Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

30 September 2020

Keracunan Makanan

Bhai/DeeDee semua...

Dah lama rasanya gua tak tulis panjang-panjang.. bukan aper... sibuk sikit... macam-macam masalah yang berlaku.. macam-macam kerja yang tertunggak dan tergantung..

Kali nih langsung gua tak tulis apa-apa mengenai Pilihanraya Negeri Sabah (PRN Sabah)... maaflah yer... sori... Bukan aper... gua cuma sempat update kat sosial media yang lain jer... patutnya gua banyak tulis kat sini... tapi yer la... kekangan masa....

Aper pon....

Gua sajer nak cuit sikit tentang isu Keracunan Makanan nih.... betul bhai... benda berkaitan keracunan makanan nih bukan benda kecik... benda bahaya... boleh bawa maut.... boleh sebabkan kematian... bukan sahaja kematian / maut fizikal namun juga kematian / maut virtual...

Lu bayangkan la.... kerana keracunan makanan la... sampai tak dapat nak berjumpa.. tak dapat nak bincang... tak dapat nak buat kata putus... tak dapat nak buat perubahan... tak dapat nak tentukan.... sebab tue la tergantung isu pertukaran tampuk kepimpinan Malaysia ni...

Lu bayangkan la jugak... kalu Anwar Ibrahim dapat jumpa YDP Agong... dan dapat satu konsensus... sure goyang Muhyiddin Yassin... sure keputusan PRN Sabah berubah dengan banyaknya... sure jalan cerita jadi lain.... sebab itu la YDP Agong delaykan perjumpaan tue... Ko ingat benda ni suka-suka ka... ini perancangan yang maha agung nih... bukan kecik-kecik anak...

Gua nampak benda ni besar... benda nih memang melibatkan banyak orang... melibatkan banyak benda...

Tapi yer la.... sebaik mana perancangan yang dibuat pun... perancangan Allah Taala lagi maha hebat.... kita tengok je la nanti....

Moga ader sinar cerah untuk kita rakyat mendapat kerajaan yang telus, adil dan beramanah. Aamin Ya Rabb.


16 September 2020

Kes Panas Minggu Ini

Bhai/DeeDee semua...

Biarlah gambar berbicara .... huhuhu.... payah ngan perangai manusia camnie... huhuhu



11 September 2020

Flag Setup Division

Bhai/DeeDee semua...

Biarlah gambar berbicara... Kita gelakkan jer... Hahaha... Jadilah dapat tugas pacak bendera di PRN Sabah... Hahaha



09 September 2020

Dear GOD

Dear #GOD, please take away all #bullshit, #rasist, #corroupt #politician and #religionrider away from us. Please let us have a very good life here on earth.

Amen

from me (the otter)



YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1