Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

22 June 2009

Duit Masyuk

Whoa...

Dulu ader lampu berwarna atas bas.. pastue kotak hitam bas ekspress, sekarang GPS dan lepas nie pulah alat menghadkan kelajuan bas ekspress... Macam-macam tambah... semua buat duit tue... pembekal untung.. pengedar untung... pengeluar untung... pengimpot untung... pemasang untung... yang rugi cuma pengusaha bas jer...

Sebab apa rugi... sebab kena kuar modal... tapi semua tue takder hasil... eksiden masih banyak lagie... ramai yang mati... kena saman tak pernah surut... hehehe

Pening kapla sungguh... itu hari ader member gua bagitau... bahawa JPJ tak pernah menyediakan modul kursus pemanduan bas dua tingkat... dan takder sorang pon driver kat Malaysia yang ader lesen khas bawak bas dua tingkat... Tapi masih ader gak yang bawak masuk bas dua tingkat dan buat bisnes dengannya... biler eksiden salahkan driver.. driver kena tangkap...

Tapi.. masalahnyer driver tue lesen dier cuma lesen bawak bas biasa jer... bas satu tingkat... jadi maknanyer... kalau ader eksiden melibatkan bas dua tingkat... driver mungkin boleh lepas sebab bukan salah dier yang tak nak amik lesen memandu bas dua tingkat.. tapi pasai takder silibus, kursus dan lesen macam tue kat Malaysia nih... JPJ tak pernah buat...

Siapa yang dapat AP bawak masuk bas dua tingkat nih.... Tentunya orang-orang kroni yang rapat dengan pimpinan UMNO/BN ataupun memang ahli UMNO/BN... tue ler masalahnyer...

Baca Sini : LPKP kaji kesesuaian alat had laju bas

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1