Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

11 May 2018

Masyuk

Bhai/DeeDee semua...

Ader team yang masyuk nampaknya... Hahaha .... takper la... nak buat macam mana... Liga Inggeris, Bundesleague dan Liga Sepanyol pon ader yuran perpindahan kalu ader pemain yang kena beli... Inikan pulak Liga tempatan (liga kampung)

Stendet la tue kalu ader player yang tengah hot.... sure boleh deal yuran perpindahan yang cantik.... stakat RM15 juta untuk sorang player pun rasanya takda hal lar... hahaha

Cukuplah dapat deal perpindahan untuk tiga orang pemain simpanan....  itu pon nilai yuran perpindahan katanya agak besau gak... sebab benda nih depa deal dalaman ja... tapi dengar khabar... mau cecah dekat enam puluh atau tujuh puluh juta....

Esok lusa katanyer player dah boleh turun untuk perlawanan pemanas badan sebelum perlawanan peringkat liga semi-pro akan bermula dalam 2 atau 3 bulan lagie.... Hahahaha ... tapi player yang baru kena beli tue tak perlulah masuk kesebelasan utama....  cukup la dok kat bangku simpanan ja.. sama macam pasu bunga ja.... sebab skil player yang kena beli ni sebenarnya bukan ader pon... sekadar nak cukup korum ja... hahaha

Stadium Ipoh pon okeh gak kalu nak jadikan tempat latihan bagi player nih... sebab kos pengurusan taklah tinggi sangat... senang segala urusan... Tukar jersey HOME (warna ijau) dengan jersey AWAY (warna biru).....

Ader paham ka analogi gua nih??? Kalu tak paham.... sila hentak kapla lu tu kat jalan bertar... hahaha

UPDATE : Hahaha... banyak betul modal diorang untuk bayar yuran perpindahan tue.... dua team wei diorang beli pemain simpanan... hahaha .... hebat..... nampak gaya boleh main di dua stadium....

setiap team beli tiga (3) orang pemain simpanan nampaknya.... hahaha... masyuk... masyuk...

22 comments:

  1. ok. seperti yang dijangka....

    ReplyDelete
  2. Skill baca doa Ahzab boleh pakai masa nak masuk padang dol. Setakat Razman kau nak cong doa makan atau doa mandi junub berbaloi sangat harga 70 juta sahaja. Tapi kalau sampai 70 juta bahagi 3 ini harga player cuci tapak kasut dan urut-urut zahir batin lepas game. Murah macam sampah. KAHKAHKAH.

    ReplyDelete
  3. Hahahahaha. Lagu "Budak Hitam" dh bley tukar jadi "Budak Hijau".

    ReplyDelete
  4. Bro Mmg Bodo kalau depa fikir masyuk , kau ingat yg Tun panggil bulshit tu ada lagi ke kah kah kah
    Depa ini Bodo politik tak tahu apa itu mintak insuran nyawa

    ReplyDelete
  5. Bhai, betul ke ni?, Jangan buat fitnah dah lah ye, kalau betul itu bukan yuran perpidahan tapi....harap SPRM mulakan tugas baru

    ReplyDelete
  6. DENGARKAN LABUN, LEBAI2 TAKUT DOSA TAPI KENAPA KHIANAT.
    INI MESTI KERJA TUANG PRESIDENG. ALAHAIII.

    ReplyDelete
  7. hahaha..akan backfire ke geng lebai balik..boleh jadi modal kerjaan UG itu benar sebenar-benarnya....padan muka walaun semua

    ReplyDelete
  8. Unsung heroes yg membangkitkan Tsunami Rakyat:
    1. Claire Sarawak Report yg mencetuska 1MDB
    2. Khairuddin dan Mathius Chang yg hidupkan 1MDB
    3. DSAI, Wan Azizah n family dan PKR yg memaafkan TDM
    4. LKS dan DAP yg setuju ketepikan Roket utk Satu logo
    5. Rafizi pejuang isu rakyat dgn kebebasannya, Invoke yg ramal amat tepat
    6. Tony Pua dan brp pemimpin muda DAP yg berjuang isu2 rakyat
    7. Bersih, Suhakam, Bar Council, C4 yg lantang
    8. Rembau Times yg padat, kritikal dan tepat ramalan
    9. Blogger2 online yg tak putus asa termasuk ramai yg kena ban oleh si Goebbel Keruak:
    Shahbudin, Cipan, Syed OTB, Tukar Tube, Din Merican, Don Play, Finance Twitter, Steadyaku, Alhusseyn, Briged Rakyat, Kedahlaniie, Reformasi, Kerenge + plus lain2 yg tak ingat

    Segera tangkap macai2 Keruak diMCMC kerana coverup dan menghalang maklumat penipuan dan kecurian.

    Tarik balik ban keatas blog2 yg diblok. Interpol Alert utk Claire dihapuskan dan beliau yalah saksi utama PH dalam RCI atau dakwaan kes1MDB dan salah laku lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arwah mountdweller (fakhruddin) meninggal dunia tak sampai sebulan lepas dan ramai lagi. Malaysia chronicle masih dok kena block. Minta kerajaan PH segera unblock

      Delete
  9. xde harga diri pnye org..smbg agama letup...org perak ptut uat sesuatu..sabah pun sme...

    ReplyDelete
  10. Taawun/ Kingmaker/ 3 penjuru ..PAS- UMNO yalah PAS simpan Trg, Kel dan Ked, negeri2 lain 3 penjuru bagi PAS bantu Umno menang pecah undi PH, tiada serangan PAS-Umno.

    Last-last, Umno kena jerat diPAS. Masyuk PAS, Umno tergolek layu.

    ReplyDelete
  11. lama dah kata ...undi pas = undi umno

    ReplyDelete
  12. UG in the making Umno Pas di Perak dan Kedah. Walaunta dan walauntit Pas kena beri sokongan penuh pemimpin bergaya LGBT macam Diva AA dan Azalina Othman. KAHKAHKAH!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebai hadi masih dok berahi UG lagi. Ikut suka kau lah labu.. ....

      Delete
  13. LGBT = LEBAI GURU & BUDAK TAHFIZ

    ReplyDelete
  14. Enter your comment...skrg blh komen lebih sikit. lain kali kalau ada kemungkaran yang menjejaskan kedaulatan negara, ajensi dgn aset yang serba lengkap cepat2lah cantas. tak payahlah berlabon panjang2. lama sgt dah.

    ReplyDelete
  15. lompat la ,lepas ini bila UMNO BN batal sebab 19/4/2018 UMNO dah haram. Terkucil nanti jatuh kerajaan Perak

    ReplyDelete
  16. Undi popular BN cuma lk 36%......masih dok mimpi lagi!!

    ReplyDelete
  17. ...sepatutnya mereka meraikan majoriti, petanda sokongan rakyat. Tetapi sebaliknya berlaku. Kuasa mempengaruhi mereka. Mereka buat² lupa kepada yang Maha Berkuasa.Itulah manusia yang celaka.

    ReplyDelete
  18. Pemain ni duk kat bangku simpanan pun tak layak tapi sebagai sparing partner bolehlarrr

    ReplyDelete
  19. Hadi kalu politik matang, dia patut fikir panjang budak2 dia nak collect ang pow Umno di Perak.

    2 scenario:

    1. Sah Umno masih terbuka kpd perundangan
    2. Kerajaan Trg dan Kel perlu duit federal, Malah nak bayar Gaji staff pun

    Jadi x payah jadi kingmaker, mintak maaf banyak2 kat TDM dan PH tu pun tengok syarat politik mcm mana PH nak set kat PAS kalu nak merangkat balik ke Pakatan. Dulu cakap kencang, bila partner taawun kiok baru tahu langit tinggi rendah.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1