Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

14 June 2009

Tempoh Latihan KPLI

Hahahaha....

Dulu 6 bulan... la nie cadang nak jadikan 18 bulan... hahaha... kasi la lagie... Betul la tue... hasil dari KPLI bukannyer bermutu macam geng-geng KDPM.... Itu lagie bagus.... sebab apa... masa panjang untuk brainwash kepala bakal cikgu tue...

Yang KPLI bukan tak bagus... tapi diorang join masuk KPLI pasai peluang untuk masuk pasaran kerja biasa dah sesak, sendat dan penuh... jadi... masuk KPLI .. janji ader kerja dan ada pendapatan... hahahaha

Jenis nie pikir duit jer.. sebab mula tangga gaji agak besar... dengar citer lebih dari RM1800 .. itu belum masuk EKA, ETP ...dan lain-lain lagi... banyak tue.... Jadi diorang nie mana ader pikir pasai nak jadi cikgu yang bermutu..... janji cukup bulan... ambik gaji...

Sebab tue la gua sokong kalau KPLI nie tambah masa ... cuma patut bagi sama tempoh dengan yang masuk cara biasa... di Maktab-maktab dan Institut Perguruan.... baru la adil....

Lagi satu yang paling penting.... ujian saikoloji dan mental perlu dibuat untuk semua bakal cikgu.. kita tak mau dapat cikgu cacat mental (gila) dan yang seumpama dengannya... biar yang betul "fatihah" nyer yang dapat join jadi cikgu... baru budak-budak cemerlang dapat dibentuk...

Baca Sini : KPLI 18 Bulan

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1