Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

22 June 2019

Senarai 1 Dari 14

Bhai/DeeDee semua...

Semalam cuak semua orang... ramai yang terkezut... yer la... biler SPRM keluarkan senarai perlucutan hak atas kewangan asbab dari 1MDB .... Hahaha

Kecoh aaa.. sampaikan Rayhar Travel pon ader dalam senarai.... Kalau Rayhah Travel nih gua paham lar.... tapi Habib Jewel pun kes gua tatau sebab apa ada dalam list.... hahaha... Maybe Habib Jewel ader keluarkan cincin-cincin untuk para Iman dan Bilal yang pi Mekah kot??

Hhaahah....

Tapi.... ini baru sikit.... senarai ni baru sikit.... ini senarai 1 dari 14.... kita tunggu dan lihat....

Geng PAS dok kecoh dalam SOSMED konon depa takder dalam list senarai tue.... Hahaha.... korang tunggu la... tak lama lagi ader senarai kedua.... dan seterusnya....

Larilah kamu selagi kamu boleh berlari...

Hahahaha

18 June 2019

Makin Gila

Bhai/DeeDee semua....

Giler aaa... semenjak dua menjak nih... gua perhatikan... cybertrooper UMNO dok gila bekap PAS sampai siap ader yang hadir di Muktamar PAS sebagai Sukarelawan... Hahaha... dalam SOSMED... sama naik PAS dan UMNO dalam ketaksuban melampau.... hahaha

Elok la jugak UMNO berkawan ngan PAS... mana tau dah boleh tak kafir lagi UMNO tue... yer la dah disucikan oleh PAS.... walhal ntah bila UMNO masuk Islam balik... dan belajar mengaji kitab ngan PAS.... Hahahaha

Lawak betul lar....

Takpa.... tunggu 2021 ... tak lam lagi ja.... hahaha

Aper pon..... selamat bernikah..... hahaha

17 June 2019

Siapa Yang Untung Isu Lemang?

Bhai/DeeDee semua...

Lu orang kena paham sesuatu.... ini semua ader Grand Design dier.... takder la sewenang-wenangnya benda nak jadi.... kena ader Tok Dalang nya...

Ader yang kata Tok Dalangnya adalah Rafizi....  Anwar Ibrahim ... UMNO ..... dan sebagainya..... tapi lu orang jangan lupa... Pak Lebai pon boleh jadi Tok Dalang gak.... Hahaha.... mesti akan ramai yang tibai gua lepas ni... macam yang geng Lebai bangang dalam FB yang dok provoke gua hari-hari....  Itu level Lebai kampung ja.... Lebai ngok ngek.... Hahaha

Camnie...

Tok Dalang yang terlibat dalam Grand Design ni..... pada pendapat peribody gua aderlah sekumpulan manusia yang ader perancangan lebih besar... dari segi kuasa, kewangan dan pengaruh....  Dan diorang nih sanggup buat apa sahaja demi mencapat tujuan dan matlamat mereka walaupun Agama dan Bangsa tergadai.... Apa ader hal pada diorang nih...

Ianya bukan kerjabuat satu orang...  bukan bhai... bukan....

Takder masanyer kerja seorang nih.... ini adalah satu team.... satu kumpulan... satu unit khas..... lengkap dengan kepakaran dan dana... serta ader akses kepada senarai mobile phone numbers  pimpinan dan wartawan yang terbukti ader aplikasi Whatsapp...

Hahaha....

Jangan terkejut kalu yang terlibat dalam Isu Lemang ni aderlah pimpinan yang lu nampak suci murni... pijak khinzir pun tak mati..... yang lebih Melayu dari Melayu... yang lebih Cina dari Cina... yang lebih India dari India.... yang lebih Islam dari Islam.....

Hehehehe......

Gua ader tiga senarai kumpulan ni..... tapi tak boleh lagi nak dedahkan... takut nanti mengganggu siasatan ... atau orang kata fitnah.... cuma hint yang boleh gua bagi.....  jeng-jeng-jeng...... team AHDM ..... hehehehe

Babai...... ya ampoon..... hahaha




P/S : Maafkan saya yer awak...

16 June 2019

Lemang VS Lemang

Bhai/DeeDee semua...

Satu benda ja gua nak citer...

Takder saper nak ngabiskan berjuta RM semata-mata nak buat video fitnah kepada orang lain dimana modal yang dihabiskan tue bukan boleh dapat untung berganda balik...

Contoh lar.... Katakan ader satu video tak senonoh keluar viral melibatkan seorang Ustaz...... sure orang akan kata video itu edit..... video itu fitnah.....

Tapi.... tapi.... giler apa nak buat edit CGI visual effect tahap level bajet Hollywood yang memakan modal jutaan RM semata-mata nak dajaikan (fitnah) Ustaz tu ja..... fuhh..., tak berbaloi..... tak balik modal...

Kesimpulannya.... video tu betul.... video tu semua ori.... cuma pelakunya sajer yang takmo ngaku,... siap sanggup pulak keluar statement kata orang fitnah dier.... Hahaha... Setakat ni.... semua video yang viral di Malaysia gua beranggapan ianya adalah video ori... beza cuma nak mengaku atau tidak jer.... Hahaha

Tak kisah la video Vijendran ka... VK Linggam ka... Chua Soi Lek ka... Anwar Ibrahim ka... Azhar Idrus ka... Azmin Ali ka.... Stopa Ali ka.... atau Mokhtar Senik....

Hahahaha

Itu ja nak khabor.... Hahaha......

10 June 2019

Ntahlah

Bhai/DeeDee semua....

Gua takder mender nak tulis sebenarnya... kepala ader sikit berong.... penat...

Ntahlah .... tak tau nak citer apa... nak ulas apa... nak terangkan apa... just .... ntahlah...

Sori aaa..... ader masa .... gua akan tulis..

08 June 2019

Kena Game


Apa agenda Mahathir Mohamed?

  1. Mahathir adalah seorang stategis. Jadi jangan terkejut kalu banyak benda yang dia buat lu orang rasa macam tak patut dia buat...
  2. Macam sekarang ni... ramai orang kata DAP sedang menguasai kerajaan.... walhal sebenarnya cara yang disusun oleh Mahathir ni la yang akan membunuh secara “once and for all” DAP
  3. Mahathir lantik Lim Guan Eng jadi Menteri Kewangan ... pasai dengan cara ni lah Lim Kit Siang dah takder modal nak bantai Kementerian Kewangan macam masa zaman dulu... sebab anak dia dah kat situ... dan anak dia adalah pembuat dasar... kalu tak betul KenKew, LGE la boleh dipersalahkan oleh Mahathir... dan secara otomatik DAP dah tak boleh nak bantah atau bangkang lebih-lebih pasai orang paling besar parti diorang ada kat kedudukan tu...
  4. Sames goes tu Kem Pertahanan dan Kem Pendidikan....  DAP nak komplen lebih pon dah tak boleh sebab depa dah duduk kat situ... sebagai Timbalan Menteri... hahaha... sekarang diorang sudah kantoi kena ikat... Liew Chin Tong dan Teo Nie Ching sudah kena main.... sudah kena game...
  5. Tony Phua... dulu bukan main tunjuk hebat.... la ni kalu apa-apa terjadi dalam KemKew, dia tak boleh nak bising sebab dia ada dalam tue...
  6. Sekarang ni ... yang memang kena game teruk adalah DAP.... second adalah AMANAH...
  7. PKR.... hahaha ... yang ini senang Mahathir nak kasik jahanam...  dia tau PKR ader dua kumpulan.... biler dier dah naikkan Azmin dan Latheefa Koya... lu ingat Mahathir bodoh ka??? Dier dah gamekan Anwar Ibrahim kat situ...
  8. Tengok macam mana Mahathir gamekan Fauziah.... kasik handle Lynas.... hahaha
  9. Waythamoorthy... lu ingat Mahathir bodoh ka letak mamat rasis ni jadi Menteri Perpaduan? Hahaha... Ini pon sudah kena game besar... Hindraf sudah masuk dalam sangkar...
  10. Bab gaji minima... ini satu lagi game yang Mahathir kenakan kepada DAP... bila mana Menteri Sumber Manusia sudah dapat pada DAP.... macam mana DAP nak kowtow... sure kantoi punya...
  11. Muhyiddin.... hahaha... yang ini tak boleh bagi sengat pon... bila dia kena game jadi Menteri Dalam Negeri.... Pendatang asing dan Imigresen puh sudah cukup untuk kantoikan Muhyiddin... belum lagi kalu Mahathir nak keluarkan dokumen berkait rapat dengan 1BestariNet...... Hahaha
  12. PAS dan UMNO... ini kacang ja bagi Mahathir.... dia kasik depa bertelagah sesama sendiri dalam parti... Mahathir sengaja biarkan sentimen dan pointing finger berlaku dalam dua parti ni... Apa lu ingat Mahathir nak gunakan Akta Hasutan, Akta OSA dan Akta ISA? betul ader yang dah takder... jadi biar la dua parti tue dijatuhkan hukum oleh media dan rakyat yang membawang.... 
  13. Lu jangan terkejut kalu dimasa terdekat ni akan ader ramai ajen-ajen perosak yang akan Mahathir susun...
  14. Kesimpulannya.... mimpi lah Anwar Ibrahim akan jadi PM8.... sama gak mimpi lah Abdul Hadi Awang untuk jadi PM8
  15. So... so siapa agaknya yang Mahathir sedang siapkan untuk menjadi PM8.... hahaha... yang itu gua akan publish dalam episod yang lain...

05 June 2019

Selamat Hari Raya SPRM

Bhai/DeeDee semua...

Biro Siasatan Negara  (BSN) dirombak dan dipecahkan sebahagiannya menjadi Badan Pencegah Rasuah (BPR) ... yang mana kemudiannya telah menjadi Suruhanjaya Pencegahan Rasuah (SPRM) ... Part of BSN kekal sebagai AGENSI ...

Ianya adalah agensi Kerajaan Malaysia... berkhidmat asalnya dibawah kuasa Eksekutif ... (AGENSI diletakkan dibawah kuasa YDP Agong) .... tapi kini nampaknya SPRM dicemari dengan tangan-tangan politik... yang mana  ianya  kini bawah kuasa Lateefa Koya (bekas ahli majlis tertinggi PKR)...

Kegilaan apakah ini??

Adoilah.... macam mana SPrM nak “non-partisan” lepas ni... huhuhu

adoyailah...






p/s : Awak sihat ke? lama tak nampak online. Saya beraya di Perak kali ni

03 June 2019

Betapa Lemahnya Iman

Bhai/DeeDee semua..

Hehehe... lemau betul lar...

Lemah betul iman orang-orang Islam la ni... nampak salib takut... nampak holy water takut... nampak patung berhala takut... nampak colok takut... nampak kuil takut... nampak tokong takut.. nampak gereja takut...

Adoilah... kesian sungguh lar.... iman lebih tipis dari 16nm silicon wafer fabrication... huhuhu...

Payah lar.... sikit-sikit Islam terancam la... Islam tergugat la... lemah sangat lar...

01 June 2019

Kes Abang Botak

Bhai/DeeDee semua...

Fahami undang undang jenayah sebelum nak sembang macam-macam...  hahhaa.

Kanun Keseksaan (Akta 574)

• Seksyen 321 - Dengan sengaja menyebabkan cedera.

• Seksyen 323 - Seksaan kerana dengan sengaja menyebabkan cedera

Barang siapa melakukan apa-apa perbuatan dengan niat dengan jalan demikian itu hendak menyebabkan cedera kepada seseorang, atau dengan mengetahui bahawa ia mungkin dengan jalan demikian itu menyebabkan cedera.

Hukuman 321: Mengikut Seksyen 323 - Seksaan kerana dengan sengaja menyebabkan cedera adalah hukuman penjara maksimum setahun atau denda hingga RM2,000 atau kedua-duanya, jika sabit kesalahan

Contoh Kes:

Lelaki tumbuk pemandu bas Rapid Penang - Mengaku Salah, denda RM1K, tak kena penjara

Lan Pet Pet belasah Pak guard - Mengaku salah Kena denda RM2K, tak kena penjara.

Rempit belasah Ambulans - Mengaku salah, penjara satu bulan dan denda RM1K.

• Seksyen 427 -
427. Melakukan khianat dan dengan jalan demikian itu menyebabkan kerugian yang berharga sebanyak dua puluh lima ringgit

Hukuman 427: melakukan khianat dan dengan jalan demikian itu menyebabkan kerugian yang berharga sebanyak dua puluh lima ringgit atau lebih, hendaklah dihukum dengan pemenjaraan selama tempoh tidak kurang daripada satu tahun dan tidak lebih daripada lima tahun ,atau dengan denda ,atau kedua-duanya.

Contoh Kes : Abang Botak - Mengaku salah, tak kena denda, Kena penjara 12 bulan.

Moral of the story, kalau bergaduh kat jalanraya jangan la rosakkan kenderaan, bertumbuk belasah je terus. 😛

Inilah undang undang manusia.

Sekian.

Hahahahaha

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1