Pengikut


Custom Search

IKLAN TEKS (Serendah RM0.35 Sehari)

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

02 June 2010

Kabinet Hampas

Korang tau kan hampas kelapa.... err.... biasa orang buang kan... hahaha... nie samer la macam kat Kabinet Malaysia... serupa Kabinet Hampas ... hahahaha..

Kenapa ramai yang digugurkan dari Kabinet... err.. nak tau jugak nih... ader kah semua yang digugurkan dari Kabinet tue memang tak mencapat tahap KPI yang telah ditetapkan... Aper citer KPI nih.. Koh Tsu Koon nih biler nak bentangkan senarai KPI pada Menteri dan Timbalan Menteri... takkan sampai ramai dah digugurkan takder sesap pon nak citer pasai KPI..

Nak gak tau berapa nilai KPI mereka-mereka yang digugurkan nih... atau memang KPI nit just gempak jer... langsung tak buat... hahaha... makan gaji buta ker aper... hahaha..

Pakatan Rakyat plak biler nak buat senarai KPI bagi Ahli Parlimen dan ADUN Pakatan Rakyat... patut buat la... supaya rakyat nampak jelas.. telus... baru la boleh kita tengok yang mana boleh pakai punya wakil rakyat .... baru la nanti kita tengok sama ada dier nih berpeluang untuk terus berada di kerusi nih...

KPI bagi Pakatan Rakyat gua rasa bukan setakat sunat muakkad... tapi dah jatuh wajib... hahaha..

So... biler aaa.. PR nak buat KPI bagi Menteri Besar yang dibawah kawalannya... nak gak tengok KPI Azizan Razak MB Kedah tue... pada level mana... diatas Khalid Ibrahim yang lembab tue ker atau jatuh dibawah ranking Khalid Ibrahim.... tapi serasa gua la... Lim Guan Eng ngan Nik Aziz sama setara KPI dier... atau mungkin Nik Aziz ader lebih skit kot... atau mungkin gak KPI Lim Guan Eng lebih sedikit dari Nik Aziz..

So.... biler aaa... nak publish kat public status KPI nih.... Woi Kerajaan BN... lu punya KPI bila mau kasi orang tengok... tunggu lepas PRU13 ka..... hahaha.. masa tue lu pon blum tentu idup lagie la... hahaha

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

YouTube CipanTapirTenuk

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1