Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

30 September 2014

Khas Buat Alvin Tan

Bhai Alvin Tan...

Lu ingat lu lari mintak suaka politik ngan Amerika Syarikat boleh menyelamatkan lu daripada dikenakan tindakan oleh Kerajaan Malaysia ker? Hahahaha..... Lu silap bhai.... Lu memang silap...

Bukan tak pernah Kerajaan Malaysia melalui beberapa agensi dan badan penguatkuasa yang ader dapat mengesan dan membawa balik suspek dan pesalah ke Malaysia.... walaupun di ceruk mana mereka berlindung.... Bezanya sama ader Kerajaan Malaysia mahu buat atau tidak.... tue ja... Lu ingat tak kes Micheal Soosai dulu.... ingat lari ke India boleh lepas bebas.... Hahaha

Jadi ingat-ingat skit la bhai...

"Kiter" pernah bawak keluar suspek dari beberapa negara dengan banyak cara.... dan walaupun ader suspek yang mendapat perlindungan di negara tersebut... masih kiter dapat bawak balik melalui beberapa operasi hitam... Kiter ader team yang boleh masuk dan keluar dari banyak negara tanpa dikesan...... ingat tue bhai..... Kalo nak "senyap" kan lu pon takder hal.... umpama tibai nyamuk ja...

Jangan ingat lu duduk US boleh selamat takder kena tindakan..... Hehehe ...  Kat US tue Malaysia ader "safe house" la..... yang bebila jer boleh diaktifkan....

Gua sekadar nak bagitau dan peringat lu jer..... Hahaha....

28 September 2014

Beli Kereta Cara Ulama?

Bhai/DeeDee semua...

Lu orang semua memang sengkek... Tak berduit... sebab tue la lu orang sesah dan sesak nak survive tambah lagi lepas nih GST dah mula nak masuk daun....  Kalo lu orang pakai kereta buatan Proton dan Perodua... sah lu orang memang sengkek.... dan lu orang semua tak bijak dalam bidang automotif ....

Lu kena belajar dengan Zaharuddin Muhammad macam mana nak beli kereta cara ulama ...

Kalo pon lu tak mampu nak beli Hellfire (Oops Vellfire) cam yang Nasharuddin Hassan Tantawi beli, lu patut boleh beli itu BMW M3 ... Tak pon lu boleh beli itu BMW X6 ..... Nak tau camana.... beli ja dari stor bank.... camana nak tau biler ader jualan dalam stor bank.... lu kena ader pasang kaki la ngan orang Bank...

Tak pon kalu lu susah sangat nak hadam dan belajar camana nak beli kereta mewah murah.... lu boleh tadah kitab ngan Zaharuddin Muhammad nih.... Lu boleh belajar camana nak beli kereta secara tunai tanpa bayar riba (usury) sebab semua bank tak kira la guna label Islamik atau bukan tetap ader riba (usury) walaupun penasihat syariah bank tue aderlah UZAR atau Ustaz Kazim sekalipon....

Gua jamin lu orang susah nak beli kereta cash.... sebab lu orang bukan Ostad Sampul.... jadi pendapatan lu orang memang cukup-cukup makan jer.... biler pi dengar ceramah Ostad Sampul... mesti lu akan ulur-ulur skit masuk tabung jihad.... last-last lagi tebal la sampul Ostad tue hasil dari sumbangan lu orang....

Ingat.... ilmu yang lu orang tadah dari Ostad Sampul tue bukan free.... walaupun Ostad dok citer Ilmu semua datang dari Allah..... tapi lu kena bayar la.... aper lu ingat Ostad Sampul tue nak datang ker Surau/Masjid lu kalu takder sampul tebal...sori aaa bhai....  baik dier pegi Surau/Masjid lain yang boleh kasik lagi banyak...., So dengan sampul tebal tue la Ostad Sampul boleh beli kereta cash.... tunai.... Silap-silap ader la plak yang nak bersedekah jihad bagi free kereta sebijik kat Ostad Sampul.... sebab nak cari barokah...

Yeah niat sedekah tue baik bhai.... berpahala.... dikira oleh Allah Taala.... tapi jangan sampai ader puak amik kesempatan atas kenaifan dan nak dapat pahala punya pasai...

Gua dah tau jawapan yang akan diberikan oleh puak-puak Ostad Sampul nih.... kuda merah la... unta merah la....  ayam merah la.... kambing merah la.....  silap-silap berjela hadith yang dikuarkan..... Hahaha..... takper... takper.....

Lain kali ... kalu ader orang ulur tabung derma jihad depan lu masa kuliah ker ceramah ker.... lu amik tabung tue dan bawak pi depan Ostad Sampul tue... dan mintak Ostad Sampul tue buat derma jihad... dan lu tengok berapa agaknyer yang Ostad Sampul tue nak bagi..... Kalo Ostad Sampul tue macam nak tak nak jer bagi derma jihad....  lu sound skit kat Ostad Sampul tue.... harap kereta GOLF GTI jer mahal.... tapi nak bagi derma pon kemut ... payah....  buat malu ja...

Patut Ostad Sampul tue la yang bagi banyak derma jihad.... barulah nampak "kepimpinan dari tauladan" ..... yang kaya la patut lebih bagi derma......

Ader paham ka ???

P/S: Opis jual keter kat mana aaa??? Boleh nak pi survey-survey keter nanti...

27 September 2014

Foollamak?

Bhai/DeeDee semua...

Foollamak.... Artikel nih bukan nak tibai sesapa... Kalu ader yang rasa diri mereka tertibai... Naseeb lu orang la... Hahaha ...

Okeh...

Ini persoalan yang lu orang patut fikir dan tanya diri sendiri.... Aperkah persamaan yang mereka-mereka ini miliki???

1. Ibrahim Ali cukup banyak buat statement menghasut.... Tapi pernahkah Ibrahim Ali dikenakan tindakan dibawah Akta Hasutan 1948? Tapi Ibrahim Ali pernah kena ISA dibawah Ops Lalang 1987. Siasatan cukup banyak.. Tapi takder yang sabit pendakwaan di Mahkamah.. Walhal sah terbukti kesalahan dilakukan...

2. Hassan Ali cukup banyak buat statement menghasut.... Tapi pernahkah Hassan Ali dikenakan tindakan dibawah Akta Hasutan 1948? Yang ini langsung tak kena apa-apa... Siasatan pon tidak... Tindakan pon tidak... Aiyo..

3. Zulkifli Noordin cukup banyak buat statement menghasut.... Tapi pernahkah Zulkifli Noordin dikenakan tindakan dibawah Akta Hasutan 1948? Laporan Polis dan siasatan cukup banyak... Tapi takder hasil... Something fishy somewhere...

4. Zahid Hamidi cukup banyak buat statement menghasut.... Tapi pernahkah Zahid Hamidi dikenakan tindakan dibawah Akta Hasutan 1948? Tapi Zahid Hamidi pernah kena soalsiasat dan tahanan sekejap dibawah akta ISA semasa 1998 (krisis pemecatan Anwar Ibrahim).

5. Roslan Kassim cukup banyak buat statement menghasut.... Tapi pernahkah Roslan Kassim dikenakan tindakan dibawah Akta Hasutan 1948? Pernah kena siasatan dan tahanan sama dengan Zahid Hamidi pada era pemecatan Anwar Ibrahim dibawah ISA.

6. Ridhuan Tee Abdullah cukup banyak buat statement menghasut.... Tapi pernahkah Ridhuan Tee Abdullah dikenakan tindakan dibawah Akta Hasutan 1948? Siasatan cukup banyak.. Tapi seolah-olah siasatan sekadar untuk melembutkan senario dan sentimen.

7. Hadi Awang cukup banyak buat statement menghasut.... Tapi pernahkah Hadi Awang dikenakan tindakan dibawah Akta Hasutan 1948? Pasca 1985 sewaktu kes Memali pon Hadi Awang tidak ditahan dan dikenakan tindakan.. Ops Lalang pun tidak kena... Malah semasa panasnya Reformasi pon tiada kena tahanan atau sabit kesalahan.

Soklan gua... Kesemua nama diatas adalah agen UMNO sama ada secara terang nyata ataupun tidak... Kecuali satu penama sahaja yang bukan agen UMNO... Yang mana satukah bukan agen UMNO? Kepada yang pandai sila berikan jawapan anda dalam komen dibawah.

Foollamak betul la teka kacang nih... Hahaha...

26 September 2014

Tahniah Buat Para Pengundi Luar

Bhai/DeeDee semua...

Kiter semua sedia maklum bahawa para pengundi luar biasanyer mendapat maklumat yang lebih telus dan tepat serta tidak terikat dengan sentimen tempatan. Malah biasanyer para pengundi luar aderlah mereka-mereka yang bersifat dan berpemikiran terbuka...

Oleh yang demikian.... ketidakhadiran ramai pengundi luar pada PRK N01 Pengkalan Kubor telah menguborkan harapan PAS untuk menang ataupun mengurangkan undi majoriti UMNO/BN.

Ingat... satu perkara yang jelas..... majoriti pengundi luar bukanlah jenis taksub mengkhinzir buta atau wala' totok....

Jadi .... tahniah gua ucapkan buat para pengundi luar yang berjaya memberikan sedikit peringatan kepada PAS ... tak lupa juga gua ucapkan tahniah kepada para pengundi muda yang dikhabarkan kurang mengundi PAS (disebabkan mereka berfikiran terbuka dan rasional).

Sikap dan tingkahlaku pimpinan PAS (terutamanya Hadi Awang) pasca Krisis MB Selangor dan Muktamar PAS ke 60 lah yang gua percaya telah menyebabkan pengurangan undi dari golongan muda yang berfikiran terbuka dan rasional.

Kepada Jawatankuasa Postmortem PRK N01 Pengkalan Kubor.... gua nasihatkan supaya lu orang muhasabah skit dan lihat dari sudut pandang yang berbeza.... jangan kerana ketaksuban kepada Hadi Awang menyebabkan lu orang tidak dapat membaca gerakan ini.... dan jika lu orang kekal tabley nak baca.... alamat PRU14 .... Kelantan boleh babai.... sayonara....

Bacaan 1 
Bacaan 2
Bacaan 3
Bacaan 4

Sedikit Statistik PRK N01 Pengkalan Kubur (sumber)

PRU 12.
BN vs PKR.
BN menang majoriti 100 undi.

PRU 13.
BN vs PKR vs BEBAS.
BN menang majoriti 1736 undi.

PRK.
BN vs PAS vs BEBAS.
BN menang majoriti 2626 undi.


Tahniah PAS, kerana berjaya merampas kembali kerusi N01 Pengkalan Kubor daripada PKR dengan majoriti yang lebih besar ..... Hahahaha ... lawak siot...




Hahahaha....... Hahaha..... Hahahaha

25 September 2014

Mustafa Ali Tidak Terlibat?

Bhai/DeeDee semua...

Sekadar nak kasitau.... gambar dibawah ini bukan gambar Mustafa Ali ... dan Mustafa Ali memang tak terlibat dalam kes ini.... walaupun suspek dan tertuduh kes nih menggunakan spender untuk menutup muka mereka.... Hahaha

Ini adalah "Geng Muka Spender" ....

Hahahaha....

Patut la Ahmad Sarbaini dulu meninggal dunia..... mungkin ianya aderlah kerja buat "Geng Muka Spender" nih aaaa sampaikan Ahmad Sarbaini dibunuh....


24 September 2014

Bahaya Minum Air Kaki ...

Bhai/DeeDee semua...

PAS perlu menang besar kat N01 PRK Pengkalan Kubor.... Takder pilihan lain...

Kalo PAS menang kat Pengkalan Kubor .... pastinyer lu ngan gua akan didendangkan dengan cerita-cerita bahawa apa yang Hadi Awang buat selama nih ader betul, tepat dan tidak boleh disangkal lagi.... Akan ader la mana-mana mamat akan buat statement itu ini demi menunjukkan bahawa tindakan Hadi Awang kasi fitnah sesama rakan dalam satu pakatan aderlah tindakan yang tepat dan benar... Tabley fitnah musuh... tapi boleh fitnah rakan....

Dan jugak tindakan bagi peluang bertanding di kerusi tue kepada rakan satu pakatan aderlah salah,  tidak tepat dan tidak sewajarnya dibuat... Sebab tue la terpaksa keluar satu lagi set watikah "hantu" kurang 24 jam sebelum penamaan calon....

Oleh itu.... PAS perlu menang... tiada option lain.... tiada alternatif....  Lagi besar majoriti lagi bagoosh....  N01 Pengkalan Kubor mesti PAS miliki kerusinyer.... SPR jangan kacau daun aaa.....

Maka..... disebabkan perkara nih... gua merayu kepada semua pengundi N01 PRK Pengkalan Kubur dari kalangan ahli UMNO/BN dan pengundi yang tidak berparti agar dapat memberikan undi besar lu orang kepada PAS... Supaya dengan ini PAS boleh menang bergaya.... dan dengan menang bergaya nih la... ader peluang kiter lihat berlakunyer "Istidraj" kepada PAS ...

Biler berlaku "Istidraj" nih kepada PAS .... maka PAS akan rasa hebat.... besar diri... bongkak dan sebagainyer .... dan seterusnya ahli-ali PAS jenis wala' totok nih akan lebih percaya kepada apa sajer tindakan Hadi Awang seumpama seperti "orang yang sudah minum air kaki"




Hahaha...... Ini penting bhai.... penting untuk planning dan strategi sebelum PRU14 ....

Ader paham ka???

22 September 2014

Bekap La Cover Up La

Bhai/DeeDee semua...

Yang bagi statement tue Hadi Awang... Tapi orang lain plak boleh tau aper niat statement Hadi Awang tue... Poodah aaa... Nak cover dan bekap pon agak-agak la... 

Hadi Awang tuduh depan-depan publik... Tapi ader ke patut Tuan Ibrahim suruh dua ADUN tue slow talk blakang-blakang ngan Hadi Awang.... Biler tuduh dan fitnah tak hinggat... 

Sori aaa Tuan Ibrahim... Statement lu nih buat gua ilang respek sama lu... Nampaknyer lu pon sudah tak rasional ... Bekap benda salah....

Kalo pon ader silap dua ADUN tue.. Aper  salahnyer Hadi Awang panggil diorang datang jumpa dier dan JK Disiplin... Pastue nak tibai pon lantak pi la... Ikut prosidur... Tapi tidak ... Presiden tak ikut prosidur tapi mau orang lain ikut prosidur...

Aper gampangnyer macam nih...

By the way... Tuan Ibrahim takmo bagitau ka aper isi hati Hadi Awang bilet dier keluar fitnah pil kuda dan Lenin Stalin tue??? Hebat aaa Tuan Ibrahim... Boleh tau isi hati orang lain....






Hadiah Hadi Awang Buat PRK Pengkalan Kubur

Bhai/DeeDee semua...

Nih hadiah dari Hadi Awang buat PRK Pengkalan Kubur N01 ..... Tahniah la Hadi Awang.... buat penat ja orang lain berkempen nak bagi menang......... Hampeh...



PAS Ganti UMNO

Bhai/DeeDee semua....

Yang Selalu Kita Lihat Tapi Kini Kita Buat

  1. Kiter selalu bising biler kiter lihat Speaker Dewan amik sikap berat sebelah... Malah biler Speaker Dewan buat kerja buta kayu.... kiter marah... Biler Speaker Dewan buat bodoh jer time ader pihak buat kerja bangang dalam Dewan... kiter akan bising..... tapi sedarkah PAS biler Pengerusi Tetap Muktamar PAS pon nampaknyer buat perangai samer macam Pandikar Amin Mulia yang bersikap berat sebelah... Ini terbukti dalam Muktamar PAS yang baru selesai nih.
  2. Kiter selalu kata Perhimpunan Agung UMNO nampak macam sarkis ...... penuh dengan puji memuja pimpinan.... sampaikan kalu pimpinan UMNO kentut bau pekung pon dianggap sewangi haruman Lavender..... Tapi... kini perangai yang sama dibuat oleh perwakilan PAS pada Muktamar PAS.
  3. Kiter selalu kata Perhimpunan Agung UMNO penuh dengan carut dan maki hamun termasuklah mengharamjadahkan orang lain oleh Pimpinan Tertinggi UMNO .... tapi kini Presiden PAS pon buat perangai yang sama.. malah pemerhati dan perwakilan Muktamar PAS pon ader buat kelaku carut dan maki hamun.... aper daaa...
  4. Kiter selalu lihat dan dengar cerita bahawa pimpinan UMNO dan sanak keluarga diorang terlibat dengan kroni, nepotisma dan rasuah..... tapi kini ader pimpinan PAS dan sanak keluarga diorang pon samer perangai camnie.... Rasuah... saper kata takder dalam PAS.... hahaha
  5. Kiter selalu kata ahli UMNO memang kaki fitnah..... tapi kini rupanya ahli PAS pon ramai yang rajin buat fitnah.... agaknyer pasai Presiden PAS pon kaki fitnah takder bukti.
  6. Kiter selalu lihat pimpinan UMNO saling cantas mencantas.... tapi kini PAS pon dah belajar camana nak cantas dan pangkas orang lain.
  7. Kiter selalu lihat UMNO lebih pentingkan pimpinan dan bukannyer rakyat marhaen dalam setiap kali Perhimpunan Agung UMNO.... tapi kini PAS pun nampaknyer sama dalam tindakan pada Muktamar PAS....
  8. Kiter selalu dengar dan lihat bagaimana pemimpin UMNO cakap berbelit-belit dan menipu... tapi kini kiter boleh lihat pemimpin PAS lagi kuat cakap berbelit-belit dan menipu.
  9. Orang PAS selalu kata yang Orang UMNO tak berapa betul Fatihahnyer (Islamnyer)..... tapi kini Orang PAS pon nampaknyer boleh dipertikaikan Fatihahnyer (Islamnyer)..... Hahaha
  10. Kiter selalu mengatakan bahawa orang UMNO banyak jual agama untuk kepentingan peribadi dan parti.... tapi kini orang PAS pun buat mender yang samer....
Aiyo.... banyak lagi mau tulis aaaa.... tapi lain kali aaaa.... Hahahaha

Ader paham ka??

P/S: Berapa kali aaa Hadi Awang masuk lokap dan kena tahan reman atau penjara atas sebab memperjuangkan haq rakyat?? Berapa kali aaa......  hehehe


21 September 2014

Lawak Pil Kuda

Bhai/DeeDee semua....


Hahahaha... Ini memang lawak pil kuda... Hahaha... Jaga agama.... Err... Agama apa agaknyer aaa biler rasmikan HardRock Cafe yang penuh maksiat dan arak dan muqaddimah zina??? Dengar citer ader share lagie.???.. Aper citer plak ngan minah benggali???.. Sekadar Bertanya.....  Oh lupa... Bakal pengganti penjaga agama pon lebih kepada "penyimpan botol-botol arak besar" .... Hahaha .... 

Agaknyer inilah cara jaga Agama kalo ikut kapla pemfitnah pil kuda... Hahaha .... Err biler mau buktikan fakta fitnah pil kuda aaa???

Kesian kalo dah asik giler nak menyembah manusia... Syirik oooi... Takkan la tak tau batas iman dan kufur biler asik menyembah manusia???

Aiyo.... Penat jer pikul kitab kehulu kehilir tapi rupa-rupa menyembah manusia... Takkan lagi hina dari Keldai yang ditugaskan bawak kitab???

Dosa syirik tue amat besar la... Takut nanti sesia jer amalan ibadat selama nih hanya kerana syirik dok menyembah manusia....

1. Bacaan Tambahan 

20 September 2014

Pihak Mana Pilihan Anda?

Adakah anda pilih PAS?


Adakah anda pilih BN?


Buat pilihan yang tepat... Sebab kalo dah orang politik nih... Samer jer... Kecing kuat ja... Tak kira la pakai kopiah atau sarbani... Time belum dapat kuasa bukan main ingat pada rakyat... Biler dah dapat kuasa... Macam siot ja...

By the way... Yang kat bawah nih nampak macam berjiwa besar atau sekadar berlakon ja... Hahaha



19 September 2014

Tarbiah Dari Rusila?

Hahahaha.... Lawak siot... Inilah dier hasil dari Tarbiah Marbawi di Rusila.... Hahaha


Ader masa depan la diorang nih... Hahaha... Berhujah tak pandai sebab tue la terpaksa guna cara nih... Kalu berhujah diorang selalu failed... Tak tau hujung pangkal... Hahaha

Lawak siot...

17 September 2014

Diulang Lagi Pertanyaan..

Errr... Fitnah Pil Kuda tue Tuan Presiden dah kasi bukti dan fakta ka? Hahahaha....

I rest my case my lord .... Hahaha

P/S : Oh gua lupa... Presiden tue "Mak Som" .... Hahaha... 

P/P/S : Haron Din ... Aper cer projek hartanah di Pantai Dalam?? .... Hahaha ...











13 September 2014

Macam Tak Beriman?

Bhai/DeeDee semua...

Gua cukup gelihayi bila baca komen dan statement dari macai-macam PAS jenis wala' tak guna akal.... Kesian aaa kat diorang nih... Katanyer dah dapat tarbiah ... Dah rajin masuk kuliah pemilik Golf GTI... Dan rajin tadah kitab berbagai...

Tapi komen dan statement diorang kat dalam media sosial serupa macam orang tak beriman...  Kesian sungguh la...

Bukan aper... Sekadar tak sampai hati tengok diorang dah lama hidup... Ader yang dah dekat nak masuk kubur pon... Tapi... Lebih beriman kepada manusia... Lebih menyembah manusia... Lebih takutkan manusia....

Ini syirik bhai... Diorang nih tak belajar ka bab aqidah? Takkan la kot... Sebab statement atau komen kalo melebihkan dan mengagungkan manusia walau siapa pon orang tue silap-silap boleh jatuh kufur.. 

Selayaknyer beriman kepada Allah, takut kepada Allah, menyembah hanya kepada Allah Taala... Tuhan Seru Sekalian Alam... Bukan sekadar pada nama dan perkataan Allah sahaja... Tapi keseluruhannya...

Kalo yer pon taksub kat pimpinan ka.. ostad ka... sultan ka...  agak-agakla... Jangan sampai ketaksuban tue menjadi penyebab lu orang jadi bahan bakar api neraka...

Macam yang pernah gua katakan dulu .... Yang menghalang dari terlaksananya undang-undang Hudud, Qisas dan Ta'azir di Malaysia aderlah disebabkan oleh ketidaksungguhannya para Sultan dan Raja-Raja Melayu untuk melaksanakannya... Kalo betul diorang nakkan benda nih jadi... Mesti diorang ader buat statement ngam-ngam selepas Malaysia mendapat Kemerdekaan... Mesti dah lama dah ader jalan punya...

Tapi takdak... Dan akan takdak la selagi mana para Sultan dan Raja-Raja Melayu masih takmo nak jalankan undang-undang Islam berasaskan Hudud, Qisas dan Ta'azir... Walaupun dikatakan para Sultan dan Raja-Raja Melayu tue aderlah Ketua Agama Islam ... Tapi banyak kerja buat bercanggah ngan Islam... Judi. arak, zina dan macam-macam maksiat menjadi perkara biasa jer dibuat oleh Ketua Agama Islam nih... Ini bukan fitnah tapi realiti... Dan takder sekor pon Mufti dan Alim Ulama berani nak tegor... Pasai takut ilang sampul tebal atau harta dan pangkat.... 

Dan nih satu nasihat gua kat para penyembah Sultan dan Raja-Raja Melayu... Sembah manusia boleh menyebabkan syirik... Dan dosa syirik Allah Taala takkan ampunkan.. Dan bersedialah untuk jadi bahan bakar api neraka....

Hormat boleh aaa tapi tak la sampai sembah...  Ader paham ka???

12 September 2014

Ulama Penakut Dan Pengecut

Bhai/DeeDee semua...

Gua tau kalu nak cari alim ulama yang tidak takut berkata benar la nih seumpama mencari sebatang jarum peniti didalam 1000 bandela jerami gandum... Memang susah...

Tambah lagi kalu kat Malaysia nih...

Kalu ader sorang dua yang berani melawan dan berkata benar mengikut keilmuan yang dier ada... Sohih alim ulama yang lain akan menjarakkan diri malah takmo nak bekap...

Semuanya sebab duit, pangkat dan harta.... Hahaha... Aper lu ingat alim ulama kat Malaysia nih zuhud sangat ka bhai... Sori aaa... Kalo ader 10 orang aaa... 9.8 orang aderlah jenis jaga dan kelek sampul.... Hahaha

Walau besar nama diorang... Walau glamer nama diorang... Walaupun kelas pengajian dier ramai penuntutnyer... Tapi kalu bercakap bab yang haq... Diorang akan cakap slow-slow kalau la cakap... atau mungkin senyap membisu.... Sebab takut tak dapat sampul atau sampul jadi tetiba nipis... 

Hahahaha... Kalo tidak camana nak bayo GOLF GTI, Vellfire, Elysion, Mercedes, punya monthly...

Sebab tue la biler Wan Ji kena tahan dibawah Akta Hasutan biler mengatakan bahawa kiter semua tabley main borong jer anggap Sultan dan Raja-Raja Melayu tue aderlah Ketua Agama Islam bilamana banyak kerjabuat Sultan dan Raja-Raja Melayu yang bercanggah dengan Islam itu sendiri.... Langsung senyap semua alim ulama tak kisah la jenis glamer ataupon tidak...

Semuanya senyap membisu dan takmo nak bekap Wan Ji dengan mengatakan apa yang Wan Ji cakap tue aderlah betul... Semua jadi takut dan kecut telor...  Semua takut ilang sampul tebal... Hahaha

Majlis Syura Ulama pon senyap... Aper lagi nak harapkan kat para Mufti dan sebagainya... Lagi aaaa kecot telor.... Harussani plak tak abis nak membodek para Sultan dan Raja-Raja Melayu sampai kuar statement "Bayangan Tuhan di muka bumi"... 

Agaknyer diorang nih sumer lebih takutkan Sultan dan Raja-Raja Melayu kot dari Allah Taala... Pening aaa gua...

Seeloknya.. Benda yang salah disisi Agama Islam kalo dibuat oleh Para Sultan dan Raja-Raja Melayu kena la ditegur dan dihalang... Ini tidak... Semua jadi takot... Takot derhaka .... Podah aaaa... Derhaka pada manusia takot... Tapi tak takot derhaka kat Allah.... 

Giler aaaa...

11 September 2014

Kalaulah Ada...

Bhai/DeeDee semua...

Kalaulah ada mana-mana ahli PAS yang membuat laporan kepada ROS supaya disiasat kesalahan menyalahi perlembagaan parti oleh PAS.... Rasanya mau ader chan Pendaftaran PAS digantung atau dibatalkan oleh ROS... gara-gara kemelut pelanggaran kuasa oleh Presiden dan MSU dalam isu MB Selangor...

Tapi yer la...

Ahli PAS masih sayangkan PAS... Sebab tue la diorang walau bengang macam mana pon atas tindakan flip-flop dan munafik para pimpinan... takder la sampai hati nak buat laporan kepada ROS...

Tapi tue la... Sampai biler mau kena pijak dan diperbodohkan oleh pimpinan hanya dengan hadith Rasulullah dan ayat Al Quran yang dibaca sekerat-sekerat...

Terlalu lama dah berhusnudzon... Cukup-cukup la tue... Yang dok flip flop tue agaknyer dah terlebih telan pil kuda kot.... Allahurabbi...

Ader paham ka???

Demi Allah...

Demi Allah, Tuhan Sekalian Alam... Tuhan yang menghidupkan dan mematikan sesuatu yang bernyawa...

Sebagai makhluk... Tiadalah ketakutan selain daripada ketakutan atas murka Allah Taala... pertama dan kekal selamanya...

Kalaupun ada rasa takut atas kemurkaan diperingkat manusia... hanyasanya jika terdapatnya murka Rasulullah dan ibubapa...

Selain dari tue... Aper jadahnyer takut pada murka manusia tambah-tambah murka pemimpin.... takder efek...

Sembahan pula hanya selayaknya buat Allah Taala... Tiada sembahan kepada manusia kerana itu adalah syirik... Rasulullah s.a.w pun tiada siapa yang sembah walaupun dier aderlah Rasul Allah... Nabi Adam pon hanya disuruh sembah oleh Allah Taala kepada para jin dan malaikat...

Kepada mana-mana Ostad, Ulama dan Mufti yang dok takut sangat-sangat kat pemimpin tue... ianya sebab diorang dok jaga sampul tebal... Kalo lawan pemimpin tue... nanti bukan dapat sampul tebal.. silap-silap miss soru... Susah la nak bayar Golf GTI punya monthly payment...

Diorang nih beriktikad bahawa pemimpin nih la yang bagi rejeki... Nauzubillah... aper nak jadilar...

Islam tak perlu ader ketua... Sebab Islam itu kekal sepertinya sampai hari kiamat tanpa ketua... Kalo ader yang mengaku bahawa dier dan keturunan dier aderlah ketua dalam Islam... sohih itu adalah satu kesesatan yang nyata... sohih itu satu penipuan agama yang sengaja diada-adakan... sohih itu satu cara untuk memperbodoh-bodohkan umat Islam...

Rasulullah s.a.w bukanlah Ketua Agama Islam.. Khalifah Empayar Islamiyah pon bukanlah Ketua Agama Islam.... Islam bukan seperti agama lain yang ada ketuanya ... Imam pon cuma ketua dalam solat semata-mata... Itupon kalo berjamaah...

08 September 2014

Kalaulah Hadi Awang Jadi PM...

Bhai/DeeDee semua...

Kalaulah Hadi Awang jadi PM...

1. Keputusan yang dibuat oleh Malaysia boleh berubah setiap 10 minit.

2. Ketua Setiausaha Negara mesti pening nak keluar arahan baru yang asik kontradik dari arahan lama setiap masa.

3. Jet Kerajaan Malaysia "Global Express" mesti akan lebih banyak berada di atas udara berbanding di darat pasai PM kuat melancong... Ada masalah jer dalam negeri terus PM ilang pi luar negara.. Konon ader meeting berbagai... Hahaha

4. Mesti TPM lebih banyak handle meeting yang sepatutnya PM yang handle... Tapi biler-biler masa keputusan meeting yang TPM handle akan diover-rulled oleh PM.

5. PM mesti akan lebih percayakan nasihat dan cakap Obama (Presiden USA) berbandig nasihat dan cakap dari rakyat Malaysia.

6. PM akan pasti lagi kuat gunakan Akta Hasutan dan ISA untuk kenakan kepada sesiapa yang tak ngam ngan dier.

Hahaha... Gua ader banyak lagi nak tulis... Tapi lain kali aaa... Hahaha

Ader paham ka?

06 September 2014

Jawapan Gua Kepada Hujah Hadi Awang

Bhai Hadi Awang...

Sori aaa... gua tau walaupun lu tak baca blog gua nih... tapi machai-machai lu jenis "wala' tak guna akal" dan "taksub tak guna otak" mesti ramai yang baca.... Hahaha... jadi sure at least benda nih akan sampai gak kat lu sedikit sebanyak...

Camnie.... Walaupun lu lagi lama dalam PAS berbanding gua... dan lu plak duduk kat jawatan paling tinggi iaitu Presiden parti.... gua takder masalah nak peringatkan lu... even walau siapa pun... janji bukan Rasul atau Nabi ... pastinya gua akan tegur....

Ini gua nak bagi hujahan dan jawapan gua kepada hujah lu Hadi Awang ooi yang dipublishkan kat Portal TheMalaysianInsider ...

1. Dalam perlembagaan PAS setakat yang gua maklum memang takder klausa yang mengatakan Presiden ada kuasa mutlak yang boleh menyanggahi kuasa Muktamar. So dimana datangnya ader hujah lu mengatakan bahawa lu ader kuasa budi bicara dan mutlak (veto) melampaui kuasa Muktamar PAS?

2. Dalam urusan melantik Nik Aziz Nik Mat sebagai MB Kelantan pada 1990 dahulu. Muktamar PAS tidak pernah ada duluan yang menukilkan perkara ini. Jadi atas dasar bahawa PAS menang dengan kerusi majoriti di Kelantan, maka Pesuruhjaya PAS Kelantan pada masa itu secara selayaknyer dilantik menjadi Menteri Besar. Jadi tiada isu mengatakan bahawa Fadzil Noor menggunakan budi bicara dan kuasa vetonya untuk melantik Nik Aziz Nik Mat jadi MB Kelantan. Tolong jangan fitnah orang yang sudah meninggal dunia yang tak boleh menjawab balik persoalan yang lu dah lemparkan.

3. Dalam kes kemenangan di Terengganu sehingga menaikkan lu sebagai MB Terengganu.... Ingat.. ianya bukan kuasa perogeratif Presiden PAS yang melantik lu menjadi MB Terengganu... Akan tetapi pada masa tue PAS memiliki kerusi majoriti di Terengganu dan lu plak masa tue aderlah Pesuruhjaya PAS Terengganu. So maka itu lah lu dinaikkan jadi MB Terengganu.

4. Lu jawab pada satu perenggan tue seperti nih "Begitulah bila kita menang tahun 1995, tahun 1999, menang Terengganu, tak dibuat Mesyuarat (Jawatankuasa PAS) Pusat. Ini diberi kepada pimpinan-pimpinan utama untuk membuat keputusan kerana kita kena sedar memerlukan masa yang cepat,” katanya" .... walhalnyer mesyuarat JK PAS Pusat ditangguhkan beberapa kali ...... Bukankah ini melambat-lambatkan membuat keputusan.... tambah lagi lu plak memandai buat keputusan awal tanpa merujuk kepada mesyuarat.

5. Lu tau ker idak nih... bahawa PAS di Selangor bukan pon dapat kerusi majoriti.... Jadi aper kejadahnyer lu nak memandai plak menggunakan analogi dan cara yang sama kononnyer seperti yang pernah Fadzil Noor buat pada 1990 dan 1999 ..... Wei .. jangan nak ubah topik la..... Selangor punya situasi tak sama ngan kat Kelantan dan Terengganu...

6. Kalo betul la lu kata sebagai Presiden PAS ader kuasa veto mutlak.... kenapa tak gunakan masa di Perak pada awal-awal kemenangan dulu... Kenapa dalam 24 jam pertama lu tak keluarkan arahan supaya orang PAS jadi MB Perak...... Akai ader letak mana aaa??

7. Kenapa jugak pada masa Terengganu goyah beberapa bulan lalu masa Ahmad Said diturunkan dari jadi MB dan masa tue kerusi sudah jadi 50:50 antara UMNO dan PAS ..... kenapa lu tak gunakan kuasa veto macam gampang lu tue untuk naikkan Pesuruhjaya PAS Terengganu si Satipul Bahri jadi MB Terengganu dengan mengusulkan kepada Sultan Terengganu... Apersal pada masa tue lu bagi chan sama UMNO untuk betulkan masalah diorang... Lu ader pakat belakang ka???

8. Opps... gua lupa .... Masa Kedah menang kat Pakatan Rakyat itu hari... Kerusi PAS memang majoriti... dan masa tue Azizan Razak aderlah Pesuruhjaya PAS Kedah... jadi secara otomatiknyer la dier akan pegang jawatan MB Kedah... Itu pon lu jangan nak sabitkan konon itu lu punya kuasa veto yang menentukan.... Poodah aaa....

Cukup banyak nih dulu...... sebab gua tau lu takder jawapan terbaek untuk patahkan hujah gua nih.... waima anak buah lu yang machai-machai Rusila tue pon takkan reti nak jawab secara ader akai....

By the way...... sila tunjukkan satu klausa dalam Perlembagaan PAS yang memberitahu bahawa Presiden PAS ader kuasa mutlak melangkaui kuasa Muktamar PAS..... Kalo tabley bagi... jangan nak kencing la semua ahli PAS..... kalo nak kencing ahli UMNO ka... ahli Perkasa ka.... ahli JATI ka... itu semua lu boleh buat,.... takder hal...

Babai...

Ader paham ka???

Buat Geng Rusila ... sila baca sini dulu... Hahaha

Cerdik Tidak Boleh Diikut.. Bodoh Tidak Boleh Diajar

Bhai/DeeDee semua...

Hahahaha..... gua sebenarnya dah malas nak bagi nasihat kepada golongan yang perasan diri diorang maksum.... Bukan aper... sebab serupa macam mencurahkan air ke daun keladi.... masuk telinga kanan keluar telinga kiri.... ada mata tapi buta... ada telinga tapi tuli.... ada otak tapi kosong.... Hahahaha

Kalu ikut peribahasa Melayu.... benda camnie seumpama cerdik tidak boleh diikut... bodoh tidak boleh diajar....

Biar lantak aper nak jadi ngan diorang.... biarkan la luncai terjun dengan labu-labunya.... Hahaha

Sebab aper gua cakap camnie.... sebab geng-geng perasan maksum nih... diorang lebih rela dan redho untuk menyembah manusia (takutkan derhaka kepada manusia) .... tapi tak berapa nak sembah Allah Taala, Tuhan Sekalian Alam ....sebab diorang tak takut derhaka kepada Allah bilermana diorang sendiri jadi munafiq... menipu... dan seangkatan dengannya hanya kerana lebih menyembah manusia ...

Pada golongan yang perasan maksum nih... menipu... mengelat... mungkir janji.. dan sebagainyer hanya kerana nak terlebih menyembah manusia adalah perkara terpuji.... Giler siot... ini memang sosat lagi menyosatkan....

Aper nak jadi aaaa....

Biler ceramah... asik nasihatkan orang supaya sembah Allah Taala.... walhal diri sendiri menyembah manusia..... SYIRIK...

Bottom line citer... itu sebab la orang Kafir dan Kuffar susah nak terima Islam di Malaysia nih... pasai golongan yang bawak imej Islam tue sendiri pon lagi ngarut dari orang Kafir dan Kuffar.... perangai lagi hina dari orang Kafir dan Kuffar..... Aiyo.... memalukan...

# Tambahan .... Presiden PAS cabar ahli PAS yang tak puas hati supaya keluar dan buat parti baru... Gua rasa aaa patut ahli PAS yang terkesan dan rasa terhina dengan cabaran Presiden PAS nih supaya membuat usul agar Presiden disiasat oleh Jawatankuasa Tatatertib Parti kerana mengugut ahli parti. Itu pon kalo ahli PAS ader berani la... Jangan ingat Presiden PAS tak boleh kena tindakan tatatertib... Boleh la bhai...  No one is above the law...

Ya Allah... Lindungilah gua dan geng-geng gua daripada bala yang lu timpakan kepada golongan yang perasan diri mereka maksum nih... yang dimulut mereka menyebut Allah.... tapi dihati mereka menyembah manusia... yang mana ilmu yang mereka ada tidak diamalkan mengikut haqnya....   Ameen....

05 September 2014

Geng Rusila Yang Maksum?

Bhai/DeeDee semua...

Itu hari masa PRU13 .... dalam minit-minit terakhir... tetiba ader surat watikah khas untuk calon bertanding yang ditandatangani oleh Hadi Awang tanpa pengetahuan JK PAS Pusat..... Tambah kalut aderlah surat nih bypass Mustapha Ali... dan menyebabkan berlakunya perlawanan 3 penjuru bagi beberapa kawasan pilihanraya....

La nih.... tetiba plak... ader surat (senarai khas) yang dihantar ke Istana katanya oleh orang yang rapat ngan Hadi Awang dengan ditemani oleh seorang kerabat Diraja Selangor...... Hehehehe.... macam tau-tau jer saper yang terlibat nih... kiok..kiok...

Yang best tue..... surat nih jugak bypass JK PAS Pusat..... dan lagi best tue.... surat nih hanya Hadi Awang and the Gang jer yang tau...... kandungannyer.... terbaek...

Hahaha.... Inilah dier mainan Geng Rusila..... hahaha... diorang dah buat PAS jadi macam mak bapak diorang yang punya.... Hahahaha.... Padan muka la ahli PAS semua dalam Malaysia.... Lu orang nothing ... takder makna pon..... Hanya Geng Rusila jer yang control sumer.... Hahahaha

Ini la geng Ostad.... Geng paling maksum.... Geng yang dijanjikan Syurga.... Hahahaha..... Cakap berbelit menipu pon takder hal.... Buat kerja munafiq pon takder hal.... Maksum la.....  Lu orang mana boleh jadi ini macham..... Hahahaha

Abis la Islam kalu golongan Ostad jadi camnie...... hahahaha....... sosat lagi menyosatkan..... hahahaha .. Ini bukan Maksum... tapi Mak Som ..... hahahaha

04 September 2014

Alamak... Takutnya...

Bhai/DeeDee semua...

Alamak.... takutnya gua.....  errr... lu orang yang baca blog gua nih ader terhasut ker dengan artikel gua?? Aiyo... jangan la terhasut.... Nanti karang... kalu terhasut payah aaa.... PDRM carik nanti....

Hahahaha...

Aper pon tableyy aaa..... Kalo citer benda betul tapi menghentam UMNO/BN akan dikira menghasut.... tapi kalu tulis artikel rasis dan hasutan supaya kasi jahanam sama Cina DAP ... sure PDRM takkan amik tindakan .... ala macam yang selalu geng pendekar ludah PERKASA dok buat tue...

Hahaha....

Itu Ridhuan Tee tue biler plak nak kena tangkap dibawah Akta Hasutan aaa.... dalam 10 artikel dier... mesti 12 aderlah artikel menghasut..... Hahahaha ... boleh plak tak kena aper-aper tindakan.... Hahahaha... Zahid Hamidi gua takmo nak komen... nanti tak pasai-pasai gua kena tumbuk dek Zahid Hamidi macam kena kat Amir Bazli..... Hahaha ....

Aper daaa...

Ader paham ka???

02 September 2014

Hahaha... Lawak Siot

Bhai/DeeDee semua....

Ini mana punya idea ader kad kuasa nih... Hahaha... Dalam dunia nih nampaknyer hanya Malaysia jer yang ader benda macam nih... Ader kad kuasa perisikan tue... Hahaha.... Lawak siot...

Kalu ader kad kuasa nih ... Senang sangat la kantoi agen-agen perisikan nih... Hahaha... Lawak siot... Hahahaha








Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1