Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

11 May 2018

Shamsul Iskandar Janganlah Tamak

Bhai/DeeDee semua...

Satu part ngan Shamsul Iskandar Mat Akin nih yang gua tak suka benar adalah perangai sombong dan kelam kabut dier... dan tak sangka pulak sikap tamak pon ader ngan dier...

Adoyailah...

Ikutlah konsensus Majlis Presiden Pakatan Harapan... jangan nak memandai-mandai cadangkan calon sendiri untuk jadi Ketua Menteri Melaka...

Wei Shamsul Iskandar Mat Akim ooi... buang-buanglah perangai dan DNA UMNO tu... lu dah lama dalam PKR dah... patut perangai tu dah ubah la....

Penang dapat kat DAP lead negeri... Selangor dapat kat PKR lead negeri, so bagilah AMANAH pulak lead negeri Melaka....

Ader paham ka???

11 comments:


  1. Saki baki GELAP n kegelapan drp DNAs yg umno n lobai pelopori masih segar n wujud skalipon ada sesetengah mrk itu kini duduk ddlm pakatan..

    ..ttpi 'GAME-change' tlh mula beranjak apb CAHAYA yg terang dah mula bersinar ddlm majority HATI n DNAs anak2 muda skrg yg nampak jls sekali bnar2 "selfLESS" bnar2 tiada n TIADA apa2 kpentinganDIRI selain mengharap PEACE LUV HARMONY yg berpaksikan sjujur2 stelus2 stiggi2 smutlak2 MERIT-IQ bakat Integrity n Trnsparency hi hi..

    ..stinggi smutlak2 stelus2 MERIT-IQ INTEGRITY n Transparency ini maseh lg tak wujud n masi lg GELAP ddlm DNAs umno lobai2 n cartels wpon mrk ini mengaku Islam mengucap 2x-mah syahadah dan berkobar2 melaungkan takbir! ha ha..

    ..n mrk ini nampak jelas n TERANG masih lg rakus tamak n BUAS utk merebut kuasa harta serta kesempatan2 mcm 'budak2' yg kelapaq!! hu hu..


    dLIGHT is dLIGHT.. Its never turn to b d Dark
    dLIGHT is dLIGHT.. Its beauty owez FREE Giving n Sharing
    d Barbarics of d Cartels ..uolls can smell, greedy-SELFISH trademark
    With dLIGHT ofLUV ..Lets them play their "chidish-SMART",n we only smiling

    dDARK IS=
    fear=SELFISH=corrupt=split=exclusive=barbaric=childish=bully=greedy=POOR
    Only a few get rich BUT d whole country bcome worst n POOR!

    dLIGHT ofLUV IS=
    peace=LUV-unity=ONENESS=FREE=Beauty=Giving=Sharing=selfLESS=ABUNDACE

    As u GIVE.. u'll get BIG n double
    n when u STEAL.. u'll split n small
    Thts how u BELIEVE ..could make u MIRACLE
    In dLIGHT ofLUV ..u r dOCEAN n NOT a bubble


    Lets dLIGHT ofLUV in urHEART n dDNAs owes strongly shine myLV my dearestONE hu hu..

    We r ONE(AHAD) n owez'll b hi hi..n so I LUV U LUV U LUV U x8 ha ha..

    ReplyDelete
  2. Nak buat macam mana darah unmo masih berbaki lg dalam tubuh badan dia tu...Dah mula dah tu.....

    ReplyDelete
  3. Setuju, tuan. Saudara Shamsul Mat Akin, rileks dan rasionallah...

    ReplyDelete
  4. sokong bro...penyakit tamak x ubah2 lagi..

    ReplyDelete
  5. Memang aku meluat perangai dia. ... Aku ph tempat dia .... Cam ner la dia kena calon lagi kat parlimen hang tuah.. ..

    ReplyDelete
  6. sokong n setuju

    ReplyDelete
  7. PKR janganla tamak sangat si Hj Adhly tu pun pegerusi Pakatan Harapan Melaka, patutnya kena bagi peluang dia jadi KM.

    ReplyDelete
  8. Dah angkat sumpah bos KM Melakau...mmg Hj Adly..bukan Sol sol sol

    ReplyDelete
  9. Jgn dok gaduh sesama sendiri. Baru 2 hari perintah. Ingat As-syuara.

    ReplyDelete
  10. Diorg tak gado lah bos..gurau2 manja aje tu

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1