Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

26 June 2009

RM3 Bilion Royalti Petroleum Untuk Terengganu

Banyak tue....

Patut la Idris Jusoh ngan geng-geng dier mengamuk sakan.. siap nak bergocoh dengan Ahmad Said dan geng-geng dier... Hishamuddin auw-auw pulak konon nak jadi orang tengah... aper hal nak jadi orang tengah...

Duit sebanyak tue... mana boleh kasi Ahmad Said handle... dier mana pandai handle... Idris Jusoh jer yang pandai... sebab tue la macam-macam projek "bodoh" yang dapat kita tengok masa Idris Jusoh jadi MB kat Terengganu dulu,... habis kering "linchin" (kata orang kedah) disapu dek Patrick Abdullah Badawi ..... hehehe

RM3 bilion tue banyak tue.. kalu buat joli katak... ambik masa lima enam bulan la... hehehe.... tapi kalau ikut faraid... rasanyer dalam 3 hari jer boleh selesai... hahahaha..

Ahmad Said.... gua nasihatkan kat lu.... itu jambatan kat Bukit Kuang, Kemaman tue lu kan dah janji nak buat 6 lorong (janji masa kempen pilihanraya hari tue).... so apa lagi mau tunggu.. duit dah ader tue.. mintak la payment cepat... boleh kasi setel itu jambatan.... teruk ooo.. hari-hari jem dalam 1 kilometer la... penat la... ingatkan kat kawasan luar bandar tak kena jem macam kat Shah Alam atau KL.. tapi kena gak...

Baik lu cepat mulakan buat jambatan tue... baru la naik nama lu kat Kemaman nih.. kalu tidak... abis ler disonglap oleh Idris Jusoh duit royalti tue buat repair jambatan kat Besut...

Lagi satu.. itu jalan nak pi KSB (Kemaman Supply Base) tue kena kasi lebarkan... baru ler kurang eksiden.. pas tue simpang nak masuk Perwaja dan KSB tue... lampu tak nyala la... pastue tanda arah tak clear... oh yer.. jangan lupa.. Kawasan Industri Teluk Kalong tue.. nampak tak macam kawasan industri... jalan berlubang... lampu jalan tak ader... centralised foodcourt pon takder... harapkan gerai haram tepi jalan jer...

Ini penting nih... Kawasan Industri Telok Kalong tue (ini kawasan industri Minyak dan Gas)... Streamyx pon cam sial.. harap kat ADSL jer... SDSL tak support pasai jauh dari exchange Telekom..... line telefon pun tergantung guna kabel overhead... Fiber Optic tak cover la kat sini... pastue.. WiMAX pon tak support... Pi suruh P1 WiMAX pasang access point kat sana.... gunakanlah power yang lu (Ahmad Said) ader sebagai Menteri Besar Terengganu....

Kalu kawasan industri Minyak dan Gas pon nampak cam terbiar... macamana la pelabur nak mari melabur... Lu tau dak ker.. kat sini banyak syarikat besar... Halliburton, Schlumberger, Scomi, Aldwich, Tanjong, PfcE, Perwaja, Alam Maritim, Dayang, UMW, Seca Dyme, Exxon, Chevron dan lain-lain lagie....

Kesian la kat sini... duit royalti minyak tue banyak tue... kasi la skit...

Selain itu, RM6.2 bilion lagi diberi dalam bentuk pembayaran royalti kepada kerajaan negeri Terengganu (RM3 bilion), Sarawak (RM2.3 bilion) dan Sabah (RM900 juta).


Baca Sini : Petronas Catat Hasil RM264.2 juta

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1