Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

22 June 2010

Nasihat Gua Buat Tian Chua

Bhai Tian Chua... gua memang respek ngan lu... cuma nih nasihat gua buat Tian Chua....

Lu ader skit masalah nih.. memang la dari satu segi lu memang tak bersalah... takder pon dalam mahkamah dibuktikan dengan gambar foto kesan gigitan lu.. pastue.. takder plak pakar pergigian dipanggil untuk mengesahkan gigital "kononnya" sama dengan gigi lu... hahaha... lawak la kes mahkamah yang lu kena tue... hahaha...

Aper-aper pon..... itu kes sudah jadi akademik... so kita follow aper kata hukuman yang dijatuhkan dan disahkan oleh Mahkamah Tinggi tue... lagi satu.. gua rasa la... buang masa dan duit jer kalu lu buat rayuan.... so .. jangan aaa.. buat rayuan..

Jadi... kesimpulannyer.... kalu ikut frasa ayat dalam keputusan kes lu kat Mahkamah Tinggi tue... mmm... maknanyer.. lu sudah hilang jawatan Ahli Parlimen... so... ini nasihat guat buat lu.... errr.... kalu Parlimen (Dewan Negara) tak nak kuarkan lu dari jawatan Ahli Parlimen... (atas alasan diorang yang biasanyer tak boleh nak pakai tue).... jadi... gua nasihatkan lu supaya fight kat Mahkamah untuk mencabar Dewan Negara melepaskan lu dari jawatan Ahli Parlimen itu berdasarkan keputusan Mahkamah Tinggi..

Jadi .. maknanyer.. lu tak letak jawatan.. tapi jawatan lu tamat atas keputusan Mahkamah Tinggi tue dan Dewan Negara tidak berhak untuk tidak melepaskan lu. Ini kerana... kalu ikut undang-undang.. lu sudah kira abis... jadi... Kalu Dewan Negara tidak melepaskan lu... maknanyer... Speaker Dewan Negara boleh didakwa atas tuduhan "Menghina Mahkamah" ...

Amacam..... ok dak point gua nih.... so... pikir-pikirkan lah yer...

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1