Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...
Get Your FREE Helium Hotspot

10 May 2018

Tugasan Baru Bermula

Bhai/DeeDee semua....

24 tahun gua amik masa terlibat secara maya melalui beberapa blog dan website untuk mendedahkan kepincangan Barisan Nasional dan seterusnya jika perlu menjatuhkan penguasaan Barisan Nasional...

Salah satu website gua aderlah yang tersenarai dalam top 10 ranking website pro-reformasi pada ketika itu (zaman Geocities dan sebagainya).. bersama rakan webmaster Laman Reformasi, Laman Mahafiraun, Polong Cyber dan beberapa orang lagi.

Jadi...

Setelah Pakatan Harapan mengambil alih pemerintahan Persekutuan Malaysia, maka tugasan baru gua telah bermula... Dan seperti biasa Pakatan Harapan pula tidak akan terlepas dari kritikan dan serangan dari gua secara maya...

Jadi untuk mengelakkan dari kena tibai ngan gua, silalah menjadi Kerajaan yang bagoosh dan cakna rakyat. Ingat... kemenangan lu orang dan sokongan selama ini gua bagi kat parti pembangkang bukanlah lesen untuk lu orang berbuat sesuka hati...

Gua akan tetap bersama "pembangkang" sebagai sistem semak dan imbang (check and balance)... yang adil disembah, yang zalim disanggah...

So.... kerja baru gua dah start bermula pukul 5 petang ini....

15 comments:

  1. belum boleh angkat sumpah lagi tuan
    apakah yg sdg berlaku & kenapa kah?

    haisshhh......

    ReplyDelete
  2. Tak boleh kerja lagi Sbb belom angkat sumpah. Apahal la?

    ReplyDelete
  3. 5pm? Bkn kena tangguhkan... so lu pun kena tanguh jugaklah bhai...

    ReplyDelete
  4. Bro... x boleh mula tugasan kol 5. Kena tunggu kam 10 camtu. Itu pon kalau Dewata Raya bagi perkenanπŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„

    ReplyDelete
  5. Bhai ... Takder keja lain ker .... Buat masa nie kita jadi penegur dulu. ... Bukan senang dlm masa 5 tahun nak pulihkan negara. ... Nak pulihkan keluarga pun kadang kala tak cukup 5 tahun. ..

    ReplyDelete
  6. Terbaik bohh..

    ReplyDelete
  7. Terbaik bro cipan, 24 tahun berkhidmat, so lebih kurang lama itu jugalah sy membaca info underground ni since 1997. Lepas ni ingat nak beralih ke TV3 pulak..:-).. anyway, keep up ur best efforts to supply us with balance and unbiased news. Enjoyed the VSR even not so accurate to let us to keep on thinking. Tahniah pahlawan cyber yg ikhlas..

    ReplyDelete
  8. ye kita tk mnharapkan ph memberi syurga pd rakyat tp mesti ada integriti. insyaallah.

    ReplyDelete
  9. Terbaik ler bro cipan.....tikUS

    ReplyDelete
  10. Katakanlah: "Wahai Tuhan Yang mempunyai kerajaan, Engkau berikan kerajaan kepada orang yang Engkau kehendaki dan Engkau cabut kerajaan dari orang yang Engkau kehendaki. Engkau muliakan orang yang Engkau kehendaki dan Engkau hinakan orang yang Engkau kehendaki. Di tangan Engkaulah segala kebajikan. Sesungguhnya Engkau Maha Kuasa atas segala sesuatu.

    jangan sombong hai pakatan ngan usaha sendiri jika tak Allah izinkan
    maka tak uabhlah gomeng ni jangan lupa Allah yang Islam tu
    ynag kapir macam biasa lah rasa macam usaha sendiri

    matde tolong jangan nak keluar cakap yang hina Islam lagi
    dah dekat nak masuk tu jangan duk seronok sangat

    pakatan jangan buat perangaio setan

    sikit sikit osa
    matde jnagna buat perangai lama jika kami terhidu cilako la lu
    jangan lindungi sapa sapa orang besar atau yang ada kebel dari di siasat n hukum jiak terbukti ada kes dan bersalah
    perangai burok amnoo jnagn ikut

    mp pakatan dah kaya kayo jangan banyak sangat bagi jawatan kat sorang sorang . ingat sama ornagalain pun nak idup jugak
    matde jangan nak pegang kdn lagi pm cukuplah

    ReplyDelete
  11. Knp rasa mcm hambar aje majlis angkat sumpah PM baru padahal ini adalah satu titik sejarah dlm negara kita πŸ˜…

    ReplyDelete
  12. kalau nampak hambar itu tanda dua hati ada serabut lagi
    teringat kisah dulu dulu
    matde tolong bagi balek royal;ti hak negeri ynag berhak
    jangan buat khianat lagi mungkir jajnji yang tertulis/setuju mulut
    itu satu dosa besar

    ReplyDelete
  13. Aduhh apsal rasa mcm tak sedap hati plak nim

    ReplyDelete
  14. Hambar sebab duit tak cukup nak beli MP. Dapat cekau ADUN cukuplah. KAHKAHKAH.

    ReplyDelete
  15. Steady lah tuan admin..saya kagum dgn pemikiran tuan admin..semoga usaha tuan admin dipermudahkan oleh Allah S.w.t

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1