Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

11 May 2018

PH Tak Ingin Berpakat Dengan BN

Bhai/DeeDee semua...

Nak bagitau satu ja kat Geng Lebai..... PH serang BN sebab PH tak ingin pon nak berpakat dengan BN.... aper ke bodohnya lawan lepas tue berpakat.... Bangang ka apa lebai ni....

Gua dan rakan-rakan Blogger seperti AdukaTaruna, MountDweller, ManjungMari, Cenangau, AmenoWorld,  AbuNawas serta ramai lagi dah tau lama dah Lebai nih memang (nak) berpakat ngan UMNO/BN .... awal lagi kitorang dah "langgar" lebai ni berkaitan isu ni... Hahaha... Lagi walaunta semua dok kata kitorang fitnah lebai.... Hahahaha

Sekarang apa macam.... Ada betui ka???

### Kalu idea Lebai nih bagoosh sangat... apa pasai tak implement kat Terengganu.... kan Terengganu hanya ader UMNO dan PAS ja... boleh la buat takder Pembangkang.... hahaha... Lebai.. Lebai.... baru dapat mimpi ka??? hahaha 

### Lebai tau kalu PAS bergabung saja ngan BN di Perak... Rakyat akan maki hamun PAS dan rakyat akan lagi tarak percaya sama PAS...  Hahaha.. sebab tu la Lebai bagi idea mengarut macam gampang nih...

UPDATE : 

Pesuruhjaya Pas Perak, Razman Zakaria berkata, pembentukan kerajaan perpaduan melibatkan Pas, BN dan Harapan hanya akan dipersetujui dengan syarat parti itu mesti dipilih mengetuai kerajaan tersebut.

Menurutnya syarat terbaharu itu difikirkan setelah mengambil kira kepentingan parti itu untuk mendaulatkan Islam di negeri Perak dan kedua-dua pakatan parti lain iaitu Harapan dan BN perlu menyetujuinya.

"Sebelum ini, sememangnya kita ada meletakkan tiga syarat awal kepada Harapan atau BN untuk mewujudkan kerajaan perpaduan di antara salah satu daripada mereka.

"Syarat pertama adalah mana-mana mereka mesti menerima usul pindaan RUU355, syarat kedua, ketiga-tiga Adun Pas mestilah dilantik sebagai Exco kerajaan negeri dan ketiga, separuh daripada jawatan JKKK, ketua kampung dan penghulu mesti diberikan kepada ahli parti itu.

"Namun kini, syarat itu sudah bertukar kepada kerajaan perpaduan tanpa pembangkang hanya setuju dibentuk sekiranya Pas dipilih mengetuainya, selaras mengikut nasihat mesyuarat khas Jawatankuasa Kerja Pas Pusat," katanya sewaktu dihubungi media di sini hari ini.

Razman berkata, syarat itu sudah dinyatakan kepada kedua-dua Harapan dan BN dan sehingga kini pihaknya masih belum menerima sebarang persetujuan daripada mana-mana pihak.


16 comments:

  1. Hadi Awang tengah terberak cirit-birit tengah jalan dol. Sebab itu walaunta dan walauntit tengah serang Tun M lagi sekarang. Depa nak marah Tuang Presideng takut tak dapat masuk sorga. KAHKAHKAH!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hj hadi pening sbb mastermind dia yg ada byk cash sudah hilang. Semua rancangan dia nak ug dgn klepto jd tungging langgang! Padan muka. Allah balas makar dia

      Delete
    2. Tanpa Nama 11 Mei, 6:15, penggunaan perkataan "walauntit" tu menimbulkan keberahian. Jangan guna istilah itu lagi, tau. Kahkahkahkhhahhhhh...

      Delete


  2. Bila SPRM berwajah baru..money kabel 90juta dan balak cerita boleh dibuka

    Paip duit juta2 sudah sumbat STOP! apa mcm Srwak repot LONDON kes nanti?

    Ana tau ana tau agen CIA masuk juta2 itu pitnah ka auta??

    Skrg di Selangor JENTERA parti sgt kuat ada brp exco akan dilantik?

    ReplyDelete
  3. Tak perlu minum utk jadi mabuk.. Cukup terhidu bau duit..

    ReplyDelete
  4. kita tunggu cerita kt mahkamah landon pada hari perbicaraan sebanq 1hb hingga 12hb april 2019...tengok sapa akan terberak2...adakah SR atau Parti Suci UG....

    ReplyDelete
  5. Kalau EC dan SPRM berwajah baru, PH yang pegang kuasa diKL boleh all out Tsunami Rakyat sapu bersih kalau terpaksa opsyen reelection.

    Taawun pun Main Con dah kiok dan hilang momentum, mungkin cash pun dah pulun habis. Hadi pun fikir panjang bab sumber kewangan Kel dan Trg, dulu buat taawun klepto pegang KL.

    Menarik, kecuali ada ahli2 BN sokong majoriti PH tapi tak keluar parti style Kedah.

    ReplyDelete
  6. Teruknya bahasa yg awak guna....very frustrated

    ReplyDelete
  7. amboi..... demand PAS utk 3 kerusi Perak...
    mcm nak tadbir satu Asia nilainya.... nak separuh jawatan lantikan dlm negeri Perak lagi??..

    perggghhh.......

    ni semua bukan tamak, ada nama lain ker??...

    haisshhh.......

    ReplyDelete
  8. Relax malam ni tuang presideng akan mimpi. Esok dia panggil ahli nujum tafsirkan mimpi dia. Napa wajah tuang tak ceria ya walau dpt perintah 2 negeri. Hajat dihati nak jadi tpm tak tecapai kot

    ReplyDelete
  9. Lebai dah mula cakap pasal federalisma. Dah tahu cable fulus umno terputus. Jgn bimbang lebai PH tak akan ikut perangai umno.

    ReplyDelete
  10. Dalam keadaan dewan undangan yang sama byk, Tuanku boleh memutuskan di ada pilihan raya semula.

    PH ada kelebihan sbg Parti Pusat syarat agensi-agensi pelaksana pusat dibersihkan dari pegawai2 yang salahguna kuasa utk kekalkan klepto terutama SPR yg berlagak agensi bawah BN.

    Tingkah laku PAS seolah nampak berkerjasama Umno juga boleh melonjak lagi Tsunami Rakyat menolak konspirasi haram ini.

    PH mesti tenang dan jangan cetuskan sebarang kontroversi bodoh terutama wakil2 DAP mesti belajar cepat bagaimana nak jadi ahli konsortium yg matang dlm PH... pesanan utk dua beradik Ng, ikut role model LGE dan LKS.

    ReplyDelete
  11. Masa peak kempen hari tu, Umno-PAS ceasefire taawun tak serang antara mereka. Serangan bersepadu dihalakan 100% kearah TDM, DAP antiIslam dan PH. Malah, Hadi begitu bongkak sekali momok si93 tu hanya layak jadi doktor sambilan diklinik 1Malaysia hasil tangan transformasi Najib bukannya agen perubahan Malaysia. Hadi dah bagi sikit halal Najib terbaik utk Malaysia.

    PAS boleh gugur Hudud dan RUU355 dari Manifesto, walaupun bersendirian semata2 tak nak beri tidak selesa kpd rakan taawun Umno. Ironinya, PAS keluar dari Pakatan Rakyat dulu atas alasan DAP dan PKR antiHudud.

    Sekarang Hadi nampak kurang bergembira kerana walaupun menang Trg/Kel, Klepto bukan lagi PM makanya formula taawun/kingmaker tak brp nak jadi.

    Dari satu segi nampak mcm Umno terjerat dan terpatuk dek PAS kerana dari segi nombor PAS lebih beruntung.

    Tapi bagi Hadi, prospek terpaksa merangkak ke doktor parttime Klinik 1Malaysia yg telah diangkat PM ke7, itu yg tidak mengembirakan malah mencemaskan beliau. Lama tu 5 tahun nak mengemudi pentadbiran 2 negeri tanpa sumber kewangan yang mantap.

    ReplyDelete
  12. Membalak bersama ular dalam semak. Duit tokey balak kautim ramai-ramai. KAHKAHKAH!

    ReplyDelete
  13. tak ya tunggu 2019 bicara saman rm90,000,000 hj hardy & his boys kat London nanti... batal OSA atas Lapuran Audit PAC jelas nyata jejak uang keluar masuk bayar kat siapa2 ularma uustad pas..

    ReplyDelete
  14. bagi syarat macam Puteri Gunung Ledang nak kawin dgn Sultan bagai..... dah dah tentu orang pun tau yang kau tak layan nak join...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1