangan beliau selari dengan peruntukan yang ditetapkan oleh Allah S.W.T dalam mengelakkan malapetaka wabak daripada menular.

Kesimpulannya, sekatan urusan haji tahun ini adalah wajar selari dengan kaedah fiqh demi mengelakkan maslahat yang lebih besar.

Baca Sini : Ulama bantah larangan haji

19 June 2009

Sesal Dulu Pendapatan

Peribahasa melayu... memang best...

Sedal dulu pendapatan... sesal kemudian tidak berguna... hahahaha... Harapnya janganlah peribahasa ini terkena kepada Parti PAS .. takut kalau jadi camtue... rasanya ramai ahli PAS peringkat bawahan nie berpindah join DAP.... tak percaya cuba la...

Rasanyer setakat nie DAP amat konsisten dalam hubungan diorang dengan UMNO/BN..... diorang memang tak berminat nak berselingkuh dengan UMNO/BN ... biarpun UMNO/BN dah bertelanjang bogel tanpa seurat benang dan menggiurkan didepan mata..

Seks dengan UMNO/BN nie memang tak lebih macam seks dengan pelacur RM15 kat Chow Kit atau Bukit Bintang... pakej RM15 nie stock yang dah takder gigi... hahahaha) .... memang tak best punya... buat apa la ader mangkuk-mangkuk dalam PAS terhegeh-hegeh nak buat seks dengan UMNO/BN nih..... penyakit banyak ooooo.. dari HIV+, AIDS, Gonorhea, Sifilis dan bermacam lagie termasuklah sopak, kudis buta dan nanar.

So.. daripada PAS nak buat seks ngan UMNO/BN... baik la jaga perkahwinan diorang dengan dua bini yang dah ada tue baik baik... Ader dua bini cun, mantop, seksi dan menggiurkan pun masih lagi ader hati mau cari makan luar... bodoh ker apa....

UMNO/BN tue dah macam pelacur tua kerepot, gemuk nak mampus cam Rosmah, tetek selambak tak tentu hala (lemas dengan hantu kopek nanti), bau ketiak masam, mulut penuh sireh dan kapur..... tue lagi yang nak dikejar... pelik sungguh gua...

Jadi nasihat gua.... jagalah dua bini yang halal tue daripada lu berzina dengan pelacur UMNO/BN walaupun pelacur tue dah kenakan mandrem yang paling hebat untuk lu... itu semua penyakit tue....

Formula One Pun Tergolek Dog

Nie sapa punya kerja nih...

Sampaikan Formula One (F1) pun boleh kantul.... hehehehe... teruk la nie.. lepas nie akan ader F1 dan mungkin F2 akan jalan serentak dilitar-litar lumba diseleruh dunia... hahaha... Itu haria der A1 GP....

Kalau F1 dah ader.. dan lepas tue ader plak F2.... F3 biler nak ader... butang ESC pun patut ader gak ler.. hahahaha.. Perlumbaan ESC ... hahahaha macam keyboard komputer jer... hahaha

Kantui.. kantui... sponsor tak kemana.. iklan tak kemana... peminat lagi pening... bengong ker aper diorang nih...

Baca Sini : Lapan pasukan adakan perlumbaan Grand Prix sendiri

Al Ustaz Muhyiddin Yassin

Waa....

Tak sangka la Muhyiddin Yassin akan bawak citer agama la nih.. hahaha.. Sejak bila jadi Al Ustaz nih.... sejak balik dari Batam ker? hahahaha

Wei mangkuk.... sebelum nak cerita pasai agama nih... bab hukum dan masuk syurga nih... nak tanya nih.... solat dan posa ader tinggal ker? lagi satu... kes skandal rasuah masa jadi MB Johor dulu dah setel ker... dan tobat ker... Banyak rasanyer kes dulu belum selesai... dah jadi darah daging dah... hahaha

Lagi satu... masa jadi Menteri Belia dan Sukan dulu... berapa banyak wang sogok masyuk... hahahaha.. takkan dah lupa kot... La nie dah boleh bincang pasai bab syurga neraka nih... dah kira hebat nih.... Pak Lah Bedawi dulu yang ader sikit-skit knowledge bab agama pon tak pernah sebut... nie Muhyiddin Yassin yang belajar agama pon tak abis lagi...

Sori la.... memang lu buat lawak laa.... hahaha

Baca Sini : Undi BN boleh masuk syurga juga

Makin Hari Makin Mencacai

Orang kata... biler bercakap tue.. pastikan berhati-hati.. cover sikit la bhai...

Ini tidak... bila depan wartawan media UMNO/BN, punya lah seronok bercakap sampai tak ingat dunia... pusing mai.. keluar semua cerita bawah kain.. dalam kelambu... atas katil dan sebagainya... masa tue ingat nak glamer jer...

Ramai pimpinan utama PAS macam tue.. susah nak cakap... banyak kali dah nasihat supaya kawalkan sikit cakap tue bila depan wartawan... bukan ker wartawan la punca banyak artis kat Malaysia nie bercerai berai...

Kalau tengok rancangan Melodi tue... ruangan terjah tue la antara penyebab ramaiartis bergaduh dan bercerai berai.. penerbit rancangan tue seronok la rating dier naik.. yang jadi masalahnyer.. artis tue sendiri la yang mulut tak reti nak cover...

Sama la macam dalam PAS.... bila datang jer wartawan... semua nak cerita... bodoh nak mampus nih..

Cuba belajar ngan orang korporat... diorang kalau kena tanya dengan wartawan... selalu cakap no komen.... kan senang... tanya apa pon.. jawapan no komen... takder la dijaja cerita yang tak baik ka.. oleh wartawan...

Kalau cara simple camnie pon tak boleh nak paham.... baik tak payah jadi pemimpin PAS la... baik jadi ahli PAS biasa jer...

Paham ka apa yang gua cerita nih?

Takder Niat Nak Rampas

Hahaha..

Takder niat nak rampas konon... boleh percaya ka... Yer la.. kalau kerajaan tak rampas... dia cuba gunakan Akta Kanun Tanah Negara..... konon untuk pembangunan negara la... pampasan pulak biasanya ciput..

Bukan sekali kena tipu orang kampung nih... dah banyak kali dah... alangkan tanah mulik Universiti Malaya pun ada pihak terliur nak ambik buat pembangunan konon... Korang perasan tak tanah Pusat Kusta kat Sungai Buloh... ader gak hati beberapa kroni BN dan kerajaan sendiri nak ambik alih tanah tue nak buat pembangunan...

Tipu sana tipu sini... tak abis-abis..... apa nak jadi la... konon takder niat la... hahaha

Sapa mau percaya... macam kes pengambala kambing yang selalu pedajalkan orang kampung kononnya ader serigala nak makan kambing dia..... tipu tak ingat dunia... itu la..

Baca Sini : Kerajaan tidak ada niat rampas tanah kaum Iban

18 June 2009

Tiada Udang Sebalik Batu

Hahahaha....

UMNO/BN kata tiada udang disebalik batu bagi kes Kerajaan Perpaduan (UG) nih... hahahaha.. boleh percaya ka....

UMNO/BN terkenal dengan "telunjuk lurus kelingking berkait, seperti lidah biawak".... hahahaha.. jadi memang dasar tak boleh percaya... Kalau la ader mangkuk yang nak percaya.... memang kayu la dier nih... hahaha

Mukhriz Mahathir nak bohong aper nih... dah memang kaki bohong... jadi suka benar la kalau dapat bohong nih.... hahaha....

Zaman internet nih.. mana ader orang percaya lagi... kalau ader pon ... itu mesti jenis bangang katak bawah tempurung... hahahahaha

Baca Sini : Umno tiada muslihat di sebalik cadangan perpaduan

Dengar Pandangan Majikan?

Hahahaha...

Bukan ker dari dulu lagi Kementerian Sumber Manusia (KSM) berkiblatkan majikan... Majikan menjadi tempat rujuk pertama diorang... diorang mana ader nak dengar sangat apa pekerja cakap... Pekerja ladang mintak gaji minima... diorang buat pekak jer...

Memang KSM nie menyebelahi majikan... dah lama dah... Cuma rasa pelik jer biler Timbalan Menteri Sumber Manusia, Datuk Maznah Mazlan cakap yang diorang nak dengar pandangan dari Majikan....

Hahahaha.. lawak la...

Baca Sini : Kementerian Sumber Manusia sedia dengar pandangan majikan

Jambatan Ketiga Ke Singapura

Hahahaha..

Sultan Johor tak mau ader jambatan ketiga ke Singapura..... Hahahah... padan muka Najib Razak dan Syed Mokhtar ... hahaha...

Lu sapa aaa... mau bikin itu jambatan... lu takdak mintak izin dari tuan tanah.. tapi pandai-pandai buat keputusan.... hahahaha.. la nie apa macam...

Baca Sini : Sultan Johor tidak setuju bina jambatan ketiga

Dato' Sudirman

Hahaha...

Pingat Dato' buat Allahyarham Sudirman Hj Arshad... akhirnya... baru ada orang iktiraf Sudirman... kira Siti Nurhaliza lagi glamer dari Sudirman.... hahaha..

Pelik sungguh.

Baca Sini : Allahyarham Sudirman dianugerah gelaran Datuk

Kusta Melanda Lagi?

Wah...

Penyakit yang ada disebut dalam Al Quran la nie sedang merebak di Mumbai... semua nie bala dari Allah S.W.T nie... Mumbai bukan ker tempat utama Bollywood.... maknanyer ader peringatan la buat warga Mumbai...

Mintak dijauhkan Allah S.W.T bagi penyakit ini merebak pula di Malaysia... cukuplah dengan H1N1 jer... Pusat Kusta di Sungai Buloh pon macam nak tutup jer... ader pihak suka sangat nak ambil alih tanah pusat kusta tue.. bukan apa... itu kawasan segitiga emas tue.. lubuk bisnes.... kawasan yang dijangka akan maju..

Jadi... eloklah kita kekalkan Pusat Kusta di Sungai Buloh tue untuk mengelakkan kusta melanda lagi kat Malaysia... wabak maut nih...

Baca Sini : Mumbai Dihantui Kusta

Jarum Sudah Masuk

Ini lah yang disukai oleh UMNO/BN ... memang diorang suka hati la nie...

Jarum dah masuk dah... senang la lepas nie... sure tersangkut punya...

Susah betul la kalau orang PR pon percaya kat media UMNO/BN ... susah la... masih ramai lagi orang PR yang sokong dan beli suratkhabar dan tengok tv dari media UMNO/BN...

Tue la pasai.... sendiri punya maklumat taknak percaya... tapi UMNO/BN gak yang diorang nak dengar... aper la...

Wei.... korang kalau rasa nak mampuskan PR .. teruskan la gaduh camnie... ini yang UMNO/BN suka.... diorang dah nazak... tapi korang yang mati dulu.... aper daa...

Baca Sini : Jentera PAS retak di Manek Urai?

IC Hijau?

Whoa....

First time la gua dengar ader IC Hijau... (kad pengenalan hijau) .... errrr... Jabatan Pendaftaran Negara ader ker keluarkan kad pengenalan hijau...

Hijau tue untuk klasifikasi mana aaa... pendatang ker warganegara.... pening sungguh...

Agaknyer IC Hijau nie khas untuk golongan mak nyah kot... hahahaha... ataupun untuk golongan Incredible Hulk... hahahaha... "Mr McGee, don't make me angry" .... hahaha

Lawak sungguh la...

Baca Sini : IC Hijau sukarkan hidup

Harus Sana Sini

Okay...

Gua memang hormat orang agama nih... yer la.. gua dulu belajar kat sekolah missionary... nak buat camana... hahaha... tapi... walaupun gua tak berapa pandai bab agama (errr... kan ker semua orang tak pandai bab agama .. sebab tue la kita disuruh belajar bab agama senantiasa)... tapi pada gua... orang agama patut konsisten...

Macam kes Harus Sana Sini nih... gua rasa dia sepatutnya konsisten... percakapan dan perbuatan... tapi kekadang tue dier nie nampak cam terlebih politik dari orang politik...

Orang melayu tak berpecah la... gua tengok kat mana-mana okey jer orang melayu... kenduri kendara samer jer.. surau dan masjid cam biasa jer... cuma yang berpecah tue cuma orang UMNO jer... yang lain ok..

Ntah ler... susah nak cakap... lu pandai-pandai sendiri jer la...

Masak Cam Nie

Sana sini gua dengar ada yang tak puas hati ngan geng-geng UG..

Ada pulak yang gua dengar sokong UG...

Tapi.. soalnya... UG nie aper aaa... ramai yang masih tenggelam punca.... takder clear punya idea...

Ayah Cik khabarnya dikelilingi oleh geng-geng penasihat yang payah nak dengar nasihat... Tok Guru Nik Aziz pun khabarnya ada geng penasihat yang payah gak nak dengar nasihat.... La nie yang kecoh bukannya Ayah Cik ngan Tok Guru Nik Aziz... tapi antara dua-dua geng penasihat... (gua labelkan penasihat 20%)...

Ini masalahnya yang gua rasa kalau tak cover betul-betul.. boleh masak cam nie kat Manek Urai... bukan setakat masak sajer.. tapi "over cook"...

Siap ader gak geng-geng yang lagakan Husam Musa ngan Mat Sabu ngan Nasa ..... susah kalau camnie... wala tak kemana ... thiqah tah kemana... yang tinggal.. cuma kelabu asap jer...

Siap ader gak yang cemburu.. berwasangka buruk dan sebagainya ngan golongan professional dalam PAS... ader yang kata diorang nie diletakkan oleh Anwar... errr... memang la dari satu segi gua memang tak berapa percaya kat Anwar (gua lebih percaya Kak Wan)... tapi dalam kes merampas kuasa dari UMNO/BN.... apa kata kita terima dulu dan perkukuhkan gagasan Pakatan Rakyat...

Ini sekarang nie dah tak nampak macam Pakatan dah.. sebab dok goyah layan media UMNO/BN .... sikit kena cuit... melompat sampai puncak kelapa.... masak la cam nie...


17 June 2009

Gaduh.. Gaduh...

PAS sama PAS bergaduh pasal UG... UMNO/BN tepuk tangan...

Tue la pasal... lain kali jangan terikut rentak orang lain... depa kuis sikit... kita bagi bola tanggung... lepas tue... apa lagie... tunggu kena smash ler...

UMNO/BN usik sikit-sikit jer dalam media... PAS seronok bukan main (bukan semua la)... siap bagi bola tanggung.... lepas nie kat Manek Urai... UMNO/BN akan buat smash ler...

Sure kantul la lepas nie... hahaha

Bodoh nak mampus.... lain kali kalau wartawan media yang pro UMNO/BN tanya apa-apa... cakap jer "no comment"... baru la selamat... ini tidak... terus syok tak tentu hala... pastu yang terperangkap korang la.... ader Ketua Penerangan pun.. masih lagi semua ahli nak cakap idea sendiri.... apa kata cuma sorang jer yang cakap.. yang lain diam... kan senang...

Kambing betul la...

Baca Sini : Nik Aziz diminta jangan buat kenyataan melulu

Sistem Kapitalis

Gua nak cerita skit nih..

Lu kena amik insuran kereta/motor... wajib tue.. kalau idak roadtax tak boleh renew.. Tapi lu tak diwajibkan amik insuran nyawa.... awat.. kereta/motor lebih mahal dari nyawa lu ker?

Lu bayar premium insuran kereta/motor... tapi selama 15 tahun nie.. lu tak pernah claim sama itu insuran..... syarikat insuran untung aper.... tapi semalam lu eksiden... nak claim ... adjustor insuran datang.... dia sebolehnya akan cuba kurangkan lu punya claim tue... supaya syarikat insuran kurang atau tak payah bayar langsung kat lu... amacam.... lu ada hangat hati tak..... gua dah kena...

memang hangat...

Pastu masa lu nak claim... baru la lu tau lu kena bayar tambahan pasai lu punya kereta didaftarkan atas nama bini lu.... sedangkan yang hari-hari bawak adalah lu sendiri.... bini takut nak bawak.... so lu tak tau pun perlu letak nama "named driver" kat dalam insuran tue penting... jadinyer... report eksiden tue atas nama lu... dan lu kena ketuk sekali lagi ngan insuran....

Lepas tue... la nie lu nak renew roadtax ngan insuran kereta/motor lu...

Dapat tau yang premium insuran dah naik 50% dan pasai lu dah claim insuran kes eksiden... lu kena caj NCD/NCB full balik.... tak ker macam sial kan...

Gua dah kena.... geram nih... bukan apa... syarikat insuran seboleh-bolehnya akan pastikan bahawa diorang akan bayar claim serendah yang boleh atau tak bayar langsung biler lu claim eksiden atau kena curi...

Oh yer... satu lagi... kalu lu punya kereta/motor kena curi... jangan harap boleh setel claim kalau kes curi tue tak selesai kat Mahkamah... gua dah kena... kes motor kena rembat tahun 1990 dulu pon tak abis lagie... camana nak claim...

Cam sial jer syarikat insuran nih.... apa kata kita tak bayar insuran... apa plak diorang akan kata.... kita boikot jer... cam sial... kapitalis... kroni dan sebagainya.... cam sial sekali lagi gua cakap... hangat hati nih...

Cam Sial la.......

Baca Sini : Insuran dan Roadtax
Baca Sini : Pakej perlindungan insuran kenderaan dikaji

Zain ... Jefri Zain

Saya Zain .... Jefri Zain

Perisik no 1 Malaysia..... hahahaha itu ayat Senator Jins Shamsudin dalam filem Jefri Zain...

La nie PKPM pun nak jadi "spy leman" la pulak... nak siasat kes pembunuhan libatkan VIP kat Pahang.... siapa VIP tue.. siapa yang terbunuh... Takkan Najib Razak kot... takkan yang mati tue Altantuya (Aminah Abdullah)... hehehehe

Berapa banyak la "spy leman" kat 1 Malaysia nih... cukuplah ader ngan SB (Cawangan Khas) dan Perisik Tentera... err... PKPM bayar gaji, elaun dan pangkat la.... siapa yang sponsor... takkan Razak Baginda kot.. hahaha.. Razak Baginda ader kat London la.... Dah dapat PhD...

Kalau benar Razak Baginda yang sponsor... duit mana dier pakai... takkan duit komisyen kapal selam yang Altantuya tuntut tue kot.. hahaha .... Ataupun ader duit komisyen lain yang rakyat tak tau... Fund dari Perimekar ker.. ataupun Satang Jaya... hahaha

Dua syarikat "proksi" nie (Perimekar dan Satang Jaya) memang banyak duit hasil komisyen kat ATM dan PDRM... hahaha

Apa-apa pun.. punya lah takut sampai Hisham auw..auw (Menteri Dalam Negeri) pun nak tangkap ahli PKPM dan letak bawah ISA... hahaha... takkan begitu sekali... apa yang nak disorokkan... kalau betul salah... dakwa jer kat Mahkamah.... errr... atau memang PKPM tue pertubuhan yang betul kot... cabang dari Biro Siasatan Negara (BSN) satu masa dulu... hahaha

SPRM pun dulu sebahagian dari Biro Siasatan Negara (BSN).... hahahah... errr... korang tak tau ker...

Baca Sini : 6 orang kuat PKPM bantu siasatan
Baca Sini : KDN timbang ISA cegah PKPM

Elok Tue

Ader pertubuhan cadangkan UMNO/BN jangan bertanding di Manek Urai..... hahahaha ... katanya... buat habis duit rakyat jer... bukan boleh ubah amender pun...

Dari berjuta juta "lemon" yang UMNO/BN abiskan kat PRK Manek Urai ... lebih baik gunakan duit tue untuk bina infra kat kampung-kampung... Tue banyak lagi kampung takder jalanraya bertar... takder jambatan ... takder jamban bersepadu... hahaha

Lagipun dalam 5 kali lawan.... UMNO/BN kalah 4 kali... menang sekali pun TKO... bukannyer secara KO.... nie kalau kalah lagi sekali kat Manek Urai... hahahaha... maknanyer 5 kali kalah berbanding menang satu....

Kalau macam nie kalu... "DON KING" pun tak nak jadi promoter tinju untuk UMNO/BN... Lebih baik dier jadi promoter PR... hahaha ... kalau la kalah lagie... baik UMNO/BN bungkus barang dan join bini Kayveas yang jadi Persuruhjaya Tinggi kat Papua New Guinea (PNG) ... hahahaha

Baca Sini : Cadang BN tidak tanding Manek Urai

16 June 2009

Tada Pingat Kita Kasi Pengat Pisang

Ini macam ada bagus... Tada pingat untuk orang politik... baru la adil

Kasi la pingat kat worang-worang yang betul-betul berbakti... bukan jenis tangkap muat jer...

Patut ada sistem untuk "mengkaji" penerima pingat sedia ada supaya masih mengikut standard yang ditetapkan...

Sistem "compliance and revision" untuk penerima pingat... baru la betul... mesti ramai VVIP dan VIP kecut telur sebab bila-bila boleh kena tarik balik pingat.... hahaha

Apa macam.. Pakatan Rakyat ada berani buat ka?

Baca Sini : Tiada Anugerah Pingat Untuk Ahli Politik

Busuk Hati Punya Worang

Ini worang ada banyak busuk hati..

Sudah takdak tempat dalam PPP .. ada hantu mau suruh itu Menteri Dalam Negeri kasi bubar itu PPP..

Dei Thambi..

Lu pigi main jauh-jauh... hati sudah busuk.... cuci sama clorox pon takdak boleh bersih la...

Thambi.... lu takdak kemaluan ka.... kalu lu ada berani... kasi report la sama ROS kasi bubar itu PPP.... lu tulur pon takdak..

Baca Sini : Menteri Dalam Negeri ada kuasa bubar PPP

Tutup Bangkai Dengan Saputangan

Lawak sungguh pekeliling kerajaan mengenai larangan capaian terus ke Internet melalui modem persendirian bagi kakitangan awam... Sampai begitu sekali takutnya diorang... hahaha

Baik letakkan isu ini bawah ISA.. baru ler mengancam... hahaha..

Zaman sekarang nie orang semua ader "mobile internet" sama ada melalui USB Modem Berukband ataupun melalui telefon 3G... mudah dan cepat... sampaikan dalam Parlimen pun orang boleh guna twitter...

Rasanyer lagi bagus kalau kerajaan UMNO/BN paksa kakitangan awam cuma pakai telefon selular jenis lama... yang ada cuma fungsi SMS jer.... baru la bagus... hahaha... bodo nak mampus..

Baca Sini : Penjawat awam dilarang guna modem untuk capaian terus Internet

15 June 2009

Women

Women are like an Internet Virus.

They ENTER your life, SCAN your pockets, TRANSFER your money, EDIT your mind, DOWNLOAD their problems, DELETE your smile and HANG you forever.

hahaha.... lawak la...

Murugiah Mesti Dengki

Dei Thambi...

Lu kecoh dalam PPP apa dapat... jawatan yang ada pon goyah.... Tengok sama itu Kayveas.... banyak senang hati... bini jadi diplomat.... hahahaha...

Lu apa ada? Tulur ada ka?

hahahaha... padan muka sama lu.... PPP sudah jadi caca marba... hahahaha... lepas nie PPP akan jadi lebih turuk dari itu MIC kalu...

hahahaha...

Baca Sini : Isteri Kayveas Dilantik Pesuruhjaya Tinggi

LPKP

Hahahahaha...

Ader apa-apa ker Halimah Sadique dapat jadi ketua LPKP dari Nazri Aziz.... kes skandal Halimah itu hari dah selesai ker? ... hahaha

Lepas nie kalau banyak lagi kes eksiden dan lain-lain yang bersangkut dengan LPKP... masak la itu Halimah... hahaha....

...... limah oh limah.... hahahaha

Baca Sini : Halimah jadi Pengerusi LPKP

Memang Kayu

Dulu kayu nie Menteri Pelajaran... ingatkan pandai.. rupa-rupanya bangang...

La nie jadi Menteri Dalam Negeri.... pun masih bangang jugak...

Itu hari masa hantu UMNO serang Karpal Singh kat Parlimen, Polis kata diorang takder kuasa nak halang pasai Parlimen ader peraturannyer... Tapi masa kat DUN Perak... Polis boleh pulak masuk sesuka hati dan kacau DUN.... bukan ker DUN dan Parlimen sama taraf....

La nie kayu nie dok kata tindakan Polis kat DUN Perak haritue mengikut lunas undang-undang... Undang-undang kepala b***h dier.... Itu bodoh namanyer... Konon Ganesan speaker sah... Macam mana dier jadi speaker... kalau angkat sumpah pun dengan timbalan speaker yang dah kena pecat... bukan ker speaker kena angkat sumpah ngan Sultan/Raja dan Hakim Mahkamah Tinggi.... bodo ke apa...

Tue la.. dulu Tun Hussien Onn silap antar kayu nie belajar kat oversea... dia bukan pi belajar... pi main pompuan dan minum arak jer... tue la hasilnya.... kayu nak mampus...

Baca Sini : Police intrusion in Perak assembly within law

Boleh Bawak Ke Mahkamah Nih..

Nizar Jamaluddin..

Apa lagi... lu sudah kena gantung dari Parlimen... kasi bawak la kes ke Mahkamah... buat macam itu Zambry Kadeer Al Mamaki buat itu hari la...

Kan dah ader precedent... so apa lagi... kasi la itu Pandikar Amin Mulia jawab kat Mahkamah... baru la fair and square... hahaha

Baca Sini : Nizar, 6 lagi digantung sidang parlimen

Pondok Jer Banyak

Ketua Polis Pulau Pinang Datuk Ayub Yaakob nak buat banyak pondok polis kat Pulau Pinang.... buat apa banyak... kalau selalu jer kosong...

Nanti jadi tempat orang buang bayi, buang sampah... tempat Along tampal poster.... cuba tengok kat Lembah Kelang... banyak pondok polis yang jadi mangsa... pondok bit... hahaha

Dulu kat Shah Alam... siap tiap-tiap pondok bit polis ader aircond... lepas tue takder sapa jaga... kena rembat aircond tue ngan mat gian... hahahaha.... diorang aper takut... Nie idea nak mengabiskan duit rakyat jer... kes ragut bermaharajalela....

Ader polis pon dok jaga orang politik jer... hahaha... pondok tue buat tempat lepak hantu jer... hahaha

Baca Sini : Lebih banyak pondok polis komuniti di Pulau Pinang

Duit berbilion disonglap bukan isu penting

Hahaha...

Tu la gua dah cakap... Pandikar Amin Mulia nie memang kayu... buta dan tuli pulak tue... belajar mengira pun tak pandai... sebab masa dia takder PPSMI ... hahaha... pasai tue la dia tak boleh beza wang kecil dan wang besar...

Wang disonglap berbilion dalam isu PKFZ di Klang pon pada dia bukan perkara yang penting... bukan isu berkepentingan rakyat.... Sebab tue la dier tolak usul Kit Siang kat Parlimen tadi...

Sebab Pandikar Amin Mulia cuma boleh kira duit seposen dua posen dan paling banyak pon lima ratus ringgit jer... hahahaha.... dapat speaker kayu... bukan jenama BOSE atau MANEX ... hahaha

Baca Sini : Speaker tolak usul Kit Siang

PKPM Lagi....

Dulu PKPM pernah kena gempur sekali...

Awat la nie isu nie bangkit semula.... hahahaha... Ada yang pangkat Jeneral... ader Mejar ... ader Kolonel..... hahahaha

Takkan UMNO/BN gunakan isu PKPM nie untuk alihkan tumpuan rakyat kot.. hahahaha... Lepas nie ramai la yang takder kena mengena ngan PKPM nie yang akan ditahan dibawah Akta ISA.... tunggu dan lihat jer la...

Dulu pon UMNO/BN pernah guna idea sama.... kecoh kes lain.. yang lain kena tangkap...

Baca Sini : 32 dipercayai ahli PKPM ditahan

Baru Angkat Sumpah Dah Kena Tendang?

Aik.... pelik bin ajaib....

Nizar Jamaluddin yang angkat sumpah MP harinie kena tendang dari Parlimen... hebat betul speaker...

Macam mana speaker nie boleh buat camnie.. itu hari masa Sivakumar buat... orang BN kata tak boleh... pelik la... la nie depa pulak yang sokong...

Baca Sini : Nizar and others kicked out of Parliament

Cuba kalau kena anak sendiri... macamana?

Akai ada ka?

Kalau takder... pi la jumpa kaunselor... bodoh nak mampus... cuba kalau kena anak sendiri... apa rasa hati... gua geram gak...

Dulu anak sulung gua pun kena "hip dislocation" masa lahir kat HUM.... tapi doktor kata memang azali... tapi gua rasa doktor yang handle anak gua tak pro.. gua tengok dengan mata kepala sendiri.... dier main tarik jer..

Kalau lu orang... sure geram betul dak...

Baca Sini : Hayun Bayi Macam Kucing

Lu Percaya Tak?

Timbalan Menteri Sumber Manusia, Datuk Maznah Mazlan berkata, jumlah pekerja diberhentikan di negeri Perak hanya 651 orang dan 568 daripadanya sudah berjaya mendapatkan pekerjaan semula.

"Jika dikaji semula, jumlah pekerja yang diberhentikan tidak membimbangkan kerana hanya 36 orang lagi masih berusaha untuk kembali mendapatkan pekerjaan," katanya. - Berita Harian Online...

Errr.... gua tak percaya la...

Takkan sikit sangat macam tue... awat.. betul ker kemelesetan ekonomi takder berlaku kat Perak... macam mana pulak boleh dengar beratus ribu kena buang kerja 1 Malaysia? Pelik gak...

Mana dier dapat statistik nie... tangkap muat jer ka...

Abis tue yang kena buang kerja tahun lepas dan tahun nie datang ramai-ramai dari mana.... Melaka? Perlis? Kelantan? Pahang? Sabah? ...... errr... macam tak percaya jer statistik yang mangkuk nie bagi...

Bodoh Tak Boleh Diajar

Nie apa punya mangkuk la...

KPLI tue memang patut dilamakan kursus dier.. kita nak cikgu yang berkualiti.. dan bukannyer jenis tangkap muat jer... La nie ramai sangat yang melambak jadi cikgu tapi takder kualiti... harap nak dapat gaji jer... tapi takder aura nak jadi cikgu... diorang nie jadi cikgu pasai terpaksa... sebab susah nak dapat kerja lain...

So.. bagi mangkuk-mangkuk yang bantah cadangan KPLI 18 bulan nie... baik lu orang tengok cermin... dan lihat efek kat anak murid... anak murid jadi bangang sebab dapat cikgu bangang.... nak duit jer... bukan nak berkhidmat untuk anak bangsa...

Kayu betul la mangkuk yang bantah nie... Bodoh tak boleh diajar...

Baca Sini : Kesatuan Guru Bantah

Jeng... Jeng... Jeng...

Tora datang lagi.... hahaha

Hari nie dua ekor katak kat Perak Darul Ridzuan itu hari akan berhadapan kes pertuduhan rasuah diorang kat Mahkamah Sesyen Ipoh... So.. apa pandangan korang...

Gua rasa dua ekor katak nie mungkin terlepas... manakala yang tiga lagi akan dijadikan kambing itam... hahahaha

Boleh percaya ker kat Mahkamah la nih... katak nie kan ker dah buat perjanjian setan ngan UMNO/BN (Najib Razak).... jadi sure tak kena punya... hahaha.

Tapi kalau la kena.... hahahaha... mesti terkezut biawak la itu Zambri Kadeer Al-Mamaki... hahaha.... lepas nie susah la dier kat DUN Perak.. hahahaha... Kita tengok siapa yang kena..... hahaha

Baca Sini : Jamaludin, Osman hadir untuk perbicaraan rasuah

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1