Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

28 February 2022

KANTOI - EU dedah sekatan ‘lumpuhkan’ Putin

Bhai/DeeDee semua...

Agenda nak lumpuhkan ekonomi Russia terbongkar apabila Kesatuan Eropah dengan tekanan dari NATO telah mendedahkan bahawa mereka akan menyekat dan membekukan beberapa akaun bank utama Russia serta menyekat transaksi pemindahan wang menggunakan SWIFT oleh bank-bank Russia.

Ini juga secara otomatik akan menyebabkan akses kepada sistem Kad Kredit/Kad Debit berasaskan MasterCard dan VISA juga dijangka akan terganggu.

Nampak sangat la NATO bukan sahaja nak menghukum Kremlin tapi juga rakyat awam di Russia. Tindakan ini dilihat tidak bertamadun dan tidak berperikemanusiaan. Bayangkan dengan cara ini akses kepada perkhidmatan pendidikan, kesihatan (perubatan) dan makanan akan terjejas dengan teruknya. Silap-silap akan menyebabkan keadaan lebih kronik.

Gila betul la USA nih.

#SwiftCode #NATO #EuropeanUnion #EU #Bank #WireTransfer #MasterCard #VISA #CreditCard #DebitCard

27 February 2022

PAS pecat Najib Lep lepas tanding calon bebas di DUN Bukit Pasir

Bhai/DeeDee semua...

Simple ja... Kalu lu tak ngam ngan pimpinan utama PAS... walaupun lu dah menang di DUN Bukit Pasir sebelum nih dengan 1883 kelebihan undi... dan lu dah buat kerja ground work.... tetap gak lu dipandang nothing oleh kepimpinan parti PAS Pusat...

Diorang takkan bagi peluang sama lu untuk menang lagi di DUN Bukit Pasir tue... Mimpi la...

Tambah lagi diorang cuba nak kasik lu tukar kerusi tu last minit... dengan offer satu kerusi lain.... PAS memang macam tue..

Nasib la PAS.

#PAS #BukitPasir #PRNJohor #NajibLep #CalonBebas #Pecat #PerikatanNasional #CipanTapirTenuk #SocialCritics

Diplomat Yang Buat Taik Itu Adalah ....

Bhai/DeeDee semua...

Post gua semalam pasai Diplomat Malaysia di Ukraine yang buat kerja bodoh memalukan Kerajaan Malaysia di media asing (South China Morning Post) tue gua rujuk disini..

Rupanya yang buat kerja taik itu adalah Ketua Setiausaha Sementara Kedutaan Malaysia yang bermama Fadhilah Daud (berjawatan Charge d’ Affaires / First Secretary)

Dan Fadhilah Daud ini adalah warga “Singapura”.

Patut la pon tak kisah nak malukan Malaysia. Kalu Kementerian Luar masih simpan lagi minah nih tatau la gua. Bodoh bertukil-tukil.

err… takder rakyat Malaysia ka yang layak handle jawatan tue sampai terpaksa employed warga asing?

Bangsat betul lar.



26 February 2022

MEMALUKAN - Diplomat Malaysia di Ukraine Macam Tak Tahu Prosidur "EXFIL"

Bhai/DeeDee semua...

Semua Diplomat dan Atache Kedutaan Malaysia atau Pejabat Pesuruhjaya Tinggi Malaysia di luar negara memang dah tahu prosidur Exfil. Taklimat dan latihan semua dah diberikan. Malah SOPnya pun ada.

Tapi nampaknya Diplomat Malaysia di Ukraine macam tak tahu prosidur Exfil. Takkan la kot. Paling memalukan bila Diplomat ini pulak boleh bercerita benda yang tak baik tentang Malaysia pada wartawan asing terutamanya dengan wartawan South China Morning Post (SCMP).

Kenapa dia berbuat macam nih? Dia tahu tak status dirinya? Takkan dia tak tahu apa proses berurusan dengan pihak media? Bodohkah dia? Atau dia sendiri sebenarnya ada agenda. Dan siapa sebenarnya pegawai diplomatik Malaysia yang berperangai macam ni?

Siapa?

Memalukan.

Diplomat Malaysia di Ukraine lari tinggalkan Kyiv.

#KedutaanMalaysiaUkraine #Ukraine #Conflict #Exfil #CipanTapirTenuk #SocialCritics

25 February 2022

Penyokong UMNO Mana Pernah Undi Calon PAS

Bhai/DeeDee semua...

Kita semua sedia maklum bahawa dalam sejarah Malaysia yang penyokong UMNO mana pernah undi calon PAS... tak kira la dalam mana-mana Pilihanraya Kecil, Pilihanraya Negeri atau Pilihanraya Umum.

Jadi adalah satu perkara pelik bilamana tetiba Abdul Hadi Awang dan PAS cukup yakin bahawa mereka akan dapat sokongan dari ahli UMNO Johor...

Hahaha... gila tahap apakah ini? Hidung tak mancung pipi tersorong-sorong. Hahahaha... Adoilah

Sudilah subscribe Channel YouTube ini untuk lebih maklumat.

Tak Hensem Takper Janji Kaya - Walaupun Muka Macam Popeye

Bhai/DeeDee semua...

Bukan tujuan gua nak hina kejadian makhluk ciptaan Allah Taala... cuma gua nak pointkan ayat "Tak Hensem Takper Janji Kaya" nih... Hahaha... Muka Tim Leissner nih resemble macam muka Popeye The Sailor Man... sejibik tau... Hahaha...

Kalu dah Popeye ader... Siapa Olive Oyl pulak... Hahahaha...

Disini datangnya Rohana Rozhan... Hahahaha... ex-CEO Astro Berhad... Hahahaha... Adoilah...

#1MBD #TimLeissner #RohanaRozhan #Kickbacks #Popeye #OliveOyl #Similar #PetroSaudi #Rasuah #SalahgunaKuasa #Skandal #GoldmanSach #CipanTapirTenuk #SocialCritics

Sudilah subscribe Channel YouTube ini untuk lebih maklumat.

24 February 2022

RUU355 - Sembang Tak Guna Kalau Tak Reti Manfaatkan Jawatan Sedia Ada

Bhai/DeeDee semua...

Abdul Hadi Awang dok bising pasai selepas negara ini lama mencapai kemerdekaan sepatutnya "kita" wajar mentafsir perlembagaan mengikut bahasa sendiri dan kefahaman agama yang dianuti.

Dia pertikaikan kes 3 beradik yang telah memeluk Islam yang sedang viral sekarang ini. Dan dia juga bising pasai kes sembilan Hakim Mahkamah Persekutuan yang berkata Seksyen 66A Enakmen Pentadbiran Agama Islam (Negeri Selangor) 2003 adalah tidak berperlembagaan dan terbatal dalam bentuk semasa.

"Kini terserlah bahawa agama Islam yang dikatakan di bawah naungan raja-raja melalui pentadbiran khusus - yang dinamakan majlis agama Islam - tidak boleh bertindak mengatasi undang-undang ciptaan manusia.

"Bahkan, hukum yang nyata daripada hukum Islam boleh dibatalkan oleh mahkamah dan para hakimnya," kata ahli parlimen Marang itu lagi.

Masalahnya... sekarang ni Menteri Agama adalah dari PAS... dan Abdul Hadi Awang sendiri adalah berjawatan Duta Khas berstatus Menteri. Kenapa dia dan PAS tidak meneruskan RUU355. Kalau dulu betul la PAS berada diluar kerajaan dan sebagai Pembangkang. Tapi kini PAS ada dalam kerajaan. Takkan tak boleh nak memperkasakan RUU355. Takkan tak boleh nak usulkan dan bahaskan kembali sementelah sedang berada dalam kerajaan.

Cukup-cukuplah berpolitik Abdul Hadi Awang ooi... sembang tak gua kalau tak reti nak manfaatkan jawatan sedia ada.

Hadi mahu perlembagaan ditafsir ikut kefahaman agama.

#RUU355 #AbdulHadiAwang #Islam #Murtad #Mualaf #PAS #Sembang

PRN Johor - Sekadar Buang Masa Je. Tiada Signifikan

Bhai/DeeDee semua...

Pada gua... Pilihanraya Negeri Johor (PRN) serupa takder makna... Sama jer... 2x5 .... sapa menang pun... serupa itu jugak... takder signifikan... sekadar buang masa jer... buang duit dan tenaga berkempen...

Pasai apa gua kata camnie... dengar je la video yang disertakan disini...

Sekian.

#PRNJohor #SPR #PRU15 #BuangMasa #TiadaSignifikan

23 February 2022

Tukar Agama Sepihak? Wajarkah Dibenarkan?

Bhai/DeeDee semua...

Dewan Ulama PAS mahu pertukaran agama sepihak dibenarkan disegi undang-undang. Bukan sahaja PAS tapi ramai lagi yang berpadangan sebegini.

Sebenarnya tindakan ini mengundang masalah dimasa akan datang. Betul ianya perlu dalam kes 3 orang kanak-kanak nih... Tapi ianya tetap tidak bersesuaian. Video ini memberikan hujah kenapa kebenaran pertukaran agama satu pihak (sepihak) amat tidak sesuai demi kemaslahatan rakyat dan keharmonian kaum serta agama di Malaysia.

Kita ada undang-undang. Ada sebab kenapa undang-undang kita tidak membenar proses ini berlaku.

#Murtad #Mualaf #Islam #JAKIM #JKM #MAZA #RORA #PEMBELA #Perlis #Mufti #TukarAgama #ReligiousConversion

#CipanTapirTenuk #SocialCritics

Tiada bukti dakwaan wujud kartel polis - EAIC

Bhai/DeeDee semua...

Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan (EAIC) telah mengesahkan bahawa tiada bukti dakwaan wujudnya kartel polis dalam PDRM. Huhuhu... Nampaknya apa yang disuarakan oleh bekas Ketua Polis Negara (KPN) Abdul Hamid Bador adalah tidak benar kalu ikut kata EAIC.

Tapi...

Rakyat bukannya bodoh, tuli dan buta. Rakyat tahu apa yang berlaku dalam PDRM selama ini... Rakyat tahu tentang kepincangan dalaman pentadbiran dan pengurusan PDRM. Rakyat tahu wujudnya Kartel Polis.... dah lama dah..

Jadi... kenyataan EAIC ini dilihat sekadar cover-up atau backup jer oleh pihak tertentu yang sekadar membakulsampahkan cadangan orang lain...

Ingat.. Budaya Malaysia Budaya Korupsi.

Kena RM 2 Juta Je

Bhai/DeeDee semua...

Alah... baru kena RM2 juta dah kecoh nak kena tahan SPRM .. Ini kira kes kecik ja... Bukan kes besar pun... Apa mau kecoh.... tengok macam kes Adnan Mansor... RM2 juta gak... setel... selamat... janji yang penting kabel baek kena ader...

Kalu takder kabel... masak la lu... Hahaha...

Tapi kan... benda boleh kawtin... kawtim je la... SPRM pun bukan mak som sangat... banyak loophole dalam Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) nih... semua boleh diskas... janji kawtim dan diskas baik-baik...

Apa mau takut.

22 February 2022

Sekejap Parti Mira, Sekejap Parti Kuasa...

Bhai/DeeDee semua...

Pelik aaa dengan perangai Abang kepada Perdana Menteri (PM) Malaysia nih.... En Kamarazaman Yaakob... Pada satu masa dier ader keahlian dalam dua parti berbeza.... dan kedua-duanya adalah berstatus Presiden Parti...

Giler aper la camnie... Sekejap Parti Mira, Sekejap Parti Kuasa.... Abang PM nampak sangat suka berdolak dalik... Macam ader satu permainan disini.. Macam cara nak pecahkan undi PRU15 jer... Adoilah...

Ker ader yang akan untung lebat atas penubuhan parti-parti macam ni???

Perang Dalam Muafakat Nasional Pahang

Bhai/DeeDee semua...

Kulit ja okeh, yang lain kelaut. Muafakat Nasional diperingkat pemimpin atasan (Persekutuan) ja nampak okey didepan mata... tapi sebenarnya bertelagah berperang sesama sendiri.

Bukan kita tak tahu apa yang berlaku diperingkat akar umbi... diperingkat bawahan... terutama berkaitan tentang kawasan yang diperkatakan kubu kuat masing-masing dan juga kawasan tradisi dipertandingkan.

Kita tengok nanti bagaimana mereka berebut kerusi pada PRU15 yang akan berlangsung tidak lama lagi. Masa itu semua tembelang dan kerenah mereka (UMNO dan PAS) akan kita dapat lihat terbentang depan mata.

Yeah... kita sedia je la pop-corn dan air kola... Hahaha

21 February 2022

Siapa Yang Korang Lebih Percaya?

Bhai/DeeDee semua...

Antara dua orang nih... Siapa yang korang lebih percaya?? Siapa aaa.... Muhyiddin Yasin ka atau Ahmad Zahid Hamidi???

Hahaha.... Gua toksah la korang tanya pandangan dan pendapat... sebab pada gua dua-dua mangkok nih memang tabley percaya sekupang pon... Hahaha... Ngarut ja...

Bukan sajer integriti rendah depa nih... tapi akhlak pon jahanam... Hahaha



20 February 2022

Otak Abdul Hadi Awang Penuh DAP

Bhai/DeeDee semua...

Gua tatau dah nak kata apa... betul-betul takder lain yang diratibkan oleh Abdul Hadi Awang selain dari DAP.... Agaknya otak Abdul Hadi Awang penuh DAP jer kot... takder lain dari DAP pagi petang siang malam....

Hahahaha...

Macam orang gila isim ja gua nampak... Hahaha... adoilah...



19 February 2022

Abdul Hadi Awang Cerita Tentang Dirinya Ke?

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha.... Tiga Seringgit... Tiga Seringgit... Hahahaha... 

Eh... Abdul Hadi Awang nih cerita tentang dirinya ka?? Hahaha... Lawak betul... Nak sembang pasai orang lain... walhal terkena sebijik dengan dirinya... Lawak aaa

Aper laaa Abdul Hadi Awang nih... Hahaha

Everyone knows that Abdul Hadi Awang is cheapskate... easy to buy... Senang dan mudah dibeli... Hahaha... hulur jawatan dan duit... setellah semua...

Hahaha



18 February 2022

Sementelah Boleh Berjawab

Bhai/DeeDee semua...

Takpa ... Baru ja proses pendakwaan... Kalu lu ader alibi yang kuat... lu selamat... apa mau risau... Tak payah la nak bikin telenovela pulak dalam media...

Tunggu proses undang-undang sampai selesai...

Jangan la pulak pusing 1 Malaysia untuk bagi ceramah cerita konon ko diperdaya, ko di perdajai... Tak payah... sembang ja la nanti dalam Mahkamah....

Tak payah nak create sensasi..

By the way... memang bukan sehari dua orang simpan bahan bukti... dah lama dah... mangsa cuma takut ja.... hahaha

Relaks la Ebit Lew... relaks...



Apa Guna Ada DBP Kalau ...

Bhai/DeeDee semua...

Apa guna ader Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) sebagai satu agensi dalam Kerajaan kalu urusan yang melibatkan DBP itu sendiri pun DBP tak boleh nak tetapkan dan patuhi. Adoilah..

Satu perkara yang jelas... Urusan berkaitan bahasa dan perkataan dalam dalam kerangka Melayu yang piawai memanglah urusan DBP. Dan DBP kini lemau dalam menangani permasalahan ini. Tambah lagi dalam DBP itu sendiri berpuak-puak .... berpolitik dalaman... dan bersuku kaum secara assobiyah.

Kita sedia maklum... DBP ... memang sepatutnya ini kerja diorang... tapi serupa hampeh jadinya...



17 February 2022

Rafizi Ramli? Cry Baby...

Bhai/DeeDee semua...

Ini pandangan peribadi gua... Rafizi Ramli walaupun katanya popular... tapi takder daya kepimpinan... tiada kekuatan jatidiri... tiada impak jangka panjang dalam politik.

Dah lama kenal dan tau cara serta stail Rafizi Ramli ... jadi sebab itu gua boleh berikan pandangan itu...

Malah kalu nak katakan ... di Kemaman nih... orang pun tak berapa nak folo sangat dengan Rafizi nih... Sebab itu dier memang takkan bertanding di Kemaman nih.., walaupun katanya dier orang Kemaman...

Hahaha... sebab dier tu jenis Cry Baby.... huhuhu... ini realiti...



Pakat Senyap La Nanti

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha... Nak siasat apa bendanyer... benda dah viral...   video dah jelas terpampang... disetkan dalam keadaan slow motion.... hahaha...

Kaver la selagi boleh kaver... Hahaha... last-last pakat buat senyap la nanti.... Hahaha... macam tak biasa.... ahaha



16 February 2022

Ada Orang Tu Kan...

Bhai/DeeDee semua...

Ader orang tu kan... dier kan... dier bawak anak dier suntik vaksin kan... dier buat video kan... dier nak tunjuk pada orang ramai yang anak dier pun suntik vaksin kan... tapi kan... kantoi dalam video dier kan.. yang nurse tue kan... nurse yang nak suntik anak dier kan... nurse tu buangkan cecair dalam alat suntikan tu dulu kan... sebelum nurse tu suntik anak dier kan...

Hahaha....

Kantoi la.... itu la... hadan huker



12 February 2022

09 February 2022

Ismail Sabri Yang Lawak

Bhai/DeeDee semua...

Sebenarnya Ismail Sabri adalah seorang yang sempoi, kelakar, mudah berbicara dan bersembang, bersahaja dan mesra walaupun dengan sesiapa yang baru dier jumpa... Betul... ini pengalaman gua sendiri berjumpa dan bermesra berborak ngan Ismail Sabri... masa tue dier jadi Menteri dah.... tak ingat Menteri apa pada zaman Najib Razak jadi PM.

Cumanya...

Cumanya bila ramai sangat pembodok dan pengampu berlengkar keliling Ismail Sabri (sama ada dalam kerajaan mahupun dalam parti).... maka jadilah benda macam nih...

Huhuhu... dan yang busuk nama aderlah Ismail Sabri tu sendiri.... adoilah... 

Ini karya Fahmi Reza sendiri...



08 February 2022

Lawak Betul La Komen Lu Orang

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha.... biler gua tulis pasai Vaksin.... bising la ader yang kata gua macam-macam... hahaha.. Walhal yang komen tu tak tau stand gua... Hahaha... Lawak siot....

Vaksin tue ... setakat 2 dos memang gua setuju... sebab itu ader dalam setup setiap vaksin.. ader vaksin yang Single Dose.... itu design dier...

Yang tak vaksin pasai degil tue... siap langgar Perintah Am Perkhidmatan Kerajaan pun itu memang bodoh dan carik penyakit... memang patut dikenakan tindakan... Sebab langgar dan abai Perintah Am... takmo ikut Perintah Am kalu... berenti la kerja kerajaan... pi kerja sendiri,.... Kalu dalam swasta pun... arahan majikan kena ikut la... kalu takmo ikut... sila carik majikan lain...

Tak payah la sembang bagai bising nak lawan dan langgar Perintah Am .... berenti ja kerja kalu tabley nak folo arahan.... bodoh betul lar... Hahaha

Bab booster penggalak nih satu citer lain... sebab kalu dos booster penggalak nih mari dari update version chemical blending vaksin tue sendiri takpa la... ini cuma sekadar pakai stok yang tak abis dalam tangan... giler aaa... bukan dari versi baru.... tapi dari stok lama...

Serupa reinstall OS dengan patch lama .... pastu kata dah update... Giler

Hahaha.... 



Vaksin Pun Dah Macam Pasemboq

Bhai/DeeDee semua...

Gua gelak jer biler memikirkan statement KJ semalam....  bilamana vaksin pun dah macam pasemboq... campur-campur... Giler aaa...

Walhal ..... Antibiotik pun takder siapa main campur-campur jenis tetiba vaksin pulak boleh main campur-campur jenis. Adoilah.... Giler ker aper nih.... boleh pulak guna vaksin jenama lain konon sebagai booster... 

Macam cara pusher dadah nak abiskan stok jer... Hahaha... Lawak siot..



07 February 2022

Garang Nampaknya Walaun

Bhai/DeeDee semua...

Walaun PAS nih cepat sangat trigger... Baru orang usik sikit tanya tentang RUU355... tanya tentang kenaikan harga minyak masak sawit... tanya tentang harga ayam dan stok telur ayam... terus bising dan siap kapirkan orang lain lagi...

Hahaha... takkan la dah tak bersama dengan warga marhaen... semenjak dua menjak nih... Walaun PAS dah macam bisu ja bab isu rakyat dan negara....

Takkan mulut dah penuh Sagon kot??? Hahaha



06 February 2022

Galak Betullah Khairy Jamaludin

Bhai/DeeDee semua...

Hari nih dah cecah 10k balik ... adoila.... bila nak raya jer.. akan naik tinggi la kes jangkitan Covid-19 nih... dari dulu lagi gua dah cakap... ini semua mainan data dan angka jer... Hahaha...

Tengok statement Khairy Jamaludin bawah nih... dah boleh baca dah... Hahahaha... Galak betullah Khairy Jamaludin nih

Macam tak biasa la pulak... Hahhaa ... Ajer gampang lar...




05 February 2022

Mudahnya Berlepas Tangan

Bhai/DeeDee semua...

Dahulu Ostad itulah yang paling backup Perbankan Islamik.

Sekarang Ostad itulah yang paling berlepas tangan sebab katanya sudah tidak terlibat lagi dengan Institusi Perbankan. 

Senang kan. Hehehe,,, mudahnya berlepas tangan..



04 February 2022

Akhirnya Sampai Juga

Bhai/DeeDee semua...

Akhirnya .... sampai juga Abdul Hadi Awang ke Timur Tengah... Itu pun sekadar ke Doha, Qatar .... kawasan mewah dan santai... bukannya dikawasan bergolak macam di Lubnan atau di Syria....

At least la sampai juga... setelah berbulan-bulan malah lebih dua tahun makan gaji buta...

Hehehe...


Kerajaan Tolo

Bhai/DeeDee semua...

Punya la cikai Kerajaan Ismail Sabri yang tak dilantik dari mandat rakyat macam Kerajaan Muhyiddin Yasin tempohari.... yang kerajaannya dilantik ikut suka dan kepala Dewata Raya jer....

Sampaikan itu telur ayam pun tak boleh nak dijaga, dikawal dan distabilkan harga....

Bangang betul punya Kerajaan Tolo nih... tabley nak diharap.



03 February 2022

Takiyuddin Hassan Tahu Siapa Pengkhianat Sebenar?

Bhai/DeeDee semua...

Kita semua tahu yang ramai pemimpin PAS dapat habuan jawatan dan wang dalam Kerajaan Perikatan Nasional.... Dan kita memang tahu yang mereka kekal dalam Kerajaan Perikatan Nasional (PN) sebab jawatan dan wang itu lah...

Serupa macam Abdul Hadi Awang yang mendapat jawatan Duta Khas ke Timur Tengah bertaraf Menteri.....

Semuanya kerana laba dan untung..

Sebab itulah ... ada seorang pemimpin UMNO bising bab nih..

Seorang pemimpin Umno hari ini meminta Ketua Penerangan PAS, Khairil Nizam Khirudin supaya bertanyakan Setiausaha Agung PAS, Takiyuddin Hassan mengenai siapa pengkhianat sebenar yang menghalang penyatuan ummah antara parti itu dan Umno.

Anggota Majlis Tertinggi Umno, Razlan Rafii, mendakwa ramai pemimpin PAS yang menjadi “buta tuli” selepas mendapat habuan jawatan daripada kerajaan Perikatan Nasional (PN).

Hehehe.... nampak sangat la kan.. Hahaha



02 February 2022

Zuraida Kamaruddin Dipecat?

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha.... dah ader ura-ura Zuraida Kamaruddin dipecat dari Parti Bersatu ... Sebab katanya terlibat dengan Parti Bangsa Malaysia (PBM) ...

Hahaha... gua gelak jer...



Kekallah Sebagai Walaun

Bhai/DeeDee semua...

Hahaha... PAS cukup mudah... sebab pengikut, penyokong dan pendokongnya amat mudah untuk dikawal. Sebab itu la orang gelar ahli PAS itu "WALAUN" ... sebab semua ahli bawahan hanya kena angguk sahaja apa-apa tindakan dan kerja buat pimpinan... 

Jangan bantah... jangan banyak tanya...

Semua ahli PAS kena thiqah ngan pimpinan... ikut jer tanpa banyak soal jawab dan pertikaian... Wala'  ... jangan memandai dari pimpinan.... walaupun pimpinan membawa jemaah masuk dalam lubang atau gaung... ikut ja.. jangan banyak songel..

Hahaha..... betapa bodohnya dan memperbodohkan...

Kesian betul la kat walaun semua...



01 February 2022

JPJ Dah Semakin Pening?

Bhai/DeeDee semua...

Gua pon pening… Betul la training dibuat oleh sekolah memandu… tapi testing dikendalikan oleh JPJ …

Patut JPJ jugak pun salah kan kalu pemandu gagal patuhi undang-undang dan mengakibatkan kemalangan??? Atau #JPJ nih macam #agamawan… cari dalil dan dalih serta fatwa untuk salankan orang lain???

Giler aaa skrang nih...  

#sekolahmemandu



Popular Posts

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1